Nagyon szeretem a kalandfilmeket. Szeretem az Indiana Jones-t, a Múmiát, a Múmia visszatért c. filmet, a Skorpiókirály-t, az El Dorado-t, az Utazás a Föld középpontja felé-t, illetve nagy örömömre tegnap újból elkezdték játszani az Elveszett ereklyék fosztogatóit. :-) Természetesen felveszem és nézem. :-)

Régebben olvastam Verne könyveket, de már alig-alig emlékszem rájuk, fel kell frissítenem a tapasztalataimat róluk, ám mindent összevetve ő szerintem nagyszerű kalandkönyveket ír. Sorolhatnám mondjuk, hogy még ki mindenki, de most egy konkrét könyvről írnék inkább.

A Partvonal Kiadó jóvoltából volt szerencsém elolvasni egy nagyon-nagyon jó kalandregényt, méghozzá Paul Sussman Oázis - A Zerzura titka c. regényről van szó. Imádom az egyiptológiával kapcsolatos könyveket, így nem volt meglepő, hogy ez a kötet is tetszeni fog, ha végre nekiállok az olvasásának...Azonban mostanában annyira kevés időm volt, és sok könyvem felhalmozódott a könyvtárból is, így nehezen szántam rá magam. De ahogy belekezdtem, le sem akartam tenni. Régen találkoztam ennyire izgalmas, érdekes, pörgős regénnyel, és biztos vagyok abban, hogy Nektek is nagyon tetszene Kedves Olvasóim, ha a kezeitekbe veszitek, úgyhogy hajrá!

Senkit ne riasszon vissza az, hogy a könyv 557 oldalas, és az sem, hogy ennél többnek tűnik, hiszen valahogy másmilyen betűtípussal szedték, mint az megszokott. (legalábbis nálam) Vagy talán a betűk mérete kisebb? Nem tudom, mindenesetre az én szemem hamar, 5-6 oldal után megszokta a dolgot, így nem esett nehezemre a tempós haladás és olvasás.

A könyv főszereplője Freya Hannen, aki sziklamászó, és aki nővére, Alex temetésére érkezik Egyiptomba. Alex halálos betegséggel küzdött, ám halálát a jelentések szerint öngyilkosság okozta.

Freya ezt gyanúsnak találja, hiszen nővére betegesen rettegett a tűtől pl. és állítólag halálos dózist fecskendeztek belé, abba halt bele, ezért elkezd nyomozni. Megismeri Flin Brodie egyiptológust, Alex régi barátját, és vele küzd az életéért, mert valami miatt bérgyilkosok kezdik üldözni őket. Freya ekkor már tudja, hogy nővére belekeveredett valamibe, és gyilkosság áldozatává vált. Ezt megerősíti az a tény, hogy néhány fényképkocka miatt, ami a sivatagból került elő, magát Freyát is majdnem megcsonkítják.

A lány, és Flin több üldöző elől menekül, köztük Cy Angleton és Romani Girgesz elől, miközben egyre közelebb jutnak Zerzura, az elveszett oázis titkaihoz a Szaharában.

A kötet végén az is kiderül, hogy kiben bíztak, és kiben nem kellett volnla, s nagy szerencséjükre volt, aki vigyázott rájuk. Itt most nem arra gondolok, hogy Alex óvta őket a Mennyországból...

Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy hol van Zerzura, ha tudni szeretnétek a benben-ről, és vonz benneteket az ősi Egyiptom misztériuma, olvassátok el ezt a könyvet.

Én ezúton is köszönöm a Partvonal Kiadónak a lehetőséget, és őszintén remélem, hogy lesz alkalmam még Paul Sussman további könyveinek, a Kambüszész elveszett hadseregének, a Jeruzsálemi templom titakinak az elolvasására.