Eddigi olvasós pályafutásom alatt viszonylag kevés alkalommal találkoztam az EGMONT kiadó köteteivel. Persze volt néhány, amit olvastam, olyan is van, amit megvettem, de nem jelentős mennyiségű. Így nem is tudtam mindeddig arról hogy a kiadónak van egy MYZT nevezetű könyv "kupaca", ahol krimik, thrillerek, s más izgalmas témák közül választhat a felnőtt olvasó. Mert ugye a kiadó elsősorban a gyermek és az ifjúsági könyvek kiadásáról híres. (pl. Hannah Monatana sorozat...stb.)

Az EGMONT kiadó volt olyan nagylelkű, hogy felajánlotta számomra Asa Schwarz Halott angyal c. művét. Köszönöm szépen a lehetőséget, nagyon örültem neki, mint a könyveknek mindig. :-)

A kötet egyébként egy MYZT-s sorozat második része, és őszintén remélem, hogy lesz lehetőségem találkozni az elsővel és a harmadikkal is.

A Nefilim volt a címe az első kötetnek, s mivel nem olvastam, nem tudok róla mit mondani, de a Halott angyalba beleszerettem.

Egyébként is szeretem könyvben, TV-ben, moziban is a fordulatos és kalandos történeteket. Hát még ha egy kis természetfeletti is belekeveredik a sztoriba, akkor külön boldog vagyok. Ahogy ennél a könyvnél is így éreztem. Számomra minden megvolt benne, ami fontos egy kalandos regényben.

Ismeretlen, sokszor vadregényes tájakra kalauzol, tapintható benne a feszültség, tele van izgalommal, és szórakoztatás közben tanít is. Tanultam pl. Örmény- és Törökországról, a Greenpeace-ről, Noé bárkájáról és az Ararát hegyről is. Minden új információt éhesen szívtam magamba, és közben megállapítottam, hogy akármit is csináltam, csinálok, és csinálni fogok még az életemben, az igazi világom a könyvek világa...:-)

A kötet főhőse Nova, akinek meghalt édesanyja megszállottként kutatta a nefilimek létezését. A lány persze nem hisz ebben, annak ellenére, hogy rengeteg furcsaság történik körülötte.

Édesanyja holmijai között talál egy térképet az Ararát hegy közel 5000 m magas területéről, és ez nem hagyja nyugodni.

Két hete ismer egy fiút, Benjamint, aki örmény és Greenpeace-aktivista, és akivel a vidéket járja, mikor leütik őt, Benjamin pedig szőrén szálán eltűnik. A lány egy heti kóma után tér magához, nem ért semmit, hiányzik neki a fiú, akibe szerelmes, és persze hajtja az örökös kíváncsisága, így nyomozni kezd jó barátja Arvid segítségével.

A kötet végére majdnem mindenre fény derül, számomra kicsit befejezetlenül, úgyhogy nagyon várom a folytatást...ha lesz. :-) (ajánlom, hogy legyen!)

A sztori vége egyébként elég rendhagyóra és meglepőre sikeredett, bár magamhoz képest viszonylag hamar megsejtettem, hogy ki a "fő rosszfiú". Ez  be is igazolódott, de nem úgy, ahogy arra én számítottam.

Mindent összevetve egy nagyon izgalmas, pörgős, kicsit természetfeletti, de mégis valahogy hihető történetet kap a kezébe az olvasó. Tele van az aktuális politikai és greenpeaces problémákkal, így tanulhatunk is belőle, mialatt a fő célját teljesíti: szórakoztat!

Szeretettel ajánlom az érdeklődőknek!