Most, hogy már itt vagyok, úgy döntöttem, hogy megteszem, amire már számítani lehetett, megírom a hétvégi mozis élményeimet. :-) Sokan talán tudjátok, hogy nagy Twilight (Alkonyat) rajongó vagyok, és abszolút nem szégyenlem. Sőt. Hatszázszor olvastam a könyveket, megvannak nem csak magyarul, de angolul is, és szeretem a filmeket is, így nem túl meglepő, ha azt mondom, hogy gyakorlatilag extázisban vártam a Breaking dawn part 2-t, azaz az utolsó filmet a moziban.

Természetesen előre megrendeltem a jegyet, a leghátsó sor közepére. :-) És vártam, hogy eljöjjön a nap...

Teljesen be voltam sózva, kicsit megfertőztem az uramat is. Ritkán járunk moziba, de a HP filmekkel, és a Twilight-saga filmjeivel, valamint a Gyűrűk urával kivételt teszünk. :-))

Szóval a gyermekünkre a keresztszülők vigyáztak, és szombat délután indultunk útnak kettőkor. A film 15:20-ra volt kiírva.

Tudtam, hogy fél órával előbb kell átvenni a jegyet, különben lehet, hogy eladják, úgyhogy pokoli ideges voltam, mert 14:55-kor értünk oda. A sor komolyan mondom, kanyargott, mint a vizikígyó...Ilyen tömeget régen láttam a mozi előtt. Na még idegesebb lettem, és mondtam az uramnak, hogy lehet, hogy ordítani fogok, ha eladták a jegyemet, mert kiderült, hogy már csak az első két sorban vannak helyek. Szerencséje lett a jegykiadónak, mert nem ordítottam, sőt bájosan mosolyogtam rá, mert a jegyeink biztonságban vártak bennünket...na azért! :-)))

A mozizás előtt még ettünk egy kis kínait, meg vettünk kukoricát, a páros menüt kultiváljuk egyébként... Azt még ide leírnám, hogy borzasztóan csalódtam, amiért nem volt az utolsó film tiszteletére valami spéci menü...mit tudom én, Edwardos pohárral, vagy vámpírfoggal, vagy művérrel, vagy akármivel...De semmi. Mintha egy szimpla film lett volna.

Na mindegy is.

Végre bejutottunk a moziba, elhelyezkedtünk, és jöttek a filmelőzetesek. Nem is emlékszem mi minden volt, de az biztos, hogy az új Hobbit c. Tolkien adaptációt meg akarjuk majd nézni.

Aztán egyszer csak nagy szívdobogásra lettem figyelmes...az én szívem dobogott, és elkezdődött a film.

Innen lehet, hogy spoiler is lesz, úgyhogy fenntartásokkal olvassatok tovább! :-)

Nagyon nagyon tetszett!

Ismét visszatértek a készítők oda, ahol az előző filmben abbahagyták a dolgokat. Ott is imádtam az átalakulás folyamatát, ahogy a szövetek alakulnak, meg"fagynak". Hát ez most is nagyon tetszett. Aztán mikor Bella már élesben próbálgatta magát, valami fantasztikus volt számomra ahogy látta a port, és mindent. Mert ugye annyival jobb egy vámpír szeme az emberénél...:-))

Forrás

Sok helyen kritikaként olvastam, hogy nem tetszett, ahogy Renesme-t "megcsinálták". Tényleg nem volt tökéletes, de nekem, mint vérbeli rajongónak nem volt ezzel gondom. :-)

Beleéltem magamat Bella helyében, és elképzeltem, milyen is lehet szinte repülni a levegőben, hegyekről ugrálni. Irigykedtem.

Az mondjuk érdekes volt számomra, ahogy azt a bizonyos hegymászót közelítette meg újdonsült újszülöttünk. Még nem néztem utána, de valahogy ez nem így rémlett a könyvből...

Mivel nem akarom telispoilerezni a postomat, ezért csak néhány dolgot írok le, de legszívesebben egész éjjel írogatnék Nektek. :-)) Ami nagyon tetszett, az Edward és Bella új házikója, Jake vetkőzése.  :-)))) Jól szórakoztam Bella vs. Emmett szkanderján is. :-)

Forrás

Imádtam az új vámpírok bemutatkozását is, ám volt egy fickó, valami japán ember, Toshio vagy valami ilyesmi nevű, aki nem rémlett a könyvből...De még ennek is utána kell néznem.

Aztán egyébként eljött a film vége. Sajnos túl gyorsan. Lehetett volna hosszabb is. Ekkor pedig szabályszerűen sokkot kaptam, mert olyan megoldást találtak ki.

Mikor megláttam az első képkockát, szinte vámpír lett belőlem, mert majdnem megállt a szívem. :-))))

Jaj, nem mondhatom el, mi volt, de nagyon szíven ütött. Csak markolásztam az uram karját, és motyogtam egyfolytában, hogy ez nem lehet, ilyen nincs, most mi van? ...stb.

Aztán persze megoldódott a talány, és utólag azt mondom, hogy nagyon jól megoldották ezt a bizonyos szitut...Aki látta a filmet, az biztos tudja, miről beszélek. :-)

Most mosolygok, de akkor nem volt annyira vicces...

Forrás

A film legvégét már csak édes kettesben néztük a férjemmel, ugyanis mindenki kisereglett a moziból. Mi bent maradtunk, mert olyan jó volt a film zenéje, és a végső főcím is tetszett. Jó volt látni az összes eddigi szereplőt.

Összességében nagyon tetszett minden, és Kristen Stewartban is kellemesen csalódtam, mert végre láttam érzelmeket is az arcán. Bár a szexjeleneteknél valahogy mindig ugyanolyan volt az arckifejezése, de ezt most elnézem neki. :-)))

Hogy kit és mit utáltam? Persze, ilyen is volt...Ahogy mindig is, Aro nem a szívem csücske, sőt a bandája sem...Ebben a részben kifejezetten nem szerettem őket. Sőt volt egy olyan pillanat, amikor Aro olyan felkacagást produkált, hogy megállt bennem az ütő. :-))

Imádtam a filmet, és legszívesebben gyorsan ma is megnézném. Alig várom a dvd megjelenését is!

Kedves rajongók, vége egy korszaknak...

Ti láttátok a filmet? Vélemény? Írjatok!

Forrás