Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Nora Roberts - A smaragd nyakék legendája sorozat

Régen olvastam már Nora Roberts könyvet annak ellenére, hogy imádom az írásait. Most, mikor legutóbb a könyvtárban voltam, rábukkantam egy három kötetes történetre, amely eléggé megviselt formában került a kezembe. Gondoltam, hogy sokan és sokat olvasták, hogy ilyen állapotba kerülhetett. Mindenesetre jött haza velem, és gyakorlatilag egy nap/kötet beosztásban elolvasásra került.

Összességében csak annyit mondhatok róla, hogy nagyon tetszett, és most ismét nagy elhatározást tettem, méghozzá azt, hogy szeretném megszerezni az összes megjelent Nora Roberts könyvet, hogy meglegyenek a saját könyvtáramba. Mivel rengeteg könyvem van, nem is tudom pontosan, hogy mim van, és mim nincs, úgyhogy ez egy elég nagy projekt lesz, hogy rájöjjek, mit kell még beszereznem. Az Azúrkék égbolt, ami nagy kedvencem, az tuti megvan, ezen kívül még két-három könyv szintén. De a többit csak olvastam, úgyhogy dolgozhatok  az ügyön, és a pénztárcámat is készíthetem…

Na de térjünk vissza a Calhoun családhoz.

Nem szokásom több kötetről egyben írni, de ez a sorozat egy nagyon egybefüggő valami, így úgy döntöttem, felhagyok ama szokásommal ez alkalommal, hogy egy könyv egy post. Itt most három könyv, egy post lesz.

A kötet főhősei a Calhoun család tagjai, négy lánytestvér, és a nagynénjük, név szerint: Suzanna, Amanda, Lilah és C.C valamint Kóka néni. (Ez az utóbbi név nekem nagyon vicces volt, mindig mosolyognom kellett rajta, amikor csak olvastam. :-))

A lányok korán elveszítették szüleiket, és nagynénjük, Kóka néni fogadta meg, hogy felneveli őket. Nagyon jó munkát végzett, annak ellenére, hogy ahány lány, annyiféle személyiséggel volt dolga. Az öt nő egy gyönyörű, ódon, kastélynak is beillő kúriában él, melyet az 1900-as évek elejétől a családjuk, a Calhoun család birtokolt, s ahol meglehetősen jómódban éltek. Ám ez csak a múlt, hiszen a lányoknak és nénjüknek jelenleg anyagi gondjaik vannak, úgy tűnik, hogy el kell adni az otthont, melyet annyira imádnak. Természetesen a vevők is megjelennek, pontosabban III. Trenton St. James, aki egy szállodalánc örököse, és aki nem igazán szereti a komoly kapcsolatokat. Trent autója lerobban, és C.C. (Catherine) autójavító műhelyében köt ki, s fogalma sincs a lány kilétéről. A lány és a férfi állandóan összetűznek, és a parázs vitáknak nem is lehet más vége a szerelemnél. Természetesen. C.C. nem csak egy örök párt talál magának, de Trent megoldást kínál a problémájukra is, ami talán örökre megváltoztatja a sorsukat, és közben felbukkan a smaragd-nyakék is, mely tragikus sorsú dédanyjukra emlékezteti a lányokat, és ők azt veszik észre, hogy egyre mélyebben ásnak alá a múltba.


A kötet második része Amanda a második legfiatalabb Calhoun lány történetét meséli el. Ő is párra lel, méghozzá Sloan O’Riley személyében, aki faragatlannak tűnik, nagyszájú, és a lány idegeire megy, persze nem sokáig. Sloannak van egy húga is, aki még a későbbiekben szerephez jut majd. A történet folyamán egyre többet megtudhatunk a Calhoun lányok eddigi életéről, és az ősök sorsáról is, sőt megjelennek a kincsvadászok, akiknek a Calhoun-smaragdra fáj a foguk.


A második rész címe: A smaragd nyakék felragyog. Nem hiába viseli a kötet ezt a címet, hiszen a lányok egyre közelebb kerülnek az ékszerhez, és egyre erőszakosabban próbálja meg valaki ellopni tőlük az ékszert, amely még meg sem került. A kötetben Lilah is megtalálja a párját, méghozzá Max Quartermain személyében, aki egy professzor. Lilah rögtön vonzódni kezd hozzá, ám itt is, mint a testvéreinél rögös az út a boldogságig. Nem különben Suzannah esetében, akit egy gazember, Baxter teljesen kikészített, megcsalt, elhagyott a gyermekével együtt, és azóta a megsebzett nő nem került senkihez sem közel. Ám a nyomozás során segítséget kell kérnie Bianca dédanyja titkos szerelmének, Christiannak a dédunokájától Holt Bradfordtól…A nyakék persze közben megkerül, már alig vártam, de igazából a sok bonyodalom láttán számomra csak mellékszereplőnek tűnik…már amennyire egy ékszer szereplő lehet…


Az utolsó kötet A smaragd nyakék hatalma, melyben újabb szereplők bukkannak fel, köztük Megan, Sloan testvére, aki más téren is kötődik a Calhoun-okhoz. Mégpedig úgy, hogy Baxter, a férfi, aki Suzannah-t elhagyta, Megannal csalta meg a nőt, akitől szintén gyermeke született. Megan akkor egy tizenéves „kislány” volt, akit elszédítettek az ígéretek, és aki nem tudott arról, hogy a férfi nősülni készül. Meganon kívül megismerjük még Nate-t a kapitányt, valamint a Holland nevezető tetovált középkorú fickót, akit Kóka néni szakácsként tart a kúria egy részéből kialakított szállodában. Nate és Megan nem közömbösek egymás iránt, de Kóka néninek is jut egy kis lamour. :-)

Egyszóval, bonyolult, sok szereplős, izgalmas, szerelmes, igazi Nora Robertses történetet olvastam, és nem bántam meg a rászánt időt. Az általam olvasott kötetek a Harlequin Magyarország Kft. gondozásában jelentek meg. Ezen kívül még a Gabo kiadó jelentetett meg rengeteg Nora Robertset, úgyhogy van honnan válogatni...:-)

Annak nagyszerű olvasmány lehet, aki szereti a romantikát, a kalandot, és egyáltalán Nora Roberts stílusát.

A kötetek adatai:

A smaragd nyakék legendája – A Calhoun család I.

Eredeti cím: The Calhoun Women, Catherine and Amanda

Fordította: Hanny Norbert

Kiadó: Harlequin Magyarország Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2002

Oldalszám: 367 p

ISBN: 963-536-929-6

ISSN: 1588-8096

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 995 ft

Forrás: könyvtár

A smaragd nyakék felragyog

Eredeti cím: The Calhoun Women – Lilah and Susanna

Fordította: Komáromy Dániel és Komáromy Rudolf

Kiadó: Harlequin Magyarország Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2002

Oldalszám: 430 p

ISBN: 963-536-930-1

ISSN: 1588-8096

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 995 ft

Forrás: könyvtár

A smaragd nyakék hatalma

Eredeti cím: The Calhoun Women – Megan’s Mate

Fordította: Komáromy Dániel

Kiadó: Harlequin Magyarország Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2003

Oldalszám: 317 p

ISBN: 963-537-142-X

ISSN: 1588-8096

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 995 ft

Forrás: könyvtár

Nora Roberts - Azúrkék égbolt

Nem titok, hogy szeretem Nora Roberts írónőt, aki rendkívül termékeny, kevés szerzőnek van akkora életműve, mint neki. Ami ilyen nagyságú könyvállománynál gyakran előfordul, vannak jobban sikerült művek, és persze értelemszerűen kevésbé jók is. Sajnos még koránt sem olvastam minden könyvét, de tervezem, sőt magáról az írónőről is szeretnék majd egy külön bejegyzést írni...

Mint a TV-ben is gyakran láthatjuk, Nora-nak sok könyvét megfilmesítették már, így történt az, hogy az Azúrkék égbolt-tal is először filmen találkoztam. Felvettem, majd többször is megnéztem. Nem csoda, hisz imádom a cowboyokat, John Corbett pedig a filmben igazi díszpéldány...:-)

 

Forrás: www.port.hu

A könyvet azóta is kerestem, s most a kedvenc könyvtárosom által végre el is olvashattam. Nem csalódtam benne, annak ellenére, hogy ismertem már a sztorit gyakorlatilag kívülről. Inkább csak az volt a kellemes csalódás, hogy milyen nagyon könyvhű volt a film...


Néhány szó magáról a történetről:

A Mercy családdal először az "apa", Jack Mercy temetésén találkozunk, s a könyv végére egy év telik el társaságukban.

Az öreg és kíméletlen, sőt immár halott Jack-nek három lánya van, három különböző feleségtől. Willa a farmot igazgatja, Lily brutális exférje ellen menekül, Tess pedig Hollywood-i forgatókönyvíró.

A temetés miatt összejön a három lány, akik eddig nem is ismerték egymást. Willa mindig is apjával élt, csak azért, mert kisbaba korában meghalt az édesanyja, még azelőtt, hogy Jack kidobhatta volna őket. A lány szemernyi szeretetet sem kapott az apjától. Sőt...még halálában is bántotta, hiszen az ember azt várta volna, hogy rá hagyja a hatalmas Mercy birtokot. De Jack nem ezt tette...A három lánya egyforma arányban részesedik a birtokból, de csak akkor, ha egy teljes évig mindhárman gyakorlatilag megszakítás nélkül a farmon élnek. Csak egy hétre hagyhatják el azt, és mindezeket a dolgokat két szomszéd felügyeli. Ha bármelyik lány nemet mond, a családi birtokot senki nem kaphatja meg, akkor az örökség 100-100-100 dollár lesz fejenként, és mehetnek, amerre látnak...

A lányok persze nem akarják elveszíteni az örökséget, és kínlódások árán elkezdik "letölteni" az egy évet. Közben megismerik egymást, önmagukat és a szerelmet is. Azonban semmi nem megy zökkenőmentesen, ráadásul a 20 millió dollár értékű tanyán valami őrült állatokat, s később embereket belez, skalpol...Mindenki fél, senki nem bízhat senkiben, majd sok fordulat és nem kevés áldozat után fény derül a megdöbbentő igazságra.

Mivel nagy MCLeod'd daughters rajongó is vagyok, és van némi párhuzam a két téma között, szeretettel ajánlom mindenkinek a Gabo Kiadó 509 oldalas, 2008-as kidaványát, melynek eredeti címe Montana sky.

Kék füst

Erika kolléganőmtől kaptam kölcsön Nora Roberts egyik könyvét, a Kék füstöt, amiből film is készült. Már egy ideje a polcomon volt, de valahogy sosem volt időm és kedvem nekikezdeni...na de most, mikor tanulni kellene, most nekiálltam...:-)

volt, szórakoztató volt, de én - személy szerint ez a kijelentés csak rám vonatkozik - olvastam már jobb Nora könyvet is. Bár lehet, hogy csak egy kicsit besokalltam tőle,mert mostanában sok kötetét olvastam, vagy csak az a bajom, hogy már nagyon-nagyon várom a Breaking Down megjelenését... (június 3. )

Szóval a főszereplője egy (először kis)lány, aki végig nézte, ahogy gyermekkorában leég a szülők étterme, majd eme élmény hatására "tűzügyi-szakértő" lesz belőle.

Az alábbi ajánló a www.books.hu oldalról származik:
"A családi pizzériát elpusztító tűz megváltoztatja a kis Reena Hale életét. A szomszédok és a rokonok összefognak, hogy átsegítsék a Hale családot a nehéz helyzeten, s újjáépítik az éttermet, a baltimore-i rendőrség pedig letartóztatja a gyújtogatót. Reena azonban, attól a pillanattól kezdve, hogy belenéz a tűzbe, s megpillantja annak szépségét és pusztító erejét minden erejével azon fáradozik, tanul és küzd, hogy megértse ezt a szörnyű erőt, s egy napon maga is nyomozó és tűzvizsgáló lehessen. Évekkel később eléri célját, s tagja lesz a rendőrség gyújtogatási csoportjának. Ekkorra azonban számos rejtélyes tűzesettel kell megbirkóznia, amelyek mindegyike valamilyen módon az ő életéhez kapcsolódik. Reena hamarosan rájön: nem ő az egyetlen, akit megbabonáznak a lángok – valaki más is meglátja bennük a varázslatot, aki azonban nem legyőzni akarja a tüzet, hanem megszállottan uralni, birtokolni, felhasználni szörnyű terveihez."

A mama albérlője - Még egyszer, érzéssel

(2010-05-10 19:27:50)

A hétvégét még egy Nora Roberts könyvvel fejeztem be, holott már nagyban tanulnom kellene, hisz közeledik a vizsgaidőszak, és zh-kat is írok a héten. De Erika kolléganőm annyi könyvet adott kölcsön folyamatosan, hogy haladnom kell azokkal is. :-)

Úgyhogy mivel gyorsan akartam haladni, ismét egy Nora könyvet vettem le a polcról. Ez egy  könyv, két kb. 150 oldalas történettel. A szokásos Nora stílusban íródott, kikapcsolt, bár rájöttem, hogy az írónő könyvei közül jobban szeretem, amiben van egy kis misztika is, nem csak szerelem. De lehet az is, hogy most már túl sok volt a Roberts könyvekből, úgyhogy Az  elveszett jelképek kezdtem el ma Dan Brown-tól. :-)))

Egy kis ajánló a www.fo.hu oldalról

"A mama albérlője: Gwen Lacrosse ártatlan, jóhiszemű lányként indult útnak egy álmos déli kisvárosból New Yorkba, s a kemény munkával töltött hosszú hónapok után most érett, józan nőként tér haza. Amikor azonban megismeri édesanyja új, fiatal albérlőjét, kezdi elveszteni a fejét. Luke Powers, a híres író született mestere a szavaknak és a hódításnak, Gwen kezdeti hűvös visszafogottságáról pedig hamar kiderül, hogy az csupán a felszín...

Még egyszer, érzéssel: Öt évvel ezelőtt látta utoljára Raven Williams popénekesnő Brandon Carstairst, azt a férfit, aki összetörte a szívét. Ám Brandon egy napon visszatér, és olyan ajánlattal keresi meg, amelynek a lány képtelen ellenállni: írjanak együtt musicalt az utóbbi évek egyik sikerkönyvéből. Vajon elképzelhető-e a közös munka anélkül, hogy Raven újra megperzselődne? Mi lesz, ha mindkettőjüket felemészti a hirtelen fellángoló szenvedély?"

A bátorság kulcsa

(2010-05-10 19:22:28)

 

Ez a kötet Nora Roberts Kulcs-trilógiájának harmadik és egyben befejező kötete. Már nagyon vártam, hogy végre eljussak idáig, mert nagyon érdekelt, hogy az írónő hogyan kanyarítja a történet végét.

Ez a kötet Zoe útját mutatja végig, ahogy egymásba szeretnek Brandonnal és ahogy megtalálja az utolsó kulcsot, mely használatával a több ezer éve fogságba esett félistennők végre kiszabadulhatnak.

Nagyon izgalmas, mégis kikapcsoló könyv. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti Nora stílusát.

"Három kulcs, Három nő. Mindegyiknek 28 nap áll rendelkezésére, hogy végig vigyen egy veszélyes kutatást. Ha az egyikük elbukik, mind elvesznek. Ha mindegyikük kiállja a próbát, pénz, hatalom és boldogság vár rájuk. Többre van szükségük a puszta értelemnél és eltökéltségnél. Meg kell nyitniuk a szívüket és az elméjüket. És hinniük kell, hogy minden és bármi lehetséges."

www.bookline.hu

 

A tudás kulcsa

(2010-05-07 19:48:27)

Ez a könyv Nora Roberts Kulcs trilógiájának második kötete.

Az alapkoncepcióról már írtam az első kötetnél, azért pár sort írok erről is. Ennek a kötetnek a főszereplője Dana, a könyvtároslány, akit rosszindulatú főnöke és annak unokahúga kirúgott a munkahelyéről. Épp akkor, mikor megbízták, keresse meg a második kulcsot. Természetesen a könyv végén összejön gyermekkori szerelmével,  és a kulcsot is szerencsésen megtalálja a híres író, Jordan segítségével.

Hasonlóan sodró lendületű, izgalmas könyv, ahogy Nora többi könyve is. (főleg a trilógiák)

Egy kis ajánló a www.libri.hu oldalról:

"Mindhárom lány félistennő, és valamilyen különleges adottsággal rendelkeznek. Az elsőé a művészet vagy a szépség, a másodiké a tudás vagy az igazság, a harmadiké pedig a bátorság vagy a vitézség adománya. Egy gonosz varázsló megátkozza a lányokat. Ellopja a lányok lelkét, és bezárja egy üvegdobozba, amit a Lelkek Ladikujának hívnak. Három kulcs van a ládához, amelyet csak emberi kéz nyithat ki. Amikor a keresés sikeresen befejeződik, kinyílik a Lelkek Ládikaja, és az Üveglányok kiszabadulnak. Három kulcs. Három nő. Mindegyiknek 28 nap áll rendelkezésére, hogy végigvigyen egy veszélyes kutatást. Ha az egyikük elbukik, mind elvesztek. Ha mindegyikük kiállja a próbát, pénz, hatalom és boldogság vár rájuk. Többre van szükségük a puszta értelemnél és eltökéltségnél. Meg kell nyitniuk a szívüket és az elméjüket. És hinniük kell, hogy minden és bármi lehetséges. Dana számára mindig is a könyvek jelentették a legnagyobb élvezetet. Neki a tudás kulcsát kell megkeresnie. "

 

A fény kulcsa újra

(2010-05-03 20:49:59)

Hú, nagyon régen nem írtam...

Igazából több oka is van. Mint már mondtam, ismét tanulok, ezen kívül angolul is tanulok, háztartást vezetek, és ráadásul megint Twilight-ot olvasok angolul is és magyarul is.

Nora Roberts Kulcs trilógiájának első kötetét ezért több mint egy hétig "rágtam". Pedig nagyon jó volt, érdekes, izgalmas, és várom, hogy belekezdhessek a következőbe, lévén, hogy trilógiáról van szó. :-)

A téma majdnem, hogy szokásos...három nő, összebarátkoznak, ők az események fő irányítói. Aztán jön három férfi, és mindenki megtalálja a maga párját. (A legtöbb Nora trilógiában ez így van)

Az első kötet Malory és Flynn kapcsolatának kibontakozásáról szól...természetesen a vége happy end, de nem is várhattunk volna mást.

Egyébként a könyvsorozat lényege, hogy egy nagy erő három félistennő lelkét elvette és egy dobozkába zárta. Három halandó nő feladata "tűzön-vízen"át megtalálni a három kulcsot, és a lelkeket kiszabadítani. A küldetésért egyenként 25.000 dollárt kapnak, és ha mindegyiknek sikerül a kiszabott 1-1 hónap alatt elvégezni a dolgot, még több pénz üti a markukat. Ha nem sikerül valakinek is, mindnyájuk életéből elveszik 1 év...

Egy kis kedvcsináló a www.bookline.hu oldalról:

"Mindhárom lány félistennő, és valamilyen különleges adottsággal rendelkezik. Az elsőé a művészet vagy a szépség, a másodiké a tudás vagy az igazság, a harmadiké pedig a bátorság vagy a vitézség adománya. Egy gonosz varázsló megátkozza a lányokat. Ellopja a lányok lelkét, és bezárja egy üvegdobozba, amit a Lelkek Ládikájának hívnak. Három kulcs van a ládához, amelyet csak emberi kéz nyithat ki. Amikor a keresés sikeresen befejeződik, kinyílik a Lelkek Ládikája, és az Üveglányok kiszabadulnak. Három kulcs. Három nő. Mindegyiknek 28 nap áll rendelkezésére, hogy végigvigyen egy veszélyes kutatást. Ha az egyikük elbukik, mind elvesztek. Ha mindegyikük kiállja a próbát, pénz, hatalom és boldogság vár rájuk. Többre van szükségük a puszta értelemnél és eltökéltségnél. Meg kell nyitniuk a szívüket és az élméjüket. És hinniük kell, hogy minden és bármi lehetséges."

Pogánykő

(2010-04-18 15:09:39)

Nora Robert Völgy-trilógiájának harmadik kötete ez, melyet már alig vártam, hogy a kezembe vehessek. Erika kolléganőm tulajdona, ahogy a többi is, de bizony megfordult a fejemben, hogy meg kéne vásárolni a triót magamnak is, mert annyira tetszett. Hiszen szeretem a misztikus dolgokat, ahogy a szerelmes történeteket, a kettő keveréke pedig nem lehet rossz.

Ahogy ez sem volt az. Sok szeretettel ajánlom mindenkinek, aki olvasta az első két részt, aki kíváncsi arra, hogy ha a három főszereplő férfi közül kettő megtalálta a párját, akkor mi lesz a különc és italozó apától anya nélkül felnőtt Gage-el. Elárulhatom, hogy egymásra találnak Cybillel, de ahogy ebben a könyvben sok minden más, ez sem történik véletlenül...

Egy kis ajánló a www.bookline.hu oldalról:

"Amikor évekkel ezelőtt, végrehajtva a vértestvér-rituálét, Gage, Fox és Caleb kilépett az erdőből, mindnyájuknál ott volt a vérkő egy darabkája. Most ez lesz a fegyverük a végső harcban a démon ellen, amelyet felébresztettek.
A győztes visz mindent.
Közös rémálmok, látomások vérről és tűzről, véletlenszerűen előforduló erőszakos események kezdik egyre gyakrabban zaklatni a régi barátokat, és Quinnt, Laylát meg Cybilt, a nőket, akiket a végzet hozzájuk köt. Észre kell venniük, hogy ebben az évben erősebben tér vissza a démon, amely az általa keltett rettegésből táplálkozik.
De mostanra sikerült újra egyesíteniük a vérkő három darabját. Már csak azt kell kitalálniuk, hogyan használják fel.
Egy olyan szerencsejátékos, mint Gage, természetesen bármikor fogadna rá, hogy a csapatuk megtalálja a megoldást. És bár ő meg Cybil osztozik as jövőbe látás képességében, ez az egyetlen dolog, ami közös bennük. Mindketten úgy érzik, ha a köztük lévő flört szintjéről egy szinttel feljebb lépnének, azt csakis a saját akaratukból tennék, nem azért, mert a sors így rendelte. Gage azt is tudja, hogy egy olyan nő, mint Cybil- aki eszes, erős és ellenállhatatlanul szép- csak szerencsét hozhat neki. Hogy jó vagy balszerencsét, az még nem tisztázott, pedig ez döntheti el, hogy végső pusztulás vár Hawkins-völgyre, vagy véget ér végre a lidércnyomás."

Hawkins-völgy

(2010-04-15 19:36:05)

Nora Roberts Völgy trilógiájának első része után már alig vártam, hogy belekezdhessek a második részbe, a Hawkins-völgybe. Ez a kötet az előző részben megismert Layla és Fox történetét, szerelmének kibontakozását meséli el, valamint tovább szövődik a furcsa természetfeletti történet, a Hawkins-völgy nevű kisváros hét évente megjelenő "démonairól".

Természetesen nagyon tetszett a második rész is, már a harmadik, egyben befejező részt falom...Pedig tanulnom kéne inkább...

Egy kis ajánló a www.bookline.hu -ról:

"Fox, Caleb és Gage, meg a Hawkins-völgy többi lakója számára a hetes baljós üzenetet hordoz- amióta ők hárman kisfiúként kiszabadítottak egy évszázadok óta bezárva tartott démont, amikor a vérük a Pogánykőre hullt...

A fiúk ártatlan vérszerződése hét napig tomboló őrülethez vezetett, minden hetedik évben. Most pedig, amint rájuk vetül a rettegett hetedik hónap árnya, a férfiak érzik a készülődő vihart. Máris a halál és pusztulás képei kísértik őket. De ebben az évben felkészültebbek; harcba száll az oldalukon három nő is, akik messziről jöttek Hawkins-völgybe. Layla, Quinn és Cybil valamiféle kapcsolatban áll a démonnal, ahogyan a férfiak kapcsolatban állnak azzal az erővel, amely a démont csapdába ejtette.

A Pogánykőnél történt végzetes események óta Fox, a kisvárosi ügyvéd képes olvasni más emberek gondolataiban, és ebben a tehetségben osztozik vele Layla is. Foxnak meg kell nyernie a nő bizalmát, mert együtt hatásosabban vehetik fel a küzdelmet a sötétség ellen, amely elnyelni készül a várost. De Layla nehezen tudja elfogadni újonnan megismert képességét- és a bizalmas kapcsolatot Foxszal. Tudja, hogy ha egyszer megnyitja az elméjét, nem lesz semmi, ami megvédje a vágytól, amely mindkettőjüket elemésztheti... "

Vértestvérek

(2010-04-11 17:49:47)

 

Erika kolléganőmnek köszönhetően elég sok Nora Roberts könyvet olvasok mostanában. Ez a kötet a Völgy-trilógia első kötetet. Már régen Erika polcán porosodott, aztán az enyémen egy kicsit kevesebb ideig. :-) Jó pár hónapja nézegettük a Bookline-on, hogy meg kellene venni, és hát Erika bevállalta.

Személy szerint én (de szerintem ő is) nagyon bántam, hogy csak most kezdtem bele... Nagyon izgalmas...a három, pontosan egy időben született kisfiú kiszabadít véletlenül valami gonoszt szülinapjuk éjjelén...azóta hét évente hét napra megőrül a kisváros...Az első kötetben a fiúk már 30-asok. Egy csinos írónő is felbukkan, szeretné megírni a városka történetét...

Nagyon ajánlom mindenkinek...

Alig várom a következő kötetet.

"A Pogánykő már évszázadok óta létezett, jóval azelőtt, hogy három fiú körbeállva összevegyítette rácsorduló vérét és vértestvérré fogadta egymást akaratlanul kiszabadítva ezzel egy pusztító erőt.Minden hetedik évben eljön egy hét júliusban, amikor a városka lakói kimondhatatlan dolgokat művelnek- amire aztán később mintha nem emlékeznének. A kollektív őrület megnyilvánulása ismertté vált a város határán túl is, és Hawkins-völgyről elterjedt, hogy megszállta valami gonosz erő.Ez az újkori legenda vonzza Hawkins-völgybe a riporter-író Quinn Blacket, aki azt reméli, könyvet írhat a kísérteties témáról. Még csak február van, de Caleb Hawkins, a város alapítóinak leszármazottja már látta és érezte a gonosz jelenlétének első jeleit. Sosem tudja elfeledni a huszonegy éve az erdőben átélt rémítő eseményeket, és az előjelek még soha nem voltak ilyen erősek. Calnak szüksége lesz két barátja, Fox és Cage segítségére, de meglepő módon támaszkodnia kell Quinnre is. A nő szintén látja a gonoszt, amit a városka lakói nem látnak. Amint a tél tavaszba fordul, Cal és Quinn viharos gyorsasággal egymásba szeret. Ők alkotják majd a sarokkövét a férfiak és nők egy csoportjának, amelynek tagjait összeköti a sors, a szenvedély és a harc a sötétségből testet öltő lénnyel..."

( Idézet a könyv hátoldaláról )

 

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás