Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Sándor Anikó - Én igen nagy bűnöm

Akik olvasták régebbi postjaimat, azok tudják, hogy van néhány kedvenc szerzőm, íróm, akiktől mindig mindent elolvasok, ha tehetem, meg is veszek. Ilyen nekem Sándor Anikó, akinek a legújabb könyvére már akkor vágytam, amikor csak hírből hallottam róla.


Ez a könyv az Én igen nagy bűnöm – 5 nap Mariazellben.  És hogy miért is szeretem? Anikó mindig olyasmiről ír, ami engem érdekel, ír a zarándoklatairól, az utazásairól és számomra ez nagyon szimpatikus. Ezért is rendeltem meg az új könyvét és alig vártam, hogy elolvashassam. Aztán meg nem volt rá időm, így húzódott a dolog napról napra, hétről hétre. Aztán a most elmúlt hétvégén végre a kezembe vettem, és egy ültő (vagy inkább fekvő) helyemben elolvastam. Ennek a gyors elolvasásnak több oka is volt, és az egyik legfőbb ok a betegség volt. Ugyanis mindhárman betegeskedtünk, és csak annyi időt töltöttünk az ágyon kívül, amennyit nagyon kellett. Így az időmbe belefért az olvasás. A másik oka a gyorsaságnak pedig az volt, hogy a könyv maga nem egy nagy vastagság legnagyobb sajnálatomra. Sőt…kifejezetten vékonynak éreztem, valahogy vastagabbra voltam felkészülve. Konkrétan 198 oldalról beszélünk, s a tördelés ha más lenne, lehet, hogy az egész könyv nem lenne több mint 120 oldal. Ebben nem vagyok profi, úgyhogy nem igazán tudom megítélni ennél jobban. Oké, rövid volt, de azért ez nem von le annyit az értékéből. Sőt gondolom vannak olyan olvasók, akik értékelik a rövidséget. Na én nem az a fajta könyvmoly vagyok…Mindegy. Remélem a következő könyv azért több lesz, hosszabb lesz.

Én egyébként arra voltam rákészülve ennél a kötetnél, hogy szerzőnk ismét elment egyet zarándokolni, és a tapasztalatairól, élményeiről írt. Hát nem…pedig az öt napba belefért volna. Ezt onnan tudom, hogy még nem voltam 17 éves, amikor Kőszeg mellől elindultunk egy csoporttal zarándokolni Mariazellbe. Négy napig tartott az út és nagyon élveztem.  (Zárójelben jegyzem meg, hogy az úton megismerkedtem egy fiúval…:-) Fiatalság, bolondság! ) Azt hittem, hogy a könyvet olvasva ismét előjönnek bennem a rég eltemetett emlékek, újból végigjárom az utat a könyv lapjai segítségével.

Sajnos nem így történt. Ugyanis Sándor Anikó jelenleg coach-ként, amolyan életvezetési tanácsadóként tevékenykedik, és egy szép napon meghívást kap Mariazellbe egy hotelba, hogy ott életükben eltévedt nőknek segítsen kilábalni a bajból.  Tulajdonképpen erről az öt nőről szól a történet.  Különféle sorsuk van, valamelyiknek az élethelyzete komolyabbnak tűnik, valamelyikünknek nem annyira értem a problémáját. De mindegyiküket megismerjük kicsit közelebbről, és nem árulok el titkot azzal, ha azt mondom, hogy az élet mindegyikük segítségére siet így vagy úgy. A problémák nagyjából megoldódnak, az arcok kisimulnak, a könyvnek pedig vége szakad.

Kedvenc szereplőm egyébként Mária, a szolnoki, erősen hívő óvónő, akinek Down-szindrómás a kisfia. Tudom, hogy külső szemlélőként könnyen állást foglal az ember, de Mária esetében sokszor felkiáltottam magamban, hogy „Mi a fenét csinál már megint?” Az ő története mozgatott meg bennem leginkább valamit.

Ha minden olvasónak csak egy kedvenc szereplője van a könyv lapjairól, ha csak egy sorsán elgondolkozunk, akkor már érdemes volt Anikónak megírni ezt a könyvet, és érdemes volt elolvasni is.

A könyv adatai:

Kiadó: Jaffa Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2014

Oldalszám: 198 p

ISBN:  978-615-5492-43-3

Ár: 2940 forint

Borító: puhatáblás, ragasztott

Még így a bejegyzés végén nagy boldogan jelentem, hogy ebben a pillanatban megvan a magánkönyvtáramban Anikó minden könyve. Egy hiányzott még, a Magyar Camino – A magad útján, de nagy boldogságomra ezt a kötetet megkaptam a sógornőmtől és az öcsémtől karácsonyra. :-) Mindenkinek ilyen teljes gyűjteményt kívánok.

Sándor Anikó - Zuhanó repülés - Összetörve Indiában

Ma kezdődött a szabadságom, de már most hulla fáradt vagyok. Próbálom még tartani magam ahhoz a fogadalmamhoz, hogy behozom az összes lemaradásomat blogtéren, hát...nem tudom, sikerül-e majd, de mindenesetre rajta vagyok az ügyön. Hogy a fáradtságom miből adódik? Hát pl. abból, hogy itt mifelénk pontosan 32 fok van a lakáson belül...

Még sosem voltam Indiában, de ebben a hőségben nagyjából ott érzem magam. :-) Most kérdezhetitek, hogy hogy jön ide India?!

Hát úgy, hogy Sándor Anikó - egyik kedvenc magyar írónőm - legújabb könyvéről írok Nektek, amely bizony Indiában játszódik.

Aki olvasta Anikó eddigi munkásságát, az tudhatja, hogy gyakorlatilag az írásai utazásain alapulnak művei. Járt az El Caminon, (Franciaország) Spanyolország (Portugália) útvonalon, ezen kívül táncolt pillangóval a vállán Buenos Aires-ben is, az Indiáról szóló könyvében pedig az ottani élményeit osztja meg a nagyérdeművel.

Mint már írtam róla, itt volt nálunk Kőszegen Anikó, és nagy örömömre találkozhattam is vele végre. Ennek ellenére nem nagyon beszélgettem vele, mert gyakorlatilag megkukultam. :-) Mindenesetre nagy hatással volt rám a személyisége, és az akkor megjelent új könyvét dedikálva még aznap este elolvastam...Na és azóta próbálok róla írni, több-kevesebb sikerrel. Azt elárulhatom, hogy a szerző nevét és a könyv címét már hetekkel ezelőtt sikerült leírnom, de többre nem futotta az energiámból...Majd most...

Tehát nagy utazónk Indiában járt, ahová egyébként egyáltalán nem vágyott. Hát láthatjuk, hogy van ez így...bárcsak velem is megtörténne, hogy úgy fonódnak össze a Moirák fonalai, hogy abból szőnyeg helyett egy utazás lesz...majdnem mindegy, hogy hová...:-)


Mindenesetre Anikó nem nagy örömmel, de végülis elindult Indiába, ahol először egy régi ismerősénél szállt meg, és a terv az volt, hogy róla, az életéről ír könyvet. Judit igazából nem mondható a barátnőjének, de azért eléggé ismerték ahhoz egymást, hogy együtt tölthessenek egy kis időt. Ez persze rosszul sül el, és Anikó egy adag lelki tusa után fogja magát, és tovább áll. Közben megismerkedik az indiai életérzéssel, a robogózással több kevesebb sikerrel, valamint egy életreszóló élményben lesz része többek között egy olyan településen, ami a világ egyik legismertebb spirituális helye, Auroville. Anikó azelőtt nem hallott róla sosem. Bevallom, én sem...

Auroville a jövő városa, ahol az emberek egységtudatban élnek, mindenki mindenkivel egyenlő és a szeretet áll a középpontban. Elvileg legalábbis, de aztán az eredeti alapító Aurobindo és a "Mother" elképzelései nem teljes mértékben valósultak meg. Ennek ellenére én is megnézném azért magamnak ezt az Auroville-t ...

Szerzőnk mindenesetre ott volt, és átélt mindenfélét, jót is, rosszat is, balesetet, házibulit, sőt még majdnem véget ér az élete a repülőgépen, Indiából hazafelé...

Különleges kalandokban volt része, különleges könyvet írt. Más, mint a Pillangó és az El Camino, ennek ellenére nekem tetszett. Egy baj volt vele szerintem, mégpedig az, hogy túl rövid volt...:-))) Mondjuk minden Sándor Anikó könyvvel csupán csak ez a problémám. Szeretem a szerző stílusát, szívesen olvasok olyan jellegű könyveket, melyeket ő ír. Több kötetet is írhatna. :-)

A könyv adatai:

Kiadó: Jaffa Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Oldalszám: 215 p

ISBN: 978-615-5235-59-7

Borító: puhatáblás, ragasztott

Ár: 2940 ft

Forrás: magánkönyvtár, dedikált példány

Közönségtalálkozó Sándor Anikóval

Imádom a kőszegi Chernel Kálmán Városi Könyvtárat, mert a lányok mindig teljes erőbedobással azon dolgoznak, hogy az olvasók és az odalátogatók minél jobban érezzék magukat körükben. Jól is csinálják a dolgukat, hiszen elég gyakran nagyon klassz előadókat, írókat, művészeket hívnak meg közönségtalálkozókra, és ez most sem volt másként.

Már hetekkel az alkalom előtt borzasztóan vártam, hogy találkozhassam Sándor Anikóval, az El Camino, az Út ami hazavisz, a Pillangó a vállamon, az Ajándék című könyvek írójával, akinek múlt szerdán jelent meg a legújabb műve, a Zuhanó repülés - Összetörve Indiában című kötet. Budapesten az Allee-ben volt a bemutatója az új könyvnek, de érthető okok miatt (messze lakom onnan) nem tudtam jelen lenni, és előre kértem a könyvtár főnöknőjét, hogy kérdezze meg Anikót, hoz-e magával az új könyvből is, lesz-e vásárlási lehetőség. Reméltem, hogy pozitív lesz a válasz. Az lett, én pedig duplán boldog voltam. Egyszer azért, mert jött Anikó, akit nagyon szerettem volna személyesen megismerni, másrészt viszont azért, mert jött az új könyve, amit nagyon szerettem volna megvenni és elolvasni.

Forrás: a szerző FB oldala

Na szóval tűkön ültem, és vártam a csütörtököt, ami el is érkezett, és jóval a kezdés előtt már ott fecsegtem a tett helyszínén.

Aztán megérkezett az írónő, aki borzasztóan szimpatikus volt, végtelenül megnyerő stílusával olyan előadásban részesített bennünket, melyet tényleg öröm volt hallgatni. Persze lehetett kérdezni, ő is kérdezett bennünket, és bár nem voltunk olyan sokan, mint szerettük volna, mégsem éreztem azt, hogy ő ezzel különösebben foglalkozna. Egyszerűen önmagát adva beszélgetett velünk az élményeiről. Eddig is tervben volt, vagyis folyamatosan tervben van az El Camino végigjárása, de ekkor arra gondoltam, hogy akár most azonnal indulnék. :-)

Egyszóval nagyon jól éreztem magamat.

Persze volt lehetőség vásárolni, úgyhogy gyorsan magamhoz szorítottam egy Zuhanó repülést, és beálltam a dedikálásos sorba a fizetés után. Mindenki csak kérdezte és kérdezte "négyszemközt" is az írónőt, de én belefogtam az olvasásba a sorban állás közben. Egyszerűen, mire odaértem hozzá, kiröpült a fejemből az összes kérdés és minden, amit meg akartam osztani vele, így csak bambán vigyorogva elmondtam, hogy milyen névre dedikáljon (az enyémre :-)) és megköszöntem a lehetőséget, hogy itt lehettem. :-) Aztán spuri hazafelé...ebben persze benne volt az is, hogy a család már hívott, hogy merre járok, mert bizony a találkozó kicsit tovább tartott, mint amire számítottam....de hát jó társaságban könnyen múlik az idő...

Sajnos az ott készült képekhez még nem jutottam hozzá, de ami késik, nem múlik. :-)

Forrás

Azt azért elmondanám, hogy még aznap este elolvastam az indiai könyvet, és remélem, hogy a napokban tudok is írni róla Nektek. :-)

Majdnem elfelejtettem valamit...

A könyvtárban dolgozik az Erika, aki egy tündér. :-) (Tudom, Erika, ha ezt most olvasod, akkor mosolyogsz! :-)) Szóval Erika mutatta, hogy milyen csoda vendégkönyve van a kőszegi könyvtárnak, amelyet már 1984 óta vezetnek, minden vendég ír bele valami kedveset. Ez nekem borzasztóan tetszett, és jól kitaláltam, hogy nekem kell az a vendégkönyv...mivel ez érték, természetesen nem kaphattam meg, de gyorsan beszereztem egy sajátot. :-) Erika pedig volt olyan drága, hogy Sándor Anikóval íratott az enyémbe is, ezzel megnyitva a leendő "gyűjteményt". Ezt a pár sort ma olvastam, és nagyon boldoggá tett...Köszönöm szépen!

Köszönöm Anikó, köszönöm könyvtáros lányok, hogy ott lehettem!

Megyek máskor is! :-)

Sándor Anikó - Az ajándék - Élet az El Camino után

Nagy rajongója vagyok az utazásoknak, legszívesebben mást sem csinálnék az olvasáson kívül, mint utazgatnék, csak sajnos ezt nem engedhetem meg magamnak. Más kérdés, hogy most, az életem ezen szakaszában semmennyi utazást nem engedhetek meg, de megígértem magamnak, hogy lesz ez még másként is.

Talán a nagy utazás rajongásomnak köszönhető az, hogy szívesen olvasok útikönyveket, útikalauzokat, olyan jellegű könyveket, melyek az utazásokról szóló élményekről szólnak.

Egy ideje már tervezgetem, hogy az El Caminot nem hagyom ki, addig nem térek végső nyugalomra, míg végig nem járom AZ UTAT. Sándor Anikó sokadmagával együtt ezen már túl van. Olvastam is az első könyvét a Caminoról, sőt minden ezzel kapcsolatos kötetet elolvastam, ami fellelhető itthon, sőt a honlapokat is szorgalmasan böngészem, hogy mire itt az idő, mindent tudjak. Ám, ahogy elnézem ezekről a kötetekről még nem írtam, pedig itt tornyosulnak az íróasztalomon. Ami késik azonban, az nem múlik, hamarosan sort kerítek ezekre a kötetekre is, bár lehet, hogy csak a magam kedvéért, ugyanis nem tudom, mennyire érdekel a téma Benneteket, kedves nagyérdemű közönség?!

Szóval Az ajándék...

Könyvtárban akadtam rá a kötetre, Sándor Anikó másik két könyve meg is van a saját magánkönyvtáramban, de ez sajnos nincs, amikor megjelent, nem volt anyagi fedezetem rá, mostanában meg nem igazán foglalkoztam vásárlással. Úgyhogy egyértelmű volt, hogy a könyvtárból jön velem haza a könyv. Aztán úgy gondoltam, hogy másnap meg is vissza, mivel gyorsan elolvastam, de még arra sem volt időm, hogy foglalkozzak vele a blogon, így várt és várt...most azonban már nem várhat tovább, ugyanis este megyek a szokásos esti, havonként megrendezett Olvasóköri találkára, és vissza szeretném szolgáltatni a könyvtár számára.

Anikó szerintem nagyon jól ír, érdekesen, szívből. Szeretem az ilyen szerzőket, akiknek az írásában nem látszik szenvedés, meg kínlódás. Úgy írta ezt a kötetet is, hogy már egy éve volt, hogy hazaérkezett a maga útjáról, és meg is írta már a könyveit, de volt még mit tennie, mit megosztania velünk.

Aki olvasta az első Caminos könyvét, annak sok dolog ismerős ebből a kötetből is, hiszen a szerző sokszor visszacsatol előző élményeire, mégis adott újat a történet. Főleg, hogy Anikó ismét végigjárta, és ismét rácsodálkozott az életre, önmagára, és persze nem utolsó sorban a tájra. Számtalan ismerőst szerzett az úton, és jobban megismerte önmagát. Én is ezt várom majd az én Caminomtól. Remélem meg is kapom majd az élettől a lehetőséget, ahogy annyi más ember is.

A szerző, Sándor Anikó:

Forrás

Én nagyon remélem, hogy Sándor Anikótól még sok-sok könyvet olvashatunk, mert én nagyon szeretem az írásait. (Zárójelben jegyzem meg, hogy nagyon szeretném, ha eljönne a kőszegi könyvtárba egy író-olvasó találkozóra, mert szívesen megismerném személyesen is)

Hamarosan jövök az első Caminoról szóló könyvével, illetve a Pillangó a vállamon c. argentín kalandjaival teli kötetével.

A könyv adatai:

Kiadó: Jaffa Kiadó

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-615-5235-21-4

Borító: puhatáblás, ragasztott

Oldalszám: 217 p.

Ár:  2940 ft

Forrás: kőszegi könyvtár

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás