Erika kolléganőmtől származik ez a kötet.

Az IPC-MIRROR kiadó kiadványa, és ettől a kiadótól még sosem olvastam semmit sem. Épp itt volt az ideje.

A könyvet Marina Fiorato írta, 331 oldalal, fűzött kiadvány, a borítója nekem nagyon tetszett, ahogy a gondolás siklik a vízen. Eszembe jutott egy általános iskolás emlékem, mikor a velencei karneválon voltunk az osztálytársaimmal.

Akkor voltam először is utoljára Olaszországban, s azóta is visszavágyom.

Az írónak egyébként ez az első kötete, és már az elején nagyon tetszett. Az alapötlet nagyon tetszik, remek a kidolgozás. A regény elején megtudjuk a főszereplő Nora rövid történetét, milyen körülmények közé született. A regény lapjain ott találkozunk vele, mikor tönkrement házassága romjain ücsörög, és új életet próbál kezdeni.

Nora vezetékneve Manin, akár a híres muránói üvegfúvó mesteré, Corradinoé is, aki az őse volt, s mivel maga is üvegfúvással is foglalkozik, úgy dönt, hogy beáll dolgozni egy velencei üvegfúvó csapathoz. Először természetesen nem akarja a tulaj foglalkoztatni, ám ahogy meglátja leírva a lány nevét, felcsillan a remény, hogy újra felvirágoztassa Corradino utódja segítségével a döcögősen működő műhelyt.

A könyv oldalain összefonódik Nora és Corradino Manin sorsa.

Kedves kis olvasmány, szórakoztatott és kikapcsolt, mert nem egy egyszerű történet, vannak benne titkok és szerelmek (:-)), de mégsem krimi vagy szerelmes regény.

Különösen tetszett, hogy két szálon futott a sztori, és a végén természetesen minden jóra fordult. :-)

Ajánló a www.bookline.hu oldalról:

"Marina Fiorato regényében lebilincselően keveredik a történelem, a misztérium, a művészet, a zene, a romantika és a politika. A napjainkban és a XVII. századi Velencében játszódó történet két szálon fut.

VELENCE, 1681…
A köztársaság éltető ereje az üvegfúvás, és a velencei tükrök az aranynál is értékesebbek. A vérengző Tízek tanácsa féltékenyen őrzi titokzatos módszerüket, s ezáltal a muranói üvegfúvókat is, akik gyakorlatilag bebörtönözve élnek a lagúnák egy szigetén. Ám a legtehetségesebb üvegművész, Corradino Manin eladja a titkot és ezáltal a lelkét is a Napkirálynak, a francia XIV. Lajosnak, hogy új jövőt teremtsen leányának.. Ennek az egyedülálló tükörkészítési technikának a megszerzésével sikerült megépíttetnie a Napkirálynak pazar Versailles-i kastélyában a Tükörgalériát.

NAPJAINKBAN…
Évszázadokkal később leszármazottja, Nora Manin boldogtalan londoni élete elől menekül Velencébe – elhatározta, hogy ősei városában folytatja életét és a családi mesterséget. A szenvedélyes és tehetséges ifjú hölgy azonban nem is sejti, hogy ismert neve hamarosan mekkora veszélybe sodorja. Lázasan kutat páratlan tehetségű üvegfúvó őse életének rejtelmei után, s közben bízik abban, hogy új életre és talán szerelemre is talál Velencében, ám előbb meg kell küzdenie a múlt démonaival.
Miközben élete egyre jobban kiteljesedik és számtalan rég eltemetett titokra derít fényt, rájön, hogy a múlt talán soha nem lesz olyan áttetsző, mint a kifújt üveg…

Corradino és Nora Manin sorsa az időn átívelve összekapcsolódik, és mikor szörnyű titkok kerülnek napvilágra, a lány megérti, hogy csak akkor lelhet békére, ha tisztára mossa őse nevét.
A valós személyeket bemutató reneszánsz korszakban és napjainkban párhuzamosan játszódó izgalmas történet a világ egyik legszebb városába repíti az olvasót, aki úgy érzi, a két főhős társaságában maga is bejárja Velence gyönyörű tereit és utcáit.

"Marina Fiorato csodálatos két szálon futó történetet szőtt, művészettel, szerelemmel, intrikával és ravaszul ábrázolt karakterekkel.... elállt tőle a lélegzetem...."
- Susan Vreeland, A jácintkék ruhás lány szerzője

"Lebilincselő regény titkokról, odaadásról, szeretetről és árulásról. Fiorato biztosan meghódítja az olvasóit ezzel a gyönyörű és bonyolult Velencei történettel. Magával ragadó szereplői izgalmassá teszik ezt a lenyűgöző regényt."
– Kate Furnivall, az Orosz szerető és a Vörös sál szerzője"