Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Larissa Ione - Csábítás

Mint láthatjátok (főleg azokra értem ezt, akik folyamatosan olvasnak), nagyon szereteágazó témákban olvasok folyamatosan. Van olyan időszak az életemben, hogy inkább ifjúsági regényeket olvasok a múltból, van úgy, hogy történelmi életrajzokat. Sok olyan kiadó van, akiknek az újdonságait nem bírnám kihagyni, de ha mégis ezt teszem, akkor előbb vagy utóbb azért csak elolvasom a kiadványt...így történt ez most is, amikor végre hozzájutottam Larissa Ione Daemonica sorozatának első kötetéhez, amire már régóta nagyon vágytam. Valahogy szemeztem a könyvvel, és mindig vissza-visszatértem hozzá az Egmont kiadó honlapján, így nem is csoda, ha végül az áhított darab eljutott hozzám. :-)

Előljáróban csak annyit mondanék, hogy nagyon tetszett.


Folyamatosan olvasok az Egmont-tól ilyen vagy olyan forrásból, magánkönyvtárból, és már sok olyan könyvhöz volt szerencsém, ami nagyon tetszett, de ez a kötet, a Csábítás valamiért jobban megfogott. Nem tudom igazán megmagyarázni a miértjét és a mikéntjét, de egyszerűen csak tetszett, és remélem mielőbb el tudom olvasni a következő - már megjelent - részt is.

Sok szerelmes regényt olvastam, sok kifejezetten erotikus jellegű kötet is került mostanság a kezembe és igazából a misztikus és fantasy könyvek sem kerültek el. Ebben a történetben minden benne van az imént felsoroltakból, de meglátásom szerint olyan mennyiségben, amely csak jót tesz a történettel.

Igazából a szerző amolyan démoni kórház sorozatot akart írni...meg is tette. Én pedig imádom az ilyesmit. Grace klinika, Vészhelyzet, Emily doktornő és társaik nagy "barátaim". Így nem is meglepő talán, ha ennyire tetszett ez a Larissa Ione kötet.

A történet főhőse Tayla egy őrzőlány, aki a gyilkolászásból él New Yorkban. Persze nem lenne az igazi a sztori, ha nem lenne a könyvben egy pasi is, ez pedig nem más, mintt Eidolon a démondoki. Természetesen hőseink élete hamar összefonódik, amikor egy utcai harc során a lány megsérül, és egy számára ismeretlen helyre kerül. A démonkórházba, ahol Eidolon az egyik főnök, aki azon kívül, hogy démon, nagyon jóképű, okos és igazából minden elmondható róla, ami egy nő érdeklődését felkelti. Csak hát tudjátok...egy gond van vele, amit már sokszor említettem, hogy DÉMON! :-)

Mindenesetre Tayla-nak fura erotikus álmai vannak a dokival kapcsolatban, amelyek hamarosan nem csak álmok lesznek. Persze először mindketten berzenkednek eme furcsa kapcsolat ellen, ráadásul a démondoki környezete is inkább megölné, megenné és ilyesmi a lányt. Mondjuk a vadász környezete sem különb. Úgy hiszik, hogy végre találtak egy olyan embert, aki "besúgóként" tud tevékenykedni, leleplezi a démonokat, és persze meg is öli őket. Csak éppen egyik csapat sem számol azzal, hogy Tayla nem igazán az, akinek látszik, és azzal sem, hogy a két főhős érzelmi életében is változások mutatkoznak...

Összességében elég egyszerű a történet, és mégis van benne valami. :-) Lehet, hogy az, hogy az ilyen jellegű sztorikat eddig vámpírokról és vérfarkasokról olvastam? Lehet...mindenesetre számomra nagyon kikapcsoló volt az a rövid idő, amit a Csábítás és azon belül a legkülönfélébb lények társaságában tölthettem. :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím: Pleasure Unbound

Fordította: Balogh Imre

Kiadó: Egmont Kiadó

Kiadás ideje: 2012

Kiadás helye: Budapest

Oldalszám: 440 p

ISBN: 978-963-343-206-8

Sorozat: Daemonica 1.

Ár: 3999 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Saskia Noort - Az ínyencklub

Mostanában egészen sok skandináv krimit olvastam, és tetszettek az ilyen jellegű könyvek, pedig sokáig nekem a krimi egyenlő volt csak és kizárólag Agatha Christie-vel. Most már nem jelenteném ki ezt ilyen egyértelműen. Megszerettem Jo Nesbo-t, Jussi Adler Olsen-t is.

Az ínyencklub írója személyében újabb (majdnem) skandináv írót ismerhettem meg, ezúttal egy hölgyet, Saskia Noort-ot, aki hollandiai. Tanulmányozni próbáltam a honlapját, a www.saskianoort.nl-t, de rá kellett jöjjöm, hogy nem értek hollandul.

A szerző...forrás: www. parool.nl


A kötettel egyébként a Könyvmolyképző Kiadó kínálatában találkozhatunk, azon belül is a Grand Selection, Fekete Macska Regénytár egy tagjaként üdvözölhetjük.

Ahogy már említettem, megszerettem ismét a krimiket, így miután sokat olvastam erről a kiadványról, nem féltem belevágni, s jól esett egy-két szerelmes regény után krimit is olvasni.

Sokan írták már előttem, hogy annyira látszik, hogy ha egy krimit nem férfi, hanem nő írja...nos, most valóban igazat adok az előttem szólóknak. Annyira más hangulata volt, mint mondjuk Jo Nesbo könyveinek. Más volt, nem tudom megmondani, hogy miben, de más...Ám ettől függetlenül nem volt rosszabb,mintha férfi írta volna. És még mielőtt jobban belebonyolódok ebbe a kijelentésbe, inkább hagyom is a témát. Egy biztos, tetszett a könyv, tetszett a hangulata, tetszettek a szereplők, és az is, hogy nagy meglepetésemre nem tudtam kitalálni, hogy ki lesz a rosszfiú avagy rosszlány a történet végén. Pedig mondhatom nektek, nagyon magabiztos voltam a könyv felénél már, biztosra vettem, hogy ezúttal végre tényleg nem tudott kifogni rajtam az író, és rájöttem a "gonosz" kilétére...Hát nem jött össze.

A kötet főhőse egy asszony, Karen, aki férjével kiköltözött Amszerdamból egy vidéki villanegyedbe, ahol nem voltak barátai. Majd egy napon megismerkedett más nőkkel, akikkel elkezdett összejárni, összebarátkozni, együtt ettek-ittak, megalapították az Ínyencklubot. Mint kiderült, mindnek a férje sokat dolgozik, és azt is megtudhatjuk, hogy minden férj valamiképpen kapcsolatban áll a gazdag üzletember Simonnal, az egyik nő férjével.

Egyszer csak tragédia történik, mely alapjaiban rázza meg a "klubtagokat". Meghal Evert, akiről kiderül, hogy pszichiátriai problémái voltak. Magára gyújtja a házat, s a felesége a két gyerekkel éppen hogy ki tud menekülni. Aztán nemsokára az a nő is eltűnik, akit Karen a legjobb barátjának tartott. Nem érti a dolgot, és önkéntes nyomozásba fog. Vagyis inkább csak nyomozgat, de ezzel nagyon felforgatja a társaság életét, s a csapat nem is nézi ezt jó szemmel...sőt.

Számomra megdöbbentő módon viszonyt is kezd Simonnal, aki egyre jobban belekeveredik az ügybe, egyre több kétes értékű információ kerül napvilágra a férfiről...

Az ínyencklub egy klassz, nőknek szóló krimi, és ajánlom is szeretettel minden nőtársamnak, aki egy kicsit ki akar szakadni a szerelmesregények világából. Kifejezetetten szórakoztató, izgalmas regényt olvashat az, aki a kezébe veszi a Könyvmolyképző kiadó kiadványát.


A kötet adatai:

Eredeti cím: De eetclub

Fordította: Csokonai Attila

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve: 2011

ISBN: 978-963-245-455-9

ISSN: 2060-4769

Oldalszám: 296 p

Borító: puha, ragasztott

Ár: 2999 Ft ám a Könyvmolyképző Kiadó weboldalán meg tudjátok rendelni már 2549 forintért!

Forrás: Kiadótól

Török András - Budapest könyv

Budapest könyv avagy Simplicissimus szerint a világ című kötettel való megismerkedésem után rájöttem, hogy milyen egy igazi útikönyv...

Hát ilyen, mint ez...

Nagyon szeretek utazgatni, már amikor van rá lehetőségem, és rengeteg útikönyvet elolvastam már...ám mindegyikből hiányzott valami...valami plussz, amit most megtaláltam Török András könyvében, és attól tartok, hogy ettől kezdve ez a kötet lesz a zsinórmérték, és ha a mércét nem üti meg az útikönyv, ami a kezembe kerül, már nem is fogom jónak érezni...


Gondolom kiérződik a szavaimból a rajongás...pedig fővárosunkért nem kifejezetten rajongok. Éltem ott, rácsodálkoztam a szépségeire, de jobb vidéken. :-) Viszont nagyon üdítő élmény volt olvasni ezt a könyvet, mert olyasféle helyekre is felhívta a figyelmemet, melyekről még sosem hallottam.

Imádtam, hogy séták is vannak benne, időre leosztva, mikor, hová menjünk, mennyi idő alatt érünk oda, hogy érdemes menni, busszal, lábbusszal, kocsival, szekérrel...stb.

Olyan sok plussz infót adott a kötet a fővárosról, hogy mostanában szoktam villogni velük ilyen-olyan társaságban. :-) Pl. Tudjátok-e, hogy mi a különbség a konflis és a fiáker között? :-) A válasz megtalálható a kötetben, de azért én is megosztom Veletek. :-)

Szóval:

"A konflis egylovas bérkocsi, a fiáker kétlovas, tehát előkelőbb volt."

Persze tudom én, hogy ez pl. nem kifejezetten Budapest - kvíz lehetne, de akkor is érdekes számomra, ahogy az összes többi infó, amelyet megtudhattam.

Képzeljétek el, ez a könyv még olyasféle adatokat is tartalmaz, hogy pl. hol mennyibe kerül egy reggeli kb. Nagyon tetszett. :-) Egy Budapestre utazó vidékinek ez olyan jól eshet, hiszen segít jól elkölteni a pénzét...

Olvashatunk a kötetben 33 olyan dologról is, ami miatt jó budapestinek lenni.  Élvezettel olvastam a felsorolást, melyből a kedvencem "A fogyasztó liliputiak ezreinek látványa a WestEnd bevásárlóközpont tetőkertjéből lenézve a központ belsejébe."

Egyszóval olyasmiket is olvashatunk e műben, melyeket hagyományos útikalauzokban aligha. Épp ezért tetszik olyan nagyon.

Olvasása közben nem csak művelődünk, hanem mosolygunk, nevetünk, tervezgetünk, és megfogadjuk, hogy legközelebb, ha arra járunk, mi mindent fogunk megnézni. Én legalábbis így tettem, és alig várom, hogy legyen arra időm, hogy a szerző által ajánlott sétákat végig mászkáljam, minden általa ajánlott, említett helyre betérjek, legyen szó az egykori Brammer szövetboltról, vagy akár a Láng Téka nevezetű könyvesboltról.

A legeslegkedvencebb részem - nem is én lennék, ha nem ez lenne - a könyvesboltokról szól. Konkétabban Török András felsorolja nekünk azon könyvesboltokat, melyeket mindenképpen érdemes megnézni, még ha nem is esnek útba. :-) Hát persze, hogy legközelebb ezt tervezem fő programnak Budapesten. :-)))

A könyv adatai:

Kiadó: Park Kiadó

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 540 p

ISBN: 978-963-530-976-4

Illusztráció: színes és fekete-fehér illusztrációk

Borító: füles, kartonált

Fogyasztói ár: 4500 Ft helyett most 20% kedvezménnyel, 3600 Ft-ért kapható, de szerintem a 4500-at is simán megéri! :-)

Ismertető a könyvről a kiadó oldaláról:

„Talán Szerb Antal gyönyörűséges könyve, a Budapesti kalauz Marslakók számára 1935-ös megjelenése óta nem jelent meg ennyire egyéni útikönyv a piacon.” Nicholas Parsons, Holmi, 2006

„Könyvedet remeknek és igen olvasmányosnak találtam, s a helyenként felbukkanó „fecsegés”, „belterj”, barátoknak bókolás nekem is kedves gyöngém, l. összes műveimet.”
Térey János szerzőhöz írott levele (írógéppel, az ékezetek kézzel javítva), 2000

Ez a könyv arra való, hogy átadja a szülővárosérzést minden nem budapesti magyarnak, éljenek Magyarország határain belül vagy kívül. Tárgya nem több és nem kevesebb, mint a város- és életszeretet. Budapestet egyszerre kezeli műtárgynak, jó barátnak, élettérnek, élvezeti cikknek, büszkélkedni- és szörnyülködnivalónak. Kedves olvasók, sose felejtsék: ez a város nem csak a budapestieké.

Török András 1986-ban kezdte írni Budapest: A Critical Guide című, sok nyelven, sok kiadást megért könyvét, amely hamar népszerű lett a budapestiek körében is. A kifejezetten magyaroknak szóló Nagy Budapest Könyv első kiadása 1998-ban jelent meg. A jelen, harmadik, teljesen átdolgozott kiadás az eddigieknél sokkal nagyobb figyelmet fordít a modern városra, az ezredforduló óta bekövetkezett építészeti, kulturális és társadalmi fejleményekre. Egyébiránt ez a könyv kollektív alkotás, a szerző az első két kiadás olvasóinak több száz észrevételét szívlelte meg. Az önét is várja, nyájas új olvasó."

Laurell K. Hamilton - Végzetes flört

Mikor megláttam az Agave Könyvek kiadó honlapján már hónapokkal ezelőtt, hogy megjelenik ez a könyv, nagyon feldobódtam, egy ideje vártam már az újabb Anita Blake történetet Hamilton tollából.

Viszont mikor kibontottam a könyvet a csomagjából, őszintén szólva kissé csalódott voltam, hiszen a kötet nagyon vékonyka volt, az én ízlésemnek meg különösen. (A vastag féltéglákat szeretem...:-)) 162 oldalon át követhetjük Anita legújabb kalandjait.


Persze, ha előzőleg utána néztem volna a dolgoknak, nem éreztem volna csalódást, hiszen megtudtam volna, hogy a könyv tulajdonképpen egy novella, és nem pedig egy "klasszikus" AB regény. Olyan, mint a Micah, melyet valami miatt nem adtak ki nálunk magyar nyelven.

Mindezeket félre téve hamarosan magam mögött hagytam a sztorit, és örültem, hogy megtettem, hiszen bármilyen rövidke is volt a történet, nekem nagyon tetszett.

Jó volt újra találkozni Anitával, és az is tetszett, hogy van olyan feladat, amit a rengeteg felajánlott pénz ellenére sem hajlanó elvégezni...Úgy látszik, azért van Anitában  erkölcsi érzék és tartás, annak ellenére, hogy pasijainak száma lassan a tucathoz közelít. Bizony elég kapós , s most is beszerez egy újabb srácot, akiből "táplálkozhat", hiszen amolyan szukkubusz a drága...Mármint Anita.

Az új férfiú természetesen alakváltó. Oroszlán, aki megérzete Anitában a tüzelő, pár nélküli nőstényt. Nickynek hívják. A kötet végére pedig már Anita hatása alá is kerül. Szüksége is lesz a lánynak a táplálkozásra, hiszen a könyv elején visszautasított megbízója más eszközökkel állítja Anitát a maga oldalára...ezek az eszközök pedig nem kifejezetten tisztességesek...így a lány kénytelen tenni a dolgát, amihez ő ért a legjobban a világon. Halottat kelt...


Annyit még megjegyeznék így a bejegyzésem végére, hogy Anita spanyolos, latinos típus. Sötét hajjal...A címoldalon mégis egy szőke lány van, valamint ott található még egy állat is vele...talán egy farkas? Passz...de nem tudom, hogy miért nem mondjuk egy oroszlán...? Mindenesetre az eredeti borítónál klasszisokkal jobb a magyar borító...

A könyv adatai:

Eredeti cím: Flirt

Fordította: Török Krisztina

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás ideje: 2012

Oldalszám: 162 p.

ISBN: 9786155049781

Fogyasztói ár: 2780 Ft

Forrás: Kiadótól

Fülszöveg:

"Amikor Anita Blake, a dögös vámpírvadász találkozik megbízójával, Tony Benningtonnal, még tele van együttérzéssel. Ugyanis a férfinak nemrég halt meg a felesége, és Anita feladata az lenne, hogy a nőt reanimálja. Vagyis felélessze halottaiból. Anita tud néhány dolgot életről és halálról, és tisztában van azzal is, mit jelent szeretni valakit. De azt is tudja, hogy amit ő nekromantaként fel tud ajánlani Tony Benningtonnak, az nem egészen az, amire a férfi vágyik. Mert az a teremtmény, akit Anita képes előhívni a néhai Mrs. Bennington sírjából, az nem a csodálatos Mrs. Bennington lesz. Sőt. Nagyon nagyon messze lesz a csodálatostól."


Candace Bushnell - Carrie naplója

Most, hogy végre kezd elmúlni a vizsgaidőszak gyötrelme, és itt a nyár, és lehetne olvasni, és minden jó lehetne, nekem még hátravan a legkeményebb, a pszichológia szigorlat. Nincs is ezzel baj, mert túl kell esni rajta, az nagyobb gond, hogy a kislányommal kórházba kerültünk sajnos, majd kijöttünk, de ott elkapott egy jó kis vírusos nyavaját, amit persze ma reggelre továbbadott nekem, aki még mindig nem heverte ki, hogy a kórházban egy széken kellett ücsörögnöm éjszakákon át, síró picúrral a kezemben...Na mindegy. Nem vagyok túl jó állapotban, pedig mindjárt itt a hétfő, a rémvizsga.

Bár minden percemet tanulással kellene töltenem, azért egy-egy blogbejegyzés kikapcsolódásként bele kell, hogy férjen a dolgokba.

Ezért választottam most Candace Bushnell - Carrie naplója című könyvét, hogy erről meséljek Nektek.


Nagy Szex és New York rajongó vagyok, ezt a legelején leszögezem, így természetesen sokáig vágyakoztam ez után a kötet után, ami a Gabo könyvkiadó gondozásában jelent meg 2010-ben. Kicsit fáziskésésben vagyok, hogy csak most olvastam, de annál nagyobb örömmel tettem.

A kötet főszereplője Carrie Bradshaw még tizenévesen. Furcsa volt látni, hogy annak idején a szerző kedvenc szinglinket, vagyis már Mrs. Biget milyennek képzelte.

Nagyon jó barátnői voltak, akik már mind túlestek a tűzkeresztségen, csak Carrie volt még szűz. Jól az orra alá dörgölték ezt mindig. A csajok tűzön, vízen, bulikon együtt voltak, de aztán mejelent Sebastian Kydd, aki a kisváros főmacsója, mindenki őt akarta, és senki nem gondolta volna, hogy neki Carrie kell. Még maga Carrie sem. Donna La Donna a főcsajszi a gimiben épp méltó párja lehetett volna Sebastiannak, de nem úgy alakult, s emiatt Carrie-nek fájhatott a feje. Felismertem a tizenéves lányban a sok sok tizenévest, és önmagamat is. Olyan szempontból, hogy mennyire naívan hisz a fiúnak, mennyire hagyja magát kábítani, mennyire bízik a világban, pedig nem kéne...De azt hiszem, hogy minden lánynak meg kell járnia a maga útját, hogy öntudatára ébredjen. Hiába is próbálnánk meg átadni nekik az élettapasztalatunkat a férfiakról...Na mindegy.

Szóval Sebastian elszórakozgat Carrie-nkel, de Carrie talán szerelmes is lesz a fiúba...aztán valahogy minden megváltozik, furcsa lesz,  ahogy C. egyik barátnőjei is kezd egyre furábban viselkedni, majd beüt a krach, és akkor bizony csak Donna LaDonna segíthet, és az ő nagymenő New Yorkban élő unokanővére Samantha Jones...

Tetszett ez a könyv, bár a szerző nagyon tinisre vette a figurát. Ennek ellenére jó volt olvasni, és persze látni azt is, hogy hogyan alakulgat Carrie öltözködési stílusa is. Ami hiányzott nagyon a könyvből, az Charlotte, Miranda és Samantha volt, de mint tudjuk ez egy "azelőtt" regény, úgyhogy nem panaszkodhatom erre. :-)

Összességében szórakoztató olvasmány volt, gyakorlatilag a pszichiátria (másik rém) vizsgám előtt egy nappal nem tudtam ellenállni, és gyorsan kiolvastam, és volt még időm mellette tanulni is. :-)

Új megjelenés a Pioneer Booksnál

A Pioneer Books közzétette a legújabb megjelenését, amit (ha még nem hallottatok volna róla) megosztok most Veletek is.
Én nagyon várom ezt az új könyvet, mert valahogy számomra különleges a téma. Hiszen nem olvashatunk minden nap sziámi-iker párról, nem igaz?

Íme, hogy mennyire és mi módon méltatták a világ számos pontján Lori Lansens A lányok című művét...

"Lori Lansens kanadai írónő feledhetetlen könyve, A LÁNYOK június 12-én jelenik meg. A fejük oldalán összenőtt sziámi ikrek története világszerte lenyűgözte az olvasókat és a kritikusokat is, akik egyaránt méltatták a nem mindennapi történetet és szereplőket, valamint a szerző érzékeny stílusát. Ugye, ti sem fogjátok kihagyni a regény?

„Megáll az ész… A Lányok az év legjobb könyve Kanadában, de lehet, hogy az egész világon… Gondolatébresztő, beleszakad az ember szíve… Hihetetlen.”
Now (Toronto)

"Hihetetlenül megható: vidám, szívszaggató és ironikus humorral átszőtt. Rose és Ruby hangja pedig azért kiált, hogy meghalljuk az emberségük csodálatosságát."
Vogue

"Nem fogják szánni a lányokat, hanem gazdagabbnak fogják magukat érezni, hogy beleláthattak a világukba."
Glamour

"Egy fantasztikus és néha szívszaggató olvasmány két független fiatal nőről."
Chicago Tribune

"Ez a könyv nem a helyzet groteszkségéről szól, hanem a szeretetről, hogy milyen valakihez kötve lenni, és milyen méltósággal, sőt örömmel elfogadni a helyzetet."
San Francisco Chronicle

„Ígérem, sosem fogják elfelejteni ezt a rendkívüli történetet. Szeretet, ragaszkodás, lojalitás, színtiszta emberség és még ennél is több – ezekből áll össze ez a kivételes regény. Lori Lansensnél megindítóan vegyül a tragédia a komédiával.”
Isabel Allende, írónő

„Bámulatos… A szöveg alatt óriási szív dobog, és sosem véti el az ütemet. A Lányok nem csak kiváló irodalmi teljesítmény, de egyszersmind nagyon élvezetes olvasmány is.”
Toronto Star

„Jelentős, megindító könyv… Annyira igaz, hogy teljesen olyan, mint két nagyon különleges egyéniség nagyon különleges önéletrajza.”
Edmonton Journal

„Rendkívüli könyv… Mesteri, kiválóan megírt duett... több dimenzióban számol be a lányok életéről.”
Time (Kanada)

„Lebilincselő olvasmány (én nem tudtam letenni, amíg a végére nem értem)… Lansens olyan csodálatosan, olyan részletgazdagon ír, hogy az ember hajlamos megfeledkezni róla, hogy nem igaz történetet olvas.”
National Post

„Arról ismerszik meg az író, hogy tud-e meggyőző elbeszélőt teremteni, és Lori Lansensnek ez nem is egyszer, de egyenesen kétszer sikerül sziámi ikrekről szóló jelentős regényében. A Lányok két káprázatos főszereplője minden szempontból együtt él, mégis nagyon is megvannak a saját elképzeléseik és vágyaik, és nagyon is másként tekintenek nehéz élethelyzetükre. Szerencsések vagyunk, akik egy ilyen érzékeny és kifinomult regényírót olvashatunk.”
Arthur Golden író

„A könyvbe mélyedve (és takaróba burkolózva) töltöttem az ünnepeket. Egyszerűen nem tudtam letenni. … A regényt olvasva az ember elképzelheti, milyen lenne, ha igazán, mélyen ismernénk egymást. Ugyanakkor arra is biztat, hogy fogadjuk el magunkat.”
Toronto Star

„Késő éjszakáig olvastam, és másnap nem mentek ki a fejemből a főszereplők.”
Quill & Quire

Mesteri történet, jobb ember lesz tőle, aki elolvassa.”
Metro (Toronto)

„Egy pillanatig sem hallgat az élet nehézségeiről, ám A Lányok a maga csendes módján mégis ünnepli azt. A családot, a barátokat és a közösséget mint az értelmes élet legfőbb értékeit mutatja fel.”
The Gazette (Montreal)

„Lansens megejtő tehetsége abban áll, hogy mélyen elkötelezett a tárgya iránt, és empatikus beleélése egyre csak mélyül, így vonva be az olvasót.”
The Globe and Mail

„Lansens visszatér… második, letehetetlen regényével, A Lányokkal.”
Owen Sound Sun Times

„Igencsak figyelemreméltó. … A regény legnagyobb teljesítménye, hogy úgy megtölti élettel a két különös szereplőt, hogy az olvasó már-már elfelejti, hogy nem valós eseményekről olvas.”
Booklist"

Az anyagot eredetiben is olvashatjátok a Pioneer Books oldalán ahonnan a fotó is származik.

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás