Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Cynthia Hand - Angyalnyár

Kedveseim!

Rábukkantam egy régi-régi 2013-as postra, amit nem tettem publikussá. Fogalmam sincs, hogy még mit akartam hozzáírni, gyanítom semmit, mert ezt olvasva rá kell jöjjek, hogy nem voltam elégedett ezzel a kisregénnyel. Mindenesetre küldöm Nektek sok szeretettel a véleményemet. :-) Jó éjt!

Olvasva a korábbi két Cynthia Hand kötetet belső késztetést éreztem arra, hogy az Angyalnyár-t is elolvassam, bár kisregény, és nem vagyok oda a sorozatokon belüli kisregényekért. Főleg azért, mert a részek általában hosszúak, a kisregény pedig rövid. Mivel kisregény. Egyértelmű. Ebben az esetben is így volt. Egy borzasztóan rövid kisregényt kaptam a kezembe a kőszegi könyvtárból. A borzasztóan rövid azt jeleni, hogy 98 oldalas, ami alig egy órás olvasmány volt számomra.

Igazából az egész sztori arról szólt, hogy a már ismert két hősünk, Clara és barátnője ANgela a két angyalvérű lány Angela rokonainál tölti a nyarat Olaszországban, ahol megismerjük Angela pasiját, Phent, aki egy angyal.  Nekem elég furi volt a Phen név. Mintha valami távolkeleti hapsi lenne, pedig nem az. Ő maga Svájc. Azaz semleges, de úgy érzem, hogy azért takargat valamit. Ahogy Angela is takargatja jó ideig, hogy vele „jár”. Szóval nem tudok most mást mondani, mint hogy erről szól a könyv. Rövid, semmi extra, nyoma sincs a két előző rész izgalmainak, és sodró lendületének. Sajnos. De mivel beletartozik a történetfolyamba, ezért érdemes kiolvasni ezt is.

Tudom, most nagyon rövid voltam, de tényleg nem tudok erről többet írni…:-)

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Radiant

Fordította:  Komáromy Rudolf

Kiadó: Maxim Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2013

ISBN: 978-963-2612-54-6

ISSN: 2063-69-89

Ár:  1699,- Ft

Oldalszám: 98 p

Forrás: városi könyvtár, Kőszeg

Ajánló:  Azok olvassák, akik az első két résszel is találkoztak már.

Maxim kiadó megjelent könyvei

Úgy érzem, hogy a 2014-es év negyedik negyedévben minden kiadó belehúzott, már ami a megjelenéseket illeti, de a Maxim egészen fantasztikus mennyiségű könyvet jelentetett meg.

Sorolom:

- Jamie McGuire - A jóslat

- Janet Evanovcih - Lee Goldberg - A nagy zsákmány

- Jeannette Walls - Az Ezüst Csillag

- Carina Bartsch - Cseresznyepiros nyár

- Rachel Joyce - Ellopott pillanat

- Sherry Gammon - Hihetetlen

- Cheryl Klam - Claudia Gabel - Káprázat

- David Levithan - Nap nap után

- Anna Banks - Poszeidon

- Robin LaFevers - Sötét diadal

- Abbi Glines - Te vagy nekem a levegő

- Mark Pryor - A kriptatolvaj

- Nina George - A levendulaszoba


- Alan Bradley - A titokzatos bábjátékos

- Adam Makos - Az óceán hangjai

- Chanda Hahn - Bűbájtalan


- Melissa Landers - Elidegenítve


- Elizabeth Richards - Főnix

- Holly Goldberg Sloan - Hetesével

- Jhumpa Lahiri - Mélyföld

- Jamie McGuire - Red Hill

- Alexandra Bracken - Sötét elmék

Na szóval ezek közül a kötetek közül fel tudnék sorolni vagy 10-et, melyet azonnal szívesen elolvasnék. Nektek volt valamilyen Maxim könyv a karácsonyfa alatt?

Gondolom a bejegyzésemből látjátok, hogy a legalább 10 kötetből mi az a négy könyv, amit mindenképpen meg akarok szerezni. :-) Érdemes egyébként felfedezni, hogy a Maxim kiadónak mennyire szerteágazó és szuper kínálata van.

 

Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás - SNiki tollából

Nem is olyan régen könyvcsere kapcsán megismerkedtem egy kedves fiatal lánnyal, SNikivel, s megkértem Őt, vendégbloggerként írjon Nektek valamit az aktuális kedvenc olvasmányai kapcsán.

Meg is tette, amit ezúton is nagyon köszönök Neki!

Fogadjátok szeretettel!

"Molyon nézelődtem a Pushing the Limits és a Tökéletes kémia után, úgy éreztem szüksége van romantikus szívemnek még egy YA történetre, hogy ezt a hónapot is jól kezdjem.

Az értékelések közt bukkantam erre a történetre, és nem bántam meg azt a 12 órát és egy félig álmatlan éjszakát amit rááldoztam a könyvre mert új kedvencet avattam.

Kezdjük a szereplőkkel:

Abby: Egy jókislány álcával szeretné elkendőzni azt, ami elöl elmenekült egy szó nélkül otthonról. Szimpatikus volt bár néha legszívesebben felpofoztam volna mikor nem látta a nyilvánvalót.

America: Ő Abby legjobb barátnője igazán szerethető karakter és ő Abby 'élő' lelkiismerete.

Shepley: A főhős legjobb barátja, America pasija, férfi létére igazán bölcsen kezelt minden hisztirohamot, amit America zúditott rá és mellete még Travist is képes volt támogatni, egyszóval szuper pasi.

Travis: Hát ő az egyik legellentmondásosabb ember akit 'ismerek'. Egyik pillanatban minden okés aztán meg kiborul és elkezd verekedni. De mikor minden jó köztük Abbyvel ő a világ legédesebb pasija.

Tetszett bármilyen őrül is volt és imádtam mikor a történet néhol klisés volt és néha túl sok volt az érzelem, de ha ezektől el tud vonatkoztatni az ember akkor egy szerethető ízig -vérig szerelmes storyt kap, ami tele van kedvesebbnél kedvesebb jelenettekkel, mint például ez is.


"… Menj haza. A szemöldökét ráncolta. – Te vagy az otthonom."

vagy ez:


"Tudod, miért akarlak? Nem tudtam, hogy elveszett voltam, míg te meg nem találtál. Nem tudtam, mi a magány, amíg az első éjszakát nem töltöttem nélküled egyedül az ágyban. Te vagy az egyetlen, aki tökéletes az életemben. Rád vártam, amióta csak élek…"


Egy szó mint száz nagyon szerettem hol sírtam, hol nevettem, de mindenképpen olvastatja magát a könyv.  Jövöre érkezik a Walking Disaster, ami Trav szemszögéből mutatja meg a történetet. Már alig várom. :)

SNiki"

A kötet adatai:

Kiadó: Maxim Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Oldalszám: 444 p

ISBN: 9789632612119

Borító: puhatáblás

Ár: 2999 ft

Fülszöveg:

"Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében - azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik.
Travis izmos testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van - és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer.
Szerelem és játék keveredik a népszerű írónő, Jamie McGuire regényében, amely a fiatal olvasók körében nagy népszerűségre számíthat. Ne hagyd ki, játszd meg te is a tétjeidet! Szerinted Abby nyer vagy Travis? Vagy ebben a játékban nincsenek vesztesek?"

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás