Talán még emlékeztek (már ha régóta olvastok...:-)), hogy meséltem arról, mennyire nagyon szerettem tini koromban az Édesvölgyi suli szerelmes ikrei sorozatot. :-) Na ez a nagy rajongás a mai napig sem csökkent, és ha hozzájutok a gyűjteményembe egy-egy kötethez, akkor napokig a felhők felett lebegek. :-)

Még a múlt év végén valahogy összejött az élet, és több Édesvölgyi kötet boldog gazdája lehettem. Most a Mit hoz a jövő c. könyvről mesélnék nektek egy keveset. :-)

(Sajnos csak egy ilyen pici és nem túl jó képet találtam a kötetről, de igyekszem majd a sajátomat lefotózni, és nagyobb fotót hozni Nektek.)

Ez a rész nagyon vágyott epizód volt a sorozatból, de sehogy sem bírtam megszerezni. Annak idején a Hajni barátnőmnek volt meg azt hiszem, tőle kaptam kölcsön elolvasásra. (Vagy rosszul emlékszem? Hajni, cáfolj vagy erősíts meg! Ja, nem is tudod talán, hogy blogolok...na mindegy.) Most, hogy megpillantottam a Rukkolán, egyértelmű volt, hogy az enyém kell, hogy legyen. Egy viszonylag agyonolvasott példányhoz jutottam hozzá, amely a Bolyai János Általános Iskola könyvtárának tulajdona volt. Egykor...Mindenesetre most már az enyém, és nem engedem. :-)

Ez a kötet az eredeti amerikai kiadás címlapjával készült, szóval kedvenc ikreink, Elizabeth és Jessica úgy jelennek meg rajta, ahogy az "anyakiadáson" is.


Vicces egyébként, hogy egyes könyvek milyen hatással vannak az ember lányára, ez a könyv is hordozott magával némi ráhatást ifjú életünkre. Ugyanis a történetben a Sweet Valley-i középsuliban nagy divat a Könyv. Amolyan jövendőmondó könyv ez, egy sima füzet, amibe a lányok kitalálnak különféle kategóriákat, mint pl. a legviccesebb, a legokosabb, a legcsinosabb, a legkacérabb, és ha a kategóriák megvannak, körbeadják egymás között, majd mindenki beleírja a jelöltjét. Így kiderül, hogy kiről mit gondolnak az emberek. (Na ez volt a hatás, ugyanis mi is csináltunk a suliban ilyen könyvet. De inkább nem mondanám el, hogy milyen kategóriában milyen helyezést értem el...:-))))

Józanabbik ikrünk, Elizabeth persze látja már, hogy egyeseket lehet, hogy megbántódnak a könyvben leírtak miatt, de Jessica biztos abban, hogy jó szórakozás lesz. Amikor persze Jessica kiszemeltjét boronálják össze a nővérével Liz-zel, már nem tartja olyan viccesnek a dolgot. Ráadásul Elizabeth és barátja Jeffrey között is eredményez ez némi mosolyszünetet.

Persze, ahogy Sweet Valley-ben ez lenni szokott, a vékony kis kötet végére mindenre fény derül, általában jól végződnek a dolgok. Kiderül, hogy ki keveri azt a bizonyos ....-t, és helyre áll a béke, de míg ez megtörténik, komoly 140 oldalon keresztül szórakozhatunk, és újra tinédzsernek érezhetjük magunkat.

A könyv adatai:

Eredeti cím: Slam Book Fever

Fordította: Jávor Andrea

Kiadó: Planétás Kiadói és Kereskedelmi Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 1995 (Amikor én még 15 éves voltam...:-))

Sorozat: Édesvölgyi suli szerelmes ikrei - Vörös rózsa könyvek

Ár: 168 ft :-))))))))

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 141 p

ISBN: 963-7931-73-2

Forrás: saját példány a Rukkoláról