Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Lauren Oliver - Káosz

A múlt héten olyan jó kis listát írtam...Rory Gilmore elbújhatott volna mellettem, úgy beosztottam az időmet a kislányom, a tanulás, a szakdolgozat, a munka, a háztartás, a férjem és a blog között. Borzasztóan elégedett voltam magammal. Igyekeztem is betartani mindent, amit a listára írtam, de a blog volt sajnos az utolsó a sorban...Így a postokkal megint lemaradtam, de igyekszem...Ígérem!

Ma viszont nem gondoltam volna, hogy lesz mit mutatnom Nektek, mert 17 oldalt írtam ismét a szakdolgozatomhoz, úgyhogy eléggé produktív voltam azon a fronton.

Viszont drága barátnőm, Raritas megörvendeztetett egy e-mail-lel, illetve átküldött három blogbejegyzésre való anyagot legépelve, így most ismét Neki köszönhető, hogy írok. :-)

A mostani témám tehát a Káosz...

Megjelenéskor volt szerencsém elolvasni Lauren Oliver trilógiájának első kötetét a Delíriumot, illetve a Mielőtt elmegyek c. könyvét. Őszintén szólva alig vártam, hogy a Delírium folytatódjon, mert számomra egy förtelmes de igazán érdekes és izgalmas világban játszódik, az USA-ban, ahol mint tudjuk „nincs halálosabb kór a szerelemnél”.

Alig jutottam hozzá a könyvhöz délelőtt, aztán suli 4-ig. Utazás, miegymás, és persze már végeztem is vele. Tulajdonképpen nem volt annyira vastag, 342 oldal mindössze (Úgy emlékszem, a Delírium hosszabb volt, de nem biztos, viszont most nincs nálam, hogy megnézhessem. Közben megnéztem, az a kötet 406 oldalas volt), de nem ezért olvastam el gyorsan, hanem azért, mert nagyon tetszett a történet.

A Káosz kötetében újra találkozunk Lenaval, akit az előző részben nem kezeltek ki, sőt beleszeretett egy fiúba, Alexbe.

Sajnos menekülés közben Alex örökre elment, nem tudta tovább Lenat segíteni. A lány napokig haldoklott, majd rátalált egy csapat  „Veszett”, akik meggyógyították és tanítani kezdték az új életére, mely éhséget hoz, s veszélyes.

Lena, szívében gyászolja Alexet, de próbál beilleszkedni, miközben testileg és lelkileg is megerősödik. Kénytelen is erre, hisz a csapat sorban veszti el a tagjait a különféle veszélyes helyzetekben, betegségekben.

A történet egyik szála, az AKKOR Lena beilleszkedéséről és a szörnyű mindennapjairól szól.

Az ezzel párhuzamosan futó sztori a MOST.

A MOST-ban Lena küldetést teljesít, még mindig emlékezik, és szereti Alexet, ám belép valaki olyan az életébe, akire aztán tényleg nem számít.

A kötet vége megint csak úgy fejeződik be, hogy az ember alig várja, hogy ismét kezébe vegye az újabb könyvet.

Egy olyan befejezést kapunk, amire számíthattunk volna, de valahogy mégis meglepődtem a bekövetkeztén.

Szóval a könyv ismét zseniális lett, pörgős, izgalmas, torokszorító (én egyszer sírtam is, megsirattam KÉK-et a kislányt, aki meghalt a viszontagságos élet következtében). Jó volt olvasni, és ajánlom mindenkinek.

Egyébként még mindig tartom ama véleményemet, hogy én nem bírnék ilyen világban élni…borzasztó…

A könyv adatai:

Eredeti cím: Pandemonium

Fordította: Heinisch Mónika

Kiadó: Cicero könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

ISBN: 978-963-539-780-8

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2990 ft

Oldalszám: 342 p

Forrás: kiadótól

Lauren Oliver - Delírium

Alcím: Nincs halálosabb kór a szerelemnél...

Eddig még csak egyszer találkoztam Lauren Oliverrel, persze csak az irományairól beszélek, sajnos személyesen nem volt alkalmam vele konzultálni, pedig nagyon szívesen tenném.

Előző könyve, a Mielőtt elmegyek, ngyon tetszett, így reméltem, hogy a Delírium is hasonlóan jó élményeket tartogat majd.

Ez így is történt. Sőt. Ha mondhatom ezt, akkor kimondom: a Delírium még talán sokkal jobban tetszett, mint az első könyv.


Annyira különleges a szerző ötlete, hogy a szerelem a leghalálosabb kór, ami csak létezik...és milyen igaza van...:-) Fura volt az ötlet egy kicsit, főleg a könyv legelején volt nehezebb beleélni magamat ebbe a szemléletbe, de aztán már nem volt gondom a dologgal. A kötet végére egy komplett és teljes világgal állunk szembe, ahol teljesen más az élet...Lehetne ez valami másik dimenzió is...

Egy hiányérzetem volt csak a kötet befejeztekor, mégpedig az, hogy ez a könyv egy trilógia első része volt, és jelenleg még nem jelent meg a többi rész. :-) Nagyon szerettem volna folytatni a történetet.

Ezt a példányt a Cicero Könyvstúdió bocsátotta a rendelkezésemre, hálás köszönet érte, és örülök annak, hogy ott, és akkor Katalin ezt a könyvet ajánlotta és nyomta a kezembe. Tényleg örök hála...

Szóval Delírium...

Lena hétköznapi lány, bár nem a szüleivel él, mert ők már meghaltak. Nagynénje és annak családja nevelik őt, és már alig várja, hogy betöltse a 18. életévét, mikor megkezdődik a nagy "kaland", megkapja a Kúrát, kiválasztják számára a jövendőbeli férjét és élete végéig nyugodtan fog élni.

Mert könyvünk Amerikájában 61 évvel a most előtt betegségnek nyilvánították  a szerelmet, és 43 éve orvosságot is találtak rá. Ez a kúra, amivel mindenkit kikezelnek a szerelemből és annak mellékhatásaiból.

Mindenkit, kivéve azokat, akik meglépnek a rendszer elől, akik tiltakoznak, akik a fennálló rend és szokások ellen rendszeresen fellépnek.

Ők a Veszettek, akik a Vadonban élnek, tehát az ellenőrzött területeken kívül. Néha be-betörnek a számukra illegális helyekre, "megmutatják" magukat, bajt kavarnak, majd újra eltűnnek.

Lena és barátnője, a jobb anyagi körülmények között élő, örök lázadó Hana hamarosan végre megkapja a Kúrát, ám előtte rövid idővel megismerkednek egy fiúval Alex-szel, akinek személyében, és segítségével egy számukra ismeretlen világot fedeznek fel.

Ám feltartóztathatatlanul közeledik a Kúra időpontja, és Lena már semmiben sem biztos....

Jaj, szívem szerint még annyi mindent mesélnék Nektek erről a könyvről, de nem akarom szét spoilerezni a bejegyzésemet.

Igazából ez egy olyan könyv, amit mindenkinek magának kellene felfedeznie.

Hogy konkrétan mi is tetszett benne annyira? Mindent...az alapsztori, a szereplők, az egész jól kitalált világ. Annak ellenére, hogy természetesen ha én is szereplő lennék, valami főVeszett lennék...engem aztán nem kúrálhatnának ki. :-)

Külön különlegesség volt számomra az is, hogy a fejezetek mindig egy verssel, egy "példabeszéddel", egy játszótéri mondókával, stb. kezdődnek, melyek mind-mind maximálisan illeszkednek az Oliver által létrehozott valóságban.

Ízelítőül egy ilyen fejezetindító szöveget osztanék meg Veletek a 16. fejezet elejéről:

"A boldogtalanság béklyó, vagyis a boldogság szabadság.

Boldogságot csak a kúra révén nyerhetünk.

Ennélfogva csak a kúrán keresztül nyerhetünk szabadságot."

Fájni fog? Gyakori kérdések és válaszok a procedúrával kapcsolatban című könyvből,   9. kiadás, Amerikai Tudósok Szövetsége, az USA kormányának hivatalos röpirata."

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás