Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Karácsony után...

Na kezdjük újra...

Kerekítettem Nektek egy jó kis bejegyzést, erre negyedszer írom újra, mert a blogger eltűnteti. Én még ilyet nem értem, hogy lementem, erre eltűnik az iromány...mérges vagyok...

Szóval arról kezdtem el regélni Nektek, hogy eljött ez is, véget ért a 2014. évi karácsony. Számomra ez az év legszebb ünnepe, még akkor is, ha nagy, fájdalmas és komoly veszteségekkel zártam az évet.

Nagyon szép volt az ünnep, bár sok mindent  nem tudtam megoldani úgy, ahogyan azt szerettem volna, de mégis szép volt, mert amennyien tudtunk, annyian együtt voltunk, igaz nem egyszerre. Még vár ránk egy látogatás nagynénimnél, régóta nem voltam nála, úgyhogy már várom, illetve még szeretnék elmenni egy kedves barátomékhoz is. Jelenleg azonban itthon ülünk, és a pattogó tűz mellett írok, olvasok, takarítom a karácsony romjait. :-) Itthon vagyunk mert kell egy kis pihenő, ráadásul akkora hó van, hogy lehet, ha így megy tovább, reggelre nem tudunk kimenni a házból. Bár van mit enni, van miből főzni, és minden karnyújtásnyira van, úgyhogy hatalmas tragédia mégsem történne.

Lefotóznám a havat Nektek, de most nagyon hideg van, had ne menjek ki. :-) Inkább megmutatom a karácsonyfánkat. Bár sok nem látszik belőle...:-)

Íme:

Remélem, hogy mindent megkaptatok, amit csak szerettetek volna ajándékba. Én idén két kötetet kaptam, az egyik Sándor Anikótól a Magyar Camino - A magad útján című könyv, amit a testvéreméktől kaptam, a másik igazi ajándék volt, Sara Rattaro - Tökéletlen szerelem című műve, amit a keresztlányomtól kaptam. Erre nem számítottam, és nagyon örültem neki. Hamarosan neki is látok, azonban most A.O. Esther - Megbocsátás című könyvét fejezem be hamarosan, majd pedig Sylvia River - Reményhajsza III. könyvébe mélyedek bele komolyabban. Ezt úgy értem, hogy bár már elkezdtem, szeretném úgy olvasni, hogy csak kizárólag rá kelljen figyelnem. Magyarán az lesz az egyik újévi fogadalmam, hogy nem olvasok párhuzamosan egy csomó könyvet...:-)

Azt még elárulhatom, hogy nem maradok jövőre sem olvasnivaló nélkül, hiszen több száz kötettel gyarapodott a magánkönyvtáram a nem régen történt sajnálatos események miatt. Emellett azonban kaptam a drága férjuramtól egy komolyabb összegű vásárlási utalványt, mely segítségével egyelőre 8 könyvet meg is rendeltem a Lira könyváruházból könyvesbolti átvétellel. Nagyon jó volna, ha még az óévben értük tudnék menni....-) Hát, reméljük a legjobbakat.

Ti? Kaptatok könyveket? Adtatok könyveket? Meséljetek, kíváncsi vagyok Rátok!

Szép estét!

Karácsonyi ajánló tőlem Nektek...

Napok óta szeretnék egy amolyan karácsonyi kívánságlistás postot írni, de valahogy sosem jött össze, mert nagy karácsonyi fennforgás van a munkahelyemen, ráadásul apukám és a mamám halála miatt azon is dolgozom, hogy legalább olyan szép karácsonyunk legyen, mint azelőtt. Legalábbis külsőleg, mert belül sosem lesz már olyan, mint régen...

Szóval írogattam magamnak egy listát jó ideje. Már nem minden tétel szerepelne a ma készülő listámon azon egyszerű oknál fogva, hogy vásároltam belőle.

Tehát:

Az első a sorban Sándor Anikó – Én igen nagy vétkem című könyve. Nagy előrelátásomban megadtam ennek a könyvnek a címét a testvéremnek és a sógornőmnek, hogy ha gondban lennének a karácsonyi ajándékommal akkor ez lehetne egy tuti tipp tőlem. :-) Nagyon szeretem Sándor Anikó írásait, és ezen a köteten illetve a Magyar Caminon kívül minden könyve megvan a magánkönyvtáramban.


A listám élén normális esetben szerepelne Leiner Laura Bexi sorozatának első kötete a Késtél is. Ám nem szerepel rajta, mert már megvásároltam magamnak. Nem bírtam várni karácsonyig. Sőt, el is olvastam, és nagyon tetszett. Majd hamarosan írok is róla.

Akad olyan könyv is a listán, amire már nem emlékszem hol bukkantam rá, hol tetszett meg. Talán egy női magazinban olvastam róla? Lehet. Mindenesetre ez Abby Clements – Vivien Mennyei Falatozója című kötete. Valamiért megfogott, és elhatároztam, hogy mindenképpen el akarom olvasni.

Fábián Janka Koszorúfonata szintén a képzeletbeli kívánságlistámon van, ami nem is csoda, hiszen minden könyvét eddig olvastam, és mindet nagyon szerettem. Nem is kérdés, hogy ha karácsonyra nem lesz belőle ajándék, akkor az új évben megajándékozom én magam vele.

Mivel nagy Tahita rajongó vagyok…tudjátok, a Folyó istene c. könyvből, így egyértelmű, hogy szeretném Wilbour Smith sorozatából az újdonságot is, amely A sivatag istene címet viseli. Biztos vagyok abban, hogy úgy fog tetszeni, mint a többi kötet.

Ha valaki meg akarna ajándékozni, és Jennifer L. Armentrout Opál című könyvével a kezében közelítene a karácsonyfámhoz, hát nem hajtanám el…:-) Már egy ideje elolvasnám ezt a könyvet, de sajnos a könyvtárból sem tudom megszerezni egyelőre.

Ami könyv, sőt két könyv még nagyon tetszik az Libor Mária két szakácskönyve. Biztosan ismeritek Libor Máriát. Azt mondjátok nem? Dehogynem! Hiszen ő Limara és neki van a péksége…így már biztos ismeritek. Szóval két kötete jelent meg, és én még egyiket sem birtoklom. Az egyik az első könyv a Limara Péksége – Házi pékek alapkönyve, a másik pedig Limara praktikái: Fonom. Finom. Mindkettő szuper könyvnek tűnik, bár elég borsos az áruk. A kettő együtt van 10.000 forint.

Hátra van még két kötet, amiket igazából nem akartam utolsónak hagyni, de így alakult. Két írónő is létezik az én könyvuniverzumomban, akiket nagyon de nagyon szeretek, és mit ad Isten, mindketten magyarok. (Ja, hogy Sándor Anikó és Fábián Janka is azok…tényleg. És Libor Mária is...meg Leiner Laura is... Ma inkább csak magyar szerzőkkel foglalkoztam úgy tűnik... Hm…érdekes.) Az egyikük könyveiről sokat írtam, mindegyiket olvastam, mindegyik megvan, és mindegyik mosolyt csal az arcomra, vagy könnyet a szemembe. Most nem másról beszélek, mint A.O. Estherről természetesen. Ennek a mostani apropója pedig az, hogy már lehet kapni a Gombnyomásra trilógia második kötetét, amely reményeim szerint ugyanolyan fantasztikus, mint az előző kötet, és az angyalos sorozata. Érdemes Estherbe :-) illetve a könyveibe befektetni.


És tényleg végül de abszolút nem utolsó sorban jöjjön az én személyes kedvenceim közül az egyik, méghozzá Sylvia River. Ha esetleg nem ismernétek Őt, elmondom, hogy a Reményhajsza sorozat fűződik a nevéhez, amelyben szerelem, krimi, zene, sztárok, hétköznapi életek és még megannyi más keveréke adja meg azt az összhangot, ami Sylvia sajátja az ő általa alkotott világban. Imádom, ahogy ír, lebilincsel és végre valahára úgy tűnik megjelenik még karácsony előtt a Reményhajsza sorozat 3. kötete. Az első két részről itt és itt írtam már. Olvassátok el a postokat, és őszintén remélem, hogy kedvet kaptok a könyvekhez is, amelyek olvasása után, vagy azzal egyidőben kötelező lesz a legújabb kiadványt is megszerezni. :-)


Ennyit most a listáról…nektek van kívánságlistátok könyveket illetően???

Szép napot!

Debbie Macomber - Szent karácsony éjjel

Mondhatjátok, hogy nem vagyok észnél meg ilyesmi, hogy karácsonyi könyvet olvastam...de így van. Imádom a karácsonyt, és minden év december 27-én már várom a következő év karácsonyát. Épp emiatt a karácsony-rajongásom miatt nem is zavar különösképpen, ha az év bármelyik szakában a témáról olvashatok.

Nem mondhatnám,  hogy Debbie Macomber nagy karácsonyi könyv író lenne, de mégis van pár ilyen kötete, melyeket szép lassan elolvasgatok...tudjátok, csak azért, hogy ráhangolódjak az ünnepre. :-)

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én szeretem Macomber asszonyság köteteit. Szerelmesek, romantikusak és végtelenül meseszerűek. Legalábbis számomra. Ezen kívül pedig nagyon könnyen és gyorsan olvashatóak, így mindig kapható vagyok egy-egy DM könyv elolvasására.

Jó pár hónapja a könyvtárban felfedeztem az írónő köteteit egy hosszú-hosszú sorban, és akkor megfogadtam magamnak, hogy szépen elolvasom az összes könyvet. :-) Most is kikölcsönöztem két példányt, s az egyik a Szent karácsony éjjel lett.

Nagyon hamar végeztem vele, és kellemesen eltöltöttem az időt az olvasás közben.

Ez a könyv két történetet tartalmaz, mindkettőben felbukkannak már megismert szereplők az előző kötetekből. Persze aki még nem olvasott Debbiet, annak nem lesz ismerős sem Cédrusliget, sem pedig Manningék, de ez nem jelent semmit. Az írónő stílusa olyan, hogy pillanatok alatt megismerteti velünk a szereplőket, és máris úgy érezzük, mintha mi is a sztori helyszínén élnénk.

Ahogy már említettem, két történetet tartalmaz a könyv.


Az első rész egy klasszikus karácsonyi sztori.

Mary Jo beleszeret egy nála vagy 20 évvel idősebb férfiba, és váratlanul teherbe esik, a fickó azonban eltűnik, bár úgy tűnt, örül a gyermek érkezésének. A lány három bátyja nagyon dühös a történtek miatt, és kilenc hónapos terhesen egy kisebb vita után felkerekedik Cédrusligetbe, hogy megkeresse gyermeke apját, és beszéljen vele. A férfi persze átverte a lányt, így nem tartózkodik otthon, ám a kisvárosban mindenki ismeri a hírét...Mary Jo pedig egyedül van egy ismeretlen városban, amely gyönyörű karácsonyi hangulatot áraszt, és ahol hamar barátokra lel, akik segítségére bizony szüksége van...

A második történet egyik főszereplője Carrie, aki tinikorában "házasságközvetítőt játszott". Most már felnőtt, és új helyre költözik, ahol megismerkedik Mackenzie-vel, a 13 éves kislánnyal, aki Phillip nevű édesapjával él a szomszédban. A történelem megismétli önmagát, Mackenzie úgy, mint egykor Carrie, megpróbálkozik mindennel, csak, hogy édesapjának feleséget szerezzen. A jelölt persze nem más, mint Carrie...

Azt gondolom, hogy bár a karácsonyi hangulat végigvonul a történeteken, mégis érdemes az érdeklődőknek elolvasni ezt a kötetet, hiszen megmelengeti a lelkünket.

A könyv adatai:

Eredeti cím:  A Cedar Cove Christmas

Fordította:  Szabó Júlia

Kiadó: Harlequin Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2009

Oldalszám:  303 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 1595 ft

ISBN: 978-963-538-088-6

ISSN: 1789-2732

Forrás: kőszegi könyvtárból

Mostanában...

Nehéz időszakon vagyok túl, de a lényeg, hogy túl vagyok rajta. :-) Bár vannak még olyan dolgok az életünkben, amiket rendezni kell, de ami számomra most nagyon fontos volt, az megoldódott.

Leadtam ugyanis a szakdolgozatomat. El sem hiszitek, mekkora megkönnyebülés volt ez nekem. :-) Leadtam, és jelentem, nekem van/volt a legjobb konzulensem a világon. Borzasztóan sokat segített, és örök hálám Neki.

Mivel a szakdogát leadtam, így készülhetek a február 18-22-i államvizsgára. Na de ezelőtt még van néhány feladatom.

Például jövő szerdán két vizsgám lesz még, aztán január 14-én még egy betegség miatt elmaradt szigorlat is vár rám. De megoldom.

Viszont most már neki kell állnom a bloggal is törődni, ugyanis jelenleg pontosan 37 db könyv vár az íróasztalomon arra, hogy írjak róla, ezen kívül meg vagy ötven bejegyzésem van (valamelyik még a múlt évből is...), ami kézzel írottan megvan, de be kell gépelni, és nyilvánosságra hozni. Úgyhogy van mit tennem ez ügyben.

Megtörtént tegnap este az Álomgyár kiadóval közös játékom sorsolása. Még csak a Kiadó tudja, hogy ki a nyertes, amint visszajeleztek nekem arról, hogy a bizonyos nyertes hölgy/vagy úr teljesítette a Kiadó által támasztott "követelményeket", nyilvánosságra kerül a név...és még karácsony előtt megkapja a nyereményét az Álomgyárosok jóvoltából.

Hogy még milyen teendőim vannak?

Elmaradtam a karácsonyi díszítéssel. Még egy csomó minden hátra van ezügyben. 2011-ben ilyenkor már ragyogott a ház a fényektől. Most még csak félig ragyog. Vár rám a tanuláson kívül a takarítás, a sütés - főzés, bár a karácsonyi vacsora az öcséméknél lesz idén. Ez nekem nagyon nagy segítség. Aztán már dolgozom is, igaz még csak négy órában, de így is imádom amit csinálok, sokszor legszívesebben egész nap a munkahelyen lennék. Mivel a héten csak hétfőn voltam a suli miatt, így most bőven lesz a karácsony előtti héten pótolnivalóm.

Emellett még nem szabad elfelejtenem azt sem, hogy a Molyos megajándékozottamnak végre postára adjam a könyvet, amit vettem neki, illetve még a Könyvfalók karácsonyi ajándékozásnál is el kell küldenem a "húzottamnak" az apró karácsonyi meglepetést. :-)

Ezen kívül van még néhány rukkolás elmaradásom, amelyeket célba kell indítanom. :-) Itt is elnézést a késésért, ha olvasna netán valaki...

Az ajándékvásárlással elég jól állok, főleg, hogy családilag megbeszéltük, hogy főként csak a kicsi kap fizikálisan ajándékot, nekünk többieknek az együtt töltött idő lesz az ajándék.

Elmaradtam még az októberi és a novemberi zárással, ezeket is pótolni szeretném a hétvégén, és jönnék terv szerint minimum hat blogbejegyzéssel. Remélem mindent meg tudok valósítani a hétvégi tervből, úgyhogy várlak vissza Benneteket, és jó készülődést kívánok így Advent harmadik hétvégéjén.

Forrás

Advent kezdődött

Andiamo ismét csinált egy klassz kis kihívást a Molyon. http://moly.hu/kihivasok/karacsonyvaras-moly-modra Ez a program nem olvasásról szól, hanem szövegelésről. Naná, hogy itt a helyem! :-)

Karácsonyig bejegyzéseknek kellene születniük az ünnepkörhöz kapcsolódó könyvekről, versekről, hangulatokról.

Advent első hétvégéje után a rám legjellemzőbb karácsonyi édesség kapcsán akartam írni, mikor rájöttem, hogy ennek bizony semmi köze nincs a könyvekhez, és az olvasáshoz, így úgy döntöttem, hogy ezt a témát ebben a postban nem feszegetem, hanem inkább egy más alkalommal, nem a kihívás keretei között teszem.

Szóval karácsony közeledik. Számomra az év legkedvesebb időszaka, a kedvenc ünnepem, s imádom. Szeretek adni, kapni sem rossz dolog, mint tudjuk, főleg könyveket. :-)

Életem eddigi 31 karácsonya alatt nem kevés könyvet kaptam, és adtam, így ha egy kicsit belegondolok, rögtön eszembe jutnak az emlékek.

Fontos emlékem pl. egy fotó, ahol az édesanyám ölében ülök, egy éves és 4 hónapos vagyok. A karácsonyfa alatt készült a fotó a 80-as évek elején. Természetesen könyvet olvasunk, egy kemény táblásat, s a képen egy boldogan mosolygó és molyolgó kicsi Félcsi ül, kezében egy habkarikában. Ez azóta is nagyon sokszor előfordul. Lásd később a habkarikás írásomat. :-))

Sajnos a képen nem látszik, milyen könyv az, csak a gyermekkor ártatlan boldogsága...Megmutatni most nem tudom, de ha sikerül bescannelnem, megteszem.

Gyermekkori karácsonyokkor minden alkalommal könyvek tömkelegét kaptam, ahogy a testvérem is, ő mégsem lett könyvimádó. Ki tudja mért. Viszont egyik évben megkapta Marék Veronika: Kipp Kopp karácsonyát. Egyszerűen imádta, annyit forgatta kiskorában, hogy gyakorlatilag szétesett.


Mikor már nagylány voltam, ő meg nagyfiú, megleptem egy Kipp Koppos könyvvel, hogy emlékezzen a régi szép időkre. Nagyon tetszett neki a meglepetés. Mivel a karácsonyos könyve már megvolt, és nem akartam egy újabb kiadással tetézni nem létező könyvgyűjteményét (amelyek már az én birtokomban vannak, mondván, én jobban vigyázok rájuk. :-) ), így a Kipp Kopp a hóban c. mesekönyvet vettem neki. :-)


Az unokaöcsém viszont nagy könyvrajongó volt, így az egész család karácsonykor mindig a Mi Micsoda sorozat egy-egy újabb kötetével lepte meg őt, és mindig nagyon boldog volt ettől. Keresztlányomnak és unokaöcsémnek is gyakran vettünk könyveket, annak idején azt hiszem boldogok voltak velük, most már nem annyira olvasósak nagy bánatomra. Bár a legény Geronimo Silton rajongó, a leányt nagyon kell kapacitálni egy-egy kötet elolvasására. (Viszont jelezte, hogy a néhány napja kölcsönadott Twilight világa hitelesen, színesen könyvet kivégezte, nagy örömömre. Legalább valamit olvasott. :D)


Emlékezetes számomra még egy könyves karácsony. Édesanyám tudta, hogy imádom az Elfújta a szelet filmen, és gondolta, hogy megveszi nekem könyv formátumban is Margaret Mitchell örökérvényű klasszikusát. De az akkori barátom is így gondolkodott, így két Mitchell könyvet kaptam. Vagyis négyet, mert Balutól az Európa Kiadósat, míg anyumtól egy régebbi kiadást, ami három kötetben mesélte el Scarlett O'Hara történetét. Imádtam őket az ajándékért. Ők alapozták meg a gyűjteményemet, amit azóta is lelkesesn bővítek. Gyűjtöm az Elfújta a szél kiadásokat. :-))


Mióta felnőtt vagyok, azóta is kapok könyvet karácsonyra, de általában az ajándékozónak adok egy listát, és azzal indul a vadászatra, mert sokszor előfordult, hogy a könyvtáramban már meglévő könyvvel lepett meg valaki. Így most ez a módszer bevált, követjük is lelkesen. Remélem így lesz ezen a karácsonyon is.

Íme egy kis adventi hangulat, hogy ne csak a könyveket lássátok, ha már advent van. :-)

A várakozás idejére kellemes időtöltést kívánok mindenkinek!

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás