Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Ausch Klára - Ajándékba kaptam az életet

Ahogy ígértem, igyekszem összeszedni magam, és megosztani Veletek továbbra is az olvasmányélményeimet. Ahogy azt már írtam, inkább komolyabb tartalmú könyvek fordultak meg mostanában a kezemben, de a december végi és január eleji betegeskedésem alatt két olyan kötetet is elolvastam, amiről azt gondolom, hogy más érdeklődésére is számot tarthat.


Az egyik ezek közül Ausch Klára naplójegyzeteiről szól, akit 16 évesen, zsidóként elhurcoltak Nagykanizsáról családjával együtt, és aki szerencsésen hazajött Auschwitzből. Időről időre előjönnek hírek a holokauszttal kapcsolatban, és bár én filmben nem bírom ezeket a történeteket megnézni, mert folyamatos sírhatnékom támad tőlük (pl. Schindler listája, Az élet szép…stb.), de könyvben el bírom őket olvasni. És azt hiszem el is kell olvasnia mindenkinek ezeket az igaz történeteket, hiszen ezeket a gondolatokat magunkévé téve kaphatunk teljes képet a II. Világháború végén történt borzalmakról.

A könyvet a lakóhelyem könyvtárában szereztem meg. Azt hittem újdonság, hiszen még sosem találkoztam vele, valamint nagyon újnak tűnt kinézetre is. Gondolom nem sokan vitték haza, úgyhogy én gyorsan felpakoltam a kupacra, ami hazajött velem. Egy ideig a könyvtári könyves polcomon várta a sorsát, de január elsején végre a kezembe vettem és nagyon rövid idő alatt ki is olvastam. Nem volt nagy dolog ez, hiszen egy vékonyka, 119 oldalas könyvről beszélünk. Vékony volt, de annál több mondanivalót tartalmazott, mióta letettem, azóta is gondolkodom az abban leírtakon.

A főhős egy 16 éves lány, Klári, akinek a gondtalan boldog élete egy napon véget ér, és családjával együtt elhurcolják, majd egy éven keresztül pokoli élményeken, szenvedéseken megy keresztül a lágerben, ahol dolgozik, küzd az életéért. Vannak időszakok, amikor már – már feladná a küzdelmet, inkább választaná a halált, azonban mellette van nénje, aki tartja benne a lelket, aki jóságával segít neki embernek maradnia. Klári a visszaemlékezéseit a lágerből hazakerülése után írta, de ahogy olvassuk a történetet, úgy érezhetjük, hogy mi magunk vagyunk Klárik és ott vagyunk a borzalmak helyszínén. Átélhetjük a fiatal lánnyal az éhezés pillanatait, a tetvek állandó jelenlétét, az útját mindenfelé szegélyező halott emberek látványát. Mindvégig abban reménykedett, hogy édesanyja és apja is él, csak másutt mint ő. A kötet végén azonban kiderül, hogy anyja már az elhurcoltatás elején nagyanyjával együtt gázkamrába jutott. Édesapját nem gázosították el, azonban élve ő sem jutott haza Auschwitzból.

Rengeteg dolog jutott eszembe folyamatosan az olvasás közben, számtalanszor legszívesebben felkiáltottam volna dühömben, hiszen a mai napig nem értem, hogy történhetet meg ez az egész dolog. Borzasztó érzés volt olvasni, de mégis fontosnak tartom, hogy minél többen megismerjék Klári történetét.

A kötet adatai:

Szerző: Ausch Klára

Cím: Ajándékba kaptam az életet

Kiadás ideje: 2014

Kiadó: BT-Press Könyv – és Lapkiadó Bt

ISBN: 9789638559999

Oldalszám: 119 p

Ára: 2600  forint

Forrás: könyvtár

Könyves képek

A napokban böngésztem a neten, és persze a Pinteresten. Nagyon szeretem ezt az oldalt, mert bármilyen témában találok inspirációt, képeket. Viszont vigyázni kell ezzel a dologgal, mert nagyon bele lehet feledkezni. Magyarán addiktív a Pinterest. :-)

Most viszont szeretnék néhány képet megosztani veletek, amelyekbe beleszerettem. Mindig azon gondolkodom, ha ezeket a képeket nézem, hogy az ember lányának sosem lehet elég könyve, és elég helye azok tárolásához... :-)

Forrás

 

Ez itt a Shakespeare and Company Párizsban...

Forrás


Közkönyvtár Cincinnatiben...


Richard A. Macksey Professzor személyes könyvtára...ezt egyszerűen imádom. :-)

Forrás


House on the Rock Wisconsinban...

 

Forrás

Cynthia Hand - Angyalnyár

Kedveseim!

Rábukkantam egy régi-régi 2013-as postra, amit nem tettem publikussá. Fogalmam sincs, hogy még mit akartam hozzáírni, gyanítom semmit, mert ezt olvasva rá kell jöjjek, hogy nem voltam elégedett ezzel a kisregénnyel. Mindenesetre küldöm Nektek sok szeretettel a véleményemet. :-) Jó éjt!

Olvasva a korábbi két Cynthia Hand kötetet belső késztetést éreztem arra, hogy az Angyalnyár-t is elolvassam, bár kisregény, és nem vagyok oda a sorozatokon belüli kisregényekért. Főleg azért, mert a részek általában hosszúak, a kisregény pedig rövid. Mivel kisregény. Egyértelmű. Ebben az esetben is így volt. Egy borzasztóan rövid kisregényt kaptam a kezembe a kőszegi könyvtárból. A borzasztóan rövid azt jeleni, hogy 98 oldalas, ami alig egy órás olvasmány volt számomra.

Igazából az egész sztori arról szólt, hogy a már ismert két hősünk, Clara és barátnője ANgela a két angyalvérű lány Angela rokonainál tölti a nyarat Olaszországban, ahol megismerjük Angela pasiját, Phent, aki egy angyal.  Nekem elég furi volt a Phen név. Mintha valami távolkeleti hapsi lenne, pedig nem az. Ő maga Svájc. Azaz semleges, de úgy érzem, hogy azért takargat valamit. Ahogy Angela is takargatja jó ideig, hogy vele „jár”. Szóval nem tudok most mást mondani, mint hogy erről szól a könyv. Rövid, semmi extra, nyoma sincs a két előző rész izgalmainak, és sodró lendületének. Sajnos. De mivel beletartozik a történetfolyamba, ezért érdemes kiolvasni ezt is.

Tudom, most nagyon rövid voltam, de tényleg nem tudok erről többet írni…:-)

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Radiant

Fordította:  Komáromy Rudolf

Kiadó: Maxim Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2013

ISBN: 978-963-2612-54-6

ISSN: 2063-69-89

Ár:  1699,- Ft

Oldalszám: 98 p

Forrás: városi könyvtár, Kőszeg

Ajánló:  Azok olvassák, akik az első két résszel is találkoztak már.

Anna Sheehan - Hosszú álom

 

Ezt a könyvet, a Long, long sleep-et még a kőszegi könyvtárból kölcsönöztem ki egy eszeveszett könyvkölcsönzési hullámomban, de nem írtam róla a blogon, csak a blogos Moleskine-emben volt róla jegyzet. (Nagyon sok ilyen írásom van egyébként, majd szép lassan megosztom Veletek ezeket is, ha valakit érdkel…)

Szóval a Hosszú álomnak van egy fiatal lány főszereplője. Rosalinda. Gyakorlatilag tinilány. Látszólag. Mert egy időkapszulaszerű izében ébred fel, és rá kell döbbennie, hogy lefekvése óta eltelt hatvankét év, és azóta ő csak aludt és aludt, senki nem él már a szerettei közül, és teljesen elveszve érzi magát. Ráadásul ő az UniCorp cég örököse is, amely cég a hibernációs dolgai révén gazdagodott meg, és ami a szülei birtokában volt 62 évvel ezelőtt.

Természetesen nagy szenzáció, hogy Rosalinda felébredt, mert nem tudta senki, hogy ő hibernálva van. Hiszen jött a Sötét Korszak…túlélő pedig kevés volt. A Sötét Korszak után pedig a kevés túlélő nekiállt az ujjáépítésnek. Egy ilyen világba kell a lánynak egyes egyedül beilleszkednie. Igazából törékeny az egészsége, és nem nagyon tudja, kiben bízhat, mert amíg nagykorúvá nem válik, valaki más irányítja, segíti az életét. Nem könnyű neki. Főleg mert van egy Plasztin nevezetű robotféleség, amibe beletáplálta valaki, hogy pusztítsa el a lányt. Ez azért ciki helyzet, mert ha a Plasztinba ezt beletáplálják, akkor az a gép addig nem áll le, amíg valami módon végre nem hajtja a küldetését…

A könyvben egyébként folyamatosan olvashatunk arról is, hogy milyen volt a világ a Sötét Korszak előtt, és azt is megtudhatjuk, hogy Rosenak volt egy szerelme. Akit szintén elveszített. Vagy mégsem??? Ha elolvassátok a könyvet mindenre fény derül, sőt még annál is több dolgot megtudhattok. Például Rosalinda szülei sem lesznek túl szimpatikusak szerintem senkinek, és most ezzel enyhén fogalmaztam. Szerintem borzalmas dolgot műveltek folyamatosan lányukkal…


Ez a könyv egy nagyon jól megírt történet, egyszerűen mindenkinek el kellene olvasnia. Pörög a cselekmény, nem unatkozunk egy percig sem olvasás közben. Imádtam. És ha valakit nem zavar az, hogy mondjuk a karácsonyfa alá nem a legújabb megjelenésű kötetet kapja meg a Könyvmolyképző Kiadó ajánlatai közül mondjuk, az bátran kérje ezt a könyvet az Angyaloktól és a Jézuskától! Nem fog csalódni. (Írtam ezt kb. két héttel ezelőtt...most már vége a karácsonynak, sajnos...Remélem azért volt olyan olvasó, aki ezt a kötetet megtalálta a fa alatt...vagy megvette magának. :-))

Könyv adatai

Eredeti cím: Long, long sleep

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2013

ISBN: 9789633734827

Oldalszám: 368 p

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

Szabó Anna Eszter – Nagy Szilvia - Tudom, mit csinál a gyereked szombat éjjel

 

Amikor megtudtam, hogy megjelenik ez a könyv, és ilyen címmel lép a nagyközönség elé, arra gondoltam, hogy ez az a kötet, amit nekem kellett volna megírnom. Na nem azért, mert a szerzőpáros rosszul írt volna. Korántsem. Csak épp nekem is bőven lenne mondanivalóm a témában. És ez egy izgalmas, de egyben félelmetes téma. Bár gyerekekkel is foglalkozom a napi munkaidőmben, de ettől függetlenül is érdekel a kérdés, mint szülőt. Vajon mit csinál a gyerekem szombat éjjel? Mondjuk az enyém éppen alszik olyankor, és ez biztos, mivel csak négy éves, de feltételezem, hogy számtalan felelős szülőnek megfordul ez a kérdés a fejében. Azoknak, akik tinédzsereket nevelnek, és azoknak is, akiknek a gyereke lassan-lassan nő bele a kamaszkorba.

Szóval a kötet a tinédzser-korosztály szórakozási szokásait veszi górcső alá. Bemutatja riportszerű beszélgetéseken keresztül, hogy mivel foglalkoznak gyerekeink, mit csinálnak, amikor a haveroknál lógnak, és mikor megkérdezzük tőlük, hogy mi volt az este, ők rávágják, hogy semmi. Mikor megkérdezzük, hogy mi van veled, ők erre szintén azt felelik, hogy semmi.

Pedig dehogy semmi. Sőt nagyon sok minden történik velük, és én csak remélni merem, hogy vannak kivételek, sőt sok kivétel van, és az én lányom is az lesz. Egy nagy kivétel.

Mindebből gondolom rájöttetek, hogy eléggé „megrázott” az, amiket a könyvben olvastam. Pedig nem kellett volna, hiszen van egy tinikorú unokaöcsém, és tudok/hallottam egyet s mást korosztályának viselt dolgairól, illetve ahogy említettem már foglalkozom ilyen korú gyerekekkel is.

Ha eddig nem sejtettétek volna, nem a cigi a legnagyobb probléma…és talán nem is a smink. Elsősorban a lányokon, de akár a fiúkon is…

Ennél nagyobb bajok is vannak. Beszélek itt arról, hogy például vannak már 15 évesen masszív alkoholista fiatalok, akik otthon eljátszák a mintagyereket, vagy beszélhetnék a szexfüggőkről, akik szerintem inkább „csak” kapcsolatfüggők, és a ragaszkodásukból kifolyólag szexelnek mindenkivel, mert addig legalább úgy érzik, hogy szeretik őket.

Döbbenetes számomra például az, ahogy a tinilányok viselkednek. Nem leszek álszent, én is sminkeltem, már amennyire az anyukám engedte (jobbára nem engedte…én meg csináltam titokban…), de a lányok mostanában olyanok mint a minifelnőttek, azokból is inkább a rosszabb hírűekre gondolok…10 kg smink, festett haj, olyan ruhák, amiket az én ifjúkoromban maximum a diszkóba vettünk fel (pedig annyira nem vagyok még öreg)…ők felveszik ezeket a cuccokat már a mindennapokra is. Természetes számukra, ha azzal dicsekednek, hogy kivel ki és mikor, valamint mit csinált. Itt pedig nem közös tanulásra gondolok egy fiúval vagy akár egy lánnyal…Gyakorlatilag olyan ez, mintha egyes fiatalokból kiveszett volna a gátlás. A könyv egyik szereplője például azt meséli, hogy a haverok összejárnak szexelni. Ha valakinek gusztusa támad a dologra, felhívja a többieket, hátha valakinek kedve van hozzá. Aztán teszik amit tenni kell ilyenkor, és utána tovább élik a kis életüket mint haverok. Az erről mesélő lány szerint ez a dolog nagyon jó, mert nincs kötelezettség, és még olyannal csinálja, akit ismer, nem össze-vissza mindenkivel. Az unalmat ezzel a tevékenységgel űzik el.

Sok tinédzser drogfüggő, de erről sokat hallunk úgyis, tehát az annyira nem ismeretlen terep a külső szemlélődőknek.  Ám a gruppenszex, a pornófüggőség talán nem annyira egyértelműen kapcsolható össze a tinikorral.

Ami nálam még kiverte a biztosítékot, az az volt, hogy egyes lányok, akik egyébként ártatlannak tűnnek, fehérneműs, sőt anélküli képeket készíttetnek, készítenek magukról, és küldözgetik a nekik tetsző srácnak. Hát hol élünk? Nem is értem miért van erre szükség? Ha ez másban is felmerül, hamar megkapja a választ. Egy kis tinilány szerint ezt azért kell csinálni, mert a srácok számára már mindenhol elérhető a pornó, a neten mindennel találkoznak amivel csak akarnak és mondhatni „versenyképesnek kell maradni”. Ezekkel az akciókkal veszik rá a srácokat, hogy velük, hús vér kiscsajokkal foglalkozzanak inkább. Na és a fiúk foglalkoznak is velük…ideig óráig. Egyébként a tinik – a kötet szerint – kedvelt hobbija a szexchat is, valamint az, hogy unatkozó idejükben átmennek egymáshoz és csak úgy kielégítik egymást a fiúkkal…

Nem is folytatom tovább a dolgok mesélését, mert még rengeteg minden lenne, amiről kifejthetném a véleményemet. Akit érdekel, az keresse ezt a kötetet, kösse fel a gatyáját, majd olvassa el, és vonja le a konzekvenciát. Hogy számomra mi lenne ez? Nem is tudom…talán, hogy a lányommal a föld alá költözünk. :-) Viccet félretéve, megdöbbentő dolgokat olvashatunk a könyvbe, és a dolgok szexuális aspektusa csak egy része a problémának.

A könyv adatai:

Kiadó: XXI. század Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

ISBN: 978-615-5373-17-6

Ajánló: minden szülőnek, és minden gyereknek, aki tanulni akar mások hibájából és aki hülyére veszi a szüleit. Elárulom, a szülők nem hülyék, ők is voltak fiatalok, így az átvágásuk nem feltétlenül célravezető.

Lara Adrian - A vámpír bosszúja

 

Régebben, ahogy elkezdte az Ulpius-ház megjelentetni a Lara Adrian köteteket, én persze sorban megvettem őket. Aztán mikor már nem volt lehetőségem annyit vásárolni, nem is olvastam többet a szerzőtől. Most, hogy ismét aktív könyvtárbajáró lettem (a most azért túlzás…)Kőszegen, újra elkezdtem nézegetni a vámpíros köteteket.


Megláttam A vámpír bosszúját, ki is kölcsönöztem gyorsan, és persze hamar ki is végeztem. Hogy mi a véleményem róla?

Őszintén?

Nem tudom…

Régen olvastam ilyen jellegű erotikus vámpírregényt, és úgy tűnik, most valahogyan ezt nem tett rám mély benyomást, pedig kifejezetten szeretem Lara Adrian munkásságát.

Nem azt mondom, hogy rossz volt, vagy ilyesmi, csak számomra talán már nem olyan varázslatos ez a világ…hiába, az ember és az ízlése is folyamatosan változik. Így én is változom természetesen. Még kivettem a könyvtárból Sherrilyn Kenyon Pokoli tűz c. könyvét is, de lehet, hogy kicsit talán hanyagolnom kellene a témát. Még majd meglátom…

Azért írok gyorsan néhány sort A vámpír bosszújától, mielőtt még elfelejtem…:-)

A kötet főszereplője egy csuda jóképű Harcos, Nikolai, aki szőke hajával és mosolyával elvarázsolja a nőket, s könnyen megkapja a betevő véradagját is. Valaki, egy titkos bérgyilkos sorra gyilkoja az Első Generációs vámpírokat, s Nico megy, hogy a még élők egyikét, Szergej Jakutot meggyőzze arról, hogy segítségre van szüksége.

Persze Jakut nem hallgat rá, hiszen megvan a maga testőrsége, akikre számít, s emellett épp elég mocskos „pasi” ahhoz, hogy ne aggódjon a merényletek miatt.

Jakut testőrségének tagja Renata is, aki a ritka kiválasztottak egyike, aki nagy mestere a fegyvereknek és hatalmas erejű mentális képességei is vannak.

Nico és Renata persze vonzódnak egymáshoz, s rájönnek, hogy izzó szenvedély köti őket össze. De Renata másra is szenvedélyesen vigyáz, nem csak a kapcsolatukra…Él egy kislány Jakut birtokán, egy ivaréretlen kiválasztott, aki nagyon sokra képes…

A kötet adatai:

Fordította: Szabó Veronika

Kiadó: Ulpius –ház kiadó

Kiadás éve: 2010

Kiadás helye: Budapest

Eredeti cím: Veil of Midnight

ISBN: 978-963-254-340-6

Oldalszám: 462 p.

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: könyvtár

Ajánló: kifejezetten 18 éven felüliek olvassák!

Maryjanice Davidson - Egy haláli szingli meséi

Már jó ideje nem olvastam vámpíros könyveket. Ez nem azt jelenti, hogy besokalltam tőlük, csak annyit, hogy nem kerültek a kezembe. De most...Voltam a könyvtárban (tudjátok Chernel Kálmán Városi Könyvtár Kőszeg), és találtam egy csomó klassz kötetet. Vámpíros is volt köztük, de a haláli szinglit a kolléganőm asztalán találtam. A lánya, Kinga olvasta, és én pedig visszavittem a könyvtárba, mert letelt a kölcsönzési idő. Gyorsan mondtam kedvenc Erikámnak, hogy vinném is haza. :-) Megkaptam, vittem, és gyakorlatilag néhány óra alatt vége volt. A könyvnek és nekem is.

Mit is mondhatnék…imádtam. :-) Nagyon-nagyon tetszett. Friss volt, fiatalos, vicces és klassz volt a sztori.

A könyv főhőse egy épp munkanélkülivé váló titkárnő, Betsy Taylor, hivatalosan Elizabeth Taylor. :-) Igen, kap is megjegyzéseket rendszeresen B. híres druszája miatt… Szóval Betsy titkárnő, menedzserasszisztens, akit életének utolsó napján kirúgnak, és aki egy hullaházban ébred öregasszonyos sminkben, és cipőben. Fontos, hogy a cipője ciki, főleg úgy, hogy ő maga imádja a szebbnél szebb lábbeliket. Nem is érti, hogy mi van rajta, amikor felébred. Mert bár meghalt, baleset érte, mégis csak „feltámad”, méghozzá csini vámpírként. Ugyanis halála előtt megtámadták, de csak egy rendőr tartotta ezt a tényt hosszabb távon fontosnak. Senki nem gondolta, hogy a támadásnak később jelentősége lesz, hiszen egy támadástól nem lesz vámpír az ember lánya. Viszont Betsy az lett. Nagyon tetszett, hogy olyan könnyen vette a dolgokat, az új életével együtt járó problémákat. Például azt, hogy mennyire hatással van az emberekre. Mindenki odavan érte, az ő gondolatait pedig újdonsült vérszomja tölti be annak ellenére, hogy hányingere van a vértől. Mindig is rosszul volt tőle. Most pedig ezzel kéne táplálkoznia…

Mindenesetre azért kezd megbarátkozni a gondolattal, és nem igazán tudja fékezni magát, hazamegy a lakásába, és megmutatja magát a barátnőjének is a dúsgazdag Jessicának. Neki is szinte természetesnek tűnt Betsy új élete, nem is teketóriázott sokat, megvette a lány lakását, a kocsiját, hogy legjobb barátnőjének addig is legyen hol laknia. Duójukhoz csatlakozik még egy meleg orvos is, akit B egy háztetőről szedett össze. Persze ezek csak az emberi társak. Megjelennek hamarosan a vámpírok is, és két oldalról próbálják meg a lányt beszervezni. Ez először nem igazán megy, hiszen Betsyt nem olyan fából faragták, hogy csak úgy behódoljon másoknak. Persze az egyik oldal tudja, hogyan hódítsa meg a szívét. Lefizeti őt jobbnál jobb designer cipőkkel. :-) Így Betsy nagyjából megállapodik a sötétség egyik oldalán, ahol kiderül, hogy királynőként istenítik, megjövendölték eljövetelét…

Nem akarok többet írni a történetről, mert a végén még elárulok minden hadititkot. Ajánlom, mindenképpen olvassátok el a sztorit, és ha túl vagytok rajta, tuti biztos vagyok abban, hogy annyira fogjátok várni a sorozat következő részét, ahogyan én is várom. Nagyon. (Főleg, mert az első két fejezet kedvcsinálóként benne van a kötet hátuljában…)

A kötet adatai:

Eredeti cím: Undead & Unwed

Fordította:  Beviz Boglárka

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje:  2011

Oldalszám:  326 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN:  978-963-245-421-4

Sorozat: Betsy királynő 1.

Ár: 2999 ft

Ajánló: felnőtteknek a könyv szerint, de szerintem már 16 éves kor felett olvashatjátok J

Forrás: könyvtár

Szepesi Nikolett - Én, a szexmániás

Bevallom őszintén nem vagyok egy sportrajongó. Ez előtt a kötet előtt fogalmam sem volt ki az a Szepesi Nikolett. A kötetnek akkora nagy PR-ja volt, hogy kénytelen voltam elolvasni. Na jó, ez így rosszul hangzik, de tényleg el kellett olvasnom. Ez sikerült is megjelenés után e-bookban, de ez nekem így nem az igazi, mivel sajnos még nincs olvasóm. Így alig vártam, hogy könyv alakban is beszerezhessem, és arra gondoltam, hogy csak azután írok Nektek róla, miután papír alakban is birtokoltam egy rövid ideig.

A kötet nálam tartózkodási ideje tényleg nagyon rövid volt…kedd délután kikölcsönöztem a kőszegi könyvtárból, majd kedd este az alvás előtt elolvastam. Hamar ment, megvolt, mint Nikinek a sok pasi és lány…

Szóval, mit is írhatnék, ami őszintén hat? Érdekelt a történet, de a végén azt kellett, hogy mondjam, untatott. Az örökös magyar bajnok úszónő borzasztóan kitárulkozott. Nem vagyok prűd, de ezt a dolgot én nem így intéztem volna. Na mindegy. Szóval Niki gyakorlatilag elmeséli az életét. Legalábbis annak az első negyed évszázadát. :-) Mert hogy még mindig szemtelenül fiatal, hiszen 1987-ben született egy gazdag családban, amely elég hamar elszegényedett sajnos, így a lánynak meg kellett tanulnia, hogy milyen, ha nincs meg mindene. Viszont az uszodában annál jobban teljesített Cár kezei alatt. Nekem semmit nem mond a Cár név sem, de ritka egy paraszt lehet, ha valóban olyan, mint amilyennek főhősünk leírta. Sosem szerettem az ilyen egocentrikus, nagyképű, rosszindulatú pasikat, akik visszaélnek az úgynevezett hatalmukkal. Szóval engem nem sokszor üthetett volna meg, nem alázhatott volna meg. Nikit háromszor is megütötte, számtalanszor megalázta. Én szülőként sem hagynám, hogy a lányom ilyen méltatlan helyzetbe kerüljön. Ennyit nem ér az úszás, sőt a versenysport nem ér ennyit. Épp ezért  nem is szeretném, ha a lányom ilyesmivel foglalkozna. Mármint nem a pasizásra értettem ezt, hanem a versenysportra.

Mindenesetre hősünk elmond mindent. Őszintén, talán túl őszintén is. Elmeséli, ki mindenki fordult meg az ágyában, sportolók, híres emberek. Mondjuk nekem körülírhatja akármennyire is a szereplőket, én soha életemben nem ismernék rájuk, így – talán emiatt is – untam az egészet. Mindig ugyanaz a nóta. Elcsábította a férfiakat, majd szobára vagy akárhová mentek, és ugyanazt csinálták…mivel nem akarok alpári lenni, nem ismételgetem Niki szavait.

Sajnálom őt, sajnálom azért, mert azt hiszi, hogy ezzel maga mögött hagyhatja a múltat, hogy kitárulkozik. Sőt könyvet ír. Szerintem ezzel még inkább azt éri el, hogy a továbbiakban még annyira sem örökös bajnokként gondolnak rá, mint eddig. Mindig is ő lesz Szepesi Niki, aki botránykönyvet írt. Mondjuk jó, hogy megírta, mert legalább kiadta magából a dolgot, és még inkább csalódtam általa a versenysportban. De hogy még az olimpián is csak a pia és a szex legyen a mozgatórugó? Meglepett, persze lehet, hogy naív vagyok. Mindenesetre én nem kezdtem el találgatni, hogy hősünk épp kivel csinálja a dolgokat, hanem csak olvastam egymás után a lapokat. Ahogy már írtam, megvolt. ..

Az első kötet után jött a második is, és bár nem voltam oda annyira ezért, kíváncsi vagyok a következőre, főleg azért, hogy lássam, mit tud még írni???? Ezek után még mi lehet, amire igényt tartana a nagyérdemű? Úgyhogy várom, hogy hozzájussak, de megvenni nem fogom, várom, hogy valaki kölcsön adja, vagy a könyvtár megvásárolja.

A kötet adatai:

Kiadó: Ulpius-ház kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje:  2013

ISBN: 978-963-254-834-0

Oldalszám:  348 p

Ár: 3999 ft (Megdöbbentően sok ezért a könyvért…esetleg 1+1 akcióban érdemes lecsapni rá!)

Borító: puhatáblás, ragasztott

Borítófotó: Tasnádi László (Egyébként nekem a fotók sem tetszettek. Béna beállítások…stb. A valószínűleg csinos sportoló csupa előnytelen pozícióban…)

Forrás: kőszegi könyvtár

Ajánló: 18 év felett a könyv szerint. És szerintem is…

Forrás

Nora Roberts - A smaragd nyakék legendája sorozat

Régen olvastam már Nora Roberts könyvet annak ellenére, hogy imádom az írásait. Most, mikor legutóbb a könyvtárban voltam, rábukkantam egy három kötetes történetre, amely eléggé megviselt formában került a kezembe. Gondoltam, hogy sokan és sokat olvasták, hogy ilyen állapotba kerülhetett. Mindenesetre jött haza velem, és gyakorlatilag egy nap/kötet beosztásban elolvasásra került.

Összességében csak annyit mondhatok róla, hogy nagyon tetszett, és most ismét nagy elhatározást tettem, méghozzá azt, hogy szeretném megszerezni az összes megjelent Nora Roberts könyvet, hogy meglegyenek a saját könyvtáramba. Mivel rengeteg könyvem van, nem is tudom pontosan, hogy mim van, és mim nincs, úgyhogy ez egy elég nagy projekt lesz, hogy rájöjjek, mit kell még beszereznem. Az Azúrkék égbolt, ami nagy kedvencem, az tuti megvan, ezen kívül még két-három könyv szintén. De a többit csak olvastam, úgyhogy dolgozhatok  az ügyön, és a pénztárcámat is készíthetem…

Na de térjünk vissza a Calhoun családhoz.

Nem szokásom több kötetről egyben írni, de ez a sorozat egy nagyon egybefüggő valami, így úgy döntöttem, felhagyok ama szokásommal ez alkalommal, hogy egy könyv egy post. Itt most három könyv, egy post lesz.

A kötet főhősei a Calhoun család tagjai, négy lánytestvér, és a nagynénjük, név szerint: Suzanna, Amanda, Lilah és C.C valamint Kóka néni. (Ez az utóbbi név nekem nagyon vicces volt, mindig mosolyognom kellett rajta, amikor csak olvastam. :-))

A lányok korán elveszítették szüleiket, és nagynénjük, Kóka néni fogadta meg, hogy felneveli őket. Nagyon jó munkát végzett, annak ellenére, hogy ahány lány, annyiféle személyiséggel volt dolga. Az öt nő egy gyönyörű, ódon, kastélynak is beillő kúriában él, melyet az 1900-as évek elejétől a családjuk, a Calhoun család birtokolt, s ahol meglehetősen jómódban éltek. Ám ez csak a múlt, hiszen a lányoknak és nénjüknek jelenleg anyagi gondjaik vannak, úgy tűnik, hogy el kell adni az otthont, melyet annyira imádnak. Természetesen a vevők is megjelennek, pontosabban III. Trenton St. James, aki egy szállodalánc örököse, és aki nem igazán szereti a komoly kapcsolatokat. Trent autója lerobban, és C.C. (Catherine) autójavító műhelyében köt ki, s fogalma sincs a lány kilétéről. A lány és a férfi állandóan összetűznek, és a parázs vitáknak nem is lehet más vége a szerelemnél. Természetesen. C.C. nem csak egy örök párt talál magának, de Trent megoldást kínál a problémájukra is, ami talán örökre megváltoztatja a sorsukat, és közben felbukkan a smaragd-nyakék is, mely tragikus sorsú dédanyjukra emlékezteti a lányokat, és ők azt veszik észre, hogy egyre mélyebben ásnak alá a múltba.


A kötet második része Amanda a második legfiatalabb Calhoun lány történetét meséli el. Ő is párra lel, méghozzá Sloan O’Riley személyében, aki faragatlannak tűnik, nagyszájú, és a lány idegeire megy, persze nem sokáig. Sloannak van egy húga is, aki még a későbbiekben szerephez jut majd. A történet folyamán egyre többet megtudhatunk a Calhoun lányok eddigi életéről, és az ősök sorsáról is, sőt megjelennek a kincsvadászok, akiknek a Calhoun-smaragdra fáj a foguk.


A második rész címe: A smaragd nyakék felragyog. Nem hiába viseli a kötet ezt a címet, hiszen a lányok egyre közelebb kerülnek az ékszerhez, és egyre erőszakosabban próbálja meg valaki ellopni tőlük az ékszert, amely még meg sem került. A kötetben Lilah is megtalálja a párját, méghozzá Max Quartermain személyében, aki egy professzor. Lilah rögtön vonzódni kezd hozzá, ám itt is, mint a testvéreinél rögös az út a boldogságig. Nem különben Suzannah esetében, akit egy gazember, Baxter teljesen kikészített, megcsalt, elhagyott a gyermekével együtt, és azóta a megsebzett nő nem került senkihez sem közel. Ám a nyomozás során segítséget kell kérnie Bianca dédanyja titkos szerelmének, Christiannak a dédunokájától Holt Bradfordtól…A nyakék persze közben megkerül, már alig vártam, de igazából a sok bonyodalom láttán számomra csak mellékszereplőnek tűnik…már amennyire egy ékszer szereplő lehet…


Az utolsó kötet A smaragd nyakék hatalma, melyben újabb szereplők bukkannak fel, köztük Megan, Sloan testvére, aki más téren is kötődik a Calhoun-okhoz. Mégpedig úgy, hogy Baxter, a férfi, aki Suzannah-t elhagyta, Megannal csalta meg a nőt, akitől szintén gyermeke született. Megan akkor egy tizenéves „kislány” volt, akit elszédítettek az ígéretek, és aki nem tudott arról, hogy a férfi nősülni készül. Meganon kívül megismerjük még Nate-t a kapitányt, valamint a Holland nevezető tetovált középkorú fickót, akit Kóka néni szakácsként tart a kúria egy részéből kialakított szállodában. Nate és Megan nem közömbösek egymás iránt, de Kóka néninek is jut egy kis lamour. :-)

Egyszóval, bonyolult, sok szereplős, izgalmas, szerelmes, igazi Nora Robertses történetet olvastam, és nem bántam meg a rászánt időt. Az általam olvasott kötetek a Harlequin Magyarország Kft. gondozásában jelentek meg. Ezen kívül még a Gabo kiadó jelentetett meg rengeteg Nora Robertset, úgyhogy van honnan válogatni...:-)

Annak nagyszerű olvasmány lehet, aki szereti a romantikát, a kalandot, és egyáltalán Nora Roberts stílusát.

A kötetek adatai:

A smaragd nyakék legendája – A Calhoun család I.

Eredeti cím: The Calhoun Women, Catherine and Amanda

Fordította: Hanny Norbert

Kiadó: Harlequin Magyarország Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2002

Oldalszám: 367 p

ISBN: 963-536-929-6

ISSN: 1588-8096

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 995 ft

Forrás: könyvtár

A smaragd nyakék felragyog

Eredeti cím: The Calhoun Women – Lilah and Susanna

Fordította: Komáromy Dániel és Komáromy Rudolf

Kiadó: Harlequin Magyarország Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2002

Oldalszám: 430 p

ISBN: 963-536-930-1

ISSN: 1588-8096

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 995 ft

Forrás: könyvtár

A smaragd nyakék hatalma

Eredeti cím: The Calhoun Women – Megan’s Mate

Fordította: Komáromy Dániel

Kiadó: Harlequin Magyarország Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2003

Oldalszám: 317 p

ISBN: 963-537-142-X

ISSN: 1588-8096

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 995 ft

Forrás: könyvtár

Fábián Janka - Adél és Aliz

Szeretem Fábián Janka könyveit. Gyakorlatilag majdnem mindet olvastam, csak egyet nem, az pedig a Lotti öröksége. Pedig ez a kötet is a polcomon figyel, dedikálva is van, de mégsem sikerült még neki kezdenem. (Felírom az olvasásra váró könyveim listájára...)

Most viszont a könyvtárból sikerült megszereznem Erika hathatós közreműködésével az Adél és Alízt. Nagyon örültem neki, és a hazahozataltól számított néhány napon belül bele is vágtam, és gyorsan elolvastam.


Több oka is volt a gyorsaságomnak. Egyrészt szerettem volna hamar visszaszolgáltatni, hogy a többi olvasó is mielőbb kézbe vehesse, másrészt nem volt annyira hosszú, hogy sokáig elpiszmogjak rajta, harmadrészt pedig nagyon tetszett, így éjjel addig olvastam, amíg be nem sikerült fejeznem.

Nem tudom mi a titka Jankának, mindenesetre valahogy nagyon jól ír. Ahogy olvasok, úgy érzem, hogy jelen vagyok a történetben, látom magam előtt a szereplőket, azonosulni tudok velük valamilyen szinten.

Ez a könyv valahogy mégsem volt számomra olyan Fábián Jankás. Ennek ellenére nagyon tetszett, ahogy már mondtam. :-)

A cím, Adél és Alíz a két főhősre utal, Adélra és Alízra. :-) A két kislánnyal egy bentlakásos iskolában találkozunk először, ám a könyv prológusa első látásra nem kapcsolódik a történethez, de azért majd később rájövük, hogy igenis fontos jelenetet tartalmaz. De térjünk csak vissza a két leányzóhoz.

Adél fekete ruhában jelenik meg az iskolában édesanyjával, mivel édesapja meghalt a Lenin-fiúk "áldásos közreműködése" folytán. Komor a lány, de mégis vadóc, és féltékenységet érez a többi lány iránt, ez az érzés erősebben fellobban benne, amikor megpillantja Alízt, a gyönyörű szőke kislányt, akinek az élete számára csak vágyálom maradhat. Mindenféle csínyt eszel ki, hogy az osztálytársa életét megkeserítse. Ilyen "csíny" az is, mikor levágja Alíz haját...

Aztán történik valami, és a két lány végül összebarátkozik, és elválaszthatatlanokká válnak. Telnek az évek, de Adélban még mindig benne van az a gondolat, hogy barátnője túl jó, még mindig féltékeny rá. Hogy barátnőjét kevésbé "jónak" lássa, kitervel valamit, ezt szisztematikusan végre is hajtja, s az idő múlásával a lányok többek lesznek mint barátnők...

A történet többi szereplője is jelentős szerepet kap, kezdve a lányok fiatal és egyedülálló osztályfőnökétől, Terka nénitől, folytatva Alíz testvéréig, Andorig. A Kőrösi Pálma igazgatóasszony által "Pálma-háznak" csúfolt intézményben zajlik az élet, és az éles szemű igazgatóasszonynak fogalma sincs arról, hogy "kígyót melenget a keblén". A már emlegetett kígyó nem más, mint a jóképű kertészfiú, Iván, aki titkolja sötét múltját, ám úgy tűnik folyton rosszban sántikál. Összeszűri a levet akivel csak lehet, politikai tevékenységekbe is belekeveredik, és egy idő után rájövünk, egy egyes szálakat bizony Groó Adél irányít...

Őszintén szólva igencsak úgy érzem, hogy Szendrey Alicenek akkor megpecsételődött a sorsa, mikor belépett az intézmény kapuján, és világossá vált számomra, hogy semmi jót nem ígér Adéllal való kapcsolata. De hát a lány a regény elején igencsak ártatlan, tisztaszívű teremtés, aki előtt csak az lebeg, hogy jobbá, szebbé, könnyebbé tegye barátnője életét.

Olvasás közben csodálkoztam, hogy egyes szereplők mennyire megváltoztak a regény folyamán, és köztük Ivánról mennyit változott a véleményem. Az elején kifejezetten utáltam, nem tudtam azonosulni vele, ám a könyv vége felé jobb véleménnyel voltam róla...jó hatással volt rá valaki... és azt is meglátjuk majd, hogy Kőrösi Pálma sosem hitte azt, hogy a fiú rossz ember lenne...

Annyit írnék még erről a könyvről, de nem tudok. Egyszerűen azért nem megy, mert izgalmas, érdekes, és úgy követik egymást az események, hogy nem tudok úgy kiragadni rendesen szakaszokat belőle, hogy ne áruljak el stratégiai fontosságú történéseket. :-))

Egyszóval nekem nagyon tetszett ez a könyv, és szerintem a Fábián Janka rajongók sem fognak csalódni. Aki pedig ezzel a kötettel kezdi a Fábián-korszakát, az -biztos vagyok abban, hogy - a többi könyvét is kézbe veszi majd.

Az írónő...forrás itt.

A kötet adatai:

Kiadó: Ulpius-ház Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2013

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 332 p

ISBN: 978-963-254-689-6

Ára: 3499 ft

Forrás: kőszegi könyvtár

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás