Azt hiszem, talán még emlékeztek, hogy írtam nem túl régen, hogy most ismerkedem Susan Elizabeth Phillips munkásságával, és a Luxusmucus volt az első áldozat, amit sikeresen elolvastam. Alig vártam, hogy kézbe vehessem a Victoria Kiadó egy újdonságát, szintén SEP-től...A Zsák a foltját c. könyvet.

Sokat olvastam másoktól Phillips könyveiről, így tudtam, hogy sok művében fel-feltűnnek ugyanazok a karakterek életük különböző állomásaiban, s most is így történt.

A Luxusmucusban megismerkedhettem Francesca-val és Dallie-vel. Persze a kötet végén már volt gyermekük is, a csúnyácska Teddy személyében, aki amilyen csúnya volt, olyan okos.

Nos, ennek a kötetnek a felnőtt Teddy, már Ted a főszereplője, aki kinőtte a gyermekkori külsejét, és jóképű férfi lett belőle, aki ráadásul a szülővárosa, Wynette polgármestere. Történetünk kezdetekor házasságkötés előtt áll, az USA egykori elnökének a lányát, Jorik-ot fogja elvenni. Úgy tűnik, hogy nagy a szerelem, mégis, ahogy megjelenik Lucy barátnője a hollywood-i leszármazott Meg Koranda, valami történik. Méghozzá Lucy lelép, a vőlegény hoppon marad...Természetesen mindenki Meg-et hibáztatja, a város egy emberként kezdi gyűlölni a lányt, hiszen Ted-et mindenki saját gyerekeként szereti. Meg persze nem teljesen vétlen az ügyben, de szent meggyőződése, hogy Lucy nem lett volna boldog Teddel...

Mivel az esküvő füstbe ment, minden vendég eltávozik a városból, már aki messzebbről jött, azonban Meg marad. Több okból is, köztük van egy fontos indok. Méghozzá az, hogy nincs pénze.  Anélkül pedig nem boldogulhat...(itt párhuzamot vonhattam Francesca-val a Luxusmucusból)

De a városban nem igazán talál munkát, mert a gyűlölet ellene olyan szinten fellángol, hogy senki nem akar neki munkát adni. Persze aztán talál, de gyakorlatilag szolgaként tevékenykedik majd, de sokkal kevesebb pénzért, mint a többi vele egy beosztásban dolgozó nő.

Senki nem áll vele szóba, de ő töretlenül próbálkozik, tartását megőrizve igyekszik úrrá lenni a problémáin...Teddel pedig akárhányszor csak találkozik, mindig veszekednek. Meg érzi, hogy a férfi nem igazán olyan, mint amilyennek mutatja magát. Sőt...

A fiatalok - szinte törvényszerűen - közelebb kerülnek egymáshoz, de nem úgy, ahogy gondolnánk, és ez sok bonyodalmat szül...

Többet sajnos nem árulhatok el a történetből, talán már így is túl bőbeszédű voltam...Mindenesetre nekem nagyon tetszett e sztori. Talán jobban is mint a Luxusmucus, s alig várom, hogy olvassam a következő SEP könyvemet. Nagy örömömre egyébként ebben a kötetben is felbukkan Francesca, az anyatigris típusú anya, és nem hazudtolja meg önmagát, valamint az örök kedvencem, Dallie is.

A könyv adatai:

Eredeti cím: Call Me Irresistible

Fordította: Molnár Gabriella

Kiadó: Victoria Kiadó

Kiadás éve: 2012

ISBN:978-963-9803-52-7

Oldalszám: 388 p

Borító: keménytáblás, védőborítóval

Ár: 3699 forint

Forrás: Kiadótól