Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Mostanában...

Már írtam mostanában címmel bejegyzést régebben, most is egy ilyen következik. Csak azért írok ilyet is, hogy tudjátok mi van velem (már akit érdekel. :-)), hiszen néha napokig nem vagyok, utána meg napi 3-4 bejegyzésre is ragadtatom magam.

A múltkor a pszichológia szigorlatom miatt aggodalmaskodtam, de szerencsére nem kellett volna, hiszen már olvashattátok, hogy ötöst kaptam, ami miatt még mindig tart a boldogságom. Most, hogy a hóhelyzet miatt nem tudtam dolgozni menni, lett volna időm írni, de mégsem volt, hiszen előttem áll az államvizsga, és szeretnék jól szerepelni. Bár a konzulensem, aki mellesleg a világ legeslegjobb tanára :-) ötöst adott, az opponensemtől még nem jött semmi infó, sem jegy, sem kérdések, és kevesebb mint egy hónap múlva itt a rettegett alkalom, ahol ismét szóban kell számot adnom a tudásomról, amiről jelenleg úgy hiszem, hogy nem létezik. :-) Szóval most emiatt írok majd kevesebbet, de esküszöm, igyekszem.

Most megosztom Veletek, hogy mostanában mit olvasok, illetve milyen bejegyzések várhatóak végre a már olvasott kötetekről:

Tehát a majdnem kész bejegyzéseim:

- Barack Obama - Vakmerő remények

- Nicole Jordan - A csábító menyasszony

- Simon László - Álmok völgye - Kilátás hegyről

- Laura Ingalls Wilder - Kicsi ház a nagy erdőben

- Laurell K. Hamilton - Elnyel a sötétség

És a kötetek, melyeket forgatok állandóan:

- Harper Lee - Ne bántsátok a feketerigót!

- Sarah Lewis - Barbara Mosallari Bell - Hercegasszony voltam Teheránban

- Hariett Beecher-Stowe - Tamás Bátya kunyhója (már kb. ezredszer)

- Zima Szabolcs - A makedón összeesküvés

- A. O. Esther - Összetört glóriák - Elveszett lelkek

Akik jobban ismernek egy kicsit, azok megszokhatták, hogy egyszerre több könyvet is olvasok folyamatosan, ezért nem is "botránkoznak" meg eme felsoroláson.

Szóval mostanában ezek várhatóak...persze lehet az is, hogy becsúszik valami, aminek nem tudok ellenállni, és írok róla gyorsan. :-)

Egyébként ezekről a könyvekről valószínűleg sokan hallottatok már, vagy olvastatok róla, két újdonság, illetve kevésbé (még) publikus könyv van a leendő kínálatomban.

Az egyik A.O. Esther könyve az Összetört glóriák - Elveszett lelkek, amely külsőleg nagyon-nagyon szép, bár csak pár oldalát olvastam, de imádom.

A másik kötet Simon László - Álmok völgye - Kilátás hegyről című kötete, ami magánkiadásban jelent meg, s most a szerző újranyomás előtt áll. Már majdnem teljesen befejeztem a könyvet, de minden szavát élvezettel olvastam. Öröm volt kézbe venni. :-) Így majdnem olvasatlanul is, de szeretettel ajánlom mindkettőt Nektek! :-)

Mostanában...

Nehéz időszakon vagyok túl, de a lényeg, hogy túl vagyok rajta. :-) Bár vannak még olyan dolgok az életünkben, amiket rendezni kell, de ami számomra most nagyon fontos volt, az megoldódott.

Leadtam ugyanis a szakdolgozatomat. El sem hiszitek, mekkora megkönnyebülés volt ez nekem. :-) Leadtam, és jelentem, nekem van/volt a legjobb konzulensem a világon. Borzasztóan sokat segített, és örök hálám Neki.

Mivel a szakdogát leadtam, így készülhetek a február 18-22-i államvizsgára. Na de ezelőtt még van néhány feladatom.

Például jövő szerdán két vizsgám lesz még, aztán január 14-én még egy betegség miatt elmaradt szigorlat is vár rám. De megoldom.

Viszont most már neki kell állnom a bloggal is törődni, ugyanis jelenleg pontosan 37 db könyv vár az íróasztalomon arra, hogy írjak róla, ezen kívül meg vagy ötven bejegyzésem van (valamelyik még a múlt évből is...), ami kézzel írottan megvan, de be kell gépelni, és nyilvánosságra hozni. Úgyhogy van mit tennem ez ügyben.

Megtörtént tegnap este az Álomgyár kiadóval közös játékom sorsolása. Még csak a Kiadó tudja, hogy ki a nyertes, amint visszajeleztek nekem arról, hogy a bizonyos nyertes hölgy/vagy úr teljesítette a Kiadó által támasztott "követelményeket", nyilvánosságra kerül a név...és még karácsony előtt megkapja a nyereményét az Álomgyárosok jóvoltából.

Hogy még milyen teendőim vannak?

Elmaradtam a karácsonyi díszítéssel. Még egy csomó minden hátra van ezügyben. 2011-ben ilyenkor már ragyogott a ház a fényektől. Most még csak félig ragyog. Vár rám a tanuláson kívül a takarítás, a sütés - főzés, bár a karácsonyi vacsora az öcséméknél lesz idén. Ez nekem nagyon nagy segítség. Aztán már dolgozom is, igaz még csak négy órában, de így is imádom amit csinálok, sokszor legszívesebben egész nap a munkahelyen lennék. Mivel a héten csak hétfőn voltam a suli miatt, így most bőven lesz a karácsony előtti héten pótolnivalóm.

Emellett még nem szabad elfelejtenem azt sem, hogy a Molyos megajándékozottamnak végre postára adjam a könyvet, amit vettem neki, illetve még a Könyvfalók karácsonyi ajándékozásnál is el kell küldenem a "húzottamnak" az apró karácsonyi meglepetést. :-)

Ezen kívül van még néhány rukkolás elmaradásom, amelyeket célba kell indítanom. :-) Itt is elnézést a késésért, ha olvasna netán valaki...

Az ajándékvásárlással elég jól állok, főleg, hogy családilag megbeszéltük, hogy főként csak a kicsi kap fizikálisan ajándékot, nekünk többieknek az együtt töltött idő lesz az ajándék.

Elmaradtam még az októberi és a novemberi zárással, ezeket is pótolni szeretném a hétvégén, és jönnék terv szerint minimum hat blogbejegyzéssel. Remélem mindent meg tudok valósítani a hétvégi tervből, úgyhogy várlak vissza Benneteket, és jó készülődést kívánok így Advent harmadik hétvégéjén.

Forrás

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás