Már megint nagyon régen nem írtam. Nem is tudom, mi ütött belém, hogy ennyire elhanyagoltam a blogomat. Pedig olvasok szorgalmasan, csak hát időm az kérem írni már nincs sajnos.

Most próbálok pótolni, de nem biztos, hogy sikerül. :-)

Szóval Hasznos holmik.

Elég sok Stephen King könyvet olvastam már, de sok van, ami még hátra van. Ezt a kötetet, melyet az Európa Könyvkiadó adott ki 1993-ban, Erika kolléganőmtől kaptam kölcsön. Egy ideig csak nézegettem a polcon, aztán nekiálltam.

Érdekes volt, és különleges. Ha nem lett volna ráírva King neve, akkor is ráismertem volna a stílusáról.

Egyébként nagyon hosszúnak tűnt a könyv, és valahogy napokba telt míg átrágtam rajta magam. Mindezek mellett tetszett. :-)

Ajánló a www.bookline.hu oldalról:

"Az új-angliai Castle Rock csöndes kisváros, izgalmas esemény, ha új boltja nyílik. S még izgalmasabb, ha az új boltot történetesen egy messziről jött, rejtélyes ember nyitja, aki belopja magát a városlakók szívébe nyomban. Mert Leland Gaunt üzletpolitikája fölöttébb szokatlan és megnyerő - hasznos-haszontalan portékájáért épp csak annyit kér mindenkitől, amennyi kinek-kinek pénztárcájában lapul. Potom pénzért vesznek hát a városlakók gyönyörű lámpaernyőt, remek horgászbotot, csodatévő talizmánt, kincskereső könyvet, Elvis Presley napszemüvegét - mindenki azt, ami régóta szíve vágya. Igaz, az alkuban bennfoglaltatik mindahányszor, hogy a boldog vevőnek még valami apró, játékos csínyt is el kell követnie. Tódul hát a nép a Hasznos Holmikba, egyedül Alan Pangborn seriffnek nem jut ideje, hogy személyesen üdvözölje a város új boltosát. Mert neki bokros teendői akadnak - egy különös ügyben kell nyomoznia: a félbolond Nettie Cobb és a sárkánylelkű Wilma Jerzyck bárddal-böllérkéssel lemészárolja egymást, nem sokkal a Hasznos Holmik megnyitása után. Pangborn seriff nem sejti, hogy ki uszította egymásra a két asszonyt, de valami azt súgja neki: történnek még Castle Rockban furcsa dolgok. Stephen King, a pszichohorror igazi nagymestere ezúttal sem okoz csalódást a borzongató izgalom kedvelőinek."