Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Anna Sheehan - Hosszú álom

 

Ezt a könyvet, a Long, long sleep-et még a kőszegi könyvtárból kölcsönöztem ki egy eszeveszett könyvkölcsönzési hullámomban, de nem írtam róla a blogon, csak a blogos Moleskine-emben volt róla jegyzet. (Nagyon sok ilyen írásom van egyébként, majd szép lassan megosztom Veletek ezeket is, ha valakit érdkel…)

Szóval a Hosszú álomnak van egy fiatal lány főszereplője. Rosalinda. Gyakorlatilag tinilány. Látszólag. Mert egy időkapszulaszerű izében ébred fel, és rá kell döbbennie, hogy lefekvése óta eltelt hatvankét év, és azóta ő csak aludt és aludt, senki nem él már a szerettei közül, és teljesen elveszve érzi magát. Ráadásul ő az UniCorp cég örököse is, amely cég a hibernációs dolgai révén gazdagodott meg, és ami a szülei birtokában volt 62 évvel ezelőtt.

Természetesen nagy szenzáció, hogy Rosalinda felébredt, mert nem tudta senki, hogy ő hibernálva van. Hiszen jött a Sötét Korszak…túlélő pedig kevés volt. A Sötét Korszak után pedig a kevés túlélő nekiállt az ujjáépítésnek. Egy ilyen világba kell a lánynak egyes egyedül beilleszkednie. Igazából törékeny az egészsége, és nem nagyon tudja, kiben bízhat, mert amíg nagykorúvá nem válik, valaki más irányítja, segíti az életét. Nem könnyű neki. Főleg mert van egy Plasztin nevezetű robotféleség, amibe beletáplálta valaki, hogy pusztítsa el a lányt. Ez azért ciki helyzet, mert ha a Plasztinba ezt beletáplálják, akkor az a gép addig nem áll le, amíg valami módon végre nem hajtja a küldetését…

A könyvben egyébként folyamatosan olvashatunk arról is, hogy milyen volt a világ a Sötét Korszak előtt, és azt is megtudhatjuk, hogy Rosenak volt egy szerelme. Akit szintén elveszített. Vagy mégsem??? Ha elolvassátok a könyvet mindenre fény derül, sőt még annál is több dolgot megtudhattok. Például Rosalinda szülei sem lesznek túl szimpatikusak szerintem senkinek, és most ezzel enyhén fogalmaztam. Szerintem borzalmas dolgot műveltek folyamatosan lányukkal…


Ez a könyv egy nagyon jól megírt történet, egyszerűen mindenkinek el kellene olvasnia. Pörög a cselekmény, nem unatkozunk egy percig sem olvasás közben. Imádtam. És ha valakit nem zavar az, hogy mondjuk a karácsonyfa alá nem a legújabb megjelenésű kötetet kapja meg a Könyvmolyképző Kiadó ajánlatai közül mondjuk, az bátran kérje ezt a könyvet az Angyaloktól és a Jézuskától! Nem fog csalódni. (Írtam ezt kb. két héttel ezelőtt...most már vége a karácsonynak, sajnos...Remélem azért volt olyan olvasó, aki ezt a kötetet megtalálta a fa alatt...vagy megvette magának. :-))

Könyv adatai

Eredeti cím: Long, long sleep

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2013

ISBN: 9789633734827

Oldalszám: 368 p

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

A.O. Esther - Összetört glóriák - A mennyország kulcsa

Azt hiszem, hogy jót tesz nekem, hogy nincs internetem, hiszen egymás után írom és írom a blogbejegyzéseket. :-) Persze az idegeimnek nem tesz jót (még jó, hogy szedek Magna B6-ot. :-), hiszen egyfolytában azon görcsölök, hogy mi a fene van a nettel, meg hol van ilyenkor a szolgáltató…) Mindenesetre most épp örülök ennek a helyzetnek, hiszen nem használom fel a kevéske szabadidőmet Facebookozásra, meg különböző weboldalak böngészésére, hanem arra, amit igazán tennem kell. Spanyoltanulásra, olvasásra, és blogbejegyzés írására. :-) Most már csak azért kell aggódnom, hogy nehogy elveszítsem a bejegyzéseket, mert akkor aztán tényleg pokoli dühös leszek…

Mint már írtam Nektek, egyik kedvenc írónőm a magyar „kínálatból” A.O.Esther, akinek a munkássága könyvről könyvre elvarázsol. Így történt most is, (a „most” szócskát idézőjelben értsétek, mert nem most olvastam az új könyvét, hanem megjelenéskor, de ez a bejegyzés is az egyike volt az elveszetteknek…) amikor volt szerencsém kézbe venni az Összetört glóriák következő, sorrendben negyedik részét, amely az első kötet után a másik nagy kedvencem.  A címe: A mennyország kulcsa.  Nagyon boldog voltam, mikor a kötetet hozta a postásnénink, főleg, mert nem is számítottam rá, és legfőként pedig az írónő dedikálása töltött el örömmel. :-)


Esther könyveinek külsejéről is szoktam írni, mert nagyon gyönyörűségesek minden alkalommal.  Ezen a borítón egy pasi van. Egy nagyon jóképű pasi. Legalábbis a számomra, úgyhogy nagyjából  azonnal beleszerettem.  Ha nem lenne férjem, tutira elkérném Esthertől az elérhetőségét. J A srácon kívül az, ami nagyon tetszik a könyvsorozatban, nem más, mint az állandó, megbízható tökéletes minőség. Ugyanaz az igényes kötésmód, a szívemnek oly kedves könyvjelző, és a pauszpapíros oldal mind-mind az írónőre jellemző.

Ennyi dicséret után rá kellene térnem a történetre is néhány sorban. Azért csak néhány sorban, mert nem szeretném azt, hogy anélkül, hogy elolvasnátok magatok a történetet, tudnátok, hogy miről szól. Mert ez egy olyan sorozat, amit el kell olvasni. Nem kötelező olvasmány, amelynek a rövidített verziójából is le lehetne felelni az iskolában (amivel persze nem értek egyet). A rajongóknak persze kötelező, és szerintem egyre többen várjuk tűkön ülve az újabb és újabb köteteket. A szerző minden alkalommal ugyanis olyan varázslatos világba repít, amelyet kevés más író tollából ismerhetünk meg. Látom magam előtt a tájat, az angyalokat, érzem a szagokat, az illatokat, és amíg olvasok, olyan, mintha egy másik világban lennék…

A kötet főszereplői az előző  részekben megismert szereplők, élükön Sophiellel a Mennyországból alászállt angyallánnyal, és szerelmével Elijah-val, a Sötét Angyallal. Hőseink barátaikkal visszatértek a Pokolból végre, s újra a Földön járhatnak. Nagyon örülnek ennek, de hamar kiderül, hogy nincs miért sokáig vigadni. Amíg ők az alvilágban „vendégeskedtek”, addig a Földön 20 év telt el, aki gyermek volt, felnőtté vált, sokan meghaltak. Felnőtt lett például nagy kedvencem Joshua is, akinek nagy bánat emészti a lelkét. Ugyanis az eltelt idő alatt megnősült, de elveszítette feleségét, s emiatt elveszítette hitét az Úrban. Ahogy mondtam sokminden megváltozott, de nem pozitív irányban. Elijah-ék régi társai, a többi Sötét Angyal, aki nem járt a Pokolban sokkal gonoszabbá vált, mint amilyen volt, zsarnokok, gyilkolnak, egyre inkább eltávolodnak régi önmaguktól. Új szereplőket is megismerhetünk a kötetben, ezek nem mások, mint a Vikingek. Elég érdekes emberek mindenesetre, és szinte gondoltam, hogy az egyik viking beleszeret Sophielbe, s ez meg is történik. Az angyallányt mindenki megszereti úgy tűnik…az ő szíve azonban csak és kizárólag Elijah-ért dobog, és végre valahára szerelmük is beteljesedik.

Törpék is felbukkannak a történetben, hőseinknek az ő segítségükre van szükségük ahhoz, hogy legyőzzék az óriásokat.

A kötet minden sorát élvezettel olvastam, bár néha megsajdult a szívem, hogy mit művel Gabriel tetszelgő Arshamon.  De talán Gabriel sincs teljesen elveszve…

Szerettem a könyvben továbbra is azt, hogy Esther megosztott velünk gondolatokat az könyvért rajongó olvasók tollából, sőt ebben a kötetben néhány verset is olvashattunk szintén rajongóktól.

Mit mondjak még? Nem tudok mást írni, mert ha belemerülök a történet részletes elemzésébe, akkor túl sok mindent elárulok. Egy valami biztos, amit el is árulhatok, izgatottan várom a következő könyvet, amely a Kristályfény-szerelem címét viseli majd, és ismét egy lány lesz a címoldalán.

Olvassátok el, és írjátok meg Ti is a véleményeteket. Kíváncsian várom őket!

A kötet adatai:

Kiadó: Decens Magazin Média Kft.

Kiadás ideje:  2013

Oldalszám:  562 p

Borító: keménytáblás, fűzött, védőborítóval

ISBN: 978-963-08-7804-3

Ár: 3990 ft

Ajánló: mindenkinek ajánlom, de főként 14 év felett

Forrás: szerzőtől ajándékba

Victoria Forester - A lány, aki tudott repülni

Hogy rehabilitáljam magam a nem túl rég történtek miatt (ugyebár elveszítettem egy csomó publikálásra váró postot), úgy döntöttem, hogy írok gyorsan egy könyvről, aminek az olvasását néhány napja fejeztem be.

A repülő lány, Piper (akárcsak a Bűbájos boszorkákban, csak az ottani Piper nem repülni tud.) történetével már jó ideje szemezgettem, de valahogy sosem vettem rá magam, hogy elolvassam. Azonban már annyiszor a kezem ügyébe került, hogy nem várhattam tovább, jött velem haza a könyvtárból.


A főhős, (mint már említettem) Piper, aki egy napon ráeszmél, hogy tud repülni! Egyszerű mezőgazdász vagy más szóval paraszti életmódot folytató szüleinél ez eléggé kiveri a biztosítékot... Idős szülők egyke gyermeke ő, ám különösen bánnak vele és talán szellemileg nem is érik fel egyszer gyereküket, akinek a lelkére kötik, hogy ne repüljön, mert az nem természetes dolog. Egy ideig minden jól is megy, de Piperünk olyan szituációba kerül, ahol egyszerűen repülnie KELL, persze nem múlik el életében nyom nélkül ez az eset, sem pedig a lowlandi emberekéből.

Ettől kezdve a kislány élete teljesen megváltozik. A sajtó megneszeli a dolgot, és felbukkan dr. Letitia Hellion, aki meggyőzi a MCLoud szoülőket, hogy a lánynak jobb helye lenne egy szupertitkos helyen, ahol tanítják, engedik, hogy fejlődjön.

Így kerül el Piper MCLoud Lowlandből egy másik helyre, egy iskolába, ahol már élnek más gyerekek is. S kiderül, hogy mindegyik tud valamit...

Piper próbál beilleszkedni, ami nem megy zökkenőmentesen, és rá kell jönnie arra, hogy semmi és senki nem az, aminek látszik.

Engem már sokszor megdöbbentett az érzéketlenség, az a furcsa szeretet, ahogy Pipert szerették szülei, de gondolom nem ő az egyetlen gyermek akivel furán bánnak. Annyit azért még elmondanék, hogy a történetben Piper szülei voltak a legkevésbé furák...

A könyvet úgy olvastam végig, hogy egy percig sem untam. Szuper kis történet ez, érdemes elolvasni.

A kötet adatai:

Eredeti cím: The Girl Who Could fly

Fordította: Pásztor Judit

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2011

Borító: keménytáblás, védőborítóval (legalábbis az én példányom)

Oldalszám: 294 p

ISBN: 978-963-9708-53-2

ISSN: 2060-4769

Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

Ár: 3.999 ft

Ajánlott: 14 éves kortól

Forrás: Chernel Kálmán Városi Könyvtár Kőszeg

Larissa Ione - Csábítás

Mint láthatjátok (főleg azokra értem ezt, akik folyamatosan olvasnak), nagyon szereteágazó témákban olvasok folyamatosan. Van olyan időszak az életemben, hogy inkább ifjúsági regényeket olvasok a múltból, van úgy, hogy történelmi életrajzokat. Sok olyan kiadó van, akiknek az újdonságait nem bírnám kihagyni, de ha mégis ezt teszem, akkor előbb vagy utóbb azért csak elolvasom a kiadványt...így történt ez most is, amikor végre hozzájutottam Larissa Ione Daemonica sorozatának első kötetéhez, amire már régóta nagyon vágytam. Valahogy szemeztem a könyvvel, és mindig vissza-visszatértem hozzá az Egmont kiadó honlapján, így nem is csoda, ha végül az áhított darab eljutott hozzám. :-)

Előljáróban csak annyit mondanék, hogy nagyon tetszett.


Folyamatosan olvasok az Egmont-tól ilyen vagy olyan forrásból, magánkönyvtárból, és már sok olyan könyvhöz volt szerencsém, ami nagyon tetszett, de ez a kötet, a Csábítás valamiért jobban megfogott. Nem tudom igazán megmagyarázni a miértjét és a mikéntjét, de egyszerűen csak tetszett, és remélem mielőbb el tudom olvasni a következő - már megjelent - részt is.

Sok szerelmes regényt olvastam, sok kifejezetten erotikus jellegű kötet is került mostanság a kezembe és igazából a misztikus és fantasy könyvek sem kerültek el. Ebben a történetben minden benne van az imént felsoroltakból, de meglátásom szerint olyan mennyiségben, amely csak jót tesz a történettel.

Igazából a szerző amolyan démoni kórház sorozatot akart írni...meg is tette. Én pedig imádom az ilyesmit. Grace klinika, Vészhelyzet, Emily doktornő és társaik nagy "barátaim". Így nem is meglepő talán, ha ennyire tetszett ez a Larissa Ione kötet.

A történet főhőse Tayla egy őrzőlány, aki a gyilkolászásból él New Yorkban. Persze nem lenne az igazi a sztori, ha nem lenne a könyvben egy pasi is, ez pedig nem más, mintt Eidolon a démondoki. Természetesen hőseink élete hamar összefonódik, amikor egy utcai harc során a lány megsérül, és egy számára ismeretlen helyre kerül. A démonkórházba, ahol Eidolon az egyik főnök, aki azon kívül, hogy démon, nagyon jóképű, okos és igazából minden elmondható róla, ami egy nő érdeklődését felkelti. Csak hát tudjátok...egy gond van vele, amit már sokszor említettem, hogy DÉMON! :-)

Mindenesetre Tayla-nak fura erotikus álmai vannak a dokival kapcsolatban, amelyek hamarosan nem csak álmok lesznek. Persze először mindketten berzenkednek eme furcsa kapcsolat ellen, ráadásul a démondoki környezete is inkább megölné, megenné és ilyesmi a lányt. Mondjuk a vadász környezete sem különb. Úgy hiszik, hogy végre találtak egy olyan embert, aki "besúgóként" tud tevékenykedni, leleplezi a démonokat, és persze meg is öli őket. Csak éppen egyik csapat sem számol azzal, hogy Tayla nem igazán az, akinek látszik, és azzal sem, hogy a két főhős érzelmi életében is változások mutatkoznak...

Összességében elég egyszerű a történet, és mégis van benne valami. :-) Lehet, hogy az, hogy az ilyen jellegű sztorikat eddig vámpírokról és vérfarkasokról olvastam? Lehet...mindenesetre számomra nagyon kikapcsoló volt az a rövid idő, amit a Csábítás és azon belül a legkülönfélébb lények társaságában tölthettem. :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím: Pleasure Unbound

Fordította: Balogh Imre

Kiadó: Egmont Kiadó

Kiadás ideje: 2012

Kiadás helye: Budapest

Oldalszám: 440 p

ISBN: 978-963-343-206-8

Sorozat: Daemonica 1.

Ár: 3999 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Ilona Andrews - Világok peremén II - Áradó hold

Mivel nem voltam túl szorgalmas mostanában, így jó néhány könyv várakozik az íróasztalomon, és azt szeretné, hogy végre-végre róla is írjak. Na én is ezt szeretném, így nehéz döntenem, melyik kötet is legyen a következő. Arra gondoltam, hogy kiszámolom...mint az oviban. Meg is tettem, így került a kezembe Ilona Andrews Világok peremén sorozatának második része, ami szintén, az elsőhöz hasonlóan nagyon tetszett.

Egyébként én azért kezdtem el Ilona Andrews-t olvasni, mert azt hittem, hogy a könyv egy sorozat lesz. Ami egyrészt igaz is, másrészt viszont nem. Ugyanis olyan téren sorozat, hogy ugyanott játszódó történetekkel találkozhatunk, ám a főszereplők nem teljesen ugyanazok, így bármikor szabadon be tud csatlakozni akárki az olvasásba, és nem lesz zavaró, hogy az előző kötetet nem olvasta esetleg.

A sorozat első részéről többek között itt olvashattok, mert már én is írtam róla.

Ez a kötet egyébként, ahogy már Andrewstól megszoktam, egy eléggé vaskos könyv, ami eleve nagyon bejön nekem, hiszen szívesebben olvasok olyasmit, ami elég vastag ahhoz, hogy viszonylag sokáig kitartson. :-) Ez a könyv majdnem 500 oldalon át boldogított engem, és remélem, hogy miután kiolvastátok, Nektek is úgy fog tetszeni, ahogy nekem. :-)


A történet főhőse Cerise Mar, aki egy szegény családból származik, bár földjük van bőven. A Pocsolyában élnek. Furcsán hangzik, tudom, de a történetek szereplői Ilona és Andrew világában (őket takarja az Ilona Andrews álnév) vagy a Peremben, vagy a Töredékben, vagy a Mágiában élnek. Különös a világ, hiszen léteznek benne mágusok, varázslók, alakváltók, különféle szörnyetegek, akikkel nem igazán szeretnék találkozni a való világban. (Egyébként, ha mindez igaz volna, akkor ezt a varázslatos vidéket az USA-beli Louisiana államban kellene keresnünk...)

Másik főszereplőnk William, aki alakváltó, és borzalmas élete volt, együtt nőtt fel a többi alakváltóval, így ezt az életet nem kívánja senkinek. (Egyébként Williammel már találkozhattunk az előző kötetben is, de ott nem kapott nagyobb szerepet, de most neki is eljött az ideje.)

Egy napon Cerise szülei eltűnnek, és a lány megtesz mindent, hogy előkerítse őket. Közben Williamnak is feladata illetve újabb küldetése lesz, és ők ketten, ahogy az már lenni szokott, összetalálkoznak, és sorsuk összefonódik.

Nagyon tetszett, ahogy Cerise rendezte a dolgait, ahogy módszeresen nekilátott szülei keresésének, ahogy nem hagyott kétséget afelől, hogy az útját végig járja és sikerre viszi.

Reméljük nem olyan sokára megjelenik nálunk is az Egmont kiadó jóvoltából a következő kötet, amelynek Kaldal Mar lesz a főszereplője. (Jó kis ötlet. Az előző kötet egy mellékszereplője a következő kötetnek a főszereplője lesz. :-))

Olvassátok el a sorozatot, és nem fogtok csalódni!

A könyv adatai:

Eredeti cím:  Bayou Moon

Fordította: Márton Andrea

Kiadó: Egmont Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Sorozat: Világok peremén

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 494 p

ISBN: 978-963-343-232-7

Ár: 3990 ft

Forrás: kiadótól

Spirit Bliss - A jövő árnyai

Akik "ismernek" tudják, hogy szeretem a Könyvmolyképző Kiadó köteteit, és szeretem az ifjúsági regényeket, meg szeretem a vámpírokat, meg szeretem természetesen Spirit Blisst is. :-)

Azt hiszen, jó gyorsan a dolgok közepébe vágtam, nem hiába tanultam meg a suliban, mi az az "in medias res". :-))) Mindenesetre most Spirit Blissről, illetve a Démoni értintés sorozat második kötetéről mesélek Nektek, A jövő árnyairól, amit bizony nagyon szerettem olvasni.


Már egy ideje a polcomon volt a kötet, és bár imádtam az első részt, mégsem volt időm neki kezdeni ennek a kötetnek, ám amikor végre vettem a fáradtságot, és belefogtam, gyakorlatilag nem is tudtam letenni.

Tudom, tudom, ez gyakran van így nálam, de tehetek én róla, hogy mindig szuper könyvek jutnak el hozzám? :-) Nem hiszem. :-)

Mindenesetre az, hogy ismét találkozthattam Katherine-nel és Véreskezű Casimirrel, valahogy igencsak feldobta a napjaimat. Addig mindenképp, amíg olvastam róluk. Kíváncsi vagyok azonban, hogy folytatódik a történet, mert természetesen megint olyan befejezése lett a könyvnek, ami után azonnal a kezembe szerettem volna kaparintani a következő részt. :-)

Ez a nagy baj egyébként a sorozatokkal, hogy mindig várni kell rájuk...Mondjuk az önálló könyvekkel meg az a baj, hogy nincs folytatásuk...:-) Látjátok, nekem semmi sem jó?! :-))

Szóval miről is szól a könyv?

Katherinnel találkozunk, mikor visszatér a múltból. A Véreskezű vámpír főnök, Casimir még mindig életben van, de hogyan is ne lenne, mikor K. szerelmes C-be. Akkor szeretett bele, mielőtt még Casimir Véreskezűvé vált volna. A lány tudja, hogy ha a férfi életben marad, azzal nagyon sok mindent kockáztat, és a legnagyobb kockázatot nem szerelmének elvesztése, hanem a világ sorsa jelenti.

Persze Casimir mellett Katie életében ott van Payton is, akivel gyermekkoruk óta ismerik egymást. A lány maximum barátként gondol a fiúra, közben a srác sokszor majd eleped a lányért, de - bár nem szabadna, és mások mindent el is követnek ellene - Katie szíve mégiscsak az ő imádott Casimirjéért dobog. Nem lehetne találkozniuk, hiszen ha együtt "hálnak" és szerelmük megfogan, akkor annak be nem látható következményei lesznek a jövőben.

Juj, annyi mindent mondanék még erről a könyvről, de ha megteszem, azzal elárulok egy csomó dolgot, pedig a szálakat a kedves olvasóknak kellene felgöngyölíteniük. Úgyhogy kedves érdeklődők, olvasásra fel, mert érdemes!

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 343 p, de a Kiadó régi jó szokása szerint az utolsó oldalakat a rajongói ajánlások töltik ki.

ISBN: 978-963-245-705-5

ISSN: 2060-4769

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek, Démoni érintés

Borító: puhatáblás, ragasztott az én példányom

Ár: 2999 ft, de a kiadó oldalán már jóval olcsóbban is elérhetitek a könyvet.

Forrás: kiadótól

A.O.Esther - Összetört glóriák - Hívogat a fény

Nem is olyan régen meséltem Nektek egy új magyar írónőről, A.O. Estherről, és írtam első könyvéről az Összetört glóriák sorozat premier részéről. Később egy interjút is olvashattatok Estherrel, ami kifejezetten népszerű volt az olvasók körében.

Ha esetleg nem olvastátok volna a két bejegyzésemet, akkor az első kötetről itt olvashattok, az interjúmat pedig itt találhatjátok meg.

Nagy örömömre szolgált, amikor a postára bementem és megkaptam a sorozat második részét, ráadásul dedikált példány került a tulajdonomban, ami számomra külön értéket képvisel. Ez néhány hete volt, s ahogy hazaértem a postáról, azonnal belefogtam természetesen az olvasásba, nem számítva arra, hogy nem tudok róla azonnal írni. Mert a következő napon persze már túl is voltam a Hívogat a fényen, és jött ez a kicsit "depresszív" időszakom, amikor alig-alig voltam, annyi dolgom volt, és annyira nem bírtam nekiállni az írásnak. Így most mesélek Nektek a kötetről, ami számomra fantasztikus élményt nyújtott.

Mint tudjátok, nagyon sokat olvasok, és szeretek új szerzőket felfedezni. Esther előző könyve is elvarázsolt, így persze voltak elvárásaim a második résszel kapcsolatban, de már a könyv elején éreztem, hogy az elvárásaimat talán túl is fogja szárnyalni a történet.

Mindebből érezhetitek is, hogy mennyire tetszett. Nagyon-nagyon. Egyszerűen ez a világ a kalandokkal, a szerelemmel, a kétségekkel és szenvedéllyel borzasztóan megragadott. Esther tud írni. Sőt valahogy ő többet is tesz ennél...belelát az ember lelkébe, valahogy a könyvei olvasása során mindig úgy érzem, hogy kizárólag nekem írt. Nem tudnés semmi olyan részről beszámolni a történetből, ami legalább egy kicsit nem tetszett. Egyszerűen úgy volt jó, szép és szórakoztató, ahogy írónőnk leírta. Boldog vagyok, hogy megismerhettem ezt a sorozatot, hogy lehetőségem volt olvasni. Biztos vagyok abban, hogy nem egyszeri olvasmány marad a számomra. :-)

Ennyi méltatás után pedig jöjjön néhány szó a sztoriról, mert gondolom azért arra is kíváncsiak vagytok! :-)

Természetesen a második kötet főhőse az elsőben már megismert angyallány, Sophiel, aki ugyanolyan kedves, szép mint ahogy megismertük, és bármikor feláldozná magát azokért, akiket szeret. Most bajban van, igazán nagy bajban, hiszen a gonosz mágus elvette (vagy inkább elcsalta) tőle a számára az életet jelentő nyakláncát. Haldoklik, egyre fogy az ideje, és nem tudni, hogy hogy végződik majd az élete, hiszen valójában halhatatlan, így valójában meghalni sem tud. Ennek ellenére végtagjai kezdenek fénnyé válni...

Újra találkozhatunk a kötetben szerencsére Elijah-val, aki nekem a kedvenc szereplőm. Most sem hazudtolta meg önmagát, mert bár sötét angyal, mégis van benne fény, és egyre jobban szereti Sophielt, bármit megtenne érte, és halandó élete során boldogtalanná válna, ha a lányt elveszítené. De itt jön a képbe Gabriel is, aki arkangyal, és aki szintén gyengéd érzelmeket táplál szőke angyallányunk iránt. Ráadásul Sophiel sem tudja biztosan, mit is érez iránta, mert ami a szívében van, az a szimpla barátságnál biztosan több...

Értékeltem, hogy megismerhettem a mágus és testvéreit is közelebbről, megtudhattam, hogy a gonosz testvérek miként váltak azzá, amik lettek. Néha persze bosszankodtam, hogy az ármányaikkal mennyire félre tudják vezetni az embereket és még az angyalokat is.

Persze a gonoszságnak volt célja, és nem csak az, hogy az angyalokat elpusztítsák. Meg akarják szerezni a Mindenség térképét, s emiatt semmitől sem riadnak vissza.

Szívem szerint még sok-sok mindent írnék a sztoriról, de attól tartok, hogy túlzásba vinném, és a végén mindent elárulok, így inkább abbahagyom. Remélem, kedvet csináltam ahhoz, hogy Ti is elolvassátok. :-)


Egyébként ennek a kötetnek, mint láthatjátok fekete borítója van, és amikor azt mondtam, hogy az első kötet gyöngyörű kiadvány, akkor a másodikra azt mondanám, hogy gyöngyörű a négyzeten. Ugyanis ez a feketeség nekem nagyon tetszett. :-) Maga a könyv teste pedig a már megszokott minőséget képviseli, védőborítóval, kemény táblával, és saját belső könyvjelzővel...

A kötet adatai:

Kiadó: Decens Magazin Média Kft.

Kiadás ideje: 2013

Oldalszám: 464 p

Borító: Keménytáblás, védőborítóval

Ár: 3990 ft

ISBN: 978-963-08-5858-8

Forrás: szerzőtől, akiről bővebben az oldalán (is) olvashattok

+ még egy hír...

Hamarosan jön a harmadik rész, melynek címe: Az életfa!

Patrick Ness - Kés a zajban

Nem tudom, hogy Ti jártatok-e már úgy, hogy rá kellett jöjjetek, nem mindegy, hogy milyen hangulatban olvastok egy könyvet. Én igen. Mikor az év végén olvastam Patrick Ness egyik könyvét, beleszerettem az írásmódjába, és szert tettem még azon a kötetén kívül a Chaos walking trilógiára is. Rájöttem arra, hogy a trilógia első kötetét a Kés a zajban c. művet én még egyszer régebben olvastam, talán Erika (az exkolléganőm Pestről) adta kölcsön, és én az igazat megvallva nem tudtam mit kezdeni vele. Olvasgattam, forgattam, de mégis úgy érzetem, hogy ez a kötet nem nekem íródott. De most, hogy volt már jó élményem Ness-szel kapcsolatban, adtam egy második esélyt a Chaos walkingnak. De milyen jól tettem...Attól tartok, hogy akkoriban valahogy más típusú könyveket szerethettem, hiszen mostanra teljesen megváltozott a véleményem a művekről. Nagyon szívesen olvastam, egyszerűen beszippantott a Zaj világa, alig bírtam letenni, és egymás után olvastam mindhárom részt.

A könyv számomra különleges stílusban íródott, és az elején fura volt belerázódni ebbe a világba, melyben mindenki hall mindenkit, polgármester helyett mesterpolgár van, a nincs helyett "nem van" van. :-) Azonban miután túl jutottam eme furcsaságokon, már semmi nem zavart, hacsak az nem, hogy jött az éjszaka és majd leragadtak a szemeim. Ha bírtam volna 24 órán át olvasni, bizony megtettem volna. :-)


A kötetek főhőse egy 13 éves ifjú, Todd, aki Prentissvárosban lakik, ahol nincsenek nők, csak férfiak, akik mind idősebbek nála. A városon kívül nem van semmi, Toddot sem a szülei nevelik. Itt mindenki hallja a másik gondolatait, tehát nem árt fegyelmezni magunkat, ha valamire gondolunk. Toddnak van egy kutyája, Ments, akivel néha csúnyán beszél, ám ő a társa, a barátja. Lassan Todd annyi idős lesz, amikor Prentissváros polgárai szerint férfi válik belőle...

Egy szép napon elcsavarog, és eljut egy olyan helyre, ahol csend van. Tökéletes csend, és a srác eléggé megijed ettől, hiszen élete során ilyesmivel még sosem találkozott. Ahogy kiderül az élménye, azonnal menekülnie kell...pedig még nem is nagykorú. Kutyája vele tart, és nagy felfedezéseket tesz útközben. Például találkozik egy lánnyal. LÁNNYAL csupa nagy betűvel, hiszen, ahogy már írtam erről, nem találkozott nőkkel, csak a férfiak zajából ismerte a másik nemet. A lánnyal, Violával első látásra nincs rendben valami, mert nem beszél...aztán persze előbb utóbb megoldódik a nyelve, és együtt menekülnek tovább, hiszen Viola is erre kényszerül.

A könyv nagyon érdekes, izgalmas, és még különleges lényekkel is találkozunk benne. Ti tudjátok kik vagy mik a szpakkerek? Gondolom nem. :-) Nem is csoda, azonban, ha elolvassátok a kötetet, máris tudni fogjátok. :-)

A kötet vége nem teszett...de szerencsére nálam volt a következő rész, így nem okozott gondot kivárni, hogy megtudjam, hogy folytatódik a sztori. :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím:  The Knife of Never Letting Go

Fordította:  Hotya Hajni

Kiadó: Vivandra Books

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2010

Ár:  3500 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott, számomra különleges

ISBN:  978-963-888-394-0

Oldalszám:  460 p

Forrás: kiadótól

Josephine Angelini - Baljós csillagok

Kaptam egy nagyon-nagyon kedves díjat Liza Lindale-től, amitől felbátorodtam (nem mintha eddig annyira bátortalan lettem volna...:D), és arra gondoltam, hogy most írok Nektek egy olyan könyvről, amiről én eddig sok jót nem olvastam. Minő meglepetés, nekem mégis tetszett... :-) Úgy tűnik, én már csak ilyen vagyok, minden tetszik, ami másnak nem...vagy nem tudom. Néha ez olyan furcsa dolog, az ember le sem meri írni szinte a véleményét. (Mert kaptam már olyan kommentet, amelyben kritizáltak amiatt, hogy nekem tetszik ez meg az a könyv, de a legtöbb ember (a kommentelő szerint) nem így van ezzel, és én hogy merem leírni, hogy nekem tetszik...) Na nem is bonyolítom túl a dolgokat, inkább írok a sztoriról néhány szót. :-)


Nem árulok el azzal meglepetést egyébként, hogy egy trilógia első kötetét foghatjuk a kezünkbe. A Cicero Könyvstúdiónál mostanában úgyis csupa trilógiával találkozhat az ember lánya és fia.

A Baljós csillagok főszereplője egy tizenéves lány, Helen Hamilton, aki magas, gyors és valahogy olyan fura, de ő maga sem érti először, hogy mi miatt is különbözik a társaitól. Nantucket szigetén él, ahol mindenki ismer mindenkit, és a lány, ahogy felfedezi képességeit, egyre jobban próbálja azokat titkolni. Legjobb barátnője is van, mégpedig Claire, akivel jóban-rosszban összetartanak.

Lenniet (Helen) édesapja neveli, az anyukáját nem is ismeri, sőt még fényképek sem őrzik az emlékét.

A lány érzi, hogy egyre furcsább az élete, hiszen az utóbbi időben rémálmok gyötrik, s ezek az álmok olyanok, hogy reggelre mindig koszos lesz a lába és az ágyneműje is... ráadásul három nőt halluciánál, akik vért sírnak, és mindenféle dolgokat suttognak neki.

Egy napon új srácok érkeznek az iskolába, és ezzel kitör a káosz. Helen, köszönhetően a hallucinációinak, nekiugrik az egyik új fiúnak Lucas Delosnak, aki úgy tűnik, valahonnan ismeri a lányt, és tud dolgokat a múltjáról. Olyan dolgokat, amelyekkel a lány abszolút nincs tisztában.

Sorra bukkannak fel az új szereplők, csupa-csupa görög nevekkel, mint Creon, Hektor, Pandora, Cassandra...stb. Itt már sejthetjük, hogy valami különleges története lehet a lánynak. És valóban, olyan múlttal rendelkezik, amely elől nem lehet elmenekülni.

Ahogy Helen a múltját megismeri szépen lassan, összeáll a kép, és rájön a hallucinációk miértjére is. Ráadásul édesanyja is felbukkan, aki - elárulhatom - nekem csalódás volt...


Mivel én nagy Twilight rajongó vagyok, azonnal észrevettem az Alkonyat szereplőkkel való hasonlóságot, de ez engem nem nagyon zavart. :-) A szerző talán tudta jól, hogy egy világsiker könyv szereplőire hajazó főhősök biztos sikert kovácsolnak számára.

Mindenesetre érdekes és színes világot ismerhetünk meg a könyv lapjain, és nem bántam meg, hogy rászántam az időmet.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Starcrossed

Fordította:  Lacza Katalin

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

Oldalszám:  420 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2990 ft

ISBN: 978-963-539-772-3

Forrás: kiadótól

Ilona Andrews - Mágikus találkozás

Össze-vissza olvasok mindenféle témában, mindenféle műfajban, de amikor kézhez vettem Ilona Andrews könyvét, rögtön tudtam, hogy hiányzott mostanában egy ilyen jellegű történet a tarsolyomból.

Ebből a rövid bevezetőből is látszik talán, hogy mennyire teszett a könyv. Izgalmas volt, sodró és érdekfeszítő. Tetszett a világ, amelyet Andrews felépített, és amivel volt szerencsém megismerkedni a könyv által.


A történte főhőse Rose Drayton, aki a Peremben él, amely két világ határán van, a Töredék és a Mágia határán. A Töredékben az emberek átlagos életet élnek, átlagos módon, varázslat nélkül, a Mágiában azonban tombol a varázslat. Rose a Töredékben dolgozik, de átjárhat mindegyik világon, azonban másoknak ez nehézségekbe ütközhet.

Rosenak hatalmas varázsereje van, amit egy szerencsétlen napon meg is mutatott a nagyközönségnek, s azóta nincs nyugta. Számtalan kérő jelentkezik, mindenki így vagy úgy, de a lány kegyeit keresi, hiszen nagyon kevés ember tud úgy villantani, mint a lány. Sőt a kékvérű Mágia-beli egyének tudnak csak elvileg villantani, de bár Rosenak semmi köze nincs ahhoz a világhoz, mégis magán hordozza a jeleit.

Egyébként teljesen hétköznapi életet él, egyedül neveli két kisöccsét, akiknek szintén van varázserejük, s a nagyanyja segít be néha a kicsiny családnak, ha vészhelyzet van. Rosenak ugyan van munkahelye, mégis egyik napról a másikra élnek, nagyon komolyan be kell osztania a fizetését, ha azt akarja, hogy ennyivalóra is teljen és benzint is tudjon venni a kocsijában.

Már megszokta a kérők hadát, amikor jön egy újabb, egy jóképű, de arrogáns kékvérű, Lord Declane Camarine, aki kerek-perec kijelenti, hogy Rose a felesége lesz. Persze a lány hadakozik ez ellen, de végül abban egyeznek meg, hogy három próbát kell kiállnia a férfinek, és ha ezeket a próbákat megcsinálja, akkor Rose ellenkezés nélkül vele megy.

Mikor az "üzlet" megköttetik, még nem tudja R., hogy mennyire szüksége lesz a következőkben Declan segítségére, és hogy mégsem annyira rémes ez a pasi, mint amilyennek gondolja.

A könyv nekem tényleg nagyon tetszett, és alig várom, hogy elolvashassam a következő részt is, ami már megjelent az Egmont kiadó jóvoltából Áradó hold címen.

Ami nagyon érdekes volt számomra, az az, hogy a könyv hátsó borítóján felhívják a figyelmét a nagyérdeműnek, hogy a kötet felnőtt tartalmat is tartalmaz. Ez azért volt érdekes, mert nem volt az a kifejezett felnőtt tartalom, vagyis nem volt benne semmi különös olyan, ami esetleg bánthatná egyes érzékenyebb emberek lelkivilágát, és mégis jó érzés volt tudni azt, hogy gyermekeink biztonságban vannak, hiszen a kiadó felhívta a szülők figyelmét arra, hogy esetleg tartalmazhat a könyv olyasmit, amit még nem szánnánk csemetéinknek.

A kötet adatai:

Eredeti cím: On the Edge

Fordította: Márton Adrea

Kiadó: Egmont Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

ISBN: 978-963-343-231-0

Oldalszám: 390 p

Ár: 3999 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás