Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Nicholas Sparks - Vissza hozzád

Ez még mindig nem az évzáró bejegyzésem, de remélem nincs harag, hogy most inkább egy könyvről írok. Mert olyan sok minden van...annyi kötet áll az ágyam mellett és mind, mind arra várnak, hogy sorra kerüljenek itt a blogon.

Szóval most Nicholas Sparks ideje jött el...

Régen nagyon sok Sparks kötetet elolvastam, tetszett, hogy egy férfi így tud írni. Mindig azt képzeltem, hogy csak nők tudnak női érzéseket közvetíteni. Pedig ez nem így van. Véleményem szerint Nicholas Sparks az egyik legjobb szerelemes és romantikus regényíró a világon. Én legalábbis nagyon szerettem a könyveit. Kedvenceim közé tartozik a Kedvesem, a Szerelmünk lapjai...stb.

A wikipédián is böngésztem, hogy naprakészebb legyek Sparks-ügyileg.

Így aki kíváncsi arra, hogy milyen könyvek jelentek meg a szerző tollából, az most jól figyeljen. A wikiből kimásolt szövegrész következik:

 • "The Notebook - Szerelmünk Lapjai (1996 október)
 • Message in a Bottle - Üzenet a palackban (1998 április)
 • A Walk to Remember - Séta a múltba (1999 október) (Könyvben magyarul "A leghosszabb út" címmel is megjelent)
 • The Rescue - A tűzlovag (2000 szeptember)
 • A Bend in the Road - Mindig van holnap (2001 szeptember)
 • Nights in Rodanthe - Éjjel a parton (2002 szeptember)
 • The Guardian - Az őrangyal (2003 április)
 • The Wedding - Eltékozolt évek (2003 szeptember)
 • Three Weeks with my Brother (2004 április)
 • True Believer - Igaz hittel (2005 április)
 • At First Sight - Első látásra (2005 október)
 • Dear John - Kedvesem (2006 október)
 • The Choice - Válaszúton (2007 szeptember)
 • The Lucky One - Szerencsecsillag (2008 október)
 • The Last Song - Az utolsó dal (2009 szeptember)
 • Safe Haven - Menedék (2010)
 • The Best of Me - Vissza hozzád (2011)
 • The Longest Ride - Hosszú utazás (2014. május)"

A felsoroltak közül gyakorlatilag csak a Hosszú utazást, Az őrangyalt, és A tűzlovagot, illetve a magyarul meg nem jelent Three Weeks with my Brother-t nem olvastam.

Rengeteg könyvét meg is filmesítették, s bár nem vagyok híve a könyvből film projekteknek, mert nem mindegyik sikerül jól, nem mindegyiket érdemes megnézni, mégis szeretem ezeket a romantikus filmeket. Főleg, mikor Chaning Tatum vagy Zac Efron a főszereplő. :-) Ryan Gosslingról nem is beszélve. :-)

Kép forrása

Na de térjünk vissza a mostan emlegetett könyvhöz a Vissza hozzád című kötethez. Nem olyan régen vettem meg a Líra könyvesboltban Kőszegen. Megláttam, és jött velem haza, nem is volt kérdés. :-) 2999 forintot fizettem érte, ez egy filmes borítós könyv a General Press kiadótól. Kicsit fáj a szívem mondjuk, hogy régebben más kiadású kötetek voltak, így nem annyira fér be ez a kiadvány a többi közé a polcon. Vagyis befér persze, de nem mutat annyira jól. Nekem eddig a NS. könyvek kemény táblások volak, ez pedig kartonált puhatáblás. Na de ez legyen vele a legnagyobb gond.


A könyv két főhőse Amanda Collier és Dawson Cole. Fiatalok és bohók. És egymásba szeretnek, pedig Amanda gazdag családból származik, Dawson viszont nem. Sőt a fiú familiája nagyon balhés. Bűnözők, agresszívek, egyszerűen olyan emberek, akikkel nem szívesen közösködünk semmiben. Bár Dawson ilyen családból jött, mégis úgy tűnik, hogy rendes ember, jó srác. Kivételesen kedves ember, aki ki akar törni a családja köréből, szeretne jó emberré válni. Mikor megismerkedik Amandával, aki a családi tiltás ellenére Dawsonnal marad, úgy érzi, hogy mindent megkapott az élettől. Pedig már nem él otthon, egy mogorva, emberkerülő szerelő, Tuck fogadja be magához...

Ám azonban nem ilyen csodás az élet, sok mindent túl kell élni, és a fiatal párnak is el kell válnia egymástól. Amanda főiskolára megy, Dawson pedig belekeveredik valamibe, ami nagyban megváltoztatja az életét negatív irányban.


Eltelik 25 év, s Tuck a szerelő meghal. Az egykori szerelmespár mindkét tagja nagyon szerette az "öreget", így mindketten visszatérnek szülővárosukba...

Amandának már családja van, két gyermeke, egy alkoholista férje, és egy kicsi lány a temetőben, akinek az elvesztését nem tudja feldolgozni sem ő, sem a férje.

Dawsonnak nagyon nehéz élete volt, és még mindig nem lépett tovább, neki még mindig Amanda az igazi.

Az egykori fiatalok természetesen találkoznak, és számomra nagy csoda lett volna, ha nem izzanak fel újra a régi érzelmek. Természetesen ez megtörténik...az ember pedig azt gondolja, hogy a két szerelmes mindent megold, egymás karjaiba omolnak, és minden jó, ha a vége jó...de persze nem így történik.

Sajnos a happy endet befolyásolja Dawson gyilkos hajlamú családjának bosszúszomjassága...

Kép forrása

Sparksra egyébként jellemző, hogy nem igazán vannak boldog befejezései. Sőt. Mindenesetre érdekes véget ér a történet. Szép lezárás, de mégsem az...hogy mit is akarok ezzel mondani, azt csak akkor értitek meg, mikor elolvassátok a könyvet.

Ajánlom szeretettel.

A könyv adatai:

Eredeti cím: The Best of Me

Fordította: Szabó Ágnes

Kiadó: General Press Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2014

Oldalszám: 312 p

ISBN: 978-963-643-723-7

Ár: 2999 ft

Ajánló: örök romantikusoknak, Sparks rajongóknak és mindenkinek ajánlom. Kivétel gyerekek.

 

Nora Roberts - A smaragd nyakék legendája sorozat

Régen olvastam már Nora Roberts könyvet annak ellenére, hogy imádom az írásait. Most, mikor legutóbb a könyvtárban voltam, rábukkantam egy három kötetes történetre, amely eléggé megviselt formában került a kezembe. Gondoltam, hogy sokan és sokat olvasták, hogy ilyen állapotba kerülhetett. Mindenesetre jött haza velem, és gyakorlatilag egy nap/kötet beosztásban elolvasásra került.

Összességében csak annyit mondhatok róla, hogy nagyon tetszett, és most ismét nagy elhatározást tettem, méghozzá azt, hogy szeretném megszerezni az összes megjelent Nora Roberts könyvet, hogy meglegyenek a saját könyvtáramba. Mivel rengeteg könyvem van, nem is tudom pontosan, hogy mim van, és mim nincs, úgyhogy ez egy elég nagy projekt lesz, hogy rájöjjek, mit kell még beszereznem. Az Azúrkék égbolt, ami nagy kedvencem, az tuti megvan, ezen kívül még két-három könyv szintén. De a többit csak olvastam, úgyhogy dolgozhatok  az ügyön, és a pénztárcámat is készíthetem…

Na de térjünk vissza a Calhoun családhoz.

Nem szokásom több kötetről egyben írni, de ez a sorozat egy nagyon egybefüggő valami, így úgy döntöttem, felhagyok ama szokásommal ez alkalommal, hogy egy könyv egy post. Itt most három könyv, egy post lesz.

A kötet főhősei a Calhoun család tagjai, négy lánytestvér, és a nagynénjük, név szerint: Suzanna, Amanda, Lilah és C.C valamint Kóka néni. (Ez az utóbbi név nekem nagyon vicces volt, mindig mosolyognom kellett rajta, amikor csak olvastam. :-))

A lányok korán elveszítették szüleiket, és nagynénjük, Kóka néni fogadta meg, hogy felneveli őket. Nagyon jó munkát végzett, annak ellenére, hogy ahány lány, annyiféle személyiséggel volt dolga. Az öt nő egy gyönyörű, ódon, kastélynak is beillő kúriában él, melyet az 1900-as évek elejétől a családjuk, a Calhoun család birtokolt, s ahol meglehetősen jómódban éltek. Ám ez csak a múlt, hiszen a lányoknak és nénjüknek jelenleg anyagi gondjaik vannak, úgy tűnik, hogy el kell adni az otthont, melyet annyira imádnak. Természetesen a vevők is megjelennek, pontosabban III. Trenton St. James, aki egy szállodalánc örököse, és aki nem igazán szereti a komoly kapcsolatokat. Trent autója lerobban, és C.C. (Catherine) autójavító műhelyében köt ki, s fogalma sincs a lány kilétéről. A lány és a férfi állandóan összetűznek, és a parázs vitáknak nem is lehet más vége a szerelemnél. Természetesen. C.C. nem csak egy örök párt talál magának, de Trent megoldást kínál a problémájukra is, ami talán örökre megváltoztatja a sorsukat, és közben felbukkan a smaragd-nyakék is, mely tragikus sorsú dédanyjukra emlékezteti a lányokat, és ők azt veszik észre, hogy egyre mélyebben ásnak alá a múltba.


A kötet második része Amanda a második legfiatalabb Calhoun lány történetét meséli el. Ő is párra lel, méghozzá Sloan O’Riley személyében, aki faragatlannak tűnik, nagyszájú, és a lány idegeire megy, persze nem sokáig. Sloannak van egy húga is, aki még a későbbiekben szerephez jut majd. A történet folyamán egyre többet megtudhatunk a Calhoun lányok eddigi életéről, és az ősök sorsáról is, sőt megjelennek a kincsvadászok, akiknek a Calhoun-smaragdra fáj a foguk.


A második rész címe: A smaragd nyakék felragyog. Nem hiába viseli a kötet ezt a címet, hiszen a lányok egyre közelebb kerülnek az ékszerhez, és egyre erőszakosabban próbálja meg valaki ellopni tőlük az ékszert, amely még meg sem került. A kötetben Lilah is megtalálja a párját, méghozzá Max Quartermain személyében, aki egy professzor. Lilah rögtön vonzódni kezd hozzá, ám itt is, mint a testvéreinél rögös az út a boldogságig. Nem különben Suzannah esetében, akit egy gazember, Baxter teljesen kikészített, megcsalt, elhagyott a gyermekével együtt, és azóta a megsebzett nő nem került senkihez sem közel. Ám a nyomozás során segítséget kell kérnie Bianca dédanyja titkos szerelmének, Christiannak a dédunokájától Holt Bradfordtól…A nyakék persze közben megkerül, már alig vártam, de igazából a sok bonyodalom láttán számomra csak mellékszereplőnek tűnik…már amennyire egy ékszer szereplő lehet…


Az utolsó kötet A smaragd nyakék hatalma, melyben újabb szereplők bukkannak fel, köztük Megan, Sloan testvére, aki más téren is kötődik a Calhoun-okhoz. Mégpedig úgy, hogy Baxter, a férfi, aki Suzannah-t elhagyta, Megannal csalta meg a nőt, akitől szintén gyermeke született. Megan akkor egy tizenéves „kislány” volt, akit elszédítettek az ígéretek, és aki nem tudott arról, hogy a férfi nősülni készül. Meganon kívül megismerjük még Nate-t a kapitányt, valamint a Holland nevezető tetovált középkorú fickót, akit Kóka néni szakácsként tart a kúria egy részéből kialakított szállodában. Nate és Megan nem közömbösek egymás iránt, de Kóka néninek is jut egy kis lamour. :-)

Egyszóval, bonyolult, sok szereplős, izgalmas, szerelmes, igazi Nora Robertses történetet olvastam, és nem bántam meg a rászánt időt. Az általam olvasott kötetek a Harlequin Magyarország Kft. gondozásában jelentek meg. Ezen kívül még a Gabo kiadó jelentetett meg rengeteg Nora Robertset, úgyhogy van honnan válogatni...:-)

Annak nagyszerű olvasmány lehet, aki szereti a romantikát, a kalandot, és egyáltalán Nora Roberts stílusát.

A kötetek adatai:

A smaragd nyakék legendája – A Calhoun család I.

Eredeti cím: The Calhoun Women, Catherine and Amanda

Fordította: Hanny Norbert

Kiadó: Harlequin Magyarország Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2002

Oldalszám: 367 p

ISBN: 963-536-929-6

ISSN: 1588-8096

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 995 ft

Forrás: könyvtár

A smaragd nyakék felragyog

Eredeti cím: The Calhoun Women – Lilah and Susanna

Fordította: Komáromy Dániel és Komáromy Rudolf

Kiadó: Harlequin Magyarország Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2002

Oldalszám: 430 p

ISBN: 963-536-930-1

ISSN: 1588-8096

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 995 ft

Forrás: könyvtár

A smaragd nyakék hatalma

Eredeti cím: The Calhoun Women – Megan’s Mate

Fordította: Komáromy Dániel

Kiadó: Harlequin Magyarország Kft.

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2003

Oldalszám: 317 p

ISBN: 963-537-142-X

ISSN: 1588-8096

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 995 ft

Forrás: könyvtár

Fábián Janka - Adél és Aliz

Szeretem Fábián Janka könyveit. Gyakorlatilag majdnem mindet olvastam, csak egyet nem, az pedig a Lotti öröksége. Pedig ez a kötet is a polcomon figyel, dedikálva is van, de mégsem sikerült még neki kezdenem. (Felírom az olvasásra váró könyveim listájára...)

Most viszont a könyvtárból sikerült megszereznem Erika hathatós közreműködésével az Adél és Alízt. Nagyon örültem neki, és a hazahozataltól számított néhány napon belül bele is vágtam, és gyorsan elolvastam.


Több oka is volt a gyorsaságomnak. Egyrészt szerettem volna hamar visszaszolgáltatni, hogy a többi olvasó is mielőbb kézbe vehesse, másrészt nem volt annyira hosszú, hogy sokáig elpiszmogjak rajta, harmadrészt pedig nagyon tetszett, így éjjel addig olvastam, amíg be nem sikerült fejeznem.

Nem tudom mi a titka Jankának, mindenesetre valahogy nagyon jól ír. Ahogy olvasok, úgy érzem, hogy jelen vagyok a történetben, látom magam előtt a szereplőket, azonosulni tudok velük valamilyen szinten.

Ez a könyv valahogy mégsem volt számomra olyan Fábián Jankás. Ennek ellenére nagyon tetszett, ahogy már mondtam. :-)

A cím, Adél és Alíz a két főhősre utal, Adélra és Alízra. :-) A két kislánnyal egy bentlakásos iskolában találkozunk először, ám a könyv prológusa első látásra nem kapcsolódik a történethez, de azért majd később rájövük, hogy igenis fontos jelenetet tartalmaz. De térjünk csak vissza a két leányzóhoz.

Adél fekete ruhában jelenik meg az iskolában édesanyjával, mivel édesapja meghalt a Lenin-fiúk "áldásos közreműködése" folytán. Komor a lány, de mégis vadóc, és féltékenységet érez a többi lány iránt, ez az érzés erősebben fellobban benne, amikor megpillantja Alízt, a gyönyörű szőke kislányt, akinek az élete számára csak vágyálom maradhat. Mindenféle csínyt eszel ki, hogy az osztálytársa életét megkeserítse. Ilyen "csíny" az is, mikor levágja Alíz haját...

Aztán történik valami, és a két lány végül összebarátkozik, és elválaszthatatlanokká válnak. Telnek az évek, de Adélban még mindig benne van az a gondolat, hogy barátnője túl jó, még mindig féltékeny rá. Hogy barátnőjét kevésbé "jónak" lássa, kitervel valamit, ezt szisztematikusan végre is hajtja, s az idő múlásával a lányok többek lesznek mint barátnők...

A történet többi szereplője is jelentős szerepet kap, kezdve a lányok fiatal és egyedülálló osztályfőnökétől, Terka nénitől, folytatva Alíz testvéréig, Andorig. A Kőrösi Pálma igazgatóasszony által "Pálma-háznak" csúfolt intézményben zajlik az élet, és az éles szemű igazgatóasszonynak fogalma sincs arról, hogy "kígyót melenget a keblén". A már emlegetett kígyó nem más, mint a jóképű kertészfiú, Iván, aki titkolja sötét múltját, ám úgy tűnik folyton rosszban sántikál. Összeszűri a levet akivel csak lehet, politikai tevékenységekbe is belekeveredik, és egy idő után rájövünk, egy egyes szálakat bizony Groó Adél irányít...

Őszintén szólva igencsak úgy érzem, hogy Szendrey Alicenek akkor megpecsételődött a sorsa, mikor belépett az intézmény kapuján, és világossá vált számomra, hogy semmi jót nem ígér Adéllal való kapcsolata. De hát a lány a regény elején igencsak ártatlan, tisztaszívű teremtés, aki előtt csak az lebeg, hogy jobbá, szebbé, könnyebbé tegye barátnője életét.

Olvasás közben csodálkoztam, hogy egyes szereplők mennyire megváltoztak a regény folyamán, és köztük Ivánról mennyit változott a véleményem. Az elején kifejezetten utáltam, nem tudtam azonosulni vele, ám a könyv vége felé jobb véleménnyel voltam róla...jó hatással volt rá valaki... és azt is meglátjuk majd, hogy Kőrösi Pálma sosem hitte azt, hogy a fiú rossz ember lenne...

Annyit írnék még erről a könyvről, de nem tudok. Egyszerűen azért nem megy, mert izgalmas, érdekes, és úgy követik egymást az események, hogy nem tudok úgy kiragadni rendesen szakaszokat belőle, hogy ne áruljak el stratégiai fontosságú történéseket. :-))

Egyszóval nekem nagyon tetszett ez a könyv, és szerintem a Fábián Janka rajongók sem fognak csalódni. Aki pedig ezzel a kötettel kezdi a Fábián-korszakát, az -biztos vagyok abban, hogy - a többi könyvét is kézbe veszi majd.

Az írónő...forrás itt.

A kötet adatai:

Kiadó: Ulpius-ház Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás ideje: 2013

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 332 p

ISBN: 978-963-254-689-6

Ára: 3499 ft

Forrás: kőszegi könyvtár

Nicole Jordan - Váratlan választás

Amint látjátok, újra itt vagyok, és már annyiszor megígértem, hogy rendszeresebb leszek, hogy a legelvetemültebb olvasóim sem nagyon hisznek nekem szerintem. :-) Bocs! :-) Viszont kijelenthetem, hogy volt két hosszú-hosszú polcom, amin olvasásra váró könyvek pihentek. A kijelentés tárgya pedig az, hogy kioldvastam mindet! :-) Ami persze nem azt jelenti, hogy mostantól nem lesz mit olvasnom, hanem inkább azt, hogy bőven lesz miről írnom. :-) Nem mintha eddig nem lett volna...de legalább most legyőztem magam egy kissé, és ismét telepakolhatom azt a két hosszú polcot.

Gondoltam, így a hosszú hétvégén lesz ideje mindenkinek olvasni, és talán nem lesz ellenetekre, ha egy kis romantikus történetről mesélek Nektek.

Sok könyvet olvastam már Nicole Jordantől, és nagyon szórakoztatónak találom a műveit. Örülök, egyébként, hogy a Victoria kiadó felkarolta ezt a romantikus vonalat, mert jóvoltukból megismerhettem egy pár olyan írót, akitől érdemes a témában olvasni.

Forrás

Térjünk csak vissza Nicole Jordanhez.

Ő igazából - szerintem - a történelmi jellegű szerelmes regények koronázatlan királynője. A történelmi jelzőt úgy kell érteni, hogy sztorijai a múltban játszódnak, Angliában, és a hangulat Jordan tollából nagyon átjön. Mintha a hölgy egy időgéppel a mába utazott volna, hogy elmesélje, miféle történések estek meg vele nap mint nap. Valahogy olyan korhűnek tűnnek nekem a könyvei, persze nem jártam még Angliában pár száz évvel ezelőtt, mondjuk mostanában sem...ennek ellenére érzem úgy, hogy olvasás közben a helyszínen járok.

Jordan könyveinek főszereplői mind csinos (vagy kevésbé csinos) hölgyek, akik házasság előtt állnak, és ilyen-olyan kalandok után megtalálják a párjukat, akik mind külsőleg, mind szexuálisan kiegészítik a lányokat...:-) Na ezt azt hiszem szépen mondtam. Mindenesetre aki nem értené, annak más szavakkal is leírnám: a Jordan-művekben sok a szex, általában az ártatlan leányzó találkozik a tapasztalt, jóképű és gazdag férfivel, aki , módszeresen elcsábítja, és persze mindent megtanít neki...

Mindez a anti-fanoknak kissé unalmasnak tűnhet, de mikor több Jordan könyvet kiolvasunk, rájöhetünk, hogy nem az. Az írónő valahogy olyan jó körítéssel tálalja a gondolatait, hogy eszembe sincs megunni még a 3-4. könyv után sem.

Ez a kötet nem véletlen, hogy a Váratlan választás címet viseli.


Főhőse Madeline, aki egy nem túl tetszetős, nem is gazdag leány, aki dolgozni kényszerül. Megismerkedik a fantasztikusan jóképű nemessel, Rayne Kenyonnal, aki Haviland grófja. A lány apját a férfi még a katonaságtól ismeri.

Mivel grófunknak meg kell nősülnie, és gyermeket kell nemzenie, ezért keresésbe fog, és nagyon meglepi a nagyközönséget, hogy egy kevésbé vonzó lányt kér meg, Madeline-t. Maga a lány is meglepődik, anyósa pedig mindent elkövet annak érdekében, hogy a házasságot nyilvánítsák semmisnek. Nem tudja elfogadni, hogy az új grófnő egy nincstelen és csúnyácska nő.

Mindezt Madeline is tudja magáról, azért fordul Fannyhoz a hírhedt félvilági nőhöz és a Loring nővérekhez. hogy segítsenek rajta. Segítsenek megváltozni, segítsenek elcsábítani a férjét annyira, hogy házasságuk szerelmi házasság legyen, ne pedig érdekházasság....

Persze a könyv végére minden jóra fordul, ahogy mindig, ám míg odáig eljutunk, 376 oldalon keresztül élhetjük át Madeline kalandjait. :-))

A kötet adatai:

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2011

Eredeti cím: To Tame A Dangerous Lord

Fordította: Kovalcsikné Chován Hedvig

Sorozat: Szerelmi csatározások 5.

ISBN: 978-963-9803-47-3

Ár: 2599 ft, de klubárban már kétezer forint alatt is megvásárolhatjátok!

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 376 p

Forrás: kiadótól

Rupáner-Gallé Margó - Kicsi Betti a nagyvárosban

Utoljára azt hiszem még 2012 karácsonyán írtam Nektek Rupáner-Gallé Margó munkásságáról, és akkor azt mondtam, hogy nagyon várom a sorozat negyedik részét, mert az első három igazán tetszett, és szórakoztatott.

(Itt írtam róluk...1. rész, 2. rész, 3. rész.)

Nagy-nagy örömömre végre megjelent a következő epizód is, ami nem a Márai lányok főszereplésével játszódik Kristályhegyen, hanem a barátnőjük, a kertészmérnök Betti életét veszi górcső alá.


Betti ugyanis, miután meglátja exférjét az új barátnőjével a templomban, hallatlan tettre ragadtatja el magát. Nagy botrányt csinál. (Láttam magam előtt a jelenetet, és jól szórakoztam rajta...:-)) Ezután rájön, hogy tovább kell lépnie az életében minden szempontból, túl kell esnie Teodoron, az exen (RGM könyveiben ugyebár jellemzően különleges nevek fordulnak elő. Kivétel most a Betti név.), és meg kell találnia önmagát. Azonban szerinte ez addig nem lehetséges, míg a Márai lányok "szárnyai alatt" dolgozik, ezért úgy dönt, hogy Budapestre költözik, és ott próbálja megtalálni a számítását.

Azonban különös módon a lányok terveznek valamit "ellene".

Még a botrányos templomi jelenet után Betti megismerkedik egy jóképű idegennel, aki első blikkre nem is igazán szimpatikus neki, meg talán másodikra sem az...vagy talán mégis? Mindenesetre elég furcsa, hogy egész véletlenül a lány új főnöke, Iván, ugyanaz a férfi...

Ahogy az már Margó könyveiben lenni szokott, természetesen jó vége lesz a történetnek, Betti megtalálja önmagát, s családra is lel. Ezt mindenki borítékolhatja az olvasás előtt is már, viszont amiatt, hogy mindez hogyan is történik, érdemes elolvasni a könyvet. Nekem ugyanis nagyon tetszett jó néhány momentum, sőt volt olyan rész is a kötetben, ahol - bevallom - kicsit talán meghatódtam. Nem árulok el nagy titkot ezzel, ha azt mondom, hogy gyermekkel kapcsolatos a meghatódós rész. :-))

Egy szó mint száz, ismét imádtam Margó könyvének hangulatát, és szeretem, hogy sosem laposodnak el a történetei, hanem végig izgalmasak maradnak számomra. Egy baj van csak velük, és az nagyon nagy...

Nekem ez a terjedelem kevés...és bár írónőnk nagyon termékeny író, mégis rossz, hogy egy - egy rész között "ennyit kell várni".

:-)

Viszont, ha már a várakozásnál tartunk, a Kicsi Betti úgy végződik, hogy "Folytatása következik" :-) Úgyhogy ez azért jó hír. Az pedig végképp reményre ad okot, hogy a sorozat a Szivárvány könyvek égisze alatt jelenik meg, és a kötet elején találhatunk egy felsorolást az eddig megjelent könyvekről, és az előkészületben lévőkről. Ott pedig idén decemberig még három Rupáner-Gallé Margó könyvre várhatunk, (a legfrissebb májusban jelenik meg, Randevú a Nílus partján címmel) de rajta kívül is megismerhetünk új írónőket, mint Gégény Gabriellát, Nagy Nikolett Beatrixot, Iván Katit. Gégény Gabriella első könyve pedig már meg is jelent, és már el is olvastam...:-) Hamarosan írok róla is Nektek!

Addig is olvassátok Margót, és a Lányok sorozat könyveit!

A kötet adatai:

Kiadó: Aba könyvkiadó

Kiadás éve: 2013

Kiadás helye: Budapest

Oldalszám: 141 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-615-5033-96-4

Ár: 1150 ft

Forrás: kiadótól

A.O.Esther - Összetört glóriák - Hívogat a fény

Nem is olyan régen meséltem Nektek egy új magyar írónőről, A.O. Estherről, és írtam első könyvéről az Összetört glóriák sorozat premier részéről. Később egy interjút is olvashattatok Estherrel, ami kifejezetten népszerű volt az olvasók körében.

Ha esetleg nem olvastátok volna a két bejegyzésemet, akkor az első kötetről itt olvashattok, az interjúmat pedig itt találhatjátok meg.

Nagy örömömre szolgált, amikor a postára bementem és megkaptam a sorozat második részét, ráadásul dedikált példány került a tulajdonomban, ami számomra külön értéket képvisel. Ez néhány hete volt, s ahogy hazaértem a postáról, azonnal belefogtam természetesen az olvasásba, nem számítva arra, hogy nem tudok róla azonnal írni. Mert a következő napon persze már túl is voltam a Hívogat a fényen, és jött ez a kicsit "depresszív" időszakom, amikor alig-alig voltam, annyi dolgom volt, és annyira nem bírtam nekiállni az írásnak. Így most mesélek Nektek a kötetről, ami számomra fantasztikus élményt nyújtott.

Mint tudjátok, nagyon sokat olvasok, és szeretek új szerzőket felfedezni. Esther előző könyve is elvarázsolt, így persze voltak elvárásaim a második résszel kapcsolatban, de már a könyv elején éreztem, hogy az elvárásaimat talán túl is fogja szárnyalni a történet.

Mindebből érezhetitek is, hogy mennyire tetszett. Nagyon-nagyon. Egyszerűen ez a világ a kalandokkal, a szerelemmel, a kétségekkel és szenvedéllyel borzasztóan megragadott. Esther tud írni. Sőt valahogy ő többet is tesz ennél...belelát az ember lelkébe, valahogy a könyvei olvasása során mindig úgy érzem, hogy kizárólag nekem írt. Nem tudnés semmi olyan részről beszámolni a történetből, ami legalább egy kicsit nem tetszett. Egyszerűen úgy volt jó, szép és szórakoztató, ahogy írónőnk leírta. Boldog vagyok, hogy megismerhettem ezt a sorozatot, hogy lehetőségem volt olvasni. Biztos vagyok abban, hogy nem egyszeri olvasmány marad a számomra. :-)

Ennyi méltatás után pedig jöjjön néhány szó a sztoriról, mert gondolom azért arra is kíváncsiak vagytok! :-)

Természetesen a második kötet főhőse az elsőben már megismert angyallány, Sophiel, aki ugyanolyan kedves, szép mint ahogy megismertük, és bármikor feláldozná magát azokért, akiket szeret. Most bajban van, igazán nagy bajban, hiszen a gonosz mágus elvette (vagy inkább elcsalta) tőle a számára az életet jelentő nyakláncát. Haldoklik, egyre fogy az ideje, és nem tudni, hogy hogy végződik majd az élete, hiszen valójában halhatatlan, így valójában meghalni sem tud. Ennek ellenére végtagjai kezdenek fénnyé válni...

Újra találkozhatunk a kötetben szerencsére Elijah-val, aki nekem a kedvenc szereplőm. Most sem hazudtolta meg önmagát, mert bár sötét angyal, mégis van benne fény, és egyre jobban szereti Sophielt, bármit megtenne érte, és halandó élete során boldogtalanná válna, ha a lányt elveszítené. De itt jön a képbe Gabriel is, aki arkangyal, és aki szintén gyengéd érzelmeket táplál szőke angyallányunk iránt. Ráadásul Sophiel sem tudja biztosan, mit is érez iránta, mert ami a szívében van, az a szimpla barátságnál biztosan több...

Értékeltem, hogy megismerhettem a mágus és testvéreit is közelebbről, megtudhattam, hogy a gonosz testvérek miként váltak azzá, amik lettek. Néha persze bosszankodtam, hogy az ármányaikkal mennyire félre tudják vezetni az embereket és még az angyalokat is.

Persze a gonoszságnak volt célja, és nem csak az, hogy az angyalokat elpusztítsák. Meg akarják szerezni a Mindenség térképét, s emiatt semmitől sem riadnak vissza.

Szívem szerint még sok-sok mindent írnék a sztoriról, de attól tartok, hogy túlzásba vinném, és a végén mindent elárulok, így inkább abbahagyom. Remélem, kedvet csináltam ahhoz, hogy Ti is elolvassátok. :-)


Egyébként ennek a kötetnek, mint láthatjátok fekete borítója van, és amikor azt mondtam, hogy az első kötet gyöngyörű kiadvány, akkor a másodikra azt mondanám, hogy gyöngyörű a négyzeten. Ugyanis ez a feketeség nekem nagyon tetszett. :-) Maga a könyv teste pedig a már megszokott minőséget képviseli, védőborítóval, kemény táblával, és saját belső könyvjelzővel...

A kötet adatai:

Kiadó: Decens Magazin Média Kft.

Kiadás ideje: 2013

Oldalszám: 464 p

Borító: Keménytáblás, védőborítóval

Ár: 3990 ft

ISBN: 978-963-08-5858-8

Forrás: szerzőtől, akiről bővebben az oldalán (is) olvashattok

+ még egy hír...

Hamarosan jön a harmadik rész, melynek címe: Az életfa!

A.O. Esther - Összetört glóriák - Elveszett lelkek

Mostanában nem írtam…tudom. De Ti is tudjátok, hogy miért…államvizsgáztam. Épp egy hete történt az esemény, és bár volt egy hetem, hogy írogassak, de valahogy nem vitt rá a lélek. Főleg azért nem, mert kihasználtam az időt, hogy inkább olvassak, mint az őrült, illetve pihenjek, amennyit csak lehet. Ezen kívül nem volt netem sem pár napig. A múltkor gépem nem volt, aztán netem…nem vagyok elkényeztetve úgy érzem. :-) Jelenleg is offline írok, mert a kis notebook-om nem hajlandó csatlakozni a hálózatra. Úgyhogy nem tudom mi lesz, csak remélhetem, hogy mire befejezem a mondanivalómat, addigra visszajön a nagyfőnök, azaz az internet. (Közben tényleg nem változott a helyzet, ezt a postot az íráshoz képest másnap tudtam csak publikálni...)

Most A.O. Estherről szerettem volna Nektek írni pár sort, de nem volt érkezésem arra sem még, hogy az interjút, amit készíteni szerettem volna vele, megcsináljam. Úgyhogy írónőnkről most nem írok, inkább a könyvéről. Az interjú pedig hamarosan publikálásra kerül. :-) Legalábbis azon vagyok.

Szóval mit is tudhatunk az Összetört glóriákról? Sok mindent, elsősorban azt , hogy  - bár negatív kritika volt az első róla, amit olvastam – minden szavát imádtam. Tudjátok, ízlések és pofonok különbözőek, de én mégis azt mondom, hogy ezt a könyvet mindenkinek olvasnia kell. Legalábbis a lányoknak, nőknek, anyáknak, mamáknak … stb.

A kötet egyébként egy sorozat első része, és úgy olvastam, mint egy fuldokló, aki úgy olvas, mint aki a levegőért kapkod. Pillanatok alatt elolvastam, pedig elég vaskos a könyv. 443 oldalas, de nem tudtam eleget olvasni belőle. Főleg, hogy még nem jelent meg a következő rész, de én már alig várom…


A szerző nagyon szereti az angyalokat, s ez látszik is az írásán, hiszen a könyv is nagyrészt angyalokról szól.

A főhős Sophiel, egy gyönyörű szép, jólelkű, kedves angyallány, aki leszállt a földre, „eldobta szárnyait”, hogy az emberek között élhessen, és nekik segíthessen, illetve a Térítőknek.

Megtanul emberként létezni, és számtalan emberi érzést ismer meg a történet során.

Nagyon tetszett az a szeretet, amivel az írónő körülvette a hőseit. :-) Rengetegen írtak egyébként a könyvről, talán jobb is, hogy nem azonnal írtam róla, ahogy elolvastam. :-)

Biztos túlságosan romantika meg "szép-párti" vagyok, de engem ez a nagy szeretet, kedvesség abszolút nem zavart, és Sophiel naívsága, ártatlansága sem. Üdítő volt számomra egy ilyen történetet olvasni.

A könyv másik főhőse természetesen férfi, méghozzá a Sötét Angyalok vezére, akihez Sophiel mágnesesen vonzódik, és fogalma sincs, mi ez az érzés, ami fellobbant a szívében.

A Sötét Angyalok egyébként a Térítők nagy ellenségei. A Térítők hisznek az emberek jóságában, a Sötétek pedig abszolút nem, és mindent megtesznek azért, hogy átvegyék az uralmat az emberek felett.

Ahogy meglátta egymást Sophiel és Elijah, már minden elrendeltetett, persze ahogy a lány nem értette az érzéseit, úgy a férfi sem, hiszen ő nem más, mint Sötét Angyal, aki pusztít, aki "igazságot oszt", s kifejezetten a földre szállt angyalok pusztítása is a tevékenységi körébe tartozik. Mégis úgy érzi, hogy ez a törékeny angyallány könyörületet érdemel. Megsebzi őt az összecsapáskor, de titokban mégis megmenti az életét, és továbbra is segíteni akar főhősünkön, azonban a lányt a pici, a fák lombkorona szintjén élő manók "megmentik", magukhoz viszik csodabirodalmukba. Juj, nekem ez a manó és tündérbirodalom nagyon tetszett, és bár én is ott lehettem volna Sophiellel együtt, vagy esetleg Sophiel bőrében. Úgy, de úgy sajnáltam, ahogy el kellett hagynunk ezt a helyszínt, mert a dolgok beindultak a sztoriban. :-)) Mesélhetnék még a történetről, de nem szeretnék. Félek, túlságosan is sokat árulnék el a kalandokból, amit pedig nem akarok.

Mindenesetre végigolvasni is gyönyörűség volt nekem ezt a kötetet, és ami még fontos, az az, hogy a könyv nagyon szép kiadvány. Csillagos, keménytáblás, védőborítós, saját könyvjelzős és a 441. oldal különösen tetszik. :-)

Szeretettel ajánlom, hogy olvassátok el a könyvet, és őszintén remélem, hogy Nektek is annyira fog tetszeni, mint nekem. :-)

A következő kötet megjelenésére már nem kell sokat várnunk, hamarosan kézbe vehetjük a Hívogat a fény c. második részt.

A kötet adatai:

Kiadó: Decens Magazin Média Kft.

Kiadás helye: Biatorbágy

Kiadás ideje: 2012

ISBN: 978 963 08 4744 5

Borító: keménytáblás, védőborítóval

Ár: 3990 ft

Oldalszám: 443 p

Forrás: szerzőtől

 

 Julia Quinn - Tíz dolog, amit szeretek magában

Őszinte leszek, még sosem olvastam Julia Quinnt, azonban mikor megláttam ezt a könyvet a Gabo Kiadó kínálatában, úgy döntöttem, hogy hajrá, álljunk neki, itt az idő megismerkedni az írónővel.

Annyit persze tudtam róla, hogy a romantikus irodalomban alkot, így nem is ért meglepetés a habkönnyű romantikus történet olvasása közben, ami a Belvelstoke trilógia harmadik része. Az első két rész a Miss Miranda Cheever titkos naplója, illetve Ami Londonban történt címmel jelent meg szintén a kiadó gondozásában.


Hogy miért is fogott meg a történet? Fogalmam sincs, de kíváncsi voltam, hogy egy ilyen címmel vajon mit akar az írónő, és ezt olvasva a 10 dolog, amit utálok benned c. Hollywood-i produkció jutott eszembe. Na de elolvasva ez a könyv nem hasonlított arra a filmre, csak hát asszociáltam. :-)

A történet főhőse egyébként Sebastian Grey, egy nagyon jóképű, pimasz férfi, akinek meg kellene nősülnie, de nem igazán fűlik hozzá a foga. Van egy nagybátyja, akinek kéne egy fiú utód, ám az öreg nem igazán tud örököst nemzeni, és ezzel fenyegeti a veszély, hogy mélyen gyűlölt unokaöccsének kell átadnia a címét és a vagyonát, hiszen ő Newbury őrgrófja, szóval nagy ember.

Igazából Sebastianunknak sincs sok kedve őrgrófnak lenni, inkább foglalkozik azzal, amihez szerinte jobban ért: ír. Méghozzá korabeli bestsellereket női álnéven.

Ahogy már mondtam, az idősödő őrgróf mindent megtesz azért, hogy fiú utódja legyen, így feleséget keres...megakad a szeme egy széles csípőjű fiatal lányon, aki szerinte pont jó lenne a célra, a lány neve Annabel Winslow. A férfi elég erőszakosan közeledik a lányhoz, én a helyében jól elkalapáltam volna, Annabel viszont udvariasan próbál hárítani, azonban tudja, hogy nem sokáig szabadulhat, ha a családja arra az elhatározásra jut, hogy neki bizony igent kell mondania Newbury őrgrófjának.

Közben megismerkedik főhősünkkel Sebastiannal, akivel egész jól megértik egymást...talán túl jól is, de a lány tudja, hogy el kell köteleznie magát más felé. Sebastian pedig tudja azt, hogy a nagybátyja nősülni készül, csak épp azzal nincs tisztában, hogy a vágyott nő, Annabel a kiválasztott...

Szerelmi huzavonák, flörtölések, mindenféle izgalom jellemzi ezt a könyvet, ami szórakoztató volt, de egyértelműnek tűnt a vége. :-) Hiszen a legtöbb ilyen jellegű szerelmes regény ugyanúgy végződik. A hősök boldogan élnek, amíg meg nem halnak. :-) Na itt is így történt, de Julia Quinn nagyszerűen meséli el ezt.

A kötet adatai:

Eredeti cím: Ten Things I Love About You

Fordította:  Palásthy Ágnes

Kiadó: Gabo Kiadó

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Budapest

ISBN: 978-963-689-584-6

Oldalszám: 392 p

Ár: 2290 ft

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól

Nicole Jordan - Visszanyert boldogság

Már egy jó ideje az éjjeliszekrényemen volt Nicole Jordan néhány könyve, melyeket már elolvastam, csak még nem meséltem Nektek róluk. Köztük volt a Visszanyert boldogság is, melyből talán 10-15 oldalt olvastam csak el, így gyorsan, gondoltam bepótolom így a két ünnep között. Így is tettem, s mivel az írónő stílusa eleve olyan, hogy pillanatok alatt el lehet olvasni a könyveit, így szinte nyomasztott, milyen hamar a végére értem a kötetnek. :-)

A könyv hasonlóan a többi részhez ugyanúgy egy férfi és egy nő szerelmének kibontakozásáról szól erotikával körítve, ám úgy érzem, hogy ez a rész kifejezetten erotikusra sikeredett.


A főhősök Eleanor és Damon.

A két fiatal két évvel ezelőtt eljegyezte egymást, majd Damonról kiderült, hogy még mindig megvan régi szeretője, így az eljegyzést felbontották, Eleanornak pedig összetört a szíve, és azóta sem ment férjhez. Ennek ellenére voltak eljegyzései, pl. volt, mikor szívességet tett, egy "ál"eljegyzéshez adta a nevét, volt, hogy csak dacból jutott el addig. Ám a házasság még nem fenyegette.

Most azonban megismerkedett egy olasz herceggel, akit minden áron meg akar hódítani, hogy a férfi vegye feleségül. Közben felbukkan életében újra Damon, aki természetesen összekuszálja a szálakat, és az sem segít az ügyben, hogy a herceg körül szinte "hullanak az emberek", állandóan balesetek történnek.

Eleanor érzi, hogy ha sokat lesz Damon közelében, talán újra beleszeret, ám ezt nem akarja, hiszen a szívét már megsebezte a férfi. Ám ő a nagy igyekezetben, hogy ne engedje, hogy Elle és a herceg közel kerüljön egymáshoz, kompromitálja a lányt, így el kell vennie feleségül. Persze Eleanor foggal-körömmel küzd ellene, hiszen tudja, hogy a férfi nem fogja szeretni, ő pedig mindenáron szerelmi házasságot óhajtana. Nem is sejti, hogy a férfi lassan lassan kezd beleszeretni, csak még önmagának sem vallja be.

A regény nagy kérdése, hogy vajon a pár boldog lesz-e egymással, szerelmi házasság lesz-e kapcsolatuk, vagy csupán a szexen alapuló viszony jut nekik osztályrészül?

Olvassátok el, ha szeretitek a "kosztümös romantikát". Nekem mindenesetre tetszett, és ígérem, hamarosan jövök a többi, még kimaradt rész ismertetésével is.

A kötet adatai:

Eredeti cím:  To Romance A Charming Rouge

Fordította: Kovalcsikné Chován Hedvig

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2011

ISBN:  978-963-9803-44-2

Ár: 2599 ft

Oldalszám: 324 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: Victoria Kiadótól

Rupáner-Gallé Margó - Malom a tóparton

Az imént megosztottam Veletek Margó második könyvével kapcsolatos gondolataimat, máris itt vagyok a harmadik résszel, hiszen ígéretemhez híven erről is írni szerettem volna még karácsony előtt, és akárhogy is nézzük, holnap már Szenteste lesz. :-)) (Juj, nagyon várom! Bár nálunk csak a gyerkőcnek lesz ajándékozás, de együtt lesz majdnem az egész család! :-)))

Érdekes, hogy most, mikor egy napon belül két Rupáner-Gallé regényt is elolvastam, nem érzem úgy magam, mint aki besokallt. Őszintén szólva inkább olvasnék még egy részt az írónőtől, de nem lehet, ugyanis a sorozat negyedik kötete még nem került kiadásra. Pedig igazán jó lenne, ha már itt lenne. Ha véletlenül olvas az írónő, akkor igazán jelezhetné, mikor jön a következő kötet. :-)


Ez a rész a következő lánnyal, Izadórával foglalkozik elsősorban, bár a többi már megszeretett szereplő is fel-felbukkan, sőt fontos szerepet tölt be.

Izadóra gyermekkorában eléggé arrogáns lány volt, sokakkal éreztette felsőbbrendűségét, ám ennek ellenére barátnője Vikor Anna nagyon szerette őt. Ezzel a szeretettel a szívében, és egy kislánnyal a karján állít be egy éjszaka a Márai-kastélyba, hogy a lányoktól, s főleg Izitől segítséget kérjen és reméljen, hiszen váratlanul elhagyta férjét, és megvette Vikor nagypapa egykori malmát, aminek elvesztése miatt az öreg sosem volt már olyan mint azelőtt.

Nehezen nyílik meg, de aztán Leon, Arlene férje rájön arra, hogy mi is vezérelte Annát hozzájuk, és miért is jár nyári melegben is hosszúujjú felsőben.

A lányok nagyon sajnálják most már közös barátnőjüket, és mindenben segítenek neki. Ráadásul rájönnek, hogy a Malom, ami a Velencei-tó partján áll nagyszerű lehetőségeket rejt.

Közben hazaérkezik Nigériából Anna bátyja, Vikor Dávid is, aki nagyon csúnyán vált el annak idején Izadórától. Halálosan megsértették egymást ugyanis.

Dávid felbukkanása összezavar sok mindent, és bár a férfi csak segíteni akar Annán, mégis árulással vádolják meg, mikor elárulja húga férjének, hogy hol találja őt...

Közben persze, ahogy az már lenni szokott, Izi és Dávid kezdenek összemelegedni, és úgy tűnik, semmi sem állhat a boldogságuk útjába...

Azonban valami mégis történik, és Dávid ismét elmegy...

A sorozat három kötete után elmondhatom, hogy Margó nagyon érdekesen, izgalmasan ír, élvezet olvasni. Különösen tetszik regényeiben az, hogy a romantikus szál mellett mindig foglalkozik az olyan hétköznapi problémákkal, mint a rég elvesztett szülők megtalálása, a családon belüli erőszak, az üzleti problémák.

Jó kis sorozat, ismételten mondom azt, hogy ha valakinek még nincs ajándékotok, vegyétek meg Neki a három kötetet. Nem lesz drága ajándék, viszont garantáltan kellemes órákat tudtok szerezni velük a megajándékozottaknak.

A kötet adatai:

Kiadó: Aba Könyvkiadó

Kiadás éve: 2012

Borító: Puhatáblás, ragasztott

Ára 1150 ft

Oldalszám: 142 p

ISBN: 978-615-503-3810-0

Forrás: kiadótól

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás