Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Alex Flyn - Beastly - A szörnyszívű

Mostanában a Könyvmolyképző Kiadó kötetei egymás után landolnak a kezeim közé, és rá kell jönnöm, hogy bár sok KK könyvet olvastam, mégsem eleget. :-)

A Beastly egy modern Szépség és Szörnyeteg sztori, kíváncsi voltam, hogy mit hoz ki belőle a szerző.


New Yorkban járunk, egy suliban, amely tele van beképzelt sznobokkal, akik észre sem vesznek mást magukon kívül. A bunkók közül a legbunkóbbak egyiket főhősünk, Kyle Kingsbury. Gazdag, jóképű, rajonganak érte a lányok, vele randizik a legjobb csaj a suliból, és persze átgázol mindenkin. Álruhában beépül a suliba egy boszorkány, aki Kyle-t figyeli, és akit a fiú csúnyán megaláz, cserben hagy egy bál alkalmával, és a megalázáshoz hű társa a barátnője. Kyle házvezetőnője nem tud a barátnőnek (Kyle báli partnerének) drága virágot szerezni, így a fiú egy egyszerű rózsát ad át neki. Sloannak persze ez nem tetszik, balhét csap, a srác pedig odaadja inkább a virágot egy másik lánynak. A lányt ez boldoggá teszi, de a fiú persze csak szánalomból tette ezt a gesztust.

(Ennek a cselekedetnek azonban lesz még hatása a jövőre nézve...)

A rosszuls sikerült partit követően Kendra, a boszorkány megjelenik Kyle szobájában, és innentől a srác élete örökre megváltozik. Olyan szörnyeteg lesz belőle, ami nem hasonlít semmilyen más állatra a világon. Egyszerűen olyan csúf lesz kívül is, mint amilyen belül eddig is volt.

Kyle apja TV-s, borzasztóan szégyenli fiát, akinek rá kell döbbennie arra, hogy apjának is csak a külsőségek számítanak, s nem törődik igazán vele, a gyerekével.

Egy házat vesz neki, ahol Kyle a házvezetőnővel lakik együtt, és persze apja feléje sem néz...

Gondolom mind ismeritek az alapsztorit...A könyvben sem történnek másként az események, csak hát az egész történet a XXI.századra van optimalizálva. Mondjuk nekem azért még így is sok, hogyan kerül a 16 éves "Szépség" a szintén fiatalkorú "Szörnyeteg" házába... Mindenesetre jó kis mese volt, kikapcsolt egy rövid időre. Az is tetszett egyébként benne, hogy a Szörnyeteg pl. egy chatszobában panaszkodott sorsáról folyamatosan más hasonlóan "megbélyegzett" emberkének.

Eredeti cím: Beastly

Fordította: Farkas Veronika

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2010

Ár: 2999 ft

Oldalszám: 266 p

Sorozat: Vörös Pöttyös Könyvek

ISBN: 978-963-245-285-2

ISSN: 2060-4769

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kőszegi könyvtár

Ajánlom: 14 éven felülieknek

Boszorkányok

Gideon Burrows könyvecskéjét Imolának, Edi barátnőm kislányának vettük még karácsonyra, csak azóta sem találkoztunk, így a könyv még az ajándéktasakban figyel. Na de majd most a héten.

Remélem tetszeni fog neki. Igaz, még nincs három éves, és a könyv állítólag 3 éves kor felett ajánlott. Majd meglátjuk.

Az Elektra kiadó gondozásában jelent meg, 12 odalas, nagyon stabil kemény táblás kötet,éppen picúr gyerekkezekbe való.

Minden oldal tele van kinyitható kis ablakocskákkal, ez a plusz benne talán.
MI a Libriben vettük, majdnem 1500 forintért, de most a www.bookline.hu oldalon akciós, 1267 forintért hozzájuthanak az érdeklődők.

Nekem nagyon tetszett, boszikról, szellemekről szól, de nem kell megijedni, nem félelmetes. Nem is lehet kisgyereknek félelmetes könyvet adni...

A borítón is egy csúnyácska banya van. Igazán lehetett volna valami szebb borítót készíteni. Ráadásul egy kicsiknek szóló könyv borítójára a kopony sem illik szerintem. De mindegy. A tartalom a lényeg, az pedig aranyos.

Édes mostoha

A kedvenceim közül kimaradt, pedig ez is kedves könyvem volt gyermekkoromban.

Lackner Artúr könyve lehet egy klasszikus mese, ami természetesen jól végződik, és lehet igaztörténet is, mely mesés véget ér.

Mindenesetre gyönyörű történet, mely szívhez szólóan meséli el Hargithay Erzsike a félárva kislány történetét, aki kicsi korában elveszítette édesanyját, és ügyvéd apja neveli, valamint segít neki Ibolya kisasszony, az eltávozott édesanya távoli rokona, aki Erzsike nénikéjének hívja magát.

A kislány boldogtalan természetesen édesanyja elveszítése miatt, s apja úgy dönt - orvosi javaslatra - hogy új asszonyt, anyát hoz a házhoz. Megkeresi régi szerelmét, akivel ismét egymásra találnak, gyorsan elveszi feleségül, és viszi haza a kislánynak. Közben Ibolya telebeszéli a gyerek fejét mostoház történetekkel, és a kicsi halálra rémül, majd elszökik, ahogy megjelenik az apja és az új anyuka.

Frici, a kertész, aki egyébként légtornász volt, elviszi Erzsikét egy bentlakásos iskolában, ahol a kislány megnyugszik, és nagyon megszereti tanárát Mária nénit.

Közben kiderül, hogy Fricinek van egy kislánya, akit Hargithay ügyvéd úr gyógyíttat, és ezért vette magához Fricit, hogy amíg a lánya gyógyul, jó kedélyével gyógyítsa meg Erzsike lelkét is.

Erzsike egy tanév letelte után ráveszi tanárnénijét, Mária nénit, hogy kísérje haza, töltse velük a szünidőt.

Haza is utaznak, és a kislányt hatalmas meglepetés éri...az új anyuka nem más mint az imádott Mária néni...

Közben Fricit is kellemes meglepetés éri, mert a kislánya Micike is meggyógyul, és együtt maradnak Hargithayéknál a kertészlakban.

A történet ennyi röviden, de nem helyettesíthetem az elolvasását, hiszen megérinti mind a szülők mind a gyerekek szívét.

Szeretettel ajánlom minden korosztálynak.

Ajánló a www.bookline.hu oldalról

"Gyönyörű parkkal, csodálatos virágoskerttel övezett kastélyban él a regény kis hősnője, a csudaszép kislány, Hargitay Erzsike. A házban mindenki körülötte sürög-forog, és sokan próbálják felvidítani, ugyanis ő a Hargitay-kastély legszomorúbb lakója is egyben édesanyját nemrég veszítette el. Az árva kislánynak senki sem tud örömet szerezni, s amióta Ibolya kissasszony a maga kibírhatatlan éles, parancsnoki hangjával a házban átvette a hatalmat, nem is reméli, hogy a boldogság újra rá fog találni. Azonban édesapja újra találkozik ífjúkori szerelmével, a bájos Berényi Máriával, akit Erzsike előbb tanítónénijeként szeret meg, majd benne fog ráismerni édes mostohájára. Addig viszont Frici kutyájával, Picivel mindent megtesz, hogy mosolyt varázsoljon Erzsike arcára... Lakner Bácsi műve film formájában már világszerte sikert aratott, és hirdette a szeretet minden szomorúságot legyőző erejét."

 

Vidám mesék

(2009-06-05 18:21:18)

Vlagyimir Szutyejev könyve volt az egyik legkedvesebb mesekönyvem. Egyszerűen imádtam. Az én példányom 1981-es kiadású, de folyamatosan újra és újra kiadták, olyan nagy siker a mai világban is úgy, mint a régebbiben.

Nagyon kedves meséket tartalmaz a kötet Kispipiről és Kisrécéről, a három kiscicáról, az Okoska-botocskáról, a Kisegérről és a Ceruzáról... Biztos vagyok abban, hogy ha végre lesznek gyermekeim, ezen a könyvön fognak felnőni.

"Szerencsés egybeesés, ha a grafikus író is egyben, és egyik kezével ír, a másikkal rajzol. Ez Szutyejev esetében majdnem szó szerint így van. "Amikor kigondolom a meséket, mindig a jobb kezemben tartom a tollat, a balban pedig a ceruzát vagy az ecsetet. Ez így nagyon kényelmes: a jobb kéz írja a mesét, ezalatt a bal vidám képeket rajzol." Szutyejev kedves, rövid, vidám és tanulságos meséi, mulatságos figurái közkedveltek a gyerekek körében."

Bogar Bárd meséi

(2009-06-02 11:35:30)

Egy újabb könyv Harry Potter rajongóknak...

A szerzője J.K. Rowling.

A mesekönyvet már nagyon vártuk, mi rajongók, hiszen rengeteg utalás van rá a HP alaptörténetben.

Az Animus Kiadó adta ki 2008-ban. Azt az egyet sajnálom csak, hogy a könyv mindössze 128 oldalas. Még sokkal többet is olvastam volna belőle.

A Bookline-ról idézek:

"A könyv Harry Potter világának legendás mesekönyve, amely a sorozat 7. részében fontos szerepet is játszik. A kötet öt mesét tartalmaz, valamint Dumbledore professzornak a Roxfort Varázsló- és Boszorkányképző Szakiskola legendás igazgatójának hozzájuk fűzött szellemes magyarázatait, ráadásként pedig az írónő kommentárjait. Maguk a mesék a kisebbeknek szóló magyar népmesékhez hasonlíthatók, a magyarázatok pedig a Harry Potter könyvek stílusát és világát idézik. Rowling – aki maga illusztrálta munkáját – a könyv bevételét, amely az extra magas jogdíjakból származik, jótékony célra ajánlotta fel. A Children’s High Level Group különféle szempontból hátrányos helyzetű gyerekeket támogat annak érdekében, hogy azok családban, vagy legalábbis ne nagy, lélektelen, az alapvető szükségleteiket is elhanyagoló, rideg otthonokban, hanem kisebb közösségekben nevelkedhessenek, ahol nemcsak testi, de lelki szükségleteiket, szeretetigényüket is figyelembe veszik... /Fordító: Tóth Tamás Boldizsár/"
 
2010.12.03.
Ismét nálam volt a kötet, és újra elolvastam. Nagyon tetszenek a benne lévő mesék, nem is tudom eldönteni, hogy melyik is a kedvencem. :-) Talán a Nyiszi Nyuszi és a locsifecsi fatönk? Nem is tudom. De azért tetszett mindegyik. Lehet, hogy a könyvespolcomon akarom tudni, mert ez a kötet kölcsön volt a szomszédasszonytól...:-)
Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás