Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Boldog új évet mindenkinek!

Nagyon régen nem írtam, nem is számolom mikor voltam itt utoljára. Az utóbbi időben sok dologgal foglalkoztam, melyek mind fontosabbnak tűntek a blogolásnál, holott ha mélyen magamba nézek, akkor hiányzott az írás.

Írtam én, de nem blogot. Beadandó dolgozatokat, tanulmányokat, diplomamunkát. Mikor a nyáron megszereztem az egyetemen az Msc végzettségemet, azt gondoltam, hogy most pihenés lesz. Beírtam a határidőnaplómba, hogy heti egy blogbejegyzést kell készítenem és publikálnom, így szépen lassan visszatérhetek. Egy készült el, de az az egy valahol eltűnt az éterben, nem mentettem el rendesen talán, vagy ki tudja. Mindenesetre nem került fel a bejegyzés az oldalra.

Aztán a pihenős idő hamar véget ért, ugyanis újra tanulok, doktori iskolába járok, így időm nagy részét tanulmányok, szakirodalmak olvasásával töltöm, és igyekszem a témámban naprakész lenni. Számomra nagyon érdekes kérdéskörben kutatok, olvasok. Van néhány kötet, ami talán a nagyközönség figyelmét is felkelthetné, így megpróbálok majd írni róluk, de amelyek számomra nagyon fontos tanulmányok, amikre sok időt szánok, azokról szóló recenziómat nem teszem, tenném közzé, hiszen nem igazán a blog profiljába illenek.

Gondolkodtam olyasmin is, hogy indítok egy új blogot, amelyben a szakmai dolgaimmal foglalkozom, de ez még a jövő zenéje. Majd kialakul.

Ahogy eddig is, most is nagyon sokat dolgozom, karácsony előtt szabadságon lettem volna, de csak papíron sikerült ezt kivitelezni, mert annyi volt a munka, hogy nem tudtam elszabadulni, majd a két ünnep között újra dolgoztam. Jelenleg beteg vagyok napok óta, de nem tudtam itthon maradni, ezért is fajultak el így a dolgok, már ami az egészségi állapotomat illeti. Nem is javaslom senkinek a betegség alatt végzett munkát, ha csak nem otthonról történik. (Bár inkább, ha betegek vagytok, semmiféleképpen ne dolgozzatok, az a tuti…)

Mindebből annyi jó származott, hogy volt egy kis időm olvasni két alvás között. Bár azt hozzá teszem, hogy jártam könyvtárban, vásároltam könyvet is, mégis komolyabb hangvételű írások kerültek a kezembe elsősorban. Arra azért gondolom az esetleges visszatérő olvasók emlékeznek, hogy itt a blogomban inkább könnyedebb irodalomra helyzetem mindig is a hangsúlyt, és ez nem azért történt, mert „komolyabb” könyveket nem olvastam, vagy nem bírtam volna megemészteni, egyszerűen azért, mert az olvasás számomra mindig kikapcsolódás volt. Mindig olyat szerettem olvasni, ami könnyed, izgalmas, kikapcsoló. Voltak olyan olvasóim, akik ezeket a választásaimat megkérdőjelezték, sérelmezték, de úgy gondolom, hogy ez akkor nekem így volt jó, és elsősorban magamnak írtam, és való igaz, szinte faltam a mások által akár „ponyvaként” aposztrofált köteteket.

Most is így tennék őszintén szólva, ha lenne rá időm. Sajnos számomra is egy nap 24 órából áll, és van családom, állatok, főállás, egyetem és emellett nulla segítség. Nem veszek igénybe bébiszittert, takarítónőt, házvezető asszonyságot, sem pedig nagyszülőket. Az előbbieket nem igénylem, az utóbbiak sajnos már jó ideje nincsenek a közelemben, egy nagymama van, aki messze él, így segítségét nem tudom igénybe venni. Így próbálok ellavírozni az életemben. A határidőnaplóm már most tele van januárra, és még csak elseje van. Minden esetre igyekszem megfelelni a magam támasztotta követelményeknek, még akkor is, ha néha nehéz, hiszen senkinek sem könnyű az élete.

Forrás

 

Mindezek a magyarázkodások (mert annak tűnhet, amit eddig írtam) azért is fontosak, hogy le legyenek írva, hogy az a kevés, de hűséges olvasóm, aki az elmúlt időszakban is újra meg újra kérte, várta a bejegyzéseket, tudja, hogy mi a helyzet velem. Azért is fontosnak tartottam mindezt leírni, hiszen új év van, új fogadalmakat tesznek az emberek. ÉN már nem tudok és merek ígérgetni, de próbálkozom. Az egyik fogadalmam az volna, hogy igyekszem visszatérni. Főleg, hogy drága Uramtól kaptam egy klassz kis új gépet, hogy az éjjel nappal velem lehessen, és bármikor, ha rámtörne az írhatnék, akkor kihasználhassam a lehetőségeket.

Mindent egybevetve szeretettel köszöntelek Benneteket kedves régi és új olvasóim, sok szerencsét, sikert és boldogságot kívánok az új évre.

Ha van kedvetek közbe térjetek vissza, és remélem nem kell csalódnotok, találtok majd itt új bejegyzéseket is.

Sok puszi mindenkinek!

 

Ui:

Megnéztem a blogot. Számtalan frissítés kellene rá, igyekszem őket megcsinálni. Viszont várom valaki olyan jelentkezését, aki tudna abban segíteni, hogy a fejlécnél található reklámmicsoda leszedésében segít, mert én nem tudom azt onnan eltávolítani. Köszönöm. :-)

2014 januári zárás

Jó sok mindent olvastam a hónapban, remélem, tartani tudom a tempót továbbra is. Ti mit olvastatok? Jól jönne néhány tipp, mert éhezem az "újdonságokra". :-)

Szepesi Nikolett - Én, a szexmániás

Bevallom őszintén nem vagyok egy sportrajongó. Ez előtt a kötet előtt fogalmam sem volt ki az a Szepesi Nikolett. A kötetnek akkora nagy PR-ja volt, hogy kénytelen voltam elolvasni. Na jó, ez így rosszul hangzik, de tényleg el kellett olvasnom. Ez sikerült is megjelenés után e-bookban, de ez nekem így nem az igazi, mivel sajnos még nincs olvasóm. Így alig vártam, hogy könyv alakban is beszerezhessem, és arra gondoltam, hogy csak azután írok Nektek róla, miután papír alakban is birtokoltam egy rövid ideig.

A kötet nálam tartózkodási ideje tényleg nagyon rövid volt…kedd délután kikölcsönöztem a kőszegi könyvtárból, majd kedd este az alvás előtt elolvastam. Hamar ment, megvolt, mint Nikinek a sok pasi és lány…

Szóval, mit is írhatnék, ami őszintén hat? Érdekelt a történet, de a végén azt kellett, hogy mondjam, untatott. Az örökös magyar bajnok úszónő borzasztóan kitárulkozott. Nem vagyok prűd, de ezt a dolgot én nem így intéztem volna. Na mindegy. Szóval Niki gyakorlatilag elmeséli az életét. Legalábbis annak az első negyed évszázadát. :-) Mert hogy még mindig szemtelenül fiatal, hiszen 1987-ben született egy gazdag családban, amely elég hamar elszegényedett sajnos, így a lánynak meg kellett tanulnia, hogy milyen, ha nincs meg mindene. Viszont az uszodában annál jobban teljesített Cár kezei alatt. Nekem semmit nem mond a Cár név sem, de ritka egy paraszt lehet, ha valóban olyan, mint amilyennek főhősünk leírta. Sosem szerettem az ilyen egocentrikus, nagyképű, rosszindulatú pasikat, akik visszaélnek az úgynevezett hatalmukkal. Szóval engem nem sokszor üthetett volna meg, nem alázhatott volna meg. Nikit háromszor is megütötte, számtalanszor megalázta. Én szülőként sem hagynám, hogy a lányom ilyen méltatlan helyzetbe kerüljön. Ennyit nem ér az úszás, sőt a versenysport nem ér ennyit. Épp ezért  nem is szeretném, ha a lányom ilyesmivel foglalkozna. Mármint nem a pasizásra értettem ezt, hanem a versenysportra.

Mindenesetre hősünk elmond mindent. Őszintén, talán túl őszintén is. Elmeséli, ki mindenki fordult meg az ágyában, sportolók, híres emberek. Mondjuk nekem körülírhatja akármennyire is a szereplőket, én soha életemben nem ismernék rájuk, így – talán emiatt is – untam az egészet. Mindig ugyanaz a nóta. Elcsábította a férfiakat, majd szobára vagy akárhová mentek, és ugyanazt csinálták…mivel nem akarok alpári lenni, nem ismételgetem Niki szavait.

Sajnálom őt, sajnálom azért, mert azt hiszi, hogy ezzel maga mögött hagyhatja a múltat, hogy kitárulkozik. Sőt könyvet ír. Szerintem ezzel még inkább azt éri el, hogy a továbbiakban még annyira sem örökös bajnokként gondolnak rá, mint eddig. Mindig is ő lesz Szepesi Niki, aki botránykönyvet írt. Mondjuk jó, hogy megírta, mert legalább kiadta magából a dolgot, és még inkább csalódtam általa a versenysportban. De hogy még az olimpián is csak a pia és a szex legyen a mozgatórugó? Meglepett, persze lehet, hogy naív vagyok. Mindenesetre én nem kezdtem el találgatni, hogy hősünk épp kivel csinálja a dolgokat, hanem csak olvastam egymás után a lapokat. Ahogy már írtam, megvolt. ..

Az első kötet után jött a második is, és bár nem voltam oda annyira ezért, kíváncsi vagyok a következőre, főleg azért, hogy lássam, mit tud még írni???? Ezek után még mi lehet, amire igényt tartana a nagyérdemű? Úgyhogy várom, hogy hozzájussak, de megvenni nem fogom, várom, hogy valaki kölcsön adja, vagy a könyvtár megvásárolja.

A kötet adatai:

Kiadó: Ulpius-ház kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje:  2013

ISBN: 978-963-254-834-0

Oldalszám:  348 p

Ár: 3999 ft (Megdöbbentően sok ezért a könyvért…esetleg 1+1 akcióban érdemes lecsapni rá!)

Borító: puhatáblás, ragasztott

Borítófotó: Tasnádi László (Egyébként nekem a fotók sem tetszettek. Béna beállítások…stb. A valószínűleg csinos sportoló csupa előnytelen pozícióban…)

Forrás: kőszegi könyvtár

Ajánló: 18 év felett a könyv szerint. És szerintem is…

Forrás

Spirit Bliss - A jövő árnyai

Akik "ismernek" tudják, hogy szeretem a Könyvmolyképző Kiadó köteteit, és szeretem az ifjúsági regényeket, meg szeretem a vámpírokat, meg szeretem természetesen Spirit Blisst is. :-)

Azt hiszen, jó gyorsan a dolgok közepébe vágtam, nem hiába tanultam meg a suliban, mi az az "in medias res". :-))) Mindenesetre most Spirit Blissről, illetve a Démoni értintés sorozat második kötetéről mesélek Nektek, A jövő árnyairól, amit bizony nagyon szerettem olvasni.


Már egy ideje a polcomon volt a kötet, és bár imádtam az első részt, mégsem volt időm neki kezdeni ennek a kötetnek, ám amikor végre vettem a fáradtságot, és belefogtam, gyakorlatilag nem is tudtam letenni.

Tudom, tudom, ez gyakran van így nálam, de tehetek én róla, hogy mindig szuper könyvek jutnak el hozzám? :-) Nem hiszem. :-)

Mindenesetre az, hogy ismét találkozthattam Katherine-nel és Véreskezű Casimirrel, valahogy igencsak feldobta a napjaimat. Addig mindenképp, amíg olvastam róluk. Kíváncsi vagyok azonban, hogy folytatódik a történet, mert természetesen megint olyan befejezése lett a könyvnek, ami után azonnal a kezembe szerettem volna kaparintani a következő részt. :-)

Ez a nagy baj egyébként a sorozatokkal, hogy mindig várni kell rájuk...Mondjuk az önálló könyvekkel meg az a baj, hogy nincs folytatásuk...:-) Látjátok, nekem semmi sem jó?! :-))

Szóval miről is szól a könyv?

Katherinnel találkozunk, mikor visszatér a múltból. A Véreskezű vámpír főnök, Casimir még mindig életben van, de hogyan is ne lenne, mikor K. szerelmes C-be. Akkor szeretett bele, mielőtt még Casimir Véreskezűvé vált volna. A lány tudja, hogy ha a férfi életben marad, azzal nagyon sok mindent kockáztat, és a legnagyobb kockázatot nem szerelmének elvesztése, hanem a világ sorsa jelenti.

Persze Casimir mellett Katie életében ott van Payton is, akivel gyermekkoruk óta ismerik egymást. A lány maximum barátként gondol a fiúra, közben a srác sokszor majd eleped a lányért, de - bár nem szabadna, és mások mindent el is követnek ellene - Katie szíve mégiscsak az ő imádott Casimirjéért dobog. Nem lehetne találkozniuk, hiszen ha együtt "hálnak" és szerelmük megfogan, akkor annak be nem látható következményei lesznek a jövőben.

Juj, annyi mindent mondanék még erről a könyvről, de ha megteszem, azzal elárulok egy csomó dolgot, pedig a szálakat a kedves olvasóknak kellene felgöngyölíteniük. Úgyhogy kedves érdeklődők, olvasásra fel, mert érdemes!

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 343 p, de a Kiadó régi jó szokása szerint az utolsó oldalakat a rajongói ajánlások töltik ki.

ISBN: 978-963-245-705-5

ISSN: 2060-4769

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek, Démoni érintés

Borító: puhatáblás, ragasztott az én példányom

Ár: 2999 ft, de a kiadó oldalán már jóval olcsóbban is elérhetitek a könyvet.

Forrás: kiadótól

Lendvai Béla - Adriakék, tengerzöld

Lassan már egy hete lesz, hogy nem írtam Nektek semmit, így most, hogy van egy pár percem, mesélek Nektek egy könyvről, amit nem rég olvastam. (Egyébként diplomaosztóm volt, majd bankettem, és a kettő között megkaptam magamtól és a környezetemtől a "Bolygó lúzere" címet, amiről majd máskor írok...:-))

Szóval nagyon szeretek utazgatni, vagyis inkább szeretnék, ugyanis kevés lehetőségem van eme "hobbimra". Remélem azért ez meg fog változni, mert hatalmas a világ, és én minden csücskét fel szeretném fedezni.

Mivel fizikálisan sajnos ritkán jutok el helyekre országunkon kívül, ezért ezt kompenzálván gyakran olvasok tájakról, országokról, gyakran nézegetem a térképeket.

Valahogy sosem vágytam úgy igazából az Adriai-tengerre, de most ez megváltozott, ugyanis Lendvai Béla könyvét olvasva szerintem bárki kedvet kapna hozzá.

Hogy miért is?

Mert az író Horvátországról ír, szívből, érdekesen, izgalmasan, és úgy tudja bemutatni a tájat, hogy becsukott szemmel ábrándozva ott érzem magam...

Lendvai Béla már nagyon sokszor járt azon a vidéken, írásából érződik a vonzalom az országhoz, a kultúrához és összességében látszik a köteten, hogy nem amolyan "kényszerből írott" műhöz van dolgunk.

Forrás

Szerettem a könyvben azt is, hogy olvashattam a tájról is, de az általam oly nagyra becsült gasztronómiai kalandozások sem maradtak ki belőle.

Az odautazóknak weboldalak gyűjteményével teszi könnyebbé az utazás tervezését a szerző, valamint csodálatos fotókat is nézegethetünk a könyv végén. Az pedig csak hab a tortán, hogy van egy lista, ami megfogott.

A "Tíz dolog, amit muszáj kipróbálni az Adrián (drágább és olcsóbb változatban). A kedvencem a felsorolásból az ötös. :-)

"Éjszakázás egy világítótoronyban, vagy legalább csónakkal felkeresni valamelyiket." Hát nem hangzik felemelően? :-) Szerintem igen, úgyhogy én nagyon szeretnék elutazni egy világítótoronyhoz az Adrián.

Idén nyáron sajnos nem kerülhet rá sor, hiszen ha minden összejön, akkor régi barátainkat látogatjuk meg Székelyföldön, de talán majd jövőre az Adriai-tenger is "vendégül láthat" bennünket egy hétre...

Szeretettel ajánlom ezt a kötetet.

Hogy kinek?

Hát természetesen mindenkinek! :-)

A szerzőről pedig olvashattok a www.adriakek.hu oldalon.

A könyv adatai:

Kiadó: Atlantic Press Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 139 p + még néhány számozatlan oldal a fotókkal

ISBN: 978-615-503-373-5

Borító: keménytáblás, fűzött

Ár: 2790 ft

Forrás: kiadótól

Simon László - Álmok völgye - Kilátás hegyről

Úgy tűnik végre, hogy neki kezdhetek a blogolásnak, a férjuram végre megreparálta a laptopomat, bár nem tartós egyelőre a javulás. Remélem azért kitart egy darabig, mert ha eddig azt mondtam, hogy nagy elmaradásaim vannak, akkor most azt mondhatom, hogy kb. 10X annyi van...Sajnálom, hogy ilyen sokáig elmaradtam, de esélyem sem volt írni. Na de majd most.

Pár héttel ezelőtt, egy szép napon telefont kaptam. Mármint hívásom jött. :-) Egy régi kedves ismerősöm, Brigi telefonált, és beszélgettünk mindenféléről. Életről, családról, munkáról, hobbiról. Konkrétan a blogom miatt hívott fel, mert szeretett volna ajánlani nekem egy kötetet, amiről írhatnék.

Hamarosan a beszélgetésünk után csengetett a postás, és hozta a csomagot, benne azzal a bizonyos könyvvel, ami csak rám várt. :-)


Első blikkre azt gondoltam, hogy nagyon hamar, kb. fél nap alatt kivégzem majd...

Hát nem így történt.

Majdnem egy hétig olvasgattam a kiadványt, és azt kívántam, hogy ez az egy hét bár örökké tartana. Ugyanis imádtam minden sorát, csak hát egy 194 oldalas könyvet ugyebár nem lehet a végtelenségig olvasni. :-)

Vannak olyan emberkék, akik nem szeretnek magánkiadású könyveket olvasni, illetve fenntartásokkal fogadják az elsőkönyves, vagy kevésbé ismert írókat. Nekem nincsenek ilyen aggályaim, főleg, hogy kincsekre lehet bukkanni ezek között a kötetek között is.

Ez a könyv is ilyen kincs számomra. :-)

Novellás kötet, és én nem igazán szoktam novellákat olvasni. De most mégis, és olyan jó volt. Tudom, ömlengek, de tényleg nagyon tetszett. A stílus, a humor, maguk a történetek.

A szerző egy bejcgyertyánosi úriember, aki jelenleg a Balaton-felvidéken éli mindennapjait a Csobánc-hegyen, annak "önkéntes hegypásztora". Termékeny, kalandokkal teli élete van/volt, s megélt élményein alapulnak novellái is.

Gyerekkorától kezdve vele izgulhatunk, kacaghatunk. Részt vehetünk mindennapi életében, sok mindent megtanulhatunk a parasztgyermeki lét olyan gyötrelmeiről, mint például milyen érzés olyan tehénre vigyázni, aki nem azt csinálja, amit mi szeretnénk, vagy milyen érzés, mikor a tanító is ver, a csősz is ver, az apa is ver, és talán még Isten is. .

Szerzőnk egyébként nagyon jó sportoló volt, és azt a korszakát is megismerhetjük a novelláiból, mikor ösztöndíjat kapott, s "lakást", még munkája is volt cserébe a teljesítményért. Sajnos ez az időszak nem tartott neki örökké, és nagy bánatára az is kiderült, hogy hiába minden vágya, hogy pilóta lehessen valószínűleg nem fog teljesülni az álma.

Tetszettek azok a részek is a novellás kötetetben, ahol Simon László a munka világáról ír. Remek sztorik, és olvasva őket olyan érzése van az embernek, mintha maga is átélte volna a történéseket.

Legkedvesebb részeim azok voltak a kötetben, mikor a szerző a templomban szerezett tapasztalatait osztja meg a nagyérdeművel. Többször is elolvastam a minisztálásának "dicső" történetét, ahogy a bérmálási sztorit is.

Egyébként a kötet egy -eddig- "minisorozat" részeként jelent meg, ugyanis Simon László testvére, Simon József tollából is megjelent kötet.

Összességében tehát elmondhatom, hogy egy nagyon klassz, szórakoztató könyv került a birtokomba, s beállt a kedvenc könyveim sorába. Érdemes lenne mindenkinek elolvasni.

A kötet adatai:

Kiadás: Magánkiadás

Kiadás éve: 2006

ISBN: 963-229-848-9

Ár: nincs megadva

Oldalszám: 194 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: szerzőtől

Mostanában...

Már írtam mostanában címmel bejegyzést régebben, most is egy ilyen következik. Csak azért írok ilyet is, hogy tudjátok mi van velem (már akit érdekel. :-)), hiszen néha napokig nem vagyok, utána meg napi 3-4 bejegyzésre is ragadtatom magam.

A múltkor a pszichológia szigorlatom miatt aggodalmaskodtam, de szerencsére nem kellett volna, hiszen már olvashattátok, hogy ötöst kaptam, ami miatt még mindig tart a boldogságom. Most, hogy a hóhelyzet miatt nem tudtam dolgozni menni, lett volna időm írni, de mégsem volt, hiszen előttem áll az államvizsga, és szeretnék jól szerepelni. Bár a konzulensem, aki mellesleg a világ legeslegjobb tanára :-) ötöst adott, az opponensemtől még nem jött semmi infó, sem jegy, sem kérdések, és kevesebb mint egy hónap múlva itt a rettegett alkalom, ahol ismét szóban kell számot adnom a tudásomról, amiről jelenleg úgy hiszem, hogy nem létezik. :-) Szóval most emiatt írok majd kevesebbet, de esküszöm, igyekszem.

Most megosztom Veletek, hogy mostanában mit olvasok, illetve milyen bejegyzések várhatóak végre a már olvasott kötetekről:

Tehát a majdnem kész bejegyzéseim:

- Barack Obama - Vakmerő remények

- Nicole Jordan - A csábító menyasszony

- Simon László - Álmok völgye - Kilátás hegyről

- Laura Ingalls Wilder - Kicsi ház a nagy erdőben

- Laurell K. Hamilton - Elnyel a sötétség

És a kötetek, melyeket forgatok állandóan:

- Harper Lee - Ne bántsátok a feketerigót!

- Sarah Lewis - Barbara Mosallari Bell - Hercegasszony voltam Teheránban

- Hariett Beecher-Stowe - Tamás Bátya kunyhója (már kb. ezredszer)

- Zima Szabolcs - A makedón összeesküvés

- A. O. Esther - Összetört glóriák - Elveszett lelkek

Akik jobban ismernek egy kicsit, azok megszokhatták, hogy egyszerre több könyvet is olvasok folyamatosan, ezért nem is "botránkoznak" meg eme felsoroláson.

Szóval mostanában ezek várhatóak...persze lehet az is, hogy becsúszik valami, aminek nem tudok ellenállni, és írok róla gyorsan. :-)

Egyébként ezekről a könyvekről valószínűleg sokan hallottatok már, vagy olvastatok róla, két újdonság, illetve kevésbé (még) publikus könyv van a leendő kínálatomban.

Az egyik A.O. Esther könyve az Összetört glóriák - Elveszett lelkek, amely külsőleg nagyon-nagyon szép, bár csak pár oldalát olvastam, de imádom.

A másik kötet Simon László - Álmok völgye - Kilátás hegyről című kötete, ami magánkiadásban jelent meg, s most a szerző újranyomás előtt áll. Már majdnem teljesen befejeztem a könyvet, de minden szavát élvezettel olvastam. Öröm volt kézbe venni. :-) Így majdnem olvasatlanul is, de szeretettel ajánlom mindkettőt Nektek! :-)

Tim Collins - Egy vagány vámpír naplója - A sötétség hercege

Nagyon szeretem a Gabo kiadó könyveit, de mostanában nem olvastam tőlük kifejezetten ifjúsági regényt. Ennek a könyvnek a címe megfogott, kíváncsi voltam arra, hogy mit lehet még írni a vámpírokról, főleg ilyen szinten. A szinten a tiniknek szóló könyveket értem, mert a legtöbb vámpíros könyv azért nem túl ifjúsági karikás. Ez viszont nagyon is az volt, és remekül szórakoztam rajta úton hazafelé Budapestről. Ezzel "ünnepeltem" meg a sikeres, ötös szigorlatomat, s végre lelkiismeretfurdalás nélkül olvashattam. :-)

Vicces volt, a maga módján izgalmas is, és örülök, hogy Tim Collins rászánta magát az írásra annak idején, mostanra már 11 könyve jelent meg. Igaz, hogy volt a kötetnek egy első része is, mivel ez a könyv Nigel, a 15 éves vámpírsrác második évét meséli el a középiskolában. Ennek ellenére, előzmények hijján is élvezetes és kikapcsoló olvasmánynak bizonyult a könyv.


Ami még nagyon tetszett benne az az, hogy teli volt illusztrációkkal. Vicces volt, hogy a szerző Nigelt beszélteti, elvégre naplóregényről beszélünk, és Nigel meséli, milyen jóképű lett, és édesanyja is milyen bomba nő, oda vannak érte az osztálytársak, meg a szülők, de az illusztrációkon - gondolom direkt - nagyon csúnyácska, már-már karikatúrának beillő karakterek szerepelnek. :-)

Szóval van Nigel, aki ahogy már említettem 15 éves, és az apja változtatta vámpírrá, illetve van egy kishúga, aki 10 vagy 11 éves (most pontosan nem emlékszem), s őt is az apa változtatta át, illetve van a szuperjócsaj anyuka. Ők négyen egy boldog család. Nigel is boldog, mert becsajozott, a barátnője Chloé, aki mindent tud a származásáról. Egyedül az árnyékolja be a boldogságukat, hogy a lány mindenáron vámpír akar lenni. Nigelnek persze van annyi esze, hogy egyelőre ne változtassa át. Egyszer azonban majdnem megtörténik a dolog, mert Chloé erőszakkal kényszeríteni akarja a dologra, de nem jön össze neki. Ezek után még ő szakít Nigellel.

Közben új fiú jön a suliba, bizonyos Jason, aki őrült ronda, és teljesen egyforma vonásai vannak mint a többi családtagjának. Ráadásul mindenbe lekörözi Nigel szupererejét, és nyers húskonzervet zabál...szó szerint. Vámpírsrácunk nem igazán tudja mire vélni a dolgokat, ám egyszer követni kezdi J-t, és meglepő dologra jön rá. Csak hát bonyolódnak a dolgok, hiszen Chloé járni kezd Jasonnal...

Eddig mesélem a történetet, mert attól tartok, túl sok mindent elárulok, ha tovább folytatom a dolgot.
Mindenesetre olvassátok el, főleg, Ti, kedves fiatalabb korosztályból kikerült olvasóim, Nektek 100%, hogy tetszeni fog. De az idősebbek is remekül szórakozhatnak rajta. :-)

A kötet adatai:

Erdeti cím: Diary of a Wimpy Vampire - Prince of Dorkness

Fordította: Kövesdi Miklós Gábor

Kiadó: Gabo kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-963-689-623-2

Ár: 1990 Ft

Oldalszám: 221 p

Forrás: kiadótól

Hamarosan jönnek...

Nem újdonság, hogy közben készítek amolyan coming soon bejegyzést, de szeretném ezt megtenni kb. kétheti rendszerességgel idén, csak azért, hogy Ti is tudjátok, mik azok a könyvek, amikről írnom kellene, amikről írni szeretnék hamarosan. Nagyon jó volna, ha esetleg írnátok, hogy melyekről olvasnátok először...

Tehát jöjjenek a hamarosan kötetek:

- Barack Obama - Vakmerő remények

- Tutsek Anna - Az utolsó Eörssy-lány

- Mark Logue - A király beszéde

- Laurell K. Hamilton - Micah

- Sándor Anikó - Ajándék - Élet az El Camino után

- Sándor Anikó - El Camino - Az út, ami hazavisz

- Sándor Anikó - Pillangó a vállamon

- Jeffrey Eugenides - Házassági összeesküvés

- Patrick Ness - Kés a zajban

- Háziasszonyok kézikönyve

- Francine Pascal - Szerelmem, a tanár úr

- Marieluise von Ingenheim - Sissy 1. - Egy kislányból császárné lesz

- Diana Peterfreund - Ébredj velünk

- Annie Hawes - Extra szűz

Forrás

Gabrielle Praschl-Bichler - Isten adjon tartós boldogságot

Az imént panaszkodtam a Facebookon a kedves ott lévő olvasóimnak, hogy nem tudok ma Nektek bejegyzést hozni, mert a blogger adatbázis hiba miatt nem engedi azt, hogy írással vezessem le a mai napon felgyülemlett, pszichológia szigorlat okozta feszültséget. Aztán most újból megpróbáltam a belépést, ne mondjátok azt, hogy nem vagyok kitartó...és íme sikeredett a dolog. :-))

Arra gondoltam, hogy jól kezdődjön az év, meg kezdjem is betartani a Lobo-féle várólista csökkentős kihívásomat, ma reggel elkezdek olvasni egy könyvet, ami a listámon szerepel, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. Ráadásul a választott könyv címe is amolyan fogadalmas: Isten adjon tartós boldogságot.


Hát remélem, hogy a tartós boldogság meglesz nálunk, mindenesetre a könyv olvasását még ma be tudtam fejezni, így a Királyi Házak sorozat kötete lett idén, 2013-ban az első olvasott könyvem. :-)

Akik máskor is olvastak már, azok tudják talán, hogy mennyire szeretem a történelmi témájú köteteket, az informatív, életrajzi adatokkal teletűzdelt könyveket. Épp ezért is szeretem ezt a sorozatot, mely számtalan oldalról mutatja be a királyi házakat. Legyen szó párkapcsolatokról, merényletekről stb. Azért választottam e könyvet egyékbént a várólista csökkentéshez, mert már a múlt évben is a listán volt, és nem sikerült haladnom vele, és mert már egy ideje megvásároltam, és bármennyire is vágytam az olvasására, valahogy sehogy sem tudtam időt szakítani rá.

A könyv alcíme az alábbi:

Szerelmi történetek és házassági históriák a Habsburg-házból.

Három kedvenc uralkodóm van egyébként. :-)

- VIII. Henrik Angliából

- Mária Terézia és Ausztriai Erzsébet, azaz Sisi a Habsburgoktól.

Róluk akármennyit szívesen olvasok. Most, hogy az ünnepekben ismét lejátszották Isten tudja hányadszor a Sisi filmsorozatot, természetesen ismételten előtte lógtam. Rögzítettem is az adást, annak ellenére, hogy megvan a történet DVD-n is. :-) (Kicsit vagyok függő, igaz? :-))

Ahogy elmerültem a Habsburgok világában, eszembe jutott, hogy ha túl vagyok a kötelező dolgaimon, fel kellene frissítenem a Habsburgokkal kapcsolatos ismereteimet, és ezért is döntöttem úgy, hogy ezzel a könyvvel kezdem a 2013-as olvasásaimat.

Ahogy az alcím is mutatja, a kötet házassági históriákat, félrelépéseket, botrányos életeket mutat be.

A főszereplők pedig kedvenc Habsburgjaim közül ők:

- Ferenc József

- I. Ferenc Császár és gyermekei

- Mária Lujza, francia császárné

- Ferenc József fivérei

- Rudolf trónörökös

- Erzsébet főhercegnő, Rudolf trónörökös leánya

- Károly Lajos főherceg és fiai, Ferenc Ferdinánd, Ottó és Ferdinánd

- II. Lipót császár

- Szalvátor Lajos és Szalvátor János

- A toszkánai IV. Ferdinánd nagyherceg gyermekei

- I. Ferenc császár fivérei: Károly főherceg, József főherceg, János főherceg, Rainer főherceg és utódaik

- János főherceg

Szóval olvashatunk épp elég zaftos információt.

Bár sokat olvastam a Habsburgokról, de volt, amin én magam is meglepődtem. Ilyen dolog volt Erzsébet főhercegnő, Sisi és Ferenc József Császár unokája, Rudolf trónörökös gyermekének botrányos élete és kilengései. Érdekes tapasztalat volt olvasni róla, s miután tanulmányoztam az életét, nem vitás, hogy rajta is kijött a Wittelsbachok "átka".

Forrás

Forrás

A könyv egyébként azért is tetszett, mert tartalmazott részleges családfákat, s életrajzokat is, amelyek haszosnak bizonyultak. Ezeken kívül pedig voltak benne fotók, melyeket mindig nagyra becsülök.

Ajánlom szeretettel minden történelemszerető egyénnek az olvasást, mert érdemes.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Gott gebe, dass Glück andauere

Fordította: Meskó Krisztina

Kiadó: Gabo Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 1998

ISBN: 963-8009-72-1

Borító. keménytáblás, fűzött, védőborítóval

Ár. 2190 ft

Oldalszám: 234 p

Forrás: magánkönyvtáram

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás