Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Partvonal akciók

 

A Partvonal kiadó is készül a karácsonyra. Klassz akciók, jó kis könyvkínálat vár minden vásárolni vágyó emberkét.

Jelenleg a fő akció az "egyet fizet kettőt kap", ahol az olcsóbbik könyvet ajándékba kapod, de ha négyet veszel, csak kettőt kell kifizetni, tehát tiszta haszon. Például, ha több embernek szeretnél könyvet vásárolni karácsonyra, akkor két emberre szánt költségből négy embert tudsz megajándékozni. Vagy magadat. Kinek mi a fontos. :-)

Ez még nem minden... idézek a Kiadó weboldaláról:

"És hogy még vonzóbbá tegyük a vásárlást, az akció időszaka alatt mindenki, aki 5 000 Ft felett vásárol, ajándékba kapja Dr. Gert Mittring: Számolj a világbajnokkal című könyvet, 10 000 Ft feletti vásárlás esetén pedig Richard Dawkins: Az Ős meséje című kötetet. (Figyelem: a két könyv 5 000 Ft és 10 000 Ft feletti vásárláskor automatikusan jár a megrendelt könyvekhez, így ezeket ne tedd a kosárba!)"

További fontos információk szintén a Kiadó oldaláról:

"Házhoz szállítás esetén a rendelés leadásának utolsó időpontja:
December 21. (hétfő) 12:00 
(Az ezen időpont után leadott rendeléseket csak januárban tudjuk kiszállítani.)

Személyes átvétel esetén a rendelés leadásának utolsó időpontja:
December 23. (szerda) 18:30

Az akciók 2015. december 23-ig vagy a készlet erejéig tart.

Ünnepi nyitvatartásunk:

December 1–23.: minden hétköznap 9:30–18:30 
December 12. (szombat): ZÁRVA 
December 21–23. (hétfő–szerda): 9:30–18:30
December 24. – január 3.: ZÁRVA

Január 4-től: hétfő–csütörtök 9:30–17.30, péntek 9:30–16:00


Forralt bor, sütemény és meghitt hangulat garantált! Várunk szeretettel!"

Egyébként ha ki kellene választanom azt az egy könyvet, amit megvennék MOST a Kiadótól, az az alábbi lenne:


Partvonal Kiadó karácsonyi akciója

Ígértem Nektek, hogy folyamatosan tájékoztatlak Benneteket az eljövendő időszakban a különböző akciókról elsősorban könyvek tekintetében.

Most a Partvonal Kiadó akciójára hívnám fel a figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszik a lehetőség.

"Karácsonyi 1+1 akció a Partvonalnál!

Egyet fizet, kettőt vihet akcióval várjuk minden kedves vásárlónkat, aki december  1. és 19. között meglátogatja a Partvonal Kiadó webáruházát!

Az 1+1 akcióban a kiadó bármelyik két könyvének megvásárlása esetén az egyik kötetet ingyen adjuk. Négy könyv megvásárlása esetén két kötetet, hat könyv megvásárlása esetén három kötetet, stb. adunk ingyen. A kiválasztott kötetek közül a legolcsóbba(ka)t adjuk ajándékba; azonos címek is választhatók. Az akció más kedvezménnyel nem vonható össze, és a készlet erejéig érvényes! 8 000 Ft rendelési összeg felett nincs postaköltség!

Házhoz szállítás esetén a rendelés leadásának utolsó időpontja: december 18. (csütörtök) 23:59

(Az ezen időpont után leadott rendeléseket csak januárban tudjuk kiszállítani.)"

Nekem nagyon tetszik ez az akció, főleg mert megvehetem Simon Beckett - A halál kémiája és hozzá Agatha Christie - A lányom mindig a lányom című könyvét együtt kevesebb mint 3000 forintért. Nekem megéri. Szerintem így karácsony előtt érdemes körül nézni a webáruházukban.

 

Könyvheti hírek néhány kiadótól

Nagy-nagy örömömre egyre több kiadó közzétette mindazon infókat nekünk, olvasóknak, amelyeket tudnunk kell a 2012. június 7-11-ig tartó Ünnepi Könyvhéttel kapcsolatban. (Ha már nincsen egy közös, frissített oldal a rendezvény számára...)

Most szeretném megosztani Veletek ezeket a számomra fontos információkat, hátha Ti is hasznát veszitek majd, mikor kilátogattok a programra.

Kezdjük a Victoria Kiadóval akik a  63-as pavilonban várnak Bennünket Budapesten, a Vörösmarty téren. A helyszínen a kiadványaikat 30%-os kedvezménnyel fogják árulni, a Klubtagok 35%-os kedvezményt kapnak, ezen kívül lesznek még egyéb akciók is, például napi akciók, kettőt fizet, hármat vihet kedvezmények, ahol a három kötet közül a legolcsóbbat ingyen kapja meg a vásárló.

Az alábbi napi akciókkal találkozhatunk majd a Victoria standján:

2012.06.08. Péntek: Nicole Jordan könyvek 40 % kedvezménnyel
2012.06.09. Szombat: Susan Elizabeth Phillips könyvek 40 % kedvezménnyel
2012.06.10. Vasárnap: Carly Phillips és Robin Kaye könyvek 40 % kedvezménnyel

Fontos tudni, hogy a napi akciókban Susan Elizabeth Phillips Zsák a foltját

és Carly Phillips Forró szívek c. könyvheti újdonság könyvei

nem vesznek részt, azokra 30 %, illetve klubtagok részére 35 % kedvezmény vehető igénybe!

Ezen kívül még jó tudni azt is, hogy a kedvezmények nem vonhatóak össze, a készlet erejéig tartanak, és csak a kiadó által kiadott művekre vonatkoznak. A kedvezmények csak és kizárólag a Könyvhét ideje alatt és helyszínén érvényesek, internetes rendelés akciósan nem lehetséges.


A következő kiadó, amelyről híreket hoztam, az Agave Könyvek...

Náluk is megéri majd megállni, hiszen az új megjelenések mellett sok-sok akciós vásárlást is lebonyolíthatunk, mint például a minden kötetre járó 20% kedvezmény. Emellett egyébként lesznek olcsó könyvek is a standon.

9-én szombaton többféle programmal kedveskednek a hozzájuk látogatóknak, például 15 órától Baráth Katalin dedikálja A borostyán hárfa című könyvét, majd 17 órától Brandon Hackett dedikálja Az ember könyvét.

Még aznap este következik a Könyvek Éjszakája, ahol Baráth Katalin nyomozós játékra invitál majd mindenkit, és kézbe adja egy rejtélyes eset megfejtésének kulcsát. Nem kell mást tenni, mint bejárni majd a Vörösmarty tér környékét, felfedezni régi házak elrejtett zugait, és bújni az Agave Könyvek köteteit. A leggyorsabb megfejtők ajándékot kapnak Katitól, ám a kevésbé gyors, de szorgalmas detektívek is számíthatnak jutalomra - ők ajándékutalványt nyerhetnek.

A kiadó könyvheti megjelenései az alábbiak lesznek:

- Baráth Katalin - A borostyán hárfa

- Brandon Hackett - Az ember könyve

- Kondor Vilmos - Budapest novemberben

- Laurell K. Hamilton - Végzetes flört

- Lissa Price  - A testbérlők

- Neil Gaiman - Amerikai istenek


Most jöjjön egy kis infó a Cicero Könyvstúdió háza tájáról:

Ők a Vörösmarty téren a 116-os standon lesznek megtalálhatóak, ahol 20-30-50%-os kedvezményekkel, nyereményjátékkal és egyéb meglepetésekkel várják szeretettel az olvasóikat, majd megrendezik a Könyvek éjszakáját 9-én szombaton, 19-24 óráig. Mindenki, aki ebben az időpontban vásárol a Cicero-nál könyvet, meglepetés ajándékot és egy pohár üdítőt, vagy bort kap, valamint részt vehet egy nyereményjátékon is.

Könyvheti újdonságaik a következők lesznek:

- Arnold Szilvia és Arnold Viktória:  Galambkaland

- Oláh Gábor:  Holnap más leszek

- Hajós Erika:  Illem Kata és a varázsfogkefe

konyvboritok/galambkisnagy.JPG konyvboritok/holnapmasleszek_200.jpg konyvboritok/illemkatakicsi.JPG


Ne maradjon ki a Partvonal Kiadó sem az információ átadásból, íme, amit ők hoztak nyilvánosságra a Könyvheti programjaik közül...

Június 9-én szombaton, 12 órakor a Vörösmarty téri gyerekszínpadon Gombos Edina - Első naplóm c. könyvének bemutatóján vehetünk részt, ahol a szerzővel és a naplót "tesztelő" gyerekekkel beszélget a Nők Lapja riportere, Koronczay Lilla.

 

2012. június 11-én hétfőn 18 órakor a Könyvhét kísérőprogramjaként megrendezésre kerül Alberto Moravia - Lázadás c. könyvének bemutatója az Olasz Kultúrintézetben.

A Lázadás igazi botránykönyv, mely 1978-as első megjelenésekor mind formája (végig párbeszéd), mind erotikus tartalma miatt nagy port kavart, és ma sem hagy senkit közömbösen. Az utolsó Moravia-regény, mellyel adós volt a hazai könyvkiadás. Most végre magyarul is olvashatjuk.

A beszélgetés résztvevői
Dr. Madarász Imre (az ELTE és a Debreceni Egyetem olasz tanszékeinek oktatója, kutató, műfordító)
Szkárosi Endre (az ELTE olasz tanszékének oktatója, avantgárd-kutató, előadóművész)
Matolcsi Balázs (a kötet fordítója, az est moderátora)

Azt hiszem, nagyon megéri majd ellátogatni a könyvheti rendezvényekre, hiszen minden kiadó nagyon készül valami újdonsággal, valami akcióval, valamivel, amivel feledhetetlenné teheti a rendezvényt az olvasók számára.

Sajnos én magam csak 10-én tudok a Vörösmarty téren lenni, de akkor biztosan nem hagyom ki a megjelenést...legalább kicsit lazítok majd a 11-én esedékes pszichológia szigorlatom előtt.

Ti jöttök a rendezvényre? (Nem a szigorlatra gondoltam. :-))

Ui. Amint vannak újabb információim is a kiadókról és a programokról, azonnal közlöm Veletek...

Februári zárás

Szét vagyok esve teljesen, most jöttem rá, hogy olyannyira el vagyok maradva mindennel (és nem csak a blogra értem ezt), hogy még a februári zárásként összeírt olvasott könyveimet sem osztottam meg veletek.

Sajnálom. :-)

Most azonban, még el nem felejtem megint egy jó pár napra, leírom, mik voltak azok, melyek a 29 napos februári hónapban elszórakoztattak.

1. W.Somerset Maugham - A legsötétebb óra

2. B.M. Grapes - Jóslatok hálójában

3. Paul Sussman - Oázis, a Zerzura titka

4. Audrey D. Milland - Scarlett örökében

5. Helmut von Glasenapp - Az öt világvallás

6. Barbara és Allan Pease - Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

7. A katolikus egyház katekizmusa

8. Sylvia River - Reményhajsza 1.

9. Túlvilági kislexikon

10. Ilsa J. Bick - Hamvak

11. James Patterson - Gabrielle Charbonnet - Máris hiányzol!

12. Ben Sherwood - Merülj alá az álmokért!

(A zárójeles szám az oldalszámot jelöli, itt is elmaradásban vagyok, ahol nincs még feltűntetve, ott majd pótolom.)

Ahogy elnézem, 12 könyvet olvastam, jó sok oldalt, szépen teljesítettem azt hiszem. :-) Megdícsérem magamat!

Ti mit olvastatok az elmúlt hónapokban? Nyugodtan írhattok ám, hiszen a Google Analytics segítségével látom, hogy a világ mennyi tájáról jöttök és olvastok! :-) Ennek nagyon örülök, és hálás köszönet érte!

Vörös zuhany és hegedűsikoly - Pszichokrimi est az Odeon moziban a Partvonal kiadóval

A Partvonal Kiadónál új Pszichokrimi sorozat jelent és jelenik meg, középpontban a Psycho-val. (Aki még nem olvasta, ahogy én sem, annak itt az idő, most...)

Ennek kapcsán a Kiadó egy könyvbemutató estet szervez a Odeon moziban Budapesten, a Hollán Ernő u. 7. szám alatt 2012. március 10-én 18 órai kezdettel.

Nagy szívfájdalmam ilyenkor, hogy már nem élek a főváros közelében, így nem is tudok elmenni, de remélem, hogy sokatoknak lesz kedvünk, és részt vesznek egy ilyen rendhagyó eseményen.

Maga az est egy mozis-zenés könyvbemutató lesz, a Hitchcock filmes adaptáció köré szerveződve, mely filmet élő zenekísérettel nézhettek meg. A filmet a Syntax Cinema Orchestra kíséri, amely az ország egyetlen mozizenekara, tehát már ezért is kuriózum az esten való részvétel. (A Nagy Krisztián Tódor által 2005-ben alapított zenekar tagjai az alábbi klasszikus - és jazz zenészek: Nagy Krisztián Tódor - orgona, melodika, hang, Sütő Márton - gitár, Kiss Árpád - trombita, Vereb Szabolcs - szaxofon, Palatinszky Márton - basszusklarinét, Nagy Péter - nagybőgő, Badics Márk - dob)

A vetítés végeztével beszélgetés és játék lesz még a program, ahol 3 pszichokrimi könyvcsomagot is nyerhettek.

A beszélgetésre több prominens személy is elfogadta a meghívást.

Ők lennének azok:

- Miklós Ágnes Kata - krimitörténész

- Mátyás Péter - filmesztéta

- Végh József - kriminálpszichológus, túsztárgyaló

A mozi utáni beszélgetés a bűnelkövetés lélektanáról, a pszichés tünetek ábrázolásának eszközeiről szól, illetve a Partvonalas sorozat másik regényét is górcső alá veszitek, melynek középpontjában egy saját gyermekét elveszítő, gyermekrablásba sodródó nő áll.

A programra a belépő díj 1400 forint.

A limitált, 101-főt befogadni képes terem miatt helybiztosítás céljából érdemes előre foglalni az Odeon jegypénztárában (329-2064) vagy az info@partvonal.hu címen 2012. március 8-án nőnapon este 20 óráig.

És, hogy ne csak a programról beszéljünk, íme a két kötet, amely az est keretein belül bemutatásra kerül:

Robert Bloch - Psycho

Ruth Rendell - Lopott élet

 

 

Paul Sussman - Oázis - A Zerzura titka

Nagyon szeretem a kalandfilmeket. Szeretem az Indiana Jones-t, a Múmiát, a Múmia visszatért c. filmet, a Skorpiókirály-t, az El Dorado-t, az Utazás a Föld középpontja felé-t, illetve nagy örömömre tegnap újból elkezdték játszani az Elveszett ereklyék fosztogatóit. :-) Természetesen felveszem és nézem. :-)

Régebben olvastam Verne könyveket, de már alig-alig emlékszem rájuk, fel kell frissítenem a tapasztalataimat róluk, ám mindent összevetve ő szerintem nagyszerű kalandkönyveket ír. Sorolhatnám mondjuk, hogy még ki mindenki, de most egy konkrét könyvről írnék inkább.

A Partvonal Kiadó jóvoltából volt szerencsém elolvasni egy nagyon-nagyon jó kalandregényt, méghozzá Paul Sussman Oázis - A Zerzura titka c. regényről van szó. Imádom az egyiptológiával kapcsolatos könyveket, így nem volt meglepő, hogy ez a kötet is tetszeni fog, ha végre nekiállok az olvasásának...Azonban mostanában annyira kevés időm volt, és sok könyvem felhalmozódott a könyvtárból is, így nehezen szántam rá magam. De ahogy belekezdtem, le sem akartam tenni. Régen találkoztam ennyire izgalmas, érdekes, pörgős regénnyel, és biztos vagyok abban, hogy Nektek is nagyon tetszene Kedves Olvasóim, ha a kezeitekbe veszitek, úgyhogy hajrá!

Senkit ne riasszon vissza az, hogy a könyv 557 oldalas, és az sem, hogy ennél többnek tűnik, hiszen valahogy másmilyen betűtípussal szedték, mint az megszokott. (legalábbis nálam) Vagy talán a betűk mérete kisebb? Nem tudom, mindenesetre az én szemem hamar, 5-6 oldal után megszokta a dolgot, így nem esett nehezemre a tempós haladás és olvasás.

A könyv főszereplője Freya Hannen, aki sziklamászó, és aki nővére, Alex temetésére érkezik Egyiptomba. Alex halálos betegséggel küzdött, ám halálát a jelentések szerint öngyilkosság okozta.

Freya ezt gyanúsnak találja, hiszen nővére betegesen rettegett a tűtől pl. és állítólag halálos dózist fecskendeztek belé, abba halt bele, ezért elkezd nyomozni. Megismeri Flin Brodie egyiptológust, Alex régi barátját, és vele küzd az életéért, mert valami miatt bérgyilkosok kezdik üldözni őket. Freya ekkor már tudja, hogy nővére belekeveredett valamibe, és gyilkosság áldozatává vált. Ezt megerősíti az a tény, hogy néhány fényképkocka miatt, ami a sivatagból került elő, magát Freyát is majdnem megcsonkítják.

A lány, és Flin több üldöző elől menekül, köztük Cy Angleton és Romani Girgesz elől, miközben egyre közelebb jutnak Zerzura, az elveszett oázis titkaihoz a Szaharában.

A kötet végén az is kiderül, hogy kiben bíztak, és kiben nem kellett volnla, s nagy szerencséjükre volt, aki vigyázott rájuk. Itt most nem arra gondolok, hogy Alex óvta őket a Mennyországból...

Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy hol van Zerzura, ha tudni szeretnétek a benben-ről, és vonz benneteket az ősi Egyiptom misztériuma, olvassátok el ezt a könyvet.

Én ezúton is köszönöm a Partvonal Kiadónak a lehetőséget, és őszintén remélem, hogy lesz alkalmam még Paul Sussman további könyveinek, a Kambüszész elveszett hadseregének, a Jeruzsálemi templom titakinak az elolvasására.

W. Somerset Maugham - A legsötétebb óra

Legnagyobb sajnálatomra most először olvastam Maugham kötetet, de nem utoljára.

A Partvonal kiadványa A legsötétebb óra nagy élményt nyújtott a számomra, tényleg nagyon tetszett.


Viszonylag sok szépirodalmat olvastam régebben, s most is előfordul néha, de egyre kevesebb alkalommal, így izgalommal álltam neki az olvasásnak, hisz a történet nem csupán egy második világháborús történet, inkább családregény, s a családregények egyébként is a kedvenceim.

Az kifejezetten tetszett a könyvben, hogy bár a történelem jelen volt benne jócskán, mégis az emberi kapcsolatokon volt a hangsúly, a történelem inkább csak háttérszerepet kapott.

A sztori szereplői a Hendersson család tagjai voltak, mely család egy ősi nemesi dinasztia leágazása.

Összetartó, egymást szerető társaság, különféle személyiségekkel. Vegyük pl. a csúnya Jane-t, akinek az életében a legfontosabb az "arca", azaz a sminkeskofferja. Nap mint nap kifesti, kimázolja magát mint egy bohóc, ő ebből meríti az erejét. Férjével a hatalmas és kövér  Ian-nel állandó szócsatában állnak, számomra megdöbbentő kifejezésekkel és sértésekkel illetik egymást, mégis mély köztük a ragaszkodás.

Roger, a másik testvér mintegy példakép a többiek számára. Komoly és titkos munkát végez a hadsereg számára, s köztiszteletben áll. Keveset van otthon, nem egy kifejezetten családcentrikus ember. Feleségével May-jel látszólag harmonikusan élnek, bár gyerekük nincs. Házasságuk előre elrendezett házasság volt, kisgyermek koruk óta ismerik egymást.

Jim a középső fiú pacifista, retteg attól, hogy be kell vonulnia a háborúba, és bár katonacsaládból származik, nem hazudtolja meg önmagát, csak polgári szolgálatot vállal. Szerelmes Dorába, az árva osztrák lányba, aki a fiú családjával él, ám Dora nem , illetve nem úgy viszonozza Jim érzéseit, ahogy azt ő szeretné.

Érdekes volt látni, hogy a származása ellenére mennyire óvja és védelmezi a Hendersson család, szinte burkot von köré, nem kételkednek benne egy percre sem. Akkor még nem tudják, hogy micsoda veszteségeket okoz nekik majd a lány...

A Hendersson házaspárnak van még egy gyermeke, a kis Tommy, aki isteníti a bátyját Rogert, és követné őt bárhová is menne.

A családi szálakat bonyolítja még Roger barátja Dick Murray jelenléte, aki a birtokot igazgatja, és aki szép csendesen beleszeret az egyik női családtagba...

Ahogy már említettem az írásom elején, nekem nagyon tetszett ez a könyv, és biztos vagyok abban, hogy sor kerül még az újraolvasására, illetve keresni fogom a szerző köynveit. (A Molyról kaptam már kölcsönadási ajánlatot, amiért örök hálám, élni fogok vele, valamint apum polcán is felfedeztem két Maugham könyvet...hogy ezt eddig mért nem vettem észre? :-) )

A kiadványt hálásan köszönöm a Partvonal kiadónak!

Cave - Fertleman - Az okos baba

Simone Cave és Dr. Caroline Fertleman könyve, nálunk Magyarországon a Partvonal kiadó gondozásában jelent meg a Gombos könyvek sorozat egyik részeként.


Eddig nem tudtam, hogy létezik a Gombos könyvek sorozat, és hogy attól Gombos könyvek a neve, hogy a TV-s személyiség, Gombos Edina adja a nevét hozzá. További kötetek pl. a Pürékorszak, a Babaétrend.

Nekünk kisgyermekes édesanyáknak különösen hasznos lehet egy-egy gyerekneveléssel kapcsolatos kiadvány tanulmányozása, bár feltételezem, hogy ha az embernek több gyereke van már, nem olvas annyi nevelési könyvet. Nekem csak egy szem tündérkém van, de úgy érzem, hogy ha több lenne, akkor is kíváncsi lennék az újdonságokra a témában.

Őszintén szólva, mióta a kicsinyem megszületett, csak elvétve volt a kezembe ilyen jellegű olvasmány, hiszen a születése előtt szinte mindent elolvastam, amihez csak hozzáférhettem.

Így ez a kötet a terhekkel teli vizsgaidőszak és a sok regény között igazi felüdülést jelentett a számomra, sokat okosodtam (mint segítségével a babák is okosodhatnak) és ezúton is köszönöm a Partvonal kiadó nagylelkűségét, hogy hozzájuthattam.

Az tetszett benne különösen, hogy a 0-2 éves kor közötti babákhoz ad fejlesztési útmutatót. Pontosan 100 tippet próbálhatunk ki a gyerkőcünkön, 100-al több gyakorlat lehet a repertoárunkban gyermekünk fejlődéséhez. Azon kívül, hogy a kötet szép színes és igényes kiadvány, tényleg hasznos tippeket tartalmaz, nem csak amolyan oldalkitöltő dolgokat, így igazán megéri az árát.

Annak ellenére, hogy egyszer végigolvastam, és utána polcra tettem, valószínűleg még többször lekapom onnan, ahogy növekszik a gyermek, és kifogytam az okosító tippekből.

Annyit még hozzátennék, hogy valószínűleg jól csinálom a dolgokat, vagy a sok könyv jó hatással volt rám, hiszen a 100 tippből minimum a negyedét nap mint nap alkalmazom is.

Szeretettel ajánlom a kisgyerekes szülőknek.

Walter Lord - A Titanic pusztulása

Utaztam Budapestre, előttem volt majdnem négy óra út busszal. Nagyon gondolkodtam, milyen könyveket vigyek magammal, aztán a józan eszemre hallgattam. Hiszen vizsgaidőszak van. Ezért magammal hoztam Walter Lord könyvét, A Titanic pusztulását, amit a Partvonal kiadó volt oly kedves, és a rendelkezésemre bocsátott. Már csak a fele volt hátra, gondoltam, hogy hamar megleszek vele, de kénytelen voltam két olvasás között valamit tanulni is. Jelen esetben pszichiátriát. Persze, tanultam egy csomót, de kellett egy kis kikapcsolódás. :-) Gondolom mindenki érti. :-)

Szóval Titanic és az ő pusztulása.

Feltételezem, hogy senkinek sem kell bemutatnom a Titanicot, a hajómonsturmot, amelyet elsüllyeszthetetlennek véltek, aztán mégis első útja során, 1912. április 15-én éjjel 2 óra 40 perckor mégis az óceán fenekére süllyedt. A suliban is tanultunk róla, bár nem sokat, és már régen volt, de ha valaki filmes inkább, az ezer százalék, hogy látta a Kate Winslet és Leonardo Di Caprio főszereplésével készült hollywoodi szuperprodukciót. Én nagyjából ezerszer láttam, most karácsony táján is játszották, fel is vettem, és még videókazettán is megvan. Nem mintha mostanában videót néznék, hiszen semmire sincs időm.

Akárhányszor is meglátom a filmet, az este masszív sírásba fordul, ezért mindenképpen arra gondoltam, el kell olvasnom ezt a könyvet, hátha nem lesz rám ilyen hatással. Tévedtem. Valószínűleg bolondnak nézhettek a Volánbuszon. Ha láttatok az első ülésen egy bőgőmasinát szerda háromnegyed három után Szombathely felől, akkor az bizony én voltam.

Ez a könyv rövid, 206 oldalas, nem kitalált sztorikkal van tele, hanem teljes mértékben tényszerű, a korabeli interjúkon, beszámolókon alapul, de mégis sírásra késztetett. Mélységesen beleéltem magam a Titanicon utazók helyzetébe, hogy én mit tettem volna, mire hogy reagáltam volna. Borzasztó volt olvasni a rengeteg emberáldozatról szóló adatokat is, és csodálatos volt elképzelni ezt a hatalmas gazdagságot, ami az első osztályú utasokat körülvette.


Néhány adat, hogy tisztában legyünk a számokkal is, melyeket a könyvben megtalálhatunk, és melyek a Spere c. angol hetilap táblázatba foglalt:

Összesen meghalt 1347 férfi, 103 nő és 54 gyermek, az életbenmaradottak száma: 314 férfi, 336 nő és 54 gyermek. Mindenkiért fáj a szívem, de ezért az 54 kicsi lélekért még inkább. Egyébként a meghalt gyerekek közül egy volt első osztályú utas, másodosztályról minden gyerkőc megmenekült, és a többi 53 "természetesen" fedélközi utas volt. Az első és a másodosztályon összesen nem halt meg annyi férfi, mint a fedélközben, nők közül meg a két felsőbb osztályon 20 fő, míg a fedélközben 81 fő aludt el örökre. Igaz, hogy a nők és a gyerekek mehettek először a mentőcsónakokba, mégis döbbenetes, hogy az első osztályról 58 férfi, a másodról 13 férfi, a fedélközből pedig 55 férfi megmenekült, de annak az 54 kicsinek mégis el kellett pusztulnia. Gondolom elfogult vagyok anyaként kicsit, de 100 évvel a tragédia után is fáj ezt olvasni.


Forrás: www.pamil-visions.net

Akit érdekel ez a hajóóriás, és az utolsó éjszakának a történése, az mindenképpen szerezze be ezt a kötetet, mert érdemes elolvasni, tanulmányozni.

Forrás: www.thesun.co.uk

Forrás: www.delmagyar.hu

 

Utolsó megjegyzés: A pszichiátria vizsgát nagyon elszúrtam. :-((

Christian Grüning - Az eredményes tanulás titka

Két nap múlva karácsony, mégis mi főiskolai és egyetemi hallgatók benne vagyunk a vizsgaidőszak sűrűjében sajnos. De hát ez már csak így van. Én megszoktam, és igyekszem úgy időzíteni a szóbeli és írásbeli megmozdulásokat, hogy ne zavarjanak be a karácsonyi programomba. Ez most is sikerült, de csak az utolsó pillanatban. Lényeg, hogy az utolsó vizsgám 22-én volt, majd pedig ötödikén januárban újra kezdődik a számonkérések hada. Már előre aggódom.

Minden félévben gondolkodom azon, hogy van-e valami jó módszer arra, hogy hatékonyabb legyek. Igazából elég jól tanulok, de mégis azt érzem, hogy a hatékonyságommal problémák vannak.

Mintha a Partvonal kiadó a Mikulás képében meghallotta volna a problémámat, rendelkezésemre bocsátott egy könyvet a témával kapcsolatban. Nagyon - nagyon örültem neki, és hálás köszönet illeti meg őket a rugalmasságukért és kedvességükért ezúton is.

Na szóval hozzájutottam Christian Gruning - Az eredményes tanulás titka c. tanulást segítő könyvhöz.


Olvastam már én ilyesfajta könyveket, nem is egyet. De volt, amiben egyetlen jó tanácsot sem adtak, vagy amiben csupa olyasmi volt, amit akár én is írhattam volna. Így ezt a kötetet izgatottan kezdtem el olvasni, és az átvételétől számított haza buszozásom alatt természetesen el is olvastam. 171 számozott oldalt tartalmaz, tehát nem túl vastag, viszont telis tele van minden földi jóval.

Először is azt kell tudni, hogy Christian Grüning  valami ügyes gyerek lehet, mert már a joghallgatói pályafutása alatt kialakította a megfelelő tanulási stratégiát, és azt oktatni is kezdte, létrehozott egy továbbképzéssel foglalkozó egyesületet. Jelenleg vezeti a vállalkozását, egyetemi docens valamint gazdasági mediátor is egy személyben. Ráadásul a fotója tanúsága szerint még mindig nagyon fiatal. :-))

Forrás: www.akademie-gruening.de

A könyv alcíme: Hogyan javíthatunk olvasási és tanulási képességeinken?

Hát az olvasási képességeimmel annyira nincs gond, de azért nem ugrottam át ezt a részt sem, főleg, hogy nagyon jó gyakorlati tanácsokat kaptam a struktúráló olvasással, az olvasási sebesség növelésével kapcsolatban.

Amikor a memorizálási technikák jöttek, akkor már sok újat tudott mondani a szerző. Érdekes technikákat vonultatott fel, vannak köztük számomra érdekesek, de olyanok is, amit mindenképpen ki fogok próbálni. Megtanít a szerző felismerni azt is, hogy milyen típusú tanulók vagyunk: vizuális, auditív avagy kinesztetikus, és minden típushoz ad tanulási tanácsokat. Én egyébként vizuális vagyok, de ezt eddig is tudtam, viszont megerősített ebben.

A könyv egyébként számtalan ábrát is tartalmaz, melyek segítségével sokkal jobban megérthetük a szerző mondanivalóját.

Érdemes beszerezni ezt a kötetet, és bár nem regény, azért néha ilyesmit is kell olvasni. Főleg, annak érdemes, akinek gondjai lehetnek a tanulással és olvasással. Én már pár embernek személyesen is ajánlgattam, hátha segít. Úgy érzem, engem előbbre vitt, már a 22-i vizsgámom is próbáltam alkalmazni a könyvben foglaltakat. A stresszkezelés kapcsán sikerült is. Remélem a vizsga is ilyen sikeres lesz.

Legközelebb Mike Evans Hogyan vizsgázz sikeresen? c. könyvét szeretném elolvasni...csak hogy bővítsem az ismereteimet. :-)

Jó tanulást, eredményes vizsgázást kívánok mindenkinek!

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás