Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Sylvia River - Reményhajsza 3.

Most már kezd kitavaszodni, és épp ideje, hogy a télen, az elmúlt hónapok alatt elolvasott rengeteg élményemet megosszam Veletek.

Vasárnap délután van, ilyenkor legszívesebben pihen az ember és olvas. Mi mást is lehet tenni ilyen félig tavaszias, félig mégis hűvös időben? Nem igaz? Esetleg ajánlhatnék is egy könyvet…meg is teszem.

Annyira szeretném, ha végre az olvasók nagy tömegben is felfedeznének még nem túl nagy publicitást kapott szerzőket. Manapság az emberek egyre kevesebbet olvasnak, inkább a járt utat járják, pedig néha jobb lenne, ha a járatlan úton haladnának. Ilyen járatlan út (na nem számomra, hanem sajnos sok-sok olvasni szerető ember számára) Sylvia River munkássága. Az írónő már nem elsőkönyves szerző, nagyon sokat tesz azért, hogy megismerjétek műveit. Találkozhattok Vele a Facebook-on, van saját blogja is, ahol a könyveiből olvashattok el részleteket.


Képzeljétek el, hogy az írónő már a harmadik kötetét adatta ki magánkiadásban, az Underground Kiadó gondozásában. Volt szerencsém olvasni az első két könyvet is, írtam is róluk. Itt az elsőről, itt pedig a másodikról. Már egy ideje megjelent a harmadik kötet, a Reményhajsza 3. Elolvastam, csak az írással késlekedtem. (Nem is tudom, a fejem felé kéne tenni talán egy bárdot, hogy összekapjam végre magamat…:-)) Szeretném néha egy szóval kifejezni azt, amit érzek az olvasás után, s annak kapcsán. Itt csak annyit mondhatok, ha egy szóról beszélünk, hogy IMÁDTAM.

Pontokba szedném, hogy mi mindent szerettem a könyvben a külsőségektől a belsőig. (Direkt nem belsőséget írtam, mert azt utálom. :-))

 1. Az első benyomás számomra mindig nagyon fontos. Sylvia könyvét ezért is szeretem, mert a már megszokott borítót láthatjuk, ugyanazt az illusztrációt, melyet az első és második köteten is. A borító Ifj. Piller István munkája és valahogy olyan vagány. Nem az a más köteteknél megszokott cukormázas borító…, mert valljuk be, azon könyveknél, ahol a történetben a szerelem és a kapcsolatok is nagy szerepet játszanak, ott mindig olyan egyen-borítót kapunk.
 2. Jelenleg a Reményhajsza 3. az egyik legkedvesebb könyvem, és ezt ebben a pillanatban a külsőségek miatt is mondom. Nagyon-nagyon szeretem a vaskos könyveket, és a Reményhajszával megkaptam a kellő vastagságot. :-) 658 oldalon keresztül olvashatunk. Ráadásul elég apró betűvel van szedve a könyv, úgyhogy tényleg szuper. Ha valaki lassan olvas, akár hetekig kitarthat neki az olvasmány. Nekem mondjuk nem tartott ki eddig…:-)
 3. Harmadik pont, amiért nagyon szeretem ezt a könyvet, az a belbecs. Az írónő nagyon jól ír, tele van ötlettel és fordulattal minden könyve. Mikor már azt hinnénk, hogy nem bonyolítható jobban a történet, Syilvia ennek ellenére csavar rajta egyet, és ez nem válik a sztori hátrányává. A harmadik részben ismét találkozhatunk a már megszeretett illetve megutált szereplőkkel, akiknek kalandos életútja sosem látott fordulatokban bővelkedik.

Történetünk főhőse a Bermuda Együttes frontembere John Kenderson és imádott neje Bonnie a vörös bombázó. A pár továbbra is halálosan szerelmes egymásba, amit nem is csodálok, mert ha John valós személy lenne, valószínűleg én is egy pillanat alatt belezúgnék. Zenész is, jóképű is, remek férj, fantasztikus apa és valószínűleg szeretőként sem utolsó. :-)  szóval ő a tökély, és ezt Bonnie értékeli is. Gyermeket szeretnének, de sajnos a kisbabához nem olyan egyenes az út, pedig igencsak megdolgoznak érte.

Visszatérnek a történetben Bonnie családtagjai is, Kristie a testvér például, aki Richie-nek a zenekar másik tagjának a felesége. Az ő sorsuk nem alakul túl jól, hiszen kapcsolatuk komoly válságba kerül, s a mindennapjaik nagyban megváltoznak, mikor Kristie írónővé avanzsál. Felbukkan Heather is, Bonnie unokahúga, és az ő élete sem lesz fenékig tejfel. Látjátok, alig soroltam fel egy-két szereplőt, és máris úgy érzem, hogy ha a továbbiakban is felsorolást folytatnék, akkor nagyon hamar elárulnék mindent, ami a könyvet azzá teszi, ami. Egy nagyon klasszul megkomponált művé.

Szóval: kedvenceim visszatértek a „zöld könyvbe” is. Nyugisnak látszik az eljövendő idő, de nagyon hamar kiderül, hogy nem olyan egyszerű a nyugalom, hiszen van olyan „úriember”, nem is egy, aki bosszút forral. Szinte hihetetlen, hogy a pár életébe mindig belepiszkál valaki vagy valami. A kedvenc részem például az, mikor Bonnie hullát talál és ezzel majdnem egy időben a testvére, Kristie is majdnem hasonló helyzetbe kerül. Csak az ő „hullája” még igencsak életben van. Beszélgetnek és bumm…A beszélgető ex-szexpartnert lelövi egy bérgyilkos. Természetesen egyik lány sem hagyhatja el a várost. Pedig Bonnie már azért ennyi sok viszontagság után szívesen lenne végre Johnnal, Kristie pedig turnézik az új regényével, így nem annyira tesz jót a kényszerű egy helyben lét.

Mexikóban is zajlanak az események. Ott Juanita, az elhunyt drogbáró leánykája készül férjhez menni, de a férj nem az lesz, akivel eljegyzi magát nagy hirtelen. De amilyen hirtelen az eljegyzés, olyan hirtelen természetű a lány is, hiszen nagyon könnyen változik a véleménye a férfiakról és a mexikói hagyományok ellenére elég nagyétkű ezen a téren. Ráadásul ott van még Florencia is, a barátnője, akivel együtt is elszórakoztatják a latin macho Rico Cruzt…annak ellenére, hogy tudjuk, Juanita menyasszony, sőt gyermeket vár.

Egyszóval a cselekmények szála sorra összegubancolódik, csak győzzük kibogozni. A történet tele van szerelemmel, szex-szel, bérgyilkolással, egyesek nem azok, akinek gondoljuk őket. Bonnie és John már igazán megérdemelnék a felhőtlen boldogságot, de eddig ha jól belegondolunk nem sok ilyen perc adatott meg nekik. Na majd a negyedik részben. Gondolom én. Mert bizony jön ám a következő, s feltételezhetően hasonló élményben lesz részünk mint most, a harmadik rész olvasása közben, azaz egy hosszabb távú kikapcsolódásban és egy nagyon dinamikus, pörgős történetben.

A könyv adatai:

Kiadó: magánkiadás – Underground Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2014

Oldalszám: 658 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-963-12-1125-2

Ár: 3600 forint

Ajánló: 16 év felett mindenkinek

A.O. Esther - Gombnyomásra 1.

Lehet egy írót nagyon szeretni, és lehet ki nem állhatni. A.O. Esthert és a műveit én nagyon szeretem, és el sem tudom képzelni, hogy valaki ne így érezzen.

Ha valaki nem ismerné Őt, akkor tájékoztatom, hogy Ő írta az Összetört glóriák sorozatot is.

Na ugye? Így már ismeritek is Őt.

A véleményem az, hogy Esther nem csak azért olyan jó abban amit csinál, mert nagyon jó a fantáziája, tökéletesen bánik a szavakkal, izgalmasan szövi a történetet, sőt könyveiben új világot épít fel, hanem azért is, mert nem hagyja, hogy a sült galamb a szájába repüljön. Jelen van a közösségi médiában, felépítette a brand-jét. Nagyon értékelem azt, ahogy törődik az olvasóival, ahogy kapcsolatot tart. Sikeres, mert (számomra) izgalmasan ír, de azért is sikeres, mert cselekedeteivel, tevékenységével egyszerűen elutasítja a kudarc lehetőségét. Többek között ezért is példakép Eszter a számomra. Megalkotta az Összetört glóriák világát, és nem gondoltam, hogy másik sorozata is lehet majd olyan színvonalú, mint az első. Pedig de. Az lett.

A Gombnyomásra trilógia első kötete hozta a már megszokott, sőt elvárt színvonalat. Külsőségekben mikor kezünkbe fogjuk a könyvet, látjuk, hogy Esther könyvéről van szó. Van egy bizonyos "Esther-design"-ja. Gyönyörű, igényes, keménytáblás, fűzött. Csak a szokásos... :-)


Most is jó ránézni a kiadványra, ahogy mindig, de még jobb érzés birtokolni és olvasás után a polcunkon tudni.

Ha már olvastátok/olvassátok az Összetört glóriákat, akkor megismertetek egy világot. Na ezt a "Gombi" olvasásakor gyorsan felejtsétek el. A Gombnyomásra teljesen más világ. Mondhatni egy újabb világ. Egy olyan hely a távoli 2222-es évben, ahol 20 évvel a dimenzióváltás után vagyunk.

Főhősünk Mia Milton, egy 19 éves lány, aki bár jó ember, mégis a "rosszak" között kénytelen élni, ugyanis olyasmit követett el, amit a manipuraiak nem tolerálnak. Megszökik, elmenekül, de szerencsétlen módon szökik meg, mert Liam Blackwood fejvadász karjaiba rohan.

A városon kívül egy nagyobb csapat ember él a Hobbs birtokon. Ott is vannak idősebbek, fiatalabbak, Mia barátokra lel. Rá kell jönnie, hogy bár Manipurában a nép a "rosszakat" kivetette magából, s száműzte őket, ennek ellenére a városban sok a gonoszság...

A könyv fordulatos sztorikban bővelkedik, örülök a pörgős cselekménynek és annak, hogy nem kell unatkozni egy percig sem az olvasás folyamán.

Már a kötet beharangozója is ütősre sikerül azzal, hogy Miát dr. Cohen a halott tudós segítségkérés céljából meglátogatja...

Nem szeretnék egyéb konkrétumot írni a történettel kapcsolatban, mert nem akarok túl sok mindent elárulni. Mindenesetre véleményem szerint mindenki jól fog szórakozni az olvasás alatt, és a könyv pedig egyébként is a könyvespolcunk dísze lehet.

Fedezzétek fel minél többen A.O. Esther csodálatos világait, mert érdemes. Többet róla a www.decens.hu illetve a www.aoesther.com oldalon olvashattok.

A kötet adatai:

Kiadás ideje: 2014

Kiadó: Decens Media Kft

Ár: 3999 ft

ISBN: 978-963-089-260-5

Oldalszám: 470 p

Forrás: magánkönyvtár, recenziós példány a szerzőtől

A.O. Esther - Összetört glóriák - A mennyország kulcsa

Azt hiszem, hogy jót tesz nekem, hogy nincs internetem, hiszen egymás után írom és írom a blogbejegyzéseket. :-) Persze az idegeimnek nem tesz jót (még jó, hogy szedek Magna B6-ot. :-), hiszen egyfolytában azon görcsölök, hogy mi a fene van a nettel, meg hol van ilyenkor a szolgáltató…) Mindenesetre most épp örülök ennek a helyzetnek, hiszen nem használom fel a kevéske szabadidőmet Facebookozásra, meg különböző weboldalak böngészésére, hanem arra, amit igazán tennem kell. Spanyoltanulásra, olvasásra, és blogbejegyzés írására. :-) Most már csak azért kell aggódnom, hogy nehogy elveszítsem a bejegyzéseket, mert akkor aztán tényleg pokoli dühös leszek…

Mint már írtam Nektek, egyik kedvenc írónőm a magyar „kínálatból” A.O.Esther, akinek a munkássága könyvről könyvre elvarázsol. Így történt most is, (a „most” szócskát idézőjelben értsétek, mert nem most olvastam az új könyvét, hanem megjelenéskor, de ez a bejegyzés is az egyike volt az elveszetteknek…) amikor volt szerencsém kézbe venni az Összetört glóriák következő, sorrendben negyedik részét, amely az első kötet után a másik nagy kedvencem.  A címe: A mennyország kulcsa.  Nagyon boldog voltam, mikor a kötetet hozta a postásnénink, főleg, mert nem is számítottam rá, és legfőként pedig az írónő dedikálása töltött el örömmel. :-)


Esther könyveinek külsejéről is szoktam írni, mert nagyon gyönyörűségesek minden alkalommal.  Ezen a borítón egy pasi van. Egy nagyon jóképű pasi. Legalábbis a számomra, úgyhogy nagyjából  azonnal beleszerettem.  Ha nem lenne férjem, tutira elkérném Esthertől az elérhetőségét. J A srácon kívül az, ami nagyon tetszik a könyvsorozatban, nem más, mint az állandó, megbízható tökéletes minőség. Ugyanaz az igényes kötésmód, a szívemnek oly kedves könyvjelző, és a pauszpapíros oldal mind-mind az írónőre jellemző.

Ennyi dicséret után rá kellene térnem a történetre is néhány sorban. Azért csak néhány sorban, mert nem szeretném azt, hogy anélkül, hogy elolvasnátok magatok a történetet, tudnátok, hogy miről szól. Mert ez egy olyan sorozat, amit el kell olvasni. Nem kötelező olvasmány, amelynek a rövidített verziójából is le lehetne felelni az iskolában (amivel persze nem értek egyet). A rajongóknak persze kötelező, és szerintem egyre többen várjuk tűkön ülve az újabb és újabb köteteket. A szerző minden alkalommal ugyanis olyan varázslatos világba repít, amelyet kevés más író tollából ismerhetünk meg. Látom magam előtt a tájat, az angyalokat, érzem a szagokat, az illatokat, és amíg olvasok, olyan, mintha egy másik világban lennék…

A kötet főszereplői az előző  részekben megismert szereplők, élükön Sophiellel a Mennyországból alászállt angyallánnyal, és szerelmével Elijah-val, a Sötét Angyallal. Hőseink barátaikkal visszatértek a Pokolból végre, s újra a Földön járhatnak. Nagyon örülnek ennek, de hamar kiderül, hogy nincs miért sokáig vigadni. Amíg ők az alvilágban „vendégeskedtek”, addig a Földön 20 év telt el, aki gyermek volt, felnőtté vált, sokan meghaltak. Felnőtt lett például nagy kedvencem Joshua is, akinek nagy bánat emészti a lelkét. Ugyanis az eltelt idő alatt megnősült, de elveszítette feleségét, s emiatt elveszítette hitét az Úrban. Ahogy mondtam sokminden megváltozott, de nem pozitív irányban. Elijah-ék régi társai, a többi Sötét Angyal, aki nem járt a Pokolban sokkal gonoszabbá vált, mint amilyen volt, zsarnokok, gyilkolnak, egyre inkább eltávolodnak régi önmaguktól. Új szereplőket is megismerhetünk a kötetben, ezek nem mások, mint a Vikingek. Elég érdekes emberek mindenesetre, és szinte gondoltam, hogy az egyik viking beleszeret Sophielbe, s ez meg is történik. Az angyallányt mindenki megszereti úgy tűnik…az ő szíve azonban csak és kizárólag Elijah-ért dobog, és végre valahára szerelmük is beteljesedik.

Törpék is felbukkannak a történetben, hőseinknek az ő segítségükre van szükségük ahhoz, hogy legyőzzék az óriásokat.

A kötet minden sorát élvezettel olvastam, bár néha megsajdult a szívem, hogy mit művel Gabriel tetszelgő Arshamon.  De talán Gabriel sincs teljesen elveszve…

Szerettem a könyvben továbbra is azt, hogy Esther megosztott velünk gondolatokat az könyvért rajongó olvasók tollából, sőt ebben a kötetben néhány verset is olvashattunk szintén rajongóktól.

Mit mondjak még? Nem tudok mást írni, mert ha belemerülök a történet részletes elemzésébe, akkor túl sok mindent elárulok. Egy valami biztos, amit el is árulhatok, izgatottan várom a következő könyvet, amely a Kristályfény-szerelem címét viseli majd, és ismét egy lány lesz a címoldalán.

Olvassátok el, és írjátok meg Ti is a véleményeteket. Kíváncsian várom őket!

A kötet adatai:

Kiadó: Decens Magazin Média Kft.

Kiadás ideje:  2013

Oldalszám:  562 p

Borító: keménytáblás, fűzött, védőborítóval

ISBN: 978-963-08-7804-3

Ár: 3990 ft

Ajánló: mindenkinek ajánlom, de főként 14 év felett

Forrás: szerzőtől ajándékba

Amit a disznókról, amit a lajhárokról...

Komolyan mondom, már kezd kicsit elegem lenni, mert megint nincs netem. Nem tudom, hogy megy ez a magenta színű szolgáltatónál, de ezerszer szóltunk, ezerszer csináltak valamit, de ezeregyedszer is szar a szolgáltatás. Mondtam már, hogy a nem tudom milyen eszközzel van gond, ami küldi a bloototh jelet vagy mit. De szerintem hülyének néznek. Na mindegy. Szóval ezt a blogbejegyzést ismét nem a blogba írom, hanem a word-be, hogy később meg tudjam osztani Veletek. Mindenesetre dühös vagyok.

De most beszéljünk a könyvekről.


Már egy ideje kaptam két könyvet. Vagyis könyvecskét, ami inkább amolyan ajándékkönyv. Kaszás György és Elek Lívia keze munkáját dícsérik. Nem másról beszélek, mint az Amit a disznókról feltétlenül tudni kell, illetve az Amit a lajhárokról feltétlenül tudni kell kötetekről.

Ezek a kis könyvecskék egy sorozat részét képezik, többféle állatról készültek már ilyen „tudományos művek”. :-)


Igazából nehéz róluk írni, mivel nem konkrét történetről szólnak, hanem összegeznek mindenféle tudnivalót a címben szereplő állatokról nagyon-nagyon viccesen, úgyhogy ezek a kötetek gyermeklelkű felnőtteknek, Humor Harold-oknak nagyszerű szülinapi vagy akármilyen kiegészítő ajándékok lehetnek.

Hogy tudjátok, miről is beszélek, megosztom Veletek, hogy a lajháros könyv például hogy kezdődik:

„Képzelj el egy irgalmatlanul bambán vigyorgó lefelé lógó macskát az ágon! Megvan? Most hagyd el a füleit , a farkát és a bajuszát!...

És már kész is a lajhár.”

Ebből a kis szösszenetből látszik, hogy nagyon vicces a könyv. J Kedvenc részem pl. a vége, az összegzés: „ A lajhár a Föld leglustább lakója. (Pár pincért leszámítva.) Úgy él, hogy henyél. Leginkább csöndben van*.

*Ezért, bármilyen ronda is, érdemes megfontolnunk, hogy ne vegyük-e mégis feleségül. (Ha lajhárlányról van szó. Mert, ha lajhárfiúról, akkor még körültekintőbben érdemes átgondolnunk ezt a kérdést.)

Ugyanez a humor persze ott van a disznós könyvben is. Íme belőle néhány apró részlet.

„Milyen a disznó?

A disznó nagyon disznó. Röfög és böfög és csámcsog és mindenféle egyéb illetlen hangokat bocsát ki magából.

Azt is mondják, hogy a disznó kövér. Pedig nem az, csak nagy a helyigénye.

A pók például kövér (lásd még: pókhas), de kicsi a helyigénye*.

A disznónak csinos csülke van. Ez azonban nem mutat olyan jól neccharisnyában, mint egy tál csülkös bablevesben.

*Ezért is van az, hogy panellakásban pókot tartanak disznó helyett.”

Hahahaha!

Szóval a vicceket Kaszás Györgynek köszönhetjük, a remek rajzokat pedig Elek Líviának. Az Animus Kiadónak pedig köszönöm a kiadványokat!

A kötetek adatai:

Kiadó: Animus Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás helye: 2013

ISBN: disznós: 978-963-324-110-3, lajháros: 978-963-324-109-7

Oldalszám:  nincsenek számozva az oldalak

Borító: igényes, keménytáblás, fűzött

Ár:  1290,- Ft/ db

Forrás: kiadótól

Ajánló: gyakorlatilag bárkinek olvasható

Eric Kraft - Herb és Lorna

Erről a könyvről ezer éve kellett volna már írnom Nektek, csak hát nem értem rá, aztán elmaradt, aztán más dolgom volt, majd megírtam a postot, majd elveszítettem, úgyhogy most megpróbálom reprodukálni a dolgokat. Meglátjuk, hogy fog menni.


Érdekes könyv volt, hiszen először valami teljesen másra számítottam, mint amit kaptam valójában. Igazából azt hittem, hogy unalmas lesz, vontatott, aztán pedig nagyon szerettem a történetet. Egyébként nem tudom, miből gondoltam, hogy unalmas lesz…mindenesetre nem volt az. Ráadásul annak ellenére gondolkodtam így erről a könyvről, hogy tudtam, hogy egyik témája a szex.

Szerintem mondjuk a szex nem is játszott annyira központi szerepet, inkább a szeretet, a megbecsülés, a művészet, a közös alkotás öröme. Ez egy szerelmi történet, ami nem ér véget pár év után, hanem végigkíséri a pár életét idős korukig. Ennek a történetnek a főhőse Herb és Lorna, akik különleges „közönséges tárgyakkal”  szereztek hírnevet maguknak, ugyanis ezeket a játékszereket ők maguk találták fel. Unokájuk Peter persze semmit nem sejt, és rettentően meglepődik, mikor mindez kiderül a nagymamáról és a nagypapáról. El is határozza, hogy nekilát, és felgöngyölíti a szálakat, megpróbálja megismerni nagyszülei múltját, és mindazokat a momentumokat az életükben, melyek a „tárgyak” azaz az erotikus ékszerek kitalálásához vezettek.

Nagyon tetszett az a rész a könyvben pl. amikor Herb és Lorna egymást „kijátszották” és összeszedtek annyi pénzt, hogy egy ház foglalóját le tudják tenni. Aztán amikor megvették a házikót és kiköltözött belőle az előző lakó, egy idős néni, addig gondolkodtak, spekuláltak, míg kimódolták, hogy a néni visszaköltözzön. Nem, nem visszavásárolta a pártól a házat, hanem egyszerűen beköltözött hozzájuk, aztán persze kíváncsiságától vezérelve meglátta, hogy „mi folyik a pincében”…:-)

Szerintem olvassátok el a könyvet, ha kellemes kikapcsolódásra vágytok! :-)

A könyv adatai:

Eredeti cím:  Herb’n ’ Lorna

Fordította:  Balika Anna

Kiadó: CorLeonis Kiadó

Kiadás helye: Budapest

ISBN: 978-963-88891-6-4

Ár: 2990 ft

Oldalszám:  369 p

Borító: puhatáblás, ragasztott, nagyon jó minőségű könyv, ahogy azt a CorLeonis kiadótól megszokhattuk már

Ajánló: 16 éven felülieknek ajánlom, de szerintem igazán a felnőttek élvezhetik, de nem azért, mert esetleg „18-as karikás” olvasmány lenne…

Forrás: kiadótól

Nicole Jordan - Csábító menyasszony

Úgy tűnik, lassan „magamévá teszem” Nicole Jordan teljes életművét. :-) Legalábbis már ami magyarul megjelent. A csábító menyasszonyon kívül már csak egy kötet van hátra az életműből.


Ez a kötet ismét a már ismert Loring nővérekről szól. Konkrétan Lilian Loringról, aki úgy gondolja, hogy sosem fog férjhez menni, és nem is érdekli az egész házasulósdi sem. Mivel a lányok szüleinek rossz volt a kapcsolatuk, ezért nekik nehézkes könnyű szívvel belevetniük magukat 1-1 kapcsolatba. Ezzel Lilinek van a legnagyobb gondja, annak ellenére, hogy a lány gyönyörű, okos, és ráadásul „beszerzett” magának egy szintén kellemes külsejű udvarlót, Heath Griffint , aki Claybourne márkija.

A lány úgy megrémül a férfitől, és az általa kiváltott érzelmektől, hogy fogja magát, és elmenekül a barátnője, a sikeres kurtizánként működő Fanny házában talál menedékre. Itt nagyon jól érzi magát, s a helyszínen tevékenykedő lányokat tanítja úrinős viselkedési fortélyokra elég nagy sikerrel.

Bár közben sokat gondol Heath-re, mégsem szeretne újból kapcsolatba kerülni vele, habár a férfinak minden vágya ez volna…

Bár megismerkedésük elején esze ágában sincs nősülni, de egyre jobban hajtja az a vágy, hogy Lili a felesége legyen.

Mary Jo Putney ezt mondta a kötetről: „Vad érzéki szerelmi játszma…Nicole Jordan a legtüzesebb formájában”

Valóban.

Nicole Jordan ebben a kötetben, a Szerelmi csatározások sorozat 3. Részében az eddigieknél több a szex. Heath és Lily többet mutatnak meg magukból és az érzéseikből, mint az előző részek szereplői.  Erotikával fászerezett romantikus szerelemes regények kedvelőinek tökéletes olvasmány lehet, úgyhogy ismerkedjetek meg a könyvvel minél többen.

A kötet adatai:

Eredeti cím: To Seduce A Bride

Fordította: Mucsi Melinda Ágnes

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2011

ISBN: 978-963-9803-42-8

Ár: 2599,- Ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám. 368 p

Forrás: kiadótól

Ajánló: 18 éven túliaknak! De tényleg! :-)

Kelemen Zoltán - Első 21 novella

Előre bocsátom, nem vagyok nagy novella olvasó. Igazából az iskolában a kötelező novellákat elolvastam, plusz a Nők Lapját is átnézem novella szempontból is. Ezen kívül még karácsonykor olvasok karácsonyi novellákat, így kicsit aggódva kezdtem bele Kelemen Zoltán Első 21 novellájába. Több okból is szerettem volna elolvasni ezt a könyvet. Pl. azért, mert szeretek új szerzőktől olvasni, illetve a Kelemen Zoltánról egy volt kedves kollégám jutott eszembe. Persze nem ő írta a könyvet, ez a Kelemen Zoltán egy erdélyi író, aki Kolozsváron adta ki a novelláit.

Szóval a könyvről:

Mi volt az első benyomásom? Hát az, hogy elég rémületes a borítója. Mintha egy hullát csókolgatna a lány a képen. Fura. De azért érdekes. Mégis csak fura. :-)


Viszont volt más benyomásom is, miután elolvastam a novellákat. Mégpedig az, hogy bármennyire is nem vagyok novellás, ezek a történetek tetszettek annak ellenére, hogy gyakorlatilag semmi összefüggés nem volt egy-egy történet között. Kelemen Zoltán írt cirkuszról Sopronból, angyalról, fáraóról, a törzsfőnök lányának szerelméről, a peleponészoszi háború utáni persze birodalom idejéből, az elmúlt századokból, a viktoriánus Angliából. Szóval annyira szerteágazó témában és időben, illetve helyszíneken játszódnak a szerző novellái, hogy lehetetlen lenne róluk egyenként írni.  Főleg, hogy 21-en vannak, ahogy azt a cím is mutatja.

A szerző, Kelemen Zoltán egyébként nagyon fiatal, 1986-ban született, és a kötet végén fotóját is közölte, így kicsit jobban megismerhetjük őt. Érdekes, különleges gondolatai vannak, és határtalan a képzelőereje. Szívesen olvasnám tőle a következő 21 novellát is. Egyszerűen olyan világokba kalauzolt, melyekben, melyekhez hasonlókban sem jártam még sohasem.

Köszönöm Neki a könyvet, és köszönöm azt, hogy megírta.

A könyv adatai:

Kiadó:  szerzői kiadás

Kiadás helye: Kolozsvár

Kiadás éve: 2013

Oldalszám:  134 p

ISBN: 978-973-0-14798-8

Ár:  2210,- Ft (Bookline) / 1700,-Ft /25 lej / 6 euro (szerzői ár)

Forrás: szerzőtől, a Facebookon lévő szerzői profilját itt találhatjátok meg!

Ajánló: 16 éven felülieknek. De csak azért írtam kort, mert talán a fiatalabbak nem igazán értenék valamelyik novellát.

Eoin Colfer - Meglőve

Most, hogy végre van netem, van egy kevés időm, feljöttem a blogomra, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyire régen írtam érdemi bejegyzést. Emiatt elnézést kérek Tőletek, a továbbiakban tényleg, de tényleg igyekezni fogok...:-)

Ma egy régen aktuális könyvről szeretnék írni Nektek egy keveset, melyet egy (számomra) különleges nevű író Eoin Colfer tollából olvashatunk.

Colfer már nem elsőkönyves író, én mégis most találkoztam a munkásságával először, ezért kicsit utána is néztem a neten.

A szerző...Forrás

Ezt írja a Wikipédia:

"Niall "Eoin" Colfer (Írország, Wexford, 1965. május 24. - ) ír író, az Artemis Fowl sorozat szerzője.

Niall Colfer 1965. május 24-én az ír Wexford városában látta meg a napvilágot. Apja történelemkönyv-író volt, míg anyja színdarabokat írt. Első írását már fiatalon, hatodik osztályos korában írta a vikingekről, ám első komolyabb művei csak az 1990-es évek vége felé jelentek meg (Benny and Omar, Benny and Babe, The Wish List).

Az igazi áttörést a 2001-ben kiadott, Artemis Fowl: Tündérekkel életre-halálra című fantasy-sorozat első része hozta meg neki, mellyel a New York Times bestsellerjei

közé emelkedett. A sorozatnak azóta 6 része jelent meg. Colfer nem tartja helyesnek, hogy művét a Harry Potter "tündérmeséjével" hasonlítgatják össze.

Jelenleg Írországban él feleségével és két gyermekével. Nagyon szereti a családját, a heavy metál zenét, az Apple számítógépeket valamint természetesen az írást. Ellenben ki nem állhatja "büdös" zöldségeket, a sorokat és a vasalást."


E kis kitekintőt olvasva azon gondolkodtam, hogy biztos bennem van a hiba, amiért nem varázsolt el a szerző első krimijével, de én valahogy nem vagyok kifejezetten krimirajongó. Ezt már sokszor írtam Nektek. Agatha Christie, újabban a skandináv krimik jelentik nekem a műfajt, és nehezen szánom rá magam más hasonló könyv olvasására.

A kötet főhőse Daniel McEvoy, aki kidobóember, és eléggé kemény élete volt, mindenki ismeri és ő is ismer szinte mindenkit, hiszen ez amolyan munkahelyi ártalom nála. Elég hiú a pasi, hiszen napi szinten zavarja a kopaszodása is, ami számomra nem volt túl kardinális kérdés a regény olvasása közben...

Mindenesetre mindennapjai a kaszinóban telnek, ahol mindenféle emberrel találkozik, jókkal, rosszakkal is, néha bizony fel kell lépnie határozottan, mint az egyik este is, amikor egy nagyszájú ügyvédet dob ki többek között.

Hogy legyen egy kis lamour is a történetben, Daniel munkahelyén dolgozik egy nő, aki iránt hősünk gyengéd szálakat táplál, de a lányt egy napon holtan találják, ráadásul eltűnik Dan barátja is, aki nem csak barát, hanem orvos is. Zeb  egyszerűen szőrén-szálán eltűnik. Sajnálatos módon Daniel lesz az a "balek", akinek el kellene vinnie a balhét, akit a gyilkossággal gyanúsítanak. Persze az az igazság, hogy nem ő tette...hanem valaki más. Ennek ellenére menekülnie kell, és végig kell gondolnia azt is, hogy másszon ki a csávából...

A sztoriról többet nem írnék, olvassátok inkább el. Elsősorban persze férfi olvasóknak ajánlom a hangulata, a témája, a számomra nem igazán értékelhető humora miatt. (Na de persze ez sem a könyv hibája, én nem szeretem a "humor-Haroldokat"...)

Gyorsan olvasható, a maga nemében izgalmas könyv, de én nem sok mindent tudtam vele kezdeni, ennek ellenére érdemes rászánni az időt annak, akit a szerző előző műveiben már meggyőzött.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Plugged

Fordította: Bori Erzsébet

Kiadó: Gabo Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Oldalszám: 364 p

ISBN: 978-963-689-658-4

Ár: 2990 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Buglyó Gergely - Oni: Szürke vér

Iszonyú mennyiségű könyvem vár arra, hogy írjak róla, ha ma még lesz időm rá, akkor írok egy postot, hogy mi van velem, miért hallgatok, de most inkább jövök egy könyvvel, amelyről már régen írnom kellett volna.

Ez a kötet pedig egy fiatal író, Buglyó Gergely műve. Először, mikor a könyvesboltban láttam, annyira nem fogott meg, de mikor beleolvastam úgy érzetem, hogy kell nekem, és bevallom, nem is csalódtam.

A szerző olyan világot álmodott meg, amely csak keveseknek sikerül, és nekem az egész történet borzasztóan tetszett.


Néha furcsának találtam a helyszínt, Kalpagot, és nehezen éltem magam bele a történetbe először a magyar nevek miatt, de ez csakis az én hibám. Valahogy az a mániám, hogy szeretek angol nevű szereplőkről olvasni. Nem is értem, miért van ez, de valahogy ha magyar a hősök neve, nem fog meg annyira a sztori. Aztán persze mikor mégis rászánom magam az olvasásra, majdnem minden esetben rá kell döbbennem, hogy milyen butaság is ez, és mennyire előítélet...(pedig büszkén szoktam mondani, hogy nem vagyok előítéletes...ebből úgy tűnik, hogy mégis...)

Na szóval kicsit elkalandoztam, úgyhogy térjünk vissza a Szürke vérre...Ahogy már említettem a történet egy magyar városkában Kalpagon játszódik, ahol Áron, Nátán és Lili a három szürkevérű testvér éli át nem mindennapi kalandjait. Csatlakozik még hozzájuk Feri, Áron néha félénk, néha ügyefogyott, de nagyon jó fej barátja. (Tudjátok, ki jutott eszembe Feriről??? Gondolom láttátok a Tibor vagyok, de hódítani akarok c. filmet. :-) Én sokszor láttam, mert mindig jól szórakozom rajta. Na és abban szerepel a Józsi...Ahogy Feriről olvastam, úgy érzetem, hogy ez a srác tiszta Józsi...:-)))

A kalpagi gimnázium egyébként egy átlagos gimi, csak hőseink nem átlagosak. Kicsiként veszítették el édesapjukat, alig maradt utána valami a gyerekeknek, ám ők ezt a keveset is becsülik, próbálják tovább vinni apjuk örökségét annak ellenére, hogy ez nem olyan könnyű.

Edzések, harc tölti ki a mindennapjaikat, készülnek valamire, de még nem tudják, hogy ez a valami nagyon hamar eljön, s a testvéreknek bizonyítaniuk kell.

A történet azonban nem csupán fantasy, helyet kap benne némi szerelmi szál is, ami nagyon tetszett, és jó volt olvasni, hogy a szerző mennyire bele tudja élni magát a tinédzserek lelki világába. :-)

Egy napon megérkezik a gimibe Vereczkey Anna, egy furcsa lány, akire Áronon kívül más is szemet vet... különleges lány, és nem csak a viselkedése miatt, hanem múltja miatt is, hiszen a testvérek sorsa valahogyan összefügg a lányéval...

Persze nem csak "jófiúkkal", de a gonosszal is találkozunk a kötet lapjain, és vannak olyan szereplők is, akik megpróbálják segíteni hőseink útját. Ilyen szereplő például Rókaképű, aki nem más, mint a gimi igazgatója. Nekem egy kicsit furcsa fickónak tűnt, valahogy nem bírtam megérteni, hogy mi volt az oka annak, hogy éppen Áronnal próbálta megosztani egyes tanártársaival kapcsolatos kételyeit...stb.

Mindent összevetve egyébként egy szórakoztató, nagyszerűen olvasható, (számomra) letehetetlen könyvet vehet a kezébe az, aki hajlandó időt szánni rá. Mivel egy trilógia első kötetéről beszélünk, ezért nem véletlenül nem fogtam bele bővebben a tartalomjegyzék ismertetésébe, mert mindig az a problémám, hogy ha még többet elmondok, akkor elmondok mindent. Amit pedig nem szeretnék. Az lenne a jó, ha magatok győződnétek meg arról, milyen klassz kis könyv ez...

Ha pedig többre vagytok kíváncsiak a könyvvel kapcsolatban, látogassatok el a www.onitrilogia.hu oldalra, ahol nem maradnak megválaszolatlan kérdések. :-)

A kötet adatai:

Kiadó: Cicero Könyvstúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

ISBN: 978-963-539-816-4

Borító: puhatáblás, kartonált

Oldalszám: 345 p

Ár: 2990 Ft

Forrás: recenzós példány

Larissa Ione - Csábítás

Mint láthatjátok (főleg azokra értem ezt, akik folyamatosan olvasnak), nagyon szereteágazó témákban olvasok folyamatosan. Van olyan időszak az életemben, hogy inkább ifjúsági regényeket olvasok a múltból, van úgy, hogy történelmi életrajzokat. Sok olyan kiadó van, akiknek az újdonságait nem bírnám kihagyni, de ha mégis ezt teszem, akkor előbb vagy utóbb azért csak elolvasom a kiadványt...így történt ez most is, amikor végre hozzájutottam Larissa Ione Daemonica sorozatának első kötetéhez, amire már régóta nagyon vágytam. Valahogy szemeztem a könyvvel, és mindig vissza-visszatértem hozzá az Egmont kiadó honlapján, így nem is csoda, ha végül az áhított darab eljutott hozzám. :-)

Előljáróban csak annyit mondanék, hogy nagyon tetszett.


Folyamatosan olvasok az Egmont-tól ilyen vagy olyan forrásból, magánkönyvtárból, és már sok olyan könyvhöz volt szerencsém, ami nagyon tetszett, de ez a kötet, a Csábítás valamiért jobban megfogott. Nem tudom igazán megmagyarázni a miértjét és a mikéntjét, de egyszerűen csak tetszett, és remélem mielőbb el tudom olvasni a következő - már megjelent - részt is.

Sok szerelmes regényt olvastam, sok kifejezetten erotikus jellegű kötet is került mostanság a kezembe és igazából a misztikus és fantasy könyvek sem kerültek el. Ebben a történetben minden benne van az imént felsoroltakból, de meglátásom szerint olyan mennyiségben, amely csak jót tesz a történettel.

Igazából a szerző amolyan démoni kórház sorozatot akart írni...meg is tette. Én pedig imádom az ilyesmit. Grace klinika, Vészhelyzet, Emily doktornő és társaik nagy "barátaim". Így nem is meglepő talán, ha ennyire tetszett ez a Larissa Ione kötet.

A történet főhőse Tayla egy őrzőlány, aki a gyilkolászásból él New Yorkban. Persze nem lenne az igazi a sztori, ha nem lenne a könyvben egy pasi is, ez pedig nem más, mintt Eidolon a démondoki. Természetesen hőseink élete hamar összefonódik, amikor egy utcai harc során a lány megsérül, és egy számára ismeretlen helyre kerül. A démonkórházba, ahol Eidolon az egyik főnök, aki azon kívül, hogy démon, nagyon jóképű, okos és igazából minden elmondható róla, ami egy nő érdeklődését felkelti. Csak hát tudjátok...egy gond van vele, amit már sokszor említettem, hogy DÉMON! :-)

Mindenesetre Tayla-nak fura erotikus álmai vannak a dokival kapcsolatban, amelyek hamarosan nem csak álmok lesznek. Persze először mindketten berzenkednek eme furcsa kapcsolat ellen, ráadásul a démondoki környezete is inkább megölné, megenné és ilyesmi a lányt. Mondjuk a vadász környezete sem különb. Úgy hiszik, hogy végre találtak egy olyan embert, aki "besúgóként" tud tevékenykedni, leleplezi a démonokat, és persze meg is öli őket. Csak éppen egyik csapat sem számol azzal, hogy Tayla nem igazán az, akinek látszik, és azzal sem, hogy a két főhős érzelmi életében is változások mutatkoznak...

Összességében elég egyszerű a történet, és mégis van benne valami. :-) Lehet, hogy az, hogy az ilyen jellegű sztorikat eddig vámpírokról és vérfarkasokról olvastam? Lehet...mindenesetre számomra nagyon kikapcsoló volt az a rövid idő, amit a Csábítás és azon belül a legkülönfélébb lények társaságában tölthettem. :-)

A kötet adatai:

Eredeti cím: Pleasure Unbound

Fordította: Balogh Imre

Kiadó: Egmont Kiadó

Kiadás ideje: 2012

Kiadás helye: Budapest

Oldalszám: 440 p

ISBN: 978-963-343-206-8

Sorozat: Daemonica 1.

Ár: 3999 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás