Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Aldi háziasszonyok nagykönyve

Nagyon szívesen böngészgetek olyan könyveket, melyekben találok különböző háztartási praktikákat. A könyvtárban ilyesmit mindig kikölcsönzök.

Mostanában nem jártam az Aldiban, de hallottam a Háziasszonyok nagykönyvéről, viszont sehol sem találtam róla konkrét információt, képet, blogbejegyzést, tartalmat, így nem voltam biztos abban, hogy kell-e nekem, a polcomon betöltené-e a funkcióját...Aztán jött a gondolat, hogy ráveszem a drága Uramat, hogy vegye már meg nekem a könyvet. 1. Mert szeretném, ha meglenne, 2. mert kíváncsi vagyok rá, és 3. mert én sajnálom rá a nem tudom mennyi pénzt.


Egy napon aztán Ő (akit nem nevezünk nevén, de nem Voldemort, hanem az Uram) hazaérkeztekor egy nagyobbacska csomagot tartott a kezében. Megvette nekem a Nagykönyvet! :-) Jujj, nagyon boldog voltam, és azonnal el is olvastam, most pedig szeretném bemutatni Nektek, hogy milyen, hátha valaki kedvet kap hozzá.

Először is Nagykönyv, és valóban nagy, A/4-es méretű könyv, a borító képért nem voltam annyira oda, de ennyi baj legyen csak... A könyv maga egy csodásan illusztrált, fotózott album benyomását kelti, és nem keménytáblás, ami nekem külön tetszik. 191 oldalas, és tényleg nagyon szép a papírja, az illata meg isteni "újkönyv-illatú". Ahogy azt már említettem azonnal elkezdtem olvasni, és bizony sajnos nem telt sok időbe, és végeztem is vele. Ez persze az én hibám, minek olvasok olyan gyorsan? :-)

Szóval miből is áll a könyv?

A tartalomjegyzék megmutatja:

- Otthon-háztartás

- Sütés-főzés

- Egészség - szépségápolás részekből

Az Otthon-háztartás részben például tippeket kaphatunk a bevásárlással kapcsolatban, hogy hogyan spóroljunk, hogyan takarítsunk...stb. A sütés-főzés szekció tele van különféle receptekkel, konyhai praktikákkal, míg az egészség-szépségápolás részben egészséges ételek és italok kaptak helyet, gyógynövényeket is tanulmányozhatunk, sőt, még fogyókúratippeket is találhatunk. Mindezt olyan módon, hogy a könyvben résztvevő hölgyek-urak (hogy utóbbiak vannak-e, nem tudom) a tippjeiket röviden felvázolva olvashatjuk. Mondok egy példát, hogy jobban értsétek, mit akarok mondani: A bevásárlás-spórolás részben van egy számomra különösen kedvenc tanács:

"Ha a férj vásárol

A spórolásra legjobb lehetősége, ha összeírom a vásárolnivalókat, és elküldöm a férjem a boltba. Ő biztos, hogy csak azt veszi meg, ami a listán van."

Szóval ehhez hasonló több száz tanácsot találtok a könyvben ilyen módon közzétéve. Szerintem szuper ötlet. Ahogy az is, hogy az összes résztvevő nevét felsorolták a könyv végében, valamint név nélkül, de mindegyikük pici, negyedbélyeg nagyságú fotója is a kötet tartozéka.

Az írásomból is látszik tán, hogy mennyire szeretem a könyvet, bár azt is el kell mondanom, hogy nem tuti, hogy éjjel-nappal előveszem újraolvasni. De a tippek azért jól jöttek, sok mindent tanultam a kötetből. Egyet viszont sajnálok...örültem volna neki, hogy ha a helyet nem receptekkel töltötték volna ki. Hiszen egy egész főfejezet szól a recikről. Amelyek persze jók, meg érdekesek, de egy magamfajta szakácsújság vásárónak nem nagy újdonságok.

Ennek ellenére örülök, hogy végül hozzájutottam a Nagykönyvhöz. Örök hála az Uramnak! :-)

A kötet adatai:

Kiadó: Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.

Kiadás ideje: 2013

ISBN: 978-963-08-6843-3

Borító: puhatáblás, kartonált

Ár: Férj nem emlékszik pontosan, de úgy hiszi :-) 2000 alatt volt pár forinttal. Én nem tudom, hogy konkrétan mennyi lehetett, nem néztem meg, úgyhogy maradjunk abban, hogy 2000 forint. :-)

Oldalszám: 191 p

Forrás: Férjemtől ajándékba

Ajánló: akárki örömmel forgathatja, legyen háziasszony, vagy háziúr, fiatal vagy idős.

Befőzések könyve

Nagyon szeretek főzni, befőzni meg pláne, ezért is írok most egy „szakácskönyvről” pár szót. Tényleg nem sokat, mert receptekről még én sem tudok oldalakat regélni.


A munkahelyemre mindig jön egy hölgy a fiával, akik Vas Népe terjesztők (Ez Vas megyei napilap…azoknak szól a megjegyzés, akik távolabbról olvasnak.). Kb. két havonta  hoznak egy kupac könyvet, receptkönyveket, amelyekben a receptek bizonyos témakör köré csoportosulnak, és a Zalai Hírlap, Vas Népe, Napló, Fejér megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap könyvek sorozatban jelennek meg. A tartalom az olvasók kedvenc receptjeiből tevődik össze. Nekem ebből a sorozatból  már három kötet megvan, de szándékozom megvenni a többit is, mert nagyon olcsón hozzá tudok jutni, és tényleg megéri, mert maga a kiadvány egy nagy alakú keménytáblás, csupa színes fotóval ellátott kötet, szóval nagyon szép.

Ez a befőzéses könyv pedig alapmű lett számomra, mert annyi klassz befőzős receptet tartalmaz, mint eddig egyik ilyen jellegű könyv sem.  Így egyértelmű, hogy ha szükségem van valamire, ezt a könyvet veszem elő.

Egy baj van vele, úgy tudom, hogy egy –egy kiadvány csak meghatározott ideig kapható, utána már nem. Azért érdemes keresni, mert lehet, hogy utólag is hozzá lehet jutni valami módon. Szerencsérenekem nyomozásra nincs szükségem. :-)

A kötet adatai:

Kiadó:  Pannon Lapok Társasága

Kiadás Helye:  Veszprém

Kiadás ideje: 2013

ISBN:  978-615-5101-10-6

Oldalszám: 150 p

Borító: keménytáblás, fűzött

Ár:  2190,- Ft (én nem ennyiért kapom szerencsére.:-))

Forrás: magánkönyvtár

Susan Loomis - Ház a Tatin utcán

Nagyban írtam a Coming soon bejegyzésemet, mikor rájöttem, hogy Susan Loomis könyvét lehet, hogy nem is kellett volna beírnom, mert vissza kell vinnem a könyvtárba sürgősen, és nem lesz időm róla írni. Na de ha már szóltam, hogy várható róla post, akkor tartom is a szavam, és írok egy-két szót a kötetről.

Ahogy írtam, ma a könyvtárba is be kell ugranom. Már vasárnap, a könyvklubos rendezvényre vissza akartam vinni magammal a kötetet, mert már régen túl vagyok rajta. Sőt már lejárt a kölcsönzési időm is, csak az a gond, hogy volt benne valami ami miatt itt tartottam magamnál, de erről majd később. :-)

A régebbi olvasóim tudják, hogy mennyire tetszett nekem a Napsütötte Toszkána c. kötet. Nagyon szeretem az ilyen jellegű könyveket, és mikor a könyvtárban megláttam a Stahl Könyvtára sorozatot, rögtön tudtam, hogy el kell olvasnom a műveket. Azt hiszem a Tatin utca volt az első ebben a sorozatban. Az Álruhás étteremkritikus még nálam volt, de nem volt rá időm, s mivel a Tatin utca tetszett, arra is sort fogok keríteni ismét, ha a kezembe akad.


Hogy miről is szól ez a könyv?

Susan Loomis életének egy szakaszáról.

A képen a szerző látható. Forrás: http://www.onruetatin.com/

A hölgyemény amerikai  és a vágya az, hogy írjon és főzzön. Párizsba megy egy híres főzőiskolába tanulni, és a mindennapjairól olvashatunk a kötetben. Imádom, ahogy leírja a környezetét, a recepteket, és egyáltalán mindazt, amivel az idejét tölti.

S itt el is érkeztünk ahhoz, amire vissza akartam térni. Mégpedig azért tartottam magamnál a könyvet sokáig, mert le akartam másolni néhány receptet Susantól. Csak hát mint sok minden másra, erre sem volt sajnos időm...Lehet, hogy csak beszkennelem őket majd. Vagy nem tudom, mindenesetre olyan receptekkel találkoztam, hogy csak leírva is étvágygerjesztőnek tűntek. :-)

Susan mindenesetre jártában-keltében nagyon megszereti Franciaországot, és miután férjhez megy, és kisfia is születik, úgy döntenek, hogy a franciáknál élnék mindennapjaikat. Normadiában meg is találják álmaik házát, mely gyönyörű ugyan, de rengeteg vele a dolog, a felújítanivaló. Mégis belevágnak, és én irigylem is őket. :-)

A kedvenc részem egyébként a történetben az, mikor Susan arról ír, hogy a szomszéd templom papjával mennyiféle összetűzésük volt, tekintve, hogy az atya a magáénak érezte az udvarukat, a bejáratukat...stb.

Kellemes olvasmány, kikapcsolódást nyújt, és élvezetes olvasni, hogyan boldogulnak amerikaiként egy francia kisvárosban.

A kötet adatai:

Fordította: Siklós Márta

Kiadó: Kulinária Kiadó

Kiadás helye:  Budapest

ISBN: 963-216-666-3

Oldalszám: 297 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ára: 2490 ft

Sorozat: Stahl könyvtára

Forrás: könyvtári

Frances Mayes - Napsütötte Toszkána

Nyár van, és nagyon meleg...az emberről szakad a víz, és mintha a számítógép és az internetszolgáltatás is haldokolna ettől a magas hőmérséklettől. Valahogy - bár vírusom nincs - a gépem mégis lassú, alig tölt be, a net is szakadozik már egy hete, úgyhogy alig bírtam bármit is csinálni itt a gép előtt. Így viszont kicsit több időm maradt magára a kedvenc tevékenységemre, az olvasásra.

Jártam könyvtárba, jutottam hozzá új könyvekhez is, nem mondhatom, hogy nincs mit olvasnom. Lassan úgy járok, hogy a random.org segítségével sorsolom ki, hogy mit olvassak. Mert rá kell jönnöm, hogy úgy, hogy egyszerre hatszáz kötetet olvasok, nem nagyon jutok előbbre. Pedig ezt csinálom...jelenleg kb. 20 könyvemben van könyvjelző, és majdnem minden nap előveszem majdnem mindegyiket...Beteges...tudom.

Mindenesetre most vissza kell, hogy térjünk az új kedvencemre...ja, hogy még nem mondtam, hogy ez a könyv az lett? Hát akkor most mondom. Frances Mayes Napsütötte Toszkánája nagyon megfogott...kedvem lenne egy Toszkán barangolásra, egy házikó vásárlására az olajfaligetek között.

:-)

Engem mindig is vonzott a vidék...főleg a külföldi vidék, legyen szó Toszkánáról, vagy másról. Imádom olvasni az olyan köteteket, amelyek nem csak az útleírásról, vagy a főzésről szólnak, hanem a könyv helyszínén folyó életről, a mindennapokról. Mayes könyve épp ezért volt telitalálat a számomra, és most mondom, hogy az összes általa írt művet el szeretném olvasni mielőbb.

Erre a könyvre egyébként a könyvtárban bukkantam rá, és persze jött velem haza. Akkor még úgy éreztem, hogy elég, ha elolvasom...Most már úgy érzem, hogy nem akarom visszavinni...vagy inkább akarok magamnak egy sajátot....Remélem lesz módom rá, hogy beszerezzek egy példányt.

Szóval a könyv főszereplője egy amerikai pár, akik nem túl régen vannak együtt. (A szerzőről és a párjáról Edről beszélek.) Közös erővel sokat utaznak, egyébként San Fransisco a lakhelyük, ott dolgoznak az egyetemen. Már évek óta keresnek egy megfelelőnek tűnő nyaralót az olasz vidékeken, de sehol semmi...majd megpillantják Bramasole-t, melybe azonnal beleszeretnek, ám úgy tűnik, hogy álmaikból semmi sem lesz. Végül aztán sikerül szert tenniük rá, és megkezdődnek a felújítások, a kalandok az olívaolajjal, a munkásokkal, és végeredményben önmagukkal is.

Először nyaralónak szánták a birtokot, majd egyre több időt töltöttek ott... a helyükben én örökre ott ragadtam volna. :-) (Bár valamikor dolgozni is kell...és a munka őket Amerikához kötötte)

Mindenesetre imádtam a könyv minden egyes sorát, s nagyon várom a szerzőnő többi könyvét is. Jelenlegi terveim pedig azok, hogy a Napsütötte Toszkánában leírt recepteket kipróbálom. :-)

A könyv adatai:

Eredeti cím: Under the Toscan sun

Kiadó: Tericum kiadó

Kiadás ideje:2002

Oldalszám: 331

ISBN: 9789638453532

Fogyasztói ár: 2970 Ft

Forrás: könyvtár, remélem nem sokára magánkönyvtár. :-)

A szerzőnő további köteteit is kereshetitek a kiadónál:

- Napsütötte Szakácskönyv

- Mindennapok Toszkánában

- Vigyük haza Toszkánát

- Egy év a világban

- Szép Toszkána

- Édes élet Itáliában

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás