Eddig még nem ismertem Lady Happy nevét...és Hegedűs Piroskáét sem...Nos, ez a két hölgy egy és ugyanaz a szerző, akinek a K.u.K. kiadónál jelent meg a Last Minute című regénye.

Én még ilyen könyvet nem olvastam eddig, így ideje volt, pedig azért előfordulnak romantikus történetek is a repertoáromban, de ez a történet valahogy mégis más volt.

Őszintén szólva nehezen vágtam bele az olvasásba, mert az írónő nevén kicsit meglepődtem, és ez a meglepettség nem igazán akart elmúlni. Lady Happy...ki hallott már ilyen álnevet? Furcsa volt, na...minden sértegetés nélkül mondom most azt, hogy ezt a nevet más területen talán jobban el tudnám képzelni. Persze aztán túltettem magam a dolgon, és belevágtam a kötetbe.

Egyébként közben megtudtam azt is, hogy kicsoda a rejtélyes írónő:

Hegedűs Piroska  a 90-es évek végéig dolgozott rendezőasszisztensként, szerkesztő-műsorvezetőként a Magyar Televíziónál. Az írás mellett festőművész, s első kötetének címe: Hírességek "meztelenül".

Nem vártam többet egy kellemes strandolvasmánynál, és ezt az elvárást teljesítette is az író.

Könnyen olvasható, pörgős történetet kapunk, egy Lili nevű főszereplővel ismerkedhetünk meg, és akit nem zavar a többször is előbukkanó Szex és New York Movie 2. feeling, az jól szórakozhat rajta.

Engem ez nem zavart, bár feltűnt...

A főhős Lili egy egészen jól menő festőművész. Hol szingli, hol nem, de igazán tartós kapcsolata nincsen. A harmincas évein már túl van, de csak dolgozik, bulizik, pörög, és szeretne kikapcsolódni. Minden vágya visszatérni Tunéziába, ahol már járt, de az épp aktuális pasija nem igazán lelkesedik az ötletért, így Lili egyedül is nekivág az útnak.

A nő persze csodaszép, tökéletes alakú, vagány, igazi álomnő, és ezt a tunéziai férfi lakosság is így gondolja természetesen.

A könyv valójában szerelmes történet, tehát fel is bukkan hamarosan Lili életében egy férfi...a művésznő szintén művész barátja, aki kicsit idősebb, de majdnem biztos abban, hogy a nőt meghódíthatja, és több lehet számára mint barát. Lili már-már hajlik is a dologra, mikor felbukkan valaki más...aki végre tényleg megdobogtatja hősnőnk szívét. A kapcsolat persze kivirágzik, ám nem olyan egyszerű a dolguk a szerelmeseknek, hiszen van, aki ellenük van, és bekövetkezik egy olyan esemény is, ami miatt Lilinek aggódnia kell a jövő miatt....

A történet vége természetesen happy end, nem véletlenül Lady Happy a könyv írónője.

Végezetül egy igencsak Szex és New York-os idézet a könyvből.

"A mobilomat éppen betuszkolom a táskám sarkába, mikor prüntyög, sms-kapásom van: Gratulálok! Most éppen a "40" a trendi. A szívedre hallgass, mert a szerelem az egyetlen márka, ami soha nem megy ki a divatból. Pussz: Kata.'

A könyv adatai:

Kiadó: K.u.K. kiadó

Kiadás éve: 2012

Borító: ragasztott, puhatáblás

ISBN: 978-963-9887-84-8

Ár: 2200 ft

Oldalszám: 232 p

Forrás: kiadótól