Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Novemberi zárás

Szégyen, de a novemberi olvasásaim listáját most osztom meg Veletek. Bár szerintem jobb később, mint soha. Aztán majd jövök ám a decemberi anyaggal is! :-)

1. Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi - Remény

2. Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi - Útvesztő

3. Lauren Oliver - Káosz

4. Rupert O. Matthews - Természeti csodák atlasza

5. Petr Korbel & Milan Novák - Ásványok enciklopédiája

6. Chris Pollant - Kőzetek és ásványok

7. Verő Juli - Jámbor Zsóka - Praktikus háztartás

8. Laura Ingalls-Wilder - Kicsi ház a nagy erdőben

9. Bereznay Tamás - Németország ízei

10. Meg Cabot - Mélyharapás

11. Julia Quinn - Tíz dolog, amit szeretek magában

12. Paula McCain - A párizsi feleség

13. Eric Kraft - Herb és Lorna

14. Michelle Zink - A kapu őrzője

15. Lara Adrien - A vámpír bosszúja

16. Dan Simmons - Endymion

17. Jeff Lindsay - Dupla Dexter

18. Katarina Mazetti - Családi sírbolt

19. Ilona Andrews - Mágikus találkozás

20. Laurell K. Hamilton - A szukkubusz éjszakája

21. J. D. Sallinger - Zabhegyező


Ilona Andrews - Mágikus találkozás

Össze-vissza olvasok mindenféle témában, mindenféle műfajban, de amikor kézhez vettem Ilona Andrews könyvét, rögtön tudtam, hogy hiányzott mostanában egy ilyen jellegű történet a tarsolyomból.

Ebből a rövid bevezetőből is látszik talán, hogy mennyire teszett a könyv. Izgalmas volt, sodró és érdekfeszítő. Tetszett a világ, amelyet Andrews felépített, és amivel volt szerencsém megismerkedni a könyv által.


A történte főhőse Rose Drayton, aki a Peremben él, amely két világ határán van, a Töredék és a Mágia határán. A Töredékben az emberek átlagos életet élnek, átlagos módon, varázslat nélkül, a Mágiában azonban tombol a varázslat. Rose a Töredékben dolgozik, de átjárhat mindegyik világon, azonban másoknak ez nehézségekbe ütközhet.

Rosenak hatalmas varázsereje van, amit egy szerencsétlen napon meg is mutatott a nagyközönségnek, s azóta nincs nyugta. Számtalan kérő jelentkezik, mindenki így vagy úgy, de a lány kegyeit keresi, hiszen nagyon kevés ember tud úgy villantani, mint a lány. Sőt a kékvérű Mágia-beli egyének tudnak csak elvileg villantani, de bár Rosenak semmi köze nincs ahhoz a világhoz, mégis magán hordozza a jeleit.

Egyébként teljesen hétköznapi életet él, egyedül neveli két kisöccsét, akiknek szintén van varázserejük, s a nagyanyja segít be néha a kicsiny családnak, ha vészhelyzet van. Rosenak ugyan van munkahelye, mégis egyik napról a másikra élnek, nagyon komolyan be kell osztania a fizetését, ha azt akarja, hogy ennyivalóra is teljen és benzint is tudjon venni a kocsijában.

Már megszokta a kérők hadát, amikor jön egy újabb, egy jóképű, de arrogáns kékvérű, Lord Declane Camarine, aki kerek-perec kijelenti, hogy Rose a felesége lesz. Persze a lány hadakozik ez ellen, de végül abban egyeznek meg, hogy három próbát kell kiállnia a férfinek, és ha ezeket a próbákat megcsinálja, akkor Rose ellenkezés nélkül vele megy.

Mikor az "üzlet" megköttetik, még nem tudja R., hogy mennyire szüksége lesz a következőkben Declan segítségére, és hogy mégsem annyira rémes ez a pasi, mint amilyennek gondolja.

A könyv nekem tényleg nagyon tetszett, és alig várom, hogy elolvashassam a következő részt is, ami már megjelent az Egmont kiadó jóvoltából Áradó hold címen.

Ami nagyon érdekes volt számomra, az az, hogy a könyv hátsó borítóján felhívják a figyelmét a nagyérdeműnek, hogy a kötet felnőtt tartalmat is tartalmaz. Ez azért volt érdekes, mert nem volt az a kifejezett felnőtt tartalom, vagyis nem volt benne semmi különös olyan, ami esetleg bánthatná egyes érzékenyebb emberek lelkivilágát, és mégis jó érzés volt tudni azt, hogy gyermekeink biztonságban vannak, hiszen a kiadó felhívta a szülők figyelmét arra, hogy esetleg tartalmazhat a könyv olyasmit, amit még nem szánnánk csemetéinknek.

A kötet adatai:

Eredeti cím: On the Edge

Fordította: Márton Adrea

Kiadó: Egmont Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

ISBN: 978-963-343-231-0

Oldalszám: 390 p

Ár: 3999 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Michelle Zink - A kapu őrzője

Szeretem általában a Cicero Könyvstúdió könyveit, mindig jó kis kikapcsolódást nyújtanak a Kiadó regényei. Számomra az is fontos, hogy ne csak szórakoztató könyveket adjon ki egy kiadó, de belátható időn belül jöjjön a folytatás is, ha megszeretem az első részt.

Na Michelle Zink könyvét, az első részt a trilógiából nagyon el szerettem volna olvasni, de nem volt rá módom, aztán amikor kaptam egy lehetőséget a második kötet, A kapu őrzője c. rész elolvasására elég rendesen megrémültem. Igazából nem nagyon szeretek úgy olvasni egy sorozatot, hogy az előzményekkel nem vagyok tisztába, mert kicsit aggódom, hogy nem fogom érteni az összefüggéseket.

Egyszóval ilyen aggódások közepette vettem kézbe A kapu őrzőjét, és kezdtem bele. Ám mielőtt elkezdtem volna olvasgatni, megállapítottam, hogy a borítón szereplő lánynak nagyon szép szeme van. :-) Azért figyeltem meg ezt, mert az én kicsi lánykámnak is különösen szépek a szemecskéi, és biztos vagyok abban, hogy nagylány korában hasonlóan mutatós lesz, mint a címlap-lány. :-)


A trilógia főszereplője Lia és (én úgy láttam, hogy most) mellékszereplője a testvére Alice. Lia a pozitív hős, Alice pedig a nagyon negatív.

A könyv olvasása közben egy különleges világ tárul a szemünk elé. Különleges de izgalmas, ahol Lia kutatja a Kulcsokat, hogy azok segítségével a Próféciának vége legyen. A Prófécia főszereplői pedig ők maguk, a testvérek, Lia és Alice. Alice, ahogy már mondtam, gonosz, és mindent elkövet azért, hogy egyre erősebb legyen. Persze Lia is igyekszik, hogy ne tudjon a gonoszok leggonoszabbika, Samael erre a világra jönni. Ha Lia "megadja magát", rajta keresztül Samael eljön, és uralma alá hajt mindent.

Liának volt egy szerelme, James, akit szinte szó nélkül elhagyott. Sokszor gondol a fiúra, de nincs mit tennie, el kell felejtenie, azonban megtudja, hogy Alice valamiért megkörnyékezte a fiút. Ez nagyon rosszul esik Liának, azonban a szíve már másé, a Grigori egy tagjáé, Dimitrié, aki segíti a nehéz úton, amely Altusba és a megoldáshoz vezet.

Az út hosszú, és nehéz, számtalan akadállyal meg kell küzdeniük, köztük az árulással is, ami onnan, abból az irányból jön, amire a legkevésbé számít a kis csapat.

A könyv összességében nagyon tetszett, kár volt aggódnom, hogy nem fogok tudni mit kezdeni vele. Tudtam, és nagyon várom a harmadik részt, melynek címe Tűzkör lesz.

A kötet adatai:

Eredeti cím: The Guardian of the Gate

Fordította: Robin Edina

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-963-539-782-2

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 348 p

Ár: 2990 ft

Forrás: kiadótól

Kate Van Dyke - Vérzivatar, Tűzmadár 1.

Nem túl régen sikerült megismerkednem egy új kiadóval, az Álomgyár kiadóval, akikkel együttműködve itt a blogon volt is egy játék, melynek eredményét a Facebookon hirdettem ki. (Aki a Facebookos bejegyzést nem olvasta volna, annak elmondanám itt is, hogy Vincze Rita volt a szerencsés, most őneki kedvezett a sors, és kapja meg a kiadó által felajánlott művet. A többieknek ezúton is köszönöm szépen a játékot. Ritát pedig majd megkérem, hogy a blogom berkein belül fejtse már ki a véleményét a nyereménykönyvéről. :-))

Na szóval az Álomgyár kiadó elsőkönyves írókkal foglalkozik, de máris megdőlni látszik eme állításom, hiszen Kate van Dyke, a Vérzivatar sorozat írónője már jelentetett meg köteteket, tehát igazán nem lehet kezdőnek neveznünk. 2006-ban jelent meg a Csontgolyó, 2009-ben pedig A latin démon c. kötete.

A két új könyvét, a Tűzmadár 1-et és annak folytatását már az Álomgyár kiadó gondozásában olvashatjuk.

Ahogy azt már annyira sokszor elmondtam, a lemaradások miatt van az, hogy bár ezt a kötetet is már napokkal, sőt héttel ezelőtt befejeztem, de nem volt rá módom, hogy írjak is róla, így most pótlólag születik ez a bejegyzés is.

Mindig azt mondogattam, hogy sosem olvasok krimit, csakis Agatha Christie-t, de ahogy visszaolvasok a blogomban, rá kell jöjjek, hogy ez bizony igencsak másként van, hiszen megszerettem a Skandináv-krimiket is például, úgyhogy nem aggódtam annyira, hogy ismét krimi lesz a terítéken. Az azért kicsit aggasztott, hogy a borítón a 18-as karikát olvastam/láttam.

Arra gondoltam, hogy csak nem 18-as karikás lesz a sztori, ez csak amolyan megelőzés. Pedig de... Vagyis elég véres egy történet, csak úgy kapkodtam a fejemet a pörgős cselekmények, és az állandóan felbukkanó újabb és újabb nevek hallatán. Ez persze csak az elején okozott gondot, utána már elég könnyen felvettem a fonalat. A címoldal viszont szerintem elég merészre sikeredett... Véres kés, női lábak és test derékig. Olyan provokatív...Figyelemfelkeltő.


A könyv főhőse egyébként Ron Sinclair és a testvére Dean. Ron a Sinclair szállodalánc alelnöke, Dean pedig egy szerencsétlen genetikai probléma miatt törpenövésű, de nagyon sikeres művész. A világ azonban úgy tudja, hogy Dean helyett Ron a művész, de egy napon, egy bemutató kapcsán a fiúk születésnapján Dean besokall, és kitálal mindarról, amit az apjuk James rákényszerített a fiúkra. Ezzel egy lavinát indít el, s közben még az egyik alkalmazottal is összeszólalkozik, aki a szeretője volt, legalábbis eddig a pillanatig. A nő persze megjátsza magát, úgy tesz, mintha Ron leütötte volna...pedig nem is...Amikor pedig megtalálják Kitty holttesét, minden gyanú Ronra terelődik...arról meg ne is beszéljük, hogy mi lesz, mikor "jön"  a következő holttest...Ráadásul a családja tagjai közül kerül ki...és nem ez lesz az utolsó haláleset a könyvben.

Mindebből láthatjátok, hogy valódi véres irodalommal van dolgunk, amihez azért kell idegzet és nyugalom. Nyugalom azért, hogy a pörgős történetet követni tudjuk, idegzet pedig azért, hogy megfelelőképpen reagáljuk egy-egy véres eseményre.

Én nem sokára kezdem a következő kötetet, őszintén remélem, hogy Nektek is tetszeni fog, mert nekem nagyon "nem tetszett" ennek a résznek a befejezése, és kíváncsi vagyok, hogy miként folytatódik a könyv. :-)

A kötet adatai:

Kiadó: Álomgyár kiadó

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Budapest

ISBN:  978-615-525-205-1

Ár: 2990 ft

Oldalszám: 310 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Patrick Ness/Siobhan Dowd - Szólít a szörny

A múltkor, amikor írtam az Amíg élek c. Cicero Könyvstúdiós kiadványról, akkor említettem, hogy mostanában ismét kerülnek a kezeim közé különféle daganattal, komoly betegségekkel kapcsolatos írások. Ezt azért írtam, mert az első, amelyik ezt a folyamatot nyitotta, a Szólít a szörny volt, amely számomra nagyon különleges olvasmány volt.

Előre bocsátom, senki se várjon démonokat, szörnyeket, gyilkosságokat meg misztikát ettől a könyvből. Van benne démon meg szörny, meg halál, meg misztika, csak épp nem olyan, mint amire az átlag ember számítana a kötet címe alapján.

Ugyanis a démon a főszereplő saját démona, amivel küzd, a szörny az a valaki vagy valami, ami végső soron segít rajta, a halál nem gyilkosság után érkezik, hanem egy szörnyű kor végső állomása, és a misztikum pedig ott jelentkezik, ahol a szörny megjelenik.

Mindent egybevetve egy csodálatos, de borzongató könyvet olvastam a "személyében".


Már az eleje nagyon tetszik, ahol a bevezetőben a szerző, Patrick Ness elmeséli, hogy Siobhan Dowd-t sosem ismerte, csak mint a szerzőt az olvasója, ugyanis az írónak életében két könyve, halála után, ami  mellrák miatt nagyon hamar elragadta még két kötete jelent meg, és ez a könyv lett volna az ötödik könyve, de nem tudta megírni. Így hát Patrick Ness írta tovább az alapötletet. Bár én sosem találkoztam még Siobhan munkásságával, szerintem Partrick csodálatosat alkotott, annak ellenére, hogy nincs összehasonlítási alapom.

A mű főhőse egy kisfiú, bizonyos Conor, aki kistini még, és egy szörny zaklatja, aki azt állítja, hogy a fiú maga hívta. Nem érti sem Conor, hogy mi ez az egész, sem pedig az olvasó. De sajnos hamar kiderül miről van szó.

Conor nagylelkű, erős kisfiú, akinek az édesanyja rákos. Erősen hiszi, hogy meggyógyulhat, fel sem merül benne az ellenkezője. Anyja nem is ad esélyt neki arra, hogy azt higyje, hogy ez a helyzet rosszul is végződhet.

A fiú éjjelente rémálmokkal küzd, napközben suliba jár, ahol szinte eltiporják, és gondozza édesanyját. És egyszer csak megjelenik a Szörny egy hatalmas fa képében...

A könyvet olvasva végig éljük Connor életét, megismerjük édesanyját, nagyanyját, az apját is egy kicsit, aki elhagyta őket, és Amerikába költözött, és persze megismerjük a sulis zaklatóit, és a Szörnyet is, aki azt akarja, hogy Conor ismerje be, mondja ki végre az igazságot...

A kötet végére én is eléggé összezuhantam, teljesen átérzetem azt, hogy mit érezhet egy kisfiú, akinek az édesanyja meg fog halni, s milyen érzés lehet erre rájönnie. Nagy képzelőerő nem kellett ehhez nekem, mert én is túl vagyok egy ilyen helyzeten, de én már nem kisfiú voltam, hanem kicsit nagyobb lány, amikor megtörtént.

Mindenesetre borzalmas az egész. A könyv vége pedig nem hoz happy end-et. Sajnos, bár nem is vártam őszintén szólva.

Ez egy nagyon gyorsan olvasható, kétszáz oldal feletti oldalszámú történet képekkel, melyek illusztrálják Connor szenvedéseit.

Bár ifjúsági kötet, úgy gondolom, hogy az ifjú olvasóknak nem árt érettnek lenni azért, hogy megértsék a mondanivalóját. Szerintem egyébként ha valaki ilyen helyzetben van, mint Conor, akkor nagyon érdemes elolvasni, hiszen bátorítást nyerhet belőle. Ezen kívül viszont mindenkinek szeretettel ajánlom, mert nem gondolom, hogy lenne olyan ember, akinek ne tetszene!

A kötet adatai:

Eredeti cím: A Monster Calls

Fordította: Szabó T. Anna

Kiadó: Vivandra Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve:  2012

ISBN: 978-963-888-399-5

Oldalszám: 215 p

Borító: Puhatáblás, ragasztott

Ár: 2950 ft

Forrás: kiadótól

Yalom - Brent - Szólok a rendőrnek

Sokat gondolkodtam, hogy tetszene-e nekem Irvin D. Yalom írása. Hogy melyik? Akármelyik. Aztán jól kitaláltam, hogy erre a kérdésre csak úgy tudom megkeresni a választ, hogy fogom magam, és elolvasok tőle egy kötetet.

A Szólok a rendőrnek c. műre esett a választásom, ami most, nem is olyan régen jelent meg a Park kiadó jóvoltából.

Irvin D. Yalom egyébként a Stanford Egyetem pszichiátriaprofesszora, aki orosz származású. Nekem érdekelnek az életrajzok, az egyes személyek életéből kiragadott pillanatok, így mikor olvastam, hogy Yalom, a szerző ráadásul még orvos is, biztos voltam abban, hogy tetszeni fog a kötet.


Tetszett is, és pillanatok alatt sikerült kiolvasnom.

Ez mondjuk nem volt egy nagy teljesítmény, hiszen egy novelláról van szó, és mintegy ötvennégy oldalon keresztül kísérhetjük figyelemmel a történéseket.

Robert E. Brent is orvos, méghozzá nagyon jó orvos, aki publikál, műtt, életeket ment, és nem mellesleg zsidó származású, aki úgy élte túl a háborút, melyet a szerző vészkorszaknak nevez, hogy kereszténynek adja ki magát.

A két orvos találkozik, beszélgetnek, és kiderül, hogy Brent doktor nagyon szenved, rémálmok gyötrik, de sosem engedte évtizedeken keresztül, hogy Yalom doktor pszichoanalizálja. Most engedi, de csak kivételesen. Engedi, hogy barátja megpróbáljon segíteni rajta.

Nagyon pörgős életet él, és mikor egy reptéren megpróbálják elrabolni, azzal riasztja el a rablást megkísérlő embert, hogy hangosan kijelenti: Szólok a rendőrnek!"

Ez az egyszerű mondat visszaemlékezések armadáját indítja be az orvosnál, aki elmeséli mindezt Yalom doktornak. Így kezdenek bele a múlt feltérképezésébe, és megtalálni azt a momentumot, ami nagy hatással volt Brent további életére.

Számomra megrázó volt a könyv, ahogy mindegyik zsidó emberekről szóló kötet annak bizonyul.

Megrázó volt, de érdekes, izgalmas, és annyira hamar eljött a vége, hogy megfogadtam, többet fogok olvasni Yalomtól.

Ti is ismerkedjetek meg a szerző műveivel, amennyiben tehetitek. Ebben nagy segítségére lehet az embernek a Park kiadó, ahol megjelent már a Nietzsche sírt és A Schopenhauer-terápia c. kötetek. Ezek a könyvek a fikciót és a pszichoterápiát ötvözik, de természetesen a szerző pszichiátriai alapműveket is írt.

A könyv adatai:

Eredeti cím: I'm Calling the Police

Fordította: Széky János

Kiadó: Park Kiadó

Kiadás hely: Budapest

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 54 p

Borító: keménytáblás, fűzött

ISBN: 978-963-355-008-3

Fogyasztói ár: 1500 ft de a kiadótól közvetlenül 1200 forintért is a tiétek lehet

Forrás: kiadótól

Dan Simmons - Endymion

Nagyon sokat olvastam már Dan Simmonsról. Hogy milyen jól ír, hogy milyen szuper és szórakoztató könyveket ír... Na erre kíváncsi lettem, szerettem volna magam is meggyőződni Simmons íráskészségéről. :-))

Az Endymion Simmons tetralógiájának harmadik kötete.

Az első kettő, a Hyperion és a Hyperion bukása. Természetesen egyik kötethez sem volt szerencsém, de gondoltam, talán így is érteni fogom a történéseket.

Elkezdtem olvasni, és rájöttem több dologra is. Az első és legfontosabb az volt, hogy azért kellett volna előzménynek az első két kötet. Legalábbis nekem. A második megvilágosodásom az volt, hogy én nem szeretem a sci-fit. :-) Eddig sem szerettem, ezután sem fogom, ennek ellenére érdekes  és szórakoztató olvasmányban volt részem. Ha lehetőségem adódik, mindenképpen elolvasom majd a két előző történetet, és újra majd az Endymiont.

Amikor a kezembe fogtam a kötetet, kissé megrémültem... vastag volt...hiszen egyhén féltégla a kötet, pontosan 615 oldalas, és tényleg ijesztő egy ekkora könyv, ha nem az én "stílusomban" íródott. :-)


A Hyperion és a Hyperion bukása c. kötetekben a 29. században indul el 7 ember a távoli bolygó felé. Egy pap, egy katona, egy költő, egy tudós, egy nyomozó, egy templomos kapitány és egy diplomata indul el, hogy egy félig gép szörnyeteg elé járuljon.

Eljött a világegyetemben lakók életének fordulópontja, amikor a Végső Intelligencia romlásba taszíthat mindent.

Mostani kötetünkben teljes a káosz. Endymion egy elítélt gyilkos, aki a Hyperionon született, és 28 éves korában elkövetett egy bűncselekményt A "gyilkosság" miatt, amelyet "elkövetett" börtönbe vetik, ahol másnap kivégzés várja. Azonban felkeresi őt valaki, akinek a segítségével megmenekül a biztos haláltól, hogy egy bizonytalan végkimenetelű és veszélyes küldetésbe kezdjen. Rábíznak egy 12 éves gyermeket, Aenea-t, az ún. Új Messiást, akinek a testőre lesz. Fontos üzenetet kell átadnia neki, aminek a jelentőségét csak később értettem meg. Aeneat a Pax is üldözi, úgyhogy nagy kaland veszi kezdetét.

Időn és téren keresztül vándorolnak, s segíti őket egy Android. Kell is a segítség, hiszen Shrike, a gyilkológép követi őket, a gyermeket akarja elkapni, és ezzel kívánja ellehetetleníteni az Univerzum sorsát.

Érdekes, izgalmas könyv, és a sci-fi kedvelőknek a Bibliája is lehet.

A kötet adatai:

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-615-504-9934

Ára: 3480 ft

Fordította: Huszár András

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Könyvtári könyvvásár

A kőszegi könyvtárban könyvvásár volt. Azért nem írtam róla előbb, mert aki kőszegi, az úgyis láthatta úton útfélen kiplakátolva. Meg hát a legjobb könyveket úgyis megvettem mindeki orra elől. :-)))

Viccet félretéve nagyon jó kis program volt, 50-100 forintokért lehetett selejtezett könyvekhez hozzájutni.

Persze én is hozzájutottam úgy jó pár darabhoz. (Nem számoltam, mennyit vettem. :-) Viszont keveset fizettem.)

Sorolom...


- Laura Ingalls Wilder - Kicsi ház a nagy erdőben

- Az én kis meséskönyvem

- Dörmögő Dömötör meséi

- Komjáthi István - Tuza Sándor - Veteményeskert

- Dr. Merényi Károly - Kiskerti tanácsadó

- Zatykó Lajos - Z. Draskóczy Erzsébet - Nagy öröm a kiskert

- Rosamunde Pilcher - Kagylókeresők

- Kertész Erzsébet - Jenny, Laura, Tussy

- Kertész Erzsébet - Szonya professzor

- Háziasszonyok kézikönyve

- Szabó Magda - Für Elise

- Ignácz Rózsa - Szavannatűz

- Kántor Zsuzsa - Anonymus diplomatatáskával

- Gogol - Holt lelkek

- Jávorka - Csapody - Erdő mező virágai

- Az ezeregyéjszaka meséi

- Janikovszky Éva - Aranyeső

- Stephen King - Végítélet 1-2.

- Barbara Taylor Bradford - Akihez tartozol

- Kertész Erzsébet - Gyönyörű nyár

- Nagy Katalin - Napraforgó - lány

- Dániel Anna - Hiányzik Szecső

- Fazekas László - Villantó

- Virginia Woolf - Orlando

- Mikszáth Kálmán - Jókai Mór élete és kora 1-2.

- A világ és az ember - Képes gyermekenciklopédia

- Nora Roberts - Bor, boldogság, Bretagne és Képregény az életem

- Harlan Coben - Dr. Aids

- Kertész Erzsébet - Zöldfa utcza 38.

- Nora Roberts - A Nyugat dala  és A megszelidíthetetlen

- Gergely Márta - A mi lányunk

- Szalay Lenke - Mogyoró és a fiú

- Beatrice Small - Tengerek asszonya

- Fern Michaels - Sallie Coleman öröksége

- Trencsényi - Waldapfel Imre - Mitológia

- Házi praktikák, fortélyok

- Beatrice Small - Vad Jázmin 1-2.

- Gyurgyák János - Mi a politika?

- Leslie L. Lawrence - Hannahanna méhei

- Zemplényi Zoltán - Törj át az üvegfalon!

Nagyon örültem, hogy tudtam bővíteni a pöttyös könyv és a csíkos könyv gyűjteményemet, illetve régóta keresett Kertész Erzsébet könyvekhez is hozzájutottam végre.

Alig várom a jövő évi vásárt! :-))

Jeff Lindsay - Dupla Dexter

Hétfővel megkezdődik a szakdolgozatos hajrám, ami azt jelenti, hogy össze kell kapnom magamat, el kell készítenem a maradék, eddig még kimaradt dolgokat a dogába, táblákat gyártok, interjút készítek, formázok. December 14-ig készen kell lennie cakkumpakk. Kötve, cd-re írva...stb. Úgyhogy van mit csinálnom, annak ellenére, hogy a lábléces szövegeken kívül is van már szóközökkel 82.954, szóközök nélkül 71.778 karakterem, úgyhogy egészen jól állok. Azonban a jövő hétre elegendő bejegyzést kéne most írnom, ami nem tuti, hogy sikerülni fog, de azért megpróbálom. :-)

Sosem szoktam nézni a TV-ben a Dexteres sorozatot, pedig úgy hallottam, hogy sikerrel vetítik/vetítették...(nem tudom, most fut-e)

Dexterről írt Jeff Lindsay könyvsorozatról is csak annyit mondhatok, hogy egy kötetet olvastam belőle, a Dexter dicsfényben címűt, ami nagyon tetszett, szórakoztató volt, így ezt a számomra második részt is szívesen vettem a kezembe.

Előző Agave Könyvek gondozásában megjelent Dexter-könyvek az alábbiak:

- Dexter dühödt démonai

- Drága dolgos Dexter

- Dermedt dacos Dexter

- Dexter darabokban

és a már említett

- Dexter dicsfényben.

Szóval ez a rész is hozta azt a hátborzongató humort és kalandot, amit már "kedvenc" éjszakai sorozatgyilkosunktól, nappal pedig vérfoltelemzőként dolgozgató Dexterünktől várhattunk.

Mostanában gyenge lehet az idegzetem, mert már mindjárt a könyv elején kishijján lefordultam a székről, amikor Dex becserkész magának egy pasit, hogy most akkor őt szépen elteszi láb alól. A fickó egy undorító pedofil és gyilkos, úgyhogy nem épp szánnivaló teremtménye a Földnek. Nem is ezzel volt a gondom, hanem azzal, mikor megismertük a kisgyermekekről szóló gondolatait...

Mondjuk ezt már tényleg megszokhattam volna, mert az előző kötet nagyrészt teljesen kiverte nálam a biztosítékot.

A lényeg lényege, hogy Dexter elvégzi a "rá mért" melót, úgy ahogy azt kell, de közben valami malőr történik.

Sőt nem is kicsi malőr...

Úgy érzi, hogy valaki megláthatta a tevékenykedését...

Pár napig izgul, majd eldönti, hogy ő, Dex, majd elébe megy a dolgoknak, és ő fogja előbb megtalálni és "elintézni" a "kukkolót". Nagyon nem szeretne ugyanis lebukni. Ezt senki sem szívesen tenné, főleg, ha van két nevelt gyermeke és egy egynéhány hónapos kis töpörtyű kislánya, aki miatt érdemes élni. Szabadon, és nem a rácsok mögött.

A kötetben persze hemzsegnek a megoldásra váró ügyek, úgyhogy Dexternek nem csak a saját "démonával" kell megküzdenie, aki lemásolja a gyilkossági módszereit, hanem a munkahelyén is helyt kell állnia.


A könyv adatai:

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

Eredeti cím: Double Dexter

Fordította: Farkas Veronika

ISBN: 978-615-504-9927

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 343 p

Ár: 2980 ft

Forrás: kiadótól

Breaking dawn-os élmények

Most, hogy már itt vagyok, úgy döntöttem, hogy megteszem, amire már számítani lehetett, megírom a hétvégi mozis élményeimet. :-) Sokan talán tudjátok, hogy nagy Twilight (Alkonyat) rajongó vagyok, és abszolút nem szégyenlem. Sőt. Hatszázszor olvastam a könyveket, megvannak nem csak magyarul, de angolul is, és szeretem a filmeket is, így nem túl meglepő, ha azt mondom, hogy gyakorlatilag extázisban vártam a Breaking dawn part 2-t, azaz az utolsó filmet a moziban.

Természetesen előre megrendeltem a jegyet, a leghátsó sor közepére. :-) És vártam, hogy eljöjjön a nap...

Teljesen be voltam sózva, kicsit megfertőztem az uramat is. Ritkán járunk moziba, de a HP filmekkel, és a Twilight-saga filmjeivel, valamint a Gyűrűk urával kivételt teszünk. :-))

Szóval a gyermekünkre a keresztszülők vigyáztak, és szombat délután indultunk útnak kettőkor. A film 15:20-ra volt kiírva.

Tudtam, hogy fél órával előbb kell átvenni a jegyet, különben lehet, hogy eladják, úgyhogy pokoli ideges voltam, mert 14:55-kor értünk oda. A sor komolyan mondom, kanyargott, mint a vizikígyó...Ilyen tömeget régen láttam a mozi előtt. Na még idegesebb lettem, és mondtam az uramnak, hogy lehet, hogy ordítani fogok, ha eladták a jegyemet, mert kiderült, hogy már csak az első két sorban vannak helyek. Szerencséje lett a jegykiadónak, mert nem ordítottam, sőt bájosan mosolyogtam rá, mert a jegyeink biztonságban vártak bennünket...na azért! :-)))

A mozizás előtt még ettünk egy kis kínait, meg vettünk kukoricát, a páros menüt kultiváljuk egyébként... Azt még ide leírnám, hogy borzasztóan csalódtam, amiért nem volt az utolsó film tiszteletére valami spéci menü...mit tudom én, Edwardos pohárral, vagy vámpírfoggal, vagy művérrel, vagy akármivel...De semmi. Mintha egy szimpla film lett volna.

Na mindegy is.

Végre bejutottunk a moziba, elhelyezkedtünk, és jöttek a filmelőzetesek. Nem is emlékszem mi minden volt, de az biztos, hogy az új Hobbit c. Tolkien adaptációt meg akarjuk majd nézni.

Aztán egyszer csak nagy szívdobogásra lettem figyelmes...az én szívem dobogott, és elkezdődött a film.

Innen lehet, hogy spoiler is lesz, úgyhogy fenntartásokkal olvassatok tovább! :-)

Nagyon nagyon tetszett!

Ismét visszatértek a készítők oda, ahol az előző filmben abbahagyták a dolgokat. Ott is imádtam az átalakulás folyamatát, ahogy a szövetek alakulnak, meg"fagynak". Hát ez most is nagyon tetszett. Aztán mikor Bella már élesben próbálgatta magát, valami fantasztikus volt számomra ahogy látta a port, és mindent. Mert ugye annyival jobb egy vámpír szeme az emberénél...:-))

Forrás

Sok helyen kritikaként olvastam, hogy nem tetszett, ahogy Renesme-t "megcsinálták". Tényleg nem volt tökéletes, de nekem, mint vérbeli rajongónak nem volt ezzel gondom. :-)

Beleéltem magamat Bella helyében, és elképzeltem, milyen is lehet szinte repülni a levegőben, hegyekről ugrálni. Irigykedtem.

Az mondjuk érdekes volt számomra, ahogy azt a bizonyos hegymászót közelítette meg újdonsült újszülöttünk. Még nem néztem utána, de valahogy ez nem így rémlett a könyvből...

Mivel nem akarom telispoilerezni a postomat, ezért csak néhány dolgot írok le, de legszívesebben egész éjjel írogatnék Nektek. :-)) Ami nagyon tetszett, az Edward és Bella új házikója, Jake vetkőzése.  :-)))) Jól szórakoztam Bella vs. Emmett szkanderján is. :-)

Forrás

Imádtam az új vámpírok bemutatkozását is, ám volt egy fickó, valami japán ember, Toshio vagy valami ilyesmi nevű, aki nem rémlett a könyvből...De még ennek is utána kell néznem.

Aztán egyébként eljött a film vége. Sajnos túl gyorsan. Lehetett volna hosszabb is. Ekkor pedig szabályszerűen sokkot kaptam, mert olyan megoldást találtak ki.

Mikor megláttam az első képkockát, szinte vámpír lett belőlem, mert majdnem megállt a szívem. :-))))

Jaj, nem mondhatom el, mi volt, de nagyon szíven ütött. Csak markolásztam az uram karját, és motyogtam egyfolytában, hogy ez nem lehet, ilyen nincs, most mi van? ...stb.

Aztán persze megoldódott a talány, és utólag azt mondom, hogy nagyon jól megoldották ezt a bizonyos szitut...Aki látta a filmet, az biztos tudja, miről beszélek. :-)

Most mosolygok, de akkor nem volt annyira vicces...

Forrás

A film legvégét már csak édes kettesben néztük a férjemmel, ugyanis mindenki kisereglett a moziból. Mi bent maradtunk, mert olyan jó volt a film zenéje, és a végső főcím is tetszett. Jó volt látni az összes eddigi szereplőt.

Összességében nagyon tetszett minden, és Kristen Stewartban is kellemesen csalódtam, mert végre láttam érzelmeket is az arcán. Bár a szexjeleneteknél valahogy mindig ugyanolyan volt az arckifejezése, de ezt most elnézem neki. :-)))

Hogy kit és mit utáltam? Persze, ilyen is volt...Ahogy mindig is, Aro nem a szívem csücske, sőt a bandája sem...Ebben a részben kifejezetten nem szerettem őket. Sőt volt egy olyan pillanat, amikor Aro olyan felkacagást produkált, hogy megállt bennem az ütő. :-))

Imádtam a filmet, és legszívesebben gyorsan ma is megnézném. Alig várom a dvd megjelenését is!

Kedves rajongók, vége egy korszaknak...

Ti láttátok a filmet? Vélemény? Írjatok!

Forrás

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás