Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Könyves képek

A napokban böngésztem a neten, és persze a Pinteresten. Nagyon szeretem ezt az oldalt, mert bármilyen témában találok inspirációt, képeket. Viszont vigyázni kell ezzel a dologgal, mert nagyon bele lehet feledkezni. Magyarán addiktív a Pinterest. :-)

Most viszont szeretnék néhány képet megosztani veletek, amelyekbe beleszerettem. Mindig azon gondolkodom, ha ezeket a képeket nézem, hogy az ember lányának sosem lehet elég könyve, és elég helye azok tárolásához... :-)

Forrás

 

Ez itt a Shakespeare and Company Párizsban...

Forrás


Közkönyvtár Cincinnatiben...


Richard A. Macksey Professzor személyes könyvtára...ezt egyszerűen imádom. :-)

Forrás


House on the Rock Wisconsinban...

 

Forrás

2013-as évi szerzemények 1.

A múlt évben valami miatt kimaradtak azok a bejegyzéseim, amelyekben az új szerzeményeimmel dicsekszem. :-) Pedig volt jó sok. Most bepótolom, és bemásolom Nektek a blogos naplómból, hogy mi mindenre tettem szert könyvtári vásárlásaim, könyvtári selejtezés és egyéb magánemberi selejtezés révén.

Vigyázat!

Tényleg sok lesz!

-          Mesevonat

-          Jókai Mór – A nemzet története regényes rajzokban 1-2.

-          Jókai Mór – A lőcsei fehér asszony

-          Molnár Géza – A tizennyolcadik születésnap

-          Dániel Anna – Margot királyné goblejnjei

-          Mikszáth Kálmán – Galamb a kalitkában

-          József Attila – Versek, műfordítások, széppróza

-          Kőszegi Imre – Szerelmetes Orsikám

-          Kőszegi Imre – A fellegvári Vénusz

-          Móricz Zsigmond – Kiserdei angyalok

-          Leslie L. Lawrence – Síva utolsó tánca

-          Daniel Keyes – Az ötödik Sally

-          Jókai Mór – Bálványosvár

-          Selma Lagerlöf – Nils Holgerson csodálatos utazása a vadludakkal

-          Kosztolányi Dezső – Aranysárkány

-          Dénes Gizella – Császármadár

-          Kertész Erzsébet – Csipkebolt Brüsszelben

-          Kertész Erzsébet – Zsuzsi vakációja

-          F. Scott Fitzgerald – Az éj szelíd trónján

-          Selma Lagerlöf – Arne úr kincse

-          Sophokles – Elektra – Oidipus király – Antigoné

-          P.G. Wodehouse – Rengeteg pénz

-          Leslie L. Lawrence – A vérfarkas éjszakája

-          Dénes Zsófia – Zrínyi Ilona

-          Kántor Zsuzsa – Anonymus diplomatatáskával

-          Bechstein – A kölestolvaj

-          V. Binét Ágnes – Gyurka számolni tanul

-          Tolkien – A babó

-          Komjáthy István – Mondák könyve

-          Marton Klára – Csiki-csuki

-          Kertész Erzsébet – Gyönyörű nyár

-          Émile Zola – Róma

-          Daniel Keyes – Virágot Algernonnak

-          Kökénykisasszony

-          Verne – Utazás a Holdba – Utazás a Hold körül

Forrás

Könyvcsere program

Olyan jó kis programot találtam a neten való bóklászásomkor...Könyvcsere program van a MOM Kultúrális Központban. Bárcsak közel laknék hozzá, én biztos, hogy mennék. Ha jól értelmeztem a kiírást, akkor még 25-ig van lehetőség maximum 10 db jó állapotú könyvet magatokkal vinni, és elcserélni maximum 10 másikra a szabad polcokon lévőkre. Szerintem ez annyira jó ötlet...

Lehetne itt a közelben is egy ilyen...

Link: www.momkult.hu

A kép forrása: www.montanawriter.com

Túlvilági lények folytatás...szukkubusz jön - part 3.

Az elmúlt időszakban megpróbáltam összeszedni egy csomó könyvet és filmet a paranormális téma kapcsán, de annyi sok mondanivaló jött össze, hogy több részletben kaphattátok meg és olvashatjátok.

Mert ha egyben leírnék mindent, valószínűleg nem lenne olyan hős egyén, aki hajlandó is lenne végigolvasni a kisregényemet.

Szóval a múltkor meséltem Nektek, hogy az Agave Könyvek kiadó sikerszerzője, Richelle Mead új sorozattal rukkol elő, melyben a szukkubuszok kapnak fő szerepet...Én már nagyon várom a megjelenést, mindig érdekelnek az új könyvek, az új nézőpontok, remélem, Titeket is, hiszen valószínűleg ezért (is) vagytok itt.


Ti tudjátok, mik is azok a szukkubuszok? Mert hogy én nem nagyon tudtam, csak néhányszor hallottam ezt a szót (pl. a Twilight saga film első részében, ha jól emlékszem). Utána kellett néznem, hogy mégis tisztábban lássak, mire is számíthatok.

Kutattam egy kicsit a könyves polcomon, először úgy éreztem, vagyis azt gondoltam, hogy a szukkubuszok mítikus lények, ezért áttanulmányoztam a Mitológia c. gyönyörű képes albumot. Nem jártam sikerrel, hiszen a szukkubusz nem mítikus lény, hamem valami egészen más...

Aztán eszembe jutott, hogy van egy könyvem, mely a Túlvilági kislexikon címet viseli. Na itt végre sikerült néminemű infóhoz jutnom.

A szukkubusz ugyanis egy női démon, vagy boszorka, aki általában gyöngyörű nő vagy lány alakban jelenik meg, és elcsábítja az áldozatait, s ha elnyeri a testüket és lelküket, azok máris pokolbéli lényekké válnak.

Szukkubuszunk gyakorlatilag egy szellemszerű lény, akibe sok jóság bizony nem szorul és az ördögi csábításoknak sokszor gyümölcse is van, ám mivel a szexuális aktus egyik szereplője ugyebár démoni, ördögi lény, így a gyermek sem lehet rendes ember, hanem valamiféle torz teremtmény.

Csak, hogy tudjátok, ha valaki találkozik valami őrülten jóképű és dögös sráccal, aki szörnyen férfias és csábításra kész, gyanakodni kéne arra, hogy esetleg a szukkubusz férfi nemű párjával az incubussal keveredett össze. Ezek az "ördögi szeretők" a csábítás minden fortélyát bevetik, úgyhogy legyetek óvatosak! :-))

1486-ban kiadásra került a "Malleus maleficarum" című mű, amely Jacob Sprengler és Heinlich Kramer keze munkáját dícséri. Ez a kötet a 15-17. század idején a boszorkányüldözés legfontosabb szakirodalma volt. Hát én bizony szívesen elolvasnám és tanulmányoznám ezt. :-) További ismereteket szerezhettek a köteteről az alábbi linken: http://hu.wikipedia.org/wiki/Malleus_maleficarum


Na ez a kötet állítólag sok fontos infót közöz  a szukkubusz inkubusz párossal kapcsolatban kezdve a felismerésüktől végződve az elfogási lehetőségekig.

Nagoyn kíváncsi vagyok arra, hogy Richelle Mead történetében a szukkubusz milyen külsőségekben fog megjelenni, és milyen kalandjaiban vehetünk részt. Mert kalandokra Mead-nél mindig lehet számítani. :-)

A kötet, mint már említettem, márciusban jelenik meg az Agave Könyvek gondozásában...

Ha valakit pedig érdekelné az  elsődleges forrásom, az M. Thész Imre összeállításában készült és 1992-ben az Új Nap Lap- és Könyvkiadó gondozásában megjelent Túlvilági kislexikont szerezze meg hamar, mert rengeteg különlegességről olvashat benne, mint például megtudhatjuk, hogy mi történik, ha egy síron alszunk el, vagy kik azok az armaszpokok, ki volt Lilith, mielőtt az Odaát sorozat alkotóit megihlette volna, vagy kicsoda Loreley azon kívül, hogy egy Gilmore girl.


Túlvilági lények a filmekben, könyvekben...és jön egy újabb is...a szukkubusz - part 2.

Tegnap elkezdtem írni eme maratoni bejegyzésemet, a vámpíroknál és a megfilmesítésnél tartottam...Ha itt folytatom az írományomat, rájövök, hogy eszembe kellett volna jutnia a nagy klasszikusnak, Bram Stoker Drakulájának, amit alig van ember, aki ne ismerne. Érdekes módon, az utóbbi években több helyen "könyvmentést" végeztem. (magyarul magamévá tettem a kidobásra szánt köteteket ismerősöknél) és szinte minden háztartásban megtalálható volt Drakula különféle kiadásokban.


A paranormális könyvekben, mint tudjuk nagy hangsúlyt kap a szex és a szerelem. Gondolom sokan ismeritek Ward Fekete tőr testvériség sorozatát, amely ennek a nagy klasszikusa, vagy beszélhetnénk itt Kresley Cole vagy Lara Adrian könyveiről is, de itt van Sherrylin Kenyon, vagy Christine Feehan is. Szóval elég bő a választék.


Atya világ!

Ahogy végiggondolom a dolgokat, biztos kihagytam egy csomó szerzőt és könyvet, hiszen egy időben a témában bizony nagy dömping volt.

Az imént felsoroltak elsősorban Ulpius-házas kiadványok voltak, a Twilight-ot és társait, pl. Alyson Noel Evermore és Claudia Gray Evernight sorozatát a Könyvmolyképző kiadónak köszönhetjük. Itt megemlíthetjük Maggie Stiefvater sorozatát is, melyben ugyan nem vámpírok, de farkasok bizony szerepelnek.


De itt van pl. a Kelly kiadós Az éjszaka háza sorozat, ami szintén a nagy kedvencemmé vált, és Kellyék elkezdtek nem csak vámpírokkal, de tündérekkel és angyalokkal is foglalkozni.


Aztán az Egmond kiadónak is vannak ilyen jellegű könyvei, mint pl. a Dark love sorozat, vagy a nefilimekkel foglalkozó könyvek, melyeket Asa Schwarz írt.


Természetesen ez a felsorolás korántsem teljes...sőt...de nem is töreketem erre, mert ha ezt tettem volna, akkor a párkapcsolatokról, házasságokról szóló családjogi témájú szakdolgozatomat lecserélhettem volna, és ennek a konzulensem nem nagyon örülne. :-)

Egy kiadót hagytam ki azonban, de ezt tudatosan tettem.

Az Agave Könyvekről van szó, akiknek apropóján született ez a bejegyzés-folyam.


Ugyanis ez a kiadó is mintegy specialistának tekinthető a paranormális irodalom terén, hiszen Magyarországon az ő nevükhöz fűződik Laurell K. Hamilton  két sorozata is, a híres hírhedt Anita Blake-ről szóló megahosszú gyűjtemény, illetve a csak kicsit rövidebb (még) Merry Gentry-s sori, mely kötetekben aztán tényleg mindenkivel találkozhatunk a természetfeletti világában.


Fontos szerző a kiadónál e tekintetben még Richelle Mead, aki a szememben hatalmasat "alakított" a Vámpírakadémia sorozatával. Imádtam, és nagyon de nagyon sajnálom, hogy vége lett...


De!

És itt jön a lényeg: a kiadótól és az írónőtől hamarosan érkezik egy új sorozat, amely unikumnak számít az országban megjelentetett paranormális irodalomban, mert ez a könyv a szukkubuszokról fog szólni.

Tudom, sokan nem ismeritek a lényeket, ezért a következő bejegyzésemben hamarosan róluk mesélek egy kicsit, hogy a könyv március végi megjelenésére tisztában láthassuk kikről is van szó tulajdonképpen...

Várlak vissza Benneteket!

Túlvilági lények a filmekben, könyvekben...és jön egy újabb is...a szukkubusz - Part 1.

Mostanában reneszánszát éli a természetfeletti lények szerepeltetése a könyvekben, és a filmekben is. Legyen szó vérfarkasokról, vámpírokról, más alakváltókról. Valahogy szeretjük is ezeket a műveket. Tudom, általánosítottam, mert biztos vannak olyanok, akiket ettől kiráz a hideg, és kizárólag igaz történeteket hajlandó olvasni vagy megnézni. Véleményem szerint azonban a többség vonzódik az ismeretlenhez, ha nem is vallja be őszintén. Érdekes kérdés lehet kideríteni, miért is van ez így...

Talán a titokzatosság, az izgalom...valamiért már nem feltétlenül elég egy szimpla szereplő, nagyobb lehet a siker, ha van valami különleges képessége annak a bizonyos szereplőnek, vagy éppen túlvilági lény.

Ez a tény megfigyelhető a könyvek és a filmek között is.

Gondoljunk csak pl. Buffyra a vámpírok rémére, aki egymás után gyilkolássza a rémisztő vámpírokat, de egybe mégis beleszeret, Angel-be. Azért is vele kezdtem a felsorolást, mert a sorozatot épp most nézem a TV-ben. Olyan retrónak, olyan amatőrnek tűnik valahogy, mégis figyelemmel kísérem.

Forrás: www.sfportal.hu

Aztán itt vannak a Bűbájos boszorkák, nagy kedvenceim, és ha valakik, akkor ők aztán gyakran találkoznak a gonosz különféle formáival, a sorozat nagy egyvelege a különleges teremtményeknek, pl. boszorkáknak, démonoknak, fényőröknek, visszajáró lelkeknek, vámpíroknak...stb. Ugyanezek szerepelnek a könyvsorozatban is, aminek én magam csak egy kötetét olvastam.

Forrás: www.notrecinema.com

Forrás: www.members.optushome.com.au

Aztán ha már a TV-nél tartunk, nagy kedvenc számomra a Supernatural vagy magyarul az Odaát, főszerepben Sam és Dean Winchesterrel, akik közül sosem tudom eldönteni, hogy ki a helyesebb. :-) Szerintetek? Imádom Dean vagányságát, de Sam érzékenysége is nagyon tetszik. :-)

Forrás: www.fanpop.com

Na a srácok aztán megint az ég világon mindenféle lénnyel összefutottak már vadász pályafutásuk idején, pl. még dzsinnel is. Azon csodálkozom, hogy a sorozat könyv alakban még nem látott napvilágot. (Bár külföldön lehet, hogy van, ennek utána kellene néznem...)

Aztán vannak még természetfelettivel foglalkozó filmek még a teljesség igénye nélkül, pl. a Reaper - Démonírtók, a Vámpír, a Vérfarkas és a Szellem, és persze nem hagyhatjuk ki a True Blood-ot sem, és a Vámpírnaplókat, melyeket sikerült könyvsorozatban is kiadni, bár mindkettő eléggé elkanyarodott a könyv elődtől szerintem. Ezért is érdekes a filmet kedvelőknek a könyvsorozatokat elolvasni. Más az élmény, szerintem általában jobb, bár lehet, hogy elfogult vagyok a könyvekkel. :-)

Forrás: www.sg.hu

Forrás: www.sg.hu

Forrás: www.hotdog.hu

Forrás: www.vampires.com

Ahogy nézem, hogy miket írogattam, kihagytam a nagy vámpírklasszikus Anne Rice-t például, akinek a műveit szintén nagyon szeretem, és ahol a lénykínálat ismét elég változatos, vagy még nem is beszéltem a nagy kedvenc Twilight-ről sem, ahol a mostanában két legnépszerűbb lény, a vámpír és a vérfarkas a főszereplő, meg persze egy halandó emberi lény...

Forrás: www.merryfarmer.net

Forrás: www.twilightmovies.org

És még nincs vége a bejegyzésnek...gyertek vissza, hamarosan jön a folytatás, melynek végén elérünk oda, ami apropóján megszületett ez a bejegyzés sorozat. :-)

Várlak vissza Benneteket, és kíváncsi vagyok a véleményetekre is. :-)

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás