Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Jaffa kiadó újdonságok

Az e-mailjeim olvasgatása közben rábukkantam a Jaffa kiadó hírlevelére, melyben néhány újdonságot osztottak meg a nagyérdeművel, köztük velem is, így most Nektek is közzéteszek egy rövidke listát, hátha találtok közte olyan könyvet, ami érdekelhet Benneteket.

Először is a diétázóknak kedvez  Colette Heimowitz könyve, Az új Atkins-diéta könnyedén.

Aztán a kalandvágyóknak is jó lehet, mert megjelent az elismert vitorlázó, Litkey Farkas - Amerre a szél fúj című könyve. Ezt a könyvet egy nyereményjáték keretében meg is nyerhetitek, ha szerencsések vagytok.

A harmadik könyv, ami friss megjelenés a kiadónál, az Bauer Barbara - Magánutak c. könyve.

Ennek én személy szerint kifejezetten örülök, mert olvastam BB első kötetét a témában (mármint a négy légiutaskísérő kalandjairól), és az is nagyon tetszett. Még nem írtam róla, de tervben van, úgyhogy szóljatok rám.

Egyszóval három klassz könyv, három lehetőség, hogy olvassatok! :-) Hajrá!

Sándor Anikó - Zuhanó repülés - Összetörve Indiában

Ma kezdődött a szabadságom, de már most hulla fáradt vagyok. Próbálom még tartani magam ahhoz a fogadalmamhoz, hogy behozom az összes lemaradásomat blogtéren, hát...nem tudom, sikerül-e majd, de mindenesetre rajta vagyok az ügyön. Hogy a fáradtságom miből adódik? Hát pl. abból, hogy itt mifelénk pontosan 32 fok van a lakáson belül...

Még sosem voltam Indiában, de ebben a hőségben nagyjából ott érzem magam. :-) Most kérdezhetitek, hogy hogy jön ide India?!

Hát úgy, hogy Sándor Anikó - egyik kedvenc magyar írónőm - legújabb könyvéről írok Nektek, amely bizony Indiában játszódik.

Aki olvasta Anikó eddigi munkásságát, az tudhatja, hogy gyakorlatilag az írásai utazásain alapulnak művei. Járt az El Caminon, (Franciaország) Spanyolország (Portugália) útvonalon, ezen kívül táncolt pillangóval a vállán Buenos Aires-ben is, az Indiáról szóló könyvében pedig az ottani élményeit osztja meg a nagyérdeművel.

Mint már írtam róla, itt volt nálunk Kőszegen Anikó, és nagy örömömre találkozhattam is vele végre. Ennek ellenére nem nagyon beszélgettem vele, mert gyakorlatilag megkukultam. :-) Mindenesetre nagy hatással volt rám a személyisége, és az akkor megjelent új könyvét dedikálva még aznap este elolvastam...Na és azóta próbálok róla írni, több-kevesebb sikerrel. Azt elárulhatom, hogy a szerző nevét és a könyv címét már hetekkel ezelőtt sikerült leírnom, de többre nem futotta az energiámból...Majd most...

Tehát nagy utazónk Indiában járt, ahová egyébként egyáltalán nem vágyott. Hát láthatjuk, hogy van ez így...bárcsak velem is megtörténne, hogy úgy fonódnak össze a Moirák fonalai, hogy abból szőnyeg helyett egy utazás lesz...majdnem mindegy, hogy hová...:-)


Mindenesetre Anikó nem nagy örömmel, de végülis elindult Indiába, ahol először egy régi ismerősénél szállt meg, és a terv az volt, hogy róla, az életéről ír könyvet. Judit igazából nem mondható a barátnőjének, de azért eléggé ismerték ahhoz egymást, hogy együtt tölthessenek egy kis időt. Ez persze rosszul sül el, és Anikó egy adag lelki tusa után fogja magát, és tovább áll. Közben megismerkedik az indiai életérzéssel, a robogózással több kevesebb sikerrel, valamint egy életreszóló élményben lesz része többek között egy olyan településen, ami a világ egyik legismertebb spirituális helye, Auroville. Anikó azelőtt nem hallott róla sosem. Bevallom, én sem...

Auroville a jövő városa, ahol az emberek egységtudatban élnek, mindenki mindenkivel egyenlő és a szeretet áll a középpontban. Elvileg legalábbis, de aztán az eredeti alapító Aurobindo és a "Mother" elképzelései nem teljes mértékben valósultak meg. Ennek ellenére én is megnézném azért magamnak ezt az Auroville-t ...

Szerzőnk mindenesetre ott volt, és átélt mindenfélét, jót is, rosszat is, balesetet, házibulit, sőt még majdnem véget ér az élete a repülőgépen, Indiából hazafelé...

Különleges kalandokban volt része, különleges könyvet írt. Más, mint a Pillangó és az El Camino, ennek ellenére nekem tetszett. Egy baj volt vele szerintem, mégpedig az, hogy túl rövid volt...:-))) Mondjuk minden Sándor Anikó könyvvel csupán csak ez a problémám. Szeretem a szerző stílusát, szívesen olvasok olyan jellegű könyveket, melyeket ő ír. Több kötetet is írhatna. :-)

A könyv adatai:

Kiadó: Jaffa Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Oldalszám: 215 p

ISBN: 978-615-5235-59-7

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2940 ft

Forrás: magánkönyvtár, dedikált példány

Sándor Anikó - Az ajándék - Élet az El Camino után

Nagy rajongója vagyok az utazásoknak, legszívesebben mást sem csinálnék az olvasáson kívül, mint utazgatnék, csak sajnos ezt nem engedhetem meg magamnak. Más kérdés, hogy most, az életem ezen szakaszában semmennyi utazást nem engedhetek meg, de megígértem magamnak, hogy lesz ez még másként is.

Talán a nagy utazás rajongásomnak köszönhető az, hogy szívesen olvasok útikönyveket, útikalauzokat, olyan jellegű könyveket, melyek az utazásokról szóló élményekről szólnak.

Egy ideje már tervezgetem, hogy az El Caminot nem hagyom ki, addig nem térek végső nyugalomra, míg végig nem járom AZ UTAT. Sándor Anikó sokadmagával együtt ezen már túl van. Olvastam is az első könyvét a Caminoról, sőt minden ezzel kapcsolatos kötetet elolvastam, ami fellelhető itthon, sőt a honlapokat is szorgalmasan böngészem, hogy mire itt az idő, mindent tudjak. Ám, ahogy elnézem ezekről a kötetekről még nem írtam, pedig itt tornyosulnak az íróasztalomon. Ami késik azonban, az nem múlik, hamarosan sort kerítek ezekre a kötetekre is, bár lehet, hogy csak a magam kedvéért, ugyanis nem tudom, mennyire érdekel a téma Benneteket, kedves nagyérdemű közönség?!

Szóval Az ajándék...

Könyvtárban akadtam rá a kötetre, Sándor Anikó másik két könyve meg is van a saját magánkönyvtáramban, de ez sajnos nincs, amikor megjelent, nem volt anyagi fedezetem rá, mostanában meg nem igazán foglalkoztam vásárlással. Úgyhogy egyértelmű volt, hogy a könyvtárból jön velem haza a könyv. Aztán úgy gondoltam, hogy másnap meg is vissza, mivel gyorsan elolvastam, de még arra sem volt időm, hogy foglalkozzak vele a blogon, így várt és várt...most azonban már nem várhat tovább, ugyanis este megyek a szokásos esti, havonként megrendezett Olvasóköri találkára, és vissza szeretném szolgáltatni a könyvtár számára.

Anikó szerintem nagyon jól ír, érdekesen, szívből. Szeretem az ilyen szerzőket, akiknek az írásában nem látszik szenvedés, meg kínlódás. Úgy írta ezt a kötetet is, hogy már egy éve volt, hogy hazaérkezett a maga útjáról, és meg is írta már a könyveit, de volt még mit tennie, mit megosztania velünk.

Aki olvasta az első Caminos könyvét, annak sok dolog ismerős ebből a kötetből is, hiszen a szerző sokszor visszacsatol előző élményeire, mégis adott újat a történet. Főleg, hogy Anikó ismét végigjárta, és ismét rácsodálkozott az életre, önmagára, és persze nem utolsó sorban a tájra. Számtalan ismerőst szerzett az úton, és jobban megismerte önmagát. Én is ezt várom majd az én Caminomtól. Remélem meg is kapom majd az élettől a lehetőséget, ahogy annyi más ember is.

A szerző, Sándor Anikó:

Forrás

Én nagyon remélem, hogy Sándor Anikótól még sok-sok könyvet olvashatunk, mert én nagyon szeretem az írásait. (Zárójelben jegyzem meg, hogy nagyon szeretném, ha eljönne a kőszegi könyvtárba egy író-olvasó találkozóra, mert szívesen megismerném személyesen is)

Hamarosan jövök az első Caminoról szóló könyvével, illetve a Pillangó a vállamon c. argentín kalandjaival teli kötetével.

A könyv adatai:

Kiadó: Jaffa Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-615-5235-21-4

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 217 p.

Ár:  2940 ft

Forrás: kőszegi könyvtár

Soma Mamagésa - Tiszta szex

Nos igen. Ilyen jellegű könyvet még nem olvastam,mint a Tiszta szex. Soma  Mamagésával már találkoztam eddigi olvasós karrierem alatt, megismertem őszinte hangvételét, bátran kimondott szavait, véleményét, de ez a bátorság és önvallomás, ami e kötet lapjain olvasható, megdöbbentő volt számomra. Nem rossz értelemben döbbentem meg, mert őszintén szólva csodálom és csodáltam Somát ez után a kötet után...

A szerző...a kép forrása a www.day.hu oldal.

Csodáltam azt a fajta szókimondást, melynek ő birtokában van, a felszabadító szavait, a talán vakmerően bátor megnyilvánulásait, mert azért valljuk be, akármennyire is felvilágosult életet élünk, a szex témája - főként ilyen mélységben, ahogy Soma beszél róla - mind a mai napig tabu. Az átlagember nem szokott a házaséletéről, a szexualitásáról, annak fejlődéséről beszélni nagyközönség előtt. Maximum a barátnőjével tárgyalja meg az ember lánya (vagy a pszichológusával), de az idő múlásával, ahogy a szingli lét ideje eltelik, azt tapasztalom, hogy egyre kevésbé téma ez. A szex két ember közös élményévé, "titkává" válik.

Soma megemlíti könyvében, hogy a férjével, a gyermekeivel, azokkal, akik fontosak számára, megbeszélte a kötet tartalmát, hogy ne érje őket úgymond meglepetés, és a szerettei nem is lepődtek meg, elfogadták mindazt, amit a szerző leírt. Kell ahhoz egy liberális légkör a családban, hogy egy fiatal felnőtt ne botránkozzon meg a szülei múltján. Másrészt viszont miért is tenné? Hiszen a szülői pár is volt egyszer fiatal...

Mindenesetre Soma úgy ír a maga szexualitásáról, éréséről, fejlődéséről, hogy közben tanácsol is. Tanácsot ad egyes, szexualitással kapcsolatos problémák esetén a megoldásra, vagy arra, hogy ő mit érez megoldásnak.

Véleményem szerint biztos lesznek olyanok, akiket mélyen megbotránkoztat a téma, hiszen még a Harry Pottert is sokan károsnak tartották (én abszolút nem). Ám mielőtt támadni kezdenék Soma könyvét, érdemes elgondolkodni azon, hogy mit írt le: nem csupán "szexkönyvet" írt, hanem egy gyógyító, tanító, ismeretterjesztő munkát is. Még mielőtt valaki közbeszólna, nem, nem a szexet tanítja...sok minden mást. Különösen szeretem a kiadványban azt, ahogy híres könyvekre, írókra, pszichológusokra hivatkozik. Pl. Erich Fromm, Freud, Pál apostol, Feldmár András...(hogy csak néhány nevet említsek) Élveztem azt olvasás közben, hogy mikor ezeket a neveket emlegette a szerző, tudtam, hová tegyem őket...Persze ehhez azért kellett az is, hogy 4 félév lezárása után most fogok szigorlatozni pszichológiából, most vizsgáztam pszichiátriából és érdekelnek az ilyen jellegű könyvek is, nem egyet olvastam már belőlük.

Soma sokszor említi az NLC-n végzett "misszióját", nem véletlenül. Tanácsadó munkája ott is nagyon fontos. Tapasztalt külső szemlélőként, pszichológusként próbál segíteni a hozzá fordulóknak.

Ez a kötet is egy segítség...Mindenkinek, aki elolvassa, elfogadja. Somától bővebb segítséget kaphattok, ha felmentek a www.somamamagesa.hu oldalra is.


Ja és a végére jegyezném meg, hogy nagyon tetszett a kötet borítója, amit órákig el tudnék nézegetni. :-Ö

A könyv egyébként most jelent meg a Jaffa kiadó gondozásában, és remélem még több kötetet lesz szerencsém olvasni a kiadó kínálatából.

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás