Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Fedina Lídia - Klaudia és az új gimi

Nem túl régen böngésztem egy honlapot, a www.dialogcampus.hu-t. Az ember azt gondolná, hogy ennek a kiadónak csak tankönyves projektjei vannak...pedig nem. Sokféle témában válogathatunk kedvünkre a kiadványok között. Például ifjúsági regényeik is vannak, melyeken rögtön megakadt a szemem, pedig már nem vagyok egy nagy ifjúság...:-)

Nem csak megakadt a köteten a szemem, de volt szerencsém olvasni is az SMS könyvek sorozat egy kötetét Fedina Lídia tollából. Még nem hallottam az írónőről, de szerencsére némi információhoz hozzájuthatunk a kötet végén lévő fülecskéről. Többek között azt is megtudhatjuk, hogy Lídia gyógyszerész is az írás mellett, elárulja, hogy miket ír, hogy mit szeret a világon a legjobban, hogy mi a hobbija, és minden kedves olvasónak biztosan válaszol, ha írnak neki. Nagyon szimpatikus hozzáállás ez mindenképpen. :-) Legalábbis engem meggyőzött.

A Klaudia és az új gimi kötetet kézbe véve első - de tényleg csak legelső - blikkre azt gondoltam, hogy egy Édesvölgyi suli jellegű könyv lesz majd. Nem az lett, és ez egy cseppet sem von le az értékéből, habár bevallottan nagy Sweet Valley-fan vagyok. :-)


A kötet tinikről szól, a mai magyarországon, pontosabban Budapesten játszódik. Klaudia családjával költözik oda, mert édesapja munkája oda szólítja őket. A gyerekek, Klau és az öccse persze nem szívesen mennek, de hát ebben a korban az embernek nincs igazán beleszólása a dolgokba, mint tudjuk. Mindenesetre a költözés megtörténik, és elkezdődik a suli. Főhősünk csinosan szeretne érkezni, édesanyja is segít neki ebben, de egy fatális véletlen folytán az új osztályfőnök már az első percben görbén néz rá. Megszégyeníti, bántja, piszkálja, Klaudia (aki egyébként Péterffy Mária, de állítólag annyira hasonlít egy bizonyos Claudia nevű topmodellre, hogy ráragadt e becenév...) ezt nagyon rosszul viseli.

Ráadásul úgy érzi, hogy régi barátnői sem állnak már kifejezetten mellette. Ezt abból tudja, hogy néha-néha jönnek csak azokra a fránya sms-ekre válaszok, melyeket elküldözget.

A nagyvárosban sem fenékig tejfel az élet, meg kell küzdeniük az előítéletekkel, a rosszindulatú osztálytársakkal, és még az kisöccs, Marci is komoly bajba kerül...

Klaudia osztályába jár Marietta is, aki egy nagyszájú és nagyon népszerű lány, még pasija is van Géb személyében, de úgy tűnik, Gébnek megakad a szeme az új lányon. Ezt persze Marietta sem hagyhatja ennyiben, úgyhogy kifundál valamit... hogy mit, azt már olvassátok el ti magatok kedves ifjúság. Szerintem érdemes.

Ezen kívül érdemes felfigyelni a Dialóg Campus kiadóra is, hiszen egyre erősebb az ifjúsági vonal náluk, Dialóg Junior név alatt több hasonló jellegű kötet is napvilágot látott már. Ezek a könyvek a következőek:

- Kika - Lara válaszúton

- Ulla Mothes - Egy kiállítás titkai

- Kika - A felejthetetlen osztálykirándulás

- Regine Fiedler - Repülj, rigóm, repülj!

A kötetet mind átlagban olyan 150 oldalasok, egy magamfajta "gyorsolvasónak" rövid élvezetet nyújt, ám azoknak a fiataloknak, akik lassabban olvasnak, és kikapcsolódásként szeretnének szórakoztató ifjúsági könyveket olvasni, telitalálat lehet, még ajándékként is. Ráadásul, ha megszerettétek Klaudiát, akkor találkozhattok vele a következő kötetben, melynek címe: Szerelem a láthatáron

Egyébként még valamit kifelejtettem...

Biztos megfordult a fejetekben, hogy miért is SMS könyvek a sorozat címe? Hát azért, mert a mobiltelefonok a mai világban alaptartozéknak számítanak már mindenkinél, és különösen a fiataloknál fontos kommunikációs csatornák. Ezekben a kötetekben pedig mindig nagy szerepet kapnak a mobilon küldött sms-ek. Hát ezért...

A kötet adatai:

Kiadó: Dialóg Campus Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-963-9950-94-8

Ár: 1980 ft

Oldalszám: 142 oldal

Forrás: kiadótól

Debbie Macomber - Szent karácsony éjjel

Mondhatjátok, hogy nem vagyok észnél meg ilyesmi, hogy karácsonyi könyvet olvastam...de így van. Imádom a karácsonyt, és minden év december 27-én már várom a következő év karácsonyát. Épp emiatt a karácsony-rajongásom miatt nem is zavar különösképpen, ha az év bármelyik szakában a témáról olvashatok.

Nem mondhatnám,  hogy Debbie Macomber nagy karácsonyi könyv író lenne, de mégis van pár ilyen kötete, melyeket szép lassan elolvasgatok...tudjátok, csak azért, hogy ráhangolódjak az ünnepre. :-)

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én szeretem Macomber asszonyság köteteit. Szerelmesek, romantikusak és végtelenül meseszerűek. Legalábbis számomra. Ezen kívül pedig nagyon könnyen és gyorsan olvashatóak, így mindig kapható vagyok egy-egy DM könyv elolvasására.

Jó pár hónapja a könyvtárban felfedeztem az írónő köteteit egy hosszú-hosszú sorban, és akkor megfogadtam magamnak, hogy szépen elolvasom az összes könyvet. :-) Most is kikölcsönöztem két példányt, s az egyik a Szent karácsony éjjel lett.

Nagyon hamar végeztem vele, és kellemesen eltöltöttem az időt az olvasás közben.

Ez a könyv két történetet tartalmaz, mindkettőben felbukkannak már megismert szereplők az előző kötetekből. Persze aki még nem olvasott Debbiet, annak nem lesz ismerős sem Cédrusliget, sem pedig Manningék, de ez nem jelent semmit. Az írónő stílusa olyan, hogy pillanatok alatt megismerteti velünk a szereplőket, és máris úgy érezzük, mintha mi is a sztori helyszínén élnénk.

Ahogy már említettem, két történetet tartalmaz a könyv.


Az első rész egy klasszikus karácsonyi sztori.

Mary Jo beleszeret egy nála vagy 20 évvel idősebb férfiba, és váratlanul teherbe esik, a fickó azonban eltűnik, bár úgy tűnt, örül a gyermek érkezésének. A lány három bátyja nagyon dühös a történtek miatt, és kilenc hónapos terhesen egy kisebb vita után felkerekedik Cédrusligetbe, hogy megkeresse gyermeke apját, és beszéljen vele. A férfi persze átverte a lányt, így nem tartózkodik otthon, ám a kisvárosban mindenki ismeri a hírét...Mary Jo pedig egyedül van egy ismeretlen városban, amely gyönyörű karácsonyi hangulatot áraszt, és ahol hamar barátokra lel, akik segítségére bizony szüksége van...

A második történet egyik főszereplője Carrie, aki tinikorában "házasságközvetítőt játszott". Most már felnőtt, és új helyre költözik, ahol megismerkedik Mackenzie-vel, a 13 éves kislánnyal, aki Phillip nevű édesapjával él a szomszédban. A történelem megismétli önmagát, Mackenzie úgy, mint egykor Carrie, megpróbálkozik mindennel, csak, hogy édesapjának feleséget szerezzen. A jelölt persze nem más, mint Carrie...

Azt gondolom, hogy bár a karácsonyi hangulat végigvonul a történeteken, mégis érdemes az érdeklődőknek elolvasni ezt a kötetet, hiszen megmelengeti a lelkünket.

A könyv adatai:

Eredeti cím:  A Cedar Cove Christmas

Fordította:  Szabó Júlia

Kiadó: Harlequin Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2009

Oldalszám:  303 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 1595 ft

ISBN: 978-963-538-088-6

ISSN: 1789-2732

Forrás: kőszegi könyvtárból

Helene Walterskirchen - A harmadik évezred hercegnői

Nagyon vártam a mai napot.

Egyrészt, mert ma nem dolgozom, másrészt mert találkozom egy régi barátnőmmel egy fél órára, és lenne még két programom.

Nagyon fontos lett volna a pakolászás itthon, de eléggé behavaztam ezzel is, úgyhogy sajnos csilli-villi rend nem lesz itthon. :-(

A program, amit vártam, az a Leiner Laura dedikálás, amely 13:00-kor kezdődik a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Egész eddig úgy volt, hogy megyek, de mégsem...Egyszerűen nem tudtam összehozni a dolgokat, és nem sikerült átalakítani a programjaimat. Sajnos...úgyhogy nem leszek ott. Azzal vígasztalom magam, hogy biztos nagyon kitűnnék a sok tinilány közül. :-) Este is lesz egy program, könyvtározós, ezt is nagyon várom, és ezt nem fogom elszalasztani, az tuti.

Mindez előtt azonban megyek még könyvtárba, méghozzá a kőszegibe. :-)) Ahol a drága könyvtároslányok (Erika :D) kitették a múltkori Sándor Anikós író-olvasótalálkozóról szóló blogbejegyzésemet kinyomtatva a "faliújságra", úgyhogy aki nem olvassa a blogot, az olvashatja a bejegyzést papír alapon is. :-) Nagyon megleptek ezzel az "ajándékkal" és igazán jól esett. :-))

Ahogy említettem, beugrom a könyvtárba és van néhány lejárt könyvem, amit vissza kellene vinni, de írni is kéne róluk...Így döntöttem el, hogy írok most Nektek gyorsan A harmadik évezred hercegnői c. kötetről.


Amint sokan tudjátok rólam, szeretem a történelmi témájú regényeket, a történelmi alakokról szóló életrajzokat, a királyi családok sztorijait. Épp emiatt is várom mindig, hogy hozzájuthassak egy-egy kötethez a Gabo Kiadó Királyi Házak sorozatából. Az utóbbi időben kettő ilyen könyv is a birtokomba került, egyik ez, a most nevezett kötet, a másik pedig Vilmos és Harry hercegekről szóló iromány.

Meg nem tudnám mondani, mennyire lehetnek népszerűek e remek sorozat részei, számomra azonban alapművek, és igyekszem mindegyiket áttanulmányozni.

Ez a kötet most nem a régmúlt idők főurairól szól, hanem nőkről, asszonyokról a jelenkorból, ahogy ezt a kötet címe is mutatja. Hercegnőkről olvashatunk benne, olyanokról is, akik híresek, akiknek nevét szinte mindenki ismeri, és olyanokról is, akikről talán még csak nem is hallottunk.

A műben az alább felsorolt hölgyek kaptak helyet, az ő életükről, mindennapjaikról, tevékenységeikről olvashatunk:

- Anna angliai hercegnő

- Mária Eleonóra liechtensteini hercegnő

- Christina Salm-Salm hercegnő

- Konstanza Löwenstein hercegnő

- Julia Katharina anhalti hercegnő

- Heide Hohenzollern hercegné

- Marie Louise Castell-Castell hercegné, Waldeck és Pyrmont hercegnője

- Isabella von Garzuly, született Hohenlohe-Langenburg hercegnő

- Gabriela Habsburg császári hercegnő és Ausztria főhercegnője

- Elisabeth szász weimar-eisenachi hercegnő

- Isabel Löwenstein hercegné

- Viktória svéd királyi hercegnő

Számomra mindig is különleges élmény volt betekinteni az arisztokrata családok életébe legalább egy-egy fejezet erejéig, és élvezet volt olvasni, hogy miben hasonlítanak és miben különböznek a mindennapok asszonyaitól. Természetesen nem lennék ember, ha nem találtam volna köztük különösen szimpatikusat, ám bevallom a felsorolásban olyan hercegnő is helyet kapott, akivel én biztos, hogy nem találnám meg a közös hangot.

Mindenesetre érdekes és olvasmányos élettörténetek ezek, olvassátok a sorozatot bizalommal!

A kötet adatai:

Eredeti cím: Prinzessinnen, Márchenfiguren im 2. Jahrtausend

Fordította: Kajtár Mária, Stépán Gábor

Kiadó: Gabo Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Sorozat: Királyi házak

ISBN: 978-963-689-375-0

Oldalszám: 209 p

Borító: keménytáblás, védőborítóval

Ár: 2490 ft

Forrás: kőszegi könyvtár

Közönségtalálkozó Sándor Anikóval

Imádom a kőszegi Chernel Kálmán Városi Könyvtárat, mert a lányok mindig teljes erőbedobással azon dolgoznak, hogy az olvasók és az odalátogatók minél jobban érezzék magukat körükben. Jól is csinálják a dolgukat, hiszen elég gyakran nagyon klassz előadókat, írókat, művészeket hívnak meg közönségtalálkozókra, és ez most sem volt másként.

Már hetekkel az alkalom előtt borzasztóan vártam, hogy találkozhassam Sándor Anikóval, az El Camino, az Út ami hazavisz, a Pillangó a vállamon, az Ajándék című könyvek írójával, akinek múlt szerdán jelent meg a legújabb műve, a Zuhanó repülés - Összetörve Indiában című kötet. Budapesten az Allee-ben volt a bemutatója az új könyvnek, de érthető okok miatt (messze lakom onnan) nem tudtam jelen lenni, és előre kértem a könyvtár főnöknőjét, hogy kérdezze meg Anikót, hoz-e magával az új könyvből is, lesz-e vásárlási lehetőség. Reméltem, hogy pozitív lesz a válasz. Az lett, én pedig duplán boldog voltam. Egyszer azért, mert jött Anikó, akit nagyon szerettem volna személyesen megismerni, másrészt viszont azért, mert jött az új könyve, amit nagyon szerettem volna megvenni és elolvasni.

Forrás: a szerző FB oldala

Na szóval tűkön ültem, és vártam a csütörtököt, ami el is érkezett, és jóval a kezdés előtt már ott fecsegtem a tett helyszínén.

Aztán megérkezett az írónő, aki borzasztóan szimpatikus volt, végtelenül megnyerő stílusával olyan előadásban részesített bennünket, melyet tényleg öröm volt hallgatni. Persze lehetett kérdezni, ő is kérdezett bennünket, és bár nem voltunk olyan sokan, mint szerettük volna, mégsem éreztem azt, hogy ő ezzel különösebben foglalkozna. Egyszerűen önmagát adva beszélgetett velünk az élményeiről. Eddig is tervben volt, vagyis folyamatosan tervben van az El Camino végigjárása, de ekkor arra gondoltam, hogy akár most azonnal indulnék. :-)

Egyszóval nagyon jól éreztem magamat.

Persze volt lehetőség vásárolni, úgyhogy gyorsan magamhoz szorítottam egy Zuhanó repülést, és beálltam a dedikálásos sorba a fizetés után. Mindenki csak kérdezte és kérdezte "négyszemközt" is az írónőt, de én belefogtam az olvasásba a sorban állás közben. Egyszerűen, mire odaértem hozzá, kiröpült a fejemből az összes kérdés és minden, amit meg akartam osztani vele, így csak bambán vigyorogva elmondtam, hogy milyen névre dedikáljon (az enyémre :-)) és megköszöntem a lehetőséget, hogy itt lehettem. :-) Aztán spuri hazafelé...ebben persze benne volt az is, hogy a család már hívott, hogy merre járok, mert bizony a találkozó kicsit tovább tartott, mint amire számítottam....de hát jó társaságban könnyen múlik az idő...

Sajnos az ott készült képekhez még nem jutottam hozzá, de ami késik, nem múlik. :-)

Forrás

Azt azért elmondanám, hogy még aznap este elolvastam az indiai könyvet, és remélem, hogy a napokban tudok is írni róla Nektek. :-)

Majdnem elfelejtettem valamit...

A könyvtárban dolgozik az Erika, aki egy tündér. :-) (Tudom, Erika, ha ezt most olvasod, akkor mosolyogsz! :-)) Szóval Erika mutatta, hogy milyen csoda vendégkönyve van a kőszegi könyvtárnak, amelyet már 1984 óta vezetnek, minden vendég ír bele valami kedveset. Ez nekem borzasztóan tetszett, és jól kitaláltam, hogy nekem kell az a vendégkönyv...mivel ez érték, természetesen nem kaphattam meg, de gyorsan beszereztem egy sajátot. :-) Erika pedig volt olyan drága, hogy Sándor Anikóval íratott az enyémbe is, ezzel megnyitva a leendő "gyűjteményt". Ezt a pár sort ma olvastam, és nagyon boldoggá tett...Köszönöm szépen!

Köszönöm Anikó, köszönöm könyvtáros lányok, hogy ott lehettem!

Megyek máskor is! :-)

Eleanor Moran - Reggeli az ágyban

Szép napos idő van, pedig itt a nyakunkon október közepe. Mindenesetre ha már ilyen jól érzem magam az idő miatt, gondoltam, behozhatnám némi lemaradásomat a blogbejegyzések terén, így leültem a gép elé, és hajrá...:-)

Mint tudjátok, imádok olvasni, és mindenféle témában tanulmányozom mind a friss megjelenéseket, mind pedig a régebbi, s klasszikus könyveket. Szoktam böngészni a kiadói oldalakat is, s izgalommal várom, mikor újabb és újabb újdonságokat vezetnek be.

Egyszer, egy ilyen böngészés során keveredtem a Tericum kiadó oldalára, és az első könyv, amit a kínálatukból olvastam, az Frances Mayes - Napsütötte Toszkána volt. Mivel a kötet nagyon tetszett, szeretem az ilyesféle könyveket, így a kiadónak is nagyobb figyelmet szenteltem, s alig vártam, hogy hozzájuthassak egy (viszonylag még mindig) friss kötethez, Eleanor Moran Reggeli az ágyban c. könyvéhez, amiről igazból sok mindent nem tudtam, de tetszett a fülszövege. :-)

Amikor kezembe vettem a művet, kicsit meglepődtem, de persze pozitív irányban. Abszolút nem számítottam arra, hogy egy ennyire igényes kiadványt kapok. Kemény tábla, védőborító, jó vastag, tartós könyv. Aztán amikor elolvastam, akkor már a belbecsről is tudtam nyilatkozni, mégpedig röviden azt mondhattam/mondhatom róla, hogy érdemes volt elolvasni, mert pörgős, vidám, szórakoztató sztorit kaptam a külső mellé, és szívesen olvasnék Morantól több kötetet is.


Ennek a műnek a főszereplője Amber, egy fiatal lány, akinek tönkrement a házassága, s így a válás van terítéken nála. Nagy összezuhanásában rájön, hogy mindent meg kell változtatnia az életében, így fogja magát, és pályázik egy helyre egy nagyon előkelő, nagyon híres étterembe, ahol séf lesz. Nagy szerencséjére fel is veszik, belekezd a munkába Oscar mellett, aki rendszeresen Halas-lány-nak nevezi. (Engem ez borzasztóan idegesített volna Amber helyében, mert ez a kifejezés így elég degradáló...szerintem. :-))

Oscar kifejezetten hangulatember, amellett, hogy híres, gazdag, mindenki szeretne nála dolgozni. (Én nem. :-)) Egyszerűen néha úgy bánik az alkalmazottakkal, hogy megáll az eszem, ezek az emberek pedig mindezt tűrik...Ahogy Amber is. Őt Oscar valamennyire megkülönbözteti a többiektől, akik nem nézik ezt jó szemmel. Azt meg pláne nem, mikor kitudódik, hogy Amber és Oscar összejön. Hogy főszereplőnk mit eszik a sztárséfen, azt nem tudom, de mindenesetre nagyon oda van érte, és tűri, elviseli a pasi nagyképűségét, arroganciáját. (Mint már mondtam, én nem tűrném...) Aztán persze egy nap kiborul a bili...

A könyv szerelmes, főzős, humoros, könnyed, és nagyon lehet szeretni, még az arrogáns Oscar ellenére is. :-) Ami különösen meglepett, az az volt, hogy nem számítottam arra a befejezésre, amit végül kaptam. De nagyon tetszett, és végre azt éreztem, hogy Amberünk esze is megjött...

Ajánlom mindenkinek szeretettel!

A kötet adatai:

Eredeti cím: Breakfast in bed

Fordította: Balázs Laura

Kiadó: Tericum Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-963-9633-96-4

Ár: 3970 ft

Oldalszám: 484 p

Borító: Kötött, védőborítóval

Forrás: kiadótól

Trux Béla - A templomos lovag

Mostanában sokkal többet olvasok, mint írok, és ez így nincs jól. Többek között azért, mert inkább a szakdolgozatommal kellene foglalkoznom, mint az egyéb teendőkkel...de majd nem sokára. Most inkább meg kellene írnom az íróasztalomon pihenő, pontosan 8 könyvről szóló postomat, és még akkor sem értem utol magam, csak egy kicsit lélegzethez juttatna...

Így hát nagy elhatározás kellett ahhoz, hogy a kezemből letegyem az épp aktuális olvasmányomat, és billentyűzetet "ragadjak". Ez rosszul hangzik, pedig igazából olyan szívesen megosztom Veletek Trux Béla könyvéről a véleményemet. (Csak lenne valaki, aki gépelget nekem. :-)) Na mindegy is, vágjunk bele...)

Gondolom tudjátok páran, hogy írok a Könyvfalók blogba is, havi két alkalommal. Itteni "tagságomnak" köszönhetően jutottam a lehetőséghez, hogy elolvashattam A templomos lovag c. kötetet, mely az Akkon sorozat 1. része, és Trux Béla elsőkönyves író nagyszerű irománya.


Rengeteg helyen olvastam szinte egy időben a könyvről, és arra gondoltam, hogy vajon nekem is tetszeni fog-e? Vajon ugyanúgy elvarázsolódok a könyv olvasása közben, és a keresztes háborúk idején érzem-e magam?

A kérdésekre a válasz határozott igen.

A könyv nagyon tetszett, éppen nekem való olvasmány volt. Kellően vastag, történelmi háttér, szerelem, küzdelem...

Bár a háborúkat nagyon nem szeretem, és jobban kedvelem, ha egy könyvnek inkább csak a hátterét adja a harc, ebben a kötetben az sem zavart, hogy a történet szerves részét a keresztes háborúk adták. Valahogy így állt össze a kötet, így lett kerek egész a történet.

A főhős egy fiatal férfi, Tristan von Zorn, akit egy nagyon "jó fej" földesúrnak ismerhetünk meg a kötet elején. Rendesen bánik a birtokán élőkkel, tisztességes, nincs benne önzés.

Hamarosan megismerkedik egy régi "ismerős" lányával, Susanne-val, akit első látásra megszeret, amúgy lovagias módon. Meglátja, beleszeret, és gyakorlatilag pillanatok alatt az életét tudná adni érte. A lánynak persze ez nagyon tetszik, s találkozgatnak egy ideig, mert mindketten tudják, hogy eltérő származásuk miatt nem igazán lehetnek egy pár...

A lánynak "remek" ötlete támad, hogy megoldja ezt a problémát, és Tristant a szerelem nevében kéri, hogy tegye meg, amit ő kitalált. Tristan természetesen nem jön rá, hogy micsoda csapdába csalták, de annyira elvakult a szerelemtől, hogy igazából semmi sem akadályozhatja meg a tragédiát, mellyel a fiú elindul egy úton, menekül a múltja elől, és egy másik jövőt épít magának, melyben Susanne csak álmaiban létezhet...

Tristant hajtja a kétségbeesés, a bűntudat, s csatlakozik a Templomosokhoz, akik toboroznak, hogy induljanak Isten nevében a Szentföldre. Birtokait a Rendnek adja, felölti a társaság megszokott ruházatát, és kezdetét veszi a nagy kaland, ahol a harcok közben is új barátokra tesz szert, ismeretlen emberekkel találkozik, s felbukkan egy lány is, aki különös praktikákat űz...

A könyv 652 oldala közül egyiken sem unatkoztam. Izgalmas, pörgős, cselekménydús történetnek lehettem az olvasója. Sokan írtak a méltatásán kívül még a hibáiról is, de én mindig "egyszerű olvasóként" állok neki egy kötetnek, és nem a hibákat keresem. Így ha nem szembetűnőek azok, sokszor észre sem veszem őket. Pl. itt is így volt. Engem csak sodort magával a sztori, mit törődtem én a hibákkal?? Semmit. Csak olvastam és olvastam... Néha bizony undorodtam is a leírtakról. Egy emlékezetes ilyen rész volt, mikor a részeg Enzoról olvashattam, aki képes volt megerőszakolni a saját lányát, aki hiába is próbált védekezni, s az anyjának is hiába mondta el a dolgokat másnap. A nő csak a részegsége miatt "bántotta" az urát...azért amit a lányukkal tett...hát el sem hitte Angelica panaszát... félkegyelműnek gondolta...Később a lány meghalt, magzatával együtt, melynek tulajdon apja volt a nemzője, és Enzo beállt a Keresztesek közé, így nem kellett a családja szemébe néznie.

Mindenesetre szeretettel ajánlom mindnyájatoknak ezt a könyvet, sőt a szerző azt ígérte, hogy karácsonyra itt lesz a következő rész is, úgyhogy azt is olvassátok el szaporán.

Még annyit írnék, hogy ne csak a történetet méltassam, a kiadónak, az ABA könyvkiadónak is kijár a dicsőítés, hiszen nagyon jó minőségű könyvet adtak ki. Én személy szerint azt szeretem, ha egy könyv puha táblás, így könnyebben gyűröm bele a táskáimba, viszont így könnyebben is sérül. Ezt a köynvet nem kíméltem, mégis alig látszik rajta, hogy forgattam, sőt a gerince egy kicsit sem tört meg. Könnyen forgatható, olvasható, igényes kiadvány, remélem, hogy a következő rész is ilyen lesz, mind belsőleg, mind pedig külsőleg.

A könyv adatai:

Kiadó: ABA Könyvkiadó - Atlantic Press

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 652 p

Borítás: puha, ragasztott

ISBN: 978-615-503-364-3

Ára: 3499 ft

Forrás: kiadótól

John Vaillant - A tigris

Szeretem az igaz történeteket, de a fikciókat is. Mondhatnám azt is, hogy majdnem mindegy mit, csak olvashassak. :-) Persze ez azért nem egészen így van, de mindenesetre, amikor csak rábukkanok egy igaz történetre, valahogy mindig örül a szívem. Olyan jó olyasmit olvasni, ami tényleg megtörtént. Valahogy mindig megfognak az életből merített témák, melyekből sugárzik maga az élet.

Ez a kötet, John Vaillant műve egy alcímet is visel: Igaz történet a bosszúról és a túlélésről.

Hát igen. A tigris egy igaz történet. Számomra izgalmas és megdöbbentő is volt egyszerre, és semmiképpen sem olyan, mint amire számítottam. Ezt pedig jó értelemben mondom, ugyanis sokkal könnyedebb műre számítottam.

Hogy miért is vonzott annyira a kérdés? Elsősorban a táj miatt, ahol a történet játszódik. Világ életemben nagy utazó szerettem volna lenni. Két vágyam volt mindig is, amelyek a mai napig elkísértek. (Persze több is volt, de azok az "apróbb" úticélok már vagy megvalósultak jobb esetben, vagy már abszolút nem vonzanak.) Na szóval mindig is vágytam Amerikába...és utazni Ázsiában a Transszibériai Vasútvonalon. Van ez utóbbiban valami vad kaland ígérete, valami őrült izgalom, hogy egy eléggé rossz hírű vonalon az ember végigvonatozzon, beszívja a szibériai levegőt, és elmondhassa a kaland után, hogy megcsináltam és életben maradtam. Lehet, hogy ez így kicsit erős, de mikor az elején elkezdtem beszélni erről a vágyamról, mindig azt emlegették a beszélgetőpartnerek, hogy ott a helyi "kiskirályok" kirabolják, rossz esetben megölik az utazót. Őrülten kíváncsi voltam arra, hogy mindez városi legenda csupán, vagy van valóság tartalma.

Nos, elárulhatom, a mai napig még nem jártam Amerikában, és a Transszibériai Vasútvonal meghódítása is várat magára. Ennyi kitérő alapján viszont biztos vagyok abban, hogy sejtitek, mivel is fogott meg ez a kötet. Hát nem azzal, hogy Amerikában játszódik, hanem, hogy Szibériában.

A könyvet bár a Könyvmolyképző Kiadó adta ki, de a Sötét örvény sorozat egy tagjaként találtok rá a boltok polcain, és ez azt jelenti, hogy elsősorban felnőtt olvasóknak ajánlható, valamint, ahogy a kiadó írja, "erős lelkű nőknek". Bizony ez egy komoly könyv, de ennek ellenére számomra hatalmas élmény volt elolvasni. A lassan 12 éves unokaöcsém meglátta, közölte, hogy el szeretné olvasni. Kértem, hogy olvassa el a fülszöveget, és ha még mindig akarja, akkor viheti. Akarta. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mit fog szólni hozzá.

A kötet 1997 decemberében játszódik az orosz Távol-Keleten. Egy kis falu mellett hatalmas emberevő tigris portyázik, és úgy tűnik, hogy a gyilkolászás nem feltétlenül éhsége csillapítására folyik, hanem valami más miatt...Mintha bosszúszomjas lenne, és próbálná levadászni azokat, akik valamiért az útjába kerültek...

A főszereplő tigris egy szibériai vagy más néven amúr tigris, ami hatalmas, a világ egyik legnagyobb és legfélelmetesebb ragadozója, a vidék ura.

Nem csoda, hogy nagy elővigyázatosság kell már csak ahhoz is, hogy Juris Trus főnyomozó a nyomába eredjen, miután felfedezték egy orrvadász "megsemmisített" tetemét.

Különös világba cseppenünk a könyv lapjain. Oroszország nagyon távoli vidékén járunk, ahol feltételezem kevesen jártak közülünk, ahol nagy a szegénység, és a férfiak - bár néha ott hagyják a fogukat, vagy a kezüket, vagy akármilyüket - a családi kasszát orvvadászattal egészítik ki. Az ő kínlódásaikat is megismerhetjük a kötetből az életbe maradásért.

Úgy vélem, érdemes volt elolvasni ezt a kötetet, sok mindenen elgondolkodtam, és most úgy érzem, hogy a transszibériai utazás lehet, hogy csak a következő életemben lesz reális. :-)

Mindenesetre, mikor befejeztem a könyvet, a vörös cicám, Bambi a hasamon feküdt. Hirtelen beugrott, hogy micsoda sorsom lenne, ha a Bambi véletlenül és váratlanul egy amúr tigrissé változna...:-))

Forrás: guardian.co.uk

És itt pedig az említett Bambi a kis Pötyivel... tigrisként halálosabbak lennének. :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím: The Tiger: a true story of vengeance and survival

Fordította: Pék Zoltán

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 384 p

ISBN: 978-963-245-457-3

ISSN: 2062-3100

Sorozat: Sötét örvény könyvek

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2999 ft, de a kiadó honlapján több mint 400 forinttal olcsóbban is hozzájuthattok a puhatáblás kiadáshoz.

Forrás: kiadótól

Baráth Katalin - A borostyán hárfa

Elég sok kötetet olvastam már az Agave Könyvkiadó jóvoltából, és őszintén szólva jobban favorizáltam a külföldi írókat. Talán valami ostoba előítélet miatt? Nem tudom. Mindenesetre Baráth Katalinról annyi sok jót olvastam, hogy épp ideje volt megismerkednem az ő munkásságával is. Jobb később mint soha, nem igaz?

Hogy mit lehet az írónőről tudni?

Hát ezeket az infókat pl. amelyek forrása az Agave Könyvek oldala:


"Baráth Katalin 1978-ban született.
Gyerekkorát Magyarkanizsán töltötte, amely város az utóbbi száz évben legalább hat különbözô államalakulathoz tartozott, anélkül, hogy egy centimétert is mozdult volna. Azóta, hogy elvégezte a történelem és magyar szakot az ELTE bölcsészkarán, reklámszövegíróként dolgozik Budapesten.
Első, felnőtteknek írt regénye  A fekete zongora, amely kivételes sikert aratott mind a kritikusok, mind az olvasók közt. Tervei szerint az olvasók még számos könyvben olvashatnak Dávid Veronról."

Én két Baráth Katalin kötetről maradtam le eddig, mégpedig A fekete zongoráról és A türkizkék hegedűről. Nagyon sajnálom mindezt, úgyhogy igyekszem majd pótolni az elmaradásaimat ez ügyben.


Mindebből látszik is, hogy az első Baráth könyvem A borostyán hárfa volt. Nem gyakran van ez így, de tulajdonképpen gyakorlatilag az első két oldal után tudtam, hogy szeretni fogom a történetet és az írónőt mindenek előtt.

Imádtam a stílusát. Olyan különlegesen ír...egyszerűen ott érzem magam 1912 karácsonyán én is, ahol a történet kezdődik. Mindig is vágytam a világháború előtt élni, s tudni, hogy hogyan léteztek az akkori emberek. Hát ebből a kötetből sok mindent megtudhattam a régi Ókanizsáról, hiszen főhősünk Dávid Veron, a fiatal zsurnaliszta innen szakadt el a fővárosba.

Több alkalommal is megoldott már bűnügyeket, valahogy vele született érzéke van az ilyesmihez. Nagyon tetszik az észjárása, ahogy próbálja ellesni a "nagyoktól" a nyomozás taktikáját.

Mert hogy Veronnak ismét nyomoznia kell.

Hazaérkezik Ókanizsára, s kiderül, hogy az egykori udvarlója nősülni készül... Ez persze nem igazán tetszik hősünknek, de próbálja ellenérzéseit leplezni, több-kevesebb sikerrel. Azért Pistának a lovagnak megmondja a véleményét amolyan Veronos stílusban.

Mint később kiderül, kár volt "elárulni" az érzelmeit az üggyel kapcsolatban, mert tragédia történik a menyasszonnyal. Konkrétan meghal, és hogy, hogy sem, de Veron is gyanúsított lesz...

Ez nem tesz túl jót a reputációjának, de azért nekilát a nyomozásnak, hátha ismét mellé szegődik a jószerencse és kiderítheti, hogy mi történt...

Azt gondolom, hogy mindenkinek élvezetes olvasmány lehet Baráth Katalin bármelyik írásműve, és megéri elolvasni,  hiszen új kedvenceket avathatunk mint az írónő, mint pedig a főhős, Veron személyében.

A könyv adatai:

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás éve: 2012

ISBN: 9-786155-049750

Ár: 2980 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Paszternák Ferenc - Biozöldségek termesztése

Mivel nagy "biokertész" vagyok :-), ezért a témában el szeretnék olvasni mindent, amit csak lehetséges.

A kőszegi könyvtárban jutottam hozzá a Biogazda Kiskönyvtár sorozat egy kötetéhez, melyet a témához pont passzoló nevű Paszternák Ferenc írt.

Ezzel a sorozattal még nem találkoztam, pedig a kötet nagyon hasznos volt a számomra. Sajnos a könyvtárban nem találtam több kötetet, ám azt remélem, hogy meg tudom majd szerezni mindet. Mondjuk a Rukkoláról. :-)))

Ez a kis könyv sorra veszi a biológiai növénytermesztés mikéntjeit, magukat a növényeket, azok termesztési lehetőségeit, környezeti igényeit, betegségeit, kártevőit, és a kártevők elleni védekezés módszereit is.

Akit érdekel a téma, és kezdőnek számít, annak különösen hasznos olvasmány. Egyre nagyobb a divatja a biotermesztésnek, de szerintem nem csak divatból kell ezt művelni, hiszen permetezés nélkül pl. sokkal egészségesebben táplálkozhatunk a kertünkből.

A könyv adatai:

Kiadó: Mezőgazda Kiadó

Sorozatcím: Biogazda Kiskönyvtár

Kiadás éve: 2003

ISBN: 963-286-003-9

ISSN: 1585-4450

Borító: keménytáblás, fűzött

Forrás: könyvtárból

Oldalszám: 149 p

Ár: nem ismert...legalábbis a példányomon nem volt ráírva, de a Cser kiadó honlapján 2200 forintért meg tudjátok vásárolni.

Forrás: www.biofruit.it

Katarina Mazetti - Pasi a szomszéd sír mellől

Nagyon sokat olvastam már Katarina Mazetti könyvéről, így amint lehetőségem volt rá, elolvastam.

Bizarr a címe, hiszen sír melletti pasiról írni fura.

Bizarr a borítója is, hiszen egy nagy "nyakláncos" tehénke "vigyorog" ránk róla. De mégis...a könyv valójában nagyon szerethető.


Nem aggódtam azon, hogy szerelmes regényt fogok olvasni, talán egy kicsit vágytam is rá, hiszen mostanában több az olvasmányaim között a nem szerelmes, mint a szerelmes. (Talán elő kellene vennem a régi Harlequin regényeimet. Jó ötlet! :-) Elő is fogom venni őket. :-))))

Szóval beszéljünk egy kicsit a pasiról a szomszéd sír mellől...Őt Bennynek hívják, mezőgazdaságból él, van egy lelakott tanyája, szüleit elveszítette, és minden idejét a birtok igazgatása teszi ki. Az anyujához jár ki a temetőbe egy (jószándékkal) különlegesnek nevezhető sapkában, kevesebb mint 10 ujjal, tehénszagtól illatozva.

És ki a "love story" másik hőse?

Ő egy könyvtárosnő, aki nem olyan régen veszítette el a férjét. Unalmasan öltözik, unalmas az élete, és Desirée névre hallgat. Férje pedig Örjan volt...már a név is érdekes. :-) Legalábbis számomra.

A két magányos szív egymás mellett ücsörög a temetőben. Nem köszönnek egymásnak, csak néha pillantanak a másikra. Egyikük sincs oda a másikért, mégis valami valahogy összeköti őket.

Egy szép napon aztán megkezdődik a temetői flört...ami majd másba torkollik.

Mindketten tudják, hogy nem illenek össze, de valahogy mégis mindent megtesznek azért, hogy együtt lehessenek.

A könyv vége azonban meglepő volt számomra, egyáltalán nem ilyen befejezésre számítottam, de ennek ellenére megértem az írónőt, miért is így zárta le a történetet.

Elárulom, nem Desirée lett a legeslegkedvesebb főszereplőm a sok-sok női szereplő közül, akit életeben megismertem az olvasmányaim alapján...Sőt. Kifejezetten undok és sznob, és nem is értem, hogy Benny mit eszik rajta...Ebből is látszik, hogy Benny-t jobban szerettem. Persze néha őt sem értettem, de ez van. Mindenesetre jó volt olvasni róluk, és tetszett az, hogy mennyi mindent megpróbálnak alárendelni az érzelmeiknek.

Szerintem aki kézbe veszi a kötetet, annak tetszeni fog. Feltéve, ha nem klasszikus "Rómeó és Júlia" sztorira vár...

A könyv adatai:

Eredeti cím: Grabben I Graven Bredvid

Fordította: Kertész Judit

Kiadó: Park Kiadó

Kiadás éve: 2012

ISBN:978-963-530-972-6

Borító: keménytáblás, védőborítóval

Oldalszám:207 p

Ár: 2500 forint, de a kiadó weboldaláról megrendelve 2000 forintért is a Tiétek lehet!

Forrás: kiadótól

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás