Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Eva Kavian - Nem akartam vele élni

A mostanában olvasott könyveimet nem igazán írtam össze. Nem foglalkoztam úgy a dolgokkal úgy, ahogy régebben szoktam, és ez zavar...nem tudom, tudok-e ezen mostanában változtatni, de igyekszem.

Szerencsére (idézőjelben értem ezt) késésben vagyok a könyvtári könyveimmel, így összeírás nélkül is tudom, hogy a Nem akartam vele élni című könyvön túl vagyok, de még nem írtam róla. Mielőtt azonban visszarohanok a könyvtárban, gyorsan átnézem újra a kötetet, hogy tudjak valamit írni Nektek róla.

Én egyébként azt képzeltem, hogy ez a könyv más...úgy értem, hogy nem olyannak gondoltam, mint amilyen volt valójában. Zavaros vagyok, igaz?

Mikor a könyvtárban levettem a polcról, elolvastam a fülszöveget,akkor az agyamban kialakult egy sztori, és valahogy olyasmit vártam. Nem tudom, másnál van-e ez így, hogy vár valamire, és csalódik, ha a könyvben nem azt kapja...mert én most pont így jártam.


A könyv főszereplője Sylvia, aki fiatal lány, és elvált szülei lakásai között ingázik, de elege van az egészből. Ez nem csodálom, de valahogy én nem így oldottam volna meg a dolgot, ahogy Sylvia tette, aki egészen egyszerűen felhívta az apját, és telefonon közölte vele, hogy mit szeretne. Vagyis inkább azt, hogy mit nem szeretne. Nem akar többé vele élni...Nem is tudom, ez olyan, mint a telefonos szakítás...valahogy nem az igazi.

Hamar meg is bánta ezt a telefont, hiszen ahogy az apjával beszélt, végig hallgatta, ahogy balesetet szenved és meghal a férfi. Borzasztó lehetett...borzasztó lehet...

Mindenesetre kimondta azt, amit talán nem is akart igazából, de visszavonni már nem tudta a dolgot, hiszen elveszítette az édesapját.

Furcsa volt, hogy éppen az édesapjával nem akart élni a lány, én a helyében inkább nála maradtam volna, de ugye nem én vagyok a főszereplő. Mindenesetre a baj már megtörtént, és Sylvia magát hibáztatja érte. Úgy hiszi, hogy ha nem telefonált volna, az édesapja még mindig élne.

A temetés után elkezdi felszámolni az apja lakását, az ottani holmikat átnézi, régi leveleket talál, régi emlékek jönnek elő, és egyre jobban hiányzik neki az apa. Rájön, hogy mennyire szerette őt, és mekkora űrt hagyott a férfi az életében.

Igazából erről szól a könyv...s arról, hogyan változik meg egy fiatal lány gondolkodásmódja a szüleivel kapcsolatban. s hogyan gyászolja meg különféle szertartások szerint az elveszített szülőt. Persze mindeközben Sylvia magánéletében történő változásokba is betekintést nyerhetünk.

Összességében azt mondhatom, hogy nem varázsolt el ez a történet. Nem tudom megmondani, hogy mit vártam, és milyen sztorit akartam olvasni. De valahogy hiányérzetem volt a könyv végén. Mindenesetre nem bántam azért meg, hogy elolvastam. Kíváncsi lennék, hogy másnak mi a véleményre róla.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Ne plus vivre avec lui

Fordította: Farkas Ildikó

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2014

ISBN: 978-963-373-655-5

ISSN: 2060-4769

Sorozat: Vörös Pöttyös Könyvek

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 138 p

Ár: 1999 ft - most a kiadó oldalán 1669 forintért is meg lehet vásárolni.

Forrás: könyvtárból

Ajánló: 14 éven felülieknek, elsősorban lányoknak ajánlanám

Cynthia Hand - Angyalnyár

Kedveseim!

Rábukkantam egy régi-régi 2013-as postra, amit nem tettem publikussá. Fogalmam sincs, hogy még mit akartam hozzáírni, gyanítom semmit, mert ezt olvasva rá kell jöjjek, hogy nem voltam elégedett ezzel a kisregénnyel. Mindenesetre küldöm Nektek sok szeretettel a véleményemet. :-) Jó éjt!

Olvasva a korábbi két Cynthia Hand kötetet belső késztetést éreztem arra, hogy az Angyalnyár-t is elolvassam, bár kisregény, és nem vagyok oda a sorozatokon belüli kisregényekért. Főleg azért, mert a részek általában hosszúak, a kisregény pedig rövid. Mivel kisregény. Egyértelmű. Ebben az esetben is így volt. Egy borzasztóan rövid kisregényt kaptam a kezembe a kőszegi könyvtárból. A borzasztóan rövid azt jeleni, hogy 98 oldalas, ami alig egy órás olvasmány volt számomra.

Igazából az egész sztori arról szólt, hogy a már ismert két hősünk, Clara és barátnője ANgela a két angyalvérű lány Angela rokonainál tölti a nyarat Olaszországban, ahol megismerjük Angela pasiját, Phent, aki egy angyal.  Nekem elég furi volt a Phen név. Mintha valami távolkeleti hapsi lenne, pedig nem az. Ő maga Svájc. Azaz semleges, de úgy érzem, hogy azért takargat valamit. Ahogy Angela is takargatja jó ideig, hogy vele „jár”. Szóval nem tudok most mást mondani, mint hogy erről szól a könyv. Rövid, semmi extra, nyoma sincs a két előző rész izgalmainak, és sodró lendületének. Sajnos. De mivel beletartozik a történetfolyamba, ezért érdemes kiolvasni ezt is.

Tudom, most nagyon rövid voltam, de tényleg nem tudok erről többet írni…:-)

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Radiant

Fordította:  Komáromy Rudolf

Kiadó: Maxim Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2013

ISBN: 978-963-2612-54-6

ISSN: 2063-69-89

Ár:  1699,- Ft

Oldalszám: 98 p

Forrás: városi könyvtár, Kőszeg

Ajánló:  Azok olvassák, akik az első két résszel is találkoztak már.

Anna Sheehan - Hosszú álom

 

Ezt a könyvet, a Long, long sleep-et még a kőszegi könyvtárból kölcsönöztem ki egy eszeveszett könyvkölcsönzési hullámomban, de nem írtam róla a blogon, csak a blogos Moleskine-emben volt róla jegyzet. (Nagyon sok ilyen írásom van egyébként, majd szép lassan megosztom Veletek ezeket is, ha valakit érdkel…)

Szóval a Hosszú álomnak van egy fiatal lány főszereplője. Rosalinda. Gyakorlatilag tinilány. Látszólag. Mert egy időkapszulaszerű izében ébred fel, és rá kell döbbennie, hogy lefekvése óta eltelt hatvankét év, és azóta ő csak aludt és aludt, senki nem él már a szerettei közül, és teljesen elveszve érzi magát. Ráadásul ő az UniCorp cég örököse is, amely cég a hibernációs dolgai révén gazdagodott meg, és ami a szülei birtokában volt 62 évvel ezelőtt.

Természetesen nagy szenzáció, hogy Rosalinda felébredt, mert nem tudta senki, hogy ő hibernálva van. Hiszen jött a Sötét Korszak…túlélő pedig kevés volt. A Sötét Korszak után pedig a kevés túlélő nekiállt az ujjáépítésnek. Egy ilyen világba kell a lánynak egyes egyedül beilleszkednie. Igazából törékeny az egészsége, és nem nagyon tudja, kiben bízhat, mert amíg nagykorúvá nem válik, valaki más irányítja, segíti az életét. Nem könnyű neki. Főleg mert van egy Plasztin nevezetű robotféleség, amibe beletáplálta valaki, hogy pusztítsa el a lányt. Ez azért ciki helyzet, mert ha a Plasztinba ezt beletáplálják, akkor az a gép addig nem áll le, amíg valami módon végre nem hajtja a küldetését…

A könyvben egyébként folyamatosan olvashatunk arról is, hogy milyen volt a világ a Sötét Korszak előtt, és azt is megtudhatjuk, hogy Rosenak volt egy szerelme. Akit szintén elveszített. Vagy mégsem??? Ha elolvassátok a könyvet mindenre fény derül, sőt még annál is több dolgot megtudhattok. Például Rosalinda szülei sem lesznek túl szimpatikusak szerintem senkinek, és most ezzel enyhén fogalmaztam. Szerintem borzalmas dolgot műveltek folyamatosan lányukkal…


Ez a könyv egy nagyon jól megírt történet, egyszerűen mindenkinek el kellene olvasnia. Pörög a cselekmény, nem unatkozunk egy percig sem olvasás közben. Imádtam. És ha valakit nem zavar az, hogy mondjuk a karácsonyfa alá nem a legújabb megjelenésű kötetet kapja meg a Könyvmolyképző Kiadó ajánlatai közül mondjuk, az bátran kérje ezt a könyvet az Angyaloktól és a Jézuskától! Nem fog csalódni. (Írtam ezt kb. két héttel ezelőtt...most már vége a karácsonynak, sajnos...Remélem azért volt olyan olvasó, aki ezt a kötetet megtalálta a fa alatt...vagy megvette magának. :-))

Könyv adatai

Eredeti cím: Long, long sleep

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2013

ISBN: 9789633734827

Oldalszám: 368 p

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

Leiner Laura - Akkor szakítsunk

Már sokszor meséltem Nektek arról, hogy nagy Szent Johanna Gimi rajongó vagyok. Tudatosan nem azt mondtam, hogy Leiner Laura rajongó, mivel a sorozatát szeretem. A többi könyvét is beszerzem, elolvasom, de azokkal valahogy már kritikusabb vagyok.

Laura alapvetően az ifjúságnak ír, így a könyvei hasonlítanak egymáshoz eléggé. De azért mégsem. A SZJG-ben valahogy ha vannak is számomra idegesítő karakterek, mégsem idegesítenek annyira, mint más könyvekben. Pl. a Bábelben voltak olyan szereplők - elég csak a főszereplőre gondolnom - akiktől kiráz a hideg. Így voltam az Akkor szakítsunk című könyvvel is.


Ez a kötet a "Laura univerzumban" már nem számít újdonságnak, hiszen van utána megjelent másik könyv is már, de más, kevésbé termékeny íróknál újdonság lenne. Én dedikálva jutottam hozzá, akkor rendeltem meg, amikor lehetőség volt előrendelni. Az engem érdeklő újdonságokkal mondjuk mindig így teszek, legalább nem késem le róluk. Mindegy. Szóval megrendeltem, megérkezett, aztán felkerült  a polcra, mert valahogy mégsem fűlött hozzá a fogam….egy napon aztán a kezembe került, s kis túlzással pillanatok alatt kiolvastam. Épp olyan rövid volt számomra, mint egy szilveszter éjjel. Ráadásul egy nagyon hosszúnak tűnő szilveszter éjjel…ez most ellentmondásosnak tűnik, de nem tudom másként kifejezni magam. Az ízlésemhez mérten nem volt hosszú könyv, viszont a történetet illetően nekem már túl soknak bizonyult.

A kötet főhőse Kornélia alias Lia, aki frissen szingli tinédzser. Szakítottak Norbival a pasijával, akivel egyébként folyton marták egymást. Nem is tudom miért voltak együtt ezek. Mindenesetre a lamúrnak vége szakadt, és ez a pofátlan Norbi máris csajozott. Tipikusan előadta a nagy vadászt. Lia pedig bosszút esküszik, próbál pasizni de bénán csinálja, minden balul üt kis, aztán hisztizik, cirkuszol, és én legszívesebben fejbe kólintottam volna. Néha kiabáltam magamban, hogy hogy lehetsz ennyire gyerekes??? Nem igaz, hogy nem látod mi folyik itt? (Tudom, én is voltam tinédzser, de nem lehettem ennyire hogy is mondjam…hülye? Vagy mégis? :-))

Hogy mikor is történik mindez? Természetesen szilveszter éjszakáján...mert bár szakított a pár, ennek ellenére egy Szánkó nevű tag bulijára mindketten hivatalosak, és el is szándékoznak menni...

Csabi és Eszti is érdekes pár voltak a kötetben. Csabi az álompasi, a tuti hűséges srác, aki imádja az ő Esztiét. Aztán Eszti, aki játsza az eszét, okoskodik, előadja, hogy ő micsoda szuper barátnő, de aztán persze kiderülnek ám a turpisságok. Erről csak annyit mondanék, hogy igazán sajnáltam Csabit…

Szilkót nagyon szerettem. Ő ugye Lia bátyja, aki egyébként nagyon jó fej, és „segít” is a kistestvérének, ahogyan csak tud. Ő volt az egyik kedvenc szereplőm, ha ezt így ki lehet jelenteni. Bár nála is voltak olyan dolgok, amik kiütötték nálam a biztosítékot. De ez a könyv már csak ilyen volt. Számomra. Gondolom vannak olyan rajongók, akik bármit is olvasnának Laurától, azért rajonganának. Én nem ilyen vagyok. Nekem ez a hosszúra nyúlt szilveszter éjszaka a néha-néha felbukkanó mellékszereplőivel együtt is sok volt. (Azt azért el kell, hogy mondjam, hogy Ákos az egyik ilyen mellékszereplő minden ellenére belopta magát a szívembe. Na nem első olvasásra, hanem másodszorra...:-)) Őszintén szólva örülök, hogy ebből a "szakítunk, de aztán mégse, vagy mégis?" dologból nem lett mondjuk trilógia, mint a Bexi-sorozatból, ami ezzel a kötettel ellentétben már az első részével is meggyőzött.

Egyszóval:

Hajrá Laura! Ontsd tovább a könyveket magadból. Biztos vagyok abban, hogy a jövőben is lesznek jobban és rosszabbul sikerült alkotások, és bármi is volt ezzel a kötettel a tapasztalatom, én azért hű olvasó maradok.

Csak azért is…

Kötet adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2014

Oldalszám: 335 p

ISBN: 978-963-689-851-9

Ajánlás: LL rajongóknak, és egyéb még nem rajongó ifjúságnak ajánlanám.

Forrás: magánkönyvtár

Meg Cabot - Suzie és a szerelmes kísértet

Nyáron, mikor nyaralni voltuk a családdal, csupa könnyed könyvet akartam olvasni. Egyszerűen nem volt energiám és hangulatom komolyabb hangvételhez, így jöttek sorban az ifjúsági könyvek többek között, különös tekintettel Meg Cabot-ra. Annak idején, amikor még fiatalabb voltam, nagyon szerettem a Neveletlen hercegnő sorozatot, és a felnőttebbeknek szóló könyveit is olvastam az írónőnek, de nem mondhatom, hogy mindent felfaltam tőle, hiszen iszonyat mennyiségű könyved kiadtak a nevével fémjelezve.

A most olvasott könyv a Mediátor sorozat első kötete. Először nem is értettem, hogy hogy jön a mediátor a kísértetekhez, aztán persze rájöttem, ráadásul nyomban eszembe jutott Melinda a Szellemekkel suttogóból… (Nagyon szeretem azt a sorozatot, így talán kicsit összehasonlítottam a dolgokat, ami nem mindig tesz jót az olvasás élményének.)

Összességében a kötetről annyit tudok mondani, hogy helyes kis történet, és szerintem ha lesz szabadidőm, azért megnézem, hogy a többi része a sorozatnak miről is szól, lesz-e valamiféle fejlődés a főhőst tekintve, vagy marad csak a szimpla ifjúsági szórakoztatás.

Szóval a könyv főhőse Suzie, akinek az édesanyja újra férjhez ment, és így a kis család New Yorkból Dél-Kaliforniába költözött. Hősünknek ez nem annyira tetszett, de szerette volna, ha az anyukája boldog, és így tulajdonképpen mindenhez jó arcot vágott. Mindeközben persze megvolt a véleménye az utazásról, és ezt onnan is tudjuk, hogy a történetet Suzie meséli el nekünk.

Szóval odaköltözött egy új helyre, egy fantasztikus házba, amelynek  egy jó kis szobáját anyukája direkt Suzie számára rendezte be. Az új szobával új mostohatestvéreket is kap a lány, méghozzá Szundit, Bambát és Dokit, akiknek van tisztességes nevük is, de Suzie szerint ezek a nevek jobban illenek hozzájuk.

Főhősük megpróbál beilleszkedni a ragyogóan napfényes környezetbe fekete bőrdzsekiével és szakadt farmerjával, de ez nem olyan könnyű. Például azért nem, mert nem tud vezetni, és van egy másik titka is….kicsi kora óta szellemeket lát, és megpróbál nekik segíteni. Anyukája talán reménykedik abban, hogy az új városban elmaradnak az állítólagos szellemek, de Suzie hamar észreveszi, hogy nincs egyedül az új szobájában, viselkedése megfigyelésével pedig édesanyja is rájön, hogy a dolgok folytatódnak.

Egy jóképű szellemfiú keresi minduntalan a lány társaságát, aki megpróbál rájönni, mit rejt a srác múltja, és hogy tudna rajta segíteni. Ami lássuk be nem lehet valami könnyű…

A nagy segítés közben persze zajlik az élet, főhősünk megpróbálja élni a tinédzserek mindennapi életét és (számára) meglepő módon elég ügyesen boldogul Kaliforniában.

Nem akarok túl sok mindent mondani a könyvről, hiszen ez szerintem egy olyan tipikus kötet, aminek a sztorija olyan, hogy ha egy keveset elárulok belőle, akkor már mindenki mindent tud. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy egy rövid kedvcsinálónak jó lesz ez a post, és akit érdekel a könyv, az úgyis elolvassa. Mindenesetre nekem tetszett, jó volt olvasni, és persze nagyon hamar végeztem is vele, hiszen nem egy Elfújta a szél vastagságú kötetről beszélünk.

Aki kíváncsi rá, vagy az ifjú korosztályba tartozik, az olvassa el bátran, jól fog szórakozni, hiszen Suzie nem csak mediátor, de meglehetősen vicces személyiség is.

A könyv adatai:

Eredeti cím: Shadowland

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2003

Oldalszám: 248 p

ISBN: 9635394322

Ár: 1437 forint a www.gabo.hu oldalon...

Forrás: könyvtár

Eladó Édesvölgyi Suli könyvek

Most, hogy szabadságon voltam, adódott időm arra is, hogy egy kicsit körülnézzek a könyveim háza táján. Konkrétan ki akartam válogatni az Édesvölgyi Suli sorozatom tagjait, kivenni közülük a duplikációkat.

Találtam is 10 kötetet.

Ez valakinek lehet jó hír, hiszen esetleg a gyűjteménye gyarapodhat. Nekem nem annyira jó, mert rá kellett jönnöm, hogy még mindig hiányzik néhány rész a sorozatból.

Mindenesetre sorolom a címeket, és csatolom a képeket. Ha valakinek szüksége van valamelyikre, akkor vegye fel velem a kapcsolatot, és megbeszéljük. Csere is érdekel esetleg. :-)

Erőjáték

A dundi Robin Wilson hónapok óta Jessica nyakán lógott. Eleinte csak Jessica barátságára pályázott – most meg be akar lépni a gimi sznob lányegyletébe, a Pi-Béta-Alfába. Jessica tombol, amikor ikertestvére – Elizabeth – egyesületi tagnak ajánlja Robint. Robin ugyan kedves és okos lány, de nem elég szép és népszerű ahhoz, hogy Pi-Béta legyen. Jessica elhatározza, ha törik, ha szakad, megakadályozza Robin felvételét. Elizabethnek azonban legalább annyira eltökélt szándéka Robint felvetetni az egyesületbe. Az ikrek vitájából olyan ádáz hatalmi harc kerekedik, amilyet a Sweet Valley-i gimnázium még nem látott.

Egész éjjel

Jessica talán túlságosan messzire merészkedett? Elizabeth Wakefield tudja, hogy csinos kis testvére kordában tudja tartani a fiúkat – a legtöbbjük elveszíti minden ellenállását, ha Jessica csábító bájainak hatása alá kerül. De Scott Daniels, Jessica legújabb barátja már inkább felnőtt férfi, mint fiú, sokkal idősebb és tapasztaltabb azoknál a srácoknál, akikkel Jessica eddig járt. Amikor Jessica titokban elmegy a főiskolások tóparti bulijára, Elizabeth aggódik, mert fél, hogy Jessicának valami baja eshet. És amikor testvére még reggelre sem kerül elő, Elizabeth féleleme komoly riadalommá válik. Hol van Jessica? Miért maradt ki egész éjszaka?

Drága Testvérem

Jessica a kórházi ágyra pillantott, amelyen ikernővére, Elizabeth, sápadtan, némán, moccanatlanul feküdt. Liz, hallasz engem? Kérlek Lizzie! Az én hibám, hogy megsebesültél. Lizzie, nem élhetem le az életem nélküled! Rendbe kell jönnöd! Szükségem van rád! Elizabeth nem mozdult. Jessica szeme fátyolos lett s a könnyek egyre szaporább záporesőként csurogtak végig arcán. Átölelte testvére ernyedt kezét, úgy rimánkodott neki. Tudod, mennyire szeretlek, tudod, hogy mindenki szeret! Lizzie, kérlek, Lizzie, hallgas meg. Nem halhatsz meg! Elizabeth keze erőtlenül feküdt Jessicáéban. Még a szemhéja sem rebbent meg. Nem adott semmiféle életjelt.

Leszámolás

Amikor Lila Fowler titokzatos új barátja végül megjelenik a kerti bulin, Jessica Wakefielndek káprázik tőle a szeme. Jack csinos, szexis, izgalmas és még tökéletesebb, mint amilyennek Lila leírta. Tehát Jessica minden további időveszteség nélkül utánaveti magát.
Lila nem is sejti, hogy Jack mindkét lánnyal rendszeresen találkozik, Jessicával hétközben, Lilával a hétvégeken. De Jessica nem tudja elviselni, hogy Lila minden hétfő reggel arcán üdvözült mosollyal állít be az iskolába. Elizabeth Jessica iketestvére figyelmezteti nővérét, hogy addig szakítson Jackkal, amíg nem válik túl komollyá a viszony. Jessica azonban azt szeretné, hogy inkább Lila maradjon ki a képből. Akkor Jack az övé lesz, egyedül az övé.

Kényszerleszállás

George Warren alig várja, hogy a pilótavizsga letétele után magával vihesse barátnőjét, Enid Rollinst első repülőútjára. Utána ugyanis szeretne valamit elmondani neki, amire már régóta készült, azt, hogy nem szereti már, kihűltek az érzelmei iránta. Akkor szabadon találkozhat azzal a lánnyal, akit szeret, Robin Wilsonnal. Repülés közben azonban George elveszíti uralmát a gép felett, és kényszerleszállást kell végrehajtania. Enid súlyosan megsebesül, George-ot majd megöli a bűntudat. Most igazán nem szakíthat Eniddel. De meddig tudja tettetni a szerelmes barátot? Meddig éljen még hazugságban?

Nincs menekvés

Elizabeth Wakefield ugyancsak elcsodálkozik, amikor Emily Mayer azzal keresi fel, hogy szeretne cikkeket írni az Orákulumba, a középiskolai újságba. De hiszen Emily nem is író, hanem muzsikus! Miért is vágna bele az újságírásba a Droidok dobos sztárja, különösen ha ilyen népszerű a zenekar.
Emily bizalmasan bevallja Elizabethnek, hogy problémái vannak otthon, a családban. A mostohaanyja szigorúan ellenőrzi, hogy időben otthon van-e és idegbajt kap, ha a dobon gyakorol. És ami még rosszabb, úgy látszik Emily papája teljes egészében új felesége oldalára állt. Emily meg van róla győződve, hogy a mostohaanyja rosszat forral ellene. Sikerül-e Elizabethnek segíteni Emilyn mielőtt a Mayer családban kitör a botrány?

Kinek a pártján állsz?

Jeffrey French még csak egy hete jár a Sweet Valley-i középiskolába, de máris jó benyomást tett a diákokra, főleg a lányokra. Enid Rollinsnak különösen megtetszik a tagbaszakadt fiú, de épp mikor már-már azt hiheti, övé a győzelem, Lila Fowler is igényt jelent be Jeffreyre. Elizabeth Wakefield nem hagyhatja, hogy Lila elorozza kedvenc barátnője fiúját. Amikor Jessica rájön, hogy Elizabeth minden módon segíti Enidet, elszántan beleveti magát a küzdelembe, de Lila oldalán. Jessica nem tűrheti, hogy Jeffrey Enid mellett kössön ki, azt meg különösen nem hogy az ikertestvére túljárjon az eszén.

Döntés előtt

Robin Wilson ritka jó évet zárhat. Fülig szerelmes George Warrenbe, jó jegyeket szerez az iskolában és csaknem zsebében tudhatja a műugró-bajnokság aranyérmét. Ám ekkor gazdag nagynénje fantasztikus ajánlatot tesz, ez azonban Robin boldogságának végét is jelentheti. Fiona néni ugyanis felajánlja, hogy kifizeti Robin tandíját, ha felveszik a patinás keleti parti főiskolára, ahova ő és Robin nagymamája is járt. Ha Robin teljesíti a kérést, el kell búcsúznia George-tól és a műugrástól is, de a nagynéni támogatása nélkül valószínűleg egyáltalán nem tudja folytatni tanulmányait. Robinnak kétfelé dobog a szíve. Hogyan járja a maga útját anélkül, hogy megbántaná a neki legdrágább emberek érzéseit?

Mit hoz a jövő?

A Sweet Valley-i középiskolában új könyv szerepel a slágerlistán, amelyből mindenki maga jósolhatja meg a jövőt. A jóslatok először nagy sikert aratnak, de hamarosan komoly gondok forrásává válnak. Először Jeffrey French-et, Elizabeth Wakefield fiúját boronálják össze egy másik lánnyal a „Jövő párosa” kategóriában, azután Elizabethet A. J. Morgannal, új iskolatársával. Jessica tombol, mert ő már kivette hálóját A. J.-re. Vajon igazat mondott-e a könyv, amikor Elizabeth és Jessica boldogságának végét jósolta meg?

A második esély

A csöndes, elszánt Kristin Thompson pontosan tudja, mit akar az élettől. Kicsi gyerekkora óta azért küzd, hogy profi teniszező legyen. Már csak egy tornát kell megnyernie, és megkapja a profi minősítést. De jön a jóképű Bruce Patman, és egy csapásra meghódítja. Kristinnek választania kell a tenisz és a barátja között. Azon töri a fejét, hogy nem ér-e többet a romantikus kapcsolat, mint a győzelem. Vajon feladja-e Krsitin az álmát? Hogyan egyeztesse össze a sportot a tinédzserek szokásos életformájával?Szurovecz Kitti - Gyémántfiú

A Gyémántfiú már nem mai gyerek, ha értitek mire gondolok...2010-ben jelent meg a könyv, és őszintén szólva elég sok negatív kritikát olvastam róla, így nem is érdelkelt a dolog. Aztán a Rukkolán egy kedves "régi ismerőstől" elhappoltam a Gyémántfiút. Mármint a könyvet, nem a srácot. :-) Azóta is a polcomon pihent a kötet a maga féltégla nagyságával. Bár ha belegondolok , inkább nem is féltégláról, hanem egy egész hagyományos tégláról beszélhetünk jelen esetben. :-)

Na szóval azért kezdtem bele az olvasásba, mert a könyvtárban még ezer éve előjegyeztettem valamiért a második részt, a Borostyánkönnyet, és ha már így alakult csak nem fogom szégyenszemre a második kötettel kezdeni az olvasást...?!Persze, hogy nem, így szépen leemeltem a polcról és nekikezdtem...

Csak olvastam és olvastam, amíg a végére nem értem. Közben tudatosan nem akartam gondolkodni a sztorin. Gondoltam, majd a végén véleményt formálok.

Nem is tudom, tényleg elég sok volt a negatív kritika, szidták a könyvet rendesen. De azt már régóta tudom, hogy ízlések és pofonok különbözőek, úgyhogy nem hagytam magam befolyásolni.

Mi a végső diagnózis? Összességében tetszett a könyv, de voltak benne olyan részek, amiket nem tudtam hová tenni...


Hogy mi nem tetszett?

Néha kidolgozatlannak találtam a történetet, néha pedig nagyon untatott a dolog, ráadásul az baromira idegesített, hogy Robert Pattinson élete volt  az inspirációja az írónőnek. Úgy tűnt, hogy a szerző próbálta meglovagolni a Twilight sikereit. Valószínűleg ezt is tette, nem csak úgy tűnt, hiszen a híres színész nevével "reklámozta" a kötetet.

A könyv főhőse két híres színész: Heily Anderson és Nicholas Richards, akik a Fényemberek mozifilm forgatásán ismerkednek meg, és szeretnek egymásba. Akárcsak Robert Pattinson és Kristen Stewart. Nagy a szerelem, de a siker, a nyomás, a rajongók pokoli viselkedése sok mindent megváltoztat, s Nick hamarosan a drog foglyává válik. Hell akármennyire is szeretné kimenteni ebből az egész őrületből kedvesét, nem sikerül neki...Az sem könnyíti meg a pár helyzetét, hogy Heily anyja kifejezetten utálja a fiút.

Egy filmes rendezvényen aztán a lányt keményen helybenhagyják Nick rajongói, elveszíti a méhében hordott gyermeket, akiről párja még nem is tud. Nick pedig eltűnik a Föld színéről...Az újságok szerint meghalt...

Mire idáig eljutunk a történetben, a könyv szinte felénél járunk, úgyhogy egy csomó esemény még hátravan. Ezeket mind nagyon szívesen elmesélném, de akkor oda az "izgalom". Úgyhogy nem lövöm le a poént, ami egyébként nem is olyan vicces.

Összességében ez egy szinte Rómeó és Júlia jellegű történet, mai köntösbe bújtatva, melyből bepillantást nyerhetünk a sztárok gyakran irigyelt, de korántsem könnyű életébe, és rájöhetünk arra, hogy nem minden a gazdagság, a csillogás...

Adatok:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2010

Oldalszám: 596 p

ISBN: 978-963-9708-45-7

ISSN: 2060-4769

Borító: puhatáblás, ragasztott

Sorozat: Vörös Pöttyös könyv

Forrás: Rukkoláról magánkönyvtárba

Ár: 2999 ft

Ajánló: 16+

Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi 3. - Egyedül

 

Most megosztok Veletek egy ezer éves blogbejegyzést. Konkrétabban egy olyan postot, amit már 2012 októberében írtam. A már említett blogos naplómban bukkantam rá a bejegyzésre, és rájöttem, hogy még nem is publikáltam. Úgyhogy megpróbálom változtatás nélkül közölni. :-)

Kezdjünk is neki…

2012. október 10.

Ahogy azt már talán említettem, szégyen, vagy nem, de én biza nagy SZJG rajongó lettem. Az első három részt rekordidő alatt olvastam el, sőt, mikor eme sorokat írom, a 4-et is majdnem befejeztem, ráadásul holnap könyvtárba megyek…

Egy hét alatt harmadszor…

Mintha nem is lenne más dolgom, mint olvasni…bizony van, de azért meg kell, hogy szerezzem az 5-6-7. Köteteket is.

De most a harmadik részről írnék Nektek, amely az egyedül címet viseli. Rentai Reni a 10. Osztályt kezdi meg a Szent Johannában,(Az én időmben még II. osztálynak hívták. Csak nem arab, hanem római számmal. :-))

S még mindig Arnold és Virág a barátja, ám úgy érzi, hogy az osztályközösség nagyon összekovácsolódott már. Épp ezért éri nagy megrázkódtatásként , hogy Virág, a nagy Pete Wentz  majd később Robert Pattinson fan szerelmes lesz egy emós srácba, Bíró Doriánba, akit az osztálybeli fiúk Dórinak „becéznek”. Emiatt a srác miatt Reni és Virág egyre messzebbrekerül egymástól. Valahogy eltávolodnak, s Virág nagyon megváltozik. A szokottnál is butábban viselkedik.

Arnold, a másik jó barát is messze jár Renitől, titokzatos programjai vannak, és akárhányszor elmondaná Reninek a dolgait, a lány sosem figyel rá…csak Cortezen jár az agya, hiszen fülig szerelmes  a fiúba. Cortez pedig Cortez. A végletekig lusta, és népszerű srác, akibe minden lány szerelmes (Ha jobban belegondolok, akkor annak idején az őskorban nekem is volt egy Cortezem…akivel sokmindenben hasonlítottak…Ha olvasná ezt és a SZJG-t azonnal magára ismerne…:-) De mivel akkor sem nagyon olvasott, feltételezem, hogy most sem teszi, így nincs miért izgulnom. :-)))

Szóval Cortez és a fiúk zenekart alapítanak, Jalapeno néven, és persze még inkább ragadnak rájuk ezek után a csajok.  Reni nap mint nap dupla dolgozatokat ír, adja a házifeladatokat a srácoknak, mert úgy érzi, legalább így közelebb lehet imádottjához, aki párszor kedves vele, de sokszor viszont iszonyú bunkó…

Arnold próbálja is erre figyelmeztetni Renit, de mindhiába. Komolyan mondom, gyanűs nekem ez az Arnold gyerek…:-)

Aztán szilveszter éjjel Reni végre csókolózik…Hogy kivel? Hát ha elolvassátok a könyvet, megtudjátok! :-) Mindenesetre én imádtam minden sorát a könyvnek, és az engem halálosan idegesítő Kinga, aki szerintem egy Paris Geller klón a Gilmore Girls-ből is megmutatja emberi oldalát végre.

Összességében annyit mondanék:

Olvassatok Szent Johanna Gimit!

A könyv adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2010

Oldalszám: 457 p

Ár : 2990,- Ft

ISBN: 978-963-539-7204

Forrás: könyvtár (most már magánkönyvtár – 2014…)

Ajánló: 12 éven felettieknek!

 

Szóval ennyi volt a bejegyzés. Ahogy visszaolvastam rájöttem, hogy egy csomó mindenben még mindig ugyanígy gondolkodom. J IMÁDOM A SZJG-T!

Francine Pascal - A második esély

 

Már jó régen írtam Nektek a tinikorom kedvenc könyveiről az Édesvölgyi Suli Szerelmes Ikrei sorozatról, pedig szerettem volna mindegyik kötetről írni pár szót. Most, hogy van egy kis időm írni, előkaptam a „várakozó” polcról A második esély című kötetet, úgyhogy el is döntöttem, nem várakozik tovább, inkább írok róla.

Nem tudom, Ti olvastátok a sorozatot? Nekem nem sok kötet hiányzik, a meglévőket pedig szinte rongyosra olvastam, és most, fél 34 évesen is nagyon szívesen előkapom őket, és rövid idő alatt át is tanulmányozom. Tényleg nem kell hozzá sok idő, mert átlagban 120 oldalasak. Van kicsit rövidebb, van kicsit hosszabb, ez a kötet pl. 141 oldalas, úgyhogy elég „hosszú” .

:-)


A második esély a sorozat 53. Kötete. Sajnos közel van már a vég…ez abból is látszik, hogy már nem fotós borítót láthatunk a megszokott ikerlányokkal, hanem az eredeti amerikai borítót vette át a kiadó. Sajnálom, hogy bár a borítókat átvette a kiadó, de azt nem, hogy végig kiadja a könyveket, ugyanis egyszer csak befejezte a kiadást nagy bánatomra. Pedig az USÁ-ban 100-nál is több könyv látott napvilágot a Wakefield ikrek főszereplőivel.  Most konkrétan azt nem tudom, hogy létezik-e Planétás kiadó még, de ha igen, igazán kiadhatná a további részeket, vagy esetleg valamelyik másik kiadó felkarolhatná a projektet, mert szerintem a kötetek a mai korban is megállnák a helyüket.  Ez a könyv például 1995-ös kiadású, ami ugye azt jelenti, hogy barátok között is 18 éves.

Na de gyorsan rátérek a sztorira. Természetesen Jessica és Elizabeth, a két Wakefield iker a főszereplője a könyvnek, de a főfőszereplő most Kristin Thompson, aki gyerekkora óta teniszbajnok szeretne lenni, és ezért mindent alá is rendel az életében. Már majdnem profi, egy meccs van hátra, mikor a sorozat „jópasija” Bruce Patman randira hívja, amit a lány el is fogad, és a pár lassan egymásba szeret. Ezt persze Kristin apja nem nézi jó szemmel, mert szerinte a lánya eldobja magától a teniszes lehetőséget azzal, hogy randizik, és végre úgy próbál élni mint a többi tizenéves. Ezen kívül Kristin részt vesz a Nővérprogramban is, ahol is egy kislányt patronál, törődik vele, s ez is elveszi az idejét. Én nem tudom, hogy reagálnék ebben az esetben, ha az én lányom lenne a teniszreménység…valószínűleg nem kerülnék ebbe a helyzetbe, mert nem szeretném, ha a gyermekem versenysportolna, mindenesetre nem lehet egyszerű a Thompson papának helyes irányba terelnie a lányát. Mert mi a helyes? Ha a gyereked tinédzserként él, boldog, vagy az, ha nagy sportoló válhat belőle, de minden másról le kellene mondania? Nehéz kérdés, de az édesapa a kötet végére azt hiszem jó döntésre jut.

Kristin története egyébként példa lehet a mai tiniknek, hogy hogy is érdemes, hogy is lehet élni.

Olvassátok el, de a legjobb az lenne, ha az egész sorozatot elolvasnátok. Bár nincsenek benne IPhone-ok, meg sms, meg chat, meg MSN, attól függetlenül egy klassz világba csöppenhettek, és legalább megtudjátok, milyen volt (majdnem), amikor még nem olyan volt a világ, mint most. Milyen volt nekem tinédzsernek lennem. (Azért arra figyeljetek, hogy én itthon voltam tini, míg a lányok az USÁ-ban, úgyhogy azért annyira ne éljétek bele magatokat. :-))

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Second Chance

Fordította:  Jávor Andrea

Kiadó: Planétás Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 1995

Oldalszám: 141 p

Borító: ragasztott puhatáblás

ISBN: 963-7931-85-6

ISSN: 0865-7173

Sorozat: Vörös Rózsa – Az Édesvölgyi Suli Szerelmes Ikrei

Ár:  188 ft

Forrás: magánkönyvtár

Ajánlás: 13 év felettieknek

Leiner Laura - Bábel

Erről a könyvről írtam már egyszer…

Csak éppen sajnos rajtam kívül senki sem olvashatta, mert ezt a bejegyzésemet is elveszítettem. Pedig szerintem nagyon jó kis post lett, de most már mindegy, nem érdemes bánkódnom miatta, igaz? Csak annyi a baj, hogy újra el kellett olvasnom részeket belőle, hogy naprakész legyek Bábelből. Ez egy kicsit zavart, mert nem nagyon van időm újraolvasni, csak a kedvenceimet, és ez nem volt az. Bár szerettem, szívesen olvastam, hiszen Leiner Laura, meg majdnem SZJG, de azért mégsem. Sajnos mégsem.


Annyira magas elvárásaim voltak a könyvvel kapcsolatban, és nagyon nagyon vártam a megjelenését. Előrendeltem természetesen, ahogy elő fogom rendelni az új könyvet is, az Akkor szakítsunk! címűt, ami március tájékán fog megjelenni. Szóval így, hogy nem tetszett annyira a Bábel, attól függetlenül tovább olvasom rendületlenül Leiner Laura könyveit. Nagyon szívesen teszem ezt. Ma például már majdnem végigolvastam a SZJG utolsó kötetét. Már csak kb. 200 oldal van belőle. Aztán kezdhetem előröl az egészet. :-)

Azért most már térjünk rá a Bábelre. Ami mint tudjuk egy fesztiválról, a Bábel Fesztiválról szól. Mivel nem vagyok nagy koncertre járó, konkrétan kb. 12 évesen voltam utoljára koncin, pontosabban Pa-dö-dő koncenrten. :-))))) Épp ezért nem is tudok nagyon érdeklődni a fesztiválok iránt. Konkrétan semennyire sem érdeklődöm iránta. Sosem akartam kimenni a Szigetre, sem a Volt fesztiválra, többet pedig nem ismerek. Nem érdekel a részegen fetrengés, a sátorban alvás, a közös wc…stb.  Csak remélni tudom, hogy a lányomat sem fogja túlzottan érdekelni az ilyesmi, és inkább leköti majd valami más, mondjuk az olvasás. :-)

De a Bábel rajtam kívülálló okok miatt fesztiválon játszódik. Megismerünk egy csomó szereplőt, volt, akit megszerettem közülük, volt, aki idegesített rendesen. Aki a legfőként idegesített, az a főszereplő, Zsófi. Annyira tini, annyira bután viselkedik. Azt mondják, ilyenek ma a fiatalok. Hát nem tudom. Remélem, nem ilyenek mint Zsófi. Ha mégis, akkor meg kell állapítanom, hogy már nagyon öreg vagyok…:-) Mindenesetre Zsófi először megy egy zenei fesztiválra Pápa mellé  a barátaival. A szerző, Leiner Laura nagyon szemléletesen leírja, hogy milyen a fiatalok útja odáig. Ír a vonaton lévő tülekedéstől a Bábelig vezető útig. Nem szívesen lennék ott, de a leírás tetszik.

Zsófi legjobb barátnője Napsugár, becenevén Napsi, aki gyöngyörű, magabiztos, és van egy kretén tesója. Ezen kívül nagy pasizós, minden másodpercben másban szerelmes. Halálosan. A Bábelre menet például belezúg egy olasz srácba, akit szinte csak pillanatokra látott, de egész fesztivál alatt őt keresi. A bandába tartozik még Abdul Farouk, akinek a neve nem könnyíti meg az életét, de ettől függetlenül nagy csajozós, és nagyon bejön a lányoknak. Neki van egy jó fej orvos apja, dr. Farouk, aki az egyik kedvenc szereplőm a könyvből. :-) Másik kedvencem Hipó, aki nevéhez híven hipochonder. Mindenféle betegséget kitalál magának, és nem is értem, hogy mi keresnivalója van egy ilyen srácnak a Bábelen, hiszen ott nagyon sok a bacilus. :-) Mindenesetre imádtam Hipót, főleg szívesen olvastam Dr. Faroukkal történő orvosi konzultációit. Olyan vicces volt számomra, mikor az orvos halálos komolysággal próbálta kezelni a srác mániáit. Ha olvastátok a könyvet, biztos tudjátok miről beszélek, ha nem olvastátok, olvassátok el, és kíváncsi vagyok a véleményetekre. :-)

Van még egy főszereplőnk, Szasza. Zsófi és ő nagyon régen jó barátok, de semmi nincs köztük, hiszen Szasza sem csinál mást, mint Abdul, csajozik ezerrel. De azért nem stimmel valami ezzel a nagy barátsággal. Zsófi egyébként nem jár senkivel, azon egyszerű oknál fogva, hogy szerelmes Anthony valakibe, a Red Hot Chilli Peppers énekesébe, és azt képzeli, hogy a pasi lesz a gyerekei apja. Hogy miért is fontos ez? Hát azért, mert a főzenekar a Bábelen a RHCP, úgyhogy Zsófinak már csak ezért is ott a helye, hiszen meg kell alapoznia kapcsolatát  leendő gyermekei apjával.

A bulisorozat alatt megsimer egy másik srácot is, akiről azt képzeli, hogy belezúgott, pedig a pasi rém bunkó vele. Író, és nagyon nagyképű, Zsófi mégis valamiért oda van érte. Ezzel persze nagyon összekuszálja a szálakat. Természetesen itt nem a RHCP frontemberrel kapcsolatos szálakra gondolok. :-)

A könyv jó vastag volt, ezért különösen szerettem, és azért is kedves a szívemnek, mert Laura dedikálásával van ellátva. :-) ezen kívül még szerettem azokat a részeket, ahol  Twitteres bejegyzéseket olvashattam, illetve a másik nagy kedvencem az esküvő volt. Mármint a RHCP-s gyűrűért folyó játékesküvő…:-)

Összességében jó kis könyv ez, csak épp én nem igazán tudtam vele mit kezdeni a tinisége miatt, valamint a témája miatt. Mindenesetre a fiataloknak szerintem nagyon fog tetszeni, és Leiner Laura tovább bővíti a rajongóinak körét.

A kötet adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Oldalszám:  526 p

ISBN: 978-965-539-823-2

Ár:  2990,- Ft

Borító: puhatáblás, ragasztott fülekkel

Forrás: magánkönyvtár, dedikálva

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás