Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Raritas a vendégblogger jelenti: J. Goldenlane - Isteni balhé

Ahogy a Facebookon már említettem Nektek, egy kis újdonsággal szeretném megzavarni az állóvizet. Jobban mondva több újdonságot szeretnék bevezetni, melyek közül az első, a vendég-bloggerem, Raritas bemutatkozó írása.  Mikor elkezdtem puhítani a drágát, hogy írjon nekem, akkor arra gondoltam, hogy hetente jelentkezni fog, de legalább két hetente egy-egy irománnyal, de most még nem tudom hogyan tovább, mit vállal.

Mindenesetre fogadjátok szeretettel írását...

"Egy igen kedves ismerősöm bogarat csempészett a hallójáratomba, miszerint fogjak bele a számomra kedvelt könyveim ismertetésébe. Őszinte leszek, soha nem csináltam még ilyet, blogot is maximum magam örömére írtam. De próba cseresznye. :-)

A könyvek szeretetét Édesapámtól vettem át. Emlékszem, a hálószobájukban volt egy plafonig érő könyvespolc, tele jobbnál jobb és izgalmasabb borítóképekkel rendelkező olvasmányokkal. Még azokat a kis fura bogarakat nem ismertem, később tanultam meg, hogy nem bántanak, sőt… egy teljesen más világba kalauzolnak el. Szinte mindenevő vagyok, de kedvenceim a fantasy, ezeknek a paródiája, a misztikus könyvek, horror, thiller, némi sci-fi is. Ezeken kívül kedvenc íróim (kötelező darab) Móricz, Mikszáth, és Móra (három M! ♥). Egyelőre a már olvasott, igen kedvelt íróimtól szeretnék nektek csemegézni. Beszerzésük is különleges helyet kíván (interneten rendelés, vagy számos fantasy könyveket is árusító bolt, pl. Szellemlovas-reklám helye, itt nem csak jó dolgokra lelhettek, hanem különleges kiadásokra is, főleg a fantasy műfaj kedvelőinek).

Nos, első kis bejegyzésem kiről és miről is szóljon?

Annyi író lenne…

Talán ildomos egy magyar (hölgy) szerzővel kezdenem. J Ő Goldman Júlia, írói álneve: J. Goldenlane. Civil foglalkozása matematikus és programozó. Kicsit messze áll a foglalkozása az irodalomtól, megesik, de ő nem is kimondott fantasy-t ír, hanem egyszerűen letehetetlen, egyedi stílusú, sajátságos humorral rendelkező szuper regényeket. Úgy jellemezném, hogy ő a magyar fantasztikus irodalom Vavyan Fable-e, akinek Rejtő Jenő a példaképe.

Első könyve, amit sikerült dedikáltan megszereznem, az Isteni balhé címet kapta. 2001-ben jelent meg a Beholder kiadó égisze alatt, cirka 256 oldal. A történet is furcsa módon mesélődik el, hiszen hol az egyik, hol a másik főszereplő mondja el a szitukat, persze saját szemszögéből. Szépen követni lehet az eseményeket és jókat lehet derülni az akciókkal tarkított helyzeteken, főleg úgy, hogy nem mindig van egyetértés a hősök között. :-)

Adott két főszereplő. Thanit, a leányzót az utca nevelte, ergo: piszkos, rongyos, csibész, cseles, cserfes és szabad szájú, csaló, hazudozó, tolvaj és ennek fejében mindig bajba kerül. Vagy megfojtaná az ember, vagy imádná, hiszen olyan ártatlannak tudja magát mutatni. Ha elfogják, meglóg, megszökik… netán egymás ellen uszítja az ellenfeleket, a lényeg az, hogyan tudja a maga számára előteremteni a legelőnyösebb helyzeteket. Az istenek is kedvelhetik, mert oltári nagy szerencsével és némi furfanggal oldja meg a gondokat, és old kereket. Általában a saját feje után megy, legtöbbször rossz irányba. A másik szereplő Q AlAquim, Frej-jah isten szent lovagja, irtó helyes, nők álma, tetőtől talpig úriember, nemes családdal a háttérben. A rendházától kap egy küldetést, miszerint Daalt, a hatalmas sárkányt le kell győznie, de előtte még fel kell kutatnia a társát, akit az istene jelölt ki számára. Véletlenül… netán direkt, ki tudja, összekerül ez a két fiatal. Q megmenti Thanit egy újabb alapos veréstől, persze a lányka kizsebeli. Q erre felajánlja segítségét, vacsorát, szállást, és a rendháza támogatását, de közben titkon tudja, hogy a lányt jelölte ki számára istene, mert a szent medálja jelzett neki. A kis tolvajuk lába alatt égett a talaj, így beleegyezik, hogy elkíséri Q-t. Ráadásul tudta, hogy a lovagja megvédi, netán kiváltja, esetleg kifizeti az általa okozott károkat, szóval mellette biztonságban lesz.

Innentől kezdve szerencsétlen Q a fejét fogja, többször felsóhajtva kérdőre vonja Frej-jaht és rendületlenül menti meg Thanit. A rendházban megerősítik őket, bizony nekik kell legyőzni a süsüt. Thaniból lovaginát próbálnak faragni, igen kevés sikerrel. Megismervén a képességeit, egyre jobban sürgetik őket a harcra. Idegesítő nőszemély Q szemében, viszont maga is meglepődik azon, ha nincs mellette félti, sőt, hiányzik neki a lány. Többet nem írok a történetről, csak annyit, hogy a végén megjelenik az igazi társ is. :-)

Imádtam ezt a könyvet. Tele van humoros, aranyos történetekkel, némi romantikával, persze a kihagyhatatlan szent küldetéssel. Könnyed, laza olvasmány, de inkább kalandregénynek mondanám némi fantasztikus elemmel. Csak ajánlani tudom azok számára, akik szeretik ezt a műfajt.  Később megjelent Pokoli balhé címen a folytatása. De arról a könyvről majd később. :-)

A könyv adatai:

Borítót rajzolta:       Boros Zoltán és Szikszai Gábor
Kiadta: Beholder
Terjedelem:     256 oldal
A megjelenés dátuma:    2001

"Ez a regény nem nyert Hugo díjat.
Nebula díjat sem.
Ez a regény egy percig sem vezette a New York-i bestseller-listákat.
Erről a regényről nem nyilatkozott elismerően a Washington Post.
Ezt a regényt még senki sem hasonlította a Gyűrűk Urához, ami teljesen
érthető, mivel egyáltalán nem hasonlít rá.
Ez a regény egyszerűen csak jó.
Én legalábbis kedvelem."

J. Goldenlane

Asa Schwarz - Halott angyal

Eddigi olvasós pályafutásom alatt viszonylag kevés alkalommal találkoztam az EGMONT kiadó köteteivel. Persze volt néhány, amit olvastam, olyan is van, amit megvettem, de nem jelentős mennyiségű. Így nem is tudtam mindeddig arról hogy a kiadónak van egy MYZT nevezetű könyv "kupaca", ahol krimik, thrillerek, s más izgalmas témák közül választhat a felnőtt olvasó. Mert ugye a kiadó elsősorban a gyermek és az ifjúsági könyvek kiadásáról híres. (pl. Hannah Monatana sorozat...stb.)

Az EGMONT kiadó volt olyan nagylelkű, hogy felajánlotta számomra Asa Schwarz Halott angyal c. művét. Köszönöm szépen a lehetőséget, nagyon örültem neki, mint a könyveknek mindig. :-)

A kötet egyébként egy MYZT-s sorozat második része, és őszintén remélem, hogy lesz lehetőségem találkozni az elsővel és a harmadikkal is.

A Nefilim volt a címe az első kötetnek, s mivel nem olvastam, nem tudok róla mit mondani, de a Halott angyalba beleszerettem.

Egyébként is szeretem könyvben, TV-ben, moziban is a fordulatos és kalandos történeteket. Hát még ha egy kis természetfeletti is belekeveredik a sztoriba, akkor külön boldog vagyok. Ahogy ennél a könyvnél is így éreztem. Számomra minden megvolt benne, ami fontos egy kalandos regényben.

Ismeretlen, sokszor vadregényes tájakra kalauzol, tapintható benne a feszültség, tele van izgalommal, és szórakoztatás közben tanít is. Tanultam pl. Örmény- és Törökországról, a Greenpeace-ről, Noé bárkájáról és az Ararát hegyről is. Minden új információt éhesen szívtam magamba, és közben megállapítottam, hogy akármit is csináltam, csinálok, és csinálni fogok még az életemben, az igazi világom a könyvek világa...:-)

A kötet főhőse Nova, akinek meghalt édesanyja megszállottként kutatta a nefilimek létezését. A lány persze nem hisz ebben, annak ellenére, hogy rengeteg furcsaság történik körülötte.

Édesanyja holmijai között talál egy térképet az Ararát hegy közel 5000 m magas területéről, és ez nem hagyja nyugodni.

Két hete ismer egy fiút, Benjamint, aki örmény és Greenpeace-aktivista, és akivel a vidéket járja, mikor leütik őt, Benjamin pedig szőrén szálán eltűnik. A lány egy heti kóma után tér magához, nem ért semmit, hiányzik neki a fiú, akibe szerelmes, és persze hajtja az örökös kíváncsisága, így nyomozni kezd jó barátja Arvid segítségével.

A kötet végére majdnem mindenre fény derül, számomra kicsit befejezetlenül, úgyhogy nagyon várom a folytatást...ha lesz. :-) (ajánlom, hogy legyen!)

A sztori vége egyébként elég rendhagyóra és meglepőre sikeredett, bár magamhoz képest viszonylag hamar megsejtettem, hogy ki a "fő rosszfiú". Ez  be is igazolódott, de nem úgy, ahogy arra én számítottam.

Mindent összevetve egy nagyon izgalmas, pörgős, kicsit természetfeletti, de mégis valahogy hihető történetet kap a kezébe az olvasó. Tele van az aktuális politikai és greenpeaces problémákkal, így tanulhatunk is belőle, mialatt a fő célját teljesíti: szórakoztat!

Szeretettel ajánlom az érdeklődőknek!

A legnagyobb lovag

Olvastam erről a könyvről a Molyon egy-két ajánlást, de nem túl sokat, viszont csupa pozitívat. Hálás köszönet illeti meg a Könyvmolyképző Kiadót, hogy lehetővé tette, személyesen is meggyőződhessek a könyv "jóságáról".

A főszereplővel, William Marshallal 1167 nyarán találkozunk először, Normandiában, mikor 5 évesen megpecsételődött a sorsa apja miatt. István királyhoz kerül, aki megkönyörül rajta, nem akasztja fel, hanem fegyvernöknek, majd lovagnak tanul. Végül a sok tanulás meghozza a gyümölcsét. Híres lovag lesz belőle, aki hűséges, becsületes, gyors és ügyes. Az ő életét kísérhetjük végig 1194-ig.

Mivel szeretem az életrajzokat, a királyokat, a történelmet, egyértelmű volt számomra, hogy ezt az 585 oldalas Elizabeth Chadwick művet is szeretni fogom. Így is lett.

Csak olvastam és olvastam, teljesen belemerültem William Marshall életének tanulmányozásába. Még sosem olvastam egyébként a lovagkorban játszódó könyvet, ez volt a beavatásom, és úgy érzem, nagyon jól sikerült.

Nagyon furcsa volt azt olvasni, hogy több mint 800 évvel ezelőtt hogyan éltek az emberek, miként alakult az életük és a sorsuk. A mai napig nem tudom felfogni, hogy a menyasszonyjelöltek például miért nem lázadtak fel a szülői, királyi szigor ellen, mikor férjet keresnek a számukra. Belegondolni is borzasztó, hogy egy 13 éves, alig menstruáló, testileg még fejletlen gyereket hozzáadjanak egy 50 éves katonához.

A könyv amint már mondtam majdnem 600 oldalon taglalja egy olyan lovag életét, aki nagyon alacsonyról indult és úgy jutott egyre magasabbra. Kezdte 5 évesen István király sátrában, onnan fegyverhordozó, majd lovag lett. Megmentette Aquitániai Eleonóra, II. Henrik feleségének életét, és ezzel örökre lekötelezte a nőt. Így közelebb kerül a fiú az udvarhoz, kicsit talán a királynő szívéhez is. Megbíznak benne, s rábízzák, hogy nevelje az ijfú Henriket, aki a trónörökös. Persze közben  lovagi tornákon vesz részt, nyer, gazdagodik. A király fiai pedig felnéznek rá. Legalábbi egy ideig.

Mikor eljön az idő, az ifjú herceg megnősül, majd az ids király maga mellé ülteti a trónra. Így a birodalomnak két királya lesz egyidejűleg. Ám az ifjabbik király nem kap valódi hatalmat, egyrfe jobban eltávolódik  az apjától. William, mint a hajdani tanítója próbálja jó útra terelgetni, ám ezt az udvarban nem nézik jó szemmel a lovagok. Féltékenyek a Marshallra, s féltékenységükben hamis rágalmakkal éket vernek közé és tanítványa az ifjú király közé. Természetesen, ahogy az már lenni szokott, rendbejönnek a dolgok köztük valamennyire.

A történelem kereke pedig forog tovább, ahogy az ármánykodás és a cselszövés is. Születés, halál, szerelem, gyűlölet tarkítja a könyvben ábrázolt William életét, aki még a Szentföldre is elzarándokolt. Gyám lesz, majd férj és apa, lovággá neveli az ifjakat, és a kötet végére azért harcol, hogy Richárd király visszatérhessen a trónra. Hogy kicsoda és hogy jön ide Richárd király? Ha elolvassátok a könyvet, megtudjátok! :-))

Ez egy nagyszerű kalandregény, és mint a szerző köszönetnyilvánításából megtudhatjuk, William idősebb éveit egy újabb könyvben örökíti meg. Nagyon várom, hogy ezt az újabb kötetet is a kezembe vehessem.


Outlander - Az idegen

Az Outlandert már a megjelenésekor megvettem egy Alexandra könyvesboltban. Megfogott a külseje, a vastagsága, a tartalma. De valahogy félretettem, túl sok volt a dolgkom. A babázás, a vidékre költözés, a fősuli, majd a vizsgaidőszak. Úgyhogy a költözés  alatt dobozban, majd az olvasásra váró könyveim polcán lalpult. Többször ránéztem, megsimogattam, és mondtam neki, hogy várjon türelemmel.

Egyik nap aztán láttam egy eseményt a www.moly.hu-n. Mégpedig a többi Moly Outlander olvasásra buzdított. Gyorsan csatalkoztam is természetesen. :-) Úgy voltam vele, hogy bár van még két vizsgám, de nem tudok ellenállni, bele kell olvasnom. A beleolvasásból pedig gyors elolvasás lett, és nem bántam meg.

Több postot is olvastam a témában, sokan szeretik, mások pedig nem. Sok kritikával illették Gabaldont a től sok szex miatt. Eizek után nem tudtam mire számítsak...

A történet főhőse Claire, aki ápolónőként dolgozott a II. Világháború alatt. 1945-ben járunk, ekkor utazgat férjével Frank-kel, akivel már 8 éve házasok, de a háború miatt  alig töltöttek együtt időt. Skócia Felföldjére "keverednek". Ott ismerkednek a vidékkel, az emberekkel. Frank Randall, a férj egyetemi oktató, okos, művelt ember, hobbija a családfa kutatás. A történet elején éppen őse Jonathan Randall életét nyomozza.

Claire egy kirándulás alkalmával talál egy ősi kőkört, melybe belesétál, és ezzel pedig teljesen megváltozik az élete, egy lépéssel 1743-ban találja magát, sassenachként, idegenként, ahogy a skótok az angolokat hívják. Először megzavarodik, majd hamar feltalálja magát a vad skót harcosok  társaságában orvosként. Persze a lány "csak"ápolónő, viszont így is sokkal jobb, mint az akkori és ottani orvosok. Így őt orvosként kezelik. Megismerkedik a vörös, skót Jamie-vel, akivel közelebbi kapcsolatba keveredik. tekintettel arra, hogy kénytelenek voltak villámházasságot kötni. Természetesen volt közöttük egy alap vonzalom, amely az idő múlásával szerelemmé érett. Claire persze pokoli lelkiismeretfurdalással küzd, hiszen  neki van férje, Frank, akit nagyon szeret, viszont a gyermekáldás elkerülte őket. Ám ahogy az idő telik, Claire egyre inkább skóttá, és boldog feleséggé válik, bár Frank-et nem feledi.

Megismerkedik Geilie-vel, aki egy fontos ember felesége ideig óráig, de őt boszorkányság miatt "máglyára" küldik. Ekkor Claire élete is veszélben forog, de férje természetesen kimenekíti szorult helyzetéből. Ám Geilie halála előtt Claire fontos dologra jön rá. Meglát egy védőoltás heget a "boszorkány" karján. Védőoltás pedig az 1700-as években nem létezett...

Nekem azért tetszett különösen ez a könyv, mert bár igazából szerelmi történet, mégis kalandregénybe van ágyazva. Ráadásul egy kis misztikum is bele van csempészve az "időutazás" révén. :-)

A főszereplők, Claire és Jamie pedig sorozatosan megmentik egymást. Konkrétan egymás életét. Hol Claire brillírozik "orvosként", hol Jamie húzza ki feleségét a bajból. Mindeközben a Klán harcol, a bátor férfiakat szinte bármire rá lehet venni...

Ha hiszitek, ha nem, tanultam is egyet s mást a könyvből. Pl. hogy mit jelent a "kutyafáját" kifejezés, amit én is vizsonylag gyakran használok. :-))

"...taktikusan megpróbálta semleges területre terelni a beszélgetést, és megjegyezte, hogy őt mindig is érdekelték a különböző korok profánnak tartott kifejezései. Ott van például a "kutyafáját", ami igazából a kutya nemi szervét jelölte. "

No comment. :-))))

Clairet egyébként nem kifejezetten érdekelte 1. férje, Frank családfakutatással kapcsolatos elfoglaltsága, mégis innen származó ismereteit többször tudja hasznosítani. Főleg mikor felbukkan Jonathan Randall, Frank őse, aki nem kifejezetten egy szimpatikus fickó...sőt, egy szadista, homofób állatnak mondanám inkább.

Tanultam picit a tömegpszichózis jelenségéről is.

"Az emberek ösztönösen nyájkövetők. az első barlanglakók óta  az emberek - szőrtelen, gyenge, és az eszüket leszámítva védtelen  teremtmények - úgy éltek túl, hogy csoportokba rendeződtek, tudván, mint oly sok prédaállat, hogy a tömeg megvéd. És ez a csontokba ivódott tudás húzódik meg a tömegpszichózis mögött. Mert kilépni egy csoportból, egyedül megállni vele szemben, az lehetetlennek bizonyult évszázadokig azoknak, akik megpróbálták. Ez a köznapi bátorságnál többet kíván meg; az emberi ösztönnen való szembeszegülést. És attól féltem, ez bennem nincs meg, és ettől elszégyelltem magam. "

(Tömegpszichózisról jutott eszembe, hogy június 5-én hajnalban elveszítettük egy nagyon közeli, szeretetet hozzátartozónkat, a család szerves részét 42 évesen...Sosem feledjük. Hogy hogy jön ide a tömegpszichózis? Úgy, hogy bár polgári szertartás szerint búcsúztattuk volna, de a tömeg akaratának engedve, katolikus szertartás is lesz. Ilyen lelkiállapotban az özvegy, kisgyermekes édesanya nem tudta vállalni, hogy kilépjen a csoportból, és szembeszegüljön a "tömeggel", akik bizony szégyenletes módon hallatták hangjukat.)

Egyébként a könyvet és szerzőjét sok kritika érte a szex miatt, amit már említettem a postom elején. Valóban, van szex a könyvben, de révén a főszereplők ifjú házasok, szerintem ez így teljesen érthető. Ráadásul a szerző nem anatómiai részletességgel ír a történésekről, szóval szerintem nincs semmi baj ezzel...

Számomra az volt kicsit megdöbbentő, hogy Claire mennyire alkalmazkodott az 1700-as évek szokásaihoz, ahol a férfi volt az úr. Történt ugyanis, hogy a nőt megkérte a férje valamire, és arra, hogy engedelmeskedjen neki. Ellenkező esetben elveri. A lány ezt nem vette komolyan, és természetesen nem engedelmeskedett. Pedig jó lett volna, ha komolyan veszi a fenyegetést, úgyanis Jamie este tényleg megverte...A szíjjával...Elég durva volt, és a fiú még élvezte is. Claire eléggé kikészült, hisz ő nem volt hozzászokva ahhoz, hogy megverjék. (Még jó...)A végére meg mintha igazat adott volna a férjének! Ezért érzem úgy, hogy idomult a "régi"korhoz, ahová csöppent. Megmondom őszintén, ha én az őskorba csöppennék is, akkor sem hagynám eltángálni magamat az ősuram révén, bármilyen rosszat csináltam is. :-)

Ami még iszonytatott engem a műben, az volt, amilyen módon "megsemmisítették" Geilie-t a boszorkánynak nevezett asszonyt. Idézem...:

"...Elégették. Lábbal előre bedugták egy hordó szurokba, és körebrakták száraz gallyakkal. Egy karóhoz kötözték, és meggyújtották mint egy fáklyát. Lángoszlopként küldték el a Sátánhoz, egy berkenyefa ágai alatt..." Kicsit középkori volt a módszer, de valószínűleg a gyilkosáshoz épp megfelelő és hatásos...

A könyv végefelé, mikor és miután Claire mentette meg Jamie-t egy apátságba menekültek. A szerző ahogyan lefestette az apátság könyvtárát, az nagyon jó volt, láttam magam előtt az egészet.

"A könyvtár egy gyönyörű, magas mennyezetű csarnok volt gót oszlopokkal, amelyek csúcsívben végződtek egy többkamrás mennyezeten. Plafonig érő ablakok töltötték ki az oszlopok közötti teret és engedtek rengeteg fényt a könyvtárba...Pár könyvespolc olyan volt, mint amilyenekhez szoktam, egymás mellé állított kötetek sokaságát láttam rajtuk. Más polcokon fektetve sorakoztak a könyvek, hogy védve legyen régi borítójuk. ...A könyvtárat egészéből mintha valamiféle megfoghatatlan örömujjongás járta volna be, mintha az értékes kötetek némán daloltak volna a borítójukkal..."

A könyv utolsó oldala, a 908. pedig okoz egy kis meglepetést nekünk, de főleg Jamie-nek...:-)

Sok szeretettel ajánlom Nektek Diana Gabaldon művét!


Sámán

Szeretem Noah Gordont, ráadásul már ezer éve olvastam az Orvosdoktor c. művét. Azóta is emlegetem, hogy mennyire szeretem...annak ellenére, hogy a Sámán már kb. 1 éve a polcomon figyel...

Rászántam magam, bár nem tudom mért kellett ennyire nehezen nekikezdenem, hiszen mint már mondtam, szeretem Noah Gordont. :-))) Sámánt is szerettem. Nagyon.

Számomra izgalmas, érdekes történet.

Sámán apja Robert Cole doktor politikai okok miatt menekülni kényszerül a hazájából, és az Újvilágban próbál szerencsét. Az ő életét mutatja be ez a kötet, a küzdelmeit, a letelepedését, a magánéletét. Közben megszületik fia, aki a szauk indiánoktól a Sámán becenevet kapja. Sámán süket lesz, amit nehéz feldolgozniuk, de a fiú a fejlődésben segítséget kap Rachel a zsidó lány személyében, aki a család barátjának a lánya. A fiatalok persze szerelmesek lesznek egymásba, pedig Rachel idősebb mint Sámán. Na meg ott vannak a vallási ellentétek is, egyszóval a kapcsolat lehetetlen. A lányt férjhez is adják gyorsan, Sámán pedig belevág legnagyobb tervébe...orvos akar lenni, akár csak az apja...

Azt hiszem, hogy azért is tetszett annyira ez a mű, mert Amerikában játszódik, és mert az indiánok is jelentős szerepet játszanak benne. Régen, gyermekkoromban nagy indiánrajongó voltam. Mint a fiúk...Kedvenc könyvem volt a sulikönyvtárból a Nagy indiánkönyv, melyet azóta sikerült is megszereznem a privát könyvtáram számára. A másik kedvencem Winnetou története volt, ami apukámnak 4 kötetben volt meg, és az övét nyúztam. Ezeken kívül szerettem a Szerencséthozó almásderest is például és számtalan más indiános történetet. :-)

Egyszóval: Sámán bekerül a kedvenc könyveim listájába, és örülök, hogy annak idején megvettem magamnak. Már csak a sorozat harmadik kötete hiányzik, A doktornő. Azt is most olvastam el, de az sajnos csak Évi barátnőmtől kölcsön kapott példány. De azon vagyok, hogy azt is megszerezzem.

Mindenkinek szeretettel ajánlom Gordon műveit.

Ajánló a www.bookline.hu oldalról, ahol jelenleg antikvár könyvként kapható 2400 illetve 4000 forintért.

"A Sámán a tizenkilencedik században játszódik, a Cole család két nemzedékének életét s az Egyesült Államok létrejöttében játszott érdekfeszítő szerepét követi nyomon.
1839-ben dr. Robert Judson Cole politikai okoknál fogva menekülni kényszerül szülőhazájából, Skóciából, s az Újvilágba hajózik. Először Bostonban folytat orvosi gyakorlatot, majd Illinois-ban telepszik le mint orvos és birkatenyésztő. Gyerekkora óta megszállottja az amerikai indiánoknak, nem is nyugszik, amíg rá nem talál a szauk törzs utolsó, életben maradt képviselőire, akik elnevezik Fehér Sámánnak, és egyszer s mindenkorra megváltoztatják életét.
Rob J. legnagyobb tragédiája fiának, Robert Jefferson Colenak, azaz Sámánnak süketsége. Sámán élete nem könnyű. Először meg kell tanulnia beszélni, hogy megállja helyét a hallók világában, aztán meg kell küzdenie egy olyan társadalom előítéleteivel, ahol a fizikai másság nagyon is számottevő tényező. Mire Sámánt befogadják, s belőle is nagyszerű orvos válik, a Cole család, akárcsak a legtöbb amerikai, belekeveredik Észak és Dél konfliktusába.
Ez a nagylélegzetű családregény egy alakuló nemzet mindennapjainak állít hiteles emléket. Hol gyöngéd, hol hátborzongató az a leírás, amit a két Cole doktorról kapunk, az asszonyokról, akiket szerettek, a brutális gyilkosságokról, a hozzá nem értés sötét századaiból végre kiemelkedő orvostudományról és azokról a szenvedélyes emberekről, akik komoly áldozatokra is hajlandók, hogy őszinte hitük diadalra jusson.
Noah Gordon ezért a regényéért - amely eddig tizenöt nyelven jelent meg, bestseller volt Spanyolországban, Olaszországban, és csak Németországban kétmillió példány kelt el belőle - megkapta az Amerikai Történész Társaság James Fenimore Cooper-díját, valamint a német Bertelsmann Könyvklub "Az év írója" díját.

Nagy szerelmem története

(2009-12-13 22:34:46)

Helen Fieldinget az olvasóközönség elsősorban a Bridget Jones naplója című könyv, és film kapcsán ismerhette meg.

Ilyen Bridget-es előzmények után vettem meg magamnak a Nagy szerelmem története című kötetet.

Nagyon tetszett, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek!

"Rosie Richardson egyévi "se vele, se nélküle" szerelem után alig tud elszökni dühös vőlegényjelöltje elől. Nyugalmat keresve, értelmes életre vágyva a nincstelenségbe csöppen - egy menekülttábort vezet Afrikában. Ám itt is utoléri a végzet: a szomszéd országban éhínség tör ki, tízezrek indulnak meg a tábora felé, a segélyszállító hajó pedig nincs sehol. Mi mást tehetne, vissza kell térnie Londonba, hogy szeretője gazdag és közismert barátait rábeszélje: adakozzanak a nemes ügy érdekében. Csakhogy a Hírességek Klubjának minden szabályát felrúgó, világmegváltó Rosie elől hanyatt-homlok menekülnek a sztárok" Sikerül-e élelmet szereznie az éhezőknek - meg új szerelmet találnia önmagának -, és milyen áron? A számtalan olvasó, aki megkedvelte Bridget Jonest, Rosie Richardsont is meg fogja kedvelni. Nem is szólva az apró, ám hálás szerepekben feltűnő angol színészkirályokról"

www.bookline.hu

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás