Szeretem a pszichológiát, s bár előre nem látott betegség miatt nem tudtam letenni az ilyen tárgyú vizsgámat, ennek ellenére szívesen olvasok a témában a tanultakhoz.

Nem tudom ismeritek-e a Képmás Könyveket? És a www.kepmas.hu internetes magazint? Én nem is olyan régen ismerkedtem meg az oldallal, és a Képmás Könyvek sorozatban megjelent Pillanatfelvételek c. kötettel.

Amikor első alkalommal felmentem az oldara, nagyon megtetszett a tartalom. Tele van jobbnál jobb, érdekesebbnél érdekesebb cikkekkel, tényleg érdemes tanulmányozni őket néhanapján. Az oldal "alcíme", a Család magazin...és valóban. Elsősorban a családdal kapcsolatos publikációkat találunk az oldalon, ezért nem feltétlenül tizenéves ifjúság számára dolgoznak a szerkesztők, ám az ennél idősebb korosztály rengeteg olvasnivalót találhat magának.

Nekem most a kedvenc cikkem a béranyaság legalizálásával kapcsolatos bulgáriai tiltakozásról szól, és itt olvashatjátok.

Na de térjünk vissza a Pillanatfelvételekre.


Eddigi életem során nem ismertem sem személyesen, sem írása alapján Martos Tamást, aki komoly szakember, pszichológus, pszichodráma vezető, adjunktus a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Mentálhigiéné Intézetében. Ráadásul családban él, és négy gyermekes apaként éli mindennapjait. Épp ezért is hiteles a könyve.

A Képmás családmagazinban már három éve publikál, s innen származott az ötlet, hogy kiadásra kerül a Pillanatfelvételek c. mű.

A könyv alcíme: Hogyan (ne) veszekedjünk a párunkkal? Találó. :-)) Nekem nagyon tetszett, hogy rövid párbeszédes vitaszituációkat írt le a szerző, és döbbenetes, hogy hányszor arra eszméltem az olvasás során, hogy aha...így én is szoktam veszekedni. A legjobb az egészben az, hogy a párbeszédek kielemzése során tanácsokat, ötleteket is kapunk, hogy hogyan kellett volna, lehetett volna másként csinálni, és más kimenetelt adni az adott szituációnak.

A dialógusok Szám Katitól származnak, és azokból a levelekből, melyeket a Családmagazin számára juttattak el az érdeklődők, segítségkérők.

A kötet tele van találó karikatúrákkal is, melyek Szűcs Édua keze munkáját dícsérik.

Nagy hasznára lehet az embernek, ha elolvassa ezt a könyvet. Nekem legalábbis hasznos volt. Csak egy gondom van vele...ha veszekszek, nem biztos, hogy végig tudom gondolni, hogy hogy kéne másként csinálnom. :-))

Mindenesetre olvassátok el, tanuljatok a felvázolt szituációkból.

A könyv adatai:

Szerző: Martos Tamás

Cím: Pillanatfelvételek - Hogyan (ne) veszekedjünk a párunkal?

Dialógusok: Szám Kati

Karikatúrák: Szűcs Édua

Borító: puhatáblás, ragasztókötött

Oldalszám:150 p

ISBN:9789638945006

Kiadó: Képmás 2002 Kft.

Kiadás éve: 2011

Fogyasztói ár: 2250 ft

Forrás: kiadótól