Mivel nem régen Zsuzsi névnap volt, így ezúton is köszöntöm a Zsuzsannákat! :-)

Egyéb iránt nagyon sok Kertész Erzsébet könyvet olvastam már, elsősorban történelmi nőalakok életrajzát, valamint az írónőről szóló önéletrajzot is.


A szerző...A kép forrása: www.uj-kincskereso.uw.hu

Éppen emiatt örültem annak, hogy a könyvtárban megleltem ezt a kötetet, ami egy kis könnyű, ifjúsági regény, és nem életrajz.

Az egész könyv  123 oldal, úgyhogy igazán hamar el lehetett olvasni.


A történet főhőse pedig Zsuzsi, akinek az édesanyja penziót nyit a Balaton partján. A kislány ott segít, ahol tud, bár barátja nem sok akad, mivel ezen a balatoni nyaralóhelyen a gyerekek külön bandákba tömörülnek, a Pirosak a lányok, a Kékek a fiúk, és egyik csapat sem szívesen vesz be új tagokat. Zsuzsi persze elhatározza, hogy összehozza a két csapatot, és Kékpirosak néven egyesülnek majd.

Zsuzsi vágya teljesül végül, a gyerekek sokat játszanak együtt, kalandokba keverednek, még egy filmben is szerepet kapnak. Ám nem lenne Kertész Erzsébet az író, ha nem bújtotott volna a kötetbe tanulságot, példaként követhető cselekedeteket is...ha kíváncsiak vagytok arra, hogy mi ez, ajánlom, olvassátok el a történetet, mert csak nyerhettek vele, a rá fordított idő pedig igazán elenyésző.

A kötet egyébkétn a Gondolat kiadónál jelent meg 1991-ben, és az 1944-es kiadás második kiadása.