Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

Soma Mamagésa - Tiszta szex

Nos igen. Ilyen jellegű könyvet még nem olvastam,mint a Tiszta szex. Soma  Mamagésával már találkoztam eddigi olvasós karrierem alatt, megismertem őszinte hangvételét, bátran kimondott szavait, véleményét, de ez a bátorság és önvallomás, ami e kötet lapjain olvasható, megdöbbentő volt számomra. Nem rossz értelemben döbbentem meg, mert őszintén szólva csodálom és csodáltam Somát ez után a kötet után...

A szerző...a kép forrása a www.day.hu oldal.

Csodáltam azt a fajta szókimondást, melynek ő birtokában van, a felszabadító szavait, a talán vakmerően bátor megnyilvánulásait, mert azért valljuk be, akármennyire is felvilágosult életet élünk, a szex témája - főként ilyen mélységben, ahogy Soma beszél róla - mind a mai napig tabu. Az átlagember nem szokott a házaséletéről, a szexualitásáról, annak fejlődéséről beszélni nagyközönség előtt. Maximum a barátnőjével tárgyalja meg az ember lánya (vagy a pszichológusával), de az idő múlásával, ahogy a szingli lét ideje eltelik, azt tapasztalom, hogy egyre kevésbé téma ez. A szex két ember közös élményévé, "titkává" válik.

Soma megemlíti könyvében, hogy a férjével, a gyermekeivel, azokkal, akik fontosak számára, megbeszélte a kötet tartalmát, hogy ne érje őket úgymond meglepetés, és a szerettei nem is lepődtek meg, elfogadták mindazt, amit a szerző leírt. Kell ahhoz egy liberális légkör a családban, hogy egy fiatal felnőtt ne botránkozzon meg a szülei múltján. Másrészt viszont miért is tenné? Hiszen a szülői pár is volt egyszer fiatal...

Mindenesetre Soma úgy ír a maga szexualitásáról, éréséről, fejlődéséről, hogy közben tanácsol is. Tanácsot ad egyes, szexualitással kapcsolatos problémák esetén a megoldásra, vagy arra, hogy ő mit érez megoldásnak.

Véleményem szerint biztos lesznek olyanok, akiket mélyen megbotránkoztat a téma, hiszen még a Harry Pottert is sokan károsnak tartották (én abszolút nem). Ám mielőtt támadni kezdenék Soma könyvét, érdemes elgondolkodni azon, hogy mit írt le: nem csupán "szexkönyvet" írt, hanem egy gyógyító, tanító, ismeretterjesztő munkát is. Még mielőtt valaki közbeszólna, nem, nem a szexet tanítja...sok minden mást. Különösen szeretem a kiadványban azt, ahogy híres könyvekre, írókra, pszichológusokra hivatkozik. Pl. Erich Fromm, Freud, Pál apostol, Feldmár András...(hogy csak néhány nevet említsek) Élveztem azt olvasás közben, hogy mikor ezeket a neveket emlegette a szerző, tudtam, hová tegyem őket...Persze ehhez azért kellett az is, hogy 4 félév lezárása után most fogok szigorlatozni pszichológiából, most vizsgáztam pszichiátriából és érdekelnek az ilyen jellegű könyvek is, nem egyet olvastam már belőlük.

Soma sokszor említi az NLC-n végzett "misszióját", nem véletlenül. Tanácsadó munkája ott is nagyon fontos. Tapasztalt külső szemlélőként, pszichológusként próbál segíteni a hozzá fordulóknak.

Ez a kötet is egy segítség...Mindenkinek, aki elolvassa, elfogadja. Somától bővebb segítséget kaphattok, ha felmentek a www.somamamagesa.hu oldalra is.


Ja és a végére jegyezném meg, hogy nagyon tetszett a kötet borítója, amit órákig el tudnék nézegetni. :-Ö

A könyv egyébként most jelent meg a Jaffa kiadó gondozásában, és remélem még több kötetet lesz szerencsém olvasni a kiadó kínálatából.

Soma Mamagésa - Tiszta szex - új megjelenés

Szeretem Soma Mamagésa stílusát. Olyan különleges, egyedi, harsány, számomra mégsem zavaró. Egyszerűen nagyon egyben van a hölgyemény, mindig kiegyensúlyozottnak tűnik, és én is szeretnék ilyen lenni, de addig még be kell járnom több utat is talán...

Most, a Jaffa Kiadónál új könyve jelent meg, melynek a bemutatója ma volt. Bár kaptam rá meghívót, legnagyobb sajnálatomra nem tudtam ott lenni. Pedig biztos élvezetes volt élőben látni Somát, és megismerkedni a könyvével. Ha valaki ott volt közületek Kedves Olvasóim, ne legyen rest, tájékoztasson, hogy mi volt, hogy volt...

Szóval ez az új könyv némelyek szemében talán kényes témát, a szex témakörét járja körbe, Soma kitárulkozva osztja meg velünk a saját szexuális tapasztalatait, és mindezeket segítő szándékkal teszi. Aki olvasta már Soma könyveit, pl. az Ébresztő 1. és 2.-t, vagy a Nemek igenjét (én még csak ezzel a kötettel találkoztam)vagy az Új egyensúly-t, az tudja, hogy mindig őszintén ír, bármilyen témába is kezd, és ez szerintem nagyon fontos.

A most megjelent újdonságot még nem olvastam, őszintén remélem, hogy lesz rá módom, viszont abban biztos vagyok, hogy tetszeni fog, és Soma az ő sajátos módján tanítani is fog a könyv által.

A szerzőnek egyébként érdemes meglátogatni a weboldalát is, mert hihetetlenül inspiráló, és érdekes. Ahol olvashattok tőle és róla: www.somamamagesa.hu

Egy kis ajánló a kiadótól: 

"Soma Mamagésa legújabb kötetével példátlan bátorságú és őszinteségű könyvet vehet kezébe az olvasó! A Tiszta Szex című könyvében a szerző megdöbbentő merészséggel ír a szexualitásról saját tapasztalatai, saját szexuális története tükrében.

A könyv azonban nem a meghökkentés, hanem a segítés szándékával íródott! A szerző végtelen őszinteséggel ábrázolt szexuális élete ugyanakkor csupán illusztrációként szolgál mondanivalójának megértéséhez. Az őszinteség azonban nem csak az intim részletekre értendő, hanem az egész könyvet áthatja. A szerző úgy mer beszélni erről a kényes témáról, hogy közben lelkét hihetetlen mélységekig lemezteleníti, zsigeri szinten mutatja meg a maga teljes belső valóságát.

Ezek a legféltettebb titkok most minden nő – és persze férfi – számára hozzáférhetővé válnak. Hálásak lehetünk az olvasásakor, mert az őszinteség segítségével közelebb kerülünk nem csak saját szexualitásunk, de végső soron egész lényünk megértéséhez. Gyógyító ez a könyv, gyógyítóbb, mint bármely szexualitásról szóló ismeretterjesztő könyv, és a tanítás mellett felhőtlen szórakozást is ígér!

„Az a célom ezzel a szexről szóló, rengeteg tapasztalatra épülő könyvvel, hogy adhassak valamit ahhoz, hogy szabadabbak, boldogabbak, teljesebbek legyünk. És hogy – ha csak egy icike-picikét is – felgyorsuljon az a folyamat, amelynek jelen individualizálódó korunkban részesei vagyunk. Azaz hogy a végletekből minél hamarabb visszakerüljön a szexualitás az őt megillető, méltó helyére, ahonnan eredendően indult"

 

 

 

 

 

 

 

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás