Most küldök Nektek szeretettel egy olyan bejegyzést, amit már jó régen megírtam, de nem alakult úgy, hogy begépeltem volna. Ám Raritas, az én drága vendég-blogger-titkárnőm volt olyan drága, hogy többek között ennek a begépelésénél is segédkezett. Konkrétan ő gépelte be. :-) Örök hálám Neki ezért. :-)

Mostanában ismét rákaptam a gyermeknevelésről szóló könyvek olvasására. Talán azért, mert lánykám bolondgomba szerű növekedése miatt újabb és újabb ismeretekre van szükségem. Pl. jelentem, most 12 fogacska van már a szájában, és harap, mint egy vámpír kisded. :-) (Zárójelben jegyzem meg, hogy az idő múlik, a lánykám október 4-én elmúlt két éves, és 16,5 fog leledzik a szájában, és leszokott a vámpírságról...annál többet hisztizik, és már bölcsis! :-))

Mónitól, exszomszédasszonyomtól kaptam kölcsön egy vagon könyvet, amit szép lassan próbálok feldolgozni.  Az Ő könyvtárából való a Dr. Carol Cooper által szerkesztett Johnson’s mamák és babák könyv is.

Ezt a nagyalakú, 287 számozott oldalt tartalmazó enciklopédikus kiadványt a Mérték kiadó jóvoltából lapozgathattam és olvashattam. 2004-ben jelent meg.

Gyönyörű, igényes kiadvány, szép fényes lapokkal, rengeteg fotóval és még több mondanivalóval a kisgyermek nevelés gyakorlatilag minden felmerülő kérdésével kapcsolatban a pozitív terhességi teszttől a pici 3 éves koráig. Olvashatunk a betegségekről, a védőoltásokról, a fejlődés menetéről, vagy akár a babamamákról is.

Nekem van egy másik könyvem, ami ennek a testvére lehet. Azt az Officina Nova kiadó adta ki, szerzője Elizabeth Fenwick, és a címe Johnson & Johnson Kismamák nagykönyve. Ez utóbbi 1994-es kiadás, tehát a különbség 10 év a két kötet között, no meg a képek. De gyakorlatilag mindkét könyvből nagyjából ugyanazt a tudást sajátíthatjuk el.

A kötet adatai

Oldalszám: 288 p

Kötés: cérnafűzött, kötött

ISBN: 9639519979

Kiadás éve: 2004

Kiadó: Mérték kiadó