Régebben gyakran láttam Mary Kate és Ashley Olsen-es filmeket, és at egyikben Ashley emlegette Judy Blume-ot. Akkor keresgéltem tőle könyveket, de magyar nyelven nem találtam semmit, így feladtam.

Egyik nap viszont a könyvtárban, az ifjúsági részlegnél végül rábukkantam Blume egyik könyvére, s ennek nagyon megörültem.

Gondoltam, hogy egy tiniregény, és valóban nagyon is az, és most jöttem rá először, hogy én már mennyire öreg vagyok az ilyesmikhez. Lehet, hogy fura, de gyakran olvasok ifjúsági regényeket, valahogy mindig kikapcsolnak. Ahogy ez a könyv is, aranyos kis történet volt.

A főszereplője 3 barátnő. Az okos és csinos Rachel, a dundibb és átlagos Steph és Alison, aki keleti arcvonásokkal rendelkezik, örökbe fogadták a szülei, és anyukája egy híresség. A hármak bandájában Alison a legújabb tag, és valahogy Rachel nem fogadja el olyan könnyen. Ráadásul Stephanie szülei mintha a válóper szélére sodródtak volna, csakhogy a lány nem akarja ezt elmondani a barátnőinek. Kezdődnek az elhallgatások, és a bonyodalmak, de persze a könyv végére minden jóra fordul, ahogy azt már megszokhattuk. Egyébként a kötet a Cicero Könyvstúdió Tök jó könyvei között jelent meg, és 315 oldalon keresztül élhetjük át a 3 barátnő kalandjait.

A könyv adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2005

Fordította: Varsányi Anna

Sorozat: Tök jó könyvek

ISBN: 9635394993

Ár: 1890 ft

Oldalszám:200 p

Borító: puha, ragasztott

Forrás: könyvtár

"Rachel és Stephanie legjobb barátnők. Évek óta megosztják egymással minden titkukat, sülve-főve együtt vannak. Mikor Alison a környékre költözik, Stephanie vele is összebarátkozik, és reméli, hogy ezentúl hárman lesznek egy csapat. Hiszen egyre fontosabb dolgokat kell megvitatniuk: a felső tagozat csupa izgalmas kaland, nem is beszélve Jeremyről, aki a leghelyesebb srác az egész suliban… De Steph és Rachel barátsága valahogy már nem a régi. És újabban Stephanie családjában is gondok merülnek fel. Lehet, hogy Rachelnek igaza van, és tényleg ideje lenne felnőttesebben nézni a világot?"