Nagyon sokat olvastam már Dan Simmonsról. Hogy milyen jól ír, hogy milyen szuper és szórakoztató könyveket ír... Na erre kíváncsi lettem, szerettem volna magam is meggyőződni Simmons íráskészségéről. :-))

Az Endymion Simmons tetralógiájának harmadik kötete.

Az első kettő, a Hyperion és a Hyperion bukása. Természetesen egyik kötethez sem volt szerencsém, de gondoltam, talán így is érteni fogom a történéseket.

Elkezdtem olvasni, és rájöttem több dologra is. Az első és legfontosabb az volt, hogy azért kellett volna előzménynek az első két kötet. Legalábbis nekem. A második megvilágosodásom az volt, hogy én nem szeretem a sci-fit. :-) Eddig sem szerettem, ezután sem fogom, ennek ellenére érdekes  és szórakoztató olvasmányban volt részem. Ha lehetőségem adódik, mindenképpen elolvasom majd a két előző történetet, és újra majd az Endymiont.

Amikor a kezembe fogtam a kötetet, kissé megrémültem... vastag volt...hiszen egyhén féltégla a kötet, pontosan 615 oldalas, és tényleg ijesztő egy ekkora könyv, ha nem az én "stílusomban" íródott. :-)


A Hyperion és a Hyperion bukása c. kötetekben a 29. században indul el 7 ember a távoli bolygó felé. Egy pap, egy katona, egy költő, egy tudós, egy nyomozó, egy templomos kapitány és egy diplomata indul el, hogy egy félig gép szörnyeteg elé járuljon.

Eljött a világegyetemben lakók életének fordulópontja, amikor a Végső Intelligencia romlásba taszíthat mindent.

Mostani kötetünkben teljes a káosz. Endymion egy elítélt gyilkos, aki a Hyperionon született, és 28 éves korában elkövetett egy bűncselekményt A "gyilkosság" miatt, amelyet "elkövetett" börtönbe vetik, ahol másnap kivégzés várja. Azonban felkeresi őt valaki, akinek a segítségével megmenekül a biztos haláltól, hogy egy bizonytalan végkimenetelű és veszélyes küldetésbe kezdjen. Rábíznak egy 12 éves gyermeket, Aenea-t, az ún. Új Messiást, akinek a testőre lesz. Fontos üzenetet kell átadnia neki, aminek a jelentőségét csak később értettem meg. Aeneat a Pax is üldözi, úgyhogy nagy kaland veszi kezdetét.

Időn és téren keresztül vándorolnak, s segíti őket egy Android. Kell is a segítség, hiszen Shrike, a gyilkológép követi őket, a gyermeket akarja elkapni, és ezzel kívánja ellehetetleníteni az Univerzum sorsát.

Érdekes, izgalmas könyv, és a sci-fi kedvelőknek a Bibliája is lehet.

A kötet adatai:

Kiadó: Agave Könyvek

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2012

ISBN: 978-615-504-9934

Ára: 3480 ft

Fordította: Huszár András

Borító: puhatáblás, ragasztott

Forrás: kiadótól