Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Rupáner-Gallé Margó - Kicsi Betti a nagyvárosban

Utoljára azt hiszem még 2012 karácsonyán írtam Nektek Rupáner-Gallé Margó munkásságáról, és akkor azt mondtam, hogy nagyon várom a sorozat negyedik részét, mert az első három igazán tetszett, és szórakoztatott.

(Itt írtam róluk...1. rész, 2. rész, 3. rész.)

Nagy-nagy örömömre végre megjelent a következő epizód is, ami nem a Márai lányok főszereplésével játszódik Kristályhegyen, hanem a barátnőjük, a kertészmérnök Betti életét veszi górcső alá.


Betti ugyanis, miután meglátja exférjét az új barátnőjével a templomban, hallatlan tettre ragadtatja el magát. Nagy botrányt csinál. (Láttam magam előtt a jelenetet, és jól szórakoztam rajta...:-)) Ezután rájön, hogy tovább kell lépnie az életében minden szempontból, túl kell esnie Teodoron, az exen (RGM könyveiben ugyebár jellemzően különleges nevek fordulnak elő. Kivétel most a Betti név.), és meg kell találnia önmagát. Azonban szerinte ez addig nem lehetséges, míg a Márai lányok "szárnyai alatt" dolgozik, ezért úgy dönt, hogy Budapestre költözik, és ott próbálja megtalálni a számítását.

Azonban különös módon a lányok terveznek valamit "ellene".

Még a botrányos templomi jelenet után Betti megismerkedik egy jóképű idegennel, aki első blikkre nem is igazán szimpatikus neki, meg talán másodikra sem az...vagy talán mégis? Mindenesetre elég furcsa, hogy egész véletlenül a lány új főnöke, Iván, ugyanaz a férfi...

Ahogy az már Margó könyveiben lenni szokott, természetesen jó vége lesz a történetnek, Betti megtalálja önmagát, s családra is lel. Ezt mindenki borítékolhatja az olvasás előtt is már, viszont amiatt, hogy mindez hogyan is történik, érdemes elolvasni a könyvet. Nekem ugyanis nagyon tetszett jó néhány momentum, sőt volt olyan rész is a kötetben, ahol - bevallom - kicsit talán meghatódtam. Nem árulok el nagy titkot ezzel, ha azt mondom, hogy gyermekkel kapcsolatos a meghatódós rész. :-))

Egy szó mint száz, ismét imádtam Margó könyvének hangulatát, és szeretem, hogy sosem laposodnak el a történetei, hanem végig izgalmasak maradnak számomra. Egy baj van csak velük, és az nagyon nagy...

Nekem ez a terjedelem kevés...és bár írónőnk nagyon termékeny író, mégis rossz, hogy egy - egy rész között "ennyit kell várni".

:-)

Viszont, ha már a várakozásnál tartunk, a Kicsi Betti úgy végződik, hogy "Folytatása következik" :-) Úgyhogy ez azért jó hír. Az pedig végképp reményre ad okot, hogy a sorozat a Szivárvány könyvek égisze alatt jelenik meg, és a kötet elején találhatunk egy felsorolást az eddig megjelent könyvekről, és az előkészületben lévőkről. Ott pedig idén decemberig még három Rupáner-Gallé Margó könyvre várhatunk, (a legfrissebb májusban jelenik meg, Randevú a Nílus partján címmel) de rajta kívül is megismerhetünk új írónőket, mint Gégény Gabriellát, Nagy Nikolett Beatrixot, Iván Katit. Gégény Gabriella első könyve pedig már meg is jelent, és már el is olvastam...:-) Hamarosan írok róla is Nektek!

Addig is olvassátok Margót, és a Lányok sorozat könyveit!

A kötet adatai:

Kiadó: Aba könyvkiadó

Kiadás éve: 2013

Kiadás helye: Budapest

Oldalszám: 141 p

Borító: puhatáblás, ragasztott

ISBN: 978-615-5033-96-4

Ár: 1150 ft

Forrás: kiadótól

Rupáner-Gallé Margó - Malom a tóparton

Az imént megosztottam Veletek Margó második könyvével kapcsolatos gondolataimat, máris itt vagyok a harmadik résszel, hiszen ígéretemhez híven erről is írni szerettem volna még karácsony előtt, és akárhogy is nézzük, holnap már Szenteste lesz. :-)) (Juj, nagyon várom! Bár nálunk csak a gyerkőcnek lesz ajándékozás, de együtt lesz majdnem az egész család! :-)))

Érdekes, hogy most, mikor egy napon belül két Rupáner-Gallé regényt is elolvastam, nem érzem úgy magam, mint aki besokallt. Őszintén szólva inkább olvasnék még egy részt az írónőtől, de nem lehet, ugyanis a sorozat negyedik kötete még nem került kiadásra. Pedig igazán jó lenne, ha már itt lenne. Ha véletlenül olvas az írónő, akkor igazán jelezhetné, mikor jön a következő kötet. :-)


Ez a rész a következő lánnyal, Izadórával foglalkozik elsősorban, bár a többi már megszeretett szereplő is fel-felbukkan, sőt fontos szerepet tölt be.

Izadóra gyermekkorában eléggé arrogáns lány volt, sokakkal éreztette felsőbbrendűségét, ám ennek ellenére barátnője Vikor Anna nagyon szerette őt. Ezzel a szeretettel a szívében, és egy kislánnyal a karján állít be egy éjszaka a Márai-kastélyba, hogy a lányoktól, s főleg Izitől segítséget kérjen és reméljen, hiszen váratlanul elhagyta férjét, és megvette Vikor nagypapa egykori malmát, aminek elvesztése miatt az öreg sosem volt már olyan mint azelőtt.

Nehezen nyílik meg, de aztán Leon, Arlene férje rájön arra, hogy mi is vezérelte Annát hozzájuk, és miért is jár nyári melegben is hosszúujjú felsőben.

A lányok nagyon sajnálják most már közös barátnőjüket, és mindenben segítenek neki. Ráadásul rájönnek, hogy a Malom, ami a Velencei-tó partján áll nagyszerű lehetőségeket rejt.

Közben hazaérkezik Nigériából Anna bátyja, Vikor Dávid is, aki nagyon csúnyán vált el annak idején Izadórától. Halálosan megsértették egymást ugyanis.

Dávid felbukkanása összezavar sok mindent, és bár a férfi csak segíteni akar Annán, mégis árulással vádolják meg, mikor elárulja húga férjének, hogy hol találja őt...

Közben persze, ahogy az már lenni szokott, Izi és Dávid kezdenek összemelegedni, és úgy tűnik, semmi sem állhat a boldogságuk útjába...

Azonban valami mégis történik, és Dávid ismét elmegy...

A sorozat három kötete után elmondhatom, hogy Margó nagyon érdekesen, izgalmasan ír, élvezet olvasni. Különösen tetszik regényeiben az, hogy a romantikus szál mellett mindig foglalkozik az olyan hétköznapi problémákkal, mint a rég elvesztett szülők megtalálása, a családon belüli erőszak, az üzleti problémák.

Jó kis sorozat, ismételten mondom azt, hogy ha valakinek még nincs ajándékotok, vegyétek meg Neki a három kötetet. Nem lesz drága ajándék, viszont garantáltan kellemes órákat tudtok szerezni velük a megajándékozottaknak.

A kötet adatai:

Kiadó: Aba Könyvkiadó

Kiadás éve: 2012

Borító: Puhatáblás, ragasztott

Ára 1150 ft

Oldalszám: 142 p

ISBN: 978-615-503-3810-0

Forrás: kiadótól

Rupáner-Gallé Margó - Nászajándék Salzburgból

Nem olyan régen írtam Nektek Rupáner-Gallé Margó első regényéről, ami a Lányok a kastélyban címet viseli. Mikor ezt a kötetet elolvastam, a végső véleményem az volt, hogy tetszik a könyv, szórakoztató, s várom a következő részeket.

Hát egy ígéretet teljesítve ahogy kézbe kaptam a következő kötetet, azonnal nekiálltam olvasni, hogy még karácsony előtt írhassak Nektek róla.


Hogy mi volt az első benyomásom a könyvről? Hát csupa jó dolog, ugyanis sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Valahogy kidolgozottabbnak tűnt, úgy érzetem, hogy sokkal jobb ötlet jutott az írónő eszébe, amit nagyszerűen meg is osztott az olvasókkal.

Ennek a történetnek továbbra is a három nővér, Arlene, Dália és Izadóra, valamint barátnőjük, Betti a főszereplője, mégis a legfőbb fő most Dália volt, a vöröshajú, dinamikus és nagyszájú nővér. Az úgy volt, hogy Dáliának nagyon jó ötlete támadt, kitalálta, hogy Arlene és Leon esküvőjére meglepő nászajándékkal lép elő, méghozzá a lány gyermekkori kiscipőjével bronzba öntve. Fel is ment a padlásra, hogy keresgéljen, azonban a cipő helyett teljesen mást talált. Arlene anyjának naplóját, amely döbbenetes dolgokat, titkokat tartalmazott, és rávilágított arra, hogy az asszony micsoda nő és anya volt. Kevés utalás volt benne Arlene apjáról, azonban a lány elhatározta, hogy a többiek segítségével - ha még él - felkutatja az apát.

A gondolatot tett követte, megkezdődött a nyomozás. Természetesen az előző részben megismert kislány, Emma is szerepet játszott a történetben, sőt az édesapja, Pataki Gábor is, akinek nagyon unszimpatikus volt Dália. Gyakorlatilag ki nem állhatta, és ráadásul nyomta a szívét a hat évvel ezelőtti tragikus esemény, mely következtében elveszítette feleségét és gyermekének anyját.

Dália és Gábor sokat harcol egymással, de Arlene apjának keresése valamiképpen közelebb hozza őket egymáshoz....ám nem olyan egyszerű ez a kapcsolat, mint amilyen lehetne.

A történetről többet nem írnék, mert azzal talán túl sok mindent elárulnék, azonban azt mondom, hogy akit érdekel, az ne várjon, hanem mindenképpen olvassa el a kötetet.

A könyv adatai:

Kiadó: Aba Könyvkiadó

Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 149 p

ISBN: 978-615-503-379-7

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 1150 ft

Forrás: kiadótól

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás