Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Nicholas Sparks - Vissza hozzád

Ez még mindig nem az évzáró bejegyzésem, de remélem nincs harag, hogy most inkább egy könyvről írok. Mert olyan sok minden van...annyi kötet áll az ágyam mellett és mind, mind arra várnak, hogy sorra kerüljenek itt a blogon.

Szóval most Nicholas Sparks ideje jött el...

Régen nagyon sok Sparks kötetet elolvastam, tetszett, hogy egy férfi így tud írni. Mindig azt képzeltem, hogy csak nők tudnak női érzéseket közvetíteni. Pedig ez nem így van. Véleményem szerint Nicholas Sparks az egyik legjobb szerelemes és romantikus regényíró a világon. Én legalábbis nagyon szerettem a könyveit. Kedvenceim közé tartozik a Kedvesem, a Szerelmünk lapjai...stb.

A wikipédián is böngésztem, hogy naprakészebb legyek Sparks-ügyileg.

Így aki kíváncsi arra, hogy milyen könyvek jelentek meg a szerző tollából, az most jól figyeljen. A wikiből kimásolt szövegrész következik:

 • "The Notebook - Szerelmünk Lapjai (1996 október)
 • Message in a Bottle - Üzenet a palackban (1998 április)
 • A Walk to Remember - Séta a múltba (1999 október) (Könyvben magyarul "A leghosszabb út" címmel is megjelent)
 • The Rescue - A tűzlovag (2000 szeptember)
 • A Bend in the Road - Mindig van holnap (2001 szeptember)
 • Nights in Rodanthe - Éjjel a parton (2002 szeptember)
 • The Guardian - Az őrangyal (2003 április)
 • The Wedding - Eltékozolt évek (2003 szeptember)
 • Three Weeks with my Brother (2004 április)
 • True Believer - Igaz hittel (2005 április)
 • At First Sight - Első látásra (2005 október)
 • Dear John - Kedvesem (2006 október)
 • The Choice - Válaszúton (2007 szeptember)
 • The Lucky One - Szerencsecsillag (2008 október)
 • The Last Song - Az utolsó dal (2009 szeptember)
 • Safe Haven - Menedék (2010)
 • The Best of Me - Vissza hozzád (2011)
 • The Longest Ride - Hosszú utazás (2014. május)"

A felsoroltak közül gyakorlatilag csak a Hosszú utazást, Az őrangyalt, és A tűzlovagot, illetve a magyarul meg nem jelent Three Weeks with my Brother-t nem olvastam.

Rengeteg könyvét meg is filmesítették, s bár nem vagyok híve a könyvből film projekteknek, mert nem mindegyik sikerül jól, nem mindegyiket érdemes megnézni, mégis szeretem ezeket a romantikus filmeket. Főleg, mikor Chaning Tatum vagy Zac Efron a főszereplő. :-) Ryan Gosslingról nem is beszélve. :-)

Kép forrása

Na de térjünk vissza a mostan emlegetett könyvhöz a Vissza hozzád című kötethez. Nem olyan régen vettem meg a Líra könyvesboltban Kőszegen. Megláttam, és jött velem haza, nem is volt kérdés. :-) 2999 forintot fizettem érte, ez egy filmes borítós könyv a General Press kiadótól. Kicsit fáj a szívem mondjuk, hogy régebben más kiadású kötetek voltak, így nem annyira fér be ez a kiadvány a többi közé a polcon. Vagyis befér persze, de nem mutat annyira jól. Nekem eddig a NS. könyvek kemény táblások volak, ez pedig kartonált puhatáblás. Na de ez legyen vele a legnagyobb gond.


A könyv két főhőse Amanda Collier és Dawson Cole. Fiatalok és bohók. És egymásba szeretnek, pedig Amanda gazdag családból származik, Dawson viszont nem. Sőt a fiú familiája nagyon balhés. Bűnözők, agresszívek, egyszerűen olyan emberek, akikkel nem szívesen közösködünk semmiben. Bár Dawson ilyen családból jött, mégis úgy tűnik, hogy rendes ember, jó srác. Kivételesen kedves ember, aki ki akar törni a családja köréből, szeretne jó emberré válni. Mikor megismerkedik Amandával, aki a családi tiltás ellenére Dawsonnal marad, úgy érzi, hogy mindent megkapott az élettől. Pedig már nem él otthon, egy mogorva, emberkerülő szerelő, Tuck fogadja be magához...

Ám azonban nem ilyen csodás az élet, sok mindent túl kell élni, és a fiatal párnak is el kell válnia egymástól. Amanda főiskolára megy, Dawson pedig belekeveredik valamibe, ami nagyban megváltoztatja az életét negatív irányban.


Eltelik 25 év, s Tuck a szerelő meghal. Az egykori szerelmespár mindkét tagja nagyon szerette az "öreget", így mindketten visszatérnek szülővárosukba...

Amandának már családja van, két gyermeke, egy alkoholista férje, és egy kicsi lány a temetőben, akinek az elvesztését nem tudja feldolgozni sem ő, sem a férje.

Dawsonnak nagyon nehéz élete volt, és még mindig nem lépett tovább, neki még mindig Amanda az igazi.

Az egykori fiatalok természetesen találkoznak, és számomra nagy csoda lett volna, ha nem izzanak fel újra a régi érzelmek. Természetesen ez megtörténik...az ember pedig azt gondolja, hogy a két szerelmes mindent megold, egymás karjaiba omolnak, és minden jó, ha a vége jó...de persze nem így történik.

Sajnos a happy endet befolyásolja Dawson gyilkos hajlamú családjának bosszúszomjassága...

Kép forrása

Sparksra egyébként jellemző, hogy nem igazán vannak boldog befejezései. Sőt. Mindenesetre érdekes véget ér a történet. Szép lezárás, de mégsem az...hogy mit is akarok ezzel mondani, azt csak akkor értitek meg, mikor elolvassátok a könyvet.

Ajánlom szeretettel.

A könyv adatai:

Eredeti cím: The Best of Me

Fordította: Szabó Ágnes

Kiadó: General Press Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2014

Oldalszám: 312 p

ISBN: 978-963-643-723-7

Ár: 2999 ft

Ajánló: örök romantikusoknak, Sparks rajongóknak és mindenkinek ajánlom. Kivétel gyerekek.

 

Nicholas Sparks - Éjjel a parton

A múlt évben csatlakoztam a Molyon a romantikus könyvek olvasására bíztató kihíváshoz. Persze hamar teljesítettem a feltételeket, de azért ha a kezembe akadt némi romantikus irodalom, nem hajítottam a sarokba.

Mivel szeretem Nicholas Sparks műveit, így természetesen mikor a könyvtárban megláttam az Éjjel a parton című kötetet, nyomban magamhoz vettem és olvasni kezdtem.


Ez a könyv a General Press kiadó gondozásában jelent meg, 206 oldalas, tehát nem egy bő lére eresztett sztori.

Eredeti címe: Nights in Rodanthe. Furcsa is, hogy hogy lett ebből Éjjel a parton, de már megszoktam, hogy sokszor teljesen másként fordítják a címeket.

A könyv tipikus Sparks hangulatot és érzéseket áraszt, könnyed, romantikus olvasmány. Mikor végeztem vele, rájöttem, hogy nem a kedvenc Sparksom, de azért nem sajnáltam rá az időt.

A kötet főszereplője egy középkorú egyedülálló nő, Adrienne, három gyermek anyja. A gyerekek is felnőttek már, kirepültek, Amanda a lány férjét nemrégen vitte el a hererák. Azóta a lány depressziós, és Adrienne ezért úgy dönt, hogy elmondja neki élete egyik féltve őrzött titkát...

Mesél a lányának egy nyárról, mikor kevés pénzük volt, és ő kisegített barátnője panziójában Rodanthe-ban. (Mivel a férje otthagyta őt a gyerekekkel, ezért kényszerült dolgozni.)

Itt ismerkedett meg Paul-lal, az orvossal, akivel románcba bonyolódott, és akivel a szerelmük a sors különös fintora miatt nem szökhetett szárba...

Megható, kedves történet, pillanatok alatt el lehet olvasni, így azok is forgassák, akiket esetlegesen elriaszt egy vastag könyv látványa.

A könyvet természetesen, mint annyi más Sparks művet meg is filmesítették Diane Lane és Richard Gere főszereplésével.

Kép forrása: www.filmadatbazis.hu

Üzenet a palackban

A Molyon részt vettem/veszek egy Nicholas Sparksos eseményen. Azért, mert szeretem a szerelmes történeteket, amik önmagukban szépek, és nem a tömény szex teszi őket érdekessé. Nos, Sparsk számomra ilyen. Szép, megható történeteket ír, és annak ellenére, hogy férfiú őkelme - amiről meggyőződhetünk minden General Press kiadó által kiadott könyve hátsó borítóján - ő a kedvenc romantikus íróm.

Forrás: www.collider.com

Eddigi legeslegkedvesebb olvasmányaim tőle a Szerelmünk lapjai ami Notebook címen futott a mozikban, illetve a Kedvesem, ami Dear John  címmel büszkélkedhetett ugyanott.

Gondolom, most már talán el kellene kezdenem direkt Molyos eseményekre olvasni, nem csak úgy össze-vissza, bele a vak világba, így kikölcsönöztem a könyvtárból néhány (vagyis kettő) Sparks kötetet, kettőt megvettem a Lírás könyvvásáron, amiről már egy-két szót írtam is, illetve van egy a polcomon még olvasatlanul. Feltételezem, hogy ennyivel éppen teljesítem az eseményt, vagyis inkább már kihívást. Mert a Moly is újul, frissül...

Az üzenet a palackban című könyvet választottam első áldozatomul. Láttam is az ebből készült hollywoodi produkciót Robin Wright Penn, Kevin Kostner és Paul Newmann főszereplésével, de már nagyon régen, és csak nagyjából emlékeztem a sztorira. Ahogy a könyvet elolvastam, rájöttem, hogy a végére pl. abszolút  nem emlékszem...

Az előbbi három kép forrása: www.port.hu

A kötet egyik főhőse Theresa, aki újságíró, egyedül neveli a fiát, mert a férje elhagyta egy másik nő kedvééret. A másik főszereplő Garreth, a harmincas búvároktató férfi, aki gyönyörű leveleket ír, és elveszítette a feleségét egy baleset következtében, amit sosem hevert ki. Szerelmes leveleket írogat elment nejéhez, mert ezzel közelebb érzi magához a nőt.

Egy nap Theresa a parton sétálgatva talál egy levelet egy palackban. Teljesen meghatja az, megismerkedne az írójával, amire alkalma is nyílik egy viszonylag hosszadalmas nyomozás után. Természetesen, ahogy az lenni szokott, a férfi és a nő egymásba szeretnek, és boldogan élhetnének, ha nem lennének olyan makacsok, és képesek volnának egyet s mást feladni egymásért.

A kép a www.msn-art.hu oldalról származik.

A könyv vége egyébként szomorú, nem is emlékeztem rá, ahogy már említettem is. De ahogy végiggondolom a dolgot, nem is olvastam talán vidám végű Sparks könyvet. Rá kellett jönnöm, hogy az író előszeretettel alkalmazza a halált mint megoldást, és igazából egyik kötete sem 100% happy end.

Mindenesetre ez a könyv is felkerült a kedvenc Sparks köteteim közé.

Olvassátok el Ti is!

Kedvesem

Nem olyan régen láttam egy filmet.

A moziban játszották, bár én nem ott láttam, de beleszerettem a cselekménybe. A film címe: Dear John volt. Nicholas Sparks könyve alapján készült. Mivel szeretem Sparks történeteit, azonnali nyomozásba fogtam, hogy megtaláljam a könyvet, hisz bár a filmet angolul néztem, felirat nélkül, nem érzem még magam olyan profi angolosnak, hogy mindent részletesen megértsek. Mindezek ellenére nagy élmény volt a film, és a www.bookline.hu oldalon pedig megtaláltam a regényt is Kedvesem címmel. Gyorsan meg is rendeltem, főleg, hogy le is volt árazva. Ha minden igaz, 20% kedvezményt kaptam rá. :-)

Hazautaztam a múlt hétvégén apumhoz, és az úton elolvastam. Igazából már Bp-ről Veszprémbe érve kivégeztem. Gyorsan ment, de ez nem csak az én érdemem volt. Szép, szerelmes történet volt, magával sodort a cselekmény...

John problémás kamasz volt, akit egyedül nevelt apja, akinek a szenvedélye az érmegyűjtés. A fiú csak kallódott idek-oda, míg nem jelentkezet az Egyesült Államok hadseregébe.

Egy eltávozáskor ismerte meg véletlenül Savannah-t, akinek a táskáját egy srác belelökte a tengerbe, John pedig utána ugrott, és kimentette. (a táskát. :-) ) Azonnal szimpátiát éreztek egymás iránt, majd nem sokára szerelmet is.

Sokat beszélgettek, kapcsolatuk nem teljesedett ki...(úgy tűnik, menthetetlenül romantikus vagyok!)

A lány gyógypedagógiát tanul a főiskolán, és a fiú lakhelyéhez közel vett részt ebben az időszakban egy házépítésben.

Sajnos hamar eltelik az eltávozás ideje, de mindketten tudják, hogy ez a kapcsolat nem fog így véget érni, és azt is, hogy szeretik egymást.

John visszamegy Németországba, ahol állomásoznak, majd a világ szinte másik felére küldik őket.

Savannah egymás után írja a leveleit neki, Johnt pedig ezek a levelek éltetik. Írás közben ismerik meg egymást igazán, és alig várják, hogy hosszú idő után ismét találkozhassanak...

Sajnos a sok távollét a legnagyobb szerelmet is kikezdi, így volt ez hőseinkkel is.

Viszont az igaz szerelem nem múlik el, és ezt tapasztalhatjuk a könyv oldalait olvasva.

Sparks meghatóan festi le a mindent elsöprő szerelem történetét, és mindazt, hogy a hazaszeretet és a hivatástudat mennyire befolyásolhatja egy ifjú pár életét.

A könyvben egyébként feltűnik a hírhedt 2001 szeptember 11-i dátum is, ami meghatározó John életében. Hogy miért? Olvassa el mindenki a könyvet!!! Én is kézbe fogom venni újra és újra.

"Az igaz szerelem azt jelenti, hogy a másik ember boldogsága fontosabb számunkra, mint a sajátunk." - Nicholas Sparks

 

A leghosszabb út

(2009-06-22 09:10:39)

 

A romantikus regények kedvelőinek ajánlottam már sok szeretettel Nicolas Sparks műveit.

A leghosszabb út is egy közülük, amit nagyon szerettem/szeretek. Tulajdonképpen Sparks művei közül számomra nehéz kedvencet találni, nehéz a legjobbat kiválasztani, mert mindegyik nagyon jó és szép történet.

Bookline-ról:

"Árpilisban, amikor az óceán felől fújó szél orgonaillattól édes, Landon Carternek mindig eszébe jut a Beaufort High-ban töltött utolsó év. Az akkor tizenhét éves Landon azt hitte, tudja, mi a szerelem. Álmában sem gondolta volna, hogy a városka baptista lelkészének lányába, Jamie Sullivanbe szeret bele úgy istenigazából. Jamie-t, akinek mindig ott volt a Biblia az iskolatáskában, egy világ választotta el a többi tizenévestől. Ő viselte gondját özvegy apjának és besegített az árvaház munkájába. Nem akadt fiú, aki randevút mert volna kérni tőle. Landonnak sem jutott volna eszébe, ám a véletlen a lányt szemelte ki partneréül az iskolai előadásban, és abban a pillanatban megváltozott az élete."

Egyébként, akit érdekel, a www.bookline.hu oldalon vasárnapig romantikus regények hete van, és 20-30%-os kedvezménnyel vásárolhatunk ilyen témájú regényeket. Több mint 100 cím van, lehet válogatni!

 

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás