Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

CorLeonis Kiadós hírek, akciók...

A CorLeonis Kiadó az egyik kedvencem, mert nagyon izgalmas, érdekes könyvek jelennek meg a kínálatukban folyamatosan.

Ráadásul az is nagyon jó, hogy szinte állandóan kihagyhatatlan akciókkal örvendeztetnek meg bennünket. :-)

Legújabb akciójuk például a következő:

A hosszú hétvégén, hétfő éjfélig 50%-os akció vár ránk, illetve ötszáz forintos könyvek közül is válogathatunk.

Arról még nem írtam, hogy hamarosan könyvhét lesz, hivatalos nevén a 84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok közeledik. Pontosabban egyre jobban közeledik, már alig várom június 6-10-ét.

A kiadó is készül természetesen újdonságokkal, ezeket elő is lehet rendelni, kivételes 33%-os kedvezménnyel. :-)

Ezeket a könyveket várhatjátok a Könyvhétre...

 • Junot Díaz: Oscar Wao rövid, de csodálatos élete - a szerző Pulitzer-díjas regénye először Magyarországon!
 • Jasper Fforde: Egy regény rabjai - a népszerű Thursday Next-sorozat 2. része
 • Syrie James: Az elveszett Jane Austen regény
 • Karen Marie Moning: Iced - Jégbe fagyva - a méltán népszerű Tündérkrónikák-sorozatból kinőtt Dani O'Malley krónikák nyitókötete
 • Gary Shteyngart: Abszurdisztán

Én jelenleg nem tudom eldönteni, melyiket szeretném jobban. :-))

Van még egy dolog, ami figyelemre érdemes, ugyanis a Kiadó szeretné az olvasókkal/leendő olvasókkal együtt eldönteni, hogy Junot Díaz Oscar Wao rövid, de csodálatos élete című könyvnek. A szavazás egyben nyereményjáték is, úgyhogy még vasárnap éjfélig aktivizálhatjátok magatokat! :-)

Kellemes játékot, olvasást!


Kiadói hírek vegyesen (Victoria, CorLeonis, Pioneer Books, Cicero)

Már régen nem írtam Nektek ilyen jellegű összefoglaló postot, úgyhogy most ezen van a sor. Annyi kiadó, annyi sok könyvet ad ki ebben az időszakban, hogy az ember csak kapkodja a fejét.

Most néhány könyvet szeretnék bemutatni Nektek a teljesség igénye nélkül, illetve megosztanám Veletek a kiadók aktuális akcióit is.

Kezdjük talán a Victoria Kiadóval, mivel az imént az ő könyvükről írtam...

Fontos hír a kiadó háza tájáról, hogy elkezdték kiadni a könyeiket digitálisan, e-book formátumban, s az első e-book, amit meg tudtok vásárolni, az Nicole Jordan Örzőangyal c. e-bookja, melynek ára 1399 forint. Ez a könyv, az Édenkert sorozat első kötete, és várhatóan december elejétől megvásárolható lesz hagyományos könyv formátumban is.

Másik hír a kiadótól, hogy decemberben várhatunk egy másik romantikus könyv megjelenésére is, mégpedig Kristan Higginstől a Minden vágyad c. kötetre.

Következzék a CorLeonis kiadó...

Már nem annyira friss hír, de hátha még nem hallottatok róla, hogy szeptember végétől működik a kiadó webáruháza, ahonnan kedvezményesen vásárolhatjátok meg a jobbnál jobb könyveket, legyen szó akár Nevada Barr-ről, vagy Karen Marie Moningról. Sőt, ezentúl már Karen Chance könyveit is a kiadónál vásárolhatjuk meg.

Azt már tudjuk, hogy az USA-ban ismét Barack Obama lett az elnök. A kiadó jóvoltából elolvashatjuk Obama könyvét is, melynek címe Vakmerő remények.

Jöjjön a Pioneer Books...

A Pioneer Books is megörvendeztet bennünket új kiadványokkal, melyek nagyon érdekesek, élvezetesek, olvasmányosak, egyszóval érdemes rájuk odafigyelni. Már a honlapjuk is nagyon különleges, mint egy internetes magazin...

Én nagyon szeretném elolvasni az új könyvek közül Susan Wilson - A táncoló kutya, és Kristin Harmel - A felejtés édes íze c. köteteket.

Cicero könyvstúdió...

A Cicerósok sem unatkoznak... nem elég, hogy A Szent Johanna Gimi rajongók elepedve várják a nyolcadig kötetét a sorozatnak, ők más sikergyanús könyvvel is kijöttek. Ilyen Lauren Oliver - Káosz c. könyve (amit már elolvastam, és imádtam, és sokkal jobban tetszett, mint az előző rész, a Delírium.(pedig azt is szerettem...)), illetve Michelle Zink - A kapu őrzője c. könyve. De a fiatalabbaknak is kedveznek, hiszen most jelent meg pl. Malter György - Újabb rosszcsont mesék c. kötete is.

Holnap folytatom a híreket, várlak vissza Benneteket!

Victoria Kiadós nyereményjáték...

A Kiadó honlapján böngészve bukkantam rá erre a nyereményjátékra, s arra gondoltam, hogy talán Ti is szívesen részt vennétek benne.

Szerintem nagyon jó könyveket lehet nyerni, úgyhogy hajrá mindenki!

Íme a játék leírása, melynek a forrása a Kiadó honlapja:

"Augusztus 21-én ünnepli kiadónk az 5. születésnapját. Ennek alkalmából nyereményjátékot indítunk olvasóinknak.
A játék 2012. augusztus 1- 2012. augusztus 31-ig tart.

A játékban mindenki részt vehet, aki helyesen válaszol a játék kérdéseire, és e-mailben elküldi a kiadónak. A nyeremények sorolása 2012. szeptember 5-én történik. Nyerteseink nevét a sorolás után megjelentetjük weboldalunkon, és e-mailben vagy telefonon értesítjük. A nyeremények személyesen átvehetők irodánkban, vagy egyeztetés után postázzuk a játékos által megadott címre. A játékban mindenki csak egyszer vehet részt! Csak a helyes választ beküldők közül sorsoljuk ki nyereményinket!

Kérjük, hogy a megfejtések beküldésekor adják meg nevüket, e-mail címüket, telefonszámukat, és pontos címüket.

Nyeremények:
Susan Elizabeth Phillips-Zsák a foltját c. könyve (3 db)
Carly Phillips-Forró szerelem és Forró szívek c. könyvei (3db)

A játék kérdései:
1. Melyik Jordan lány a főszereplője Carly Phillips Forró szívek c. könyvének?
2. Melyik a legújabb megjelenésű Susan Elizabeth Phillips könyv a Victoria kiadónál?
3. Hány részből áll Nicole Jordan Loring lányok sorozata?
4. Mi a foglalkozása Rosalie Ronaldinak Robin Kaye regényében?
5. Hogy hívják a First Lady-t Susan Elizabeth Phillips egyik regényében?

A válaszok beküldési határideje 2012. augusztus 31.
A nyerteseket 2012. szeptember 5-én sorsoljuk ki."

Egyszóval játékra fel!

Ha még nem kaptatok volna kedvet, akkor íme a nyeremények képei...hátha ez jobban inspirál Benneteket!

Könyvheti hírek néhány kiadótól

Nagy-nagy örömömre egyre több kiadó közzétette mindazon infókat nekünk, olvasóknak, amelyeket tudnunk kell a 2012. június 7-11-ig tartó Ünnepi Könyvhéttel kapcsolatban. (Ha már nincsen egy közös, frissített oldal a rendezvény számára...)

Most szeretném megosztani Veletek ezeket a számomra fontos információkat, hátha Ti is hasznát veszitek majd, mikor kilátogattok a programra.

Kezdjük a Victoria Kiadóval akik a  63-as pavilonban várnak Bennünket Budapesten, a Vörösmarty téren. A helyszínen a kiadványaikat 30%-os kedvezménnyel fogják árulni, a Klubtagok 35%-os kedvezményt kapnak, ezen kívül lesznek még egyéb akciók is, például napi akciók, kettőt fizet, hármat vihet kedvezmények, ahol a három kötet közül a legolcsóbbat ingyen kapja meg a vásárló.

Az alábbi napi akciókkal találkozhatunk majd a Victoria standján:

2012.06.08. Péntek: Nicole Jordan könyvek 40 % kedvezménnyel
2012.06.09. Szombat: Susan Elizabeth Phillips könyvek 40 % kedvezménnyel
2012.06.10. Vasárnap: Carly Phillips és Robin Kaye könyvek 40 % kedvezménnyel

Fontos tudni, hogy a napi akciókban Susan Elizabeth Phillips Zsák a foltját

és Carly Phillips Forró szívek c. könyvheti újdonság könyvei

nem vesznek részt, azokra 30 %, illetve klubtagok részére 35 % kedvezmény vehető igénybe!

Ezen kívül még jó tudni azt is, hogy a kedvezmények nem vonhatóak össze, a készlet erejéig tartanak, és csak a kiadó által kiadott művekre vonatkoznak. A kedvezmények csak és kizárólag a Könyvhét ideje alatt és helyszínén érvényesek, internetes rendelés akciósan nem lehetséges.


A következő kiadó, amelyről híreket hoztam, az Agave Könyvek...

Náluk is megéri majd megállni, hiszen az új megjelenések mellett sok-sok akciós vásárlást is lebonyolíthatunk, mint például a minden kötetre járó 20% kedvezmény. Emellett egyébként lesznek olcsó könyvek is a standon.

9-én szombaton többféle programmal kedveskednek a hozzájuk látogatóknak, például 15 órától Baráth Katalin dedikálja A borostyán hárfa című könyvét, majd 17 órától Brandon Hackett dedikálja Az ember könyvét.

Még aznap este következik a Könyvek Éjszakája, ahol Baráth Katalin nyomozós játékra invitál majd mindenkit, és kézbe adja egy rejtélyes eset megfejtésének kulcsát. Nem kell mást tenni, mint bejárni majd a Vörösmarty tér környékét, felfedezni régi házak elrejtett zugait, és bújni az Agave Könyvek köteteit. A leggyorsabb megfejtők ajándékot kapnak Katitól, ám a kevésbé gyors, de szorgalmas detektívek is számíthatnak jutalomra - ők ajándékutalványt nyerhetnek.

A kiadó könyvheti megjelenései az alábbiak lesznek:

- Baráth Katalin - A borostyán hárfa

- Brandon Hackett - Az ember könyve

- Kondor Vilmos - Budapest novemberben

- Laurell K. Hamilton - Végzetes flört

- Lissa Price  - A testbérlők

- Neil Gaiman - Amerikai istenek


Most jöjjön egy kis infó a Cicero Könyvstúdió háza tájáról:

Ők a Vörösmarty téren a 116-os standon lesznek megtalálhatóak, ahol 20-30-50%-os kedvezményekkel, nyereményjátékkal és egyéb meglepetésekkel várják szeretettel az olvasóikat, majd megrendezik a Könyvek éjszakáját 9-én szombaton, 19-24 óráig. Mindenki, aki ebben az időpontban vásárol a Cicero-nál könyvet, meglepetés ajándékot és egy pohár üdítőt, vagy bort kap, valamint részt vehet egy nyereményjátékon is.

Könyvheti újdonságaik a következők lesznek:

- Arnold Szilvia és Arnold Viktória:  Galambkaland

- Oláh Gábor:  Holnap más leszek

- Hajós Erika:  Illem Kata és a varázsfogkefe

konyvboritok/galambkisnagy.JPG konyvboritok/holnapmasleszek_200.jpg konyvboritok/illemkatakicsi.JPG


Ne maradjon ki a Partvonal Kiadó sem az információ átadásból, íme, amit ők hoztak nyilvánosságra a Könyvheti programjaik közül...

Június 9-én szombaton, 12 órakor a Vörösmarty téri gyerekszínpadon Gombos Edina - Első naplóm c. könyvének bemutatóján vehetünk részt, ahol a szerzővel és a naplót "tesztelő" gyerekekkel beszélget a Nők Lapja riportere, Koronczay Lilla.

 

2012. június 11-én hétfőn 18 órakor a Könyvhét kísérőprogramjaként megrendezésre kerül Alberto Moravia - Lázadás c. könyvének bemutatója az Olasz Kultúrintézetben.

A Lázadás igazi botránykönyv, mely 1978-as első megjelenésekor mind formája (végig párbeszéd), mind erotikus tartalma miatt nagy port kavart, és ma sem hagy senkit közömbösen. Az utolsó Moravia-regény, mellyel adós volt a hazai könyvkiadás. Most végre magyarul is olvashatjuk.

A beszélgetés résztvevői
Dr. Madarász Imre (az ELTE és a Debreceni Egyetem olasz tanszékeinek oktatója, kutató, műfordító)
Szkárosi Endre (az ELTE olasz tanszékének oktatója, avantgárd-kutató, előadóművész)
Matolcsi Balázs (a kötet fordítója, az est moderátora)

Azt hiszem, nagyon megéri majd ellátogatni a könyvheti rendezvényekre, hiszen minden kiadó nagyon készül valami újdonsággal, valami akcióval, valamivel, amivel feledhetetlenné teheti a rendezvényt az olvasók számára.

Sajnos én magam csak 10-én tudok a Vörösmarty téren lenni, de akkor biztosan nem hagyom ki a megjelenést...legalább kicsit lazítok majd a 11-én esedékes pszichológia szigorlatom előtt.

Ti jöttök a rendezvényre? (Nem a szigorlatra gondoltam. :-))

Ui. Amint vannak újabb információim is a kiadókról és a programokról, azonnal közlöm Veletek...

Webáruház nyílik a Könyvmolyképzőnél...

Jó kis hírt olvastam a Facebook-on...

A Könymolyképző Kiadó végre valahára megnyitja a várva várt webáruházát június 2-án.

A nyitástól számítva öt napon keresztül a készleten lévő könyvekre 50%-os árengedményt kapunk, ha rendelünk. (Nem tartoznak ide a Könyvhéten megjelenő újdonságok, de még így is bőven van miből válogatni.)

A webáruház a www.konyvmolykepzo.hu oldalon lesz elérhető.

Ti melyik könyveket vennétek meg kedvezménnyel?

Én igazából szinte mindet, ami csak hiányzik a gyűjteményemből, de mivel ez nem lehetséges, így Kate Morton - Az elfeledett kert lesz az egyik, amit 100 %, hogy megrendelek. Már alig várom...

Szóval ne feledjétek a június 2-át!

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás