Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Kelly Kiadó akciói

Mivel jön a karácsony, egyre inkább szorít bennünket az idő, hogy megfelelő ajándékot találjunk szeretteinknek, úgy gondoltam, hogy amikor csak tudok, itt a blogon is megosztom Veletek, ha találok valami kihagyhatatlan akciót könyvfronton. Mert nem titok, hogy számomra a könyv mindig nagyon jó ajándék. Akkor is, ha én kapom, de imádom adni is.

Jöjjön most a Kelly Kiadó ajánlata.

A részleteket megtaláljátok a Kiadó honlapján ide kattintva.

Egyébként a lényeg, ami miatt kihagyhatatlan a dolog, hogy 800!!! azaz nyolcszáz forintért juthattok hozzá nagyon jó kis olvasmányokhoz. Igaz, az akciós kötetek nem a legfrissebb megjelenésekből valók, de ez abszolút nem von le az érdemükből.

Érdemes keresgélni az oldalon!

Én például tuti beszerezem az alábbi két kiadványt:

- Sergio Espozito - Bor, szenvedély, Itália

- Danielle Trussoni - Angelopolis - Angyalok városa

Karácsonyváró akciók

Mostanában több és egyre több hírlevelet kapok. Meg persze "rendes" levelet is, hogy hol vagyok már...

A "rendes" levelekről később, a hírlevelekről pedig most szeretnék szólni.

Jön a karácsony...ezt gondolom Ti is észrevettétek, hiszen december 1-je van, a gyermekem elkezdte használni az adventi-kalendáriumot is, tehát visszavonhatatlanul itt van hamarosan az év (számomra) legszebb ünnepe. Nagyon vártam már, nagy karácsony-fan vagyok, már gyerekkorom óta imádom ezt az időszakát az évnek. (Másfél éves koromban készült rólam egy kép. A karácsonyfa alatt ülök boldogan, ölemben egy könyv, kezemben pedig habkarika. Lehet, hogy már írtam erről, de ez a kettő dolog manapság is nagyon jellemző rám. :-))

Most indul be az ajándékvadászati idény is. Túl vagyunk a "fekete-pénteken" is, ezzel kapcsolatban tudnék mit mesélni egy hazai webáruházról, ahol sajnos költöttem...nem könyvre éppen, de nagy csalódás volt. Azt hiszem ez az "Amerikából importált" akciós nap számomra nem lesz várva-várt nap...Főleg, mert nincsenek annyira nagy kedvezmények, amiket ne lehetne kifogni máskor, másrészt pedig a csalódás miatt sem.

Mindenesetre összességében nagyon jól állok az ajándékok beszerzésével. Borzasztó évet zárok, október végén meghalt váratlanul és fiatalon az édesapám, öt napra rá a drága nagymamám, úgyhogy leterített bennünket a gyász. Alig egy hónapja történtek a dolgok, de most már rájöttem, hogy szinte alig lesz ember, akinek ajándékot adhatok. Pedig nagyon szeretek adni, és ez a két ember nagyon fontos volt számomra.

Azok a szeretteim, akikkel ajándékozunk egymásnak, már izgulhatnak, hogy mit kapnak. :-) Nem lennék én, ha nem lenne néhány könyv is a karácsonyfa alatt, és ennek a bejegyzésnek, és a jövendő testvérpostoknak is az lenne az értelme, hogy némi privát szféra után felhívjam a figyelmeteket a különböző üzletek, webáruházak könyvvel kapcsolatos akcióira, hogy megkönnyítsem az esetleges választást.

Tehát: mint mondtam, sok helyen jártam, sok infót beszereztem a különféle akciókról. Íme közülük néhány:

Az Alexandra könyváruház weboldalán még ma különleges, Mikulásnapi akció van, több mint 1000 féle gyermekkönyvet megkaphatunk akár 40%-kal olcsóbban. Érdemes benézni. (Bár mióta felénk a városban megszűnt az Alexandra könyvesbolt egészen leszoktam az innen való rendelésről, hiszen nem tudom az üzletben átvenni a köteteket. )

Hatalmas akció van a Kelly Kiadó háza táján is, hiszen mától december 20-áig minden könyvüket 800 forintért adják. Aki vadászik valamilyen Kelly-kötetre, az most csapjon le, hiszen szinte ingyen adják most a könyveket. Én már kinéztem magamnak Sergio Esposito - Bor, szenvedély, Itália, Bridget Asher - Provence-i szerelembalzsam címü könyveket, de szerintem még körülnézek...:-)

A Bookline oldala is jó lehet azoknak, akik szeretnének a webről rendelni könyveket, sőt most azt látom, hogy nagyon nyomják az e-book readereket. Pl. Pocketbook readert most 22.990 forintért is lehet vásárolni. Tanácsot sajnos nem tudok adni arról, hogy milyenek ezek az olvasók, nekem Amazonos Kindle 5-öm van, én imádom, annak ellenére, hogy továbbra is papírkönyv rajongó vagyok. Egyébként a Bookline-on ismét nagy Ulpius-ház akció van, kettőt fizet - hármat vihet akció pontosabban, mától december 31-ig, úgyhogy akit érdekel esetleg a lehetőség, most érdemes lecsapni rá. Itt van pl. Fábián Janka új könyve a Koszorúfonat, én ezt mindenképp szeretném megvenni magamnak. J.A. Redmerski - Az örökké határa c. kötet is jó lenne, és emellé még választhatnék valamit. :-) Szóval itt is körülnézek.

Ahogy telnek a napok, jövök még light-osabb bejegyzésekkel, talán így könnyebb visszatérni, és talán nem gondolkodom annyit a megváltoztathatatlan dolgokon.

Köszi, hogy olvastatok!

Forrás

P.C. Cast - Kristin Cast - Megkísértve

Most úgy érzem, hogy végérvényesen beköszöntött az ősz...Nagyon hideg van, legalábbis nálunk, garbóban ücsörgök a szobában, holott néhány nappal ezelőtt még a rövidgatya is meleg volt. Kicsi leánykám a hideg első napján elkapott valami jó kis náthát, úgyhogy ezzel küzdünk, meg még egy csomó mással is, ugyanis ahogy már sokszor említettem, rengeteg mindennel el vagyok maradva. Mindig. És már megint...Nem sorolnám, de hamarosan megyek a városba, s így meg kell írnom Nektek két blogbejegyzést...Igyekeznem kell, mert vár a könyvtár, amit nem halaszthatok a jövő hétre, mivel akkor meg a suli vár...Hú...össze kell kapnom magamam.

A múltkori könyvtárlátogatásom után elégedetten konstatáltam, hogy megszereztem Az éjszaka háza sorozat minden kötetét. Már csak el kellett olvasnom, ami nem váratott sokáig magára, főleg, mert mostanában az éjszakáimat megint csak olvasással töltöttem, és egy vagon könyv mondanivalóját magamévá tettem...

A kötet, amiről most szólnék, Az éjszaka háza hatodik része, a Megkísértve. Az első köteteket már régen olvastam, így rájuk nem annyira emlékszem, csak a frissen olvasott 4-5-6-7-re.


Ez a hatos kötet valahogy nehezen ment. Nehezen olvastam, sokszor félretettem, hogy mást bújjak inkább. Valahogy nem tudtam vele mit kezdeni. Most sem értem, mi történhetett, mert szeretem a Cast-ék munkásságát.

Az az egy biztosan tetszett nekem, hogy végre most az egyik kedvenc szereplőm, Stevie Rae nagyobb szerepet kapott, mint eddig. Bár eddig is mindig volt szó róla, történtek vele is izgalmas dolgok, meg hát ugye meghalt, vörös vámpírjelölt és vámpír lett belőle, de valahogy mégis a háttérbe szorult, pedig ő a vörösök főpapnője. Most viszont érdekes dologba bonyolódik.

Zoey Redbird, a híres neves vámpírjelölt megszabadította a világot Neferettől a gonosz vámpír főpapnőtől, és Kalonától, aki számára Zoey az A-ya volt. Azt hitte, hogy minden rendben lesz, ám mégsem így történt. Neferet vissza kíván vágni, s mindezt azzal tenné, hogy a nagy tanács, Nüx tanácsa elé áll, és maga mellé állítja a bölcs vámpírokat. Persze ezt Zoey-éknak meg kell akadályozniuk, hiszen ők tudják, hogy Neferet nem igazán azt szeretné, sőt akarja, amit a Tanács előtt előad majd.

Nem tudom, hogy tudjátok-e, de Kalonának vannak fiai. Csúnya, hatalmas, fekete madárszerű lények, akik tevőlegesen is részt vállalnak a két "világ" harcában. Mikor Kalona és a srácok elűzetnek (vagy meghalnak), egy fiú Tulsában marad. Rephraim. Ő nagyon súlyosan megsérült, és várja, hogy végre valaki bevégezze a sorsát. Ez a valaki lenne Stevie Rae...ám a lány másként dönt...titkai Rephraimmal együtt növekszenek, és sokat gondol arra, hogy végre már meg kellene osztani Zoey-val a dolgokat, hiszen a legjobb barátnők...De valahogy sosem tudja megoldani, nem viszi rá a lélek, hogy beszéljen. Persze Repharimot ápolja, gondoskodik róla, ki tudja miért...Mármint én sejtettem, gondolom Ti is, de a két egyén, SR és R nem is gondol arra, ami e cselekedet következménye lesz...

Zoeynak ebben a részben is persze több pasija van, úgy tűnik, ezt nem nagyon növi ki...minduntalan felbukkan Heath is, az emberpasija, ott van Stark a "nyílvesszős srác", és akkor még Ericről nem is beszéltünk, aki a legdögösebb friss vámpír közel s távol...

A könyv nagy meglepetéseket is tartogatott, méghozzá döbbenetes meglepiket, melyekről az utolsó oldalakon szerezhetünk tudomást, szóval azért volt értelme végig olvasni a kötetet, és mikor végeztem, alig vártam, hogy a következőt, a hetediket is kézbe vehessem.

Számomra ez volt a leggyengébb rész, de mindenképpen szükséges ahhoz ezt is elolvasni, hogy egészben lássátok a képet, úgyhogy olvasásra fel!

A könyv adatai:

Eredeti cím: Tempted

Fordította: Illés Róbert

Kiadó: Kelly kiadó

Kiadás éve: 2010

Oldalszám: 348 p

ISBN: 978-963-9943-12-4

Borító: puha, ragasztott (ami a rengeteg olvasó miatt kissé már szét volt esve)

Ára: 2980 ft

Forrás: könyvtárból

Jillian Lauren - A Szultán háremében

Ahogy néztem, megint elhanyagoltam az írást...legutóbb akkor írtam, mikor a múltkori nyereményjátékomban megnyerhető kötetről írtam.

Még azt sem osztottam meg a nagyérdeművel, azaz Veletek, hogy ki volt az a három személy, akik nyertek nálam.

Szóval ők már értesítve lettek, a Facebook-on is nyilvánosságra hoztam a neveiket, de most itt is megteszem pótlólag.

A nyertesek:

- PaAn

- Orbán Erzsébet

- Fekete Ágnes.

Gratulálok Nekik utólag is, és remélem örömüket lelik az olvasásban a továbbiakban is.

Na de térjünk csak rá a mostani témámra, azaz a könyvre, amit pár napja olvastam...Már régen böngésztem a Kelly kiadó honlapján, nem megyek "hozzájuk", mert mindig attól félek, hogy elszalad velem a ló, és rendelgetni kezdek, mivel olyan megnyerő akcióik vannak. Mindenesetre már régóta szemeztem Jillian Lauren könyvével, és most, legutóbbi könyvtári látogatásom során megtaláltam a kötetet a polcon, így jött is velem gyorsan haza. Bár több könyvet is olvastam már párhuzamosan, ebbe is belekezdtem, és gyorsan befejeztem. Most pedig gyorsan írok róla, mert szintén gyorsan vissza kell juttatnom a könyvtárba. :-)


Nem is tudom, hogy kezdjem...Annyira nagyon szerettem volna olvasni, olyan nagy reményekkel telve álltam neki ennek a kötetnek. Tudhattam volna, hogy ennek így nem lesz jó vége. És nem is lett. Kissé csalódottan fejeztem be az olvasást. Nem is tudom, mi volt a gondom a sztorival, de valahogy nem győzött meg. Valahogy másra számítottam, de azt ne kérdezze senki, hogy mire, mert valószínűleg erre a kérdésre nem fogok tudni választ adni.

A kötet egyébként egy lányról szól, aki, hogy úgy mondjam, a testéből él. Vannak párkapcsolatai is, de senki nem ér annyit, hogy feladja érte ezt az életet. Persze először csak táncolgat, majd egyre "mélyebbre" merül eme lét bugyraiba. Escort ügynökségnél is dolgozik, egész jól keres, de aztán kap egy lehetőséget arra, hogy Brunei Szultánságba utazzon, ahol a szultán öccsének társaságában szórakoztathatja a népet. Hamar rájön, hogy gyakorlatilag ez a munka nem is igazán a prostituáltságról szól, hanem inkább arról, hogy Robin (ahogy az uralkodó öccsét nevezik angolul) gyűjti maga köré a szép nőket, és minden este azzal bújik ágyba, akivel a kedve tartja, magyarul háremet tart fenn. A lányokat persze nagyon jól megfizetik, s nem mindegyik bánja azt, ha nem választják ki egy egy éjszakára, hiszen csupán az ottlét is nagyon jövedelmező. Viszont Jill, a főszereplőnk úgy érzi, hogy lehet valaki az uralkodó öccse mellett, s így megkezdődik a harc Robin kegyeiért. Először úgy tűnik, hogy Jill sínen van, az előző kedvenc parkolópályára lett állítva, ő pedig kimeríthetetlen hitelkerettel járhatja az áruházakat, és vehet meg mindent, amit csak megkíván...ám egyszer hopp, másszor kopp, ahogy azt mondani szokás...semmi sem tart örökké, és Jill is felébred Csipkerózsika-álmából végre. Rájön, hogy az élet nem az, amit ő Robin mellett megtapasztalhat...

Érdekes a könyv témája, már akartam is ilyesmit olvasni. De valahogy sok izgalom nem volt benne. Sokkal erőteljesebb könyvre vágytam volna...Nem bánom, hogy elolvastam, hiszen megszűnt bennem a vágyakozás arra, hogy megvásároljam. Megtette helyettem a könyvtár, és persze milyen jól tette. :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím: Some Girls

Kiadó: Kelly Kiadó

Fordította: Fazekas Edit

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2010

ISBN:978-963-9943-77-3

Borító: puhatáblás, ragasztott és számomra csodaszép :-)

Ár: 2980 ft

Forrás: könyvtár

Túlvilági lények a filmekben, könyvekben...és jön egy újabb is...a szukkubusz - part 2.

Tegnap elkezdtem írni eme maratoni bejegyzésemet, a vámpíroknál és a megfilmesítésnél tartottam...Ha itt folytatom az írományomat, rájövök, hogy eszembe kellett volna jutnia a nagy klasszikusnak, Bram Stoker Drakulájának, amit alig van ember, aki ne ismerne. Érdekes módon, az utóbbi években több helyen "könyvmentést" végeztem. (magyarul magamévá tettem a kidobásra szánt köteteket ismerősöknél) és szinte minden háztartásban megtalálható volt Drakula különféle kiadásokban.


A paranormális könyvekben, mint tudjuk nagy hangsúlyt kap a szex és a szerelem. Gondolom sokan ismeritek Ward Fekete tőr testvériség sorozatát, amely ennek a nagy klasszikusa, vagy beszélhetnénk itt Kresley Cole vagy Lara Adrian könyveiről is, de itt van Sherrylin Kenyon, vagy Christine Feehan is. Szóval elég bő a választék.


Atya világ!

Ahogy végiggondolom a dolgokat, biztos kihagytam egy csomó szerzőt és könyvet, hiszen egy időben a témában bizony nagy dömping volt.

Az imént felsoroltak elsősorban Ulpius-házas kiadványok voltak, a Twilight-ot és társait, pl. Alyson Noel Evermore és Claudia Gray Evernight sorozatát a Könyvmolyképző kiadónak köszönhetjük. Itt megemlíthetjük Maggie Stiefvater sorozatát is, melyben ugyan nem vámpírok, de farkasok bizony szerepelnek.


De itt van pl. a Kelly kiadós Az éjszaka háza sorozat, ami szintén a nagy kedvencemmé vált, és Kellyék elkezdtek nem csak vámpírokkal, de tündérekkel és angyalokkal is foglalkozni.


Aztán az Egmond kiadónak is vannak ilyen jellegű könyvei, mint pl. a Dark love sorozat, vagy a nefilimekkel foglalkozó könyvek, melyeket Asa Schwarz írt.


Természetesen ez a felsorolás korántsem teljes...sőt...de nem is töreketem erre, mert ha ezt tettem volna, akkor a párkapcsolatokról, házasságokról szóló családjogi témájú szakdolgozatomat lecserélhettem volna, és ennek a konzulensem nem nagyon örülne. :-)

Egy kiadót hagytam ki azonban, de ezt tudatosan tettem.

Az Agave Könyvekről van szó, akiknek apropóján született ez a bejegyzés-folyam.


Ugyanis ez a kiadó is mintegy specialistának tekinthető a paranormális irodalom terén, hiszen Magyarországon az ő nevükhöz fűződik Laurell K. Hamilton  két sorozata is, a híres hírhedt Anita Blake-ről szóló megahosszú gyűjtemény, illetve a csak kicsit rövidebb (még) Merry Gentry-s sori, mely kötetekben aztán tényleg mindenkivel találkozhatunk a természetfeletti világában.


Fontos szerző a kiadónál e tekintetben még Richelle Mead, aki a szememben hatalmasat "alakított" a Vámpírakadémia sorozatával. Imádtam, és nagyon de nagyon sajnálom, hogy vége lett...


De!

És itt jön a lényeg: a kiadótól és az írónőtől hamarosan érkezik egy új sorozat, amely unikumnak számít az országban megjelentetett paranormális irodalomban, mert ez a könyv a szukkubuszokról fog szólni.

Tudom, sokan nem ismeritek a lényeket, ezért a következő bejegyzésemben hamarosan róluk mesélek egy kicsit, hogy a könyv március végi megjelenésére tisztában láthassuk kikről is van szó tulajdonképpen...

Várlak vissza Benneteket!

Jane Austen naplója

Nagyon szeretem Austent, és eddig is igyekeztem elolvasni tőle és róla mindent, ami a kezem ügyébe került. Bár pénzem nem volt rá, nézegettem a Kelly Kiadó honlapján ezt a kötetet sokáig. (Nem mintha sokba került volna, mert nagyon jó akcióik vannak...Követendő példa!!!)

Már majdnem megvettem, mikor az erzsébeti könyvtárban rábukkantam teljesen véletlenül. Nagyon megörültem neki, nyomban ki is kölcsönöztem, de a költözésem miatt egy ideig a polcomon álldogált szegény.

Mivel utaztunk vissza az új lakásból a régibe, és vissza kellett vinnem a kölcsönzött köteteket a könyvtárba, eljött az ideje, hogy gyorsan elolvassam. Ment is a dolog, gyorsan kivégeztem, több okból is. Az első ok például az, hogy nem volt túl hosszú, a második, hogy érdekelt a téma, és így igyekeztem gyorsan a végére érni, a harmadik ok pedig, hogy nagyon tetszett. :-))

Amíg csak bírta leánykám a gyűrődést, addig neki olvastam fel, de amikor elaludt, úgy döntöttem, hogy elsőbbséget élvez Jane, és a az ő naplója, így hátra hagyva minden házimunkát, tényleg nagyon rövid idő alatt elolvastam.

Ahogy már írtam, nagyon tetszett. Különösen az, hogy keveredett benne a valóság a fikcióval. Mindig is szerettem az olyan történeteket, melyeknek van/volt egy kis valóság alapjuk. A stílus Jane-é volt, pedig az írónő csak az emlékiratait használta fel a kötethez, melyekre egy padláson lévő ládában bukkantak.

Austenről az a hír járta, hogy "vénkisasszonyként" halt meg, úgy, hogy a szerelmet még csak hírból sem ismerte. Ez a könyv, és az alapját szolgáltató naplófeljegyzések azonban másra engednek következtetni. Volt ugyanis egy bizonyos Mr. Ashford, aki megdobogtatta a mi Jane-ünk szívét. Hogy valójában így hívták-e? Nem tudni. Csak az írónő fantáziájának az eredménye e név? Mindez és még sok egyéb is kiderül a kötetből, ami kedves, könnyed, szórakoztatást nyújt minden Austen rajongónak. Szeretettel ajánlom.

Egyébként ami még megfogott a könyvben, az az volt, hogy az elején megtaláljuk Austen családfáját, Angliájáról egy térképet, életének kronológiáját, sőt idézeteket is összegyűjtrve más műveiből.

A borítója pedig egyszerű de nagyszerű. :-) A kedvenc borítóm mostanában. (Ugye mondtam, hogy tetszik a könyv...)

Kedves idézetem a könyv legelejéről:

"Nem tudom megmondani, miért érzek váratlan késztetést arra, hogy tollat és tintát ragadva beszéljek egy mélységesen személyes természetű kapcsolatról, amelyet korábban  sosem vallottam be. Talán az utóbbi időben ismételten rám támadó őrjítő kór, amely fortélyosan emlékeztet mulandóságomra, kényszerít, hogy valahogyan megörökítsem a történeteket, megakadályozandó, hogy emélkük eltűnjön memóriám süllyesztőjében, onnan pedig örök időkre a történelemből, elenyésszen, mint kísértet a homályban."

Íme egy kis ajánló a www.kellykiado.hu oldalról:

"Szép számú szóbeszéd kering egy titokzatos úriemberről, aki állítólag Jane életének szerelme volt. Talán most feltárul az igazság... Mi volt Jane Austen titka? Elegendő volt pusztán az istenáldotta tehetség, a sorstól ajándékul kapott rendkívüli érzék az iróniához, hogy a sokgyerekes angol vidéki lelkész vénkisasszony lányának sercegő lúdtolla alatt olyan fordulatos regények szülessenek, amelyek ma is világszerte a sikerlisták éllovasai, s amelyeket révült boldogsággal bámulunk, ha filmvászonra vagy éppen televíziós képernyőre kerülnek? Hogyan tudhatott egy nő - akinek alig volt módja valóságos élményeket gyűjteni - olyan életteli figurákat teremteni, akikre mindmáig úgy gondolunk, mint közeli ismerőseinkre? S főként: hogyan tudhatott akkora beleérzéssel írni a szerelemről, ahogyan tette, hiszen e téren végképp nem volt tapasztalata? Nos, az utóbbi kérdésre ad választ kitűnő regényében a sikeres amerikai író, Syrie James, aki felhasználja, hogy Jane Austen életrajzából hiányzik valami, ez életének egy olyan szakasza, amelynek minden dokumentumát gondosan eltüntették a családtagok. Ebben az időszakban az élet megajándékozza Austen kisasszonyt egy csodálatos, lobogóan szenvedélyes szerelemmel. Ennek hol vidám, hol fájdalmas, bonyodalmakban bővelkedő történetét hagyja az utókorra egyik bátyja padlásán, vén tengerészládába elrejtett, s a közelmúltban megtalált emlékirataiban Jane Austen. A tetőt javító munkások fedezték fel a kéziratokkal telepakolt ládát. Az alján valami oda nem illő lapult: aprócska bársonytokban egy finom mívű rubinköves aranygyűrű..."

Egy felejthetetlen év

Sarah Dessen kötetét a könyvtárból kölcsönöztem ki, de még régebben, májusban olvastam, csak nem került rá sor, hogy írjak róla.

A kötet a Kelly kiadó gondozásában jelent meg, és mint a kiadóra olyan jellemző, ismét sikerült egy szórakoztató, kedves alkotással előrukkolni.

A főszereplő két kislány. Azért kislányt mondok,mert még nagyon fiatalok. Régóta a legjobb barátnők. 17 évesek, mikor meghal egy srác a suliból, Michael, autóbaleset következtében...Ez sajnálatos tény, ám a halála után kiderül, hogy Scarlett terhes...mégpedig Michaeltől a halott fiútól. Scarlettnek így nagyon nagy szüksége van barátnője Haley támogatására, amit megkap ugyan, de Haley-nek is küzdenie kell tinédzserévei összetett problémáival. Barátságuk persze kiállja a legnehezebb próbákat is. Természetesen a könyv végén minden jóra fordul, és szinte követendőnek tartjuk a lányok viselkedését. Bár azért én nem örülnék, ha egyetlen kicsiny lányom 17 évesen terhesen jönne haza, de az is megoldható lenne. Elvégre fontos a családi háttér, de ez a könyv azt is megmutatja, mennyi sokat is jelent egy lány életében a legjobb barátnője.

Szeretettel ajánlom a kötetet mindenkinek!„ Scarlett – szólítottam a sötétben. Amikor felém fordult, láttam, hogy arcát könnyek áztatják. Egy percig nem is tudtam, mit tegyek. Újra eszembe jutott a tükre mellé tűzött fénykép, róla és Michaelről. Alig pár hete készült, a víz ragyogott, szikrázott mögöttük a napfényben. Eszembe jutott az is, mit tett ő, amikor én fakadtam sírva vagy milliószor, valahányszor a szívemen vagy büszkeségemen a legapróbb sebet ejtették. Odahajoltam hozzá, átkaroltam, és szorosan öleltem legjobb barátnőmet, megannyi szívességet törlesztve egyszerre…”

„Legjobb barát nélkül az élet csúf, szörnyű hely.”

www.kellykiado.hu

Férjek és hazugságok

A Kelly Kiadót nagyon szeretem. Sok szórakoztató könyvet jelentetnek meg, tele vannak akciókkal, és a kiszállítás is nagyon kedvező náluk.

Ennek ellenére Susy MCPhee könyvét nem vettem, hanem kölcsön kaptam egy barátnőmtől.

Hamar ki is olvastam, és nagyon tetszett.

A főszereplő két lány, akik nagyon jó barátok, ezen kívül a férjek is barátok. Gyerekek is tarkítják a társaságot.

Kiderül már a kötet legelején, hogy Alison, az egyik főszereplő lány rákos beteg, gyógyíthatatlan. Hozzá járkál be a kórházba Fran, a barátnője. Alison „kavarása” miatt Fran-nek majdnem tönkremegy a házassága, hiszen ráveszi a barátnőjét, hogy keressen a férjének új feleséget. Mondván, ő úgyis nem sokára meghal. Fran – bár ellene van a dolognak – elkezd keresni…nem hiába.

Rengeteg félreértés után úgy tűnik, a kötet vége viszonylag happy end lesz, de aztán beüt a tragédia, amire számíthattunk, bár az írónő elültette bennünk a reményt.

A kötet egyszerre vidám és szomorú, vicces és megható. Borzongató érzés volt olvasni, hogy egy haldokló nő mi mindent meg nem tesz a családjáért.

Meggyőz bennünket arról, hogy az igaz barátság, és az igazi, meghitt házassági kötelék felbonthatatlan. Szeretettel ajánlom mindenkinek.

Ajánló a www.kellykiado.hu weboldalról:

„A látszat csal. Ne higgy a szemednek akkor sem, ha a nappalidban a feleséged egy idegen férfi mellkasán zokogva áztatja csuromvizesre annak pólóját. Hiaba az egyértelmű helyzet, ez nem az, aminek látszik!
Akkor se higgy a szemednek, ha egy társkereső weboldalról imádott férjed mosolyog rád, elváltnak adja ki magát, tartós kapcsolatra vágyik és gyereket szeretne. Annak ellenére, hogy hat éves a kislányotok és azt hitted, hogy a ti vagytok a mintacsalád... Hát igen, a látszat néha csal, no de ekkorát?
Vannak emberek, akikért bármit megtennénk…
A harmincas éveiben járó Fran számára ebbe a legbelső körbe tartozik a lánya, a férje és a legjobb barátnője, Alison, aki halálos beteg. Alisonnak meg vannak számlálva a napjai, ám halála előtt még szeretné kiválasztani az "utódját", egy új feleséget a férjének, aki majd felneveli a lányait. Megkéri Frant, hogy segítsen neki ebben az abszurd vállalkozásban. Barátnőjének egyáltalán nem tetszik az ötlet, de képtelen visszautasítani egy igaz barát utolsó kívánságát, és bejelentkezik egy internetes társkereső honlapra.
Ezzel a lépéssel azonban a saját életét is fenekestül felforgatja, ugyanis rövid keresgélés után a következő hirdetésre bukkan:
"Harmincnyolc éves, száznyolcvanöt centi magas, sportos, vidám alaptermészetű családcentrikus, egyedülálló férfi vagyok. Szeretek utazni, sportolni, olvasni, szinházba, társaságba járni. Nincs gyermekem, de már vágyom rá, hogy körülöttem rohangáljanak egy nem túl távoli jövőben. Leendő partneremnek intelligens, vidám, gyermekszerető, utazást, bulizást kedvelő, csinos, szőke hosszú lábú 30-as nőt keresek. (Pókot szeretők kíméljenek!)"
A magát Facérnak nevező illető fényképe pedig a megszólalásig hasonlít férjére, Maxre...
Susy McPhee regénye az utóbbi évek egyik legígéretesebb debütálása. Egyszerre szellemes, megható és elgondolkodtató – igazi remekmű!”

A vad

P. C. Cast és Kristin Cast Éjszaka háza sorozatának következő, pontosabban 4. kötete nem rég akadt a kezebe. A címe A vad.

És nem csak a címe vad. A story is "vadul" jó, egyre jobb.

A kötet, mint mindig a Kelly kiadó gondozásában jelent meg, és aki most megrendeli, Éjszaka háza kitűzőt kaphat a készlet erejéig. :-)

Zoey Redbird, az akadémia főpapnő jelöltjének élete egyre jobban bonyolódik. A múlt részben még három pasija volt, most meg már nagyjából egy sincs. Hiszen Heath az emberpasija kilépett az életéből, vagyis Zoey dobta őt, a vámpírköltőt megölték, és Erik, a csodaszép vámpírfiú meglátta, ahogy Zoey szerelmes ölelésbe forr össze a költőjével, Lorennel. A barátai elfordulnak tőle, mert nem tudnak semmit. Nem tudják, hogy Neferet nem az a főpapnő, akit ismernek, nem tudják, hogy készül valamire. Zoey tudja, nem hiába tudja megídézni az összes elemet.

Barátsága, ha lehet erről beszélni ebben az esetben - egyre jobban elmélyül Aprodite-val, az első részben gonosz r...ként megismert lánnyal, akivel különös dolgok történnek. Egy ideig ő tudja megidézni a földet mint elemet Zoey meghalt, majd átváltozott barátnője Steve Ray helyett, egyszer csak azonban eltűnik a jele, és a földet már nem tudja többé megidézni. Újra ember lesz belőle, de az álmai és megérzései megmaradnak. Ezekkel ismét megmenti Redbird nagyi életét.

Közben Eric tanárként visszatér az Éjszaka házába, és Zoey mások előtti megalázásával önti ki érzelmeit. A kötet végén egyébként megtudjuk, hogy Eric még mindig szereti Zoey-t, de nem egyszerű dolog a megbocsátás...:-(

Steve Ray-el is történnek dolgok, a lányok rájönnek, hogy nem valamiféle gonosz lénnyé változott Steve Ray, hanem vörös vámpírrá. Aki ugyan vámpír, csak egy kicsit másabb mint az Éjszaka háza vámpírjai.

A gonosz pedig ismét lecsap.

Egyszerűen lehetetlen, hogy így végződik a könyv, ahogy végződik. Remeg a hasam, hogy hogyan és miként folytatódik, hogy mi lesz, hogy hogyan tovább... Ajánlom a kiadónak, hogy minél előbb juttassa el hozzám az újabb kötetet...:-)

Imádom ezt a sorozatot. :-)

A kötet rövid tartalma a www.kellykiado.hu oldal szerint:

"Zoey Redbird irigyelt kiválasztottból egyszerre kitaszítottá válik. Három pasijából egy meghalt, kettő pedig örökre meggyűlölte. Barátai hátat fordítottak neki, csak az emberré változott Aphroditében és a vörös vámpírrá lett Stevie Rae-ben bízhat. Az ő segítségük azonban kevés lesz Neferet ellen, aki hadat üzent az embereknek, és arra készül, hogy vérbe borítsa az egész világot. Zoey tudja, hogy ezt mindenáron meg kell akadályoznia, arról azonban fogalma sincs, hogyan. És amikor azt gondolja, hogy ennél rosszabb már nem jöhet, Aphroditének látomása támad, amelyből az derül ki, hogy egy ősi gonosz készül újra testet ölteni… "

A kötet borítója:

A boltkóros babát vár

Megígértem magamnak, hogy most, a vizsgaidőszak alatt és persze előtte nem fogok olvasni, de úgy tűnik, nagyon nem tudtam betartani az ígéretem. Sajnos vagy nem sajnos, de olvastam...

Egyik legkellemesebb kikapcsolódásom mostanában Sophie Kinsella Boltkóros sorozatából a legújabb kötet volt, mely A boltkóros babát vár címet viseli.

Könnyű, és vicces olvasmány, gyakorlatilag 2-3 óra alatt kivégeztem. Mármint a könyvet. :-) Nagyon tetszett, ahogy a többi kötet is. Becky most sem hazudtolta önmagát, mióta babát vár, ismét képtelenebbnél képtelenebb kalandokba keveredik, a sztárok nőgyógyászához akar járni, el is éri a célját, de kiderül, hogy a nő a férje fiatalkori barátnője, aki bizony újra el akarja csábítani a férjét...Becky magánnyomozót fogad, közben őrülten shoppingol, és végül persze megszületik a baba, aki a Minnie Brandon nevet kapja...Pedig szó volt a Birkinről és egyéb más márkanevekről is. :-)

Aki csak teheti olvassa el ezt a kötetet...

A kötet most rendkívüli akcióban kapható a kiadó honlapján. www.kellykiado.hu

Egy kis ajánló ugyaninnen:

"Becky mérhetetlenül boldog! London legujabb, legpuccosabb divatáruházában dolgozik, férjével Luke-kal álmaik házát keresgélik – talán a titkon áhított, faltól falig érő, cipők tárolására hivatott gardróbra is futja. S ha ez még nem lenne elég a boldogsághoz: ráadásul babát is várnak! Tulajdonképpen madarat lehetne fogatni vele – pláne, mióta kitapasztalta, hogy egy kis shoppingolás kiváló ellenszere a reggeli rosszulléteknek… Elvégre nem tétlenkedhet holmi émelygés miatt, mindennek tökéletesnek kell lennie? mire a kicsi megszületik! A belsőépítész tervezte babaszobától kezdve a legújabb trendet követő babakocsin át, egészen a legjobb szakember hírében álló szülésznőig. De amikor kiderül, hogy a híres-neves orvos történetesen Becky férjének okos, szexis exbarátnője, Becky tökéletesnek tűnő világa elkezd darabjaira töredezni. Nem elég, hogy az anyaságra való készülődés kihívások elé állítja, hogy mostantól kettő helyett is kell vásárolnia, még a férjéért is közelharcot kell vívnia a legjobb szülésznővel…
Új könyvének több mint nyolc millió eladott példányával Sophie Kinsellát méltán tarthatjuk az egyik legsikeresebb kortárs írónak. A Boltkóros naplójából már jól ismert és szeretnivaló, a vásárlásért végletekig rajongó hősnő, Becky Brandon – született Becky Bloomwood – legújabb, babavárós kalandjain nevethetünk, izgulhatunk, és az Olvasó olykor biztosan a könnyeivel fog küszködni."

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás