Édesanyám gyöngyörűen horgolt. Emlékét őrzi a mai napig a számtalan csipketerítő, függöny. Mindig szerettem volna megtanulni a horgolás csínját-bínját, de valahogy nem jött össze sosem. Mostanában újra rákaptam a dologra, és minden áron meg akartam tanulni horgolni. Drága Marcsi barátnőm nagy kreatívtündér. Gyöngyörű Waldorf-babákat készít, köt, horgol, táskákat varr. Ő küldte el ennek a könyvnek a linkjét, ahol elektronikusan megtalálhattam. (Mellesleg egy csomó mindent ő tanított nekem távoktatásban. Hiszen én itt vagyok, ő meg Erdélyben. Blogja: http://csakneked-bemka.blogspot.com/) Nagyon nagy kiterjesztésű volt a file, így nehezen kezelhetőnek találtam. Viszont amikor a könyvtárban jártam, rábukkantam magára a könyvre is, igazi fizikai valójában. Természetesen jött velem, és máris elkezdtem belőle a gyakorlást. Mit ne mondjak, rám fért. :-) Sőt. Nem mondanám, hogy most már profi horgolóművész vagyok, de lassan, nagyon lassan alakulok. Csak borzasztóan kevés az időm az efféle tevékenységre, pedig szeretek gyakorolgatni.

A könyv viszont tényleg egy igazi biblia. Tele van Bety Barnden tervező szebbnél szebb mintáival. Mondjuk számomra nem is ez a 200-nál is több minta volt a lényeges, hanem az, hogy a kötet  külön fejezetben tárgyalja a horgolás alapjait. Nekem ugyanis éppen erre volt szükségem, hiszen még az alapokat sem ismertem rendesen. Meg rendetlenül sem. :-)


Egyébként a könyv nagyon szép külsőleg, tetszik a kezelhető nagyság, és az, hogy spirálosan fűzték egybe a lapokat. Az Alexandra kiadónál jelent meg, és úgy néztem, hogy ennek a könyvnek a könyvtárban megvannak a "testvérei" is, pl. A kötés bibliája. Azt is kikölcsönöztem, hamarosan írok is róla pár sort, és talán az is kicsit jobbá teszi a tudományom.

Egyébként, mikor A horgolás bibliáját tanulmányoztam, többen is felvették velem a kapcsolatot az ügyben, hogy hol lehet megszerezni a könyvet.  Nézegettem a netet, és azt kellett, hogy megállapítsam, hogy hiány van ebből a kötetből, az Alexandra oldalán sem lehet már rendelni. Pedig szerintem lenne kereslet rá, érdemes volna újra kiadni.