Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Megszereztem mind!!!

Nagy örömömre bizniszeltem az unokaöcsémmel Miklóssal. Megvan neki az összes Harry Potter kötet, nekem meg csak a hetedik rész, a Halál ereklyéi. Volt Félvér hercegem is, csak az egy barátnőmnél maradt, aki majdnem 400 km-re lakik tőlem, ráadásul nem úgy tűnik, mintha vissza akarta volna adni. Így nem mentem utána, amit persze bánok, de így évek  távlatából már nem lenne sok értelme, főleg, hogy már nem igazán (sőt egyáltalán nem) tartjuk a kapcsolatot.

Szóval M! Átvettem tőle az összes kötetet, kivétel a hetest, és részletekben fizetek neki egy olyan méltányos összeget, amivel mindketten jól járunk. Sőt, ha kell, bármikor elviheti olvasgatni. Főleg úgy, hogy most a közelében fogunk lakni egy két héten belül. :-))

Nagyon örülök a könyveknek, hiszen nagyon régen vágytam már rájuk. Így teljesüljön minden vágyam és kívánságom! :-))))

És megteremtette Harry Pottert...

(2009-08-29 10:40:06)

Ismét egy kis Harry Potter a könyvtáramból...:-)

A Magyar Könyvklub gondozásában jelent meg Sean Smith életrajzi műve, amelyben bemutatja Joane K. Rowling a Harry Potter könyvek szerzőjének életét, a kultkönyv keletkezésének körülményeit.

Nekem nagyon tetszett. Ez volt az első Rowling életrajz, amit olvastam, de biztos, hogy nem az utolsó! :-)

"Melyik gyerek nem álmodozik manapság arról, hogy milyen lenne varázslást tanulni Roxfortban, vagy kviddicset játszani egy telt házas stadionban? Álmodozni - esetleg egy vonaton ülve, ha már nem indulhat el velünk a szerelvény a kilenc és háromnegyedik vágányról... J. Rowling is egy vonaton utazott éppen, amikor képzeletében hirtelen megjelent Harry Potter képe, aztán Roxfort, a varázslóiskola... és onnan kezdve nem volt számára megállás, írni kezdte a mesefolyamot. Valóra vált az álma: író lett, mégpedig sikeres, ünnepelt és gazdag. Ehhez azonban el kellett jönnie a pillanatnak azon a bizonyos úton Manchester és London között, 1990-ben, amikor Joanne 25 éves volt..."
www.plaza.unas.hu

Ki kicsoda Harry Potter világában

(2009-08-10 08:37:26)

 

Mint már mindenki tudja, szeretem Harry Pottert és a vele kapcsolatos könyveket igyekszem elolvasni.

Ez a mű a Gold Book kiadó gondozásában jelent meg, és számomra kuriózumnak számít.

Életrajzokat tartalmaz.

Nagyon tetszett.

Az az egy baj van vele, hogy nem Rowling írta, tehát lehet, hogy ő másként írta volna meg Hermione vagy Luna, vagy a Potter házaspár életét. A borítón tájékoztatnak is bennünket, hogy: NEM HIVATALOS!

Egyékbként a mű szerzője: Avas Ary.

"Jelen válogatás J. K. Rowling világhírű, s immár teljes Harry Potter-sorozatának főbb szereplőit mutatja be. A szerző a hétkötetes regényfolyam információira támaszkodva, a hiányzó adatokat megfontolt következtetésekkel és némi írói fantáziával kiegészítve vázolja fel a mindannyiunk által ismert szereplők élettörténetét, bölcsőtől a sírig. "

 

Harry Potter és a halál ereklyéi

(2009-08-02 09:21:16)

Megjelenéskor megnéztük drága férjemmel a soron következő Harry Potter filmet a moziban. A Félvér herceget. Nekem tetszett, mert nagy HP rajongó vagyok, valahogy azért mégis csalódottságot érzek. Annyit mondhatok, hogy a könyv szerintem sokkal jobb volt mint a film. Mindenesetre ezen felbuzdulva gondoltam, gyorsan elolvasom az utolsó részt, hogy képben legyek. Persze már egy csomószor újra olvastam, most sem tartott tovább egy napnál. Még jó, hogy szabin vagyok. :-)

A www.wikipedia.hu oldalon találtam egy nagyon klassz, mindenre kiterjedő bemutatást a könyvről. Megpróbálom bemásolni. :-) Azért csak próbálom, mert már párszor volt próba, és elveszett a bejegyzésem az éterben...

"A Harry Potter és a Halál ereklyéi J. K. Rowling népszerű Harry Potter-sorozata 7. (befejező) kötetének címe.

A könyv 2007. január 11-én készült el, címét azonban az írónő már 2006. december 21-én bejelentette. Az utolsó kötet angol eredetije 2007. július 21-én 00:01-kor jelent meg, magyar nyelvű változata pedig 2008. február 9-én, Tóth Tamás Boldizsár fordításában, az Animus Kiadónál.

Az eredeti angol cím (Harry Potter and the Deathly Hallows) jelentése többértelmű, a Harry Potter és a halálos/gyilkos szentek/ereklyék egyaránt az angol cím lehetséges tükörfordításai lennének, ezért J. K. Rowling a fordítók számára egy alternatív címet is megadott: Harry Potter and the relics of death, ami tükörfordításban megegyezik a magyar fordítás tényleges címével.

"Mint tenger köztük, annyi csak barátoknak a halál: egymásban élnek akkor is.
Hisz' mind itt kell legyen, ki abban él s szeret, mi mindenütt jelen.
Mennyei tükör, mely színről színre láttat, szabadon egymást s bűntelen.
Ez nyújt barátnak enyhet, legyen bár múlandó mind, a barát s a társ,
köztük a legtisztább kötelék mégis örök, mert halhatatlan."

William Penn: A magány újabb gyümölcsei
(Fordította: Bocsor Péter)

Nem csak Rowlingnak, de nekem is ez a kedvenc HP kötetem, alig várom a megfilmesített változatát, bár azt rebesgetik, hogy két filmet csinálnak belőle...hát kíváncsi vagyok!

Legendás állatok és megfigyelésük

(2009-06-30 08:04:27)

Harry Potter őrülteknek ajánlom ezt a kis könyvet. :-)

A sorozatban sokszor szó van a legendás állatokról, és itt, e könyben mindent megtudhatunk róluk.

Göthe Salamander műve.

Bookline-ról: 1 2 3 4 5

"Minden valamirevaló mágusháztartásban megtalálható a Legendás állatok egy olyan példánya, mely nemzedékek ujja nyomát hordozza gyűrött lapjain, jelezve, hogy tulajdonosai benne kerestek bölcs tanácsot, ha nem tudták, hogyan irtsák ki a kertet ellepő turkát , miként értelmezzék az augurey bús énekét, vagy hogyan szoktassák le róla kedvenc puffskeinjüket , hogy a vécékagylóból igyon. Ezen alkalmi kiadás mindazonáltal a varázslótársadalom művelésénél is nemesebb céllal lát napvilágot. A nagy múltú Obskurus Kiadó, alapítása óta most először, arra vállalkozik, hogy egy kiadványát muglik számára is hozzáférhetővé teszi. Most - de csakis egy adott ideig - a mugli olvasóknak is lehetőségük lesz arra, hogy megtudják: hol él a quintaped, mivel táplálkozik a puffskein és miért nem tanácsos knarlok számára kint hagyni bármilyen ételt." A kötet megvásárlásával ön a brit Comic Reliefet támogatja, egy szervezetet, amely hosszú évek óta kűzd a szegénység ellen a világ legelmaradottabb országaiban."

Harry Potteres

Bogar Bárd meséi

(2009-06-02 11:35:30)

Egy újabb könyv Harry Potter rajongóknak...

A szerzője J.K. Rowling.

A mesekönyvet már nagyon vártuk, mi rajongók, hiszen rengeteg utalás van rá a HP alaptörténetben.

Az Animus Kiadó adta ki 2008-ban. Azt az egyet sajnálom csak, hogy a könyv mindössze 128 oldalas. Még sokkal többet is olvastam volna belőle.

A Bookline-ról idézek:

"A könyv Harry Potter világának legendás mesekönyve, amely a sorozat 7. részében fontos szerepet is játszik. A kötet öt mesét tartalmaz, valamint Dumbledore professzornak a Roxfort Varázsló- és Boszorkányképző Szakiskola legendás igazgatójának hozzájuk fűzött szellemes magyarázatait, ráadásként pedig az írónő kommentárjait. Maguk a mesék a kisebbeknek szóló magyar népmesékhez hasonlíthatók, a magyarázatok pedig a Harry Potter könyvek stílusát és világát idézik. Rowling – aki maga illusztrálta munkáját – a könyv bevételét, amely az extra magas jogdíjakból származik, jótékony célra ajánlotta fel. A Children’s High Level Group különféle szempontból hátrányos helyzetű gyerekeket támogat annak érdekében, hogy azok családban, vagy legalábbis ne nagy, lélektelen, az alapvető szükségleteiket is elhanyagoló, rideg otthonokban, hanem kisebb közösségekben nevelkedhessenek, ahol nemcsak testi, de lelki szükségleteiket, szeretetigényüket is figyelembe veszik... /Fordító: Tóth Tamás Boldizsár/"
 
2010.12.03.
Ismét nálam volt a kötet, és újra elolvastam. Nagyon tetszenek a benne lévő mesék, nem is tudom eldönteni, hogy melyik is a kedvencem. :-) Talán a Nyiszi Nyuszi és a locsifecsi fatönk? Nem is tudom. De azért tetszett mindegyik. Lehet, hogy a könyvespolcomon akarom tudni, mert ez a kötet kölcsön volt a szomszédasszonytól...:-)
Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás