Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Európa Könyvkiadó - Könyvheti programok

Tudjátok, ma kezdődött a Könyvhét, számtalan sok jó program lesz országszerte. Én szeretnék felmenni a pesti programokra, utazunk is a hétvégén arrafelé, remélem sikerül majd oda is eljutnom.

Kaptam viszont az Európa Kiadótól egy hírlevelet, amely a programjaikat taglalja, úgyhogy meg is osztom Veletek sok szeretettel.

Európa Könyvkiadó programjai

85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapok

2014. június 12–16.

Az Európa Könyvkiadó a 85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapokra időzítette három kiemelt kötete megjelenését: június 12-től kapható Egressy Zoltán új szépirodalmi regénye, a Százezer eperfa, Tábori Zoltán Cigány rulett című szociográfiája és Kiss Judit Ágnes Négyszög című verses kötete.


A kiadó mindhárom kötetnek szervez könyvbemutatót, valamint a Vörösmarty téren található 50-es számú standjánál a három szerző – és az Európa Könyvkiadó más, népszerű szerzői is – dedikálnak. Az új kötetek szerzői pódiumbeszélgetéseken is részt vesznek a Vörösmarty téren, illetve a kiadó szombat este hagyományosan vendégül látja szerzőit, olvasóit, kollégáit a Könyvek Éjszakája keretében.

Részletes programunk a következő:

Könyvbemutatók

2014. június 10. kedd 18 óra

Alexandra Irodalmi Kávéház (1075 Budapest, Károly körút 3/c)

Tábori Zoltán Cigány rulett című könyvének bemutatója

Dr. Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredessel, Daróczi Ágnes újságíróval és a szerzővel Barna Imre, az Európa Könyvkiadó főmunkatársa beszélget.

2014. június 11. szerda 16 óra

Alexandra Irodalmi Kávéház (1075 Budapest, Károly körút 3/c)

Wessely-díj átadása

A megjelenteket M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója köszönti. A műfordítói díj történetéről Lator László költő, műfordító mesél. Laudációt mond Barna Imre.

2014. június 11. szerda 18 óra

Alexandra Irodalmi Kávéház (1075 Budapest, Károly körút 3/c)

Egressy Zoltán Százezer eperfa című könyvének bemutatója

A szerzővel M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója beszélget.

2014. június 13. péntek 18 óra

Alexandra Irodalmi Kávéház (1075 Budapest, Károly körút 3/c)

Kiss Judit Ágnes Négyszög című könyvének bemutatója

A szerzővel Barna Imre, az Európa Könyvkiadó főmunkatársa beszélget.

2014. június 19. csütörtök 19 óra

Katona József Színház (1052 Budapest, Petőfi S.u. 6.)

„Nincs vége”

A 2008-2009-ben elkövetett cigánygyilkosságokról, azok művészeti feldolgozásáról Veiszer Alinda beszélget Tábori Zoltán íróval, Hajdú Eszter filmrendezővel, Nemes Csaba képzőművésszel és Máté Gábor rendezővel.

2014. június 20. péntek kb. 17.10 óra (A Tannhäuser első szünetében)

Művészetek Palotája (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)

Michael Tanner Wagner című könyvének bemutatója

Fischer Ádám karmesterrel, a Budapesti Wagner-napok művészeti vezetőjével és Magyarósi Gizellával, a könyv szerkesztőjével Győri László újságíró beszélget.

Könyvheti dedikálások

Vörösmarty tér

2014. június 13. péntek

17.00–18.00 – Konrád György

2014. június 14. szombat

13.00–14.00 – Szécsi Noémi

14.00–15.00 – Egressy Zoltán

15.00–17.00 – Háy János

17.00–19.00 – Vámos Miklós

2014. június 15. vasárnap

13.00–14.00 – Kiss Judit Ágnes

14.00–15.00 – Gergely Ágnes

16.00–17.00 – Tábori Zoltán

17.00–18.00 – Egressy Zoltán

Liszt Ferenc tér

2014. június 14. szombat

16.00–17.00 – Szécsi Noémi

2014. június 15. vasárnap

15.00–16.00 – Egressy Zoltán

16.00–17.00 – Kiss Judit Ágnes

Pódiumbeszélgetések a Vörösmarty téren

Oroszlános kút előtti színpad

2014. június 13. péntek

14.00–15.00 – Keresztury Tibor vendége Egressy Zoltán

Vörösmarty szobor előtti színpad

15.00–16.00 – Bán Magda vendége Kiss Judit Ágnes

Oroszlános kút előtti színpad

2014. június 15. vasárnap

14.00–15.00 – Győri László vendége Tábori Zoltán

Könyvek Éjszakája, Vörösmarty tér

2014. június 14. szombat, 19.30-tól

Hrabal éjszakája az Európa Könyvkiadónál

Szombat este 19 órától az Európa Könyvkiadó standjánál a 100 éve született Bohumil Hrabal szellemét idézzük meg. Csapra verünk egy hordó cseh sört a Hrabal Söröző támogatásával, és mindenkit vendégül látunk egy pohár sörre, aki mond egy frappáns Hrabal-idézetet, elmesél egy számára különösen emlékezetes jelenetet Hrabal valamelyik művéből vagy valamilyen érdekességet Hrabal életéről.

Sötétedés után pedig elindul az Európa Mozi: könyvtrailereket és kisfilmeket vetítünk, amelyekben híres emberek mesélnek Hraballal kapcsolatos élményeikről, érzéseikről.

Ugye mennyi program lesz? Annyi mindenen szeretnék részt venni...Na majd meglátjuk. Akik mennek, azoknak pedig jó szórakozást kívánok!

Park kiadós új információk ...

Természetesen egyik kedvenc kiadóm, a Park kiadó is kint lesz a jövő heti Könyvhét rendezvényen a budapesti Vörösmarty téren.

Szeretném Veletek megosztani a kiadó által szervezett programokat, dedikálási lehetőségeket, és azt a plusz infót, hogy mindenkit szeretettel várnak! :-)

Kezdjük mindjárt a dedikálások helyszíneivel. Tudni kell, hogy a kiadó a XXI. század Kiadóval szorosan együttműködik, és az ő köteteiket is terjeszti, így a dedikálások során találkozhattok XXI. század Kiadó-s szerzőkkel is.

Dedikálások

Park Könyvkiadó standjánál:

Június 8., péntek

16 óra: Hegyi Barbara, az Abraka babra szerzője

17 óra: Nagy Szilvia és Szabó Anna Eszter, az Egyetemista lány támogatót keres szerzőpárosa

18 óra: Aczél Endre – Török Péter, Acélsodrony Sport 1962-1989

Június 9., szombat

11 óra: Papp Diána, a Szerdán habcsók írónője

14 óra: Tóth Gábor Ákos, az Édesvízi mediterrán írója

15 óra: Török András, a Budapest könyv szerzője

22 óra, Könyvek éjszakája: Kordos Szabolcs, a Luxushotel, Hungary szerzője

Június 10., vasárnap

11 óra: Kordos Szabolcs, a Luxushotel, Hungary szerzője

14 óra: Varga G. Gábor, A Malév-sztori szerzője

Bookline standjánál

Június 8., péntek

17 óra: Papp Diána, a Szerdán habcsók szerzője

Libri standjánál:

Június 9., szombat

15 óra: Hegyi Barbara, az Abraka babra szerzője

Június 10., vasárnap

15 óra: Török András, a Budapest könyv szerzője

Írók boltjánál:

Június 9., szombat

16.30 óra: Török András, a Budapest könyv szerzője

A Budapest könyv, melyet Török András több helyszínen is dedikál a Könyvhéten, június 6-án mutatkozik be majd a Pintér Antik-ban Budapesten a Falk Miksa u. 10 szám alatt, 18 órakor.

A kötetből részleteket olvas fel Seress Zoltán színművész, valamint a könyvről Lévai Balázs és Tönkő Vera beszélget majd.

A könyv magyar, német, angol nyelvű kiadása kedvezményes áron megvásárolható a bemutató helyszínén, és ha a leendő vásárlók magukkal hozzák a kötet egy régebbi kiadását, akkor kiemelt kedvezménnyel juthatnak hozzá az újhoz.

Blogger-találkozó

Kaptam egy kedves e-mailt. Ebben a Cicero és a Gabo kiadók bloggertalálkozóra invitálnak engem. (és persze mindenki más bloggert is) Nagyon jól esik az ilyesmi a lelkemnek, hiszen ebből is érzem, hogy a kiadó számára fontosak vagyunk. Fontosak az olvasók, hiszen nekik remek akciókkal és könyvekkel készülnek a Könyvhéten, és fontosak vagyunk mi bloggerek, hiszen nekünk is tartogatnak meglepetéseket.

A találkozó 2012. május 9-én lesz 19-22 óráig az Ünnepi Könyvhéten...

Némi részlet a levelemből:

"Látogassatok el a standjainkra a Könyvek éjszakáján, május 9-én szombaton este 7-10 óra között, és ismerkedjetek meg könyveink szerkesztőivel, gyertek el velünk beszélgetni a könyveinkről.

Meglepetés: Szeretnénk benneteket megajándékozni egy 40 %-os kedvezménykuponnal, mellyel a helyszínen, a Könyvek éjszakája keretében megvásárolhatjátok kiadóink könyveit a standjainkon.

Extra meglepetés: A Gabo standjánál megismerkedhettek Hidasi Judittal, az Április út című új sikerkönyvünk szerzőjével, egy közös pizzázással egybekötve. (Hogy miért pont pizza? Megtudhatjátok ezt is a helyszínen.)

Mi a teendőtök?

Regisztráljatok az eseményre úgy, hogy küldtök egy e-mailt a gabokonyvkiado@gmail.com e-mail címre. Az e-mailben küldjétek el neveteket, és a blogotok linkjét.

Jelentkezési határidő: 2012. június 5.

A helyszínen a Könyvek éjszakáján keressétek Till Zsuzsannát a Ciceró vagy a Gabo Kiadó standjánál, tőle tudjátok megkapni a 40% kedvezményt biztosító kupont!"

Szerintem nagyszerű esemény lesz ez, bár nem nekem, hiszen én nem tudok ott lenni ezen a napon, csak vasárnap lesz lehetőségem megjelenni a rendezvényen. Azért remélem, hogy Ti többiek nagy számban képviselni tudjátok majd a könyves blogger közösséget.

Új Cicero-s megjelenés...


Az egyik Cicero Könyvstúdiós új megjelenés nagyon jónak ígérkezik...

Oláh Gábor könyvéről van szó, a Holnap más leszek című kötetről.

A szerzőtől már találkozhattunk már könyvekkel a Noran és a Novella kiadók gondozásában, de most olvashatjuk az első ifjúsági témájú művét.

A könyvben, 224 oldalon ismerhetjük meg egy mai magyar tinédzser tipikus gondjait, gondolkodásmódját.

A tizenhét éves Nórát pszichológushoz küldik a szülei, mert több napra meglógott otthonról, és bár ennek komoly okát nem is sejtik, érzik, hogy valami nem stimmel vele. Nórának a pszichológusnál elhangzó szavai vezetik be az olvasót egy érzékeny, gondolkodó lány lelkivilágába.

A könyv remek ajándék lehet a tizenéveseknek mondjuk utó-gyermeknapi meglepetésként. A Könyvhéten már meg is vásárolhatjuk 2490 forintért.

Könyvheti hírek néhány kiadótól

Nagy-nagy örömömre egyre több kiadó közzétette mindazon infókat nekünk, olvasóknak, amelyeket tudnunk kell a 2012. június 7-11-ig tartó Ünnepi Könyvhéttel kapcsolatban. (Ha már nincsen egy közös, frissített oldal a rendezvény számára...)

Most szeretném megosztani Veletek ezeket a számomra fontos információkat, hátha Ti is hasznát veszitek majd, mikor kilátogattok a programra.

Kezdjük a Victoria Kiadóval akik a  63-as pavilonban várnak Bennünket Budapesten, a Vörösmarty téren. A helyszínen a kiadványaikat 30%-os kedvezménnyel fogják árulni, a Klubtagok 35%-os kedvezményt kapnak, ezen kívül lesznek még egyéb akciók is, például napi akciók, kettőt fizet, hármat vihet kedvezmények, ahol a három kötet közül a legolcsóbbat ingyen kapja meg a vásárló.

Az alábbi napi akciókkal találkozhatunk majd a Victoria standján:

2012.06.08. Péntek: Nicole Jordan könyvek 40 % kedvezménnyel
2012.06.09. Szombat: Susan Elizabeth Phillips könyvek 40 % kedvezménnyel
2012.06.10. Vasárnap: Carly Phillips és Robin Kaye könyvek 40 % kedvezménnyel

Fontos tudni, hogy a napi akciókban Susan Elizabeth Phillips Zsák a foltját

és Carly Phillips Forró szívek c. könyvheti újdonság könyvei

nem vesznek részt, azokra 30 %, illetve klubtagok részére 35 % kedvezmény vehető igénybe!

Ezen kívül még jó tudni azt is, hogy a kedvezmények nem vonhatóak össze, a készlet erejéig tartanak, és csak a kiadó által kiadott művekre vonatkoznak. A kedvezmények csak és kizárólag a Könyvhét ideje alatt és helyszínén érvényesek, internetes rendelés akciósan nem lehetséges.


A következő kiadó, amelyről híreket hoztam, az Agave Könyvek...

Náluk is megéri majd megállni, hiszen az új megjelenések mellett sok-sok akciós vásárlást is lebonyolíthatunk, mint például a minden kötetre járó 20% kedvezmény. Emellett egyébként lesznek olcsó könyvek is a standon.

9-én szombaton többféle programmal kedveskednek a hozzájuk látogatóknak, például 15 órától Baráth Katalin dedikálja A borostyán hárfa című könyvét, majd 17 órától Brandon Hackett dedikálja Az ember könyvét.

Még aznap este következik a Könyvek Éjszakája, ahol Baráth Katalin nyomozós játékra invitál majd mindenkit, és kézbe adja egy rejtélyes eset megfejtésének kulcsát. Nem kell mást tenni, mint bejárni majd a Vörösmarty tér környékét, felfedezni régi házak elrejtett zugait, és bújni az Agave Könyvek köteteit. A leggyorsabb megfejtők ajándékot kapnak Katitól, ám a kevésbé gyors, de szorgalmas detektívek is számíthatnak jutalomra - ők ajándékutalványt nyerhetnek.

A kiadó könyvheti megjelenései az alábbiak lesznek:

- Baráth Katalin - A borostyán hárfa

- Brandon Hackett - Az ember könyve

- Kondor Vilmos - Budapest novemberben

- Laurell K. Hamilton - Végzetes flört

- Lissa Price  - A testbérlők

- Neil Gaiman - Amerikai istenek


Most jöjjön egy kis infó a Cicero Könyvstúdió háza tájáról:

Ők a Vörösmarty téren a 116-os standon lesznek megtalálhatóak, ahol 20-30-50%-os kedvezményekkel, nyereményjátékkal és egyéb meglepetésekkel várják szeretettel az olvasóikat, majd megrendezik a Könyvek éjszakáját 9-én szombaton, 19-24 óráig. Mindenki, aki ebben az időpontban vásárol a Cicero-nál könyvet, meglepetés ajándékot és egy pohár üdítőt, vagy bort kap, valamint részt vehet egy nyereményjátékon is.

Könyvheti újdonságaik a következők lesznek:

- Arnold Szilvia és Arnold Viktória:  Galambkaland

- Oláh Gábor:  Holnap más leszek

- Hajós Erika:  Illem Kata és a varázsfogkefe

konyvboritok/galambkisnagy.JPG konyvboritok/holnapmasleszek_200.jpg konyvboritok/illemkatakicsi.JPG


Ne maradjon ki a Partvonal Kiadó sem az információ átadásból, íme, amit ők hoztak nyilvánosságra a Könyvheti programjaik közül...

Június 9-én szombaton, 12 órakor a Vörösmarty téri gyerekszínpadon Gombos Edina - Első naplóm c. könyvének bemutatóján vehetünk részt, ahol a szerzővel és a naplót "tesztelő" gyerekekkel beszélget a Nők Lapja riportere, Koronczay Lilla.

 

2012. június 11-én hétfőn 18 órakor a Könyvhét kísérőprogramjaként megrendezésre kerül Alberto Moravia - Lázadás c. könyvének bemutatója az Olasz Kultúrintézetben.

A Lázadás igazi botránykönyv, mely 1978-as első megjelenésekor mind formája (végig párbeszéd), mind erotikus tartalma miatt nagy port kavart, és ma sem hagy senkit közömbösen. Az utolsó Moravia-regény, mellyel adós volt a hazai könyvkiadás. Most végre magyarul is olvashatjuk.

A beszélgetés résztvevői
Dr. Madarász Imre (az ELTE és a Debreceni Egyetem olasz tanszékeinek oktatója, kutató, műfordító)
Szkárosi Endre (az ELTE olasz tanszékének oktatója, avantgárd-kutató, előadóművész)
Matolcsi Balázs (a kötet fordítója, az est moderátora)

Azt hiszem, nagyon megéri majd ellátogatni a könyvheti rendezvényekre, hiszen minden kiadó nagyon készül valami újdonsággal, valami akcióval, valamivel, amivel feledhetetlenné teheti a rendezvényt az olvasók számára.

Sajnos én magam csak 10-én tudok a Vörösmarty téren lenni, de akkor biztosan nem hagyom ki a megjelenést...legalább kicsit lazítok majd a 11-én esedékes pszichológia szigorlatom előtt.

Ti jöttök a rendezvényre? (Nem a szigorlatra gondoltam. :-))

Ui. Amint vannak újabb információim is a kiadókról és a programokról, azonnal közlöm Veletek...

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás