Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Alex Flyn - Beastly - A szörnyszívű

Mostanában a Könyvmolyképző Kiadó kötetei egymás után landolnak a kezeim közé, és rá kell jönnöm, hogy bár sok KK könyvet olvastam, mégsem eleget. :-)

A Beastly egy modern Szépség és Szörnyeteg sztori, kíváncsi voltam, hogy mit hoz ki belőle a szerző.


New Yorkban járunk, egy suliban, amely tele van beképzelt sznobokkal, akik észre sem vesznek mást magukon kívül. A bunkók közül a legbunkóbbak egyiket főhősünk, Kyle Kingsbury. Gazdag, jóképű, rajonganak érte a lányok, vele randizik a legjobb csaj a suliból, és persze átgázol mindenkin. Álruhában beépül a suliba egy boszorkány, aki Kyle-t figyeli, és akit a fiú csúnyán megaláz, cserben hagy egy bál alkalmával, és a megalázáshoz hű társa a barátnője. Kyle házvezetőnője nem tud a barátnőnek (Kyle báli partnerének) drága virágot szerezni, így a fiú egy egyszerű rózsát ad át neki. Sloannak persze ez nem tetszik, balhét csap, a srác pedig odaadja inkább a virágot egy másik lánynak. A lányt ez boldoggá teszi, de a fiú persze csak szánalomból tette ezt a gesztust.

(Ennek a cselekedetnek azonban lesz még hatása a jövőre nézve...)

A rosszuls sikerült partit követően Kendra, a boszorkány megjelenik Kyle szobájában, és innentől a srác élete örökre megváltozik. Olyan szörnyeteg lesz belőle, ami nem hasonlít semmilyen más állatra a világon. Egyszerűen olyan csúf lesz kívül is, mint amilyen belül eddig is volt.

Kyle apja TV-s, borzasztóan szégyenli fiát, akinek rá kell döbbennie arra, hogy apjának is csak a külsőségek számítanak, s nem törődik igazán vele, a gyerekével.

Egy házat vesz neki, ahol Kyle a házvezetőnővel lakik együtt, és persze apja feléje sem néz...

Gondolom mind ismeritek az alapsztorit...A könyvben sem történnek másként az események, csak hát az egész történet a XXI.századra van optimalizálva. Mondjuk nekem azért még így is sok, hogyan kerül a 16 éves "Szépség" a szintén fiatalkorú "Szörnyeteg" házába... Mindenesetre jó kis mese volt, kikapcsolt egy rövid időre. Az is tetszett egyébként benne, hogy a Szörnyeteg pl. egy chatszobában panaszkodott sorsáról folyamatosan más hasonlóan "megbélyegzett" emberkének.

Eredeti cím: Beastly

Fordította: Farkas Veronika

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás helye: Szeged

Kiadás ideje: 2010

Ár: 2999 ft

Oldalszám: 266 p

Sorozat: Vörös Pöttyös Könyvek

ISBN: 978-963-245-285-2

ISSN: 2060-4769

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kőszegi könyvtár

Ajánlom: 14 éven felülieknek

Julia Quinn - Tíz dolog, amit szeretek magában

Őszinte leszek, még sosem olvastam Julia Quinnt, azonban mikor megláttam ezt a könyvet a Gabo Kiadó kínálatában, úgy döntöttem, hogy hajrá, álljunk neki, itt az idő megismerkedni az írónővel.

Annyit persze tudtam róla, hogy a romantikus irodalomban alkot, így nem is ért meglepetés a habkönnyű romantikus történet olvasása közben, ami a Belvelstoke trilógia harmadik része. Az első két rész a Miss Miranda Cheever titkos naplója, illetve Ami Londonban történt címmel jelent meg szintén a kiadó gondozásában.


Hogy miért is fogott meg a történet? Fogalmam sincs, de kíváncsi voltam, hogy egy ilyen címmel vajon mit akar az írónő, és ezt olvasva a 10 dolog, amit utálok benned c. Hollywood-i produkció jutott eszembe. Na de elolvasva ez a könyv nem hasonlított arra a filmre, csak hát asszociáltam. :-)

A történet főhőse egyébként Sebastian Grey, egy nagyon jóképű, pimasz férfi, akinek meg kellene nősülnie, de nem igazán fűlik hozzá a foga. Van egy nagybátyja, akinek kéne egy fiú utód, ám az öreg nem igazán tud örököst nemzeni, és ezzel fenyegeti a veszély, hogy mélyen gyűlölt unokaöccsének kell átadnia a címét és a vagyonát, hiszen ő Newbury őrgrófja, szóval nagy ember.

Igazából Sebastianunknak sincs sok kedve őrgrófnak lenni, inkább foglalkozik azzal, amihez szerinte jobban ért: ír. Méghozzá korabeli bestsellereket női álnéven.

Ahogy már mondtam, az idősödő őrgróf mindent megtesz azért, hogy fiú utódja legyen, így feleséget keres...megakad a szeme egy széles csípőjű fiatal lányon, aki szerinte pont jó lenne a célra, a lány neve Annabel Winslow. A férfi elég erőszakosan közeledik a lányhoz, én a helyében jól elkalapáltam volna, Annabel viszont udvariasan próbál hárítani, azonban tudja, hogy nem sokáig szabadulhat, ha a családja arra az elhatározásra jut, hogy neki bizony igent kell mondania Newbury őrgrófjának.

Közben megismerkedik főhősünkkel Sebastiannal, akivel egész jól megértik egymást...talán túl jól is, de a lány tudja, hogy el kell köteleznie magát más felé. Sebastian pedig tudja azt, hogy a nagybátyja nősülni készül, csak épp azzal nincs tisztában, hogy a vágyott nő, Annabel a kiválasztott...

Szerelmi huzavonák, flörtölések, mindenféle izgalom jellemzi ezt a könyvet, ami szórakoztató volt, de egyértelműnek tűnt a vége. :-) Hiszen a legtöbb ilyen jellegű szerelmes regény ugyanúgy végződik. A hősök boldogan élnek, amíg meg nem halnak. :-) Na itt is így történt, de Julia Quinn nagyszerűen meséli el ezt.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Ten Things I Love About You

Fordította:  Palásthy Ágnes

Kiadó: Gabo Kiadó

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Budapest

ISBN: 978-963-689-584-6

Oldalszám: 392 p

Ár: 2290 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Richelle Mead - A szukkubusz éjszakája

Ha azt kellene díjazni, hogy ki van leginkább lemaradva a blogja írásával, akkor valószínűleg első helyet érnék el, vagy legalábbis dobogós lehetnék. El nem tudjátok képzelni, hogy a második szukkubuszos könyvem mióta hever az asztalomon olvasottan, s várja, hogy végre írjak róla. Még én sem tudom mióta. :-) De az biztos, hogy gyakorlatilag a megjelenés után már nálam volt, azonnal el is olvastam...csak hát...:-)

Mindenesetre most magam elé húztam négy könyvet, hogy ezekről bizony sürgősen, még karácsony előtt írok, így talán behozom magam kissé.


Én olvastam Richelle Mead első könyvét a mi szukkubuszunkról, Georgina Kinkaid-ről  (Valamiért mindig Kevin Kinkirk jut eszembe róla, a Hetedik menyország dögös rendőrje, tudjátok, Lucy Camden férje...:-)) szintén a megjelenésekor olvastam, és nagyon megtetszett az a világ, amit Richelle hőseinek megálmodott. Tetszett, hogy szukkubusz a főszereplő, hogy kisördögök, angyalok, vámpírok és valós emberek is szerepelnek benne. Valahogy egy mix a történet, de mégis van benne rendszer.

Ebben a kötetben végre ismét találkozhatunk Georginával, aki szerelmes. Legalábbis azt hiszi, hogy az. Pasija Seht Mortensen a regényíró, akivel nagyon oda vannak egymásért, de nem teljesedhet be a szerelmük, mert hát mint tudjuk, a szukkubuszok a szexből nyerik az energiájukat, és egy-egy jól sikerült szeretkezés akár évekkel megrövidíthetné Seth életét. Ezt persze G. nem szeretné bevállalni, sőt már attól is lelkiismeret furdalása van, hogy belement egy komolyabb csókba, amitől némi életerő átszállt Sethből Georginába. Mit tehet ilyenkor egy szerelmes szukkubusz? Hát akármennyire is rosszul érzi magát tőle, máshol néz áldozat után, ott jól belakmározik, magyarul lefekszik mással is. A pasijával meg maximum összebújva alszanak, de még ez is veszélyes lehet, ha elkapja őket a hév meg a szenvedély. :-)

Georgina persze folyton folyvást töri a fejét a megoldáson.

Közben Seattlebe érkezik egy régi barátja, az incubis Bastien, aki konkrét céllal jött. El kéne csábítania egy nőt, bizonyos Dana-t, aki nem csak bigott, de TV sztár is. Az ügy azonban nehézkesnek tűnik, hiába segít be Georgina is az incubusnak. Ez a Dana bizony titkol valamit...A könyv végére azt is megtudjuk, hogy mit, bár én ezt kivételesen előbb kitaláltam. :-)))

Bastien egyébként nem csak arra törekszik, hogy Danat csábítgassa, de azért kisebb feladatokban is jeleskedik, ráadásul Georginát meglepő élményben részesíti, amitől a szukkubusz rájön, hogy hogyan és miként tudja majd kielégíteni Seth iránti vágyát.

A könyv számomra továbbra is pörgős, vidám és szórakoztató volt, érdemes volt foglalkoznom vele, és ha nem lenne meg nekem, biztos, hogy kérném karácsonyra! :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Succubus on Top

Fordította: Török Krisztina

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-615-504-998-9

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ára: 2980 ft

Forrás: kiadótól

Októberi zárás

Na végre hoztam Nektek az októberi zárásomat, azaz az olvasott könyveim listáját. Lusta voltam, meg elfoglalt, ezért csak most jöttem, de hamarosan láthatjátok a novemberit is, mert persze azzal is elmaradásban vagyok  természetesen. :-))

Íme:

- Rory Clements - Bosszúálló

- Nicole Jordan - Visszanyert boldogság

- Varga Lóránt - El Camino - Kis titkok nagy könyve

- Susan Loomis - Ház a Tatin utcán

- Gergely Márta - Házasságból elégséges

- Heather Belle - Michelle Fiordaliso - Minden, amit tudni akartál az EX-ről

- Lázár F. Katalin - Hol lennél jó helyen?

- Asa Larson - Kristálytemplom

- Rupáner - Gallé Margó - Lányok a kastélyból

- Leiner Laura - A Szent Johanna gimi  - Kezdet

- Leiner Laura - A Szent Johanna gimi - Együtt

- Leiner Laura - A Szent Johanna gimi - Egyedül

- Leiner Laura - A Szent Johanna gimi - Barátok

- Leiner Laura - A Szent Johanna gimi - Ketten

- Debbie Macomber - Világítótorony út 16.

- Carol Drinkwater - Boldogság és Provance

- Carol Drinkwater - Érzékek és Provance

- Judy Hall - Kristálybiblia

- Erdély legszebb túraútvonalai

- L. J. Smith - Vámpírnaplók VI.

- Böjte Csaba - Út a végtelenbe

- Böjte Csaba - A szeretet bölcsője

Azt hiszem elmondhatom, hogy ebben a hónapban is jócskán olvastam...Pedig inkább szakdolgozatot kellett volna írnom, de végülis mindegy, mert a dogát is sikeresen leadtam még éppen időben.

Viszont a hónapról elmondhatom azt, hogy visszavonhatatlanul Szent Johanna Gimi fan lettem. Nem tudom, Ti szeretitek-e, de én nagyon, és izgatottan várom az új kötetet. :-)

Forrás

Lauren Oliver - Káosz

A múlt héten olyan jó kis listát írtam...Rory Gilmore elbújhatott volna mellettem, úgy beosztottam az időmet a kislányom, a tanulás, a szakdolgozat, a munka, a háztartás, a férjem és a blog között. Borzasztóan elégedett voltam magammal. Igyekeztem is betartani mindent, amit a listára írtam, de a blog volt sajnos az utolsó a sorban...Így a postokkal megint lemaradtam, de igyekszem...Ígérem!

Ma viszont nem gondoltam volna, hogy lesz mit mutatnom Nektek, mert 17 oldalt írtam ismét a szakdolgozatomhoz, úgyhogy eléggé produktív voltam azon a fronton.

Viszont drága barátnőm, Raritas megörvendeztetett egy e-mail-lel, illetve átküldött három blogbejegyzésre való anyagot legépelve, így most ismét Neki köszönhető, hogy írok. :-)

A mostani témám tehát a Káosz...

Megjelenéskor volt szerencsém elolvasni Lauren Oliver trilógiájának első kötetét a Delíriumot, illetve a Mielőtt elmegyek c. könyvét. Őszintén szólva alig vártam, hogy a Delírium folytatódjon, mert számomra egy förtelmes de igazán érdekes és izgalmas világban játszódik, az USA-ban, ahol mint tudjuk „nincs halálosabb kór a szerelemnél”.

Alig jutottam hozzá a könyvhöz délelőtt, aztán suli 4-ig. Utazás, miegymás, és persze már végeztem is vele. Tulajdonképpen nem volt annyira vastag, 342 oldal mindössze (Úgy emlékszem, a Delírium hosszabb volt, de nem biztos, viszont most nincs nálam, hogy megnézhessem. Közben megnéztem, az a kötet 406 oldalas volt), de nem ezért olvastam el gyorsan, hanem azért, mert nagyon tetszett a történet.

A Káosz kötetében újra találkozunk Lenaval, akit az előző részben nem kezeltek ki, sőt beleszeretett egy fiúba, Alexbe.

Sajnos menekülés közben Alex örökre elment, nem tudta tovább Lenat segíteni. A lány napokig haldoklott, majd rátalált egy csapat  „Veszett”, akik meggyógyították és tanítani kezdték az új életére, mely éhséget hoz, s veszélyes.

Lena, szívében gyászolja Alexet, de próbál beilleszkedni, miközben testileg és lelkileg is megerősödik. Kénytelen is erre, hisz a csapat sorban veszti el a tagjait a különféle veszélyes helyzetekben, betegségekben.

A történet egyik szála, az AKKOR Lena beilleszkedéséről és a szörnyű mindennapjairól szól.

Az ezzel párhuzamosan futó sztori a MOST.

A MOST-ban Lena küldetést teljesít, még mindig emlékezik, és szereti Alexet, ám belép valaki olyan az életébe, akire aztán tényleg nem számít.

A kötet vége megint csak úgy fejeződik be, hogy az ember alig várja, hogy ismét kezébe vegye az újabb könyvet.

Egy olyan befejezést kapunk, amire számíthattunk volna, de valahogy mégis meglepődtem a bekövetkeztén.

Szóval a könyv ismét zseniális lett, pörgős, izgalmas, torokszorító (én egyszer sírtam is, megsirattam KÉK-et a kislányt, aki meghalt a viszontagságos élet következtében). Jó volt olvasni, és ajánlom mindenkinek.

Egyébként még mindig tartom ama véleményemet, hogy én nem bírnék ilyen világban élni…borzasztó…

A könyv adatai:

Eredeti cím: Pandemonium

Fordította: Heinisch Mónika

Kiadó: Cicero könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2012

ISBN: 978-963-539-780-8

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2990 ft

Oldalszám: 342 p

Forrás: kiadótól

Rory Clements - Bosszúálló

Nagy rajongója vagyok William Shakespeare munkásságának, úgy két évvel ezelőtt sikerült is beszereznem egy Shakespeare összes kötetet, bár használtan, de gyakorlatilag ki sem nyitott állapotban, melyben a nagy író összes, de tényleg az összes műve benne található, és ráadásul még gyönyörű is a könyv, nem csak hasznos a számomra. Lényeg az, hogy szeretem. :-)

Az Agave Könyvek kiadó gondozásában nem régen jelent meg a Bosszúállók, és szerettem volna elolvasni, bár már ezelőtt megjelent egy kötet a sorozatban, a Mártír, melyet szintén Rory Clements írt.


Hogy ennek a könyvnek mi a köze a bevezetőmben említett William Shakespeare-hez? Csak annyi, hogy Rory Clements könyveinek főhőse nem más, mint W.S. testvére, John, aki nyomoz, és akit nagyon megszerettem Clements történelmi krimije olvasása után. Olyan nagyon, hogy szeretném majd az első kötetet, a Mártírt is elolvasni, és minden ezután következő könyv is kell az írótól.

Rory Clements ügyben is szűz voltam.

Eddig minden Rory, akit ismertem, annak Rory Gilmore volt a neve....:-) Na de most elmondhatom, hogy végre "ismerek" egy másik Rory-t is, aki férfi, és aki a Bosszúálló c. kötetéért elnyerte az Ellis Peters-díjat, ami a legjobb történelmi kriminek jár minden évben. Nem csodálkozom, hogy megkapta, ugyanis, én eddig kizárólag Agatha Christie rajongó voltam, majd jöttek a skandináv krimik és íróik, de ezeken kívül nem igazán olvastam, csak néha napján egy-egy krimit. De ebbe a történetbe beleszerettem. Tetszett, hogy fordulatos, hogy pörgős, hogy olvasás közben gyakorlatilag az 1592-es évben érzem magam, érzem a szagokat és illatokat, hallom a kerekek "zúgását" (nem tudom, mit csináltak akkor a kerekek...csattogtak?) A szerző annyira jól ír, hogy az ember teljesen beleéli magát a történetbe.

Eddig még csak a körítésről írtam, szó sem esett a sztoriról, csak a főhősről. Azért néhány szóban ezt is ismertetném, hiszen fontos része a könyvnek. :-)

John Shakespeare (párszor mellékszereplőként egyékbént feltűnik a nagy kedvencem William is. :-))) jelenleg (1592-ben járunk) iskolamesterként keresi kenyerét, és él viszonylagos békében, amikor egy napon felkeresik, és egy szinte megoldhatatlannak tűnő ügyben kérik a segítségét. Azt túlzás volt állítanom, hogy a segítségét kérik, mert inkább azt kellett volna leírnom, hogy követelik...Mindenesetre ott a feladat, melyet Shakespeare Uramnak meg kell oldalnia. Hogy mi is ez? Roanoke szigetére vitt egy hajó egy sereg telepest, akik aztán szőrén szálán eltűntek, szinte minden nyom nélkül, majd egyesek látni véltek egy hölgyet London utcáin, aki a telepesek között volt, s most nem tudják mire vélni felbukkanását. Ám Londoban nem egyszerű felkutatni egy olyan nőt, aki nem akarja, hogy megtalálják, s így Johnnak nincs könnyű dolga. Már csak azért sincs, mert kétfelé "szolgál", egyrészt Essex grófjának dolgozik, másrészt viszont Sir Robert Cecil is számít a munkájára.

John meg is tesz mindent a siker érdekében, pedig már a családja élete is veszélyben forog, úgy a testvére William élete, ahogy a közvetlen vele együtt élő családtagjainak élete is.

Ahogy már írtam, a könyv tele van fordulatokkal, cselszövésekkel, izgalmakkal, persze némi szerelem is helyet kap a kötetben, és rengeteg gyilkosság, halál is felbukkan.

Nem is tudom megmondani kinek ajánlom inkább... mert bizony ezt a kötetet szívesen olvassa majd minden bizonnyal idős és fiatal, nő és férfi egyaránt...

A kötet adatai:

Eredeti cím:  Revenger

Fordította: Török Krisztina

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Budapest

Oldalszám: 465 p

ISBN: 978-615-504-9910

Ár: 2980 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: Kiadótól

Lázár F. Katalin - Hol lennél jó helyen?

Talán még emlékeztek, hogy néhány napja írtam egy könyvbemutatóról, amin magam is részt vettem október 3-án. Nagyon vártam ezt a bemutatót, ahogy a többit is, hiszen szeretek új szerzőket megismerni, megtudni, mit miért írtak, és egyáltalán rábukkanni valami újdonságra. (Persze általam már "ismert" író bemutatóira is elmegyek, ha tehetem, de Lázár F. Katalint eddig még nem volt szerencsém "ismerni".)

A bemutató előtt már lézengett a helyszínen, a kőszegi könyvtárban pár ember, kicsit aggódtam, hogy az érdeklődés lanyha lesz, de örömmel tapasztaltam, hogy a kezdésre gyakorlatilag megtelt a terem.


Mögöttem idős hölgyek ültek, akik beszélgettek arról, hogy vajon milyen helyszínek bukkannak fel a kötetben. Aztán megegyeztek abban, hogy mindenkinek az életéből lehetne regényt írni, csak éppen valaki ezt meg tudja tenni, mert tehetséges, és valaki nem.

Hogy ez miért is fontos? Pusztán azért, mert a Hol lennél jó helyen? című könyv egy önéletrajzi történet, az írónő megdöbbentő és megrázó életútját mutatja be.

Forrás: a szerző Facebook profilja

Lázár F. Katalin személyében a bemutatón egy végtelenül szimpatikus, kedves és intelligens embert ismerhettek meg az érdeklődők, és bár első körben nem voltam benne biztos, hogy megveszem a kötetet (anyagiak miatt, nem álltam épp a helyzet magaslatán), de mire a program befejeződött, az első voltam, aki várt a dedikálásra. Nem véletlenül, hiszen az, amit hallottam, a kötet keletkezési körülményei meggyőztek, hogy nekem való mű, és a polcomon van a helye.

A könyv 2011-ben jelent meg magánkiadásban Szombathelyen, s először úgy indult a dolog, hogy a szerző a gyermekeinek akarta elmondani a saját történetét, amiről addig nem beszélt nekik igazán. Aztán a kis történetből több lett, egy kerek egész könyv.


A szerzőnek nehéz gyermekkora volt, szeretetlenségben, nevelőszülők "karmai" között élt, de nagyon vágyott a szeretetre, egy igazi családra. A kötetből megtudhattam, hogy volt ugyan édesanyja is, akivel találkozott is rendszeresen, de nála sem találta meg azt az érzést, melyet egy szerető édesanya adhat.

Kemény élete volt, kisgyermek korától része volt megaláztatásokban, ember feletti munkában, gyermeknevelésben, hiszen a család gyerekeire állandóan neki kellett vigyáznia. Nevelőanyja kettős személyiség volt, a külvilág számára elbűvölően bírt viselkedni, azonban a négy fal között igazi "szörnyeteggé" vált. (Kemény szavak ezek tudom, de én így érzem.)

Ahogy olvastam a kötetet, állandóan összeszorult a szívem, ha arra gondoltam, hogy ez a kicsi lány mit élhetett át ebben a légkörben. Angyibabám olvasás közben aludt, de amikor felébredt, nyomban biztosítottam arról, hogy őt szeretjük a legjobban a világon, és remélem boldog felnőtt lesz belőle. Mert Lázár F. Katalinnak ez sajnos nem jutott osztályrészül.

Viszonylag fiatalon azonban sikerült a saját lábára állni, megőrizve gyermeki tisztaságát, emberségét boldogan élte az életét, tanult, tapasztalt, majd megismerte a férjét, akiben egy életre társat talált magának. Itt úgy tűnik, hogy az élete sínre kerül, de korántsincs így. Még számtalan rossz és tragédia érte. Sokan nehezen dolgoznák fel, hogy beteg gyermekük születik, a házaspár három gyermeke közül a legidősebb bizony kihívásokkal küzd a mai napig, de a szülők ugyanolyan szeretettel gondozták, ahogy az egészséges másik kettőt. Így ezt a történést a szerző természetesen nem tragédiaként élte át, ahogy én sem, hiszen vallom, hogy kihívásokkal küzdve is lehet teljes életet élni. A nagy tragédia akkor jött, mikor a család feje váratlanul elment...Fiatalon, gyerekeket hagyva maga után egy kevés halszálka és az orvosok "jóvoltából" Katalinnak a továbbiakban egyedül kellett boldogulnia, felállnia, és szinte újra kezdenie az életét.

Ez jellemző is volt rá, hogy több alkalommal is költözött, újra kezdte a dolgokat, és minden egyes felállás után is ugyanolyan tiszta ember maradt, mint annak előtte. Hitt  és a hit nagyban segítette őt a tragédiák, az élete történései feldolgozásában, melyek nem maradtak annyiban, és később egyik gyermekét is érintették.

Katalin felnevelt tisztességben három gyermeket, s most is kemény, és szerető támasza nekik. Nem törte meg az élet, bár voltak olyan pillanatai, amikor depresszióval küszködött, de ő mégis felállt és tovább küzdött.

Méltó példa lehet mindannyiunk számára az, amit ilyen "gyökerekkel" sikerült elérnie.

Egy másodpercre sem bántam meg, hogy elolvastam ezt a könyvet, és azt gondolom, hogy mindenkinek a polcán kellene, hogy legyen ez a hiteles, szép és megrázó történet.

Csak a hab a tortán, hogy a szerző csodálatosan ír, szavaival békét varázsol az ember lelkébe. Nagyon remélem, sőt kívánom a családnak, hogy ne érje őket több tragédia, és életük biztonságos mederben, nyugalomban folytatódjék.

Szeretettel ajánlom  hát mindenkinek!!!

A kötet adatai:

Kiadó: Magánkiadás

Kiadás helye: Szombathely

Kiadás ideje: 2011

Oldalszám: 272 p

ISBN: 978-963-08-2632-7

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2990 ft

Forrás: saját vásárlás, dedikált példány

Elérhetőség: www.hol-lennel-jo-helyen.hu (A honlapon beleolvashattok a könyvbe, információkat találhattok róla, valamint meg is tudjátok rendelni!)

A 700. bejegyzés

A Facebookon már jeleztem, elértem egy bűvös számot. Ez a bejegyzésem lesz itt a bloggeren a 700. post. Szép kerek szám, gondoltam, ez miatt játszhatnánk is valamit, de mivel nem találtam még ki pontosan, hogy mit játszunk, és hogy mit lehet nyerni, ezért ezt most egy kevés időre elnapolom. Csak addig, míg ki nem találom, hogy mit sorsolok ki Nektek! :-)

Ez a 700 bejegyzés elég sok, de lehetne még több is, úgyhogy azon vagyok, hogy hamarosan elérjük a 800-at is, még idén. (Talán összejön.)

Egyébként konkrét jelentősége csak számomra van, én személy szerint nagyon örülök neki. Csak remélni tudom, hogy a továbbiakban is velem tartotok, és lesz kinek írjak!

Tervezek egyébként a blogon több újdonságot is, több személyes bejegyzést például, mert úgy látom, hogy azokat valahogy többen olvassátok! Bár ami engem illet, azt hittem, hogy jobban érdekelnek Benneteket a könyvek mint én, de mindegy is.

Többet írok személyesebb dolgokról, eseményekről, és szeretnék bevezetni új rovatokat is. (Nem mintha régiek lennének!) Már van néhány ötletem, de azért, ha eszetekbe jut valami, osszátok meg velem!

Ezt a nagy számot "ünnepelvén" átnéztem, hogy ebben az elmúlt időszakban milyen keresőszavak, kifejezések voltak, melyek valami módon a blogomra vezettek emberkéket. Hát mit mondjak, érdekes az eredmény. (A lista a teljesség igénye nélkül, és mindenféle sorrendiség nélkül készült.)

- Mit jelent a kutyafáját?  (jótól kérdezi...)

- magyar bestseller nyugdíjas  (az milyen???)

- különös édesség a Laurell  (??? ezt végképp nem értem)

- kertész erzsi üldöznek a férfiak  (egyre értelmetlenebb...)

- hannah montana valójában tolószékes  (na ez nagyon érdekelne, hogy honnan jött...és egyáltalán mi köze a bloghoz?)

- ezernyi kérdés  (de kihez???)

- davy és dora keith  (nem a Váratlan utazásról írom a blogot)

- Avonlea térkép  (más is azt hiszi, hogy VU blogom van)

- gyásznémber  (??? :-))

- ötvenes nő keres  ( :-) de kit? )

- romantikus egyszerű villogók  (hogy mi van???)

- tanácsos-e arab férfihez hozzámenni?  (még sosem mentem hozzá arab férfihoz, így csak tippelni tudok, bár írtam olyan könyvről, ahol ez téma volt...)

- Vass Virág apja  (nem ismerem őt :-))

- Yann Martel plagizál  (plagizálni nem szabad, ejnye...hogy kicsoda Yann Martel? Fogalmam sincs )

Szóval ilyen, és ehhez hasonló kedvességeket is olvasok néha. :-))

További jó szórakozást!

Forrás

Megalakult a kőszegi Olvasókör

Ahogy már beharangoztam, a mai napon öt óra magasságában megjelentem a kőszegi könyvtárban, melynek az apropója az volt, hogy szeretett könyvtáros Erikánk közös olvasásra hívtak a környékbelieket.

Én személy szerint természetesen nagyon örültem a kezdeményezésnek, régóta szerettem volna csatlakozni egy ilyen körhöz, hiszen a kedvenc témám a könyv meg a könyv, meg az olvasás meg az olvasás...:-)) Egyszóval éppen nekem való dolog.

Amikor megérkeztem, még kicsi aggodalom volt a levegőben, hiszen a hirtelen lezúduló esőnek hála többen nem tudtak eljönni, így azt hittük, hogy kevesen leszünk. Ennek ellenére később összejöttek azért a tagjelöltek, szám szerint két fiú (elnézést, férfi. :-)) és a többiek, 8-an lányok voltunk. (Nem tudom, hogy a többi könyvtáros hölgyet, aki megjelent, beleszámítsam-e a listába, úgyhogy egyelőre maradok ennél a számnál.) Látható, hogy inkább a női nem képviseltette magát, de én örültem a két férfiúnak is.

Első körben mindenki bemutatkozott, és olyan jó volt hallani, hogy minden jelenlévő mennyire szeret olvasni. Persze, mondjuk mindenki ezért jött... volt köztünk nyugdíjas, pedagógus is természetesen, de úgy általában nagyon vegyes társaság, akiket az olvasás szeretete és a könyvtár köt össze elsősorban. Legalábbis eddig, mert hiszek abban, hogy akár barátságok is köttethetnek az idők folyamán.


Hogy mi volt a mai program?

Megegyeztünk a szabályokban. Mert azok is kellenek, minden csoport "munkában".

Persze evidens, és egyszerű szabályokra gondoljatok itt, mint pl. meghallgatjuk egymást, tiszteletben tartjuk a másik ízlését, nem kötelező beszélni, ha valaki nem akar, de mindenki elmondhatja a véleményét. Fontos, hogy értsünk egyet, már ami a választott könyvet illeti, s ezekből látszik is, hogy a dolgokat demokratikus úton oldjuk meg. :-)

Végül megegyeztünk abban, hogy minden hónap utolsó szerdáján találkozunk délután 17 órakor, és "kifulladásig" beszélgetünk. De este hétig biztosan. Minden alkalommal valaki vállalja a süti sütését, hogy nehogy már éhen haljunk, a nagy igyekezetben és eszme cserében. (Ezt egyébként én kifejezetten jó ötletnek tartom, és nem csak azért, mert szeretem a sütit. :-))

A legközelebbi találkozás november utolsó szerdáján lesz, majd jön a december, ami kimarad (sajnos, de megértem...), s utána legközelebb majd csak január utolsó szerdáján lesz ismét program.

Az első vállalás máris két részből áll.

Elolvasunk egy könyvet, Paula McLaine - Párizsi feleség c. kötetét, amiről majd beszélgetünk.

Ezen kívül, akinek van kedve - mintegy ráhangolódásképp a karácsonyra - olvas, felidéz egy-egy régen ismert, vagy most megismert karácsonyi verset, novellát, és arról mesél, azt felolvassa majd a többieknek.

Szerintem ez is kifejezetten kedves dolog, és segít elkezdeni az ünnepre való hangolódást.

Kb. ennyit végeztünk ezen az alakuló ülésen, s egy óra hosszát tartózkodtunk a könyvtárban. Én őszintén szólva még simán kibírtam volna ott 2-3 órát is, de várt haza a család, hiszen a könyvtárazás előtt ünnepeltük a kicsinyem két éves szülinapját. :-)

Persze nem is én lennék, ha nem kapkodtam volna le ész nélkül néhány kötetet a polcokról.

Csupa lájtos kötet jött velem. :-)

Sorolom:

- Elizabeth Chandler - Angyalok és emberek

- Elizabeth Chandler - Angyali oltalom

- Leiner Laura - Szent Johanna Gimi - Kezdet (végre, végre, végre)

- Leiner Laura - Szent Johanna Gimi - Együtt

- Nancy Verde Barr - Az utolsó falat

- Fejős Éva - Karácsony New Yorkban

- Polly Shulman - Rajongás

- Claudia Grey - Afterlife - Az életen is túl

- Mautner Zsófia - Így főzünk mi - messziről jött budapestiek

Szóval most ennyi, de azt ne kérdezzétek, hogy mikor fogom mindezt elolvasni, mikor két polcnyi kötet van már nálam ebből a könyvtárból, és egy másikból is. Ezeken kívül meg még rengeteg olvasnivaló...Azért megoldom ám! :-))))

A rendezvényről kép is jön, legalábbis tervezem, utólag majd mutatom, mert nem fényképeztem. (Volt aki fotózott, nálam meg a táskában figyelt a gép...)

Forrás

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás