Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Kiadói hírek vegyesen (Victoria, CorLeonis, Pioneer Books, Cicero)

Már régen nem írtam Nektek ilyen jellegű összefoglaló postot, úgyhogy most ezen van a sor. Annyi kiadó, annyi sok könyvet ad ki ebben az időszakban, hogy az ember csak kapkodja a fejét.

Most néhány könyvet szeretnék bemutatni Nektek a teljesség igénye nélkül, illetve megosztanám Veletek a kiadók aktuális akcióit is.

Kezdjük talán a Victoria Kiadóval, mivel az imént az ő könyvükről írtam...

Fontos hír a kiadó háza tájáról, hogy elkezdték kiadni a könyeiket digitálisan, e-book formátumban, s az első e-book, amit meg tudtok vásárolni, az Nicole Jordan Örzőangyal c. e-bookja, melynek ára 1399 forint. Ez a könyv, az Édenkert sorozat első kötete, és várhatóan december elejétől megvásárolható lesz hagyományos könyv formátumban is.

Másik hír a kiadótól, hogy decemberben várhatunk egy másik romantikus könyv megjelenésére is, mégpedig Kristan Higginstől a Minden vágyad c. kötetre.

Következzék a CorLeonis kiadó...

Már nem annyira friss hír, de hátha még nem hallottatok róla, hogy szeptember végétől működik a kiadó webáruháza, ahonnan kedvezményesen vásárolhatjátok meg a jobbnál jobb könyveket, legyen szó akár Nevada Barr-ről, vagy Karen Marie Moningról. Sőt, ezentúl már Karen Chance könyveit is a kiadónál vásárolhatjuk meg.

Azt már tudjuk, hogy az USA-ban ismét Barack Obama lett az elnök. A kiadó jóvoltából elolvashatjuk Obama könyvét is, melynek címe Vakmerő remények.

Jöjjön a Pioneer Books...

A Pioneer Books is megörvendeztet bennünket új kiadványokkal, melyek nagyon érdekesek, élvezetesek, olvasmányosak, egyszóval érdemes rájuk odafigyelni. Már a honlapjuk is nagyon különleges, mint egy internetes magazin...

Én nagyon szeretném elolvasni az új könyvek közül Susan Wilson - A táncoló kutya, és Kristin Harmel - A felejtés édes íze c. köteteket.

Cicero könyvstúdió...

A Cicerósok sem unatkoznak... nem elég, hogy A Szent Johanna Gimi rajongók elepedve várják a nyolcadig kötetét a sorozatnak, ők más sikergyanús könyvvel is kijöttek. Ilyen Lauren Oliver - Káosz c. könyve (amit már elolvastam, és imádtam, és sokkal jobban tetszett, mint az előző rész, a Delírium.(pedig azt is szerettem...)), illetve Michelle Zink - A kapu őrzője c. könyve. De a fiatalabbaknak is kedveznek, hiszen most jelent meg pl. Malter György - Újabb rosszcsont mesék c. kötete is.

Holnap folytatom a híreket, várlak vissza Benneteket!

James Patterson - Gabrielle Charbonett - Máris hiányzol!

Nagyon szeretem a Pionner Books kiadó könyveit, már elég sokat olvastam az általuk kiadott művek közül, de a cél, hogy mindegyikről tudjak írni pár sort legalább. Ezt a kötetet a könyvtárból sikerült megszereznem, s nagyon örültem neki, mert már ideje volt elolvasnom. :-)

Szóval szerdán megkaptam a könyvet, és már el is olvastam aznap. Szinte pillanatok alatt történt, hiszen nagyon jó könyv, olvastatja magát, ráadásul csak 246 oldal, és segítette a dolgot még az is, hogy a kicsinyem egész jól aludt az olvasás napján. :-) Így azért belátható, hogy nem volt nehéz dolgom.

:-)

A szerző, James Patterson a világ egyik legsikeresebb írója, és nagyon termékeny is. Ilyet még sosem hallottam,  de a szerző évente átlag nyolc könyvvel jelentkezik, s 2011 nyarán ő volt az első, aki egy napon dobott a piacra egyszerre két könyvet is.

Ezt persze egyedül nem tudná véghezvinni, így amolyan "írógyárat" alakított ki maga körül, a társszerzői írják a történeteket, s Patterson önti őket a végső formákba. Ezt a könyvét Gabrielle Charbonett-vel írta. Nem tudom, Ti hogy vagytok ezzel, de én nagyon érdekesnek találom az ilyesmit.

A sztorit is érdekesnek találtam egyébként, nem csak a keletkezésének körülményeit.

A főhős, Jane, Cukorfalat, ahogy az édesanyja a producer nevezi a kislányt. Picit duci, kedves és mindenekelőtt magányos. Idejét képzeletbeli barátjával, a 30-as Michaellel tölti, aki szórakoztató és jóképű fickó. Eljön Jane 9. születésnapja, amikor Michaelnek távoznia kell, ahogy azt minden képzeletbeli barát megteszi, ha a kis "védence" eléri ezt a kort. Mindenki kilép a gyermek életéből, s ezek után a gyerekek már nem emlékeznek többé a barátjukra.

Ez persze Jane-nel is megtörténik. Michael elmegy, de valami baj történik...a lány nem felejti el őt...felnőve egy színdarabra viszi közös történetüket, mely nagy sikert arat. Cukorfalat (felnőve is így hívja az anyja) egy napon találkozik egy csodálatos férfival, aki teljesen olyan, mint Michael...

Mindenkinek szeretettel ajánlom elolvasásra ezt a kedves, szórakoztató, néhol szívszorító történetet.

A kötet adatai:

Kiadó: Pioneer Books

Kiadás éve: 2011

Terjedelem: 236 p

Sorozat: Pipacs könyvek

ISBN: 9789630820158

Ár: 2999 ft

Forrás: könyvtár

Új Pioneer Books megjelenés - A válás ünnepe

A Pioneer Books könyvkiadó ismét megörvendeztet bennünket egy új könyvvel. Szokásukhoz méltóan izgalmas témaválasztás, szórakoztató, igazi nyaralós olvasmány lesz A válás ünnepe. Most, július elején jelenik meg.

"Gwyn Huntington mindig csodás partikat rendez, s ezúttal is egy egészen különleges összejövetelre készül a 35. házassági évfordulójuk alkalmából. Férjével, Thomasszal azonban utoljára látják közösen vendégül a családjukat és a barátaikat képeslapra illő házukban, amely túlélte Montaukban az 1938-as nagy hurrikánt is. Ez ugyanis a válási ünnepségük lesz. És ha már rendhagyó az esemény, rendhagyó módon akarja emlékezetessé tenni.

Ugyanezen a reggelen Maggie Mackenzie brooklyni otthonában nekilát új élete megszervezésének. A vándorélet után eljegyezte magát egy csodás férfival, és közös vállalkozásba fognak. Ráadásul ugyancsak ezen a napon fog először találkozni a vőlegénye szüleivel Montaukban, egy meglehetősen különös alkalomból. Az életét alapjaiban felforgató meglepetések azonban már az elindulás előtt elkezdődnek.

Bármennyire is eltérők a körülményeik és a koruk, Gwyn és Maggie helyzete mégis azonos: mindketten útelágazáshoz érkeznek. És bár az egyik még el sem kezdte a házaséletet, a másik pedig épp most készül pontot tenni a végére, ugyanarra a kérdésre keresik a választ: mikor kell küzdeni egy kapcsolat megmentéséért, és mikor kell végleg elengedni?"

Forrás: www.pioneerbooks.hu

Új megjelenés a Pioneer Booksnál

A Pioneer Books közzétette a legújabb megjelenését, amit (ha még nem hallottatok volna róla) megosztok most Veletek is.
Én nagyon várom ezt az új könyvet, mert valahogy számomra különleges a téma. Hiszen nem olvashatunk minden nap sziámi-iker párról, nem igaz?

Íme, hogy mennyire és mi módon méltatták a világ számos pontján Lori Lansens A lányok című művét...

"Lori Lansens kanadai írónő feledhetetlen könyve, A LÁNYOK június 12-én jelenik meg. A fejük oldalán összenőtt sziámi ikrek története világszerte lenyűgözte az olvasókat és a kritikusokat is, akik egyaránt méltatták a nem mindennapi történetet és szereplőket, valamint a szerző érzékeny stílusát. Ugye, ti sem fogjátok kihagyni a regény?

„Megáll az ész… A Lányok az év legjobb könyve Kanadában, de lehet, hogy az egész világon… Gondolatébresztő, beleszakad az ember szíve… Hihetetlen.”
Now (Toronto)

"Hihetetlenül megható: vidám, szívszaggató és ironikus humorral átszőtt. Rose és Ruby hangja pedig azért kiált, hogy meghalljuk az emberségük csodálatosságát."
Vogue

"Nem fogják szánni a lányokat, hanem gazdagabbnak fogják magukat érezni, hogy beleláthattak a világukba."
Glamour

"Egy fantasztikus és néha szívszaggató olvasmány két független fiatal nőről."
Chicago Tribune

"Ez a könyv nem a helyzet groteszkségéről szól, hanem a szeretetről, hogy milyen valakihez kötve lenni, és milyen méltósággal, sőt örömmel elfogadni a helyzetet."
San Francisco Chronicle

„Ígérem, sosem fogják elfelejteni ezt a rendkívüli történetet. Szeretet, ragaszkodás, lojalitás, színtiszta emberség és még ennél is több – ezekből áll össze ez a kivételes regény. Lori Lansensnél megindítóan vegyül a tragédia a komédiával.”
Isabel Allende, írónő

„Bámulatos… A szöveg alatt óriási szív dobog, és sosem véti el az ütemet. A Lányok nem csak kiváló irodalmi teljesítmény, de egyszersmind nagyon élvezetes olvasmány is.”
Toronto Star

„Jelentős, megindító könyv… Annyira igaz, hogy teljesen olyan, mint két nagyon különleges egyéniség nagyon különleges önéletrajza.”
Edmonton Journal

„Rendkívüli könyv… Mesteri, kiválóan megírt duett... több dimenzióban számol be a lányok életéről.”
Time (Kanada)

„Lebilincselő olvasmány (én nem tudtam letenni, amíg a végére nem értem)… Lansens olyan csodálatosan, olyan részletgazdagon ír, hogy az ember hajlamos megfeledkezni róla, hogy nem igaz történetet olvas.”
National Post

„Arról ismerszik meg az író, hogy tud-e meggyőző elbeszélőt teremteni, és Lori Lansensnek ez nem is egyszer, de egyenesen kétszer sikerül sziámi ikrekről szóló jelentős regényében. A Lányok két káprázatos főszereplője minden szempontból együtt él, mégis nagyon is megvannak a saját elképzeléseik és vágyaik, és nagyon is másként tekintenek nehéz élethelyzetükre. Szerencsések vagyunk, akik egy ilyen érzékeny és kifinomult regényírót olvashatunk.”
Arthur Golden író

„A könyvbe mélyedve (és takaróba burkolózva) töltöttem az ünnepeket. Egyszerűen nem tudtam letenni. … A regényt olvasva az ember elképzelheti, milyen lenne, ha igazán, mélyen ismernénk egymást. Ugyanakkor arra is biztat, hogy fogadjuk el magunkat.”
Toronto Star

„Késő éjszakáig olvastam, és másnap nem mentek ki a fejemből a főszereplők.”
Quill & Quire

Mesteri történet, jobb ember lesz tőle, aki elolvassa.”
Metro (Toronto)

„Egy pillanatig sem hallgat az élet nehézségeiről, ám A Lányok a maga csendes módján mégis ünnepli azt. A családot, a barátokat és a közösséget mint az értelmes élet legfőbb értékeit mutatja fel.”
The Gazette (Montreal)

„Lansens megejtő tehetsége abban áll, hogy mélyen elkötelezett a tárgya iránt, és empatikus beleélése egyre csak mélyül, így vonva be az olvasót.”
The Globe and Mail

„Lansens visszatér… második, letehetetlen regényével, A Lányokkal.”
Owen Sound Sun Times

„Igencsak figyelemreméltó. … A regény legnagyobb teljesítménye, hogy úgy megtölti élettel a két különös szereplőt, hogy az olvasó már-már elfelejti, hogy nem valós eseményekről olvas.”
Booklist"

Az anyagot eredetiben is olvashatjátok a Pioneer Books oldalán ahonnan a fotó is származik.

Allison Winn Scotch - Talált vágyak osztálya

Azt hiszem, mindenkinek rémséges belegondolni, hogy milyen érzés, ha a barátja, a családja beteg, főleg, ha rákos. Borzasztó, ezt már tapasztalatból tudhatom.

Azt gondolná az ember - aki esetleg nem olvasott még a kiadó kínálatából - hogy a Pioneer Books inkább csak könnyed, nőies olvasnivalót ad ki, pedig ez nem teljesen van így, úgyhogy ha valaki csak ezért nem venné a  könyveiket, annak elárulhatom, hogy ezzel veszteség éri. Én nagyon szeretem a kínálatukat, mindig találok közöttük épp a hangulatomhoz illő könyvet.

Most például a kiadótól volt szerencsém megkapni a Talált vágyak osztálya című kötetet, amire nagyon vártam és vágytam. Az ajánlóját olvasva tudtam, hogy éppen nekem való.


És hogy mért is emlegetem a betegségeket, meg a rákot? Hát azért, mert ennek a kötetnek a főhőse sajnos ebben szenved. Épp ezért különleges ez a könyv, mert bár alapvetően vidám hangvételű, mégis komoly témát feszeget, és ahogy a címoldalon a Cosmopolitan előre jelezte, tényleg sokat nevet az ember, és egy kicsit sír is az olvasása közben.

Mélyen átérzetem a főszereplő,  Natalie helyzetét, pedig abszolút nem hasonlítunk egymásra. Nem élek New Yorkban (sajnos), nem vagyok egy szenátornő főtanácsadója (még jó, hogy nem), nem vagyok beteg sem (nagy szerencsémre). Mégis az író úgy tudta megírni ezt a kötetet, hogy az ember úgy érzi, róla írnak...

Szóval Natalie pörög ezerrel, dolgozik, a túlóra pedig szinte a mindene. Karrierista nő na!

A pasija bejelenti, hogy elhagyja, mikor kiderül, hogy Natnak mellrákja van. Elég szemét a fickó, ennél jobb időpontot nem is választhatott volna a nagy bejelentésre...A véleményem természetesen megvan. Mindenkiről, aki ilyesmiket csinál!

Na szóval Natalie beteg lesz, de a szakítás miatt még jobban a padlóra kerül. Orvosi (rákterapeutai) javaslatra naplóírásba kezd, mert hogy az segíteni fog neki feldolgozni az eseményeket. Épp ezért a könyv egy részét napló formájában olvashatjuk. Így mélyebben betekintést nyerhetünk Natalie gondolataiba.

Nagyon érdekes egyébként, hogy a nőgyógyásza a legjobb barátnőjének az exe. :-) És nagyon helyes srác. Úgy tűnik, hogy ezt Natalie is így gondolja, és egyre közelebb kerülnek egymáshoz annak ellenére, hogy a lány azt hiszi, hogy nem szép, nem kívánatos, nem jár neki pasi, mert ő rákos.

Ahogy beteg lesz, úgy változik maga Natalie is. Más lesz fontos, és bár még próbálkozik a munkával, lassanként rá kell jönnie, hogy most már nem ez a fontos. A küzdelem a lényeg, és a túlélésért érdemes küzdeni. Közben arra  is rájön, hogy valamiért minden kapcsolata zátonyra futott...ezért ki akarja nyomozni, hogy mi mindent rontott el...

Az idő múlását pedig kemoterápiás időben érzékeljük, ahogy Nat szenvedéseit, és kínlódását a betegséggel.

Sok rákkal kapcsolatos könyvet olvastam, de ilyen vidám könyvhöz még nem volt szerencsém, és örülök, hogy hozzájutottam. Nekem nagyon tetszett, és ajánlom mindenkinek szeretettel, olvassátok el, hiszen sok mindenre megtanít. A szeretet hatalmát mutatja, s azt, hogy a legrémesebb helyzetből is lehet kiút...

Robert Rave - Intimgyanta

Néhány héttel ezelőtt végre valahára sikerült beszereznem Robert Rave Intimgyanta c. könyvét. Hogy mért is akartam annyira? Azért, mert így majdnem az összes Pioneer Books-nál megjelent könyvet elolvastam. Ahogy már többször is említettem, nagyon szeretem a kiadó köteteit, ez is a várakozásoknak megfelelő volt, szórakoztam rajta.

Mikor kézbe vettem a könyvet, nyomban a leghátsó oldalra lapoztam, mert a kiadó a hátsó borító belső oldalán mindig megoszt velünk néhány infót a szerzőről. Bár sejtettem, hogy Robert Rave férfi (milyen ügyes vagyok! :-))), azért megbizonyosodtam róla, majd az olvasás közben néha el is gondolkodtam erről, hogy egy férfi hogyan is tud ilyen jól írni a női lélekről, női főszereplőkről.

A hármas szám pedig igencsak varázslatos szám lehet az irodalomban, mert ha testvérekről szólnak a könyvek, akkor általában három a kislány...vagy a kisfiú, de ez a ritkább.

Ennek a könyvnek három nővér a főszereplője. A legidősebb Carolina, aki kitalálta az impressario Szalont, mely a New York-i elit kedvenc intim-kozmetikai szalonja. Carolina kemény, szigorú, tartja magát az elveihez.

Vele dolgozik a szalonban húga, a friss házas Sofia, aki őrülten szerelmes a férjébe, de szívesen mulat új meleg barátjával Dennis-szel is.

A nővérekhez csatlakozik Anna is, a középső testvér, akinek Caroline nem könnyíti meg a dolgát az üzletben. De Anna-nak messze el kell jutnia, be kell gyógyulnia a hegeknek a szívében, amelyeket az elvált férje okozott, és úgy kell trampli, melegítőgatyás háziasszonyból csinos dolgozó nővé válnia, hogy ezt a változást a három kiskorú gyereke ne érezze meg.

A szalon jól meg, a nővérek rengeteget keresnek. Anna új emberekkel ismerkedik meg, és új "barátnője" JJ. segítségével, akinek a bakancslistáját váltják valóra, megismeri az életet úgy, ahogy eddig még nem sikerült neki.

A lányok életében jelen van, vagy beköltözik a szerelem. Carolina két férfi között őrlődik, míg Sofia ugyanezt teszi, de mégis MÁS-ként. Ráadásul neki borzasztó felismerés jut. Hát ha én járnék úgy, mint ő...nem tudom mit tennék, az biztos.


Szeretettel ajánlom minden nőnek ezt a kötetet, mert szórakoztató, kikapcsolódást nyújtó és ez ugyebár mindenkinek jár...


Márciusi zárás

Most, hogy ennyire belemelegedtem a gépelésbe, gyorsan megosztom Veletek azt is, hogy mi mindent olvastam márciusban. Picit voltam csak ügyesebb a februárinál, de ez annak is betudható volt, hogy a március hosszabb. Nem merülnék bele a miértekbe, főleg, hogy úgy vagyok ezzel, olvasok, amennyit tudok, amennyit az időm és a kislányom engedi. Most szerintem be fogok lassulni, mert egyre több idő kell a szakdolgozatomra, lassan de biztosan jön a vizsgaidőszak, és nem szeretnék vizsgákat ismételni sem. Meg hát a kicsinyem is növöget. ma 18 hónapos, és most már állandóra igényli az együttlétet, ha meg látja, hogy gépelek, ő is akar, és bár nagyon okos kislány, érteni még nem értenétek, amit ír. :-)

Íme a listám:

1. Jo Nesbo - Fejvadászok

2. Halász Péter - A második Avenue

3. Nora Roberts - Azúrkék égbolt

4. Robert Rave - Intim gyanta

5. Lauren Conrad - L.A. Candy - Los Angeles üdvöskéi

6. Házunk tája aranybánya

7. Georges Simenon - A kísértetek

8. Maria Treben - Egészség Isten patikájából

9. Jo Nesbo - Leopárd

10. Sylvia River - Reményhajsza 2.

11. Korok, formák, stílusok az építészetben

12. Stresszmentes kertészkedés

13. Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Februári zárás

Szét vagyok esve teljesen, most jöttem rá, hogy olyannyira el vagyok maradva mindennel (és nem csak a blogra értem ezt), hogy még a februári zárásként összeírt olvasott könyveimet sem osztottam meg veletek.

Sajnálom. :-)

Most azonban, még el nem felejtem megint egy jó pár napra, leírom, mik voltak azok, melyek a 29 napos februári hónapban elszórakoztattak.

1. W.Somerset Maugham - A legsötétebb óra

2. B.M. Grapes - Jóslatok hálójában

3. Paul Sussman - Oázis, a Zerzura titka

4. Audrey D. Milland - Scarlett örökében

5. Helmut von Glasenapp - Az öt világvallás

6. Barbara és Allan Pease - Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

7. A katolikus egyház katekizmusa

8. Sylvia River - Reményhajsza 1.

9. Túlvilági kislexikon

10. Ilsa J. Bick - Hamvak

11. James Patterson - Gabrielle Charbonnet - Máris hiányzol!

12. Ben Sherwood - Merülj alá az álmokért!

(A zárójeles szám az oldalszámot jelöli, itt is elmaradásban vagyok, ahol nincs még feltűntetve, ott majd pótolom.)

Ahogy elnézem, 12 könyvet olvastam, jó sok oldalt, szépen teljesítettem azt hiszem. :-) Megdícsérem magamat!

Ti mit olvastatok az elmúlt hónapokban? Nyugodtan írhattok ám, hiszen a Google Analytics segítségével látom, hogy a világ mennyi tájáról jöttök és olvastok! :-) Ennek nagyon örülök, és hálás köszönet érte!

Ismét új Pioneer Books megjelenés

Jó hír, kedves Olvasók!

A Pionner Books ismét új könyvet jelentet meg, méghozzá Julie James-től A hamis partner-t.

A könyv máris előrendelhető az Alexandránál.

Ben Sherwood - Merülj alá az álmokért!

Nagyon bírom Zac Efront. :-) Olyan kis helyes srác...és ő volt a szereplője a Charlie St.Cloud halála és élete című filmnek, amit nagyon szerettem volna látni a moziban, de lemaradtam róla. Aztán valahogy megfeledkeztem eme vágyamról.


Majd jött a Pionneer Books kiadó magyarországi debütálása, amikor áttanulmányoztam az általuk piacra dobott könyveket, és még mindig nem jöttem rá arra, hogy az én vágyfilmem Ben Sherwood- Merülj alá az álmokért! c. könyve alapján készült.


Amióta azonban megvilágosodtam, szerettem volna elolvasni, vagy leginkább magaménak tudni. Most, hogy végre hozzájutottam az olvasásához teljes a boldogság. :-)

Talán ebből is látszik már, hogy mennyire tetszett...

A kedvenc könyveim listája ismét bővült. :-) Egyébiránt meg újból fellángolt bennem a vágy, hogy a filmet is megnézzem végre. Ti láttátok?

Azt szerettem a könyvben leginkább, hogy nem egy szimpla szerelmi történet...annál sokkal több, megható, szívet melengető és meglepő is egyszerre...Nekem, akinek újdonság volt a sztori, megdöbbentő élményt okozott.

Írok most néhány szót a történetről...Charlie St. Cloud 17 éves kamaszfiú, öccsével Sam-mel sok bolondságot csinálnak, össze vannak nőve. Aztán egy napon halálos balesetet szenvednek, jórészt Charlie meggondolatlanságából kifolyólag. Mindketten meghalnak a balesetben, ám Charlie-t fel tudják éleszteni, viszont az élet és a halál mezsgyéjén járva különleges képességet szerez. Látja öccsét, Sam-et, mi több, minden áldott este baseball-ozik vele, beszélgetnek, együtt vannak, mint régen. Mire Charlie felnő, a Waterside temetőben vállal munkát, ott, ahol öccse teste is nyugszik, s így nem kell sosem elválniuk egymástól. Egy nap azonban egy apa sírjánál megpillantja Tesst, akit szeretne megismerni, hosszú idő óta először kelti fel igazán az érdeklődését egy nő. Tess egyébként vitorlázik, és pont a megismerkedésüket követően egy hét múlva indul egy világkörüli útra egyedül.

Aztán a sors közbeszól, történik egy tragédia, s Charlie teljesen összezavarodik, már nem biztos abban sem, amit saját szemeivel lát...

Ajánlom mindenkinek ezt a kötetet! Imádom, de tényleg. :-)

Búcsúzóul ide kívánkoziki a kötet majdnem nyitóidézete, Thornton Wildertől:

"Van az elevenek országa meg a holtak országa, s a híd a szeretet, csak az marad meg, az az élet egyetlen értelme."

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás