Azt mondom, olvasni jó...

Nagy szenvedélyem az olvasás, olvasok éjjel és nappal, ébren és álmomban, a kádban és az ágyban, lányomnak és lányommal a kezemben, ha boldog vagyok, ha szomorú. Kedvenc helyem a könyvesbolt és a könyvtár, az a tér és idő, amiről épp olvasok...

A Twilight világa, hitelesen, színesen

Mióta elköltöztünk és új helyen találtunk otthonra, nem nagyon voltam egyedül sehol. Sőt vásárolni is mindig együtt voltunk az urammal.

Lánykánknak meg húsvétra szerettünk volna egy napernyőt venni, mert annyira utálja, ha a szemébe süt a nap. Sajnos csak rendelésre volt, a Brendon meg is rendelte nekünk. Május előtti utolsó napon (ápr.30.)azonban kaptam egy sms-t, hogy megérkezett az ernyő, így fogtuk magunkat, és elmentünk megvenni. Beültünk enni is egy jó kis kínaiba, és indultunk már haza, mikor közöltem drága családommal, hogy én most akkor bemegyek az Alexandrába. Így is tettem.

Van itt egy nagyobb újdonságos polc, aminek a kínálatát átnéztem, és döbbenten vettem tudomásul, hogy rengeteg új könyv van, és én borzasztóan le vagyok maradva. Mind a blogolással, mind a blogok olvasásával, mind pedig a könyvolvasással.

Mentségemre legyen mondva, hogy több mint egy hónapig nem volt netem, a költözés miatt meg időm nem volt nagyon olvasni. Most pótolnám, de rövest kezdődik a vizsgaidőszak. Minden napom szabad percei be vannak táblázva a tanulásra...

Alig várom, hogy június közepe legyen, és túl legyek mindenen...

Na de visszatérek az új könyvekre.

Mi akadt először a kezembe?

Tipikus.

Stephenie Meyer Twilight-os kalauza. Már nagyon vártam a megjelenését. Kézbe vette. Az első amit megállapítottam az volt, hogy baromi vastag és baromi nehéz. A másik, hogy baromi drága ez most nekem. 5000 forint a puhatáblás. Mert a Könyvmolyképzősök régi jó szokásukhoz híven  puha és keménytáblásba is jelentetnek meg könyveket.

A mű egyébként 543 oldalas, és tele van csudaszép, szagos (számomra jószagos) :-), fényes lappal. Imádom az ilyen lapokat. :-)))

Hívogatott, de letettem róla. Mentem még néhány kört. De csak visszatértem, és egy óvatlan pillanatban a kosaramba tettem. Még jó, hogy nálam volt a törzsvásárlói kártyám, így majdnem 500 forintot spóroltam.

Édes uram szerencsére nem kíváncsiskodott, hogy mennyiért vettem. Örült, hogy végre megérkeztem.

Hazafelé nézegettem, boldogan állapítottam meg, hnogy mivel kevés az időm, sokáig fogom olvasni.

A hétvégére volt előjegyezve 5 házidolgozat megírása, ugyanis nagyon megcsúsztam ezekkel. Hazaérve gyorsan hármat elkészítettem, egyhez még be kell fejeznem a szakirodalom elolvasását, egy pedig ráér még...talán. Ebből kiindulva nekiláttam 30-án este, természetesen elsejére már reggel csak pár oldal volt hátra. Szinte pillanatok alatt kivégeztem és egy csomó újdonságot megtudtam.

Például tudtátok, hogy Edward Cullennek két orvosi diplomája is van? Vagy hogy Emmett sok fősulira járt, de egyiket sem fejezte be? És azt, hogy Rose diplomás villamosmérnök, közgazdász, asztrofizikus, és az orvosi egyetemet is elvégezte, hogy segítsen Carlisle tudását szinten tartani?

Ha ezeket a tényeket, mint vérbeli rajongók nem tudtátok, akkor a kötet nektek íródott.

Természetesen a könyv tartalmazza az összes szereplő hosszabb-rövidebb életrajzát, beleérteve a farkasokat, a nomádokat, az amazonokat, a hibrid vámpírokat is, szóval tényleg mindenkit.

Vannak benne még családfák, megtalálhatjuk a nemzetközi kiadások borítóit (ez számomra kifejezetten érdekes volt), kimaradt jelenetek, gyakran ismételt kérdések...stb. is gazdagítják a kötetet.

Ja és az egész könyv egy több oldalas Step interjúval indul!

:-)))

Fülszöveg:

"Ennek az átfogó kötetnek minden Twilight-rajongó könyvespolcán ott a helye. Mindent megtudhatsz szíved felejthetetlen világáról, ahol otthon vagy. Ebben a részletgazdag, színes kézikönyvben a közel száz nagyszerű illusztráció és fotó mellett exkluzív anyagok, a regényből kimaradt részletek, szereplőleírások, családfák, térképek, és rejtett összefüggések várják az olvasót, valamint egy izgalmas interjú, bennfentes információkkal. Végtelen, vonzó világ!"

Bree Tanner rövid második élete

Kicsit le vagyok maradva az írással, ezt már sokszor mondtam. :-)) Valahogy sosem érem utol magam, hiszen 100-nál is több könyv várja, hogy írjak róla pár sort. Remélem, hogy még 2010-ben meg tudom tartani a fogadalmamat, hogy befejezem a dolgokat. Mármint ami az elmaradt könyveket illeti.

Visszatérve Bree-re.

Nagyon vártam Steph új könyvét, lévén nagy-nagy Twilight rajongó...:-) vagyok.

Kaptam egy lehetőséget a www.bookline.hu oldalról, ahogy annyi más rajongó, olvasó, és amivel éltem is. Nevezetesen az volt a lehetőség, hogy megrendelem a könyvet, és kedvezményt kapok rá, ráadásul még ingyen ki is hozzák futárral hozzám a megjelenés napján. Ez nagyon tetszett. Főleg, hogy nem kellett 10.000 forinttért rendelnem. Nem mintha nem tudtam volna annyi kötetet összeszedni. Nem is kellett volna sokat válogatni a mai árak mellett. De így mégis csak jobb volt.

A megjelenés napján pedig nagyon vártam a futárt, aki meg is érkezett a délelőtt folyamán aznap. (9 körül) Én meg kócosan, hálóruházatban, pár hetes síró babámmal a kézben nyitottam ajtót. :-)) Szegény futár annyira meglepődött és zavarba jött, hogy még a borravalót sem fogadta el...Pedig adtam. :-))) (De mostanában ilyen az életem. De nem bánom, mert imádom a lányomat! Angel forever!)

Szóval mivel nagy bookline-os vagyok, a line törzsvásárlói klubban is benne vagyok, így kaptam még egy kis extra kedvezményt, így végül Bree Tanner története 1700 forintért lehetett az enyém. Nekem nagyon megérte. Olvastam már, hogy nem túl hosszú, igazából novella a történet, de valahogy a Twilight saga történetei után meglepett a könyvecske vékonysága...200 oldal sincs. (Nahát! Most látom csak az oldalon, hogy aki megrendeli a kötetet, az jelenleg 20% kedvezménnyel kapja meg, azaz 1600 !!!!! forintért. )

Bár a gyermekem a kezemben volt, azonnal elkezdtem olvasni. Úgy kócosan, hálóruházatban. A pici elaludt, én meg egy ültő helyemben elolvastam. :-)

A kötetet puha kötésben vettem meg, jobban szeretem mint a keményet. A kemény csak a polcon mutat, a táskában szakítja a táskabélést....

Érdekes volt olvasni Bree történetét, aki elmeséli, hogy mikor mit érzett rövid élete folyamán. Én azt hittem, hogy még emberként fogjuk megismerni, de már a könyv első soraiból kitűnt, hogy Bree Tanner bizony már vámpír.

És bár vámpír, ugyanúgy tini lány is. Tanácstalan, fél, és próbál lavírozni a vadabbnál vadabb exemberek között. Rá is talál egy barátral, aki iránt talán többet is érez a barátságnál, terveik vannak, rájönnek, hogy Riley kommunikációja a helyzetükről nem épp helytálló, és először nem jönnek rá, hogy tudatos félrevezetés áldozatai mindnyájan. Mikor rájönnek, már késő...

A könyv oldalain végig az volt az érzésem, hogy Bree ébredj fel, egy kicsit joban gondold végig a dolgokat, és lépj le! És majdnem megtette...Egy másik barátja, akiből tehetséges vámpír vált, megtette, és várta Bree-t is, hogy tartson vele. Ám ő "szerelme" kedvéért csak később akart indulni. Ez lett a veszte. Elég rossz volt olvasni, és átélni a Cullenék elleni támadást, és ismerni Bree gondolatait. Itt már tudta szegény lány, hogy a barátja nincs sehol, valószínűleg valami harc áldozata lehetett... Vagy esetleg Riley széttépte.  De az egy biztos, már nem él, és már nem is vámpír...

Különleges volt látni azt is, hogy a Volturi megjelent Riley "klánjánál", mikor az Victoriával tölti az időt. Victoria még ebben a helyzetben is gátlástalanul viselkedett, ahogy szerintem a Volturi sem járt el tisztességesen...Aki kíváncsi a történetre, az olvassa el. Steph és Twilight rajongóknak pedig egyszerűen kötelező olvasmány...:-)

Jó szórakozást!

 

 

 

Ajánló a www.bookline.hu oldalról:

"Bree Tanner egy tinédzseréveiben járó "újszülött" vámpírlány. A Napfogyatkozásban mindössze 10 oldalon szerepel, most 192 oldalon át követhetjük a történetét, mely új megvilágításba helyez eseményeket, szereplőket, érzelmi motivációkat.
A könyv az újszülött vámpírok szemén át mutatja be a világot. Bemutatja az Eclipse utolsó napjait és sok olyasmi megtudható, amit Bella sosem tudott.

"A könyv megjelenése számomra is meglepetés, mert nem terveztem, hogy ez a történet önállóan is életre keljen. A sztorit nagyon régen írtam, jóval a Twilight megjelenése előtt, amikor az Eclipse-t szerkesztgettem. Tele volt a fejem ötletekkel, újszülött vámpírokkal, az ő szemükkel láttam az eseményeket és persze egyik dolog vezetett a másikhoz. Bree szemszögéből kezdtem leírni a történéseket, az utolsó napokat, a vámpírrá születést."

Stephenie Meyer"

Hajnalhasadás - Breaking Dawn

A múlt héten dicsekedtem azzal, hogy megvettem a Breaking Dawn-t. Még mindig fel vagyok dobva tőle.

Ma túl vagyok egy elég kemény vizsgán, de bevallom őszintén és nőiesen, a könyvet kis kiolvastam. Persze a vizsga nem volt könnyű, de ha a BD-ből kérdeztek volna, természetesen biztos, hogy ötös lesz az irományom. De így... ki tudja, de remélem azért görbül. :-)

Egyébként csinálnék egy kis pozitív reklámot a Könyvmolyképző Kiadónak, ugyanis rugalmas, megbízható csomagküldést folytatnak. Ráadásul nagy kedvezménnyel számolhatunk, ha rendelünk tőlük...sőt, most az elkövetkező időszakban sok jó könyv jelenik meg náluk...

Szóval Hajnalhasadás...

Nekem ez így elég fura, úgyhogy bocs, de Breaking Dawn-nak fogom szerintem csak emlegetni. Valahogy ehhez szoktam hozzá.

Már nagyon nagyon vártam a könyv hazai megjelenését. Olvastam rajongói fordításban,de természesen meg sem közelítette az ezt a színvonalat, amit az eredeti műben tapasztaltam. Szívesen olvasnám angolul is, remélhetőleg lesz is rá lehetőségem. (A Twilight és a New Moon megvannak angolul, ezeket párhuzamosan olvasom az éppen aktuális könyvemmel együtt)

Most nagyon jó rajongóknak, hiszen megjelent a könyv, egy-két hét, és végre valahára itt a New Moon dvd, és június 30-án itt az Eclipse világpremierje. :-)))

A kötet maga nagyon vastag, vastagabb az Eclipse-nél is. Nagy-nagy örömömre. :-) Viszont nagyon gyorsan lehet vele haladni, az ember, ha nekiáll falja a betűket.

Szerintem külön jó ötlet volt a Könyvmolyképző Kiadó vezetőitől és munkatársaitól, hogy a megjelenés előtt egy héttel elkezdték küldögetni elektronikus levélben a könyv kis részleteit.

Nagyszerű volt átélni Bella készülődését az esküvőre, magát a szép szertartást, majd a nászutat. Végre a csókolózásnál is több történt kedvenc párunkkal... :-) És Edward mindjárt betalált. :-)))

Az én kedvenc részem egyébként Bella szülésének, a halálának és az újjászületésének része. Alig várom már a filmadaptációt. Kíváncsi vagyok, hogy fogják megoldani a dolgot, hogy legalább olyan látványos lesz, mint ahogy a képzeletemben él...

Méltó lezárása a Twilight-saga-nak a könyv vége, mely egy örökkévaló nap nyugalmas boldogságát vetíti elő...

Mindenkinek szeretettel ajánlom, még azoknak is, akik erőteljes kritikával illetik Sephenie Meyer műveit.

Egy kis ajánló a www.konyvmolykepzo.hu oldalról:

„Ha az készül megölni téged, akit szeretsz, nincs választási lehetőséged. Hogy is menekülhetnél el, hogyan is küzdhetnél az életedért, amikor ezzel fájdalmat okoznál ennek a szeretett személynek? Ha nem maradt más, csak az életed, amit neki adhatsz, hogyan is tagadhatnád ezt meg tőle? Ha igazán szereted?”
Amikor Bella Swan ráébred, hogy visszavonhatatlanul beleszeretett egy vámpírba, az élet hirtelen veszedelmesen izgalmas lesz számára: tündérmese és rémálom keveréke. Mivel érzései két irányba rángatják: - szenvedélyesen szerelmes Edward Cullenbe, ugyanakkor mély barátság fűzi Jacob Blakchez, a vérfarkashoz -, viharos, küzdelmekkel és lemondásokkal teli évet tudhat maga mögött, míg végre eljut a végső fordulópontig. Rövid időn belül döntenie kell: a halhatatlanok sötét, de csábító világát választja-e, vagy a teljes emberi életet? Márpedig ez a döntés lesz az a hajszál, amelyen két törzs élete is múlik.
Most, hogy Bella meghozta a döntést, megdöbbentő, váratlan események sorát indítja el vele. Amelyeknek felmérhetetlen, megsemmisítő következményei is lehetnek. Lehetséges, hogy most, amikor Bella élete szövetének különböző szálai - amelyeket először az Alkonyatban követhettünk, majd az Újholdban és a Napfogyatkozásban kísérhettük figyelemmel szétbomlásukat és elszakadásukat -, úgy tűnik, készek újra egyesülni, éppen most fognak megsemmisülni... végleg?
Az Alkonyat-saga legújabb döbbenetes, türelmetlenül várt kötetében, a Hajnalhasadásban végre fény derül ennek a lenyűgöző romantikus történetnek, amely olvasók millióit bűvölte el, minden titkára és rejtélyére.

Eclipse

(2009-11-12 13:11:26)

 

Az Eclipse-t természetesen már a megjelenés napján megvettem, a Líra könyvhálózat on-line boltjában, és bementem érte a Rákóczi útra. Azt nem mesélném el, micsoda lehetetlenül intézik ott, abban az üzletben a Lírások a dolgokat, de annyi biztos, legközelebb elgondolkodom azon, hogy a netes felületükről rendelek-e bármit is. Megéri e az a kedvezmény, hogy utána a személyes átvételnél meg idegeskedjek...

Mindegy.

Szóval Eclipse. :-)

Imádom. Ahogy a Twilight-ot és a New Moon-t is. Ez nem is titok. Olvastam már angol nyelven, rajongói fordításban is, de már nem tudom hányadik olvasatra is tartogatott számomra meglepetéseket. Ahányszor újra olvasom, annyiszor rátalálok apró dolgokra, amik az előző olvasásnál kimaradtak. Többszöri olvasásnál már lassan haladok, nem falom a betűket, így könnyebben megelevenedik a történet a fejemben...

Ajánlom minden Meyer rajongónak, és azoknak is, akik nem olvastak eddig Meyert. Biztos vagyok abban, hogy minden korosztálynak tetszene. :-)

"Mondják, a föld veszte a tűz lesz, vagy a jég.Én mint ember, kit vágya űz, amondó vagyok, hogy a tűz.De ha kell a kétféle vég, itt gyűlölet is annyi van,hogy pusztítószerül a jég is éppolyan jó és elég."(Robert Frost: Tűz és jég)

"Miközben Seattle-t rejtélyes gyilkosságsorozat tartja rettegésben, és egy gonosz vámpír még mindig nem adta föl, hogy bosszút álljon rajta, Bellát továbbra is minden oldalról veszély környékezi. És mintha ez nem lenne elég, kénytelen választani Edward iránt érzett szerelme és Jacobbal való barátsága között – és közben tudja, ennek a döntésnek az lehet a következménye, hogy újra lángra lobban az ősi ellenségeskedés a vámpírok és a vérfarkasok között. Miközben vészesen közeledik az érettségi időpontja, Bellára még egy további döntés is vár: választania kell élet és halál között. De vajon melyik melyik?

Azok az olvasók, akiket rabul ejtett az Alkonyat és az Újhold, ugyanilyen mohón falják majd Stephenie Meyer magával ragadó vámpír-történetének rég várt harmadik kötetét, a Napfogyatkozást is."

www.bookline.hu

 

Steph

(2009-09-16 12:38:02)

 

Már nagyon vártam Paul Mitchel Bush Stephenie Meyer csodálatos ifjúsága és a Twilight saga alcímű regény megjelenését.

Mivel nagy Twilight rajongó vagyok, szinte minden elérhetőt olvastam a műről, annak keletkezéséről, szerzőjéről, mégis izgatottan vártam, hogy vajon tudnak e újat mondani az egyik kedvencemről.

Tudtak, és azt is megtudtam, hogy annak ellenére, hogy mennyien rajonganak érte, nagyon sok kemény kritika is éri az írónőt. Nem tisztem megítélni, hogy jogosak e a kritikák, avagy sem, én csak a saját véleményemet közölhetem.

Szerintem egy kritika sem jogos, Steph nagyon jó írónő, nagyon jó történetekkel, olvasmányos, izgalmas könyvekkel, és remélem még sok ilyet olvashatok a tollából.

"A Steph a „twilighterek”, a Twilight saga rajongóinak alapkönyve. Most megismerkedhettek a sorozat írónőjével, Stephenie Meyerrel, aki bámulatba ejtett titeket, a világ tizenéveseit. Természetesen Bella és Edward, a halandó arizonai iskoláslány és a halhatatlan vámpírfiú szerelméről is tudhattok meg új részleteket. És meggyőződhettek arról is, hogy a Twilight sorozat voltaképpen önéletrajzi könyv. Steph soha nem tagadta: a szerelmes tinilány, Bella Swan figuráját önmagáról mintázta. A történet Steph mesébe illő karrierjérôl, a Twilight könyvek és filmek keletkezéséről szól. Meg a műhelytitkokról. Például: arról,hogyan ír slágerkönyvet a vámpírokról valaki, aki soha életében egyetlen horrorfilmet sem látott? Paul Michael Bush az írónő gyermekkorán, középiskolás és egyetemi évein, különös házasságán át kalauzolja az olvasót a 2003-ban bekövetkezett csoda, a híres látomás felé, amelyben egy halandó lány egy szikrázó arcú vámpírfiúval beszélget egy esőáztatta erdei tisztáson. Az igazi twilighter számára feltárul itt a saga mélyebb háttere is, méghozzá egy hatgyermekes mormon család mindennapi életén és e különös vallás izgalmas történetén keresztül. Végül szívből ajánlható irodalom ez a könyv a szülőknek is. Miért? Mert mint az előszóban olvastuk, „a legtöbb bajt életünkben az okozza, hogy a szülőknek rendszerint fogalmuk sincs róla, mi foglalkoztatja a gyerekeiket”. Ez ugye jogos?"

 

Pokoli báléjszakák

(2009-06-23 07:59:12)


Tegnap kölcsönkaptam Erika kolléganőmtől a Pokoli báléjszakák című novelláskötetet. Azt hiszem, ez a cím illik rá a legjobban, hiszen külön-külön történetekből áll. Pontosabban 5 történetből 245 oldalon keresztül. A házimunkával és minden egyéb teendőmmel és az olvasással együtt is csak egy estés könyv.

Nem rossz, szórakoztató kis sztorik vannak benne, de...én nem veszem meg a könyvtáramba. Szóval, számomra ilyen "egyszer elolvasom" dolgokat tartalmaz. Igazából az a bajom vele, hogy hozzászoktam a hosszabb hangvételű történetekhez, és ezek itt mind olyan befejezetlennek tűntek.

Viszont!

Ha a tinédzser lányunk, fiunk nem szeret olvasni, vagy szeret, de csak rövid történeteket (ami az én szememben kizárt. :-) ), annak nagyon jó a kezébe nyomni, hogy minden este elolvasson egyet-egyet. Esetleg kedvet kaphat így egy komolyabb terjedelmű műhöz is.

Szóval, ha tehetitek olvassátok el 16 éves kortól!

Bookline-ról:

"Áll a bál, de para! Az öt izgalmas történet középpontjában a bál áll, pontosabban afféle para-bál, ahol aztán pokoli táncot lejtenek mindenféle lények. Délután, amikor még azon görcsöltél, hogy kétballábas vagy, és leginkább a ruhásszekrényed szegényessége aggasztott, eszedbe sem jutott, hogy maga a Nagy Kaszás visz majd táncba... Márpedig ő nem azért kért fel, hogy a toiletted dicsérje... Némely estély akciódússá fajul, olykor kivégeznek egy harapós kedvű vámpírt, angyalok csapnak össze démonokkal, szóval valamivel izgalmasabbak, mint egy retro öltönyös DJ szövegelése, és a lakásból sem kell kimozdulnod. Az ajtóval ne bajlódj, vagy bejönnek, vagy nem... Szóval, engedd el magad! Rémes estéd lesz!

A kötet szerzői:

Meg Cabot

Kim Harrison

Michele Jaffe

Stephenie Meyer

Lauren Myracle"

 

New Moon - angol nyelven

(2009-06-18 09:32:30)

Egy kedves barátnőm, Petra most jött haza Londonból. Megkérdezte, mielőtt elment, hogy mit kérek szuvenírként. :-)

A Twilight-ot mondtam neki, mint ajándékjavaslatot.

Hozott nekem egy könyvet. A New Moon-t. Nagyon-nagyon örültem neki.

Talán a hétvégén már el is tudom kezdeni olvasni. Angolul.

Bár karattyolok kicsit a nyelven, de azért kicsit aggódom. Viszont így már könnyebb, hogy magyarul ezerszer olvastam. :-)

Még egyszer!

Köszönöm Petra! :-)

A burok

(2009-06-15 09:10:26)

 

Mivel beleszerettem Stephenie Meyer írásaiba, így kénytelen voltam :-) megvenni a  legújabb könyvét is. A címe: A burok.

Más.

Más mint a Twilight, de attól még ugyanolyan jó.

Bár még nem értem a legvégére, de nagyon tetszik, és szívesen tölteném az időmet inkább a Burokkal, mint minden mással, de azért valamiből élni is kell, és sajnos én nem az olvasásból élek.

Több helyen olvastam, hogy csak akkor kezdjünk bele, mikor már túl vagyunk az első és a második és a harmadik :-) Twilight őrületen, nehogy a két könyvet összehasonlítsuk egymással. Én nem vagyok túl rajta, :-) de azért azt gondolom, hogy elég felnőtt és érett vagyok ahhoz, hogy ne hasonlítgassam, hanem önmagában is értékeljem ezt a kötetet. Azt hiszem, hogy ez sikerült is.

Nekem csak egy ici-pici bajom van vele. Az, hogy keménytáblás, és kiszakította a táskám bélését. Csak ezért nem lesz az aktuális kedvencem...:-)

Egyébként az Agave könyvkiadó gondozásában jelent meg, van külső borítója is, szóval nagyon igényes kiadvány 528 oldalon.

Bookline-ról és a könyv hátuljáról:

"Stephenie Meyer, napjaink egyik legsikeresebb amerikai írónője, a Twilight sorozat után új műfajban mutatkozik be, nem is akárhogyan. Rajongóknak kötelező elolvasni ezt a remekbe szabott sci-fi történetet.

A Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok. A betolakodók a Földet paradicsommá változtatták. Saját maguk számára. Amikor egy nagyhírű, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor, aki Melanie Stryder testébe költözik, ismeri a nehézségeket amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve. Egyvalamire azonban nem készült fel: hogy új testének előző lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát. Melanie megtölti a Vándor elméjét az emlékeivel és képekkel a szerelméről, aki egy távoli helyen bujkál, és még mindig nem adta fel a harcot az idegenek ellen. Mivel a Vándor képtelen ellenállni a rátörő érzelmeknek, vágyakozni kezd a férfi után, akivel még soha nem találkozott. Aztán egy váratlan fordulatnak köszönhetően Melanie és a Vándor szövetségesekké válnak, és a két lélek ugyanabban a burokban vág neki az arizonai sivatagnak, hogy megtalálják a férfit, akibe mindketten szerelmesek…"

Twilight - Alkonyat Kulisszatitkok

(2009-05-18 08:12:18)

Illusztrált nagykalauz a filmhez

Végre, végre megvettem a régen áhított nagykalauzt a Twilight-hoz. Nagyon szép, igényes kiadvány, tele gyönyörű képekkel, és tényleg érdekes dolgokkal a filmmel kapcsolatban. Marc Cotta Vaz követte el...:-) Megérte megvennem, tegnap egész nap nézegettem. Olyan dolgokat is leírnak, hogy milyen trükkökkel és módszerekkel csinálták meg pl. azt, hogy mi módon csillog Edward bőre...

A Könyvmolyképző Kiadó oldaláról:

"Stephenie Meyer regénye több mint 30 hétig vezette a New York Times bestseller-listáját. Emellett elmondható, hogy mára világszerte igazi kulturális jelenséggé vált. 2008-ban a Twilight saga első részéből nagysikerű filmet forgattak. Az alapos, gazdagon illusztrált kötet segítségével megtudhatod, hogyan született film az Alkonyatból, ebből az olvasók millióit magával ragadó történetből. Az igényes kiállítású krónikáskönyv bemutatja, miként varázsolta mozivászonra Catherine Hardwicke díjnyertes rendezőnő és csapata Meyer lélegzetelállító világát. Az ismert szerző, Mark Cotta Vaz eddig be nem mutatott fényképek, exkluzív interjúk és személyes beszámolók segítségével kalauzol minket a színfalak mögé. Megismerkedhetünk a rendező, a producerek és a díszlettervezők munkájával, így szinte magunk is részesévé válunk az alkotás folyamatának. A könyvből sok egyéb kulisszatitok és anekdota mellett az is kiderül, hogyan született meg a Cullen család címere, miként forgatták a film legdrámaibb jeleneteit, sőt még az is, hogy miért szikrázik a napsugaraktól olyan csodálatosan a vámpírok bőre. És a film forog tovább. Ne foszdd meg magad az élménytől!"

 

New Moon

 

(2009-05-13 10:22:16)

A New Moon a Twilight folytatása. A már emlegetett második rész. Magyar címe újhold. Kicsit vastagabb, és talán egy ici-picit izgalmasabb mint az elődje.

Ezt az Alexandra írta róla:

"Rossz hold kelt föl? Bella mer szeretni.Az élete árán is.De Edward elhagyja, Bella pedig majdnem belehal a veszteségbe. Az indián Jacob barátsága ébreszti tetszhalálából a lányt, s a jó barát egyre közelebb kerül a szívéhez, noha Bella képtelen elfeledni az aranyszemű fiút.S miközben különös, hátborzongató halálesetek tartják izgalomban Forks városát, a földgolyó túloldalán Edward...Hát mégis rémálommá válhat ez a szerelem? Elfogyhat, mint a Hold?"

Eredeti cím : New Moon

Megjelenés : 2009.

Oldalszám : 592

Méret [mm] : 136 x 204 x 47

Tömeg [g] : 700

A könyvben az írónő annyira fokozza az izgalmakat, hogy szinte véteknek érzem azt, hogy a rajongókat olyan sokáig ismét kétségbe tartsák, hogy ne tudják meg, hová fejlődhet még Bella és Edward szerelme. Egyáltalán fejlődhet e bárhová?

Ugyanis egy könybe tett szórólap szerint a további részek megjelenési dátuma kb. 2009. őszére tehető. Tehát addig van mire várni.

Azt talán még nem is említettem, hogy a könyv a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg a Vörös pöttyös könyvek sorozatban.

Ezt ezek a könyvmolyképzők nagyon jó módját választották a könyvmolyok képzésének. :-)

 

 

Az ÉV könyves blogja 2012 - verseny 1. hely

 

Olvassatok velem továbbra is!

Bemutatkozás

„A könyvbarát megválogatja könyveit, a könyvbolond felhalmozza.”
(Nodier)

"Amikor van egy kis pénzem, könyveket vásárolok, és ha marad belőle, akkor költök ennivalóra és ruhára."
(Rotterdami Erasmus)

Szeretek olvasni, szeretném másoknak is bebizonyítani, hogy olvasni jó. Blogom a szubjektív véleményemet tükrözi, így lehet, hogy valami nekem szörnyen tetszett, de másnak nem fog, és lehet mindez fordítva is. Rengeteg könyvre - melyeket olvastam vagy amelyek a könyvtáramat gazdagítják - még nem került sor...
Előfordulhat néha, hogy hosszabb időre eltűnök, de igyekszem mindig visszatérni!
Köszönöm, hogy olvastok!"""""""

Statisztika

2011. július 12. óta

blogspot statistics

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

az oldalletöltések száma:

48611

2010. 07. 11 - 2011. 07. 11-ig

a látogatók száma:

37582

 

 

Hírlevél

Amit a legutóbb mondtatok...
 • Szepesi Gabriella: Szervusz!
  Remélem nem sértelek meg Téged, hogy megkérdezem. Nem adnád tovább a könyvet, hogy más is megtapasztalhassa a leírásod?

  Köszönet!
  (2018-08-27 22:24:10)
  Judy Hall - Kristálybiblia
 • Félcsi: @: Köszi a tippet...de jobb, ha nem nézem meg...A könyvespolc dolog pedig nálam is mindig hiányzó tétel. Jobb, ha nem fotózom a polcaimat, mert sajnos megint egymás hegyén hátán vannak a könyvek. És a könyvtár-szoba projekt még várat magára.
  (2018-03-18 08:25:21)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • Raritas: Librinél is remek akció van: Pont ennyi!
  https://www.libri.hu/akciok/pont_ennyi_2018.februar.html

  Én kb tíz könyvet kapásból kosárba tettem... :) Köztük James Frey: Endgame - Toborzás és Sky Key című könyveit! Letehetetlenek!

  Apropó: üres könyvespolcod nincs eladó?!?!?! No és üres könyves szobád??? Mi kezdünk kiszorulni a teraszra... :P :D
  (2018-03-17 23:16:45)
  Álomgyár kiadó - akciós kínálat a Bookline-on
 • vajó sándor: Sajnos még nem tiudtam megszerezni, de érdekel
  (2017-04-15 12:27:13)
  Jean Sasson - Szerelem a terror árnyékában
 • Coffee (A másik világ): Néha még idejövök örömködni a díjamnak. :D (Mármint a blogodra sűrűn jövök, de ehhez a poszthoz is néha. :D)
  (2016-11-24 18:08:41)
  Díjat kaptam!
 • Félcsi: @csillag0413: Írtam a privát címemről a címedre. :-)))
  (2016-07-28 11:15:58)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Mindegyik üzenetemből az emailcímemet kitörli a rendszer. Megprópálom így: melissa83kukaccitromail.hu.
  (2016-07-28 10:16:15)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Pedig elküldtem.
  (2016-07-28 07:57:06)
  Értékelés módja nálam
 • Félcsi: @csillag0413: Csillag, drága! Kérnék egy mailt a címeddel, és postázok. :-)
  (2016-07-26 19:32:47)
  Értékelés módja nálam
 • csillag0413: Jaj, de örülök
  (2016-07-26 17:15:19)
  Értékelés módja nálam
Coming soon...

Robert Lawson - Odaát
Singer Magdolna - Mindhalálig
Petrik Adrien - A hideg szóda élvezete
Allison Pataki - Sissi
Hegedüs Katalin - Létezik-e jó halál?

Várólistám 2018

Itt osztom meg Veletek, hogy melyek azok a kötetek, melyeket kiválasztottam abból a célból, hogy lekerülnek az olvasásra váró könyveim polcról.

Hamarosan töltöm fel a listát..."

Kívánságlistám

- Sándor Anikó - Én igen nagy vétkem
- David Watkins · Meike Dalal
Kempingezés, túrázás
- Miranda Keneally- Kivédhetetlen szerelem
- Lisa Kleypass - Csábíts el pirkadatkor
- Sebők Aida - Pont mint te
- Kemese Fanni - A viharszívű Mya Mavis
- Kate Morton - Titkok őrzője
- Mary Kay Andrews - Az élet virágos oldala
- Lauren Oliver - Pánik
- J.R. Ward - A király
- Rachel Vincent - Alfa
- Monica Murphy - Három megszegett ígéret
- J.A. Redmerski - Ének a szentjánosbogarakról
- Jessica Sosensen - Callie, Kayden és a véletlen
- Nagy Réka - Ökoanyu

Index
Feedek
Megosztás