Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Könyvmolyképzős akció az év végéig

Ma kaptam egy hírlevelet a Könyvmolyképző Kiadótól, és gondoltam megosztom Veletek, milyen jó kis akció van náluk még az év végéig, azaz 2013. december 31-én éjfélig...

A dolog úgy működik, hogy 31-én éjfélig regisztrálni kell a Könyvmolyképző Márkaboltban. Ezzel mindenki megkapja a kedvezményt.

33% kedvezményt kaphattok az alábbi kuponkóddal a teljes könyvválasztékra:

POTKARACSONY2013

Van egy sikervárományos sorozat, Hugh Howey Siló sorija, amit akár  - 41 %-kal is megkaphattok! A könyvekhez a kuponkódok az alábbiak:

SILO1-3
SILO-1
SILO-2
SILO-3


Regisztráljatok itt, ha érdekel Benneteket ez a lehetőség: www.konyvmolykepzo.hu


Benina - Bíborhajú, A boszorka démona 2.

Olyan sokat olvastam már Benina, egy magyar írónő könyvéről, hogy szerettem volna elolvasni azt. Nemrégen azonban már megvolt a második könyv bemutatója is, és én még az elsőt sem olvastam el.

A szerző...

Forrás: www.lafemme-magazin.com

A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően hozzájutottam a második kötethez, A boszorka démona c. kötethez, amit nagyon nagyon köszönök!

Izgatottan fogtam a kezembe a könyvet, elsősorban azért, mert nem minden esetben könnyű bekapcsolódni egy sorozatba útközben. Féltem, hogy nem lesznek egyértelműek számomra a történések. Szerencsére hamar megkönnyebbültem, mert nem így történt...

A kötet maga majdnem 400 oldalas, én pedig szeretem a vaskos könyveket és szeretem a Könyvmolyképző Kiadóra jellemző külcsínyt is. Olyan szépen mutatnak a polcomon egymás mellett. :-)


A művet nagyon hamar "elfogyasztottam". Igazán tetszett, azonban nem kis megrázkódtatást okozott számomra, hogy alig volt lehetőségem megismerkedni a szereplőkkel, alig tudtam megszeretni őket, máris egy tragikus halálesettel találtam szembe magamat.

Persze később kiderült, hogy ennek igencsak lesz jelentősége a későbbiekben. Különösen örültem annak, hogy Benina - mintha tudta volna, hogy segítenie kell rajtam a sztori megértésében - úgy írta, hogy néha visszacsatolt az előzményekre, néha elmagyarázta, hogy ki kicsoda. Csak a későn érkezők számára. :-) Így megállapíthattam, hogy az első perctől fogva tudtam, hogy ki kihez tartozik, mit és miért csinál.

Mint tudjuk, Claire White, a főszereplő, egy tisztavérű boszorka, egyike az Utolsóknak, az utolsó tiszta vérűeknek. Nagyon irigykedtem egyébként az ő gyönyörű bíborszínű hajkoronájára, amit a szerző olyan szemléletesen leír, hogy látom magam előtt.

Az egész könyvet úgy írta meg, hogy beindult a belső mozim. :-) És ez jó!

Egyébként Claire-nek van egy szerelme, Kellan. (Még sosem hallottam ezt a nevet az Alkonyat szereplő Emettet megformáló színész előtt, és kíváncsi voltam, mikor bukkan fel az olvasmányaim egyikében.) Kellan félig démon, és nagyon szerelmesek egymásba boszinkkal.

A már említett haláleset kapcsán Claire-nek urrá kell lennie az érzelmein, és el kell indulnia egy nagy útra egy párhuzamos világba, ami leginkább a polkol, hogy megkísérelje rendbe hozni a dolgokat. Azért is nagy út ez számára, mert esküdt ellenségében kell megtanulnia bízni ahhoz, hogy jóra fordulhasson minden.

A könyvélményeim után sok-sok újabb misztikus és más lénnyel találkoztam már. Ebben a regényben is felbukkan két olyan teremtmény, aki vagy ami nagyon érdekes volt számomra, különleges tulajdonságokkal rendelkezett, és akik közül az egyik a nagy kedvencem lett, pedig inkább mellékszereplő. Ez a kedvenc pedig a Vicky nevezetű Cat.

A másik lény a Secuaz...ami nagyon nem kedves a szívemnek...

Ezek miatt a friss (legalábbis számomra) ötletek miatt is tetszett annyira a sztori.

Nagyon várom már a folytatást, mert a zárás olyanra sikeredett, hogy ezt a történetet kétséget kizáróan folytatni kell!

Könyvmolyképző Kiadó megjelenési listája...

A facebookon találtam rá a Könyvmolyképző Kiadó legfrissebb listájára, amelyben a képzősök tájékoztatnak bennünket a legújabb megjelenésekről.

Nagyon klassz könyvek vannak a listában. Ti is találhattok benne kedvetekre valót, és a karácsonyfa alá is bőven juthat belőle ajándék. :-))

Ha valaki a karácsonyfa alá szánna belőle nekem valamit, akkor az Örökkét, a Jóslatok hálójábant, illetve az Elfeledett kertet javaslom. :-))))

dec. 01. -  Richard Paul Evans (Grace) -  Kegyelem

dec. 05. -  Maggie Stiefvater Forever - Örökké

dec. 05. -  Lisa J. Smith  (Stefan's Diaries 1: Origins) -  Stefan naplója 1. rész: A kezdetek

dec. 05. -  Mathilde Bonetti (Il diario di Martina 2: Un lemure in fuga) -  Martina naplója 2 – Maki szökésben

dec. 05. -  Aprilynne Pike -  Spells - Varázsigék

dec. 05. -  Lauren Conrad (L.A. Candy) - Los Angeles üdvöskéi

dec. 05. -  Simone Elkeles (Perfect Chemistry) -  Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

dec. 05. -  Kerstin Gier (Saphirblau) -  Zafírkék - puha kötés

dec. 05. -  Kristin Cashore (Fire) -  Zsarát

dec. 05. -  Lisa J. Smith (Night World No.1.: Secret Vampire) -  Night World 1: A titkos vámpír

dec. 06. -  Böszörményi Gyula - Rontásűzők 2. A gyásznémber

dec. 06. -  Guillermo del Toro (The Fall) -  A bukás

dec. 06. -  Tadahiko Nagao / Saito Isamu -  Kokology

dec. 06. -  Tracy Mack (Sherlock Homes and the Baker Street Irregulars 3.) - Sherlock Holmes és a Baker Streeti Vagányok: Watson nyomában

dec. 06. -  Lucy és Stephen Hawking (George and the Big Bang) - George és az Ősrobbanás

dec. 10. - Tara Monti - La mattanza - Sorsforduló

dec. 10. -  Brent Weeks (Beyond the Shadows) -  Éjangyal trilógia 3: Túl az árnyakon

dec. 12. -  Kerstin Gier (Saphirblau) -  Zafírkék - kemény kötés

dec. 15. -  B.M.Grapes - Jóslatok hálójában

dec. 15. -  Stephenie Meyer Twilight képregény 2.

dec. 15. -  Tatiana De Rosnay (Elle s'appelait Sarah) - Sarah kulcsa

dec. 15. -  Rick Riordan (The Battle of the Labyrinth) - Csata a labirintusban

További december 15-i megjelenések, ha a borítót elfogadják:

Richard Castle  - Hőhullám

Kelley Armstrong  - Sötét erő trilógia 2: Ébredés

Kate Morton - Az elfeledett kert

Eredeti lista az alábbi linken található:

https://www.facebook.com/note.php?note_id=319311151413172

A mennyország várhat

Mostanában nem járok/jártam könyvesboltban. Egyik oda ennek az, hogy megfogadtam magamnak, és előttetek, hogy nem fogok újabb könyveket venni, a másik az, hogy vásárlásra nem is lenne most pénzem.

Épp emiatt mostanában "csak" a webáruházakban bolyongok, így valamivel ritkábban csábulok el. Főleg, mert nem érzem a könyvek illatát, és ez bizony számomra erőteljesen csábító tényező. :-)

Szóval a Könyvmolyképző Kiadó oldalán szörfölgettem, mikor rábukkantam Cally Taylor könyvére. Egy-két értékelést olvastam már róla, és azok tetszettek, így nagyon szerettem volna elolvasni  magát a történetet is. Ezt a Kiadó szinte pillanatok alatt lehetővé is tette számomra, amit ezúton is hálásan köszönök.

Cally Taylor könyve kívülről is egy tetszetős darab. Szép a borítója, és én imádom ezeket a különleges dombornyomott betűket, amikkel a szerző és a könyv címe ki van emelve. A címlap is jobban tetszik, mint ami azon a kis beharangozó szórólapon található, amit a Könyvmolyképzősök a kötetek lapjai közé szoktak tenni.A könyv maga 340 oldalas, és mivel az olvasásakor kevés időm volt, ezért tartott 2 napig, amig átolvastam...:-)

Az első pár oldal után kifejtettem a férjemnek, hogy mennyire tetszik ez a mű, majd folytattam az olvasást.

Valahogy rám üdítőleg hatott a könyv humora. Nem is tudom, hogy írjam le ezt az érzést, mert nem olyan vicces volt, hogy a hasamat fogtam az olvasás közben (főleg, hogy nem is szeretem azokat a könyveket, amik viccekel próbálnak meggyőzni...), hanem egyszerűen jól esett olvasni. A kötet maga számomra amolyan szerelmesregény forma, de misztikus köntösben.

Adott a főszereplő, Lucy, aki nagyon szerelmes a vőlegényébe Dan-be. Aztán Lucy a fiú nászajándéka miatt felmászik egy létrán a padlásra, és lezuhan róla.  Sajnálatos módon meg is hal azon nyomban. Csak úgy szimplán, véletlenül véget ér az élete...Hogy ez miért is fontos? Mert másnap volna az esküvője, és innen aztán be is indul a cselekmény...

A lány a purgatóriumba kerül, melyre azt a magyarázatot kapja, hogy azért van ez így, mert ő hirtelen halt meg. Szent Bob választás elé állítja. Vagy utazik tovább a mennyországba, ott viszontláthatja szüleit, és megvárja, míg Dan is szépen elhalálozik, vagy visszatér a Földre, ott elvégez egy jótékony cselekményt 21 nap alatt, és ezután szellemmé változik, és örökre Dannel marad. Vagyis őt kísérti...

Lucy választása a könyv címéből kiderül. Természetesen a második lehetőség a neki való, hisz nem olyan könnyű lemondani az ember lányának a vőlegényéről.

Így megkapja az életére és a helyzetére vonatkozó szabálykönyvet, és azzal felszerelkezve beköltözik a "leendő szellemek házába". Itt megismerkedik két másik leendő szellemmel, és egymást hol segítve, hol hátráltatva próbálják elérni a céljaikat, ami nem is olyan könnyű. Lucy például azt a feladatot kapta, hogy egy halandónak meg kell keresnie a lelki társát, a szerelmét, mert az adott emberke még sosem volt szerelmes.

Ebből a feladatból persze számtalan bonyodalom származik, és abból is, hogy bár a szabálykönyvben tiltott dolog, Lucy mégis megpróbál kapcsolatot teremteni szeretteivel. Leendő szellemként azt is megtapasztalhatja, hogy barátnői közül ki volt az igazi barát...

A sztori vége nagyon édes, bár egy kicsit morbid, de mindenképpen meglepő.

Szeretettel ajánlom minden könyvmolynak ezt a Vörös Pöttyös kiadványt. Nekem nagyon tetszett.

Kép forrása: www.callytaylor.com.uk

Anne válaszúton

Mióta csak ismerem, mindig is imádtam Anne Shirley és a történetét.

Gyermekkoromban Kriszti barátnőmmel sokat néztük őt a tévében. Úgy emlékszem, hogy K-nek meg is volt könyvben. Mivel nekem pénzem nem volt a kötetekre, így elkezdtem szóról szóra lemásolni. (Ahogy az uram mondaná, látszik, hogy grafomán vagyok...:D ) Azóta is vágytam a sorozat köteteire, de szert tenni rájuk nem tudtam, mert elég drágák voltak, és mindig másra kellett a pénz. Aztán a Könyvmolyképző Kiadó is kezdte kiadni a sorozatot, és én még mindig nem tudtam megvenni őket. Egyszer egy Lírás olcsó könyvvásáron voltunk a férjemmel, és ott pillantottam meg két kötetet a sorozatból, darabját 600 forintért, teljesen új állapotban. Gondolom mondanom sem kell, hogy nem hagytam ott egyiket sem...Nagyon örültem neki, ám hosszú idő eltelt, mikor végre levettem a polcról, hogy elolvassam. Hogy újra elolvassam, hiszen az összes részt ismertem már. Na eljött az idő, és kb. fél nap alatt magam alá "gyűrtem" ezt a kötetet.


Persze továbbra is ugyanolyan varázslatos hatással van rám Lucy Maud Montgomery könyve, mint régen. Újból fellángolt bennem a vágy, hogy beszerezzem a teljes sorozatot.

Szóval Anne Shirley...Anne, mint tudjuk egy árva lány, aki a Nova Scotia-i árvaházból kerül Matthew és Marilla Cuthbert-hez Avonlea-be. Ez a történetünk előtt történt 7 évvel. Azóta Anne szinte kész felnőtt, most kezdi az első évét a Redmondon Kingsportban.  Természetesen Gilbert Blythe, Priscilla Grant is odamegy, valamint a lányok megismerkednek a bájos, vidám, ám döntésképtelen gazdag lánnyal Phillel, akivel karöltve beköltöznek Anne álomházába a Patty Házába. Itt élnek boldogan, míg ők csak tanulnak, szórakoznak. Mind a 4 egyetemi évüket végig kísérhetjük. Rengeteg minden történik Anne-nel a tanuláson kívül is. Többen megkérik a kezét, de mindenkit visszautasít, még Gilbertet is. (Amivel én nem értek egyet. :D ) Aztán megismerkedik egy Roy nevű gazdag fiúval, aki éppen beleillik kislányos ábrándjaiba, és aki 2 évig udvarol is neki. Már mindenki biztosra veszi az esküvőt, mikor történik valami...


A többi szereplő élete is folyamatosan alakul. Diana Barry férjhez megy, majd gyermeke születik. Jane Andrews hozzámegy egy öreg milliomoshoz, Ruby Gillisnek azonban véget ér földi pályafutása. Kitartóan küzd a halál ellen, de tudjuk, az ellen nincs menekvés...


A könyv lapjain találkozunk Mrs. Lynde-del, aki Marillával lakik, és Davy illetve Dora Keith-szel is, akik megédesítik a két idős hölgy mindennapjait.


Természetesen a kötet végére minden jóra fordul, és a helyére kerül, mint egy tündérmesében. Mert számomra Anne története mindig tündérmese...

(Prince Edward Island)

(Avonlea)


(Prince Edward Island)

Dewey, a könyvtár macskája

A könyvet Vicki Myron és Bret Witter írta, és 2010-ben jelent meg a Könyvmolyképző kiadó gondozásában. Már a megjelenésekor, tehát már jó régen vágytam rá.

Na most már végre az enyém lett. Két nap alatt kiolvastam, de csak azért tartott eddig, mert nem volt időm az olvasásra.

Mikor elolvastam, 2011.02.28-án hétfőn, a férjemre vártam egy megbeszélés ideje alatt. Sírva fejeztem be...számomra nagyon megható volt a történet, de lehet, hogy azért is, mert nagy macskabarát vagyok. Nekem is van kettő, egy fehér alapon fekete foltos kislány és egy vörös Dewey-szerű kandúrbandi.

Dewey egyébként egy vörös kismacska, akit 8 hetesen dobtak be a könyvtári ledobó nyílásba, ahol megtalálták, befogadták, szerették, 18 éven keresztül. Így ez a könyv egy csodálatos élettörténet, Dewey cica élettörténete, melyben megtudhatjuk, hogyan változtatta meg egy kis állat egy város szemléletmódját.

Kedvenc könyveim közé lépett elő Dewey története, mert kedves, megható, cica a főszereplője, ráadás csak, hogy a sztori egy könyvtárban játszódik, ami ugye benne van a top 3 kedvenc helyeim között. Ez a könyvtár egyébként Amerikában van, az Iowa állambeli Spencer városkában.

Hogy mi volt még fontos számomra ebben a könyvben?

Az, hogy rádöbbentett arra, hogy bármilyen szenvedélyesen is szeretem kis kedvenceimet, egyszer minden véget ér...:-(

Remélem azért még sok-sok évünk van hátra együtt. A kandúrkám most lesz 4 éves, a kislány pedig 9, és biztos vagyok abban, hogy még sok boldog percet okozhatnak a családomnak és nekem. Mert már a kicsi emberlányom is imádja őket. :-))

Ő az én "Dewey-m":

 

Wings - Szárnyak

Egy újabb Könyvmolyképzős kiadvány Aprilynne Pike tollából, amihely hozzájutottam. Köszönet érte Móninak, kedves "ex-majdnem-szomszédasszonyomnak", akinek a tulajdonát képezi. Már egy ideje nálam volt, bár annyira nem régóta, de július 2-án utazunk Szszm-ra, és mindkét könyvet, amit a birtokomban van Tőle, szeretném visszaadni. (A másik könyv, az Imprimatur némileg nehezebb olvasmány.)

Ez a kötet 2010-ben jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál, szóval már nem igazán újdonság, csak nekem az. Első blikkre eléggé ifjúsági regénynek tűnt. Főszereplője Laurel, aki a kötet elején iskolába kerül, mert bizony 15 éves koráig magántanuló volt. Így most küzd a beilleszkedéssel. Első nap találkozik  egy David nevű sráccal, akivel az ebédidőt is együtt töltik beszélgetéssel.

Kiderülnek számunkra dolgok Laurel-ről, amiről kicsit furcsa lesz a lány. De nem attól, hogy örökbefogadták a szülei, hanem inkább attól, hogy az örökbefogadás milyen körülmények között történt meg. Érdekes, hogy a lány magazinba illő külsővel rendelkezik, sehol egy pattanás, sem havi vérzés, ráadásul csak salátát meg gyümölcsöt eszik, sőt még a haját is csak tiszta vízzel mossa.

Egy napon a hátán nő egy pattanás. Végre, gondolja. :-) Mint az átlag tiniknek. Persze ennek a pattanásnak oka volt, és mint kiderült, nem is pattanás...a lány növény. Jobban mondva tündér, és nem ártana hozzászoknia a dologhoz, beilleszkednie a valódi életébe. Találkozik Tamanival, a tündérfiúval, akivel különleges vonzalom van köztük. Laurel nehezen érti meg, mi miért történik, és Davidhez is egyre jobban vonzódik. Aztán megjelenik Mr. Barnes, aki meg akarja venni Laurel szüleinek a birtokát, és ezzel mindent összekuszál...hogy miért? Az kiderül, ha elolvassátok a regényt. Érdekes és izgalmas világot teremtett a szerző  szeriintem.

A kiadó 14 éven felülieknek ajánlja a művet, de szerintem az olvasni szerető fiatalabbak is megtalálhatják benne  a számításukat.

Kedves, aranyos, könnyed történet, de én nem fogom többet elolvasni. Az oka, hogy kölcsönkönyv. :-)))

Üdítő változatosság volt olvasni Pike tündéri világárólo. Többre is kíváncsi voltam/volnék, de most ennyivel kell beérnem...:-)

Outlander - Az idegen

Az Outlandert már a megjelenésekor megvettem egy Alexandra könyvesboltban. Megfogott a külseje, a vastagsága, a tartalma. De valahogy félretettem, túl sok volt a dolgkom. A babázás, a vidékre költözés, a fősuli, majd a vizsgaidőszak. Úgyhogy a költözés  alatt dobozban, majd az olvasásra váró könyveim polcán lalpult. Többször ránéztem, megsimogattam, és mondtam neki, hogy várjon türelemmel.

Egyik nap aztán láttam egy eseményt a www.moly.hu-n. Mégpedig a többi Moly Outlander olvasásra buzdított. Gyorsan csatalkoztam is természetesen. :-) Úgy voltam vele, hogy bár van még két vizsgám, de nem tudok ellenállni, bele kell olvasnom. A beleolvasásból pedig gyors elolvasás lett, és nem bántam meg.

Több postot is olvastam a témában, sokan szeretik, mások pedig nem. Sok kritikával illették Gabaldont a től sok szex miatt. Eizek után nem tudtam mire számítsak...

A történet főhőse Claire, aki ápolónőként dolgozott a II. Világháború alatt. 1945-ben járunk, ekkor utazgat férjével Frank-kel, akivel már 8 éve házasok, de a háború miatt  alig töltöttek együtt időt. Skócia Felföldjére "keverednek". Ott ismerkednek a vidékkel, az emberekkel. Frank Randall, a férj egyetemi oktató, okos, művelt ember, hobbija a családfa kutatás. A történet elején éppen őse Jonathan Randall életét nyomozza.

Claire egy kirándulás alkalmával talál egy ősi kőkört, melybe belesétál, és ezzel pedig teljesen megváltozik az élete, egy lépéssel 1743-ban találja magát, sassenachként, idegenként, ahogy a skótok az angolokat hívják. Először megzavarodik, majd hamar feltalálja magát a vad skót harcosok  társaságában orvosként. Persze a lány "csak"ápolónő, viszont így is sokkal jobb, mint az akkori és ottani orvosok. Így őt orvosként kezelik. Megismerkedik a vörös, skót Jamie-vel, akivel közelebbi kapcsolatba keveredik. tekintettel arra, hogy kénytelenek voltak villámházasságot kötni. Természetesen volt közöttük egy alap vonzalom, amely az idő múlásával szerelemmé érett. Claire persze pokoli lelkiismeretfurdalással küzd, hiszen  neki van férje, Frank, akit nagyon szeret, viszont a gyermekáldás elkerülte őket. Ám ahogy az idő telik, Claire egyre inkább skóttá, és boldog feleséggé válik, bár Frank-et nem feledi.

Megismerkedik Geilie-vel, aki egy fontos ember felesége ideig óráig, de őt boszorkányság miatt "máglyára" küldik. Ekkor Claire élete is veszélben forog, de férje természetesen kimenekíti szorult helyzetéből. Ám Geilie halála előtt Claire fontos dologra jön rá. Meglát egy védőoltás heget a "boszorkány" karján. Védőoltás pedig az 1700-as években nem létezett...

Nekem azért tetszett különösen ez a könyv, mert bár igazából szerelmi történet, mégis kalandregénybe van ágyazva. Ráadásul egy kis misztikum is bele van csempészve az "időutazás" révén. :-)

A főszereplők, Claire és Jamie pedig sorozatosan megmentik egymást. Konkrétan egymás életét. Hol Claire brillírozik "orvosként", hol Jamie húzza ki feleségét a bajból. Mindeközben a Klán harcol, a bátor férfiakat szinte bármire rá lehet venni...

Ha hiszitek, ha nem, tanultam is egyet s mást a könyvből. Pl. hogy mit jelent a "kutyafáját" kifejezés, amit én is vizsonylag gyakran használok. :-))

"...taktikusan megpróbálta semleges területre terelni a beszélgetést, és megjegyezte, hogy őt mindig is érdekelték a különböző korok profánnak tartott kifejezései. Ott van például a "kutyafáját", ami igazából a kutya nemi szervét jelölte. "

No comment. :-))))

Clairet egyébként nem kifejezetten érdekelte 1. férje, Frank családfakutatással kapcsolatos elfoglaltsága, mégis innen származó ismereteit többször tudja hasznosítani. Főleg mikor felbukkan Jonathan Randall, Frank őse, aki nem kifejezetten egy szimpatikus fickó...sőt, egy szadista, homofób állatnak mondanám inkább.

Tanultam picit a tömegpszichózis jelenségéről is.

"Az emberek ösztönösen nyájkövetők. az első barlanglakók óta  az emberek - szőrtelen, gyenge, és az eszüket leszámítva védtelen  teremtmények - úgy éltek túl, hogy csoportokba rendeződtek, tudván, mint oly sok prédaállat, hogy a tömeg megvéd. És ez a csontokba ivódott tudás húzódik meg a tömegpszichózis mögött. Mert kilépni egy csoportból, egyedül megállni vele szemben, az lehetetlennek bizonyult évszázadokig azoknak, akik megpróbálták. Ez a köznapi bátorságnál többet kíván meg; az emberi ösztönnen való szembeszegülést. És attól féltem, ez bennem nincs meg, és ettől elszégyelltem magam. "

(Tömegpszichózisról jutott eszembe, hogy június 5-én hajnalban elveszítettük egy nagyon közeli, szeretetet hozzátartozónkat, a család szerves részét 42 évesen...Sosem feledjük. Hogy hogy jön ide a tömegpszichózis? Úgy, hogy bár polgári szertartás szerint búcsúztattuk volna, de a tömeg akaratának engedve, katolikus szertartás is lesz. Ilyen lelkiállapotban az özvegy, kisgyermekes édesanya nem tudta vállalni, hogy kilépjen a csoportból, és szembeszegüljön a "tömeggel", akik bizony szégyenletes módon hallatták hangjukat.)

Egyébként a könyvet és szerzőjét sok kritika érte a szex miatt, amit már említettem a postom elején. Valóban, van szex a könyvben, de révén a főszereplők ifjú házasok, szerintem ez így teljesen érthető. Ráadásul a szerző nem anatómiai részletességgel ír a történésekről, szóval szerintem nincs semmi baj ezzel...

Számomra az volt kicsit megdöbbentő, hogy Claire mennyire alkalmazkodott az 1700-as évek szokásaihoz, ahol a férfi volt az úr. Történt ugyanis, hogy a nőt megkérte a férje valamire, és arra, hogy engedelmeskedjen neki. Ellenkező esetben elveri. A lány ezt nem vette komolyan, és természetesen nem engedelmeskedett. Pedig jó lett volna, ha komolyan veszi a fenyegetést, úgyanis Jamie este tényleg megverte...A szíjjával...Elég durva volt, és a fiú még élvezte is. Claire eléggé kikészült, hisz ő nem volt hozzászokva ahhoz, hogy megverjék. (Még jó...)A végére meg mintha igazat adott volna a férjének! Ezért érzem úgy, hogy idomult a "régi"korhoz, ahová csöppent. Megmondom őszintén, ha én az őskorba csöppennék is, akkor sem hagynám eltángálni magamat az ősuram révén, bármilyen rosszat csináltam is. :-)

Ami még iszonytatott engem a műben, az volt, amilyen módon "megsemmisítették" Geilie-t a boszorkánynak nevezett asszonyt. Idézem...:

"...Elégették. Lábbal előre bedugták egy hordó szurokba, és körebrakták száraz gallyakkal. Egy karóhoz kötözték, és meggyújtották mint egy fáklyát. Lángoszlopként küldték el a Sátánhoz, egy berkenyefa ágai alatt..." Kicsit középkori volt a módszer, de valószínűleg a gyilkosáshoz épp megfelelő és hatásos...

A könyv végefelé, mikor és miután Claire mentette meg Jamie-t egy apátságba menekültek. A szerző ahogyan lefestette az apátság könyvtárát, az nagyon jó volt, láttam magam előtt az egészet.

"A könyvtár egy gyönyörű, magas mennyezetű csarnok volt gót oszlopokkal, amelyek csúcsívben végződtek egy többkamrás mennyezeten. Plafonig érő ablakok töltötték ki az oszlopok közötti teret és engedtek rengeteg fényt a könyvtárba...Pár könyvespolc olyan volt, mint amilyenekhez szoktam, egymás mellé állított kötetek sokaságát láttam rajtuk. Más polcokon fektetve sorakoztak a könyvek, hogy védve legyen régi borítójuk. ...A könyvtárat egészéből mintha valamiféle megfoghatatlan örömujjongás járta volna be, mintha az értékes kötetek némán daloltak volna a borítójukkal..."

A könyv utolsó oldala, a 908. pedig okoz egy kis meglepetést nekünk, de főleg Jamie-nek...:-)

Sok szeretettel ajánlom Nektek Diana Gabaldon művét!


Linger - Várunk

Vidékre költöztünk végre, de ezt már említettem egy párszor. Csak részletesen volt az első hónapban netkapcsolatom, aztán jött a vizsgaidőszak, ami még mindig tart... Éppen ezért csak a "könyves Molenskine"-embe írogattam feljegyzéseket, gondolatokat az éppen olvasott könyvekről, és már éppen itt az ideje, hogy megosszam Veletek is a gondolataimat szépen sorban.

Szóval Linger!

Az "új" Maggie Stiefwater kötetet már megjelenésekor megvettem, hiszen nagyon tetszett az első része a sorozatnak, alig vártam, hogy itt legyen a második is. Csak éppen nagyon kedves voltam, és elolvasatlanul kölcsön adtam valakinek, hiszen sok könyv várakozott rám...Ez a valaki most adta vissza nem rég, némi nyomásra...

Lényeg, hogy itt van, és gyorsan el is olvastam, a végét már itthon, új otthonunkban.

Nagyon tetszett a könyv, de én elfogult vagyok kicsit Stiefwaterrel, ám most kicsit többre számítottam.

Maggie nagyon szépen leírja Sam és Grace szerelmét, Grace egyre intenzívebb rosszulléteit, melyek mind egy irányba mutatnak...Grace át fog változni.

A könyvben szerepet kap Cole is, aki nem rég kezdett átváltozni, és aki egyébként egy híres rockbanda drogos, perspektíva nélküli sztárja. Nagyon felszínes és idegesítő számomra a fiú, de a kötete végére egészen megkedveltem. Szerepelnek még Grace barátnői is, Rachel és Isabel.

A kötet vége szomorúra sikeredett, és befejezetlen is. Sejtetve a további folytatásokat...Csak én nem szeretem az ennyire folytatásokra épülő könyveket, főleg, hogy sokszor nagyon sokat kell várnunk, hogy tovább olvassuk a történetet, vagy esetleg elolvashatjuk angolul.

Összességében egyébként ismét egy kedves, szórakoztató könyvet olvashattam. Stiefwater stílusát nagyon szeretem, és várom már, hogy mi lesz Grace és Sam szerelmével.

Egyébként az én kötetem 2010-es kiadású, 359 oldalas, és puha kötésű. Tartsa meg jó szokását a Könyvmolyképző Kiadó, hogy kemény és puha táblával is kiadja a könyveit. Ezt nagyon szeretem. :-))

A Twilight világa, hitelesen, színesen

Mióta elköltöztünk és új helyen találtunk otthonra, nem nagyon voltam egyedül sehol. Sőt vásárolni is mindig együtt voltunk az urammal.

Lánykánknak meg húsvétra szerettünk volna egy napernyőt venni, mert annyira utálja, ha a szemébe süt a nap. Sajnos csak rendelésre volt, a Brendon meg is rendelte nekünk. Május előtti utolsó napon (ápr.30.)azonban kaptam egy sms-t, hogy megérkezett az ernyő, így fogtuk magunkat, és elmentünk megvenni. Beültünk enni is egy jó kis kínaiba, és indultunk már haza, mikor közöltem drága családommal, hogy én most akkor bemegyek az Alexandrába. Így is tettem.

Van itt egy nagyobb újdonságos polc, aminek a kínálatát átnéztem, és döbbenten vettem tudomásul, hogy rengeteg új könyv van, és én borzasztóan le vagyok maradva. Mind a blogolással, mind a blogok olvasásával, mind pedig a könyvolvasással.

Mentségemre legyen mondva, hogy több mint egy hónapig nem volt netem, a költözés miatt meg időm nem volt nagyon olvasni. Most pótolnám, de rövest kezdődik a vizsgaidőszak. Minden napom szabad percei be vannak táblázva a tanulásra...

Alig várom, hogy június közepe legyen, és túl legyek mindenen...

Na de visszatérek az új könyvekre.

Mi akadt először a kezembe?

Tipikus.

Stephenie Meyer Twilight-os kalauza. Már nagyon vártam a megjelenését. Kézbe vette. Az első amit megállapítottam az volt, hogy baromi vastag és baromi nehéz. A másik, hogy baromi drága ez most nekem. 5000 forint a puhatáblás. Mert a Könyvmolyképzősök régi jó szokásukhoz híven  puha és keménytáblásba is jelentetnek meg könyveket.

A mű egyébként 543 oldalas, és tele van csudaszép, szagos (számomra jószagos) :-), fényes lappal. Imádom az ilyen lapokat. :-)))

Hívogatott, de letettem róla. Mentem még néhány kört. De csak visszatértem, és egy óvatlan pillanatban a kosaramba tettem. Még jó, hogy nálam volt a törzsvásárlói kártyám, így majdnem 500 forintot spóroltam.

Édes uram szerencsére nem kíváncsiskodott, hogy mennyiért vettem. Örült, hogy végre megérkeztem.

Hazafelé nézegettem, boldogan állapítottam meg, hnogy mivel kevés az időm, sokáig fogom olvasni.

A hétvégére volt előjegyezve 5 házidolgozat megírása, ugyanis nagyon megcsúsztam ezekkel. Hazaérve gyorsan hármat elkészítettem, egyhez még be kell fejeznem a szakirodalom elolvasását, egy pedig ráér még...talán. Ebből kiindulva nekiláttam 30-án este, természetesen elsejére már reggel csak pár oldal volt hátra. Szinte pillanatok alatt kivégeztem és egy csomó újdonságot megtudtam.

Például tudtátok, hogy Edward Cullennek két orvosi diplomája is van? Vagy hogy Emmett sok fősulira járt, de egyiket sem fejezte be? És azt, hogy Rose diplomás villamosmérnök, közgazdász, asztrofizikus, és az orvosi egyetemet is elvégezte, hogy segítsen Carlisle tudását szinten tartani?

Ha ezeket a tényeket, mint vérbeli rajongók nem tudtátok, akkor a kötet nektek íródott.

Természetesen a könyv tartalmazza az összes szereplő hosszabb-rövidebb életrajzát, beleérteve a farkasokat, a nomádokat, az amazonokat, a hibrid vámpírokat is, szóval tényleg mindenkit.

Vannak benne még családfák, megtalálhatjuk a nemzetközi kiadások borítóit (ez számomra kifejezetten érdekes volt), kimaradt jelenetek, gyakran ismételt kérdések...stb. is gazdagítják a kötetet.

Ja és az egész könyv egy több oldalas Step interjúval indul!

:-)))

Fülszöveg:

"Ennek az átfogó kötetnek minden Twilight-rajongó könyvespolcán ott a helye. Mindent megtudhatsz szíved felejthetetlen világáról, ahol otthon vagy. Ebben a részletgazdag, színes kézikönyvben a közel száz nagyszerű illusztráció és fotó mellett exkluzív anyagok, a regényből kimaradt részletek, szereplőleírások, családfák, térképek, és rejtett összefüggések várják az olvasót, valamint egy izgalmas interjú, bennfentes információkkal. Végtelen, vonzó világ!"

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás