Mostanában kezdtem el megismerkedni a skandináv irodalommal, jobban mondva a skandináv krimikkel, pedig Agatha Christie-n kívül nem igazán olvastam a témában.

Manapság viszont egyre szívesebben veszem kézbe a skandináv köteteket.

Legutóbb Jo Nesbo Fejvadászok című könyvét olvastam, és nagyon örülök, hogy tetszett ez a könyv, hiszen belekezdtem egy újabb Nesbo könyvbe, és tervezem a többi  magyarul megjelent művét is tanulmányozni az exsportoló írónak.

Ez a kötet egy 287 oldalas, izgalmas sztori. Nagyon szerettem minden oldalát, bár őszintén szólva találkoztam olyan mondatokkal is, amelyeket olvasva bizony olyan szinten fogott el a hányinger, hogy örültem,amiért nem ettem, és éppen a friss levegőn voltam...:-) Szóval Jo tud írni. Ha kell érdekfeszítően, ha kell izgalmasan, de ha kell, akkor gusztustalanul is. :-)


Forrás: www.norway.org.uk

A kötet főszereplője Roger Brown, aki fejvadász, a legjobb felsővezetőket válogatja ki különböző Norvég vagy nemzetközi cégeknek. Tökéletesen ért a pszichológiához és nagyon jó a szakmájában. Ám mindez nem elég neki. Van egy másodállása is, műkincstolvaj...és bizony ebben a szakmában is remekül helyt áll.

Feleségével különleges a kapcsolata, s az asszony egy művészeti galériát vezet, ahol megismeri Roger a legújabb áldozatát, aki állást is keres, Clas Greve-t. A férfinak a birtokában van egy híres festmény, s Roger ezt akarja...be is indítja a gépezetet, ám a működésébe hiba csúszik, az üldözőből üldözött lesz és fordítva...Érdekes macska - egér játéknak leszünk tanúi, és kiderül, hogy senki nem az, akinek látszik. Ahogy olvastam a történetet, egyre kíváncsibb lettem arra,  hogy végül mi is lesz a könyv vége...és számomra bizony meglepő lett...


Érdemes volt rászánni az időt, és hálás köszönet illeti meg az Animus Kiadót a könyvért.