Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Michelle Moran - Madame Tussaud

Már szinte ezer éve elolvastam ezt a kötetet, sőt inkább úgy mondanám, hogy azonnal, amint kézhez kaptam.

Vastagnak tűnt és legyőzhetetlennek, ám ennek ellenére hamar a végére értem, és ez főként annak köszönhető, hogy nagyon tetszett.


Szeretem a történelmet, szívesen barangolok régi idők sztorijai között, és ez a könyv épp ilyen volt számomra. Egy izgalmas, érdekes kirándulás.

Annak ellenére, hogy az angol történelmet jobban értékelem, mint a franciát, elmondhatom, hogy ezentúl nem teszek ilyen kijelentéseket, hanem többet olvasok a következő évben (ha lesz rá időm) a franciákról.

Ez a kötet azért is tetszett nagyon, mert egy hölgy életét, munkásságát mutatja be, és bár az "alcím" "A francia forradalom regénye" volt, ennek ellenére nagyon tetszett, hogy a mindennapi életre helyezte inkább a hangsúlyt a szerző. Könnyebb volt így olvasni, mintha valami "háborús" történettel ismerkednék.

A hölgy, aki a címszereplő azaz Madame Tussaud ma már egy híres asszony, elsősorban panoptikumáról ismeri a világ. Én nagyon vágyom arra, hogy elmehessek és közelebbről is megnézhessem az élethű viaszszobrokat, de még sajnos nem adatott meg a lehetőség erre. Remélem, hogy ez nem sokáig marad így.

De ki is volt Madame Tussoud? Egy leány, akit Marie Grosholtznak hívtak, és az 1700-as évek végén Párizsban élt és alkotott. Nagybátyja volt a mestere, tőle tanulta el a viaszszobor készítés minden csínját-bínját. Nagyon tehetséges volt, olyan kiállításokat szervezett és készített el, aminek mindenki a csodájára járt még abban az időben is. Akkoriban a nők még nem tudták magukat eltartani, nem volt lehetőségük igazán a jól kereső szakmákban elhelyezkedni, egy két kivétellel. De Marie-nek ez is sikerül, és bizony a munkája ami a hobbija is volt egyben, szépen hozott a konyhára. Ebben a viasz kiállításban az volt még a csodálatos, hogy mindig az éppen aktuális történéseket formázták meg a művészek. Legyen szó a királyi családdal történtekről, vagy a hírhedt bűnözőkről. Épp ezért volt talán annyira keresett és szerethető, hiszen abban az időben nem volt televízió, s főleg nem volt internet, az emberek többek között így tudtak meg sok mindent az éppen akkor történt fontos eseményekről.

Marie természetesen a politikában is részt vett, akarva-akaratlanul, hiszen munkásságával a politikai történéseket is "megformázza".

Híre megy a munkáinak a királyi udvarban is, ahonnan felkérést kap egy újabb kiállítás elkészítésére, és azzal, hogy a közelükbe kell költöznie a munkája miatt, sokan úgy érzik, hogy ki kell használni az így kapott kapcsolatrendszerét is.

Az tetszett még nagyon a könyvben, hogy Marie Antoinette-t is jobban megismerhetjük. Már említettem, hogy elsősorban angol történelem-párti vagyok, de kifejezetten szívesen olvasok még Mária Teréziáról és kiterjedt családjáról is. Marie Antoinette pedig Mária Terézia egyik "idegenbe szakadt" leánya volt, akit kritizáltak rengetegen a költekezései miatt is többek között. Furcsa volt ez nekem, hiszen egy királynétől elvárják, hogy mindig csinos legyen, szebbnél szebbek legyenek a ruhái pl. de ezt is az uralkodó feleségének szemére vetették...mondom, többek között.

Eddig a francia forradalommal nem igazán foglalkoztam a sulin kívül, most szinte újdonságnak hatott a történet, hiszen a középiskola is régen volt már. :-) Jól esett felidézni az ott tanultakat, és párhuzamba állítani a kötetben leírtakkal.

Egyszóval ez egy remek regény, érdemes vele foglalkozni, szerintem én még kézbe fogom venni máskor is.


Forrás

A kötet adatai:

Eredeti cím: Madame Tussaud

Fordította: Bozai Ágota

Kiadó: Geopen Kiadó

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Budapest

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 3990 ft

Oldalszám: 582 p

ISBN: 978-963-9973-68-8

Forrás: kiadótól

Hahner Péter - 100 történelmi tévhit

Egy alkalommal már írtam Nektek Hahner Péterről, aki történész, a Pécsi Tudományegyetem Újkortörténeti Tanszékének vezetője.

Számomra ő AZ író, aki ismeretterjesztő könyveket ír nagyszerűen, érdekfeszítően, és izgalmasan.

A szerző...A kép forrása

Akkor írtam róla itt a blogon, amikor volt szerencsém elolvasni a Vadnyugat c. kötetét. Abban az időben szerelmesedtem bele a könyveibe, és nagyon szerettem volna a még a Vadnyugat előtt megjelent két kötetét, a 100 történelmi tévhitet és az Újabb 100 történelmi tévhitet elolvasni. Szerencsére a lehetőséget megkaptam, és ahogy a kezembe kerültek a könyvek, már faltam is a betűket. Más kérdés, hogy ezidáig nem volt időm írni róluk, de most bepótolom. (Készítettem egy beosztást, ami szerint fogok haladni az elolvasott könyvekről szóló postok írásával. Remélem sikerül is betartani.) Egyébként Hahner úrnak ismét megjelent egy könyve, az az amerikai elnökökről szól, és nem én lennék, ha nem vágynék arra is nagyon-nagyon. :-)

De most maradjunk a 100 történelmi tévhitnél, melynek a címe folytatódik így: avagy amit biztosan tudsz a történelemről - és mind rosszul tudod.

A szerzőtől már megszokhattam, hogy a könyvei általában több részből tevődnek össze, itt is így történt. A nagy téma a történelem, s a sok kicsi téma a 100 tévhit, amelyről eloszlatja a felhőket az agyunkban. Már akinek vannak felhők, mert be kell vallanom, nekem bizony voltak...néhány tévhitnél hangosan felkiálltottam, hogy ezt én miért is nem tudtam? Vagy miért is tanították ezt meg ezt másként az iskolában? Mindenesetre borzasztóan hasznos könyv volt ez számomra, és szerintem mindenkinek el kellene olvasnia, kezdve az általános iskolásoktól bezárólag a felnőttekig, hiszen mindenki találhat benne számára érdekes, figyelemfelkeltő dolgokat.


Néhány téma, amit Hahner Péter tisztába tesz bennünk:

- A rómaiak lerombolták Karthágót, s a helyét sóval hintették be

- Néró felgyújtatta Rómát

- A középkorban egyes urak erényövet helyeztek asszonyaikra (ez volt az egyik kedvencem! :-))

- Lucrezia Borgia romlott méregkeverő volt

- Mária Terézia nagyon szerette a magyar testőröket

- Napóleont megmérgezték Szent Ilona szigetén

- Erzsébet királyné emancipált, modern, érzelemdús asszony voltl

- Hitlernek csak egy heréje volt

- Bill Clinton és Monica Lewinsky szerelme jelentéktelen epizód volt

Szóval ezekhez hasonló, de jobbnál jobb történeteket olvashatunk a könyvben, és szerintem még karácsonyi ajándéknak is kívánló lehet az érdeklődők számára.

A kötet adatai:

Kiadó: Animus Kiadó

Kiadás éve: 2010

Kiadás helye: Budapest

Borító: Keménytáblás, fűzött

ISBN: 978-963-9884-95-3

Oldalszám: 319 p

Ár: 3290 ft

Forrás: kiadótól

Cat Adams - A vér dala

Annyira régen szerettem volna megosztani Veletek Cat Adams könyvéről a benyomásaimat, de sehogy sem tudtam összehozni. Kezdve az időhiányomtól addig, hogy "elhagytam" a kötetet, és néhány napja  kaptam vissza onnan, ahol felejtettem...De megvan, visszatért hozzám, úgyhogy most semmi nem akadályozhat meg abban, hogy írjak róla pár sort.

Amikor a könyvet olvastam, elmondhattam azt, hogy nem igazán foglalkoztam abban az időben természetfelettivel foglalkozó kötettel, ezért nagyon örültem neki, hogy ezt volt módom elolvasni. Hogy mennyire természetfeletti a téma, az leginkább a kötet legvégén derül ki...számomra nagy fordulat volt a kiderült végeredmény, és nagyon tetszett is...:-) Sajnos nem árulhatom el, hogy miről van szó, mert akkor esetleg nem olvasnátok el a kötetet. Mindenesetre nagy meglepetés éri az olvasót, és ezt köszönöm a szerző(k)-nek. Hogy miért szerzőket írtam? Nos, azért, mert a könyvet két ember írta, C.T. Adams és Cathy Clamp. Én személy szerint nem éreztem sehol sem a történet folyamán, hogy a két szerző "elment volna" egymás mellett...mindig teljes volt az összhang  a szövegben, mintha csak egy személy írta volna a sztorit.

A kötetről egyébként olvastam jót is, rosszat is, de nekem tetszett. (Még jó, hogy ennyi különböző féle ízlésű ember van a világon. :-)) Mivel sorozatról van szó, nagyon szívesen olvasnám a további részeket is, mert a befejezés nem csak hogy meglepőre sikeredett, de nyitva hagyta egy jó kis folytatás lehetőségét is.

A kötet főhőse Celia Graves, aki egy csinos, kemény csaj, testőrként dolgozik, és mindig sistereg körülötte a levegő, mindenki odáig van érte, legyen az nő, vagy férfi... Először nem értettem, mi ez a nagy rajongás, de ígérem, kiderül...már ha elolvassátok a kötetet. :-)

Szóval, mivel főhősünk, Celia testőr, ezért sok féle megbízatást teljesít, történetünk idején pl. egy herceg megbízására rendelik. De aznap valami történik, a támadás során Celia megsérül, és úgy ébred reggel, hogy félig vámpírrá alakult...Érdekes volt a vámpírok ilyen jellegű megközelítése, hiszen már az ember annyi féle vámpírról olvashatott. :-)))

Az egész könyvön keresztül figyelhetjük, hogy Celia és társai hogyan próbálják meg megkeresni a vámpírt, aki megharapta  a lányt, és hogyan próbálják meg elérni, hogy megérje a másnapokat és persze másokat ne egyen meg. Egyébként a történetben szerepelnek szellemek, vérfarkasok, vámpírok, szirének...stb. Szóval jó kis ütős csapat. Ahogy már említettem, várom a következő részt. :-)

A könyv adatai:

Eredeti cím: Blood song

Fordította: Barta Tamás

Kiadó: Egmont kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 360 p

ISBN: 978-963-629-587-5

Ár: 3999 ft

Forrás: kiadótól

Spirit Bliss - A múlt árnyai

A múlt héten minden napra beosztottam magamnak egy-egy blogbejegyzés írását, ám nem sikerült tartanom az ütemet. Érdekes módon, minden oldalt meg tudtam nyitni a neten, csak a bloggert nem...mérges is voltam. Most megnyílt végre, de kb. 10 perce vártam, hogy be tudjak lépni...Nem lesz ez így jó. Egyre jobban érik a költözködés a blogspotra mondjuk.

Most egy olyan könyvről írok, amelyről a múlt hét hétfőn "kellett" volna, de ugyebár nem sikerült a dolog. Hát pótolom...

Gndolom egyre többen ismeritek Spirit Blisst és az ő munkásságát. Én kb. egy éve olvastam Tőle először könyvet, és igazából már akkor megszerettem az írásmódját, a fantáziáját, és minden vágyam volt, hogy olvassam az írásait akár a blogján is. Nem tettem meg mégsem, mert annyi sok mást kellett olvasnom, annyi minden mással kellett foglalkoznom, így az újra találkozás ez által a kötet által történt meg. Nagyon vártam, és nagyon - nagyon tetszett... Szokásához híven elvarázsolt, és azonnal olvasni akartam a többi, eljövendő részt is. Persze ez így nem működik, ebbe bele kellett törődnöm, és csak remélhetem, hogy minél előbb jön a következő Spirit Bliss kötet.


A Démoni érintés sorozat első kötetét tarthatjuk a kezünkbe, ha megvesszük, és vesszük a fáradságot, hogy elkezdjük olvasni. Külsőleg a már "jól bevált" Könyvmolyképzős stílust kapjuk, gyöngyörűen beleillik majd a Könyvmolyképző által kiadott meglévő könyveim közé. Bár jelentősége ennek nagyon nincs a történet szempontjából, azért mégis csak fontos.

A kötet egy nagyon különleges világot ismertet meg az olvasókkal. Vannak itt vámpírok, emberek, boszorkányok, papok...stb. Mindenféle lény és teremtmény, mégis annyira egyértelmű és (nem tudom más szóval kifejezni) értelmes a történet, hogy az ember nem veszik el benne, úgy értem, nem zavarodik össze olvasás közben, hanem követni tudja a történéseket, és így nyugodtan izgulhatja végig a sztorit, mindenféle külön erőfeszítés nélkül.

A könyvben nem csak különféle lények vannak, de jelen van a szerelem is, viszont ez is nagyon jól van adagolva, így bátran kijelenthetem, hogy sem nem túl sok, sem pedig nem túl kevés. Számomra pont jó.

A főhős Katherine Glanville, akinek a világa, ahol él, vámpírok által fertőzött világ. Borzasztó lehet ott élni. (Ezek a vámpírok ugyanis nem a Cullen-féle tipológiába tartoznak...) Hogy minden helyreálljon, egy bizonyos módszerrel visszaküldik Katherine-t a múltba, hogy felvegye Roderica alakját, aki a későbbi Véreskezű Casimir nevű vámpírfőnök unokahúga és szerelme. Ebben a múltban Casimir még nem véres sem semilyen kezű, hanem egy egyszerű halandó, aki jóképű, kedves, és nagyon szerelmes Ricába, akit igazából nem is ismer, inkább csak a levelezésükből. Ezért is lesz "Ricánknak" úgymond könnyű dolga a beépüléskor, hiszen nem tudják igazából, hogy néz ki.

A nagy terv az, hogy Katherine visszamegy az időben, meggyilkolja a még ember Casimirt, hogy ne lehessen belőle később vámpír, majd visszatér az ő korába, ahol a múlt megváltoztatásával a jövő már csodaszép lehet... Jó terv, de mint tudjuk, az ilyen tervek nem szoktak jól elsülni. Több okból sem alakul ilyen könnyen a történet. Az egyik és számomra legfontosabb ok pedig Casimir személye maga. A lány rájön, hogy a fiú nem egy kifejezetten gyilkos fajta, megismeri a belső szépséget is benne, így már kételkedik a küldetésében...Katherine barátokra is lel a múltban, és egyre inkább úgy érzi, hogy nem kellene megölnie a fiút, más módszerrel is helyrehozhatja a jövőt...

Izgalmas, fordulatos, pörgős cselekmény rabjai lehetünk, és a kötet végén én magam nagyon meglepődtem, mert olyan esemény történik, amire igazán nem számítottam.

Egyszóval olvassátok el ezt a könyvet. Ha eddig is ismertétek és szerettétek Spirit Bliss írásait, akkor azért, ha eddig még nem találkoztatok vele, akkor pedig azért. Nem fogjátok megbánni!

A kötet adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Szeged

Borító: puhatáblás, ragasztott (és iszonyú jó minőségű...)

Ára: 2999 ft

ISBN: 978-963-245-607-2

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek

Oldalszám: 463 p

Forrás: kiadótól

Jim Butcher - Pusztító vihar

Nemrég hirdettem Nektek egy játékot.

Bár nem olyan sokan jelentkeztetek rá, mint amire számítottam, azért csalódott nem vagyok. Holnap még lesz idő jelentkezni, de még az is lehet, hogy vasárnap estig meghosszabbítom a nevezési határidőt.

Ugyebár a játék nyereménytárgya 3 aza három darab Jim Butcher könyv, a Pusztító vihar a Wizard-Books jóvoltából.

Azt gondolom, hogy ha írok róla, akkor talán még többen jelentkeztek, mert Ti is szeretnétek egy példányt belőle.

A könyv, a már említett Wizard-books kiadó első kiadványa, egy sorozat első tagja, mely a Dresden akták névre hallgat. Nem véltelenül, hiszen a főhős neve Dresden. Harry Dresden, aki egy különleges pasi.


Hogy miért is különleges?

Sorolom:

- mert még a neve is különleges: Harry Blackstone Copperfield Dresden

- mert varázsló

- mert van egy irodája is

- mert elveszett dolgok felkutatására szakosodott

- mert nem lepődik meg a paranormális jelenségek miatt

- mert nem kever ki szerelmi bájitalt

- mert nem végez szórakoztató tevékenységet

Csak dolgozik. Komolyan és lelkiismeretesen végzi a dolgát, van is mit csinálnia, de valahogy anyagilag mégsem áll a helyzet magaslatán. Pedig az ember azt gondolná egy varázslóról, hogy kifejezetten jól keres, de Harrynek ez nem mindig sikerül.

Egyébként együtt működik a rendőrséggel, bár a rendőrök között van néhány különösen szkeptikus kolléga...

Egy napon felhívja egy Monica nevű nő, és a segítségét kéri eltűnt férjével kapcsolatban. Majdnem ezzel egy időben a rendőrségtől is felhívják egy furcsa és abszurd gyilkosság kapcsán, mely mögött varázslói tevékenységet sejtenek.

A gyilkosság már csak azért is abszurd, mert szex közben történt, s a szerző elég szemléletesen leírta, hogy miként néztek ki a holttestek. Mit mondjak? Kissé forgott velem a szoba. Csak mert olyan jó a fantáziám. :-)

Mindenesetre Harry feltérképezi a dolgokat, aztán majdnem összeugrik egy nem épp barátságos viselkedésű zsaruval, majd elkezd gondolkodni, nyomozni. Közben a már említett Monika is felkeresi, hagy neki egy rakat pénzt, s Harry abban az ügyben is megpróbál helyt állni. Persze a helyi rosszfiúk főnöke is felkeresi, tudatván vele, hogy nem szeretné, ha a köreit zavarná, sőt megkeresi őt a Fehér Tanács által kirendelt felvigyázója is, aki mindenáron el akarja kapni "törvényellenes máguscselekedeteiért". Egyre inkább szorul a hurok Harry nyaka körül minden szempontból, mikor nyomra talál... Ekkor pedig egyre veszélyesebb utakra téved, s nem tudni, hogy melyik üldözője tör előbb a vesztére. A kötet vége számomra meglepő fordulatot hozott, de emellett jó kis befejezést olvashattunk.

Nagyon tetszett ez a könyv nekem. A hátsó borítón Chris Bunch amerikai sci-fi/fantasy író méltatja, s "Izgalmas, jól szerkesztett, összetett, kiváló olvasmány, és egy elképesztően jó első regény"-ként aposztrofálja. Nem mindig hihet az ember ezeknek a dícsérő szavaknak, de most úgy érzem, jogos volt.  Ha nekem kellene írnom róla egy rövid ajánlást, akkor az csak ennyi lenne:"Izgalmas, fordulatos, véres és mágikus. Letehetetlen olvasmány!"

Mindenkinek sok szeretettel ajánlom, és már alig várom a Dresden akták második részét, melynek Bolond hold lesz a címe, és még további 12 kötet követi majd. Számolni nem tudok, de a lényeg, hogy összesen 14 részben élhetjük át a mi Harrynk kalandjait, melyek nagyon izgalmasnak ígérkeznek!

Ti meg kedves Olvasóim, jelentkezzetek még sokan a nyereményjátékra! Várlak Benneteket!

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Storm front

Fordította: Hoppán Eszter

Kiadó: Wizard Books - Ad Librum

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2011

ISBN: 978-615-5110-38-21

Oldalszám: 299 p

Ár: 2690 ft

Forrás: kiadótól

Karen Marie Moning - Rossz hold kelt fel

Már jó ideje elolvastam ezt a könyvet, de valahogy még nem írtam róla. Mondjuk mostanában szokásommá vált az is, hogy néha hagyom lecsengeni a dolgokat, mert úgy a jó írni, hogy vagy akkor teszem közzé az irományt, amikor még kevesen foglalkoztak vele, vagy pedig akkor, amikor már kicsit lecsengett a nagy érdeklődés az adott mű körül. E körül pedig igencsak nagy volt az érdeklődés, mindenki imádta, és főleg a Cor Leonis kiadót imádtuk, mert volt olyan kedves és drága, hogy átvette a kiadást Kellyéktől, így nem maradtunk tündérek nélkül. Sokat olvastam arról, hogy a blogger-kollégák és az olvasók is háborognak, amiért a régi kiadó nem akarja tovább kiadni a sorozatot. Nem értettem a dolgot, hiszen ami sikeres, azt mért is kéne abbahagyni? Na mindegy, ehhez valószínűleg nem vagyok elég okos, mindenesetre a Cor Leonis kiadótól nagyon jó lépés volt, hogy a legnagyobb kétségbeesés közepette felkarolta ezt a Moning sorozatot. Arról is olvasgattam, hogy az olvasók nagyon elégedettek az új kiadóval (én is. :-)), mert a kötet kinézete nem változott, már ami a stílust és a méretet illelti, állítólag beleillik a sorba. Ehhez hozzászólni sajnos nem tudok, mert éppen akkor jött be ez a sorozat, amikor nekem nem volt igazán anyagi forrásom, hogy megvásároljam, a könyvtárban pedig nem jutottam hozzá, így csak vágyakoztam utána, majd el is feledtekztem róla, hiszen annyi hal van még a tengerben...:-)

Így amikor a Cor Leonis kiadó közzé tette a hírt, hogy kiadja a következő részt, ismét fellángolt bennem a vágy, hogy ezt a sikeres könyvsorozatot nekem is el kellene olvasnom. Szerencsére volt lehetőségem hozzájutni a könyvhöz, így hamar bele is vághattam.


Nem volt könnyű dolgom több szempontból sem. Egyrészt azért, mert már annyian annyi szépet írtak róla, hogy nem volt egyszerű überelni. Nem is nagyon akarom, bár megmondom őszintén, éppen annyira tetszett nekem is ez a rész, mint mindenki másnak...szóval nagyon. A másik nehézség, ami felmerült olvasás közben, az az előző részek olvasásának hiányából fakad, hiszen nem ismertem az előzményeket, nem ismertem a szereplőket sem, s így több idő kellett, hogy abszolváljam a feladatot, amit a kötet elolvasása jelentett, hiszen többször előfordult, hogy egyes szereplőknél visszalapozgattam, hogy biztos legyek benne, hogy tudom kicsoda az illető...stb. Aztán egyszer csak rájöttem, hogy a kötet végén található egy "Glosszárium Mac naplójából", ami igencsak megkönnyítette a dolgomat, hiszen Mac volt olyan előrelátó, hogy felsorolta a személyeket, akikkel kapcsolatba került, leírt róluk mindent, amit tudott, s a személyeken kívül jelentős tárgyakat, helyszíneket is körbeírt, felvázolt, hogy mégis képben legyek. Így mondhatom, hogy Mac rám gondolhatott naplóírás közben, s arra, hogy mindenképpen glosszálnia kell, hogy könyedén vehessem az akadályokat.

:-)

Mac emlegesésére a Tündérkrónikák többi olvasója előtt felsejlik egy kép a lányról, de aki "krónikaszűz" még, ahogy én is az voltam még egy kis idővel ezelőtt, az nem tudhatja, hogy Mac az egyik főszereplőnk. A másik főszereplőnek én Barrons-t érzem, szavaztam is rá a kedvenc könyves álompasi szavazáson. :-))

Ő Barrons...jó pasi, igaz? :-) A kép forrása a kiadó facebook oldala.

Mac tisztességes neve MacKayla Lane, aki rossz sorsra számíthat, hiszen Dublint ellepték a mindenféle furcsa és undorító lények, valamint néhány herceg, akik Prí-yát csináltak belőle, azaz egy csupán szexuális vágyakból álló akaratnélküli bábot. Csak a szexre éhes, semmi más nem érdekli, sem a megalázottság, sem pedig ez a kicsinyes élet, amiben része volt. Elfeledi önmagát, azt, hogy eddig azért harcolt, hogy megölje testvére gyilkosát.

Aztán felbukkan Barrons, aki úgy dönt, hogy kihozza a lányt ebből a helyzetből, és hosszú időn keresztül szexel vele, tanítja, s valahogy visszhúzza a fényre, s mikor Mac végül rájön, hogy mi lett belőle, bosszút esküszik, s még elkeseredettebben kezd harcolni a démonaival, s a város valóságos szörnyeivel egyaránt.

Megismertem a kötetből Dani-t is, aki egy szupergyors lány, sidhe-látó, igazából még gyerek, de komoly támasza Mac-nek, s a kedvencemmé vált. Nagyon bejöttek a teleportáló tükrök, s más hasonló vagány dolgok, amiknek én is nagy hasznát tudnám venni. :-) De amikor a szereplők Unseelie-húst ettek, hát forgott a gyomrom rendesen. :-)) Erre azt hiszen nem tudnátok rávenni...Főleg azért aggasztott az unseelie hús dolog, mert a kötet legvégén receptekkel is találkozhattunk. Voltam olyan elvetemült, hogy eljátszottam a főzés gondolatával, de mikor láttam mindenhol az unseelie husit mint összetevőt...hát...meggondoltam magam. :-)

Mindenesetre annyi sok újat és izgalmat adott a könyv számomra, hogy nagyon várom ak következő rész megjelenését szintén a CorLeonis kiadónál. A jó hír az, hogy nagyon hamarosan aktuális lesz.

Íme az új rész címlapja:

Összességében annyit mondhatok, hogy imádtam a könyv minden sorát, és bánom, hogy nem ismerkedtem meg a sorozattal már előbb is. S még egy dícséretet majdnem kifelejtettem innen: nagyon szuper minőségű a könyv. Imádom a lapjait, a színét, és azt is, hogy akármennyit is forgattam, nem tudtam elnyűni. Egyszerűen nagyszerű. Köszönöm!

Olvassátok el Ti is! Érdemes!

A kötet adatai:

Eredeti cím: Dreamfever

Fordította: Laskay Ildikó

Kiadó: Cor Leonis Films Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 398 p

Borító: puhatáblás ragasztott

ISBN:978-963-89572-0-7

Ár: 2980 ft

Forrás: kiadótól

Hidasi Judit - Április út

Mostanában igencsak rákaptam a magyar szerzők műveire, régebben, vagyis a mostanában előtt nem fordult elő ilyen rendszerességgel az, hogy hazánlánya vagy fia könyvét olvastam volna. Ha előfordult, akkor az nem tudatos volt, most pedig az. Tudatosan próbálom felfedezni az új megjelenéseket, az elsőkönyveseket, a sokszoros könyveseket is.

Így bukkantam rá Hidasi Juditra és a könyvére is, ami néhány hónapja jelent meg a Gabo Kiadó jóvoltából.

Nagyon vágytam rá, pedig csak az alábbi kis "ismertetőt" olvastam belőle:

"Találkozhatsz tizenöt évesen életed szerelmével?

És mi történtik akkor, ha egy szörnyű tragédia folytán el kell válnotok egymástól?

Ha újra látjátok egymást, az életetek már nem lesz ugyanaz..."

Szerencsére adódott a lehetőség, én pedig azonnyomban, izibe elolvastam a kötetet, nem is tettem le, amíg a végére nem értem. Az, hogy csak most írok róla, azért van, mert 1. el vagyok havazva, 2. megvártam, míg kicsit lecseng a dolog és kevesebb blogger ír róla.

De most itt vagyok vele, és meg sem állok addig, amíg nem mesélek róla Nektek.

Ismeritek egyébként a szerzőt, Hidasi Juditot?

Ő újságíró, több magazinnak, internetes újságnak is publikált, volt szerkesztő , PR-os, tv-s szerkesztőként is tevékenykedett. Ha közelebbről is szeretnétek megismerni a kötetet, akkor érdemes felmenni a könyv oldalára, illetve többet megtudhattok a szerzőről is, ha olvassátok a blogját.


Amikor elolvastam a könyvet, napokig csak rágódtam rajta, képtelen lettem volna nekikezdeni az írásnak még akkor is, ha időmilliomos lennék. Valahogy végig kellett gondolnom az abban leírtakat. Néha fura "aha" élményeim is voltak, mikor a 15 éves Vera beszélt, vagy viselkedett. Valahogy magamra ismertem. Abban persze nem, ahogy a családja viselkedett vele, vagy a beharangozóban ismertetett tragédiához sem volt hasonló élményem szerencsére, de azért mégis voltak bevillanások. :-) Ez nagyon - nagyon tetszett, mert olyannál vált a könyv, mintha csak és kizárólag nekem íródott volna. :-)

Szóval a kötet főhőse Vera, aki elkényeztetett, szép lány, mindenki ismeri, szereti, igazán jó élete van. Szülei ugyanis a városban ismert emberek, anyja ügyvéd, az apja pedig a középiskola kosárcsapatának edzője. Így már valamennyire érthető Vera kiváltságos élete, ha én nem is értek vele egyet.

Van a lánynak egy barátnője, vele szokott lógni,Tündének hívják a lányt, akinek nehéz életében barátnője a fény. Tündén kívül Vera igazából csak fiúkkal lóg, jár szórakozni. A bandába tartozik egy csendes, komoly fiú is, Csengery Bálint, aki megszereti Verát, s egy igazi tiniszerelem bontakozik ki a szemünk előtt...Sajnos sokáig nem tarthat, mert bekövetkezik ama bizonyos tragédia, amiről már olvashattatok, és Vera tulajdonképpen elmenekül a városból...

15 évvel később találkozunk vele ismét, látjuk, hogy milyen élete lett, mennyire semmitmondóak a napjai, mennyire egyedül él. Olvashatunk a kínlódásáról, a sorsáról, de a tragédiáról csak a könyv végén kapunk teljes képet...

Újra találkozik Bálinttal, aki már, mint komoly orvos kerül a látószögünkbe.

A könyv alapkérdése pedig felmerül, mi lesz a két emberrel? Egy nagy szerelem után magyarázkodás nélkül eltűnni milyen dolog? És Bálint hogy dolgozta fel Vera "lelépését"? Egyáltalán van még remény az újrakezdésre? És arra, hogy Vera ismét családtagokra leljen?

Mindezekre a kérdésekre megkapjuk a választ a könyvből, és még valami sokkal többet ad... Valami megmagyarázhatatlan érzést...Nekem nagyon tetszett, és remélem Nektek is fog, akik majd elolvassátok a kötetet.

A mű adatai:

Kiadó: Gabo Kiadó

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-963-689-557-0

Ár: 2990 ft

Borító: kemény táblás, védőborítóval

Forrás: kiadótól

Lady Happy - Last Minute

Eddig még nem ismertem Lady Happy nevét...és Hegedűs Piroskáét sem...Nos, ez a két hölgy egy és ugyanaz a szerző, akinek a K.u.K. kiadónál jelent meg a Last Minute című regénye.

Én még ilyen könyvet nem olvastam eddig, így ideje volt, pedig azért előfordulnak romantikus történetek is a repertoáromban, de ez a történet valahogy mégis más volt.

Őszintén szólva nehezen vágtam bele az olvasásba, mert az írónő nevén kicsit meglepődtem, és ez a meglepettség nem igazán akart elmúlni. Lady Happy...ki hallott már ilyen álnevet? Furcsa volt, na...minden sértegetés nélkül mondom most azt, hogy ezt a nevet más területen talán jobban el tudnám képzelni. Persze aztán túltettem magam a dolgon, és belevágtam a kötetbe.

Egyébként közben megtudtam azt is, hogy kicsoda a rejtélyes írónő:

Hegedűs Piroska  a 90-es évek végéig dolgozott rendezőasszisztensként, szerkesztő-műsorvezetőként a Magyar Televíziónál. Az írás mellett festőművész, s első kötetének címe: Hírességek "meztelenül".

Nem vártam többet egy kellemes strandolvasmánynál, és ezt az elvárást teljesítette is az író.

Könnyen olvasható, pörgős történetet kapunk, egy Lili nevű főszereplővel ismerkedhetünk meg, és akit nem zavar a többször is előbukkanó Szex és New York Movie 2. feeling, az jól szórakozhat rajta.

Engem ez nem zavart, bár feltűnt...

A főhős Lili egy egészen jól menő festőművész. Hol szingli, hol nem, de igazán tartós kapcsolata nincsen. A harmincas évein már túl van, de csak dolgozik, bulizik, pörög, és szeretne kikapcsolódni. Minden vágya visszatérni Tunéziába, ahol már járt, de az épp aktuális pasija nem igazán lelkesedik az ötletért, így Lili egyedül is nekivág az útnak.

A nő persze csodaszép, tökéletes alakú, vagány, igazi álomnő, és ezt a tunéziai férfi lakosság is így gondolja természetesen.

A könyv valójában szerelmes történet, tehát fel is bukkan hamarosan Lili életében egy férfi...a művésznő szintén művész barátja, aki kicsit idősebb, de majdnem biztos abban, hogy a nőt meghódíthatja, és több lehet számára mint barát. Lili már-már hajlik is a dologra, mikor felbukkan valaki más...aki végre tényleg megdobogtatja hősnőnk szívét. A kapcsolat persze kivirágzik, ám nem olyan egyszerű a dolguk a szerelmeseknek, hiszen van, aki ellenük van, és bekövetkezik egy olyan esemény is, ami miatt Lilinek aggódnia kell a jövő miatt....

A történet vége természetesen happy end, nem véletlenül Lady Happy a könyv írónője.

Végezetül egy igencsak Szex és New York-os idézet a könyvből.

"A mobilomat éppen betuszkolom a táskám sarkába, mikor prüntyög, sms-kapásom van: Gratulálok! Most éppen a "40" a trendi. A szívedre hallgass, mert a szerelem az egyetlen márka, ami soha nem megy ki a divatból. Pussz: Kata.'

A könyv adatai:

Kiadó: K.u.K. kiadó

Kiadás éve: 2012

Borító: ragasztott, puhatáblás

ISBN: 978-963-9887-84-8

Ár: 2200 ft

Oldalszám: 232 p

Forrás: kiadótól

Kendare Blake - Vérbe öltözött Anna

Fullasztó a meleg, még most, este nyolc után is, így nagyon nehezemre esik nekilátni a blogolásnak, pedig még ma estére számtalan feladatom van.

Nem is tudom hol kezdjem...de azt hiszem legjobb az lesz, ha Annával indítok. :-)

Kendare Blake könyvéről annak idején a megjelenéskor, és előtte nagyon sokat olvastam. Mindenki borzasztóan várta, izgult, és még olvasatlanul is "mindenki" kedvencévé vált a kötet.

Mint ahogy azt mondani szoktam, én szeretek mindenről - pozitív dolgokról és negatívakról is - magam meggyőződni, így természetesen mielőbb olvasni akartam a Vérbe öltözött Annát, már a címe miatt is. Nagyon tetszett.

Aztán amikor kicsomagoltam a kötetet - postán érkezett - egyszerűen bele szerettem. Igazából nem olvastam arról, hogy a többi olvasó végülis hogyan vélekedett a kötetről, a sztoriról, de azért várni akartam, hogy az én bejegyzésem ne addigra íródjon meg, mikor mindenki másé. Olyan unalmas tud lenni, ha egymás után hatszáz Annás bejegyzést "kell" elolvasnia az embernek. Így direkt később írom mindezt Nektek. Azt remélem, hogy nem csengett még le az Anna-őrület, viszont azt is, hogy már nem írnak olyan sokan róla. :-) Na most, hogy nagyszerűen megbonyolítottam eme mondatomat  még saját magamnak is, (remélem azért értitek, mit akartam mondani az előbbiekkel) ideje, hogy némi konkrétumról is meséljek.

Szóval írtam, hogy belezúgtam a könyvbe...elsőre persze a külsejébe. Nagyon tetszett, és most is nagyon tetszik a borongós, szürkés, feketés, fehéres borító, rajta háttal Annával, akinek bizony véres a ruhája szegélye...:-) Aztán amikor kinyitottam a kötetet, még jobban szerelmes lettem, imádtam ugyanis, hogy a lapokon a szöveget vérvörös "tintával írták". Annyira illett ez a külcsíny a kötethez, hogy úgy voltam vele, hogy ha nem is tetszik majd annyira, akkor is a kedvenc köteteim közé kerül.


Neki is láttam olvasni, és gyakorlatilag pillanatok alatt végeztem vele... épp olyan gyors voltam, ahogy Anna ölte a népet...Most mit mondjak? Számomra szuper volt, izgalmas, kicsit morbid, főként a szerelmi szál miatt, és tényleg minden szavát és betűjét élveztem.

Néhány szó a sztoriról:

A kötetben megismerhetünk egy srácot, aki 17 éves és halottakat öl. (Tudjátok, mint a Winchester fiúk, csak nekik a repertoárjuk kicsit tágabb...Apropó: Láttátok, hogy végre újra játszák a Supernaturalt-t azt hiszem az RTL Klubon. Már alig bírtam kivárni, hogy mi lesz Deannel a pokolban...)

A srác apja is ezt csinálta, szóval ez amolyan családi vállalkozás jellegű dolog, ám Mr. Lowood sajnos már nincs a fiával, hogy segítsen neki, ugyanis balul ütött ki egy küldetés. Cas most egyedül néz szembe országszerte a számtalan szellemmel, kísértettel...mert van belőlük bőven. Azért annyira nagyon még sincs egyedül, hiszen édesanyja boszorkány, és a macskájuk is megérzi a szellemek jelenlétét. Egyszóval nem egy átlagos család a Lowood familia, nem is élnek átlagosan. Főként, hogy Cas össze-vissza utazik. Történetünk kezdetén kap egy infót, melynek birtokában érkezik Thunder Bay-be Ontario államban, ahol megkezdi a felkészülést, hogy megölje a már több évtizede meggyilkolt Annát, aki bárkitől elveszi az életét, aki csak átlépi a háza küszöbét.

Ahogy Annát először megpillantottuk, láttam én is magam előtt, a sztori nagyon jól esett a képzelőerőmnek. :-)

Szeretném tovább írni, hogy még mi minden történt vadászunkkal, hiszen lenne miről írni. A fiú ugyanis új iskolába jár, jóképű, magánakvaló, és persze felkelti a többiek érdeklődését a suliban. Azt persze senki nem tudja, hogy ő nem elsősorban tanulni ment oda, hanem ölni...

Szerettel ajánlom mindenkinek ezt a kötetet, de talán főként a fiatalabb korosztály fogja megszeretni. Én pedig alig várom a következő részt, mert sorozattal van dolgunk...:-)) A következő kötet címe pedig: A rémálmok lánya...Jól hangzik, igaz?

A könyv adatai:

Eredeti cím: Anna dressed in Blood

Fordította: Bíró Júlia

Kiadó: Geopen Kiadó

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 284 p

ISBN:978-963-9973-69-5

Borító: keménytáblás védőborítóval

Ár: 2999 ft

Forrás: Kiadótól

Júliusi zárás...

Tudom, hogy még július van, és talán csodálkoztok is, hogy ilyen hamar megírom a havi záró bejegyzésemet, de most már biztos, hogy a hónap utolsó napján már nem fogok egy újabb kötetet kiolvasni...

Ebben a hónapban úgyis annyi sok könyvet olvastam, mint még talán soha. Épp ezért is vagyok elmaradva minduntalan a bejegyzésekkel.

Rengeteget olvastam, sok-sok könyvre is szert tettem a Rukkola segítségével, illetve volt vásárlásom is. (Mea Culpa, de Csenga néhány könyvének nem tudtam ellenállni...)amiről még nem írtam meg a véleményemet, mint annyian mások, de tervben van ez is, valamikor augusztus elején...

Nos, íme az olvasott könyveim:

- John Vaillant - A tigris

- Susan Elizabeth Phillips - Zsák a foltját

- Paszternák Ferenc - Biozöldségek termesztése

- Kresley Cole - Vámpírzóna

- Peter Boxall - 1001 könyv, amit el kell olvasnod, mielőtt meghalsz

- Frances Mayes - Mindennapok Toszkánában

- Kader Abdolah - A mecset ura

- Charles Dowding - Biokertészkedés a gyakorlatban

- Hahner Péter - A Vadnyugat

- Melissa Senate - A szerelem konyhája

- Katarina Mazetti - A pasi a szomszéd sír mellől

- Carly Phillips - Forró szerelem

- Saskia Noort - Az ínyencklub

- Asne Seierstad - A kabuli könyvárus

- Deborah Rodrigues - A kabuli szépségszalon

- Aimee Agresti - Megbűvölve

- Karen Marie Moning - Rossz hold kelt fel

- John Kraukerer - Út a vadonba

- Natasha Kampusch - 3096 nap

- Lady Happy - Last Minute

- Trux Béla - A templomos lovag

- Janice Liebermann - Hogyan shoppingoljunk férjet?

- Julie Powell - Julie & Julia

Amiket happoltam:

- Benedek Szabolcs - A vérgróf

- Frances Mayes - Napsütötte Toszkána

- Frances Mayes - Egy év a világban

- Kepes András - Tövispuszta

- Annie Hawes - Szerelem az olajfák tövében

- Annie Hawes - Extra szűz

- L. J. Smith - Vámpírnaplók - Stefan naplója 1.

- Elizabeth Gilbert - Hűség

- Tolkien - Szilmarilok

- Szurovecz Kitti - Gyémántfiú

- Harrap's easy english

- Francine Pascal - Szerelmem a tanárúr

- Orbán Balázs - A Székelyföld

- Benedek Elek - Édes Anyaföldem!

- Julie Powell - Julie & Julia

- Stephenie Meyer - Breaking dawn - angolul

- Lucy Maud Montgomery - Anne az élet iskolájában

- Magyar - angol képes szótár

.

.

. és még néhány kötet, ami egyelőre nincs a birtokomban. Még...:-) Rákaptam rendesen a dologra, de most már leállok vele...

Amiket pedig Csengától vásároltam, az alábbiak:

- Betty J. Eadie - Átölel a fény (Ezt már régóta kerestem.)

- Annie Proulx - Közel s távol ( A filmet szerettem, kíváncsi voltam a könyvre is...)

- Ben Sherwood - Merülj alá az álmokért! (Ez az egyik kedvencem, és nem volt még meg a magánkönyvtáramban. Most már megvan! Köszi Csenga!!!)

A kép forrása: www.mylot.com

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás