Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Megalakult a kőszegi Olvasókör

Ahogy már beharangoztam, a mai napon öt óra magasságában megjelentem a kőszegi könyvtárban, melynek az apropója az volt, hogy szeretett könyvtáros Erikánk közös olvasásra hívtak a környékbelieket.

Én személy szerint természetesen nagyon örültem a kezdeményezésnek, régóta szerettem volna csatlakozni egy ilyen körhöz, hiszen a kedvenc témám a könyv meg a könyv, meg az olvasás meg az olvasás...:-)) Egyszóval éppen nekem való dolog.

Amikor megérkeztem, még kicsi aggodalom volt a levegőben, hiszen a hirtelen lezúduló esőnek hála többen nem tudtak eljönni, így azt hittük, hogy kevesen leszünk. Ennek ellenére később összejöttek azért a tagjelöltek, szám szerint két fiú (elnézést, férfi. :-)) és a többiek, 8-an lányok voltunk. (Nem tudom, hogy a többi könyvtáros hölgyet, aki megjelent, beleszámítsam-e a listába, úgyhogy egyelőre maradok ennél a számnál.) Látható, hogy inkább a női nem képviseltette magát, de én örültem a két férfiúnak is.

Első körben mindenki bemutatkozott, és olyan jó volt hallani, hogy minden jelenlévő mennyire szeret olvasni. Persze, mondjuk mindenki ezért jött... volt köztünk nyugdíjas, pedagógus is természetesen, de úgy általában nagyon vegyes társaság, akiket az olvasás szeretete és a könyvtár köt össze elsősorban. Legalábbis eddig, mert hiszek abban, hogy akár barátságok is köttethetnek az idők folyamán.


Hogy mi volt a mai program?

Megegyeztünk a szabályokban. Mert azok is kellenek, minden csoport "munkában".

Persze evidens, és egyszerű szabályokra gondoljatok itt, mint pl. meghallgatjuk egymást, tiszteletben tartjuk a másik ízlését, nem kötelező beszélni, ha valaki nem akar, de mindenki elmondhatja a véleményét. Fontos, hogy értsünk egyet, már ami a választott könyvet illeti, s ezekből látszik is, hogy a dolgokat demokratikus úton oldjuk meg. :-)

Végül megegyeztünk abban, hogy minden hónap utolsó szerdáján találkozunk délután 17 órakor, és "kifulladásig" beszélgetünk. De este hétig biztosan. Minden alkalommal valaki vállalja a süti sütését, hogy nehogy már éhen haljunk, a nagy igyekezetben és eszme cserében. (Ezt egyébként én kifejezetten jó ötletnek tartom, és nem csak azért, mert szeretem a sütit. :-))

A legközelebbi találkozás november utolsó szerdáján lesz, majd jön a december, ami kimarad (sajnos, de megértem...), s utána legközelebb majd csak január utolsó szerdáján lesz ismét program.

Az első vállalás máris két részből áll.

Elolvasunk egy könyvet, Paula McLaine - Párizsi feleség c. kötetét, amiről majd beszélgetünk.

Ezen kívül, akinek van kedve - mintegy ráhangolódásképp a karácsonyra - olvas, felidéz egy-egy régen ismert, vagy most megismert karácsonyi verset, novellát, és arról mesél, azt felolvassa majd a többieknek.

Szerintem ez is kifejezetten kedves dolog, és segít elkezdeni az ünnepre való hangolódást.

Kb. ennyit végeztünk ezen az alakuló ülésen, s egy óra hosszát tartózkodtunk a könyvtárban. Én őszintén szólva még simán kibírtam volna ott 2-3 órát is, de várt haza a család, hiszen a könyvtárazás előtt ünnepeltük a kicsinyem két éves szülinapját. :-)

Persze nem is én lennék, ha nem kapkodtam volna le ész nélkül néhány kötetet a polcokról.

Csupa lájtos kötet jött velem. :-)

Sorolom:

- Elizabeth Chandler - Angyalok és emberek

- Elizabeth Chandler - Angyali oltalom

- Leiner Laura - Szent Johanna Gimi - Kezdet (végre, végre, végre)

- Leiner Laura - Szent Johanna Gimi - Együtt

- Nancy Verde Barr - Az utolsó falat

- Fejős Éva - Karácsony New Yorkban

- Polly Shulman - Rajongás

- Claudia Grey - Afterlife - Az életen is túl

- Mautner Zsófia - Így főzünk mi - messziről jött budapestiek

Szóval most ennyi, de azt ne kérdezzétek, hogy mikor fogom mindezt elolvasni, mikor két polcnyi kötet van már nálam ebből a könyvtárból, és egy másikból is. Ezeken kívül meg még rengeteg olvasnivaló...Azért megoldom ám! :-))))

A rendezvényről kép is jön, legalábbis tervezem, utólag majd mutatom, mert nem fényképeztem. (Volt aki fotózott, nálam meg a táskában figyelt a gép...)

Forrás

Könyvtári napok Kőszegen

Kedves kőszegiek, környékbeliek!

Szeretettel ajánlok Nektek egy rendezvénysorozatot, mely holnaptól kezdődik a kőszegi Chernel Kálmán Városi Könyvtárban.

A rendezvény programja megtalálható a könyvtár honlapján, de ide is bemásolom, hogy lássátok!

Tehát, hogy mi minden jóság vár ránk:

KÖNYVTÁRI NAPOK OKTÓBER 2-7-ig. (kedd-vasárnap)

A KÖNYVTÁR AK ÖSSZEFOGÁSA A TÁRSADALOMÉRT programsorozat, amely  az  aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évéhez kapcsolódik.

2-a, kedd 10.00 óra: Etka-jóga bemutató

3-a, szerda 10.00 óra: Fábián Éva mesél kicsiknek, majd 14.00 órakor nagyoknak.

17.00 óra: Lázár F. Katalin: Hol lennél jó helyen? Könyvbemutató.

4-e, csütörtök 17.00 óra: Az egészséges életmódról. Neudl Marianna kóstolóval        egybekötött előadása.

5-e, péntek Vágjunk bele az Útvesztőbe! A Szent Johanna gimi 7. kötetének felolvasása stafétában.

17.00 óra: Író-olvasótalálkozó Vadas Zsuzsával, a Nők Lapja írónőjével.

18.00-24.00 óráig: Nyitott könyvtár éjszakája. Ingyenes internethasználat,  folyamatos pontvadászat jutalmakért

19.00 óra: Egységben az erő! Játékos családi vetélkedő nyereményekért.

7-én, Könyves vasárnap: rendkívüli nyitva tartás 14.00-18.00 óráig,

beiratkozás 50%-os kedvezménnyel, amnesztia= aki e napon hozza vissza lejárt határidejű kölcsönzött dokumentumait, nem kell késedelmi díjat fizetnie!!!

14.00 óra: Vízy László a Zsolnay-kerámia mestereiről írt könyveit mutatja be a felnőttrészlegben.

14.00 óra: Barkácskönyvek - ügyes kezek. Könyvajánló és kézműves foglalkozás a gyermekrészlegben.

16.30 óra: Eredményhirdetés.

17.00 óra: A Könyvtári Olvasókör alakuló összejövetele.

FELHÍVÁSOK

A könyvtár fotópályázatot hirdet „Családfa” címmel, amelyre olyan képeket vár, melyeken egy család minél több generációja látható. A látogatók szavazatai alapján legszimpatikusabbnak ítélt család fényképének beküldője családi fotóalbumot nyer. A fotók a felnőttrészlegben adhatók le szeptember 25-ig.

Az október 5-én 19.00 órakor megrendezésre kerülő Játékos családi vetélkedőre várják versenyezni vágyó családok jelentkezését.  A családot egy felnőttnek személyesen kell beneveznie legkésőbb szeptember 29- ig.

Láthatjátok, hogy program lesz bőven, csak győzzetek válogatni!

Ami szerintem nagyon fontos, és érdekes, hogy sokan azt mondják, hogy drága a könyvtári belépő...szerintem nem így van, de aki szintén drágának találja, az hetedikén vasárnap jelenjen meg a könyvtár területén, és féláron beiratkozhat! Szerintem érdemes! Szintén fontos a notórius későknek, és könyvet vissza nem szolgáltatóknak, hogy ugyanezen a napon amensztia lesz, azaz nem kell fizetni az esetleg már régen a könyvespolcon árválkodó könyvtári könyvek visszaviteléért. (Persze azokra a könyvekre gondolok itt elsősorban, amelyekre már jócskán felszámolták a késedelmi díjakat!)

Nekem a könyvtári napokon a kedvenc programom Lázár F. Katalin: Hol lennél jó helyen? című könyvének a bemutatója lesz, szerdán 17 órakor. Én biztos, hogy ott leszek, és igyekszem beszámolni Nektek erről.

A másik várva várt program vasárnap lesz, mikor is 17 órakor megalakul végre a Könyvtári Olvasókör, melyen természetesen ott a helyem. :-) Ide is jöjjön mindenki, aki szeret olvasni, aki szeretne kellemes közösségben beszélgetni az olvasmányélményeiről...stb.

Láthatjátok, hogy érdemes ezen a héten (is) a kőszegi könyvtár felé fordítani a figyelmeteket, hiszen számtalan hasznos és szórakoztató program vár mindenkit!

Gyertek, gyertek!

Forrás itt.

 

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás