A múlt héten minden napra beosztottam magamnak egy-egy blogbejegyzés írását, ám nem sikerült tartanom az ütemet. Érdekes módon, minden oldalt meg tudtam nyitni a neten, csak a bloggert nem...mérges is voltam. Most megnyílt végre, de kb. 10 perce vártam, hogy be tudjak lépni...Nem lesz ez így jó. Egyre jobban érik a költözködés a blogspotra mondjuk.

Most egy olyan könyvről írok, amelyről a múlt hét hétfőn "kellett" volna, de ugyebár nem sikerült a dolog. Hát pótolom...

Gndolom egyre többen ismeritek Spirit Blisst és az ő munkásságát. Én kb. egy éve olvastam Tőle először könyvet, és igazából már akkor megszerettem az írásmódját, a fantáziáját, és minden vágyam volt, hogy olvassam az írásait akár a blogján is. Nem tettem meg mégsem, mert annyi sok mást kellett olvasnom, annyi minden mással kellett foglalkoznom, így az újra találkozás ez által a kötet által történt meg. Nagyon vártam, és nagyon - nagyon tetszett... Szokásához híven elvarázsolt, és azonnal olvasni akartam a többi, eljövendő részt is. Persze ez így nem működik, ebbe bele kellett törődnöm, és csak remélhetem, hogy minél előbb jön a következő Spirit Bliss kötet.


A Démoni érintés sorozat első kötetét tarthatjuk a kezünkbe, ha megvesszük, és vesszük a fáradságot, hogy elkezdjük olvasni. Külsőleg a már "jól bevált" Könyvmolyképzős stílust kapjuk, gyöngyörűen beleillik majd a Könyvmolyképző által kiadott meglévő könyveim közé. Bár jelentősége ennek nagyon nincs a történet szempontjából, azért mégis csak fontos.

A kötet egy nagyon különleges világot ismertet meg az olvasókkal. Vannak itt vámpírok, emberek, boszorkányok, papok...stb. Mindenféle lény és teremtmény, mégis annyira egyértelmű és (nem tudom más szóval kifejezni) értelmes a történet, hogy az ember nem veszik el benne, úgy értem, nem zavarodik össze olvasás közben, hanem követni tudja a történéseket, és így nyugodtan izgulhatja végig a sztorit, mindenféle külön erőfeszítés nélkül.

A könyvben nem csak különféle lények vannak, de jelen van a szerelem is, viszont ez is nagyon jól van adagolva, így bátran kijelenthetem, hogy sem nem túl sok, sem pedig nem túl kevés. Számomra pont jó.

A főhős Katherine Glanville, akinek a világa, ahol él, vámpírok által fertőzött világ. Borzasztó lehet ott élni. (Ezek a vámpírok ugyanis nem a Cullen-féle tipológiába tartoznak...) Hogy minden helyreálljon, egy bizonyos módszerrel visszaküldik Katherine-t a múltba, hogy felvegye Roderica alakját, aki a későbbi Véreskezű Casimir nevű vámpírfőnök unokahúga és szerelme. Ebben a múltban Casimir még nem véres sem semilyen kezű, hanem egy egyszerű halandó, aki jóképű, kedves, és nagyon szerelmes Ricába, akit igazából nem is ismer, inkább csak a levelezésükből. Ezért is lesz "Ricánknak" úgymond könnyű dolga a beépüléskor, hiszen nem tudják igazából, hogy néz ki.

A nagy terv az, hogy Katherine visszamegy az időben, meggyilkolja a még ember Casimirt, hogy ne lehessen belőle később vámpír, majd visszatér az ő korába, ahol a múlt megváltoztatásával a jövő már csodaszép lehet... Jó terv, de mint tudjuk, az ilyen tervek nem szoktak jól elsülni. Több okból sem alakul ilyen könnyen a történet. Az egyik és számomra legfontosabb ok pedig Casimir személye maga. A lány rájön, hogy a fiú nem egy kifejezetten gyilkos fajta, megismeri a belső szépséget is benne, így már kételkedik a küldetésében...Katherine barátokra is lel a múltban, és egyre inkább úgy érzi, hogy nem kellene megölnie a fiút, más módszerrel is helyrehozhatja a jövőt...

Izgalmas, fordulatos, pörgős cselekmény rabjai lehetünk, és a kötet végén én magam nagyon meglepődtem, mert olyan esemény történik, amire igazán nem számítottam.

Egyszóval olvassátok el ezt a könyvet. Ha eddig is ismertétek és szerettétek Spirit Bliss írásait, akkor azért, ha eddig még nem találkoztatok vele, akkor pedig azért. Nem fogjátok megbánni!

A kötet adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Kiadás éve: 2012

Kiadás helye: Szeged

Borító: puhatáblás, ragasztott (és iszonyú jó minőségű...)

Ára: 2999 ft

ISBN: 978-963-245-607-2

Sorozat: Vörös pöttyös könyvek

Oldalszám: 463 p

Forrás: kiadótól